• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:13:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:13:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426671
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 73
Total: 136
evgeniaz
georgy
antreassv
kourkou
Chrisvb17
Captain
giorgosm05
agkentzi
apob
harischris
tinidou
Gray139
jimalexoud
mara.mlch
nick_ch
alexiosmara
George_RT
Kwst@ss_
anthi kotsani
sterboga
nmpampal
Antreas17
johnnypap
kstavroulis
nikos123321
Petran25
petikas
dal
xristodoulou
DPARASIOU
npalami
Lazaros8585
myrto
nikitask
Kenedy
Kv
Nianaro
mastilia
DLHERRO
akoil
Elenit
antontsiorvas
Papalamprous humor
mmikelo
Notac
nectar
Antonistsak
geo66
dimitris kiziridis
vdelimpalta
dim13
iliaspapam
Vharitou
nikos.a
despoina15
Ioannis Apostolikas
gorilaki
johnmout
arxigos18
apapamichail
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Συγκοινωνίες και Μέσα Μεταφοράς (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Εσύ κόβεις εισιτήρια στον ΟΑΣΘ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Εσύ κόβεις εισιτήρια στον ΟΑΣΘ;
Ναι - 24 (42.1%)
Όχι - 33 (57.9%)
Total Voters: 57

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Εσύ κόβεις εισιτήρια στον ΟΑΣΘ;  (Read 22470 times)
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
Re: Εσύ κόβεις εισιτήρια στον ΟΑΣΘ;
« Reply #90 on: September 03, 2016, 15:49:10 pm »

Για εμένα το σκηνικό με την κοπέλα που έπαθε "κρίση" φαίνεται ολοκάθαρα στημένο, δεν λέω οι ελεγκτές μια μηνυσούλα την θέλαν αλλά κι άλλη γυρεύοντας πήγαινε.

Δεν είχα σκοπό να κάνω κανένα διάλογο Smiley . Μην θίγεσαι με το μαλάκα, απλα έγραψες σαν μαλάκας.

lopodyths
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #91 on: September 03, 2016, 16:00:52 pm »

Quote from: The Web on September 03, 2016, 14:53:37 pm
Απλά για να ξέρετε αν σας τύχει και το θέμα φτάσει στο απροχώρητο, για να υποβάλλεις μήνυση δεν είναι δωρεάν , δίνεις ένα υπολογίσιμο ποσό . Το θυμάμαι γιατί με είχαν κλέψει στο δρόμο πριν χρόνια , και όταν πήγα στο τμήμα διαπίστωσα ότι για να υποβάλλω μήνυση (κατα αγνώστων) επρεπε να πληρώσω ένα παράβολο μεγαλύτερο από το ποσό που μου είχαν κλεψει (γύρω στα 30 ευρω) οπότε σκούπισα τα δακρυσμένα μάτια μου , απ το σοκ που πράγματι έπαθα , και γύρισα σπίτι μου.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που η αστυνομία υποβάλλει αυτοβούλως μήνυση , αλλά αυτό γίνεται όταν υπάρχει σοβαρό αδίκημα πχ. βιασμός , σοβαρός τραυματισμός ανθρώπου κτλ.
Από ότι διαβάζω  δεν ειναι ανάγκη να κάνεις μήνυση αλλά η αστυνομία υποχρεούται να ενημερωσει τον εισαγγελεα γιατί το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, είναι αυτόφωρο πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα

The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #92 on: September 03, 2016, 18:56:21 pm »

Quote from: pentium4 on September 03, 2016, 15:20:33 pm
@The web χειροδικια για σενα τι ειναι ? η σφαλιαρα μονο?

το οτι την εμποδιζει με το σωμα του, της κραταει το χερι και επειτα την τραβαει απο το ποδι τι ειναι ? οι φωνες και τα 'εισαι και κοριτσι' λεκτικη βια δεν ειναι ? που την προσβαλουν? επρεπε να φαει εστω μια σφαλιαρα για να θεωρουταν αξιολογο το γεγονος για σενα ή να την κανουν μαυρη στο ξυλο ? ασε που η σφαλιαρα που εριξε θεωρειται και αυτοαμυνα αφου την κρατουσε με το ζορι και παρανομα τον εαυτο της προστατευε

Χειροδικία είναι το χτύπημα με το χέρι. Αρα ναι , σφαλιάρα τουλάχιστον. Δεν βγάζουμε άκρη όμως , γιατι εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για θέατρο. Ούτε προσβλήθηκε, ούτε πόνεσε (σωματικά , ψυχολογικά ) γιατι το μόνο που την ένοιαζε είναι να αποφύγει το πρόστιμο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι αυτα. Εφόσον όμως έχω σχηματίσει αυτήν την άποψη , δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός  !

Αξιόλογο για μένα είναι το γεγονός ότι φτάνουν άνθρωποι να ξεφτιλίζονται έτσι , για ένα εισητήριο 50 λεπτών . Φταίει η κρίση ; Δεν πάει ο κόσμος καλά ; Δεν πάω εγώ καλά ; Μας ψεκάζουν ;
 Αυτό είναι πάντως για εμένα το "αξιόλογο" σε αυτό το γεγονός ...

G , καιρό είχες να μολύνεις το φόρουμ με τις παπαρολογίες σου. Χαίρομαι που δε θες να κάνεις διάλογο , γιατι δεν είσαι για διάλογο. Για το βουνό είσαι , να σπας βελανίδια με τα δόντια...

« Last Edit: September 03, 2016, 19:02:42 pm by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Mathematica
Καταστραμμένος

Apples in the human world are worth the trip.

View Profile
« Reply #93 on: September 03, 2016, 19:33:59 pm »

o g δε χρειαζοταν να επεμβει, αρκετη μολυνση του φορουμ υπαρχει απο δεξια φαλλοκρατικα μετωπα τελευταια. Ποση να αντεξει το φορουμ;

btw εσυ που ξερεις κι ελληνικα (αν κρινω απο καθαρεβουσιανικες εκφρασεις που θεωρησες απαραιτητο να μεταφρασεις για μας τους αγραμματους), χειροδικια ειναι γενικοτερα η ασκηση σωματικης βιας.

Οσο για το αν μια κοπελα υφισταται ψυχολογικη βια οταν της αναφερουν τη συμπεριφορα της προς τον πατερα της και γενικοτερα ως κοπελα, μου φαινεται προφανες αλλα δεν πρεπει να ξεχναω οτι εισαι οπισθοδρομικος και προφανες ειναι επισης για σενα πως μια κοπελα καταφευγει σε τσιριδες προσχεδιασμενα για να αποφυγει καταστασεις.

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #94 on: September 03, 2016, 19:42:39 pm »

Quote from: The Web on September 03, 2016, 18:56:21 pm
Χειροδικία είναι το χτύπημα με το χέρι. Αρα ναι , σφαλιάρα τουλάχιστον. Δεν βγάζουμε άκρη όμως , γιατι εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για θέατρο. Ούτε προσβλήθηκε, ούτε πόνεσε (σωματικά , ψυχολογικά ) γιατι το μόνο που την ένοιαζε είναι να αποφύγει το πρόστιμο. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι αυτα. Εφόσον όμως έχω σχηματίσει αυτήν την άποψη , δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός  !

Αξιόλογο για μένα είναι το γεγονός ότι φτάνουν άνθρωποι να ξεφτιλίζονται έτσι , για ένα εισητήριο 50 λεπτών . Φταίει η κρίση ; Δεν πάει ο κόσμος καλά ; Δεν πάω εγώ καλά ; Μας ψεκάζουν ;
 Αυτό είναι πάντως για εμένα το "αξιόλογο" σε αυτό το γεγονός ...

G , καιρό είχες να μολύνεις το φόρουμ με τις παπαρολογίες σου. Χαίρομαι που δε θες να κάνεις διάλογο , γιατι δεν είσαι για διάλογο. Για το βουνό είσαι , να σπας βελανίδια με τα δόντια...

Την επόμενη φορά που θα δείς κάποιο άτομο να προσπαθεί να φύγει απο το παράθυρο πήγαινε απο την άλλη μεριά να το γραπώσεις μην τυχόν και αποφύγει το πρόστιμο. Αποκλείεται να είναι κάποιο άτομο που όντως έχει ανάγκη τα λεφτά, προφανώς θα πρόκειται  για κάποιον τζαμπατζή που έχει χόμπι να πηδάει απο τα παράθυρα και να σκάει πιθανότατα με το κεφάλι κάτω επομένως πιθανότατα θα του σώσεις και τη ζωή, 2 σε 1.

Και επίσης μπουχέσα, διάλογος δεν είναι να βγάζουμε απο το μυαλό μας σενάρια με σκοπό να δικαιολογήσουμε την εξουσία ρουφιάνων που παρενοχλούν τους πιο αδύναμους της κοινωνικής αλυσίδας. Οπως επίσης ο διάλογος δεν κρίνεται απαραίτητα απο την μόρφή του--των λεγομένων της κάθε μεριάς-- ή την 'ενταση΄ των λέξεων που χρησιμοποιούνται. Η στάση σου απέναντι στην εικόνα ενός τρομοκρατημένου ατόμου, και εννοώ την ουσία της στάσης σου,  είναι άπειρα σκληρότερη και προσβλητικότερη απο την οποιαδήποτε χαζοπροσβολή χρησιμοποιώ μπάς και ταρακουνηθεί λιγάκι το μυαλό σου και νιώσεις ότι άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη δεν μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες γιατί είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρες κλπ...

Α και όσο για τα βουνά, αν ο κόσμος γέμιζε τύπους σαν και σένα εκεί θα πήγαινα και θα σας άφηνα εσένα και τους ομοίους σας να κανιβαλίζεστε μέσα στα σκατά σας είτε αυτά είναι φασιστικά είτε υποτίθεται μετριοπαθή, αποστασιοποιημένα, νομότυπα και ορθολογικά σαν και τα δικά σου.

Ούτε προσβλήθηκε, ούτε πόνεσε (σωματικά , ψυχολογικά ) γιατι το μόνο που την ένοιαζε είναι να αποφύγει το πρόστιμο

Συγνώμη για την επανάληψη : Είσαι πανηλίθιος και στο παραπάνω quote αυτό φαίνεται  ξεκάθαρα μέσω μιας αντιστροφής προφανούς αιτιώδους σχέσης που πραγματικά υποδηλώνει επικίνδυνες κοινωνικές κανιβαλικές τάσεις. Ενα άτομο μπαίνει στην διαδικασία να πονέσει (σωματικά και ψυχολογικά) και να προσβληθεί  ακριβώς γιατί το μόνο που το νοιάζει είναι να αποφύγει ένα πρόστιμο  και αυτό γιατί το πρόστιμο αυτό πραγματικά θα του δημιουργήσει περισσότερα οικονομικά προβλήματα αλλά και γιατί θεωρεί ότι έχει ήδη πληρώσει αρκετά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο για να πληρώσει κι άλλο. Το τελευταίο αυτό είναι χαρακτηριστικό τέτοιου είδους "παρανομιών", απονέμουν διαισθητικά κάποια πραγματική δικαιοσύνη παραβαίνοντας την ασπούμε τυπική τέτοια, τον νόμο.

Η δικιά σου υπόθεση αντίθετα, καταλήγει στην αυθαίρετη  και αστήριχτη πεποίθηση που εφηύρες ότι η κοπέλα είχε αυτοσκοπο να αποφύγει κάποιο πρόστιμο και να μην βγάλει εισιτήριο γιατί ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ότι κάνει θεατρο και γιατί πιθανότατα όπως λες ανήκει στην κατηγορία των τζαμπατζίδων--το τι  χαρακτηριστικά έχει αυτή η κατηγορία, που φυσικά είναι σαν λέξη αρνητικά φορτισμένη με τον κυρίαρχο λόγο που σκοπό έχει να προσβάλει αυτόν που διεκδικέι έμμεσα το δίκιο του-- ούτε που σε ενδιαφέρει--  και αυτό γιατί σου φαίνεται εσένα ότι κάνει θέατρο και γιατί " ο χοντρούλης ο ελεγκτής είναι πολύ ευγενικός τον ξέρω είναι απο το 10". Τρέχα γύρευε δηλαδή όλος ο κόσμος ανάποδα για να μην πάρεις χαμπάρι τις μαλακίες που πιστεύεις.
« Last Edit: September 03, 2016, 20:49:09 pm by g » Logged

Niobe

View Profile
« Reply #95 on: September 03, 2016, 20:41:38 pm »

Quote from: The Web
Δεν βγάζουμε άκρη όμως , γιατι εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για θέατρο. [..] Εφόσον όμως έχω σχηματίσει αυτήν την άποψη , δεν μπορώ να είμαι και αντικειμενικός  !

Quote from: The Web
Χαίρομαι που δε θες να κάνεις διάλογο , γιατι δεν είσαι για διάλογο. Για το βουνό είσαι , να σπας βελανίδια με τα δόντια...

Κατα τα αλλα ο g δε θελει να κανει διαλογο

Aristos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #96 on: September 03, 2016, 20:43:19 pm »

Ένα κείμενο σχετικά με τις μεταφορές γενικά αλλά και για τον ΟΑΣΘ συγκεκριμένα που γράφτηκε πέρυσι την άνοιξη από την αυτόνομη παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους :

http://aphm.espivblogs.net/files/2016/04/%CE%9A%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9F%CE%91%CE%A3%CE%981.pdf

I'd like to make the world a better place, but they won't give me the source code
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #97 on: September 03, 2016, 21:57:45 pm »

Quote from: Mathematica on September 03, 2016, 19:33:59 pm

Quote from: g on September 03, 2016, 19:42:39 pm

ξέρετε τι δεν καταλαβαίνω σε αυτό το φόρουμ ; Γραφω την άποψη μου για ένα γεγονός α. Δεν βρίζω κανέναν , ούτε προσβάλλω , ούτε τίποτα. Γράφω αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Είμαι αυτοσαρκαστικός. Παραθέτω και στοιχεία απ την προσωπική μου εμπειρία. Επαναλαμβάνω για α' γεγονός , που είναι τρίτου , είτε πολιτικό , είτε κοινωνικό και δεν αφορα άτομο από εδω μέσα προσωπικα. Και πετάγονται κάτι πορδές σαν και του λόγου σας , να με πούνε φαλοκράτη, μαλάκα, βολεμένο, προσκυνημένο κ.α. Την άλλη την πείραξε ότι έγραψα κάτι στην καθαρεύουσα , το οποίο δεν ξερω και τι ήταν , πρέπει να κάτσω να ψάχνω τα ποστ πισω...  λες και της πεφτει λόγος !

Ρε παιδιά , δεν πάτε να δείτε κανέναν ψυχίατρο ;;

« Last Edit: September 04, 2016, 06:17:38 am by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Atsalogria
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #98 on: September 04, 2016, 03:06:06 am »

Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις web, είναι πως οι προσβολές δεν είναι μόνο άμεσες, αλλά και έμμεσες. Δηλαδή, όταν λες κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως μειωτικό για τις γυναίκες πχ, προφανώς και θα προσβληθεί όποια γυναίκα το εκλάβει έτσι, και προφανώς θα σου απαντήσει προσωπικά. Το ίδιο και όποιος δε ανέχεται να διαιωνίζονται σεξιστικά κλισέ, που βλάπτουν τις φίλες και τις συγγενείς του.

Αντίστοιχα κι εδώ, όταν στα ίσια κράζεις την κοπέλα του βίντεο, ενώ θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι στη θέση της (μπορεί να ξεχάσεις να ανανωσεις την κάρτα σου μια φορά και να κάτσει ελεγκτής, γίνονται αυτά), και με βάση αυθαίρετες υποθέσεις για το ότι είναι τζαμπατζού κλπ, εκφράζεις μια συμπεριφορά που και εγώ και όσοι σε κράζουν εκλαμβάνουμε ως κανιβαλιστική. Εφόσον εσύ την εκφράζεις, εσύ θα κριθείς για αυτήν, όπως κι εγώ θα κριθώ για τη δική μου κλπ, πού είναι το παράξενο;
ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #99 on: September 04, 2016, 05:52:53 am »

Πέρα από το ότι ο Web είναι σαφώς ένα αντιδραστικό καθίκι με εντελώς ιδεαλιστική λογική, πράγμα το οποίο δε με πολυενδιαφέρει καθ' ότι έχω δει και χειρότερα (γνώμη μου ε;   Roll Eyes ), έχω να προσθέσω μερικά πράγματα.

Νομίζω ότι πρέπει να δούμε και τις προοπτικές που ανοίγει αυτό το περιστατικό, όπως και το πως θα μπορούσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Αυτή τη στιγμή έχεις μια ολόκληρη πόλη (και μεγάλο μέρος της χώρας) να μισεί τον ΟΑΣΘ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θεωρεί ότι οι υπηρεσίες είναι καλές. Όλοι ξέρουν το καθεστώς λειτουργίας του και όλοι ξέρουν ότι το σωματείο των εργαζομένων κάνει κουμάντο και έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο συντεχνιασμό, τον πασοκισμό, τον εργατοπατερισμό και τον εργοδοτισμό.

Παράλληλα, μόλις πριν λίγες μέρες έπαιξε το σκηνικό με τη διεκδίκηση χρηματοδότησης του ΟΑΣΘ από το κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο όλα αυτά είναι φρέσκα και συζητιούνται στον κόσμο, αλλά ότι υπάρχει και πρόσθετη χολή επειδή ο ΟΑΣΘ ως γνωστό κρατικοδίαιτο ιδιωτικό μονοπώλιο εξασφάλισε λεφτά τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν την παλεύει. Άρα μια παρέμβαση στον ΟΑΣΘ με αίτημα να μην υπάρχει εισιτήριο ή να διαγράφονται τα πρόστιμα θα έχει περισσότερο λαϊκή αποδοχή απ' ότι συνήθως. Νομίζω ότι το περιστατικό με την κοπέλα ξεχυλίζει το ποτήρι.

Η στιγμή να δράσουμε λοιπόν, είναι τώρα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι καλή θα ήταν η δημιουργία μιας πρωτοβουλίας-επιτροπής του συλλόγου, η οποία θα έχει ως στόχο να ερευνά την κατάσταση, να ενημερώνει τον κόσμο αλλά και να κανονίζει δράσεις όπως παρεμβάσεις σε λεωφορεία, παρεμβάσεις στον ΟΑΣΘ για διαγραφή προστίμων κλπ. Το δίκτυο ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων έχει πετύχει κάθε 23 του μήνα να διαγράφει πρόστιμα, με επίδειξη κάρτας ανέργου και χωρίς να υπάρχει κάποιος νόμος. Οπότε γιατί όχι κι εμείς, σε συνεργασία καταρχάς με το δίκτυο και μετά ενδεχομένως και με άλλους!
« Last Edit: September 04, 2016, 05:56:26 am by ChrisKaloy-Kakou » Logged
ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #100 on: September 04, 2016, 20:33:10 pm »

http://www.efsyn.gr/arthro/ena-kratikodiaito-skoyliki-sto-milo-tis-apple

Πάντως δεν είναι μόνο ο ΟΑΣΘ έτσι.
Mathematica
Καταστραμμένος

Apples in the human world are worth the trip.

View Profile
« Reply #101 on: September 05, 2016, 14:19:12 pm »

http://alterthess.gr/content/ayto-keimeno-den-einai-gia-ton-oasth-einai-gia-sena-toy-antoni-gazaki#.V80kemQL4zM.facebook

Ναι, για σένα, που το πρώτο πράγμα που σου ήρθε να πεις ήταν “Καλά να πάθει η τζαμπατζού”, όταν είδες το βίντεο με την κοπέλα που τη στριμώχνει σε μια γωνιά του λεωφορείου ένας ελεγκτής με τα διπλά της κιλά.

Για σένα, που πιο σημαντικό θεωρείς το να πληρώσει πρόστιμο επειδή δεν έκοψε εισιτήριο, και όχι το ότι οι ελεγκτές προβαίνουν σε παράνομη κράτηση και ασκούν προφανέστατη λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία.

Για σένα, που μπροστά σε ένα κεφαλοκλείδωμα από έναν άγνωστο σε μια κοπέλα λες “ναι, εντάξει, όχι κι έτσι, αλλά εμείς που πληρώνουμε εισιτήριο είμαστε κορόιδα;”, και για σένα, που αντί για τη βία των ελεγκτών, προτιμάς να κατακρίνεις τη “χαζομάρα” κάποιας πανικόβλητης γυναίκας που πάει να βγει από το παράθυρο του λεωφορείου.

Και βέβαια, για σένα, που ταυτίστηκες με τον άλλο ελεγκτή όταν, σαν παλιός γυμνασιάρχης, τη ρωτάει φωνάζοντας αν μιλάει έτσι στον πατέρα της, κουνώντας απειλητικά την παλάμη του.

Σου έχω νέα, μικρέ μου ανθρωποφάγε. Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Και αυτό από μόνο του δεν θα ήταν και τόσο κακό, αν δεν μου δημιουργούσε τη φριχτή υποψία ότι θα φερθείς ανάλογα -χωρίς δηλαδή καμία αναλογικότητα ανάμεσα στη δράση του άλλου και στη δική σου αντίδραση- και ο ίδιος ή η ίδια αν, έχοντας μια οποιαδήποτε μεγάλη ή μικρή “εξουσία”, βρεθείς σε μια παρόμοια κατάσταση• με την προϋπόθεση ότι θα σε παίρνει βέβαια, αφού δεν είναι καιροί να τα βάζουμε με ανθρώπους στους οποίους το να επιβληθούμε δεν είναι εκ των προτέρων δεδομένο (σκέψου μόνο τι θα έκαναν οι αγαπημένοι σου ελεγκτές αν στη θέση της νεαρής βρισκόταν γυμνασμένος άντρας ύψους 1,90).

Επειδή ακριβώς λοιπόν το “μπέρδεμά” σου είναι κοινωνικά προβληματικό, ή μάλλον αντικοινωνικό αν θέλουμε να ακριβολογούμε, θα σου προτείνω κάτι• πάρε εκείνη την παλιά ζυγαριά την οποία είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιείς για να κρίνεις κάθε πράξη των άλλων (ξέρεις μωρέ ποια λέω, εκείνη που είναι σαν το σύμβολο του ζωδιακού Ζυγού και στη μια της μεριά βάζεις πάντα κάτι που μετριέται με λεφτά), και βάλε στη μια μεριά το απλήρωτο εισιτήριο του ενός ευρώ. Στην άλλη βάλε το άδειασμα του λεωφορείου από τους άλλους επιβάτες, το κλείσιμο των θυρών του λεωφορείου, την παράνομη κράτηση πολίτη, τον όγκο του ενός ελεγκτή πάνω από μια καταφανώς πιο μικρόσωμη γυναίκα, το κεφαλοκλείδωμά του, τις φωνές των ελεγκτών, την επίκληση της τυχόν συμπεριφοράς της κοπέλας προς τον πατέρα της (αλήθεια, αν η κοπέλα δεν είχε πατέρα, αν είχε πεθάνει, αν ήταν κατάκοιτος και χίλια δυο άλλα, πώς θα ένιωθε ο ελεγκτής;), το τράβηγμα των ποδιών της από τον ελεγκτή όταν εκείνη πάει να βγει από το παράθυρο, το “Ας πέσει, αν είναι τόσο χαζή” χωρίς καμία προσπάθεια να ηρεμήσει ένα άτομο που βρίσκεται σε πανικό.

Εντάξει, τα έβαλες; Τι λέει, πόσο βαραίνει εκείνο το εισιτήριο;

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
paokseleo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #102 on: September 06, 2016, 09:59:48 am »

Επιστροφή για φοιτητική κάρτα ΟΑΣΘ:

Μάιος 1€
Ιούλιος 1€
Αύγουστος 2€

Έχει εισπράξει καμία/κανένας ανάλογη επιστροφή;

Για ξέγνοιαστο χειμώνα!
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #103 on: September 06, 2016, 10:08:41 am »

η ανακοινωση του οασθ για το θεμα: http://oasth.gr/#el/news/Apozhmiwsh-Katoxwn-Kartwn-Aperioristwn-Diadromwn-logw-twn-Kinhtopoihsewn-twn-Ergazomenwn/

ουσιαστικα πας στα εκδοτηρια με την/τις παλιες καρτες και ειτε αγοραζεις σεπτεμβριου σε μειωμενη τιμη, ειτε αν αγορασες ηδη σεπτεμβριου, σου επιστρεφουν χρηματα.

εστειλα εμαιλ να ρωτησω τι γινεται για τριμηνιαιες ετησιες κλπ, αλλα:
Your message to <oasth@oasth.gr> was automatically rejected:
Quota exceeded (mailbox for user is full)

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

paokseleo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #104 on: September 06, 2016, 10:35:55 am »

Την επιστροφή την έχω πάρει, συγκεκριμένα για το μήνα Ιούλιο.
Το ερώτημα μου είναι αν είναι όντως 1€ για το μήνα Ιούλιο ή μου έδωσε ότι ήθελε ο ταμίας.
Δε νομίζω να είχε ο ΟΑΣΘ μόνο 2 μέρες απεργία τον Ιούλιο.

Για ξέγνοιαστο χειμώνα!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 Go Up Print
Jump to: