• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:48:24 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:48:24 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 139
Total: 207
bougatsa
Joaakim
gpapmtb
kstavroulis
elias_farhood
Bill g
christina02
xarisagraf
chris_p30
kkotsopo
george14
Cersei Tsoulannister
redwolf
dkoukn
Ariadni
antontsiorvas
Elenit
statiris
kalantzopoulos
bsp
mpournaz
dimitrisif
kokkinosgior
soktas
kpapama
evangeliaap
gianst
fpapat
lapin
MarakiT
tasos potsakis
Χρήστος Κίτσος
user182
Sofiana
Athinaaz
telhs
anastas1a
makis1941
dem05
tzortzis
GeorgeChri
artemissamaras_
spoun
Sanaia
gianniss
evitzv
ellimoschou
gstom
AggelosZ
Papalamprous humor
Nicotre
Nikospneumatikos
natavhoo
jimalexoud
akpapako
Alex Kosmas
PAPARI69
soti
acolak
airam
aachmet
JiMan5
xanthosp
akiousia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 Go Down Print
Author Topic: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  (Read 23759 times)
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #225 on: September 11, 2006, 12:18:08 pm »

Και για τους Έλληνες που έχουν το ίδιο μορφωτικό επίπεδο και επιλέγουν να κάνουν τις ίδιες εργασίες με τους μετανάστες ισχύουν ακριβώς τα ίδια και από μισθολογικής άποψης και από ώρες εργασίας.
Logged

electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1648


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #226 on: September 11, 2006, 23:38:51 pm »

Ενδεχομένως και να ισχύουν. Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι μετανάστες είναι σε καλή οικονομική κατάσταση. Είναι άσχετο το ένα με το άλλο.

Εξακολουθώ λοιπόν να ρωτάω, με βάση ποιά στοιχεία, ποιά έρευνα και ποιά αποδεικτική μέθοδο προκύπτει ότι οι μετανάστες είναι σε καλή οικονομική κατάσταση??

Όσο για το επιχείρημα ότι πολλοί μετανάστες έχουν αγοράσει αμάξι... ε νομίζω ότι το εισόδημα είναι πιο αντικειμενικός δείκτης από το πόσα αμάξια αγόρασαν οι μετανάστες, γιατί τα αμάξια μπορείς να τα πάρεις και με δάνειο (και ας το ξεπληρώσεις αργότερα).

Γι'αυτό και την έρευνα που έστειλα και η οποία είναι από το Ευρωπαικό Παρατηρητήριο Εργασιακών Σχέσεων, δεν την επέλεξα τυχαία. Την επέλεξα γιατί παρουσιάζει σαν δείκτη μέτρησης το εισόδημα των μεταναστών. Ενώ η έρευνα της Καθημερινής παρουσίαζε ως δείκτες τις τραπεζικές καταθέσεις ή το ποσοστό αγοράς αμαξιών, δείκτες δηλαδή αμφισβητήσιμους ως προς το κατά πόσο αποδεικνύουν την καλή οικονομική κατάσταση κάποιου
(για την αμφισβητηση των τραπεζικών καταθέσεων ως αξιόπιστο δείκτη κάποια πράγματα ανέφερα στα προηγούμενα ποστ μου, για την αμφισβήτηση της αγοράς αμαξιών ως αξιόπιστο δείκτη ισχύει αυτό που ανέφερα για τα δάνεια).
Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara


Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 7702


?


View Profile WWW
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #227 on: September 12, 2006, 01:03:09 am »

Α, για αποφυγή παρεξηγήσεων εγώ δεν υποστηρίζω ότι οι μετανάστες έχουν καλή οικονομική κατάσταση γενικά. Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι έχουν οικονομική κατάσταση περίπου ίδια με την οικονομική κατάσταση και των Ελλήνων που έχουν τις ίδιες δουλειές...
Logged

Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1436



View Profile
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #228 on: September 12, 2006, 01:43:59 am »

Quote from: electroSOK
Την επέλεξα γιατί παρουσιάζει σαν δείκτη μέτρησης το εισόδημα των μεταναστών. Ενώ η έρευνα της Καθημερινής παρουσίαζε ως δείκτες τις τραπεζικές καταθέσεις ή το ποσοστό αγοράς αμαξιών, δείκτες δηλαδή αμφισβητήσιμους ως προς το κατά πόσο αποδεικνύουν την καλή οικονομική κατάσταση κάποιου

Και όμως, εγώ πιστεύω πως τα περιουσιακά στοιχεία και οι καταναλωτικές συμπεριφορές αντικατοπτρίζουν καλύτερα το επίπεδο διαβίωσης στην Ελλάδα, αφού εκτός από τις αμοιβές που δηλώνονται επίσημα,πρέπει να λάβουμε υπόψη και την εκτεταμένη παραοικονομία (ιδίως την μαύρη εργασία) που λειτουργεί ως συμπληρωματική πηγή εισοδήματος.

Τώρα, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα είναι "ρόδινα" για τους (νόμιμους) μετανάστες.Αλλά τα στοιχεία των τραπεζών δείχνουν ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο άσχημη.Ακόμα και τα στοιχεία του electrosok εμένα δεν μου φαίνονται τραγικά,τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που ισχύουν για τους Έλληνες.Για παράδειγμα,γνωρίζω πολλούς με πτυχία ΑΕΙ που δουλεύουν 8ωρο με μισθό 650 €; ( και αύξηση ...25 € στα δύο χρόνια).

« Last Edit: September 12, 2006, 01:48:41 am by Zarathoustra » Logged
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #229 on: September 12, 2006, 09:14:02 am »

Το ότι οι μετανάστες ήρθαν εδώ σχεδόν χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και κατόρθωσαν να βελτιώσουν κατά πολύ τη θέση τους μέσα σε 5, 10, 15 χρόνια το προσπερνάμε έτσι?
Το ότι ταυτόχρονα με τη διαβίωση τους εδώ στέλναν χρήματα πίσω στην πατρίδα τους το προσπερνάμε και αυτό?
Το ότι η νοοτροπία της μετανάστευσης από τη μεριά του μετανάστη είναι να πάει σε μία χώρα με ισχυρό νόμισμα και αυτά που θα βγάλει να τα στειλει στους δικούς του ή να τα πάρει μαζί του στη χώρα του, όπου έχουν πολλαπλάσια αξία, το προσπερνάμε και αυτό?

Ελεκτροσόκ από τη μία γράφεις ό,τι μπορεί οι μετανάστες να αποταμιεύουν όλα τα χρήματα που βγάζουν και για αυτό να φαίνονται αρκετά και από την άλλη αδιαφορείς για το αν έχουν αμάξι, κινητό κ.α.
Δεν είναι λίγο αντιφατικό?

Παλιότερα το θέμα του μετανάστη ήταν να σου κάνει τη δουλειά κάποιος με λιγότερα χρήματα που σε συνδυασμό με τον υπάρχον ανταγωνισμό οδηγούσε σε μείωση των τιμών για τον καταναλωτή!
Τώρα όμως έχει αρχίζει να αλλάζει σιγά, σιγά και το γράφεται ...το βλέπω για εξίσωση μισθών μεταναστών και Ελλήνων στην ίδια δουλειά!

Τι να γίνει?
Να δοθεί η αντικειμενική αξία της εργασίας και να μην υπάρχει εκμετάλευση από κανέναν σε κανέναν!
Διαφωνείς Ελεκτροσόκ?
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν και θα φύγουν αρκετές εταιρείες έξω αλλά τεσπα!
Όταν γίνει αυτό όμως μην παραπονεθείς που εσύ ο πτυχιούχος ΑΕΙ θα δουλεύει 12ωρα και ο εργάτης στη οικοδομή 4ωρα και θα παίρνετε τα ίδια χρήματα! και αυτό φυσικά θα εμφανιστεί και στην τιμή της κατοικίας που θα θες να αγοράσεις!Και επειδή δεν είναι μόνο οι οικοδομές που έχουν ανειδίκευτους εργάτες άλλο αποτέλεσμα θα είναι να πας στο σούπερμάρκετ και να σου πέσουν τα μαλλιά από τις τιμές που θα δεις, γιατί υποψιάζομαι ότι ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει ακρίβεια τώρα!

Έχω ακούσει ότι στην Ιταλία άρχισαν να παίρνουν Κινέζους γιατί είναι πολύ πιο φθηνοί από τους Αλβανούς!
Τζάμπα πράμα πάρε  πάρε πάρε πάρε πάρε πάρε πάρε πάρε πάρε.....
Σοκαριστικό έ?
Τους αλήτες τους Ιταλούς, αφού ρημάξαν την Κίνα ,τώρα τους εκμεταλεύονται σαν φθηνούς εργάτες!
Και εμείς το ίδιο με Αλβανία, Βουλγαρία, αφού εμείς φταίμε για την κατάσταση τους οπότε να τους ξοφλήσουμε παραχωρώντας αυτά που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενιές!
« Last Edit: September 12, 2006, 20:18:56 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1648


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #230 on: September 15, 2006, 19:24:16 pm »


Quote from: Zarathoustra on September 12, 2006, 01:43:59 am
εκτός από τις αμοιβές που δηλώνονται επίσημα,πρέπει να λάβουμε υπόψη και την εκτεταμένη παραοικονομία (ιδίως την μαύρη εργασία) που λειτουργεί ως συμπληρωματική πηγή εισοδήματος.

Συμφωνώ ότι πρέπει να λάβουμε και αυτό υπόψην. Βέβαια, εκτός από το παραπάνω χαρτζιλίκι που εξασφαλίζει η μαύρη εργασία θα πρέπει να λάβουμε υπόψην και το ότι η μαύρη εργασία είναι ανασφάλιστη, και δεν ξέρω αυτό κατά πόσο συμβάλει στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των μεταναστών.

Στο
 http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=7707.msg124800#msg124800

έβγαλα ένα ενδιαφέρον άρθρο (είναι το δεύτερο μου ποστ σ'εκείνο το τοπικ). Αν θέλετε διαβάστε το. Σχετικά με το θέμα των τραπεζικών καταθέσεων και το κατά πόσο αυτές είναι όντως αξιόπιστος δείκτης της καλής οικονομικής κατάστασης των μεταναστών ή συμπεριλαμβάνουν και άλλα πραγματάκια μέσα που δεν έχουν καμία σχέση με τα οικονομικά των μεταναστών, λέει τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:

................................................. ................................................. .............
Οι περισσότερες μεταφορές αυτών των χρημάτων, αλλά και των χρημάτων που στέλνουν οι μετανάστες στα μέλη των οικογενειών τους που έμειναν πίσω, γίνονται μέσω της Western Union. Μόνο για το 2005 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι τα εμβάσματα μεταναστών προς αναπτυσσόμενες χώρες ήταν περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια δολάρια, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες που ξεπλένουν τα κυκλώματα.
................................................. ................................................. .............




Quote from: Ολύμπιος on September 12, 2006, 09:14:02 am
Ελεκτροσόκ από τη μία γράφεις ό,τι μπορεί οι μετανάστες να αποταμιεύουν όλα τα χρήματα που βγάζουν και για αυτό να φαίνονται αρκετά και από την άλλη αδιαφορείς για το αν έχουν αμάξι, κινητό κ.α.
Δεν είναι λίγο αντιφατικό?

Όχι δεν είναι αντιφατικό. Η αγορά αυτοκινήτου μπορεί να γίνει και με δάνειο, ενώ η αποταμίευση προορίζεται κυρίως για τις οικογένειες τους που είναι στην Αλβανία ή Ιράκ ή Πακιστάν ή Αφγανιστάν.


Ολύμπιε, σχετικά με το θέμα της οικονομικής ανέλιξης των μεταναστών στην Ελλάδα και της αντιμετώπισης τους από το ελληνικό κράτος, διάβασε λίγο τα όσα ανήρτησα στο τόπικ:

 http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=7707.msg124800#msg124800

Νομίζω είναι προφανές ότι ο λόγος που διαφωνούμε Ολύμπιε είναι η εντελώς διαφορετική σκοπιά από την οποία βλέπουμε το θέμα. Εσύ αντιμετωπίζεις τους μετανάστες καθαρά μόνο ως παραγωγικές μονάδες, και βλέπεις το θέμα μόνο από την οικονομική του πλευρά. Εγώ πάνω απ'ολα τους αντιμετωπίζω σαν ανθρώπους που έχουν δικαιώματα. Δεν ξέρω κατά πόσο η περαιτέρω συζήτηση μεταξύ μας πάνω στο θέμα των μεταναστών έχει κάποιο νόημα, νομίζω ότι το μόνο που θα γίνεται είναι απλά να αναδεικνύεται συνέχεια αυτή η εντελώς διαφορετική προσέγγιση που έχουμε.
Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara


Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #231 on: September 15, 2006, 21:19:45 pm »


Ηλεκτροσόκ έριξα μία ματιά στη παραπομπή που έχεις και είναι βασικά επιχειρήματα περί οργανωμένης μετανάστευσης, κάτι το οποίο υποστηρίζω αν διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ μου από την αρχή.

Στην ερώτηση μου δεν απάντησες!

κόπι-πέιστ

Τι να γίνει?
Να δοθεί η αντικειμενική αξία της εργασίας και να μην υπάρχει εκμετάλευση από κανέναν σε κανέναν!
Διαφωνείς Ελεκτροσόκ?
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν και θα φύγουν αρκετές εταιρείες έξω αλλά τεσπα!
Όταν γίνει αυτό όμως μην παραπονεθείς που εσύ ο πτυχιούχος ΑΕΙ θα δουλεύει 12ωρα και ο εργάτης στη οικοδομή 4ωρα και θα παίρνετε τα ίδια χρήματα! και αυτό φυσικά θα εμφανιστεί και στην τιμή της κατοικίας που θα θες να αγοράσεις!Και επειδή δεν είναι μόνο οι οικοδομές που έχουν ανειδίκευτους εργάτες άλλο αποτέλεσμα θα είναι να πας στο σούπερμάρκετ και να σου πέσουν τα μαλλιά από τις τιμές που θα δεις, γιατί υποψιάζομαι ότι ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει ακρίβεια τώρα!


Εσύ ηλεκτροσόκ βλέπεις σε αυτούς τους ανθρώπους μία ευκαιρία να ενισχύσεις το κίνημα για το σοσιαλισμό και ουσιαστικά την ανατροπή του καπιταλισμού που φαίνεται να επικρατεί και διαρκώς ενισχύεται!

Εσύ όμως δεν ξέρω κατα πόσο έχεις μιλήσεις με αυτούς τους ανθρώπους για να ξες τις απόψεις τους και την αποψη που έχουν περί σοσιαλισμού (Αλβανία-Βουλγαρία) και το πόσο προτιμούν μία κατάσταση στην οποία μπορούν να αρπάξουν την τύχη στα χέρια τους!

Και οι δικοί μου πήγαν μετανάστες στη Γερμανία και δεν είναι κάτι το τρομερό!
Είναι μία επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς και δεν τον υποχρεώνει κανένας!
Κάλλιστα μπορεί να παραμείνει στη χώρα του και να δημιουργηθεί εκεί!
Και η δικιά μας χώρα πριν κάτι δεκαετίες ήταν σε παρόμοια κατάσταση με τις χώρες από τις οποίες δεχόμαστε μετανάστες!
Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Νessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #232 on: September 15, 2006, 21:33:37 pm »

Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:19:45 pm
Εσύ όμως δεν ξέρω κατα πόσο έχεις μιλήσεις με αυτούς τους ανθρώπους για να ξες τις απόψεις τους και την αποψη που έχουν περί σοσιαλισμού (Αλβανία-Βουλγαρία) και το πόσο προτιμούν μία κατάσταση στην οποία μπορούν να αρπάξουν την τύχη στα χέρια τους!
Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει σοσιαλισμός, γι'αυτό τα λένε αυτά. Τους κορόιδευαν ότι το άθλιο καθεστώς που είχαν ήταν σοσιαλισμός.

Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:19:45 pm
Και οι δικοί μου πήγαν μετανάστες στη Γερμανία και δεν είναι κάτι το τρομερό!
Είναι μία επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς και δεν τον υποχρεώνει κανένας!
Κάλλιστα μπορεί να παραμείνει στη χώρα του και να δημιουργηθεί εκεί!
Και η δικιά μας χώρα πριν κάτι δεκαετίες ήταν σε παρόμοια κατάσταση με τις χώρες από τις οποίες δεχόμαστε μετανάστες!
Ε αν είναι έτσι πήγαινε κι εσύ χωρίς λεφτά να ζήσεις στην Αλβανία, να δεις αν μπορείς να "δημιουργηθείς"...
Logged
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #233 on: September 15, 2006, 21:43:06 pm »

Quote from: Νessa on September 15, 2006, 21:33:37 pm
Ε αν είναι έτσι πήγαινε κι εσύ χωρίς λεφτά να ζήσεις στην Αλβανία, να δεις αν μπορείς να "δημιουργηθείς"...

Και για να μην ξαναγράφω τα ίδια για αυτούς που ποστάρουν χωρίς να διαβάσουν

Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:19:45 pm
Και η δικιά μας χώρα πριν κάτι δεκαετίες ήταν σε παρόμοια κατάσταση με τις χώρες από τις οποίες δεχόμαστε μετανάστες!


Quote from: Νessa on September 15, 2006, 21:33:37 pm
Οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν τι θα πει σοσιαλισμός, γι'αυτό τα λένε αυτά.

Ξες εσύ που δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει βουλίτσα? Grin

Quote from: Νessa on September 15, 2006, 21:33:37 pm
Τους κορόιδευαν ότι το άθλιο καθεστώς που είχαν ήταν σοσιαλισμός.

Ήταν προσπάθειες εφαρμογής της επίμαχης θεωρίας που απέτυχαν όλες για λόγους τους οποίους ούτε αυτούς καταλαβαίνεις και έχω βαρεθεί να στους εξηγώ!
« Last Edit: September 15, 2006, 21:54:00 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Νessa
Guest
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #234 on: September 15, 2006, 21:53:58 pm »

Το διάβασα, μην ανησυχείς. Τότε λοιπόν που η χώρα μας ήταν σε αυτήν την κατάσταση ο κόσμος καθόταν εδώ να "δημιουργηθεί" ή έφευγε στις Γερμανίες σκλάβος για μια μπουκιά ψωμί;
Logged
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #235 on: September 15, 2006, 21:57:33 pm »

Quote from: Νessa on September 15, 2006, 21:53:58 pm
Το διάβασα, μην ανησυχείς. Τότε λοιπόν που η χώρα μας ήταν σε αυτήν την κατάσταση ο κόσμος καθόταν εδώ να "δημιουργηθεί" ή έφευγε στις Γερμανίες σκλάβος για μια μπουκιά ψωμί;

Ήταν μία επιλογή!Το είπα!

Πόσοι φύγανε ξες? Κανα νούμερο?Κανα ποσοστό?
Μερικές χιλιάδες ήταν, άντε εκατοντάδες και αρκετοί είναι ακόμα εκεί.

Στη Γερμανία για να πήγαινες περνούσες από εξονυχιστικό έλεγχο!Κυρίως ιατρικό και υπήρχε οργανωμένη μετανάστευση και όχι μπάτε σκύλοι αλλέστε!

Νόμιζα ότι ήσουν αδιάφορη που η Γερμανία είναι πιο πλούσια λόγω των εταιριών που έχει! Huh

Φάσκεις και αντιφάσκεις διαρκώς και χαμπάρι δεν παίρνεις!
Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 581


Α μπλου


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #236 on: September 15, 2006, 22:25:56 pm »

Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:19:45 pm
Τι να γίνει?
Να δοθεί η αντικειμενική αξία της εργασίας και να μην υπάρχει εκμετάλευση από κανέναν σε κανέναν!
Διαφωνείς Ελεκτροσόκ?
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν και θα φύγουν αρκετές εταιρείες έξω αλλά τεσπα!
Όταν γίνει αυτό όμως μην παραπονεθείς που εσύ ο πτυχιούχος ΑΕΙ θα δουλεύει 12ωρα και ο εργάτης στη οικοδομή 4ωρα και θα παίρνετε τα ίδια χρήματα! και αυτό φυσικά θα εμφανιστεί και στην τιμή της κατοικίας που θα θες να αγοράσεις!Και επειδή δεν είναι μόνο οι οικοδομές που έχουν ανειδίκευτους εργάτες άλλο αποτέλεσμα θα είναι να πας στο σούπερμάρκετ και να σου πέσουν τα μαλλιά από τις τιμές που θα δεις, γιατί υποψιάζομαι ότι ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει ακρίβεια τώρα!

Εσύ ηλεκτροσόκ βλέπεις σε αυτούς τους ανθρώπους μία ευκαιρία να ενισχύσεις το κίνημα για το σοσιαλισμό και ουσιαστικά την ανατροπή του καπιταλισμού που φαίνεται να επικρατεί και διαρκώς ενισχύεται!
Είχα πει την άποψη μου επί του θέματος αρκετά ποστ πιο πριν, ότι δηλαδή οι άνθρωποι που έρχονται εδώ νόμιμα ή παράνομα είναι οι τελευταίοι που φταίνε για τα όποια επακόλουθα. Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί ούτε το γεγονός ότι δουλεύουν σαν σκυλιά για να φτιάξουν την ζωή τους και να βάλουν μια δεκάρα στην άκρη.Δεν γνωρίζω την αγορά όσο την γνωρίζει ο Ολύμπιος αυτό είναι σίγουρο, αλλά μου φαίνεται λίγο παράλογο να γκρινιάζει για τους λαθρομετανάστες και για τις επιπτώσεις της εξίσωσης του μισθού τους με τον δικό μας ενώ τις τελευταίες μέρες βουίζει ο κόσμος από τα αίσχη του προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού και τις παρέας του. Ο ανταγωνισμός λοιπόν που με βάση τα λεγόμενά του λίγο πιο πάνω μειώνει τις τιμές στην Ελλάδα δεν λειτουργεί και ούτε θα λειτουργήσει ποτέ αν δεν αλλάξουν πράγματα στην νοοτροπία του Έλληνα πολιτικού και διευθυντή οργανισμού.Μιλάμε για 250.000 μετανάστες με καταθέσεις απο 10.000-20.000 ευρώ και το άτομο ζήτησε από τις γαλακτοβιομηχανίες(που έχουν σχηματίσει καρτέλ για να μας γαμάνε καλύτερα) 2.500.000 ευρώ ενώ το πρόστιμο που θέλει να γλιτώσει η Μεβγαλ είναι 25.000.000 ευρώ. Η απελευθέρωση των τιμών (άλλη μία φαεινή ιδέα) επίσης δεν δουλέυει στην Ελλάδα αφού οι μεγάλοι τα κάνουν πάντα πλακάκια και αυτός που υποτίθεται τους ελέγχει είναι πιο λαμόγιο από αυτούς. Αφήστε τους μετανάστες στην ηρεμία και την χλιδή τους και ανοίξτε κανά άλλο τόπικ να την πέσουμε σε κάποιον που του αξίζει.
Logged

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #237 on: September 15, 2006, 22:31:20 pm »

Στη Βέροια το ευρύτερα γνωστό κτίριο ως Κάστρο το είχε αγοράσει ο Λαζός. Αν το σκότωσαν τα παιδιά του (το κτίριο εννοώ) δεν το ξέρω!

Αυτός ήταν ένας ανειδίκευτος εργάτης από την Πέλλα που ήρθε Ημαθία με ένα παντελόνι για το μεροκάματο!
Λοιπόν ο συγκεκριμένος τύπος ψαχνόταν και κατάφερε να δημιουργήσει δικό του εργοστάσιο από εργάτης που ήταν!Το εργοστάσιο το "έφαγαν" τα παιδιά του (νομίζω ότι ο ίδιος έχει πεθάνει)!

Αλλά όταν λέω εγώ για δάνεια και να αυτοδημιουργηθεί κάποιος άλλοι ψάχνουν δικαιολογίες!

Βέβαια όταν το έκανε αυτό ο Λαζός ήταν πιο εύκολο να γίνει δεδομένου ότι δεν υπήρχε κορεσμός στην αγορά!
Σε ανάλογη κατάσταση τώρα βρίσκονται οι χώρες από τις οποίες δεχόμαστε μετανάστες!

Ο έξυπνος μένει πίσω στη χώρα του και δημιουργείτε και δεν πάει για το μεροκάματο έξω!
Βέβαια θα είναι πιο δύσκολα στην αρχή,  αλλά μετά ...
« Last Edit: September 15, 2006, 22:41:13 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 458


Μη μου αντιμιλάς


View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #238 on: September 15, 2006, 22:38:02 pm »

Συμφωνώ με αυτά που γράφεις Fenix και για τις συγκεκριμένες καταστάσεις πρέπει κατά την άποψη μου να πηγαίνουν φυλακή οι υπεύθυνοι!

Ο πρώτος που θα πιαστεί να πάει 6 μήνες, ο δεύτερος 1 χρόνο, ο τρίτος 2 χρόνια και ούτω καθεξής!

Αλλά αυτές τις αποφάσεις πρέπει κάποιος να τις πάρει και σίγουρα δεν πρόκειτε να είναι ανάμεσα στους πολιτικούς μας! Και για αυτό φταίμε εμείς ο λαός με αυτούς που ψηφίζουμε!
Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Νessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #239 on: September 15, 2006, 23:21:40 pm »

Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:43:06 pm
Ήταν προσπάθειες εφαρμογής της επίμαχης θεωρίας που απέτυχαν όλες για λόγους τους οποίους ούτε αυτούς καταλαβαίνεις και έχω βαρεθεί να στους εξηγώ!
Δεν "προσπάθησαν" να εφαρμόσουν κάτι και "απέτυχαν". Οι "προσπάθειες" έγιναν σε τελείως λάθος βάση. Για να γίνει σοσιαλισμός πρέπει να επαναστατήσει η εργατική τάξη. Τέλος. Από εκεί και πέρα, όποιος "καλοθελητής" πάει να "απελευθερώσει" τον κόσμο χωρίς να τον ρωτήσει, θα φτιάξει οτιδήποτε άλλο εκτός από σοσιαλισμό.
Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:57:33 pm
Στη Γερμανία για να πήγαινες περνούσες από εξονυχιστικό έλεγχο!Κυρίως ιατρικό και υπήρχε οργανωμένη μετανάστευση και όχι μπάτε σκύλοι αλλέστε!
Ναι, δεν πήγαν καθόόόόόλου λαθρομετανάστες στη Γερμανία... Roll Eyes τους δε νόμιμους τους παίρνανε με κάτι συμβόλαια που τους εκμεταλλεύονταν άγρια... δεν το επικροτώ αυτό...
Quote from: Ολύμπιος on September 15, 2006, 21:57:33 pm
Νόμιζα ότι ήσουν αδιάφορη που η Γερμανία είναι πιο πλούσια λόγω των εταιριών που έχει! Huh
Ξαναδιάβασε τι γράφω και θα καταλάβεις τι λέω (αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι... δε νομίζω να καταλάβεις).
Logged
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...