• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:24:05 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:24:05 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 32
Guests: 125
Total: 157
Loudis1
Yamal
eed
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών  > 8ο Εξάμηνο > Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας > [Ψηφιακη Επεξεργασια Εικονας] 2η Εργασια 2016
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Down Print
Author Topic: [Ψηφιακη Επεξεργασια Εικονας] 2η Εργασια 2016  (Read 8338 times)
Μεταλλαγμένη Πάπια
Θαμώνας

View Profile
Re: [Ψηφιακη Επεξεργασια Εικονας] 2η Εργασια 2016
« Reply #15 on: May 11, 2016, 19:58:49 pm »

Quote from: weiss on May 11, 2016, 19:41:39 pm
Είχα παρόμοιο θέμα και τελικά το πρόβλημα ήταν ότι πρέπει να πολλαπλασιάσεις με τη G ενώ στη invfilter διαιρείς. Οπότε δοκίμασε να καλέσεις με όρισμα το 1./G .

Δεν ειναι αυτο. Με G πολλαπλασιαζω, δε χρησιμοποιω invfilter εδω. Τωρα συνειδητοποιησα οτι δε το εκανα τοσο ξεκαθαρο στο ποστ μου. Οι διαστασεις καλες σου φαινονται; Ειμαι 99% σιγουρος οτι καπου εκει ειναι το λαθος, αλλα δε μπορω να βρω που ακριβως.

Αυτό που λες δεν ισχύει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται 3 διαστάσεις αλλά ο κ. Κεχαγιάς όπως μας έχει πει μπορεί και αντιλαμβάνεται τον τετραδιάστατο κύβο.
-Apostolof
weiss
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #16 on: May 11, 2016, 20:27:53 pm »

Οι διαστάσεις καλές είναι. Αν έχεις βρει τη μάσκα h σωστά το μόνο που μένει είναι η wienerfilter. Δεν έχω κάποια άλλη ιδέα  Undecided
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: May 12, 2016, 01:09:43 am »

Quote from: weiss on May 11, 2016, 19:41:39 pm
Δε διαφωνώ μαζί σου. Και εγώ περίμενα αλλιώς να είναι το αποτέλεσμα για θ = 0 και θ = 180, δηλαδή πιο θολό προς τα δεξιά ή τα αριστερά αντίστοιχα. Αλλά κοιτώντας το πρακτικά η fspecial παράγει ίδια μάσκα είτε βάλεις κάποιο θ έιτε το θ+180. Το δοκίμασα για 30 τυχαία len και όλες τις γωνίες και το μέγιστο απόλυτο σφάλμα της διαφοράς των δύο μασκών ήταν καρφί μηδέν. Δηλαδή μου φαίνεται ότι τελικά η εικόνα θολώνει και προς τις δύο μεριές το ίδιο.

λετζίτ τότε

Quote from: Μεταλλαγμένη Πάπια on May 11, 2016, 19:58:49 pm
Ειμαι 99% σιγουρος οτι καπου εκει ειναι το λαθος, αλλα δε μπορω να βρω που ακριβως.

Γιατί μέχρι την τιμή του y2? Δεν πρέπει να κάνεις pad μέχρι το Μh+My-1 και αντίστοιχα στην Ν διάσταση? Έχω καλά αποτελέσματα για το wiener, αφού έκανα την διαδικασία στην συχνότητα (πριν υπολόγιζα την G στην συχνότητα αλλά από την 21*35 έκδοση της Η, και μετά επέστρεφα στον χώρο και έκανα conv2. To αποτέλεσμα ήταν εντελώς λάθος.)

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
Μεταλλαγμένη Πάπια
Θαμώνας

View Profile
« Reply #18 on: May 12, 2016, 18:27:35 pm »

Quote from: PanteGrv on May 12, 2016, 01:09:43 am

Γιατί μέχρι την τιμή του y2? Δεν πρέπει να κάνεις pad μέχρι το Μh+My-1 και αντίστοιχα στην Ν διάσταση? Έχω καλά αποτελέσματα για το wiener, αφού έκανα την διαδικασία στην συχνότητα (πριν υπολόγιζα την G στην συχνότητα αλλά από την 21*35 έκδοση της Η, και μετά επέστρεφα στον χώρο και έκανα conv2. To αποτέλεσμα ήταν εντελώς λάθος.)

Το καταφερα τελικα το wiener, χρησιμοποιουσα norm αντι για abs στον παρανομαστη και γι'αυτο εβγαινε λαθος. (Να ναι καλα ο weiss)

Σχετικά με τις διαστασεις, σε ολα τα ερωτηματα και μενα η πρωτη μου σκεψη ηταν αυτή που λες. Αλλα καθε φορα που το κανα, εβγαινε ο,τι να'ναι. Μετα δοκιμασα να κανω pad μονο τη μασκα μεχρι τις διαστασεις της y2 και ολα ομορφα. Αν ηταν κανονικη συνελιξη τοτε θα ηθελαν σιγουρα pad και οι δυο μεχρι τις διαστασεις της αναμενομενης συνελιξης. Ισως εδω, επειδη προσπαθουμε και καλα να κανουμε deconvolution, να μην ειναι σωστο. Ο,τι και να σου πω δε ξερω... Εγω ξερω οτι κανοντας pad μονο τη μασκα μεχρι τις διαστασεις της y2 μου δουλεψε, ενω το αλλο οχι. Οποτε αυτο κρατησα  Smiley

Αυτό που λες δεν ισχύει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται 3 διαστάσεις αλλά ο κ. Κεχαγιάς όπως μας έχει πει μπορεί και αντιλαμβάνεται τον τετραδιάστατο κύβο.
-Apostolof
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: May 12, 2016, 22:18:08 pm »

Quote from: Μεταλλαγμένη Πάπια on May 12, 2016, 18:27:35 pm
Το καταφερα τελικα το wiener, χρησιμοποιουσα norm αντι για abs στον παρανομαστη και γι'αυτο εβγαινε λαθος. (Να ναι καλα ο weiss)

Σχετικά με τις διαστασεις, σε ολα τα ερωτηματα και μενα η πρωτη μου σκεψη ηταν αυτή που λες. Αλλα καθε φορα που το κανα, εβγαινε ο,τι να'ναι. Μετα δοκιμασα να κανω pad μονο τη μασκα μεχρι τις διαστασεις της y2 και ολα ομορφα. Αν ηταν κανονικη συνελιξη τοτε θα ηθελαν σιγουρα pad και οι δυο μεχρι τις διαστασεις της αναμενομενης συνελιξης. Ισως εδω, επειδη προσπαθουμε και καλα να κανουμε deconvolution, να μην ειναι σωστο. Ο,τι και να σου πω δε ξερω... Εγω ξερω οτι κανοντας pad μονο τη μασκα μεχρι τις διαστασεις της y2 μου δουλεψε, ενω το αλλο οχι. Οποτε αυτο κρατησα  Smiley

κάνοντας το κανονικά συνέλιξη με το wiener φίλτρο, δλδ με pad ως την γνωστή τιμή, τα αποτελέσματα είναι όντως καλύτερη λειτουργία στις τιμές Κ που περιμέναμε και μικρό σφάλμα σε αυτές.επίσης, norm και abs δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, δεν θα έπρεπε?

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
Μεταλλαγμένη Πάπια
Θαμώνας

View Profile
« Reply #20 on: May 13, 2016, 09:14:05 am »

Quote from: PanteGrv on May 12, 2016, 22:18:08 pm
κάνοντας το κανονικά συνέλιξη με το wiener φίλτρο, δλδ με pad ως την γνωστή τιμή, τα αποτελέσματα είναι όντως καλύτερη λειτουργία στις τιμές Κ που περιμέναμε και μικρό σφάλμα σε αυτές.επίσης, norm και abs δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα, δεν θα έπρεπε?

Norm επιδρα σε ολο τον πινακα ενω το abs στοιχειο προς στοιχειο και εμεις θελουμε το δευτερο.

-Apostolof
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: May 13, 2016, 10:31:21 am »

Quote from: Μεταλλαγμένη Πάπια on May 13, 2016, 09:14:05 am
Norm επιδρα σε ολο τον πινακα ενω το abs στοιχειο προς στοιχειο και εμεις θελουμε το δευτερο.

αφού ήδη κάνεις προσπέλαση σε κάθε τιμή, αυτά τα 2 συμπίπτουν, δλδ norm(H(i,j))=abs(H(i,j))

αλλά ναι, αν το έκανες χωρίς προσπέλαση έχεις δίκιο

P.D. Ouspensky
greekoo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: May 13, 2016, 11:47:41 am »

Για συζήτηση αποτελεσμάτων στο ζητούμενο 3.1:

Όσο αυξάνεται το πλάτος του θορύβου τόσο μετακινείται προς τα αριστερά το Κ  για το οποίο εμφανίζεται το ελάχιστο MSE.

Δηλαδή πχ για πλάτος α=10^-7 το "βέλτιστο" Κ μου βγαίνει 10^10, για α=10^-6 βέλτιστο Κ μου βγαίνει γύρω στο 10^9.5 , και πάει λέγοντας...

Για πλάτος θορύβου απο 1 και πάνω μπορείτε να βρείτε καλή εκτίμηση της χ2hat μεσω wiener? Εμένα έχει πολύ θόρυβο και το MSE δεν πέφτει κάτω απο 0.2363
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: May 13, 2016, 16:40:49 pm »

Quote from: greekoo on May 13, 2016, 11:47:41 am

απ όσο θυμάμαι έχω ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. η τιμή 0.2363 που είχα σχολιάσει και πιο πριν οφείλεται στο ότι για μεγάλο θόρυβο η βέλτιστη επιλογή οδηγάει το wiener να είναι σχεδόν μηδενικό παντού. Άρα το x2hat βγαίνει σχεδόν μηδενικό, και αυτή η σταθερή τιμή που βγαίνει σε όλα τα διαγράμματα για μικρά Κ, αλλά είναι ταυτόχρονα και η ελάχιστη για μεγάλο θόρυβο είναι ουσιαστικά το E[x2^2], δηλαδή η μέση τετραγωνική τιμή του σήματος που θέλουμε να προσεγγίσουμε με το wiener

όταν τα ξανατρέξω θα επιβεβαιώσω ακριβώς τις δικές μου τιμές για τα άλλα

P.D. Ouspensky
greekoo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: May 13, 2016, 16:42:36 pm »

Quote from: PanteGrv on May 13, 2016, 16:40:49 pm

έτσι φίλε!
Napoleon
Θαμώνας

View Profile
« Reply #25 on: May 13, 2016, 18:44:52 pm »

την  h των x1,y1 τόσο στο ζητούμενο 2 όσο και στο 3 την βρίσκουμε μέσω της estMask σωστά? Η estMask τι συνθήκη τερματισμού έχει?(MSE ή norm διαφοράς)?
greekoo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: May 13, 2016, 19:54:46 pm »

Quote from: Napoleon on May 13, 2016, 18:44:52 pm
την  h των x1,y1 τόσο στο ζητούμενο 2 όσο και στο 3 την βρίσκουμε μέσω της estMask σωστά? Η estMask τι συνθήκη τερματισμού έχει?(MSE ή norm διαφοράς)?

εγώ χρησιμοποιώ το norm διαφοράς φίλε,  ο φίλος απο πάνω χρησιμοποιεί το MSE. ότι θέλεις, απλά τσέκαρε μετά την εικόνα σου και δες ότι είναι κομπλέ. συγκεκριμένα εμένα το norm διαφοράς μου  βγαίνει τάξης 10^-13 ενώ αν θέσεις συνθήκη τερματισμού το MSE να κοιτάς για σφάλμα λιγότερο απο 10^-30
απλυτος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: May 13, 2016, 21:36:14 pm »

στο ερώτημα 1, το φίλτρο h δεν είναι διάστασης [21x35] με τιμές παντού 0 εκτός από την διαγώνιο (με πάχος τριών σειρών διαγώνιο για να μιλάμε κι επιστημονικά  Cheesy ) από κάτω αριστερά μέχρι πάνω δεξιά;

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
Napoleon
Θαμώνας

View Profile
« Reply #28 on: May 13, 2016, 23:40:28 pm »

Ναι.

Ένα άλλο θέμα που έχω είναι ότι βγάζω ίδια h είτε βάλω x1,y1 είτε βάλω x1,y1n. Συμβαίνει και σε άλλον αυτό?
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: May 13, 2016, 23:51:52 pm »

Quote from: Napoleon on May 13, 2016, 23:40:28 pm
Ένα άλλο θέμα που έχω είναι ότι βγάζω ίδια h είτε βάλω x1,y1 είτε βάλω x1,y1n. Συμβαίνει και σε άλλον αυτό?

Ναι, για α=0 και α=1 μόνο έτυχε να μην βρει το ίδιο h.

P.D. Ouspensky
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Up Print
Jump to: