• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:37:11 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:37:11 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 167
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 131
Total: 167
nchatzo
fopapadopoulos
thomasdt
κοτζακ
kokkinosgior
ZontanosThrylos
andyy
Yamal
chaniotism
athena_apo
Mr Watson
akoil
stloukas
gpapadimi
Athinaaz
vaggelisx
stavrosk
lasef
nasos
Saint_GR
Loudis1
eed
thegreekbaron
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 Go Down Print
Author Topic: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?  (Read 40674 times)
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
Re: Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?
« Reply #165 on: June 23, 2013, 01:05:46 am »

Quote from: vasso on June 23, 2013, 00:57:57 am
Έχετε νιώσει ποτέ ότι θέλετε να παρατήσετε τη σχολή?

Ναι. Έντονα.

(απορώ πως δεν είχα γράψει μέχρι τώρα)

Πάντως...
Από όλα τα επιχειρήματα που με έκαναν να προσπαθήσω (όταν χρωστούσα 32, πριν 1μιση χρόνο) μόνο ένα ήταν αρκετά δυνατό: δεν μπορούσα να αγνοήσω τις χιλιάδες ευρώ που έδωσαν οι γονείς μου σε φροντιστήρια/ ιδιαίτερα στην τρίτη λυκείου για να περάσω στο Πανεπιστήμιο. Επένδυσαν σε μένα, στο πτυχίο που θα έπαιρνα και θα ήταν μεγάλη αχαριστία να πετάξω τόσα λεφτά έτσι απλά, κάπου στη μέση. Δεν ήταν δική τους επιλογή το ΤΗΜΜΥ, δική μου βλακεία ήταν. Δική μου ευθύνη να κάνω την επένδυση να αποδώσει.
2 χρόνια δουλειά ήταν από εκεί και πέρα. Και δεν το μετανιώνω, ακόμη κι αν θέλω να κόψω τις φλέβες μου που όλοι μου οι φίλοι είναι Χαλκιδική για το τριήμερο κι εγώ διαβάζω πεδίο 3. Δε γαμιέται, τουλάχιστον θα έχω καλό πτυχίο. Κι ας είναι για κορνίζα μόνο. Κι αυτά, γιατί κάπου στο 5ο έτος ανακάλυψα ότι δεν μου αρέσει ούτε ο ηλεκτρολόγος, ούτε ο μηχανικός. Τι να πεις...

[/confession]

error : one bracket is missing (εμενα παλι οπως καταλαβαινεις μου αρεσει Tongue )

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

COACH
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #166 on: June 23, 2013, 01:12:08 am »

Quote from: Godhatesusall on June 22, 2013, 17:04:56 pm
Θα ήτανε πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος από αυτούς που άρχισαν το τόπικ διαβάζει (ακόμη) φόρουμ να μας πει τι έγινε αφού πήρε την απόφαση να φύγει ή να μείνει στην σχολή. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον κυρίως για τους νεότερους που είναι τώρα σε μια τέτοια κατάσταση...

Και επειδή είμαι creepy, μπήκα στα προφίλ συγκεκριμένων που λέγανε "έχω περάσει ελάχιστα μαθήματα, σκέφτομαι να τα παρατήσω", και είδα τα τελευταία τους ποστ ότι ήταν για την πτυχιακή εξεταστική...

Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι όσο και να σας πιάνει η απελπισία, όσο και να κόβεστε για αριθμητικά στα κυκλώματα , αν είστε πεποισμένοι ότι η σχολή σας αρέσει έστω και λίγο, θα τα καταφέρετε. Και , νομίζω, ο κόπος αξίζει όχι τόσο για επαγγελματική αποκατάσταση/λεφτά κλπ, αλλά γιατί η μόρφωση δεν είναι μόνο και κυκλώματα και το πανεπιστήμιο δεν μας δίνει ευκαιρίες μόνο για να μάθουμε ηλεκτρονική.

σαν ΠΟΛΥ παλιος ξερω ατομα που εχουν φυγει απο τη σχολη! διαφορετικες περιπτωσεις η καθε μια!

για παραδειγμα εχω μια φιλη που τα παρατησε 5ο ετος και πηγε παιδαγωγικο. μαλιστα σε εκεινη τη φαση ημασταν περιπου στα ιδια. τωρα ειναι αναπληρωτρια ενα βημα πριν τη μονιμοποιηση. (αν και εχει αλλαξει αυτο τελευταια) η ιδια μου λεει οτι ηταν το σωστοτερο πραγμα που εκανε ποτε στη ζωη της, και μπορει να εχει και δικιο. την ζηλευω ωρες ωρες. θυμαμαι να μουλεει το διαβασμα που εριξα για να περασω λογισμο1 περασα 10 μαθηματα σε αυτη τη σχολη

οταν ειχα μπει εγω την επομενη χρονια γνωρισα παιδια που φυγανε παο τη σχολη μας για να πανε ιατρικη (5 συγκεκριμενα, ειτε κανονικη ειτε σσας) μαλιστα σαν επιχειρημα που ακομα και τωρα το λενε και δε το εχουν μετανιωσει (καλα για τη σσας εννοειται) ειναι οτι στη σχολη τους αν διαβασεις οπως και να χει ξερεις οτι θα γραψεις πανω κατω. εδω δεν ισχυει εδω και πολυ. τεσπα δε το μετανιωσαν αλλα οκ ηταν ενα βημα ισως και ανωτερο λογω σχολης.

ξερω παιδια που πηγαν εφαρμοσμενη πληροφορικη . κατι πιο ευκολο αλλα και "παραπλησιο". δε το μετανιωσαν λογω ευκολιας. αλλοι εκαναν μεταπτυχιακο και αλλοι δουλευουν τωρα (η τουλαχιστον απο εκει που τους αφησα) καλα 4 ξερω.

τελος ξερω και παιδια της σχολης που...τα παρατησαν. τελειως. ειπαν θα προσπαθησουν κλπ να τελειωσουν αλλα δνε εκαναν ποτε το παραπανω βημα, την υπερβαση ισως, ετσι ωστε να δουνε την σχολη με καλυτερο ματι. η μια εκανε οικογενεια και εψαχνε περιστασιακες δουλειες, μια αλλη στην οικογενειακη επιχειρηση, ενας αλλος στη καλλιεργεια επεστρεψε με την οικογενεια. κλπ

γενικα ατο που ειπε η vasso περι επενδυσης ισχυει. εξαλλου στα 17 μας που να ξερεις τι σουα ρεσει και τι οχι ....
CuZ
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #167 on: June 23, 2013, 01:19:30 am »

ερχομαι να επικυρωσω οτι ο COACH ειναι οντως ΠΟΛΥ παλιος!!!!
COACH
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #168 on: June 23, 2013, 01:24:48 am »

Quote from: CuZ on June 23, 2013, 01:19:30 am

ναι αλλα το παλευω ακομα..... πριν μας διαγραψουν. με 30 τονους στην πλατη ψυχολογικο βαρος δινω μαθηματα. ηρωας.. :Ρ
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #169 on: June 23, 2013, 01:27:42 am »

Τα παντα εχουν σχεση με την ποσοτητα της μελετης.
Αν κανεις ειναι μελετηρος, περναει μαθηματα και μαλιστα ανετα κατι που δινει ενα ψυχικο boost και κανει τη σχολη μια ωραια ασχολια κατι που οδηγει σε περισσοτερο διαβασμα, περασμα μαθηματων κ.ο.κ.
Αν απ την αλλη κανεις ασχολειται μονιμως με το αν του αρεσει η σχολη η οχι, και βασιζει το καθημερινο διαβασμα σ αυτο, με αλλα λογια κανει ενα συνεχες mοnitoring του αν του αρεσει τι κανει την συγκεκριμενη στιγμη αντι απλα να το κανει, τοτε το διαβασμα δεν εχει κ πολυ αποδοση τα μαθηματα δε περνιουνται υπαρχει ψυχικο lag αντι για boost, η σχολη γινεται μια δυσσαρεστη ασχολια.

Ποτε δε σκεφτηκα να παρατησω τη σχολη αν και ημουν ικανποιητικα αδιαφορος για ενα διολου ευκαταφρονητο διαστημα, αλλα ολο αυτο το ειπα διοτι απο τοτε που αρχισα στοιχειωδως να διαβαζω αισθανομαι πολυ καλυτερα για τη σχολη.

Θελω να πω δηλαδη οτι ολοι αυτοι που ειναι πολυ καλοι δε σημαινει απαραιτητα οτι γουσταρουν απειρως το αντικειμενο απ την πρωτη μερα, αλλα κατα πολυ γουσταρουν την επιτυχια της μελετης τους, και στη συνεχεια βρισκουν ωραια θεματα που η σχολη αλλωστε εχει καμποσα. Δε λεω οτι αυτη η πορεια ειναι κακη προφανως, καθε αλλο, καθιστα το επιχειρημα ῾῾δε διαβαζω γιατι δε μαρεσει η σχολη῾῾ μια δικαιολογια στην τεμπελια. Οχι για ολες τις περιπτωσεις φυσικα, αλλα νομιζω συχνα ισχυει.
Αυτα.
boudou
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

http://www.youtube.com/watch?v=wwgee6jN-Bo

View Profile
« Reply #170 on: June 23, 2013, 01:55:55 am »

bullshit. για όλα φταιν οι καθηγητές, ο τρόπος διδασκαλίας τελοσπάντων

I used to want to change the world. Now I just want to leave the room with a little dignity.
CuZ
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #171 on: June 23, 2013, 02:01:33 am »

Quote from: COACH on June 23, 2013, 01:24:48 am
Quote from: CuZ on June 23, 2013, 01:19:30 am

ναι αλλα το παλευω ακομα..... πριν μας διαγραψουν. με 30 τονους στην πλατη ψυχολογικο βαρος δινω μαθηματα. ηρωας.. :Ρ

COACΗ ηρωας!!!
προσεχως σε καποια αιθουσα διπλα σας!
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #172 on: June 23, 2013, 02:55:08 am »

Μαλακιες λες Ενδεαβουρ.

Εγω διαβαζα αρκετα το 1ο ετος αλλα ειχα αποτυχει οικτρα. Διαβαζα οπως στο λυκειο κανονικα το βιβλιαρακι μου θεωρια τα παραδειγματα μεσα και οτι ασκηση εβρισκα και πηγαινα να δωσω. Το αποτελεσμα στα περισσοτερα ηταν να παλευω με τον χρονο και με το ζορι να φτανω γυρω στο 6-7 πραγμα που σημαινε οτι με ενα λαθος πηγαινα αυτοματως στο 3-5. Τομεα καταφερα να παρω οταν αρχισα να διαβαζω οπορτουνιστικα. Δηλαδη παλια θεματα να ψαχνω σημειωσεις κλπ κλπ. Πλεον ανοιγω βιβλιο μονο αμα κατι το γουσταρω πολυ αλλα και παλι πρεπει να διαβασω θεματα. Δε ξερω για τους αλλους εμενα παντως με τοσα θεματα που βαζουν σε τοσο λιγο χρονο την παλευω μονο αμα εχω δει ξανα τα μισα θεματα και τα γραφω χωρις να σκεφτω. Πιο πολυ ειχα ξενερωσει στην γραμμικη αλγεβρα που μπορουσα να γραψω ολα τα θεματα και προλαβα μεχρι το 8 με αποτελεσμα να χω ενα λαθος και να παω στο 6. Επισης ενδεικτικο παραδειγμα λογισμος 1 με ξενο. Το χα δωσει 2 φορες με διαβασμα χοντρο 7 μερες και οταν πηγαινα στις εξετασεις προσπαθουσα να σκεφτω πως λυνονται τα θεματα και πηγαινα με το ζορι στο 6 το οποιο γινοταν 4 καθως ειχα λαθη. Αφου απετυχα 2 φορες την 3η φορα διαβασα απλα παλια θεματα και εγραψα 6 με 4-5 ωρες διαβασμα. Οι εξετασεις οπως γινονται ειναι απαραδεκτες ο χρονος ειναι τοσο λιγος που για να προλαβεις θα πρεπει ή να αποστηθιζεις παλια θεματα ή να αντιγραφεις και ειναι ασχημο να περνανε ατομα τα οποια δεν εχουν ιδεα και απλα ξερουν να λυνουν 1-2 θεματα και αλλοι που ξερουν να κοβονται ή να παιρνουν 5. Εχω βρεθει και στις 2 κατηγοριες.

Δευτερο μεγαλο θεμα στην σχολη ειναι οι παρεες. Οι περισσοτεροι καθηγητες ειναι επιεικως απαραδεκτοι στις εργασιες και στις παραδοσεις με αποτελεσμα να εισαι τερμα μονος. Φυσικα 5-6 μυαλα καλυτερα απο 1 και αν εχεις 5-6 φιλους να σου εξηγησουν καποια πραγματα η σχολη γινεται απειρως πιο ευκολη. Μεχρι το 5ο ετος δεν ηξερα κανεναν στην σχολη και τα πραγματα ηταν πολυ δυσκολα.

Κι εγω ειχα φτασει σε ενα σημειο που ειχα απογοητευτει οταν επαιρνα max 6 στα μαθηματα και κοβομουνα ενω ενιωθα. Το χειροτερο ηταν οτι δεν ειχα παρεες απο την σχολη να με συμβουλευσουν και πολλες φορες παρασυρομουνα απο τις παρεες εκτος σχολης που ηταν ολη μερα εξω και καταφερναν να παιρνανε μαθηματα γιατι οι σχολες τους ειναι γελοιες. Παρολα αυτα ασχολιομουν λιγο λιγο, δουλευα κιολας παραλληλα και σιγα σιγα αρχισα να γνωριζω ατομα απο την σχολη και μου λεγανε πως να διαβασω οπορτουνιστικα και να περασω. Αρχισα να χω βοηθεια σε σημειωσεις σε εργασιες αλλα και σε ερωτησεις θεωριας ετσι εκανα ενα comeback με 25 μαθηματα σε 4 εξεταστικες και αν ολα πανε καλα μετα τον Ιουνιο θα χω μονοψηφιο αριθμο μαθηματων.

Τελικα η σχολη σε θεμα διδασκαλιας και οργανωσης ειναι απαισια και με εχει κανει να την ψιλομισω.... αλλα γουσταρω φουλ ηλεκτρονικες,σαε,ψηφιακα και σηματα. Το αστειο ειναι οτι πριν 2 χρονια δεν ηξερα τιποτα απο αυτα (με εξαιρεση λιγα ψηφιακα 1 και το αναλογικο). Θα μπορουσα να με δω σαν ηλεκτρονικο μηχανικο μεθαυριο οτιδηποτε αλλο δεν θα με ενδιεφερε. Ανυπομονω να τελειωσει η σχολη για να εντρυφυσω περισσοτερο στα παραπανω αντικειμενα και γιατι οχι να δουλεψω πανω σε αυτα.

Παντως ασχετα με το ζορι που τρωω χαιρομαι που περασα εδω, αλλωστε μπηκα μονο και μονο γιατι ειχα απορια στο πως δουλευει ενας ηλεκτρονικος υπολογιστης και σε γενικες γραμμες την εχω λυσει. Γνωρισα πολλα τρομερα ατομα απο την σχολη και ειδα και πολλα πραγματα μεσα στην σχολη που μου ανοιξανε το μυαλο. Καμια φορα κανω συγκριση με καποιους συμμαθητες που τελειωσανε την σχολη τους κανουν μεταπτυχιακο και το παιζουν ιστοριες και τους βλεπω  να χουν να κανουν ενα προτζεκτ της πουτσας . Πχ προγραμματακι με επιτοκια και λοιπες οικονομικομαλακιες σε C ή ματλαμπ και κλαιγονται και ψαχνουν ατομα να τους κανουν την εργασια επι πληρωμη. Θεωρω οτι το βασικο εφοδιο που μου χει δωσει η σχολη ειναι το πως να googlarw να κινω γη και ουρανο μεχρι να κανω κατι για το οποιο πιο πριν δεν ειχα καμια απολυτως ιδεα.
« Last Edit: June 23, 2013, 02:59:10 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #173 on: June 23, 2013, 03:00:01 am »

Quote from: Grecs on June 23, 2013, 02:55:08 am
Θεωρω οτι το βασικο εφοδιο που μου χει δωσει η σχολη ειναι το πως να googlarw να κινω γη και ουρανο μεχρι να κανω κατι για το οποιο πιο πριν δεν ειχα καμια απολυτως ιδεα.
Πολύ πολύ σωστό.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #174 on: June 23, 2013, 03:44:18 am »

οntopic

Πρίν 3 χρόνια πήρα τηλέφωνο να μάθω για 10% ...με ενδιέφεραν τα οικονομικά και η ψυχολογία  .Μου είχαν πει ότι δεν γίνεται πλέον  και έτσι δεν το έψαξα  στην συνέχεια...Μετά απο αυτό, έχασα άπειρο χρόνο "γκρινιάζοντας" ή γκρινιάζοντας και εδώ και κάποιον καιρό είμαι πιο αισιόδοξος για το ενδιαφέρον προς την σχολή .Επίσης αν τελικά έμπαινα οικονομικά ή ψυχολογία, μετά από 1,5 χρόνο θα άρχιζα να καταλαβαίνω, ότι το τελευταίο που ήθελα είναι να ασχοληθώ με αυτά τα αντικείμενα, με ακαδημαϊκό ασπούμε, τρόπο.

Αχρηστες wanna be συμβουλές για copies του εαυτού μου

Συνειρμοί λόγω των λεγομένων του  endeavour - με του οποίου τα λεγόμενα συμφωνώ ως παθών ...εκτός απο  αυτό για την τεμπελία Η τεμπελιά είναι κενή .Η τεμπελιά ,είναι η τεμπελιά του ίδιου, αυτού που την εκφράζει, απέναντι στο να κατανοήσει το φαινόμενο αυτό, που αρχικά ονόμασε  τεμπελιά.

Μια πρώτη πάρα πολύ χρήσιμη συμβουλή, είναι : όταν κάθεσαι μέσα για να διαβάσεις, να διαβάζεις . Οταν βγαίνεις έξω,να μην παίρνεις μαζί σου την πίεση είτε από το διάβασμα είτε από το μη διάβασμα ,είτε από την συνειδητοποίηση του ότι δεν έπρεπε καν να έχεις να διαβάσεις αυτά άλλα κάποια άλλα .Γενικά η πολύ σκέψη σε τρώει γιατί η αντικειμενική λύση είναι μακρινή ή πολλές φορές δεν υπάρχει ...Η κριτική στο τι ,πως και γιατί το μαθαίνεις ΔΕΝ πρέπει να γίνεται, ειδικά όταν δεν έχεις καταλάβει ακόμα τι ακριβώς μαθαίνεις ,πως και γιατί.Φυσικά, είναι αντικειμενικό ότι οι προσδοκίες  μας μάλλον σε ένα μεγάλο ποσοστό γκρεμίζονται στο πρώτο έτος, λόγω του κακού ΣΕΠ και σύνδεσης πανεπιστημίου λυκείου Ωστόσο ,γενικά στη ζωή άλλα περιμένουμε και άλλα μας έρχονται .To θέμα είναι να είμαστε ευσταθείς . Smiley

Δεύτερον ,η γκρίνια, κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό, είναι μία πάρα πολύ κακή λούπα ,όπως και η γκρίνια στους άλλους.Αν όσο χρόνο καταναλώνεις - άμεσα και έμμεσα-  για να σκέφτεσαι την κατάσταση σου ,τον κατανάλωνες για να διαβάζεις, σίγουρα το πρόβλημα θα είχε λυθεί μία ώρα αρχύτερα.H αρχική απογοήτευση που σε κερδίζει, εμφανιζόμενη ως ξεγνοιασιά, με την βοήθεια του ξέφρενου για πολλούς, πρώτου έτους, είναι λίγο ανεξάρτητη απο την ενδεχόμενη μελλοντική προσαρμογή οπότε ας την απαλείψουμε χάριν απλοποίησης. Φυσικά όσο περισσότερο η απογοήτευση μετασχηματιστεί σε έξω και ενασχόληση με πράματα τελείως διαφορετικά με την λογική του διαβάσματος για σχολή ,τότε τόσο πιο δύσκολο είναι να μπείς στο τριπάκι ξανά.

Τρίτον .Μην προσπαθείς να καταλάβεις τα πάντα σε εύρος και βάθος και να διαβάζεις βιβλία.Αποδέξου ότι δεν είσαι το παιδί θαύμα και ούτε θες να δώσεις όλον σου το χρόνο στην σχολή οπότε διάβαζε θέματα και προσάρμοσε το διάβασμα σου, ανάλογα με αυτά.(ακόμα δεν το έχω καταφέρει αυτό ).

Τέταρτον : Να ακούς τις συμβουλές των πιο πετυχημένων  φίλων σου, που την παλεύουν με την σχολή και μην χάνεις κατά πάρα πολύ το έτος σου.ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ  Smiley

Κάτι άλλο σημαντικό είναι η συνειδητοποίηση του ότι αυτό που πραγματικά σε ενδιαφέρει δεν υπάρχει .Οταν δεν ξεγελάς τον εαυτό σου, με το παραμύθι για τις υποτιθέμενες, προϋπάρχουσες  τάσεις σου, καταλαβαίνεις ,ότι όλα έχουν το ενδιαφέρον τους σε κάποια αναλογία και ότι όλα πρέπει να έχουν.Η πανεπιστημιακή γνώση ,είναι, και σε κάποιον βαθμό πρέπει να είναι, τεχνική και χρηστική΄, κάτι που μπορεί να φιλτράρει πολλά ενδιαφέροντα ,που τελικά ποτέ δεν ήθελες να έχεις με αυτόν τον αυστηρό-πανεπιστημιακά τρόπο.

Επίσης :

Δεν υπάρχει: δεν μπορώ να ανταπεξέλθω .Yπάρχει  : δεν έχω καμία όρεξη να το κάνω.

Πολλές φορές μέσα μας αφήνουμε μία κατάσταση στην τύχη της ,παριστάνοντας ότι προσπαθούμε για την αλλαγή της, με πραγματικό σκοπό να φτάσουμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή...Εκεί που αντικειμενικά πλέον, θα πρέπει να παρθεί μία απόφαση.Δηλαδή αποφεύγουμε να έχουμε την ΕΥΘΥΝΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πράξεων μας .Φυσικά αυτή η διαδικασία είναι μάλλον υποσυνείδητη και γι΄'αυτό θέλει προσοχή .

Προσωπικό παράδειγμα :Μέχρι πρίν λίγο καιρό, νόμιζα ότι στο λύκειο, είχα ένα πάθος με την φυσική όπως πολλοί άλλοι και αυτό έσβησε με την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ... Φυσικά, δεν ήξερα τι είναι η φυσική για να έχω πάθος μαζί της και ούτε ακόμα ξέρω. Αυτό που με ενδιέφερε τελικά, ασπούμε σε μια σειρά εννοιών, όπως πχ του αιτίου ,σύστηματος, αποτέλεσματος, δεν ήταν οι νόμοι και οι μηχανισμοί   αλλά το αίτιο,το αποτέλεσμα ,οι νόμοι ,το σύστημα ως  τέτοια.Οι έννοιες γενικά δηλαδή ,το πως δομείται  όλο αυτό το πράμα και  το ΓΙΑΤΙ ...με λίγα λόγια, είχα ενδιαφέρον πολύ περισσότερο για την φιλοσοφία της γνώσης παρά για την  γνώση ως τέτοια (γι'αυτό και πάντα μου φαινόταν τραγικές οι απαντήσεις των καθηγητών του σχολείου στις ανάλογες ερωτήσεις ). Φυσικά, ένα μέσο παιδί  δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα πανεπιστημιακά - αν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα- αλλά ακόμα και να μπορούσε, δεν θα ήξερε ότι ήθελε να το κάνει ,αλλά και να το ήξερε, μάλλον θα προτιμούσε να περάσει σε κάποια mainstream σχολή με "σίγουρα" αποτελέσματα (αυτόν που είπε ότι όποιος μπαίνει στην σχολή μετά βγαίνει θα τον βρώ και θα τον κοπανήσω ) ...
Τελικά βέβαια ,χαίρομαι που το κατάλαβα και κάνω δειλά χομπίστικα βήματα στην γνωσιολογία,στην ψυχολογία,στην πολιτική θεωρία και γενικά σε ένα σωρό ΓΙΑΤΙ ,όπως και σε κάθε κλάδο ,για τον ποίο θεωρούσα στο λύκειο ότι δεν ήμουνα φτιαγμένος για να ασχοληθώ...Φυσικά ,μαζί με αυτό, πηγαίνουν και τα βήματα για σοβαρότερη και αποδοτικότερη επαφή με την σχολή ...Αν ήξερα ότι ξέρω τώρα και ξανά ξεκινούσα απο την αρχή όλα θα ήταν καλύτερα .Ολα εκτός από αυτά που αλλιώς δεν θα μάθαινα (λίγα απο αυτά έχουν παραδεκτή αξία βέβαια )

Τελοσπάντων, καταλήγω, ότι όταν δεν γαμάς τον χρόνο σου, η ισορροπία ενασχολήσεων , εξασφαλίζει την καλή αντιμετώπιση της σχολής κάπως ανεξάρτητα ...Για κάποιους, είναι λίγο αργά για μια καλή ισορροπία ,για κάποιους άλλους  νωρίς και για κάποιους άλλους η κατάλληλη ώρα .Σίγουρα για κανέναν δεν είναι πολύ αργά... αν φυσικά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ δεν εφαρμόσει τα ακόμα πιο ηλίθια σχέδια του στην οικονομία και στην εκπαίδευση (που δυστυχώς ήδη το κάνει ) .
« Last Edit: June 23, 2013, 03:55:06 am by g » Logged

Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #175 on: June 23, 2013, 04:09:24 am »

Νομιζω οτι δεν υπαρχει τεμπελια. Απλα υπαρχουν ατομα που δεν ανεχονται να κανουν πραγματα που δεν τους αρεσουν και δεν βγαζουν νοημα.

Οταν διαβαζα ηλεκτρονικη2 φετος ξεχνουσα να φαω, διαβαζα και με επιανε το ξημερωμα και αρνιομουνα να παω για υπνο αν δεν ελυνα τις αποριες μου. Απο την αλλη οταν διαβαζα εφαρμοσμενα παιζει να μου πηρανε απειρες μερες απο μιση ωρα διαβασμα καθε μερα.

Ασε που οταν εισαι πιτσιρικας διαβαζεις επειδη πρεπει και οσο μεγαλωνεις αρνεισαι να διαβασεις γιατι ξερεις ποτε διαβαζεις πραγματα που σου χρησιμευουν και ποτε οχι. Ασε που καταλαβαινεις οτι ο χρονος κυλαει πολυ γρηγορα, για να κανεις πραγματα που δε σαρεσουν.  
« Last Edit: June 23, 2013, 04:11:37 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
kofski17
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #176 on: June 23, 2013, 04:42:31 am »

εγώ νομίζω πως εκτός αν είσαι γεννημένος για να ασχοληθείς με το αντικείμενό μας, να αντλείς δηλαδή πραγματικά ευχαρίστηση με την ενασχόληση με τη σχολή ( ζήτημα να υπάρχουν 2-3 τέτοια παιδιά ανά έτος ), είναι απολύτως φυσιολογικό να έρθει αργά η γρήγορα κάποια στιγμή που με αφορμή  π.χ κάποια κακιά εξεταστική ή κάποια αποτυχία σε ένα μάθημα που είχες καταβάλει αλήθεια μεγάλη προσπάθεια, θα ξενερώσεις και θα αρχίσεις να χτίζεις απόσταση απ'τη σχολή, γιατί πολύ απλά δε γουστάρεις να βλέπεις τον εαυτό σου να δίνεται τόσο πολύ σε κάτι που δεν τον ευχαριστεί και στην τελική δεν του καλλιεργεί καν την αίσθηση της επιτυχίας...

Στην τελική είναι μαλακία ένας 19-20-20τάδε-χρονος να υπεραναλώνεται ώστε απλά να αναπαράγει μια τόσο στατική,τεχνική γνώση όπως αυτή που μας προσφέρει η σχολή μας...Αναπόφευκτα απομακρύνεσαι, γιατί συνειδητά ή υποσυνείδητα νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή στη ζωή σου να δεις /  μάθεις / βιώσεις και άλλα πράγματα..

http://www.youtube.com/watch?v=gyEWkX3FNlY
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #177 on: June 23, 2013, 04:54:39 am »

Κοφσκι κανεις δεν ειναι γεννημενος, τρωγωντας ερχεται η ορεξη ή και μπορει να μην ερθει. Αυτους που λες γεννημενους για την σχολη πολυ φοβαμαι εννοεις ατομα που δεν εχουν αποβαλλει τα πρεπει του σχολειου και ειναι παιδακια που διαβαζουν γιατι μονο αυτο ξερουν.  Αυτοι ναι μπαινουν γεννημενοι. Τα υπολοιπα που λες ειναι πολυ υγιη για καποιον φυσιολογικο 20χρονο αρκει να μην το γαμησει τερμα και αντιμετωπισει την σχολη τερμα αναβλητικα αντι να κατσει και να πει θα την βγαλω ή θα τα παρατησω.
« Last Edit: June 23, 2013, 05:01:25 am by Grecs » Logged

kofski17
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #178 on: June 23, 2013, 05:00:04 am »

Quote from: Grecs on June 23, 2013, 04:54:39 am
Κοφσκι κανεις δεν ειναι γεννημενος, τρωγωντας ερχεται η ορεξη ή και μπορει να μην ερθει. Αυτους που λες γεννημενους για την σχολη πολυ φοβαμαι εννοεις ατομα που δεν εχουν αποβαλλει τα πρεπει του σχολειου και ειναι παιδακια που διαβαζουν γιατι μονο αυτο ξερουν.  Αυτοι ναι μπαινουν γεννημενοι.
εννοώ παιδιά που είχαν γνώσεις των 3 πρώτων εξαμήνων πριν καν μπουν στη σχολή γιατί απλά είχανε την καύλα και κάτσανε και διαβάσανε, χωρίς κανένα πρέπει...
όντως λάθος ο όρος που χρησιμοποίησα, κανείς δεν είναι γεννημένος, συγκυρίες τους φέρανε και αυτούς εδώ, αλλά μην κολλάς στις λέξεις  Tongue, νομίζω είναι εύκολο να καταλάβεις τι εννοώ

http://www.youtube.com/watch?v=gyEWkX3FNlY
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #179 on: June 23, 2013, 05:06:55 am »

Quote from: kofski17 on June 23, 2013, 05:00:04 am
Quote from: Grecs on June 23, 2013, 04:54:39 am
Κοφσκι κανεις δεν ειναι γεννημενος, τρωγωντας ερχεται η ορεξη ή και μπορει να μην ερθει. Αυτους που λες γεννημενους για την σχολη πολυ φοβαμαι εννοεις ατομα που δεν εχουν αποβαλλει τα πρεπει του σχολειου και ειναι παιδακια που διαβαζουν γιατι μονο αυτο ξερουν.  Αυτοι ναι μπαινουν γεννημενοι.
εννοώ παιδιά που είχαν γνώσεις των 3 πρώτων εξαμήνων πριν καν μπουν στη σχολή γιατί απλά είχανε την καύλα και κάτσανε και διαβάσανε, χωρίς κανένα πρέπει...
όντως λάθος ο όρος που χρησιμοποίησα, κανείς δεν είναι γεννημένος, συγκυρίες τους φέρανε και αυτούς εδώ, αλλά μην κολλάς στις λέξεις  Tongue, νομίζω είναι εύκολο να καταλάβεις τι εννοώ
Αυτο ειναι υπερβολη οπως και το να λες οτι η σχολη ειναι ευχαριστη μονο γιαυτους

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 Go Up Print
Jump to: