• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:24:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:24:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 86
Guests: 101
Total: 187
tpt
kriton
antontsiorvas
Captain
maik
stefpapa21
vag3
vagk
estoimea
marilita
smoul
vasilis saitis
aimgk
Tasaras
George_RT
fpapat
nasos
IoannisMich
cheefler
tasos_ntv
Dimos Bachlas
dimitriskon
rigas_s
nikitask
boulionis
Δημητρης Αξιμιωτης
lefterish
G.V.
θσερναμε
Yamal
Bigie_Cheese
genethalsss74
Ulmo
johnnypap
VagT
swkraths
kapoutsi
Local Rider
kostas.de
glavdakis
giannisd
jimalexoud
sassi
Napoleontas
Νικη
mprova
geo66
chaniotism
giorgosss03
Solon
maranageo
DKarakatsanis
Κaraflodaimonas
athena_apo
stefanos123
Gianbou
difis
Evripidis
alexandra_
vpoug
kokkinosgior
hacky
Carot1456
tzesi
andripappa
pxanthob
ariadnipm
Pastellaki
Cersei Tsoulannister
prigians
Born_Confused
fkaravi
Billyskotsikas
Νικηφόρος Πατσιούρας
grethem
summersunshine
σπυρτσιωμ
qwertyuiop
alex_g
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Go Down Print
Author Topic: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  (Read 23740 times)
Nessa
Guest
Απ: Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #180 on: August 27, 2006, 21:15:38 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 20:20:04 pm
Μόνο που τότε ο οικοδόμος πρέπει να παίρνει 4 φορές μεγαλύτερο μισθό από έναν δημόσιο υπάλληλο
Και οι οικοδόμοι μπορούν να δουλεύουν από λίγο...

Έρχεσαι σε συμφωνία με το δικηγόρο να μοιραστούν τα όποια κέρδη! Από που είσαι? Huh
Αυτά γίνονται καθημερινά! Huh
Ο δικηγόρος γιατί να συμφωνήσει όταν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει τον εργάτη;

Και εξάλλου  δεν συνδικαλίζεται? Μαλάκας είναι?
Τώρα είπες κάτι σωστό... έτσι ναι, μπορεί τελικά να κερδίσει τη μάχη.

Μην φοβάσαι! Smiley
Εγώ που ζω στον πραγματικό κόσμο σε ενημερώνω ότι υπάρχουν δουλειές με το τσουβάλι!
Αν θες να δουλέψεις!Αν δεν θες... ξέρω δεν βρίσκεις! Tongue
Εσύ δε μου έλεγες και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα ότι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ";

Ούτε την ανώνυμη εταιρεία δεν ξες! Grin
Από πού το συμπέρανες ότι δεν την ξέρω; Roll Eyes

Αυτό έχεις καταλάβει γιατί γίνεται?εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ?
Νομίζεις ο μετανάστης θα έκανε την ίδια δουλειά με την ίδια απόδοση αν δεν είχε τον ιδιώτη πάνω από το κεφάλι του?Πάνε να δουλέψεις κάπου να δεις πως δουλεύουνε παρουσία και απουσία του αφεντικού!
Αν τώρα το αφεντικό είναι το κράτος ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο!
Σιγά ρε... τότε καμία δημόσια υπηρεσία δε θα δούλευε. Εξάλλου στο σοσιαλισμό ο κοινωνικός έλεγχος υπάρχει.

Ότι και να σου πει κανείς εσύ θα μιλάς για το '17 στη ρωσία αλλά οι βλάκες ρώσοι καπιταλοφέρνουν τώρα εεεεεεεεεεεεεεεεεεέ?
Δεν είναι καθόλου βλάκες. Το καθεστώς της σοβιετικής ένωσης δεν ήταν σοσιαλισμός. Η προσπάθεια οικοδόμησης σοσιαλισμού κράτησε 5-10 χρόνια και μετά απέτυχε.
Και το σοβιετικό ανέκδοτο που αναφέρθηκε το ξεχνάς?
Ποιο ανέκδοτο;

Εκείνο με τους Αλβανούς ακόμα να μου εξηγήσεις γιατί το είπες.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #181 on: August 27, 2006, 21:34:23 pm »

Ήθελα να ήξερα φίλε Ολύμπιε.. διαβάζοντας τα γραφόμενά σου...

Εσύ έχεις καμιά μυστική ιδέα-καινοτομία στο μυαλό σου που όταν τελειώσεις θα την κάνεις πράξη και θα γίνεις Bill Gates..

ή μήπως σε περιμένει καμιά επιχειρησάρα από πίσω και μας αναλύεις αυτές τις θεωρίες περί δημιουργικότητας/έμπευσης/ρίσκου κτλ βερεσέ?

Είμαι ελαφρώς off topic...  Smiley

Υ.Γ.: Επειδή είμαι ευγενικό παιδί δεν θα σχολιάσω την ατάκα: "Σε απέλυσε από την καφετέρια? Ε, άνοιξε δικιά σου!"
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Απ: ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
« Reply #182 on: August 28, 2006, 01:17:57 am »

Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 17:20:33 pm
Quote from: Nessa on August 27, 2006, 17:10:36 pm
Δεν έχω σπουδάσει οικονομολόγος, αλλά η λογική μου μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να είναι ανίσχυρο μπροστά στις νομικίστικες πονηριές κάποιων εταιριών.

Σχολείο δεν πήγες?εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ? 8)
Άμα είναι ανώνυμη η εταιρεία μόνο την εταιρεία μπορείς να κηνυγήσεις νομικά και όχι τους ανθρώπους!
Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας μπορεί να ανοίξουν άλλη ανώνυμη εταιρεία με χρήματα που πήραν από δάνειο για την προηγούμενη εταιρεία!Επαναλαμβάνω: Σχολείο δεν πήγες? 8)
Και τέλοσπάντων τι ξες?εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ? Huh

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες. Η ανώνυμη εταιρία είναι νομικό πρόσωπο, παρόλα αυτά σε μία ανώνυμη εταιρία οι μέτοχοι ευθύνονται μέχρι το βαθμό της συμμετοχής τους (κοινώς μετοχές που κατέχουν). Το σύνολο των μετοχών που κατέχουν είναι ίσο με το συνολικό κεφάλαιο της εταιρίας δλδ με την αξία της. Σε περίπτωση χρεών της εταιρίας γίνεται κατάσχεση στα κεφαλαιουχικά στοιχεία της. Αυτό μπορεί να μη σου φαίνεται και τόσο τρομακτικό αλλά στη πραγματικότητα αυτά αγοράστικαν με χρήματα των μετόχων. Αν αυτοί θέλουν να χάσουν τα λεφτά που έδωσαν..

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #183 on: August 28, 2006, 14:42:58 pm »

Αυτά που λέτε ότι οι μετανάστες δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν πληρώνονται υπερωρίες κτλ είναι άκυρα. Δεν είναι θέμα αν κάποιος είναι μετανάστης ή όχι αλλά θέμα εκπαίδευσης. Και οι Έλληνες που έχουν ανάλογη εκπαίδευση με τους μετανάστες που έρχονται, τα ίδια "παθαίνουν". (χαμηλοί μισθοί, πολλές ώρες δουλειάς, δεν πληρώνονται υπερωρίες κτλ). Μην έχετε την εντύπωση ότι αν πάτε για οικοδόμοι ότι θα έχετε καλύτερη μεταχείριση από το μετανάστη.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #184 on: August 28, 2006, 14:45:27 pm »

Αυτό όμως που ισχύει, είναι ότι πιο εύκολα μπορείς να περιορίσεις τα δικαιώματα ενός μετανάστη.

byeeee
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #185 on: August 28, 2006, 15:00:24 pm »

Από όσα έχω δει δεν ισχύει και τόσο. Εντάξει σαν θεωρία θα μπορούσαμε να το πούμε. Αλλά πάρε σαν παράδειγμα αυτό που είπα ότι είσαι οικοδόμος. Το ίδιο εύκολα θα περιορίστούν και τα δικαιώματα τα δικά σου και του μετανάστη (π.χ. τις ίδιες ώρες θα δουλεύετε, τα ίδια λεφτά θα παίρνετε, τις ίδιες απλήρωτες υπερωρίες θα κάνετε...)

Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #186 on: August 28, 2006, 16:13:32 pm »

Quote from: Nessa on August 27, 2006, 21:15:38 pm
Και οι οικοδόμοι μπορούν να δουλεύουν από λίγο...

Αλλά πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δουλεύουν τετραπλάσιο χρόνο!Και αν όχι  πάλι δεν θα αγόραζαν σπίτι, αφού θα είχαν κατά πολύ μικρότερο μισθό! 8)

Ο δικηγόρος γιατί να συμφωνήσει όταν δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει τον εργάτη;

Γιατί θα πας σε κάποιον νέο που διψάει για δικαστικές νίκες και όταν του προσφέρεις μία στο πιάτο θα την πάρει! Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει αφού αδικήθηκε ο μετανάστης δεν αδικήθηκε? 8)
Αυτά με τους δικηγόρους γίνονται καθημερινά με τις ακάλυπτες επιταγές! 8)

Εσύ δε μου έλεγες και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα ότι "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ";

ΕΔΏ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΞΥΠΝΑ!
ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑ'Ί'ΔΑ ΤΟΥΣ ΨΆΧΝΟΥΝ!
Για αυτό μιλάω για οργάνωση στη μετανάστευση!Και όχι όλοι μαζί σε ένα μέρος!

Σιγά ρε... τότε καμία δημόσια υπηρεσία δε θα δούλευε. Εξάλλου στο σοσιαλισμό ο κοινωνικός έλεγχος υπάρχει.

Γιατί δουλεύει? Huh Τον ΟΤΕ με τους παραπανήσιους 40% τους ξέχασες?
Ξέρω , ξέρω τον έχεις δει στην πράξη το σοσιαλισμό που λες!

Δεν είναι καθόλου βλάκες. Το καθεστώς της σοβιετικής ένωσης δεν ήταν σοσιαλισμός. Η προσπάθεια οικοδόμησης σοσιαλισμού κράτησε 5-10 χρόνια και μετά απέτυχε.

Ε αφού δεν είναι βλάκες να πας να τους εξηγήσεις πως λειτουργεί ο πραγματικός σοσιαλισμός!
Θα σε ακούσουν, αφού ο καπιταλισμός τώρα τους "γαμάει"!

Εκείνο με τους Αλβανούς ακόμα να μου εξηγήσεις γιατί το είπες.

Πάνε να ρωτήσεις κανένα Αλβανό εδώ , αφού στην Αλβανία δεν πρόκειται να πας, την αντίστοιχη υποθετική ερώτηση της ερώτησης που θα έκανες στον κάτοικο της Αλβανίας και θα καταλάβεις!
Άμα σου πω εγώ θα αρχίσεις πάλι τα σοσιαλιστικά σου!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #187 on: August 28, 2006, 16:20:54 pm »

Quote from: BOBnestorio.gr on August 28, 2006, 01:17:57 am
Δεν έχω σπουδάσει οικονομολόγος, αλλά η λογική μου μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να είναι ανίσχυρο μπροστά στις νομικίστικες πονηριές κάποιων εταιριών.

Άμα είναι ανώνυμη η εταιρεία μόνο την εταιρεία μπορείς να κηνυγήσεις νομικά και όχι τους ανθρώπους!
Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας μπορεί να ανοίξουν άλλη ανώνυμη εταιρεία με χρήματα που πήραν από δάνειο για την προηγούμενη εταιρεία!Επαναλαμβάνω: Σχολείο δεν πήγες? 8)

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό που λες. Η ανώνυμη εταιρία είναι νομικό πρόσωπο, παρόλα αυτά σε μία ανώνυμη εταιρία οι μέτοχοι ευθύνονται μέχρι το βαθμό της συμμετοχής τους (κοινώς μετοχές που κατέχουν). Το σύνολο των μετοχών που κατέχουν είναι ίσο με το συνολικό κεφάλαιο της εταιρίας δλδ με την αξία της. Σε περίπτωση χρεών της εταιρίας γίνεται κατάσχεση στα κεφαλαιουχικά στοιχεία της. Αυτό μπορεί να μη σου φαίνεται και τόσο τρομακτικό αλλά στη πραγματικότητα αυτά αγοράστικαν με χρήματα των μετόχων. Αν αυτοί θέλουν να χάσουν τα λεφτά που έδωσαν..

Αυτά που λες είναι σωστά αλλά δεν κατάλαβες τι είπα εγώ!

Μιλάω στην περίπτωση που οι ίδιοι οι μετόχοι χρεώνουν επίτηδες την εταιρεία τους για να ανοίξουν με τα λεφτά αυτά άλλη ανώνυμη εταιρεία με το ίδιο αλλά και διαφορετικό αντικείμενο αν θέλουν!

Το έχω δει με βιομηχανία τοματοπολτού!Ήταν λίγο  έξω από τη Βέροια η περίφημη ELCO και έκανε τα παραπάνω!Το πιο ωραίο κομμάτι είναι ότι μετά που τη δήμευσε το κράτος τα μηχανήματα ήταν ακόμα εκεί μέσα στο εργοστάσιο και δεν τα είχαν πάει στο καινούριο!Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε!Πήγαν ένα βράδυ στην πρώην εταιρεία τους τα φόρτωσαν στα φορτηγά και τα πήγαν στη νέα εταιρεία τους!

Τι γίνεται στον κόσμο έ?
« Last Edit: August 28, 2006, 16:37:03 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Nessa
Guest
« Reply #188 on: August 28, 2006, 17:40:15 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 16:20:54 pm

Μιλάω στην περίπτωση που οι ίδιοι οι μετόχοι χρεώνουν επίτηδες την εταιρεία τους για να ανοίξουν με τα λεφτά αυτά άλλη ανώνυμη εταιρεία με το ίδιο αλλά και διαφορετικό αντικείμενο αν θέλουν!

Το έχω δει με βιομηχανία τοματοπολτού!Ήταν λίγο  έξω από τη Βέροια η περίφημη ELCO και έκανε τα παραπάνω!Το πιο ωραίο κομμάτι είναι ότι μετά που τη δήμευσε το κράτος τα μηχανήματα ήταν ακόμα εκεί μέσα στο εργοστάσιο και δεν τα είχαν πάει στο καινούριο!Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε!Πήγαν ένα βράδυ στην πρώην εταιρεία τους τα φόρτωσαν στα φορτηγά και τα πήγαν στη νέα εταιρεία τους!

Τι γίνεται στον κόσμο έ?
Άμα γινότανε μια ωραιότατη κατάληψη αλά φωσφορικά λιπάσματα θα σου έλεγα εγώ μετά πού θα τα βάζανε τα μηχανήματα...
Nessa
Guest
« Reply #189 on: August 28, 2006, 17:45:56 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 16:13:32 pm
Αλλά πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να δουλεύουν τετραπλάσιο χρόνο!Και αν όχι  πάλι δεν θα αγόραζαν σπίτι, αφού θα είχαν κατά πολύ μικρότερο μισθό! 8)
Γιατί;

Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει αφού αδικήθηκε ο μετανάστης δεν αδικήθηκε? 8)
Γη καλεί Ολύμπιο...

Α, όχι, μη μου το αλλάζεις, για την Ελλάδα έλεγες. Για την Ελλάδα συζητούσαμε.

Γιατί δουλεύει? Huh
Την τελευταία φορά που κοίταξα, τηλέφωνο είχα, ρεύμα είχα, τα σχολεία λειτουργούσαν...

Τον ΟΤΕ με τους παραπανήσιους 40% τους ξέχασες?
Δεν είναι παραπανίσιοι. Αν δούλευαν και αυτοί, θα δούλευαν όλοι λιγότερο.

Πάνε να ρωτήσεις κανένα Αλβανό εδώ , αφού στην Αλβανία δεν πρόκειται να πας, την αντίστοιχη υποθετική ερώτηση της ερώτησης που θα έκανες στον κάτοικο της Αλβανίας και θα καταλάβεις!
Ποια ερώτηση; Δήλωση έκανα. Και η δήλωση είναι ότι οι επιχειρηματίες δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους και δεν παράγουν έργο για την κοινωνία.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #190 on: August 28, 2006, 19:01:14 pm »

Quote from: Nessa on August 28, 2006, 17:40:15 pm

Τι γίνεται στον κόσμο έ?
Άμα γινότανε μια ωραιότατη κατάληψη αλά φωσφορικά λιπάσματα θα σου έλεγα εγώ μετά πού θα τα βάζανε τα μηχανήματα...

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
ΙΔΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΤΑΝ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΔΩ!
Άλλωστε δεν είπα ότι έκλεισε αλλά ότι άλλαξε τοποθεσία και όνομα! 8)

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #191 on: August 28, 2006, 19:16:42 pm »

Quote from: Nessa on August 28, 2006, 17:45:56 pm
Γιατί;

Γιατί αν δεν παίρνουν πολλά περισσότερα κανείς δεν θα πάει να δουλέψει στις οικοδομές!
Και όσοι πάνε θα τα ξύνουν γιατί θα σκέφτονται: "Μαλάκες είμαστε να ξεσκιζόμαστε και οι άλλοι να κάθονται σε γραφεία χωρίς να κάνουν κάτι?"

Η ΕΣΣΔ βλέπω δεν ξες γιατί έπεσε αλλά ξες για το '17! Huh

Είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει αφού αδικήθηκε ο μετανάστης δεν αδικήθηκε? 8)
Γη καλεί Ολύμπιο...

Σε έλαβα αλλά  η δικιά σου κεραία δεν λαμβάνει!
Τελικά θα καταγγείλεις κανένα εργοδότη ή θα συνεχίσεις να κατηγορείς έτσι στον αέρα?

Α, όχι, μη μου το αλλάζεις, για την Ελλάδα έλεγες. Για την Ελλάδα συζητούσαμε.

Η Ελλάδα δεν είναι μέρος? Huh
Αν έρθουν 25 εκατομμύρια μετανάστες θα βρουν δουλειά?
Τα πρώτα χρόνια που είχε έρθει όλη η Αλβανία εδώ εσύ που ήσουν?
Δεν έβλεπες τι γινόταν?

Την τελευταία φορά που κοίταξα, τηλέφωνο είχα, ρεύμα είχα, τα σχολεία λειτουργούσαν...

Βέβαια υπήρχαν, αλλά τα πλήρωνες πολλαπλάσια!
Το ωραίο είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις κιόλας! Grin

Τον ΟΤΕ με τους παραπανήσιους 40% τους ξέχασες?
Δεν είναι παραπανίσιοι. Αν δούλευαν και αυτοί, θα δούλευαν όλοι λιγότερο.

Δηλαδή σχεδόν καθόλου δεν θα δουλεύαν!Επαναλαμβάνω:Ξες τι δουλειά γίνεται εκεί?Έχεις πάει?
Και ο οικοδόμος, ο απλός εργάτης θα έφτυνε αίμα για να πληρώνει το τηλέφωνο, ώστε το κάθε πράσινο, γαλάζιο και πολύχρωμο παιδί που μπήκε μέσα στον ΟΤΕ να πληρωθεί παρόλο που δεν θα δούλευε!

Ποια ερώτηση; Δήλωση έκανα. Και η δήλωση είναι ότι οι επιχειρηματίες δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους και δεν παράγουν έργο για την κοινωνία.

Ε αυτό λέω!Πάνε ρώτα τον κάτοικο της Αλβανίας που δεν υπάρχουν και πολλές εταιρείες στη χώρα του (και έρχεται εδώ να δουλέψει), αν θα προτιμούσε να υπήρχαν! 8)

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #192 on: August 28, 2006, 21:17:06 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 19:01:14 pm
Quote from: Nessa on August 28, 2006, 17:40:15 pm

Τι γίνεται στον κόσμο έ?

Άλλωστε δεν είπα ότι έκλεισε αλλά ότι άλλαξε τοποθεσία και όνομα! 8)

Αρχικά για την εσκεμμένη χρεοκοπία, όντως αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, μάλιστα συνήθως τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας έχουν μυστηριωδώς εξαφανιστεί λίγους μήνες πριν. Το σημείο όμως που διαφωνώ είναι το εξής.

Υποστήριξες ότι δεν έχει νόημα να επιβληθούν πρόστιμα σε μία ανώνυμη εταιρία γιατί μπορεί να τη σκαπουλάρει. Σε αυτό διαφωνώ σε 2 σημεία.
1ον το να λέμε ότι δεν επιβάλουμε πρόστιμα γιατί συνήθως μας τη γλιτώνουν είναι ανεδαφικό. Σκοπός είναι να επιβληθούν πρόστιμα και να εισπραχθούν. Μάλιστα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μηδενίζουν τα "οφέλη" που έχει η εταιρία από την όποια παρανομία. (δλδ μεγάλα).
2ον μία εταιρία που θα της επιβληθεί πρόστιμο στις περισσότερες δε μπορεί να μη το πληρώσει. Αυτό γιατί ο μόνος νόμιμος τρόπος είναι να κηρύξει πτώχευση. Προφανώς δε συμφέρει να κλείσεις μία εταιρία που λειτουργεί για να αποφύγεις τη μη πληρωμή του προστίμου. Όσο για αυτό που λες την αλλαγή ονόματος, νομικά δεν υφίσταται. Ουσιαστικά η μία εταιρία κλείνει (είτε εξοφλώντας πρώτα όλες τις οφειλές τις είτε πτωχεύοντας) και ανοίγει νέα. Για τη "μεταφορά" των περιουσιακών στοιχείων πάμε στο δεύτερο σχόλιο.

Όπως είπες και συ υπάρχουν περιπτώσεις που η εταιρία έκλεισε με πτώχευση και τα περιουσιακά της στοιχεία "εμφανίστηκαν" σε άλλη που είχε ιδιοκτήτη ίδιο με αυτόν της παλιάς εταιρίας. Σε αυτή τη περίπτωση αν γίνει πλήρης έλεγχος των λογιστικών των εταιριών οι ιδιοκτήτες την έχουν κάτσει. Αυτό γιατί έχουν κάνει κατάχρηση χρήματος, αυτό σημαίνει ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη και πλέον δε μπορούν να προστατεύονται από την έννοια του νομικού προσώπου της εταιρίας.

Οπότε η Ανώνυμη Εταιρία δεν αποτελεί ένα μαγικό μόρφωμα που επιτρέπει την παρανομία. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ελλιπείς έλεγχοι από το κράτος. Ας μη παραβλέπουμε το θεσμό αυτό ο οποίος έχει συσταθεί από τα μέλη της κοινωνίας για να προστατεύει τα μέλη της κοινωνίας. Το να λέμε ότι πρέπει όλα να λύνονται με ατομικές ενέργειες (προσφυγές στα δικαστήρια κτλ) είναι ουσιαστικά μία κατάλυση του κράτους και της ίδιας της έννοιας της συλλογικότητας της κοινωνίας.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Nessa
Guest
« Reply #193 on: August 28, 2006, 21:46:20 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 19:16:42 pm
Γιατί αν δεν παίρνουν πολλά περισσότερα κανείς δεν θα πάει να δουλέψει στις οικοδομές!
Και όσοι πάνε θα τα ξύνουν γιατί θα σκέφτονται: "Μαλάκες είμαστε να ξεσκιζόμαστε και οι άλλοι να κάθονται σε γραφεία χωρίς να κάνουν κάτι?"
Ε ωραία... τότε ας παίρνουν παραπάνω... δεν κατάλαβα, πού είναι το πρόβλημα;

Η ΕΣΣΔ βλέπω δεν ξες γιατί έπεσε αλλά ξες για το '17! Huh
Ξέρω γιατί έπεσε... γιατί ήταν κρατικός καπιταλισμός, και είχε καταντήσει σαν το δικό μας καπιταλισμό και χειρότερα.

Τελικά θα καταγγείλεις κανένα εργοδότη ή θα συνεχίσεις να κατηγορείς έτσι στον αέρα?
Τελικά θα έρθεις να γνωρίσεις το Στέφανο ή θα συνεχίσεις να κρύβεσαι κακαρίζοντας ότι λέω ψέματα;

Αν έρθουν 25 εκατομμύρια μετανάστες θα βρουν δουλειά?
Γιατί όχι; Θα χρειάζονται και αγαθά για την επιβίωσή τους. Ποιος θα τα φτιάξει; Να οι νέες δουλειές.

Βέβαια υπήρχαν, αλλά τα πλήρωνες πολλαπλάσια!
Πολλαπλάσια σε σχέση με ποιο πράγμα;

Και ο οικοδόμος, ο απλός εργάτης θα έφτυνε αίμα για να πληρώνει το τηλέφωνο, ώστε το κάθε πράσινο, γαλάζιο και πολύχρωμο παιδί που μπήκε μέσα στον ΟΤΕ να πληρωθεί παρόλο που δεν θα δούλευε!
Ας δουλέψουν και αυτοί λιγότερο...

Ε αυτό λέω!Πάνε ρώτα τον κάτοικο της Αλβανίας που δεν υπάρχουν και πολλές εταιρείες στη χώρα του (και έρχεται εδώ να δουλέψει), αν θα προτιμούσε να υπήρχαν! 8)
Μα υπάρχουν εταιρίες και στα υπόλοιπα Βαλκάνια, και είναι όλες ελληνικές... εκεί να δεις αίμα που φτύνουν οι εργάτες... ούτε τουαλέτα δεν τους αφήνουν να πάνε (κυριολεκτώ).
Nessa
Guest
« Reply #194 on: August 28, 2006, 21:48:20 pm »

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 19:01:14 pm
Γιατί ρε άσχετε, τα φωσφορικά λιπάσματα δημόσια ήτανε;
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 17 Go Up Print
Jump to: