• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 11, 2025, 04:23:46 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 11, 2025, 04:23:46 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
ΤΣΕΜΔΕ vs ΤΕΒΕ
by Nikos_313
[Today at 00:38:58]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 22:35:15 pm]

ESA x SpaceDot - Satellit...
by SpaceDot
[May 10, 2025, 21:43:48 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 10, 2025, 19:19:05 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 10, 2025, 16:38:41 pm]

Ποια είναι η σχέση σας με...
by tzortzis
[May 10, 2025, 14:16:00 pm]

[Ηλ.Μηχανές Ι] Γενικές απ...
by George_RT
[May 10, 2025, 14:02:02 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by George_RT
[May 10, 2025, 13:58:55 pm]

Κινητοποίηση στον Ρέκανο ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 12:27:33 pm]

Erasmus Πληροφορίες & Εμπ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:13:27 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:00:45 am]

[Poll] Λύση για το θεμα τ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:59:15 am]

[Τεχνικές Βελτιστοποίησης...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:53:02 am]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 08, 2025, 22:20:44 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 22:40:55 pm]

[ΑΡΑΓΕ - Attack] Για τι π...
by Aris★
[May 07, 2025, 21:47:46 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 21:10:16 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απ...
by Nikos_313
[May 06, 2025, 21:22:47 pm]

Χρόνια πολλά AI και Nikos...
by Mr Watson
[May 06, 2025, 17:28:07 pm]

Ποιον δίσκο ακούσατε πάνω...
by Katarameno
[May 06, 2025, 17:15:01 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9952
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426145
Total Topics: 31683
Online Today: 161
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 3
Guests: 82
Total: 85
Lykaonia
akmilios
Born_Confused
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?  (Read 39668 times)
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
« Reply #15 on: August 08, 2006, 02:27:20 am »

Σε αυτό το σημείο και με αφορμή τα παραπάνω θα ήθελα να σας δείξω αυτό:

It stands for the soulmates
arkas

...

View Profile
« Reply #16 on: August 08, 2006, 02:29:50 am »

Quote from: Shakiraholic on August 08, 2006, 02:27:20 am

Kiss  Smiley

Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες,υπάρχουν άντρες που δεν πίνουν...
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #17 on: August 08, 2006, 03:53:23 am »

Δηλ. ο/η soulmate του αρκά είναι ένας/μία στο Ιστορικό Αρχαιολογικό που αναρωτιέται τι θα γινόταν αν ακολουθούσε τη μία του αγάπη το ΤΗΜΜΥ;  Cheesy

Πάντως όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δεν είναι λίγοι αυτοί που είπαν "τι ήθελα και ήρθα σε αυτή τη σχολή" και δεν είναι λίγοι και αυτοί που έκαναν 10% και έφυγαν για αλλού ( παιδαγωγικό, χρηματοοικονομικό, βιολογικό κτλ.)
Για το γεγονός αυτό μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες, αλλά η κυριότερη είναι το εξεταστικό σύστημα που σε πιέζει ντε και καλά στα 18 σου να διαλέξεις τι θα κάνεις μέχρι τα 65 καθώς και η νοοτροπία που έχει η κοινωνία μας να "βαφτίζει" κάποιες σχολές καλύτερες από άλλες. Και το τελευταίο είναι πολύ λυπηρό...
Γιατί όταν εννοούν καλύτερες σχολές εννοούν αυτές που υποτίθεται ότι θα σου δώσουν καλύτερες υλικές απολαβές αφού πάρεις πτυχίο.
Έτσι καταλήγει κάποιος που ήθελε να σπουδάσει οικονομικά στην πληροφορική και άλλος που ήθελε να σπουδάσει ψυχολογία στο ΤΗΜΜΥ κ.ο.κ.

Είναι όμως π.χ. το ΤΗΜΜΥ "καλύτερο" αντικειμενικά από το Ιστορικό Αρχαιολογικό;
Οχι, δεν είναι. Γιατι τα κριτήρια εδώ δεν μπορούν να είναι αντικειμενικά αλλά υποκειμενικά. Ότι σου αρέσει να κάνεις πραγματικά αυτό είναι και το καλύτερο για σένα.

Απλά χρειάζεται θάρρος (αρκετό) για να κάνεις μία νέα αρχή ιδίως αν έχεις μείνει πάνω από ένα χρόνο στη σχολή. Πάντως όσο πιο γρήγορα το αποφασίσεις τόσο το καλύτερο για σένα, αλλά είναι καλύτερα να είσαι σίγουρη ( όσο σίγουρη γίγεται δηλ.) αυτή τη φορά για την επιλογή σου.

Η σχολή μας πάντως είναι αρκετά αποθαρρυντική από πολλούς τομείς.
 Την πρώτη κρυάδα την παίρνεις από τις πρώτες μέρες της σχολής όταν παλεύεις να βρεις μια θέση μαζί με άλλα 299 άτομα στο αμφιθέατρο των 150 ατόμων στο οποίο αν είσαι μετά τη μέση δεν θα έλεγα ότι μπορείς να παρακολουθήσεις με ιδιαίτερη ευκολία. 

Μετά έρχεται μια μικρή ανοργάνωση (λόγω της έλλειψης χρημάτων και διάθεσης καμιά φορά) που υπάρχει σε πολλά πράγματα, από το ότι δεν μπορούν να κάνουν ένα format σε υπολογιστή της νησίδας γιατί ο υπεύθυνος δεν προλαβαίνει ( και με το δίκιο του αν είναι μόνο ένας) μέχρι το ότι δεν μπορεί να χωριστεί ένα μάθημα σε 2 τμήματα γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί διδάσκοντες.

Σε αυτά μπορείς να προσθέσεις και το γεγονός ότι είναι αντικειμενικά ένα δύσκολο τμήμα με δύσκολα μαθήματα σε σχέση με άλλες σχολές.

Είναι και άλλα, αλλά για αυτά υπάρχουν και άλλα τοπικ...

Το αντικείμενό μας πάντως περιλαμβάνει πάρα πολλά. Δε σε ενδιαφέρει τπτ πλέον; Και γιατί αυτή η ξαφνική αλλαγή; Τι άλλαξε από τότε που δήλωσες τη σχολή;

Από ότι έχω ακούσει πάντως τα πράγματα καλυτερεύουν όταν πάρεις τομέα, όχι γιατί έχει λιγότερο διάβασμα, αλλά γιατί έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. ( Έχεις πάρει τομέα? )

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
meltemi

View Profile WWW
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχ
« Reply #18 on: August 08, 2006, 04:06:03 am »

Quote from: lynx on August 08, 2006, 03:53:23 am

Δηλ. ο/η soulmate του αρκά είναι ένας/μία στο Ιστορικό Αρχαιολογικό που αναρωτιέται τι θα γινόταν αν ακολουθούσε τη μία του αγάπη το ΤΗΜΜΥ;  Cheesy

Αυτό το emoticon - >  Cheesy  δε δένει πολύ τέλεια με τα χρώματα της εικόνας;

και άλλος που ήθελε να σπουδάσει ψυχολογία στο ΤΗΜΜΥ

Was in my list  Sad

( Έχεις πάρει τομέα? )

Ναι, δεν είναι στην αρχή, γι΄αυτό είναι πιο δύσκολο. Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα δηλαδή, αλλά θέλει και μπορεί να την τελειώσει, όπως και όλοι μας (δεν ξέρω τώρα γιατί λέω ''μας'' αφού το φοβάμαι λίγο αυτό για τον εαυτό μου αλλά εντάξει..)
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
Απ: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
« Reply #19 on: August 08, 2006, 04:31:43 am »

Quote from: jimi on August 07, 2006, 22:42:53 pm
Βασικά εγώ ακόμα δεν έχω νιώσει ότι θέλω να παρατήσω τη σχολή ,αλλά όταν μπήκα σταμάτησα να διαβάζω....Τώρα πια παρόλο που χρωστάω πολλά μαθήματα και κάποια από αυτά με ενδιαφέρουν,δε μπορώ πια να διαβάσω σε σχέση με παλιότερα...Μια ώρα με το ζόρι και τα παρατάω....Δε με ενοχλεί το αντικείμενο του ΗΜΜΥ (γιατί έτσι και αλλιώς ασχολούμαι με μερικά πράγματα από μόνος μου) ,αλλά μάλλον το εξεταστικό σύστημα....Για αυτό το λόγο έχω τα χάλια μου εδώ και δυο βδομάδες που προσπαθώ να διαβάσω....

Ακριβώς ακριβώς!
Εγώ το χω πάρει απόφαση και σε μερικές εξεταστικές δεν έχω μπεί καν στη διαδικασία να προσπαθήσω να διαβάσω! Ή απο το 10 μαθήματα που έχω διαλέγω μόνο 2-3...

Περισσότερο με πειράζει το γεγονός οτι δε μ' αρέσει/δεν έχω συνηθίσει να διαβάζω πολλές ώρες τη μέρα π.χ. για μια εξεταστική.
Δεν ξέρω ίσως και απο σας μερικοί να το χετε το πρόβλημα. Στο σχολείο ήταν η παράδοση, τα μάθαινες σχεδον εκεί, έριχνες μια ματιά στο σπίτι και ΟΚ.
Τώρα με το πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικές οι παραδόσεις και δεν πάμε ή είναι απαράδεκτες οι παραδόσεις και είναι ουσιαστικά άχρηστες (γιατί το να αντιγράφω οτι λέει ο πίνακας χωρίς να καταλαβαίνω καλά τι γράφω το απεχθάνομαι..) και μαζεύεται η ύλη ενός μαθήματος για 4-5 μέρες πριν την εξέταση (ίσως και λιγότερο).
Ενά άλλο θέμα. Σίγουρα μπορούν πολλά μαθήματα να περαστούν χωρίς ουσιαστικά να εμπεδωθούν (ίσως αυτό να γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό).
Μπορεί για κάποιους αυτό να μην είναι πρόβλημα αλλα δεν ξέρω όταν πάω να δώσω ένα μάθημα και έχω λίγο χρόνο για διάβασμα ίσα ίσα για να το περάσω μου χαλάει τη διάθεση και διαβάζω ακόμη λιγότερο.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #20 on: August 08, 2006, 04:42:15 am »

Εισαι παιδακι,πας φροντιστηριο και τρως μασημενη τροφη,διαβαζεις και σου κοβει λιγο παραπανω,περνας ηλεκτρολογος.Στη σχολη δεν υπαρχει φροντιστηριο,δεν υπαρχει ορατος περιορισμος τουλαχιστον πριν κοπεις σε καποιο μαθημα στην υλη.Ερχεσαι σε μια αλλη πολη,κανεις δε σε ελεγχει,ουτε και εσυ τον εαυτο σου και μπορεις ανετα να μλκιστεις.Δεν εισαι τοσο παιδακι πια ωστε να διαβαζεις-μελετας με τις ωρες αδιαμαρτυρητα.Αυτο ειναι ενα προβλημα για καποιους(τους περισσοτερους νομιζω) γιατι υπαρχουν και μερικοι που σου λενε απλα αυτο που κανω μου αρεσει!(και αυτοι δε με πειθουνε παντα αλλα τεσπα...).Το φοιτητιλικι ειδικα στους ηλεκτρολογους θελει αυτοοργανωση κατι που μαλλον δεν το ξερουμε πιο πριν.Εγω δεν πατουσα στη σχολη για 3 χρονια(και τωρα λιγο ερχομαι σχετικα) και 3 φορες ειχα δωσει μαθημα σε αυτο τον καιρο.To be honest η μεγαλυτερη απογοητευση για μενα ητανε η συνθεση των ατομων(καποιοι θα πουνε πανεπιστημιο πας για σπουδες βασικα...) αν και βλεπω στα νεοτερα ετη ειναι καλυτερα τα πραματα και τα παιδια πιο ενεργα σε ολα.Με τα πολλα ειπα να ασχοληθω αφου ητανε δικια μου επιλογη η σχολη και μετα απο 3 χρονια ενασχολησης ειμαι προς το τελος στα μαθηματα.Οποιος μπει σε αυτη τη σχολη μπορει να τη "βγαλει" αλλα αυτο ειναι το θεμα;Δεν ξερω...Αναρωτιεμαι ποσο αξιζει το τιμημα για να ασχοληθεις με τη σχολη.Ισως οταν τελειωσω τοτε να μπορω να εχω καλυτερη αποψη,προς το παρον δουλεια και τα κεφαλια μεσα που λενε.

ΥΓ. ασχετο αλλα ετσι μου ηρθε και μου αρεσε (τα) φιλια=μια αναπνοη σε 2 στοματα
ετσι χαριν της ευεξιας του socrates
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #21 on: August 08, 2006, 04:52:35 am »

Αυτοοργάνωσή ή

"ΗΜΜΥ άνευ διδασκάλου;"

Γιατί πάντα ακούγεται αυτό με τη μασημένη τροφή μόνο. Σίγουρα ισχύει. Αλλα ποια σχολή;

Αυτοοργάνωση μου ακούγεται = (να περνούσαμε πανεπιστήμιο, να μας δίνανε τα βιβλία και να δίναμε εξεταστικες μόνο. Που είναι η διδακτική διαδικασία..... ΟΕΟ?  Cheesy
« Last Edit: August 08, 2006, 04:57:53 am by Larry Flint » Logged

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #22 on: August 08, 2006, 04:55:00 am »

Ναι οχι τπτ αλλο αλλα θα μας συμπαθησει και ο Δημακης ετσι...ΧΟ ΧΟ ΧΟ...Ενα ακομα ρητο.Νo pain no gain...
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #23 on: August 08, 2006, 20:36:17 pm »

Έχω περάσει πολύ λίγα μαθήματα, τα τελευταία εξάμηνα δεν πατάω στη σχολή αλλά... είναι το όνειρό μου και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο! Απλά τα ενδιαφέροντα μαθήματα είναι στα μεγαλύτερα εξάμηνα και τα αρχικά μαθηματικά και φυσικές βαριέμαι να τα διαβάσω :/

dtzarouc
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Ειναι ο μπούσουλας που στρίβει ή το καράβι?

View Profile WWW
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχ
« Reply #24 on: August 08, 2006, 20:59:15 pm »

Βαριά ειναι τα βήματα, όταν το καταλάβεις
πως ότι κιαν κάμεις μάταιο την μοίρα δεν αλλάζεις

Καλό καλόκαίρι, με το κάλο να γυρίσουμε και καλή τυχη.....
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: August 08, 2006, 23:45:37 pm »

Το αντικείμενό μας πάντως περιλαμβάνει πάρα πολλά. Δε σε ενδιαφέρει τπτ πλέον; Και γιατί αυτή η ξαφνική αλλαγή; Τι άλλαξε από τότε που δήλωσες τη σχολή;
Μ' ενδιαφέρουν κάποια πράγματα, ειδικά από τον τομέα μου (ηλεκτρονική). Μπορώ να πω ότι συχνά πορώνομαι κιόλας! Αλλά τι νόημα έχει όταν σκέφτομαι τις δουλειές που ακολουθούν τη σχολή και αυτή η σκέψη δε μ' ενθουσιάζει καθόλου? Για παράδειγμα, αν ήμουν υπεύθυνη για ένα site θα προτιμούσα ν' ασχοληθώ με το ΤΙ θα έχει μέσα το site και όχι το ΠΩΣ θα γίνει (που είναι ένα από τα πεδία ασχολίας μας).
Εκτός αυτού είναι και το άλλο: Έχω κουραστεί να σκέφτομαι! Είναι φοβερό το πόσο πρέπει να σκέφτεσαι γι' αυτή τη σχολή, κι αυτό το ποσό προστίθεται σε όλες τις εξωσχολικές σκέψεις! Tongue
Όσο για το τι άλλαξε...έφυγα από την καταπίεση από το σπίτι ότι πρέπει να διαβάσω και έχω υποχρέωση να τα καταφέρω...διαπίστωσα ότι θα διαβάσω αν το θέλω και μόνο και άρχισα να αμφισβητώ τα πάντα και να σκέφτομαι εναλλακτικές που ούτε είχα σκεφτεί στο παρελθόν ότι μπορεί να μ' ενδιαφέρουν!
Τέλοσπάντων δε θα παρατήσω τη σχολή τελικά... Tongue Την εκτιμώ πάρα πολύ.
Αλλά σου τη δίνει μερικές φορές γιατί είναι σπουδαία αλλά και απαιτητική --> ψυχοφθόρα. Σαν το 10άρι στο ποδόσφαιρο...

It's alright
chabos4
Guest
« Reply #26 on: August 09, 2006, 00:41:12 am »

Ακριβώς!
Θέλει ταλέντο, αλλά ένα 10άρι που δεν μπορεί να τρέξει όλοι το βρίζουν.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #27 on: August 09, 2006, 11:54:57 am »

Η μεγαλύτερη πίκρα πιστεύω είναι ότι όσο κι αν σ'αρέσει το αντικείμενο,η σύγκριση με άλλες σχολες-εντάξει όχι όλες-σου προκαλεί κατι....γιατι μπορει μεχρι τωρα ότι καναμε σαν σχολειο π.χ να ήταν ίδιο για όλους,και απλά περνούσε "σε καλυτερη σχολη" αυτός που προσπαθούσε πιο πολυ...απο δω και πέρα όμως φαίνεται ότι δεν ειναι ετσι,οτι μπορει καποιος να βγάλει πολυ ανετα μια άλλη σχολή και στην τελική να ζησει και την υπολοιπη ζωη του πολύ καλύτερα(να βρει δουλεια πριν απο σενα,καλύτερα λεφτά,περισσότερους γνωστους και φίλους,κ.ο.κ..)
« Last Edit: August 09, 2006, 12:03:54 pm by emmanuel » Logged

tu/e
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #28 on: August 09, 2006, 13:28:37 pm »

Quote from: emmanuel on August 09, 2006, 11:54:57 am
απο δω και πέρα όμως φαίνεται ότι δεν ειναι ετσι,οτι μπορει καποιος να βγάλει πολυ ανετα μια άλλη σχολή και στην τελική να ζησει και την υπολοιπη ζωη του πολύ καλύτερα(να βρει δουλεια πριν απο σενα,καλύτερα λεφτά,περισσότερους γνωστους και φίλους,κ.ο.κ..)

To θέμα στην επιλογή σχολής κατ εμέ εγγειται στο αν σου αρέσει ή όχι.Αμα το ζήτημα είναι τα λεφτα-επαγγελματική αποκατασταση πηγαίνεις σε κανα ΤΕΙ Οπτικής/Τεχνολογιας Τροφ'ιμων ή σε καμια στρατιωτική σχολή και τελειωσε. Τα παραπάνω κανουν ένα άνθρωπο ευτυχισμένο ομως;

ΥΓ Το πόσους φιλους θα χεις και αν θάχεις εξαρτάται απο το χαρακτήρα σου θεωρω και οχι απο τη δουλεια σου...

Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
« Reply #29 on: August 09, 2006, 13:35:47 pm »

Quote from: dj soula on August 07, 2006, 21:22:41 pm
Τελικά όταν πριν κάποιο καιρό σκέφτηκα ότι δε θέλω να κάνω αυτό το επάγγελμα στο μέλλον ένιωσα μεγάλη ανακούφιση.
Αποφάσισα να συνεχίσω [...]

νομίζω ότι αυτό είναι τελικά που σε λυτρώνει..
φτάνοντας στο απροχώρητο στο 5ο εξάμηνο,
με την δικιά σου ψυχολογική πίεση, την πίεση της αποτυχίας, την ταμπέλα του αποτυχημένου,
ψάχνω παντού να βρω μια διέξοδο, σε οτιδήποτε.

μια δουλεία ότι να 'ναι, άλλο ένα RPG για να δικαιολογήσω άλλη μια καμμένη εξεταστική,
άλλο ένα καφέ σήμερα το απόγευμα, άλλο ένα DVD σήμερα το βράδυ,
day in, day out προσπαθούσα να ξορκίσω πρώτα
την τσατίλα μου για τη σχολή που αν πέσεις μια φορά, σε ποδοπατάει, δε σ' αφήνει να ξανασηκώσεις κεφάλι.

άκουγα πόσο εύκολα περνούν τα μαθήματα οι άλλοι στις άλλες σχολές,
πώς τελικά μπορείς να διαβάσεις 10 μαθήματα σε μια εξεταστική και να πάρεις τομέα από το μηδεν  Idiot,
πως περνάνει τόόόσοι άλλοι με αντιγραφές ή ελάχιστο διάβασμα,
κι εσύ μένεις πάντα στο square 1  bang_head.

τελικά, με τα πολλά με τα λίγα,
αφού θυμήθηκα ότι δεν τρελαινόμουν τόσο με τον ηλεκτρισμό στη φυσική του λυκείου,
δλδ, εντάξει, τον ήξερα, τον καταλάβαινα, έλυνα όποια άσκηση κι αν έπεφτε,
αλλά δεν με συνάρπαζε, δεν με ενδιέφερε,
κι αδυνατούσα να καταλάβω πως όλη αυτή η θεωρία συνδεόταν με το "... και Μηχανικών Υπολογιστών" εδώ στη σχολή,
που ήταν ο λόγος που ήθελα να περάσω όσο τπτ άλλο εδώ,

είπα ότι πρέπει να τελειώσω, καλώς ή κακώς,
να φύγω από αυτό το σημείο που είχε βαλτώσει η ζωή μου,
το να αποφασίζω να δώσω σε κάθε εξεταστική 7-8 μαθήματα,
να μη διαβάζω τελικά κανένα από το άγχος ότι πάλι θα κοπω σε όλα,
και να μη δίνω τελικά τίποτα (yes.. 9 καμμένες εξεταστικές... κάθεμία με τον δικό της ιδιαίτερο λόγο...)
να τελειώσω και μ' αυτό άρχισα να λέω,
και μετά δουλεύω και πακετάς και 2 δουλειές, κι ένα PC ξέρω να στήνω ρε αδερφέ, ένα βασικό μισθό θα τον πάρω.
περισσότερο το πείσμα, παρά η όρεξη με έστρωσε να διαβάσω.

το μόνο γαμώτο που μου έμεινε, ήταν γιατί δεν βρέθηκε τόσα χρόνια ένας μαλάκας να πει σε μένα
που ήμουν 100 φορές μαλάκας, "τα γ@μ!σες? ξεκίνα από την αρχή."
"3 μαθήματα την εξεταστική και θα έρθει κι ο τομέας"

τελικά, όπως είπε κι ο Turambar,  βρίσκεις μέσα καθηγητές και δασκάλους,
που κι ας μην είσαι στον τομέα τους, σε εμπνέουν όπως αυτός ο δάσκαλος που είχε ο Μέλιος στο δημοτικό.
καμιά φορά, όλη η αισιοδοξία κι ο καλυτερος προγραμματισμός του κόσμου δεν μπορούν να σε ξυπνήσουν από το λήθαργο
όσο μια απλή επιβράβευση ή μια άσχετη ατάκα από έναν δάσκαλο.
(ασχετό, αλλά νομίζω ότι και οι καταλήψεις είχαν μεγάλη συμβολή στην αλλαγή διάθεσης για τη σχολή)

γενικά δεν μ' αρέσουν οι αισιοδοξίες, και τα όλα θα πανε καλά,
όλα θα στρώσουν, θα βρεις το δρόμο σου και τα λοιπά.
αλλά μη μετανιώνεις για ό,τι κι αν σου επιφύλαξαν αυτά τα χρόνια,
και μην αμφιβάλλεις ότι μπορεί και να ακολουθήσεις τελικά κάποια κατεύθυνση σχετική με τη σχολή.

και τώρα τα γράφω αυτά μπροστά σε μια διπλή εξεταστική ιδιαίτερα καθοριστική
και είμαι σχεδόν έτοιμος να σκάσω από το άγχος και την απογοήτευση.
γ@μα τα πρέπει και τα μπορώ και θέλω
και δες τι μπορείς να κάνεις τώρα για σένα. (don't mean to be rude)
κάθε φορά που αρχίζω (και πάλι) να βαριέμαι είτε γιατί δεν καταλαβαίνω (το πιο συχνό)
είτε γιατί λέω ότι κουράστηκα, είτε γιατί κουράστηκα στ' αλήθεια
θυμάμαι τη σκηνή του Fight Club με το χημικό έγκαυμα  Cheesy   Grin Cheesy

ελπίζω μόνο τόση καταπίεση να μην αφήσει και σε μας τέτοιο σημάδι  Smiley

Earth. What a shithole.
lost control
Pages: 1 [2] 3 4 ... 14 Go Up Print
Jump to: