• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
September 20, 2025, 17:46:30 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
September 20, 2025, 17:46:30 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
best username in THMMY.gr
by Katarameno
[Today at 17:39:19]

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπ...
by Nikos_313
[Today at 14:20:12]

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Χειμερ...
by Nikos_313
[Today at 14:04:01]

Μέλος του μήνα - Ιούλιος ...
by Nikos_313
[Today at 13:49:50]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 13:43:45]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by Katarameno
[September 19, 2025, 21:52:14 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by _Trob
[September 19, 2025, 08:44:12 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[September 19, 2025, 08:33:14 am]

[Σήματα και Συστήματα] Γε...
by chatzikys
[September 18, 2025, 22:52:56 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[September 18, 2025, 21:33:37 pm]

Ποιον πάροχο να επιλέξω?
by Nikos_313
[September 18, 2025, 20:41:30 pm]

[Οπτική] Να επιλέξω το μά...
by Nikostrim
[September 18, 2025, 05:05:26 am]

Αστεία Βίντεο
by Katarameno
[September 18, 2025, 00:38:19 am]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by chatzikys
[September 17, 2025, 16:07:13 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by sg31a
[September 17, 2025, 11:35:11 am]

Εργασία στην METLEN, Γνώμ...
by ChrisKaloy-Kakou
[September 17, 2025, 00:51:50 am]

Συμβάσεις και εταιρείες
by Nikos_313
[September 16, 2025, 23:02:05 pm]

[Στοχαστικά Σήματα και Δι...
by Nikos_313
[September 16, 2025, 22:54:08 pm]

Ευρωμπάσκετ 2025
by Katarameno
[September 16, 2025, 02:46:49 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[September 15, 2025, 22:10:40 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10014
Latest: Jimana
Stats
Total Posts: 1428170
Total Topics: 31767
Online Today: 247
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 123
Total: 158
Katarameno
Carotbaby
ggalamat
Denisivo
Mimis2003
stefpapa21
GiannisKara
Captain
NickSpan
Mr White
cmpillis
Χρήστος Κίτσος
abunchofcells
chrismzag
alexlemp
jimalexoud
alababamas4444
pipitsenko
sofoklhs_pizza
kakousios
PolarBear
micelethe
kap
payniac
gkaramp
freakyy
Billyskotsikas
Sotirisbikos
xrhstos
nikosterpos
Aria10
pxanthob
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Τηλεπικοινωνίες > Internet Providers (Moderators: chatzikys, PolarBear) > «Γρήγορο» Ίντερνετ από τη ΔEH
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: «Γρήγορο» Ίντερνετ από τη ΔEH  (Read 1404 times)
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 3830


πλάκα με κανεις?


View Profile WWW
«Γρήγορο» Ίντερνετ από τη ΔEH
« on: August 06, 2006, 00:49:05 am »

«Γρήγορο» Ίντερνετ από τη ΔEH

H Δημόσια Eπιχείρηση Hλεκτρισμού σχεδιάζει να μπει δυνατά στον στίβο της παροχής τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και υπηρεσιών φωνής και να γίνει ένας δεύτερος δυνατός «παίκτης» μετά τον ΟTE

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

Φωνή, εικόνα και «γρήγορο» Ίντερνετ, μαζί με ρεύμα, φιλοδοξεί να δίνει στα ελληνικά νοικοκυριά η ΔΕΗ αξιοποιώντας το δίκτυό της στη μέση τάση που φτάνει σε κάθε καταναλωτή και έχει μήκος 220.000 χιλιόμετρα. Το σχέδιο αυτό βρίσκεται υπό εξέταση και την περίοδο αυτή έχει συσταθεί επιτροπή που εξετάζει τη δυνατότητα η ΔΕΗ να κατέλθει από κοινού με τη θυγατρική της Tellas, την αμερικανική Amperion και τη γερμανική Siemens σε διαγωνισμό για τα ευρυζωνικά δίκτυα στην περιφέρεια (εξαιρούνται Αθήνα και Θεσσαλονίκη), ο οποίος πρόκειται να προκηρυχθεί εντός των προσεχών εβδομάδων από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ A.E.). Ο διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία των απαραίτητων τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα επιτρέψουν στους πολίτες της περιφέρειας να έχουν πρόσβαση στο λεγόμενο «γρήγορο» Ίντερνετ, και η Amperion έχει προτείνει στη ΔΕΗ να συνεργαστούν για να εφαρμόσει την τεχνολογία της στο δίκτυό της.

Χαμηλό κόστος και αξιοπιστία

H τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας (προήλθε από συγχώνευση της κατασκευάστριας υλικών για το Ίντερνετ Sisco και της εταιρείας ηλεκτρισμού American Electric Power το 2001), σύμφωνα με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους της, εξασφαλίζει την υψίρυθμη μετάδοση δεδομένων μέσω γραμμών μέσης τάσης, με χαμηλό κόστος και με αξιοπιστία που πλησιάζει τις επιδόσεις των οπτικών ινών.

Συγκεκριμένα, τοποθετείται σε μια κολόνα ρεύματος μέσης τάσης κάθε 500 μέτρα μια ασύρματη συσκευή - μεγέθους υπολογιστή - η οποία και μεταδίδει το σήμα της μέσω των καλωδίων της ΔΕΗ στην επόμενη, μέχρι τον τελικό χρήστη. Καθεμία από τις μονάδες δημιουργεί γύρω της έναν τηλεπικοινωνιακό «κόμβο», ο οποίος μεταφέρει φωνή, εικόνα και άλλα δεδομένα σε ακτίνα περίπου 500 μέτρων. Όσοι καταναλωτές διαθέτουν υπολογιστές με δυνατότητα παροχής ασύρματων υπηρεσιών εντός της ακτίνας αυτής (των 500 μέτρων) μπορούν να συνδεθούν στο «γρήγορο» Ίντερνετ. Παρέχεται έτσι η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων γεωγραφικών περιοχών, όπως μιας ολόκληρης συνοικίας ή και πόλης.

H ίδια τεχνολογία, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της αμερικανικής θυγατρικής στην Ελλάδα, εφαρμόζεται ήδη στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας και στη Φλόριντα. Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, έχει εφαρμοστεί μόνο πιλοτικά στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου υπό την εποπτεία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και με τη συμμετοχή της ΔΕΗ. Ούτε, όμως, στην Ευρώπη η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει προλάβει να βρει μεγάλης έκτασης εφαρμογές, καθώς όπως λένε οι εκπρόσωποι της Amperion, οι σχετικοί κανονισμοί από την E.E. σχετικά με τη μετάδοση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων μέσω των καλωδίων του ρεύματος ψηφίστηκαν μόλις τον Απρίλιο του 2005.

Και αντιδράσεις στελεχών

Δεν λείπουν, ωστόσο, και τα στελέχη της ΔΕΗ που αντιδρούν στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνεργασίας, καθώς θεωρούν ότι ο διαγωνισμός για τα ευρυζωνικά αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Αμερικανούς να εγκαταστήσουν τον δικό τους εξοπλισμό στα δίκτυα της εταιρείας, χωρίς ανταγωνισμό από άλλους διεθνείς παίκτες. Υποστηρίζουν, συγκεκριμένα, ότι ο σύμμαχος με τον οποίο θα διεκδικήσει η ΔΕΗ την εγκατάσταση ευρυζωνικών υποδομών στην περιφέρεια πρέπει να προέλθει από έναν ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο θα καταθέσουν τις προσφορές τους και άλλοι διεθνείς όμιλοι, και όχι από την εξέταση μίας και μοναδικής πρότασης.

Καλύτερος έλεγχος


Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από το αν η ΔΕΗ χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Amperion ή όχι, o λόγος που η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανική επιχείρηση επιθυμεί να κατέλθει στον διαγωνισμό δεν είναι μόνο η παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ στους πελάτες της. Είναι και ότι η εγκατάσταση στο τεραστίου μήκους δίκτυό της μιας τεχνολογίας που θα μπορεί να μεταδίδει δεδομένα με γρήγορες ταχύτητες, θα της επιτρέψει, σύμφωνα με στελέχη της ίδιας της ΔΕΗ, να έχει ολοκληρωμένο έλεγχο για καθετί που συμβαίνει στα καλώδιά της, μήκους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων. H ΔΕΗ αναζητά μια πλατφόρμα που θα της επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να εντοπίζει τυχόν βλάβες στο δίκτυο, να κάνει προληπτική συντήρηση, να διαχειρίζεται καλύτερα τα φορτία ηλεκτρισμού, μέχρι και να πραγματοποιεί τηλεμέτρηση. Να μπορεί να πραγματοποιεί, δηλαδή, αυτόματο έλεγχο των χιλιάδων μετρητών των πελατών της, χωρίς να χρειάζεται η επιτόπου ανθρώπινη παρουσία.


ΤΑ ΝΕΑ , 05/08/2006
Logged

tu/e
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...