• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:31:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:31:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 108
Total: 181
eleftheria
KZerenidis
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
BossiTsif
itsikou
qwertyuiop
Roidos
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
DK06
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?  (Read 40647 times)
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
Απ: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
« Reply #30 on: August 09, 2006, 14:33:47 pm »

Quote from: dictator23 on August 08, 2006, 04:42:15 am
Εισαι παιδακι,πας φροντιστηριο και τρως μασημενη τροφη,διαβαζεις και σου κοβει λιγο παραπανω,περνας ηλεκτρολογος.Στη σχολη δεν υπαρχει φροντιστηριο,δεν υπαρχει ορατος περιορισμος τουλαχιστον πριν κοπεις σε καποιο μαθημα στην υλη.Ερχεσαι σε μια αλλη πολη,κανεις δε σε ελεγχει,ουτε και εσυ τον εαυτο σου και μπορεις ανετα να μλκιστεις.Δεν εισαι τοσο παιδακι πια ωστε να διαβαζεις-μελετας με τις ωρες αδιαμαρτυρητα.Αυτο ειναι ενα προβλημα για καποιους(τους περισσοτερους νομιζω) γιατι υπαρχουν και μερικοι που σου λενε απλα αυτο που κανω μου αρεσει!(και αυτοι δε με πειθουνε παντα αλλα τεσπα...).Το φοιτητιλικι ειδικα στους ηλεκτρολογους θελει αυτοοργανωση κατι που μαλλον δεν το ξερουμε πιο πριν.Εγω δεν πατουσα στη σχολη για 3 χρονια(και τωρα λιγο ερχομαι σχετικα) και 3 φορες ειχα δωσει μαθημα σε αυτο τον καιρο.To be honest η μεγαλυτερη απογοητευση για μενα ητανε η συνθεση των ατομων(καποιοι θα πουνε πανεπιστημιο πας για σπουδες βασικα...) αν και βλεπω στα νεοτερα ετη ειναι καλυτερα τα πραματα και τα παιδια πιο ενεργα σε ολα.Με τα πολλα ειπα να ασχοληθω αφου ητανε δικια μου επιλογη η σχολη και μετα απο 3 χρονια ενασχολησης ειμαι προς το τελος στα μαθηματα.Οποιος μπει σε αυτη τη σχολη μπορει να τη "βγαλει" αλλα αυτο ειναι το θεμα;Δεν ξερω...Αναρωτιεμαι ποσο αξιζει το τιμημα για να ασχοληθεις με τη σχολη.Ισως οταν τελειωσω τοτε να μπορω να εχω καλυτερη αποψη,προς το παρον δουλεια και τα κεφαλια μεσα που λενε.

Εγώ πρώτον δεν πήγα φροντιστήριο...και ούτε περίμενα από το κωλοσχολείο για να μάθω...Είχα βοήθεια από το σπίτι(γονείς καθηγητές) ,αλλά όχι σε βάση ελέγχου ή πίεσης.Όποτε ήθελα εγώ...Αλλά τότε διάβαζα (ειδικά στην Γ Λυκείου ) γύρω στις 6-8 ώρες τη μέρα(και ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ αν με πούνε φυτό).Όσο κόσμο ξέρω που πήγαιναν σε φροντιστήριο μια χαρά συνεχίζουν.Οπότε δεν είναι θέμα περί μασημένης τροφής. Όταν μπήκα τα παράτησα και διάβασα ίσα ίσα για να  πάρω τομέα .Το έριξα σε πάσης φύσης εξωσχολικές δραστηριότητες.Τώρα ξαναέπιασα βιβλία και βλέπω ότι δεν έχω όρεξη πια να ακολουθήσω το εξεταστικό σύστημα.Μου φαίνεται βαρετό ,ηλίθιο και ανούσιο.Είναι αηδιαστικό να διαβάζεις για έναν κωλοβαθμό.Και το πανεπιστήμιο αυτό εξακολουθεί να θέλει.Ο χρόνος έπειτα είναι πολύ λίγος σε σχέση με αυτόν του σχολείου.Πρέπει να γίνεις "απατεώνας" για να τα βγάλεις πέρα.Δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις όλη την ύλη που σου βάζουν.Κοινώς πρέπει να διαβάζεις επιλεκτικά ,εκτός αν θες να κάνεις αυτό που έκανες στο λύκειο....

(με το δεύτερο ενικό πρόσωπο μιλάω γενικά και δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένο άτομο)
Quote from: Larry Flint on August 08, 2006, 04:31:43 am
Τώρα με το πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωτικές οι παραδόσεις και δεν πάμε ή είναι απαράδεκτες οι παραδόσεις και είναι ουσιαστικά άχρηστες (γιατί το να αντιγράφω οτι λέει ο πίνακας χωρίς να καταλαβαίνω καλά τι γράφω το απεχθάνομαι..) και μαζεύεται η ύλη ενός μαθήματος για 4-5 μέρες πριν την εξέταση (ίσως και λιγότερο).
Ενά άλλο θέμα. Σίγουρα μπορούν πολλά μαθήματα να περαστούν χωρίς ουσιαστικά να εμπεδωθούν (ίσως αυτό να γίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό).
Μπορεί για κάποιους αυτό να μην είναι πρόβλημα αλλα δεν ξέρω όταν πάω να δώσω ένα μάθημα και έχω λίγο χρόνο για διάβασμα ίσα ίσα για να το περάσω μου χαλάει τη διάθεση και διαβάζω ακόμη λιγότερο.

Για αυτό πάρα πολλοί πηγαίνουν προετοιμασμένοι στις παραδόσεις για να μη βρεθούν στην κατάσταση που περιγράφεις(στην οποία βρίσκομαι και εγώ).Τα υπόλοιπα που περιγράφεις είναι καθαρά σύνδρομα γυμνασίου-λυκείου.... Smiley

Quote from: Rattlehead on August 08, 2006, 20:36:17 pm
Έχω περάσει πολύ λίγα μαθήματα, τα τελευταία εξάμηνα δεν πατάω στη σχολή αλλά... είναι το όνειρό μου και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο! Απλά τα ενδιαφέροντα μαθήματα είναι στα μεγαλύτερα εξάμηνα και τα αρχικά μαθηματικά και φυσικές βαριέμαι να τα διαβάσω :/

Υπάρχει ένα πράγμα που το έχουμε και οι δύο στο σπίτι μας....Είναι φτιαγμένο από ξύλο και σίδερα και έχει πάνω 6 χορδές...Αυτό μας τρώει πολύ χρόνο και πρέπει να πάει για απόσυρση αν θέλουμε να σωθούμε... Grin
« Last Edit: August 09, 2006, 14:36:06 pm by jimi » Logged

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχ
« Reply #31 on: August 09, 2006, 14:44:23 pm »

@Dr Gonzo

Σε ονομάζω αδερφό συμφοιτητή!!!!!!!!

NotWorthy

Στο σχολείο η φυσική μου άρεζε, αλλά αυτός ο ηλεκτρισμός πάντα μου την έσπαγε..... Roll Eyes

(προφανώς δεν σε θεωρώ αδερφό συμφοιτητή μόνο για αυτό, αλλά για όλα όσα έγραψες παραπάνω)

byeeee
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #32 on: August 09, 2006, 16:25:46 pm »

Quote from: Karaμazoβ on August 09, 2006, 13:28:37 pm
To θέμα στην επιλογή σχολής κατ εμέ εγγειται στο αν σου αρέσει ή όχι.Αμα το ζήτημα είναι τα λεφτα-επαγγελματική αποκατασταση πηγαίνεις σε κανα ΤΕΙ Οπτικής/Τεχνολογιας Τροφ'ιμων ή σε καμια στρατιωτική σχολή και τελειωσε. Τα παραπάνω κανουν ένα άνθρωπο ευτυχισμένο ομως;
ΥΓ Το πόσους φιλους θα χεις και αν θάχεις εξαρτάται απο το χαρακτήρα σου θεωρω και οχι απο τη δουλεια σου...

δε διαφωνω.απο καποιο σημειο ομως και μετα,οταν για ενα αντικειμενο που σε ενδιαφερει βλεπεις οτι αυτα που κανεις ειναι υπερ του δεοντος,σε απογοητευουν και σε πληγωνουν,ότι κι αν ειναι αυτο,τοτε η ψυχολογια σου δεν συγκρινεται με καποιον του τει οπως ανεφερες.σκεψου π.χ το πεδιο,το οποιο κατα βαση ειναι ενδιαφερον μαθημα(πολλα τα εχουμε κανει στο σχολειο και σε πολλους αρεσαν)..είναι όμως τοσο δυσκολο και προκαλει τετοια απογοητευση,οπως και τα κυκλωματα 1-κυκλωματα ειναι η ουσιαστικη επαφη με ηλεκτρισμο πυο ειχαμε στο λυκειο-,που αναρωτιεσαι τελικα αν αξιζει.ίσως τελικα να αξιζει,ισως και οχι.αλλα ειναι παντα οι αλλοι,διπλα.

οσο για την αποκατασταση και τους φιλους-γνωστους,εχει να κανει με το οτι καποιος απο σχολη π.χ κοινωνικων επιστημων ανεξαρτητα απο το αντικειμενο το, έχει περισσοτερο χρονο-και σαν φοιτητης,και μετα- να γνωρισει ατομα κα ιακταστασεις, και οχι να διαβαζει,γιατι δεν εχει το ιδιο αγχος με εναν πολυτεχνιτη-που εκ των πραγματων πληρωνει ενα χρονο παραπανω νοικια,μην πω δύο.

απλα καποιες επιλογες δεν ξερεις αν αξιζουν.οταν π.χ εγω θα μπορουσα να παω παιδαγωγικο που ειναι ροδο για να μην πληρωνω 250 ευρω στο πηγαινελα,ή ακομα και αλλη σχολη πολυτεχνειου αθηνα,αλλα λογω επιλογης βρεθηκα εδω,τελικα κι εγω με τη σειρα μου εχω μεγαλες απαιτησεις απο τη σχολη να με ενδιαφερει αρκετα και να αξιζει γενικοτερα.να εχει δηλαδη το απαραιτητο αντικρυσμα.και οταν βλεπω αλλους γνωστους ή πατριωτες σε αλλη σχολη,και καταλαβαινω πως περνανε,πιστεψε με πληγωνομαι.
« Last Edit: August 09, 2006, 16:34:29 pm by emmanuel » Logged

tu/e
Junior

View Profile
« Reply #33 on: August 10, 2006, 04:07:53 am »

Παιδιά, από αυτά που ακούω πρέπει να ζορίζεστε παααρα πολύ με τη σχολή.
Σκέφτεστε τους άλλους σε άλλες σχολές που περνάν εύκολα τα μαθήματα και έχουν χρόνο για χαβαλέ και στεναχωριέστε. Αυτό δε σας κάνει να σκέφτεστε ότι δεν κάνατε καλή επιλογή; Ποια είναι καλύτερη σχολή; Αυτή που έχει μεγαλύτερη βάση ή αυτή που σου αφήνει περιθώρια να έχεις κοινωνική ζωή ενώ περνάς τα μαθήματα;;
Στο πρώτο έτος εγώ ζορίζομαι αλλά τα καταφέρνω, Ανησυχώ για τα επόμενα έτη και με αυτά που λέτε ανησυχώ περισσότερο. Δε νομίζω όμως κι εγώ να μπορέσω να πάρω την απόφαση να πάω σε άλλη σχολή
Καμένος

View Profile
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
« Reply #34 on: August 10, 2006, 08:50:56 am »

Quote from: Junior on August 10, 2006, 04:07:53 am
Παιδιά, από αυτά που ακούω πρέπει να ζορίζεστε παααρα πολύ με τη σχολή.
Σκέφτεστε τους άλλους σε άλλες σχολές που περνάν εύκολα τα μαθήματα και έχουν χρόνο για χαβαλέ και στεναχωριέστε. Αυτό δε σας κάνει να σκέφτεστε ότι δεν κάνατε καλή επιλογή; Ποια είναι καλύτερη σχολή; Αυτή που έχει μεγαλύτερη βάση ή αυτή που σου αφήνει περιθώρια να έχεις κοινωνική ζωή ενώ περνάς τα μαθήματα;;
Στο πρώτο έτος εγώ ζορίζομαι αλλά τα καταφέρνω, Ανησυχώ για τα επόμενα έτη και με αυτά που λέτε ανησυχώ περισσότερο. Δε νομίζω όμως κι εγώ να μπορέσω να πάρω την απόφαση να πάω σε άλλη σχολή

Μην ανησυχείς ρε. Απ' ότι σ' έχω δει το γουστάρεις αυτό που κάνεις και θα πάς πολύ καλά.

Και για να απαντήσω στην ερώτηση του τόπικ: Οχι δεν έχω νιώσει ότι θέλω να παρατήσω την σχολή. Όταν μπήκα εδώ δεν ήξερα που μπάινω αλλά τελικά μου άρεσε το αντικείμενο.

Όσο για το "σύστημα" jimi, εγώ διαωάζω για να πάρω ένα βαθμό σε αυτά που δεν με ενδιαφέρουν και εμβαθύνω περισσότερο σε αυτά που μου αρέσουν. Σε όποια σ΄χολή και να μπείς αποκλείεται να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα.

Αλλά αν γουστάρεις πραγματικά το 1/3, 1/4 τέταρτο από αυτά νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσεις.

Τέλος θυμήσου ότι στα ψηλότερα εξάμηνα είναι τα ωραία!!
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #35 on: August 10, 2006, 12:38:51 pm »

Quote from: Καμένος on August 10, 2006, 08:50:56 am

Όσο για το "σύστημα" jimi, εγώ διαβάζω για να πάρω ένα βαθμό σε αυτά που δεν με ενδιαφέρουν και εμβαθύνω περισσότερο σε αυτά που μου αρέσουν. Σε όποια σ΄χολή και να μπείς αποκλείεται να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα.

Ε αυτό λέω...ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό άλλο....ή μάλλον πριν λίγες μέρες....Δεν υπάρχει πιο σιχαμερό πράγμα από τη βαθμοθηρία....Και δεν είπα ότι δε συμβαίνει αυτό και σε άλλες σχολές....Παντού τα ίδια χάλια είναι...Εδώ που βρίσκομαι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω...Και για αυτό είπα ότι δε μου ήρθε(μόνο για πλάκα το λέω) ποτέ να εγκαταλείψω τη σχολή.

dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #36 on: August 10, 2006, 12:57:12 pm »

Quote from: Dr. Gonzo on August 09, 2006, 13:35:47 pm
φτάνοντας στο απροχώρητο στο 5ο εξάμηνο,
με την δικιά σου ψυχολογική πίεση, την πίεση της αποτυχίας, την ταμπέλα του αποτυχημένου,
ψάχνω παντού να βρω μια διέξοδο, σε οτιδήποτε.

....................

Μ' αρέσει αυτό το τόπικ!
Συνεχίστε το, ίσως είναι ό,τι καλύτερο  Hello στο πλήθος των α-νοησιών  Idiot.

Θέλω να πω δυο λόγια, ο χρόνος μου είναι λίγος.
Θα φύγω αύριο για πολύ λίγες μέρες.
Αν προλάβω θα γράψω κάτι.

Πάντως.
Η πόρτα μου (6ος όροφος, γραφείο 17) είναι ανοιχτή για όποιον του περνά από το μυαλό ότι ... δεν τον παίρνει να συνεχίσει στο ένδοξο τμήμα μας.
Αγαπώ μέχρι τρέλας αυτούς που καταφέρνουν και το λεν.
Οι καλύτεροι φοιτητές μου πέρασαν από αυτή την κατάσταση.
Μια χαρά τα κατάφεραν και είναι ευτυχισμένοι εκεί που είναι (σ' όλο το κόσμο δηλαδή).

Χρήστος Ε. Δημάκης   
« Last Edit: August 10, 2006, 15:26:46 pm by dimakis » Logged
dusky again
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

This baby really rocks!

View Profile
« Reply #37 on: August 11, 2006, 03:03:34 am »

Απαντώντας στον τίτλο του τόπικ,
-Ναι το ένιωσα και θα το κάνω. Το λάθος ήταν που υπέκυψα στην πλύση εγκεφάλου που μου έγινε γι'αυτή τη σχολή και δεν έδωσα βάρος στα μαθήματα και τις επιστήμες που μου άρεσαν και με τις οποίες θα προτιμούσα να ασχοληθώ και στο μέλλον. Τι κι αν όλοι λένε ότι δεν έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση..Οι καλοί δε χάνονται κι όταν πραγματικά σου αρέσει κάτι μπορείς να γίνεις πολύ καλός.
Γι'αυτό λοιπόν αποφάσισα να μη περιμένω λεπτό παραπάνω σ'αυτή τη σχολή που σίγουρα είναι πολύ καλή για άτομα σαν τον booby που τον ενδιαφέρει αλλά για μένα-χάσιμο χρόνου..Μαζεύω λοιπόν τις βαλίτσες μου για τις επιστήμες υγείας.

Όσο για το...

Quote from: Junior on August 10, 2006, 04:07:53 am
Σκέφτεστε τους άλλους σε άλλες σχολές που περνάν εύκολα τα μαθήματα και έχουν χρόνο για χαβαλέ και στεναχωριέστε. Αυτό δε σας κάνει να σκέφτεστε ότι δεν κάνατε καλή επιλογή;

Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι εύκολα ή όχι τα μαθήματα (εξάλλου αυτό είναι σχετικό), αλλά να μου αρέσουν και να θέλω να ασχοληθώ μ'αυτά και τότε δε νομίζω να τα περνάω τόσο επιπόλαια.
Αυτά. Smiley

I am now ready for my new life
meltemi

View Profile WWW
« Reply #38 on: August 11, 2006, 07:25:02 am »

Dusky μου, καλή τύχη ακόμα μία φορά  Kiss
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #39 on: August 11, 2006, 15:30:18 pm »

Quote from: dimakis on August 10, 2006, 12:57:12 pm
Quote from: Dr. Gonzo on August 09, 2006, 13:35:47 pm
φτάνοντας στο απροχώρητο στο 5ο εξάμηνο,
με την δικιά σου ψυχολογική πίεση, την πίεση της αποτυχίας, την ταμπέλα του αποτυχημένου,
ψάχνω παντού να βρω μια διέξοδο, σε οτιδήποτε.

....................

Μ' αρέσει αυτό το τόπικ!
Συνεχίστε το, ίσως είναι ό,τι καλύτερο  Hello στο πλήθος των α-νοησιών  Idiot.

Ψυχαναλυτικό topic είναι και η αυτοανάλυση πάντα είναι αναγκαία....και δημιουργική αν συζητάς τα συμπεράσματα με άλλους(όπως κάνουμε εδώ)....Αυτό θα πει group therapy.... Smiley

dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #40 on: August 11, 2006, 16:42:52 pm »

Mαλλον ετσι παρηγοριεται και ο Δημακης για τα δικα του απωθημενα χοχο.COMPUTERS ARE USELESS!Ετσι για να μην ξεχναμε μερικα σλογκαν του Tongue
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #41 on: August 11, 2006, 21:42:44 pm »

Λοιπόν η σχολή είναι τέτοια που αν θες να την παρατήσεις το σκεύτεσαι πολύ καιρό,οπότε πιστεύω πως αυτοί που την αφήνουν έχουν σοβαρό πρόβλημα,είτε γιατί είναι χαρακτήρες που θέλουν περισσότερο κοινωνική ζωή,είτε δεν μπορούν να περάσουν τα μαθήματα,είτε,είτε,είτε....!Από εκεί και πέρα η σχολή δεν προσφέρει μόνο γνώσεις θεώρητηκές η πρακτικές (για την δουλεία σου στο μέλλον).Σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις έναν νέο τρόπο σκέψης,που λίγες σχολές σου δίνουν.Και αυτό είναι πως τα πάντα,κάθε πράξη σου κάθε σκέψη σου,εξαρτάτε από κάτι άλλο.Αυτό εύκολα το καταλαβαίνεις σε επίπεδο όμως που να το ψιλαφίζεις μόνο.Όταν πραγματικά το νοιώσεις θα δεις έναν κόσμο τελοίος διαφορετικό.Σίγουρα όμως θα είσαι και εσύ διαφορετικός.Πέρα από αυτό η βαθμοθηρία είναι ότι χειρότερο κυρίως για το πανεπιστίμιο,γιατί εκεί σου δίνετε η δινατότητα να αποκτήσεις πραγματική γνώση.Οπότε η καλήτερη λύση είναι αυτή του Καμένου.
Προσωπικά η σχολή στο μυαλό μου ήταν δεύτερη.Πρώτη ήταν η σχολή του Φυσικού και κυρίως ο τομέας της Αστρονομίας.Όμως με τη σχολή αυτή θα μπορέσω να ασχολήθω με την εξήσου μεγάλη αγάπη μου,τους υπολογιστές και με την βοήθεια τους να προσπαθήσω να ασχοληθώ με την Αστρονομία.Αυτό το γράφω για να δείξω πως αυτό που έχουν πει και άλλοι,ότι δηλαδή αυτη η σχολή έχει πολλούς ορίζοντες είναι σωστή.Βέβαια είμαι ακόμα νέος στη σχολή οπότε δεν ξέρω τι μου επιφυλάσει το μέλλον,αλλά θα προσπαθήσω να ευχαριστηθώ τη κάθε στιγμή μου μέσα στη σχολή από όλες της πλευρές της.

Παιδειά χαλαρώστε και ηρεμίστε.Όποιος πιστεύει πως δεν κάνει για την σχολή ας το σκευτεί λίγο παραπάνω και μετά με καθαρό μυαλό,ας αποφασίσει.

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
Megawatt
Guest
« Reply #42 on: August 11, 2006, 22:16:58 pm »

Quote from: dj soula on August 07, 2006, 21:22:41 pm
Όταν μπήκα στη σχολή ήταν αυτό που ήθελα. Στη συνέχεια πέρασα από πολλά στάδια που περιλάμβαναν μηδενικό διάβασμα για μεγάλες περιόδους (αντίδραση στο διάβασμα των προηγούμενων χρόνων), ...άγνοια πολλές φορές για το τι γίνεται στο πανεπιστήμιο αλλά και κάποιες φορές διάβασμα υπό συνθήκες καταπίεσης.
Τελικά όταν πριν κάποιο καιρό σκέφτηκα ότι δε θέλω να κάνω αυτό το επάγγελμα στο μέλλον ένιωσα μεγάλη ανακούφιση.
Αποφάσισα να συνεχίσω για δυο λόγους:
Πρώτον γιατί ένα τέτοιο πτυχίο ανοίγει πολλές πόρτες, ακόμη και μη σχετικές με το αντικείμενο.
Δεύτερον γιατί με τη γενικότερη ενασχόληση με τη σχολή μαθαίνεις να σκέφτεσαι βαθύτερα και με πολλούς τρόπους, διευρύνεις τους ορίζοντες σου κτλ. κι αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πολλά πράγματα.
Έτσι πήρα ζεστά το θέμα κι άρχισα ν' ασχολούμαι. Και σκέφτηκα τις επόμενες εξεταστικές να δώσω πολλά μαθήματα (χρωστάω πολλά) έτσι ώστε να ξεμπερδεύω και σύντομα να μείνω ελεύθερη να κάνω αυτά που θέλω.
Όλα καλά κι όλα ωραία...αλλά δεν είναι εύκολο!!! Σήμερα μου την έδωσε άσχημα και αισθάνθηκα ότι δε θ' αντέξω να το κάνω.
Και να έχεις και τον κάθε άσχετο να σου λέει: "Πώς είπαμε ότι λέγεται η σχολή σου?"

Τί είναι αυτά που διαβάζω dj soula? Για σοβαρέψου! Μου φαίνεται σε χτύπησε η ζέστη. Και κάνε υπομονή και θα αντέξεις!
« Last Edit: August 12, 2006, 02:41:00 am by Megawatt (golden edition!) » Logged
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #43 on: August 11, 2006, 22:53:15 pm »

Δεν είμαστε ρομπότ! Δε αρκεί να αυτοπρογραμματιστούμε να αντέχουμε...
Πράγματι αυτό το τόπικ είναι κάτι σαν group therapy και έχει πολύ ενδιαφέρον...  Cheesy

It's alright
kagi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #44 on: August 12, 2006, 02:05:25 am »

Τελικά είμαστε πολλοί οι απογοητευμένοι από τη σχολή, ε; Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια όπως φαίνεται. «Αλλιώς το είχα φανταστεί κι αλλιώς το πράγμα μου προκύπτει, το σχέδιο δε με καλύπτει, .... κι έχω τόσο κουραστεί», που λέει το άσμα.

Τελείωσα το 5ο έτος και κοντεύω στο πτυχίο. Δεν έφυγα από τη σχολή όσο ήταν ακόμα καιρός γιατί φοβόμουν το αβέβαιο, δεν ήξερα ξεκάθαρα τι ήθελα, άργησα να καταλάβω ότι η σχολή δε μου αρέσει και γιατί γενικά ακούω περισσότερο το μυαλό μου παρά την καρδιά μου.

Το ηλεκτρολογείν δε μου αρέσει   Puke  . Τις κρίσεις   bang_head τις παθαίνω στις εξεταστικές που κάθομαι να διαβάσω και συνειδητοποιώ για πολλοστή φορά τι σπουδάζω  SuperConfused . Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ως σκέψεις, συλλήψεις και λύσεις σε πρακτικά προβλήματα είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Μόνο που δε θέλω να είμαι εγώ ο τεχνοκράτης που θα κινεί τα νήματά τους. Δε με νοιάζει να μάθω πώς λειτουργούν όλα αυτά. Δε με νοιάζει. Με αφήνουν αδιάφορη. Βαριέμαι. Το αντικείμενο μου φαίνεται ανιαρό, ανούσιο, άχρωμο- και είμαι ακόμα στο «α»  Roll Eyes .

Από την άλλη οι περισσότερες προσπάθειές μου στα μαθήματα έχουν φέρει μέτρια αποτελέσματα. Νιώθω ότι για να είμαι καλή θα πρέπει μια ζωή να φτύνω αίμα  boil . Και από το να είμαι μια μέτρια μηχανικός προτιμώ να ασχοληθώ με κάτι στο οποίο θα είμαι πραγματικά καλή χωρίς να μου βγαίνει η ψυχή. Όταν κάτι δεν μου αρέσει και επιπλέον είναι δύσκολο, ε τι να κάνω  DontKnow ; Δε θέλω να ασχοληθώ μαζί του.

Σκέφτομαι καμιά φορά μήπως εγώ είμαι η περίεργη, που δεν ικανοποιούμαι με τίποτα  Undecided . Άλλοι δεν έχουν να φάνε και εγώ κάθομαι και μιζεριάζω γιατί δε μου αρέσει η σχολή μου. Από την άλλη είναι γεγονός ότι αν κανείς ικανοποιήσει τις βασικές του ανάγκες, μετά προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του. Και για μένα ποιότητα ζωής δεν είναι να δουλεύω σε μια δουλειά που δε μου αρέσει και που μου τρώει 8-10 ώρες κάθε μέρα, ακόμα και αν πληρώνομαι καλά... Και η ώρα που θα βρεθώ εργαζόμενη μπορεί να είναι μόνο 3-4 μήνες μακριά από το σήμερα...

Θέλω σαν τρελή να πάρω πτυχίο, όχι για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να ξεφορτωθώ το βραχνά των μαθημάτων.

Λοιπόν σας αφήνω τώρα για να λύσω καμιά ασκησούλα μπας και έρθει η πολυπόθητη ώρα. Γιατί όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο συχνά μου έρχεται στο νου το ανέκδοτο:

-Τι είναι αυτό που, όσο περνάει ο καιρός, απομακρύνεται;
-Το πτυχίο.  Wink

Κάποτε γελούσα μ' αυτό. Τώρα το χαμόγελο παγώνει στα χείλη  Huh .

Παιδαγωγικό, και βρήκα την υγειά μου...
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 14 Go Up Print
Jump to: