• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:19:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 12:19:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426685
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 81
Total: 157
makato
hacky
Nikos_313
_iliaskaz_
Isidora
dimitire
Ioannis Apostolikas
nataliakara
mrotskos
rafail zisiadis
Xris
chrisdardas
jimalexoud
antontsiorvas
Yamal
hevidis3524
tasos gourd
Saint_GR
kvas
Limpolits
ioannisfa
vaggelis.ntokas
athichatz
alexkont
odkoutrolikos
Fenia04
apapathe
Gaspard
gp6
marf10
manolitsis
george14
Nekt
mmikelo
Alikhts
JoHn!
witchingHour
gpapailio
Adreas Seg
AcDimitri
τσακαλι
athizoi
Alex Kosmas
Geoth
Fotis
tinidou
dorapangeiou
andrpats
Juror8
DarkMagiK06
Emilios
Leou
gsifnio
menelaras
Mr Watson
George15
elias_farhood
Fotis Roukoutakis
George_RT
Thalasotsanta
programmer2004
Giannis Masterio
Dimos Bachlas
VagsS
mimaki
ggalamat
Agnotobouri
Markella
chrisg
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Τηλεπικοινωνιακού Κύκλου > 8ο Εξάμηνο > Μαθήματα Επιλογής > Θεωρία Σκέδασης (Moderators: Don, kathrin_p) > [Θεωρία Σκέδασης] Να επιλέξω το μάθημα ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: [Θεωρία Σκέδασης] Να επιλέξω το μάθημα ;  (Read 3474 times)
Vlassis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
[Θεωρία Σκέδασης] Να επιλέξω το μάθημα ;
« on: January 06, 2016, 20:58:44 pm »

Τόπικ αποκλειστικά για την επιλογή ή όχι του μαθήματος.
Παρατίθενται οι απόψεις παλαιότερων

Quote from: nasia!! on February 13, 2013, 15:34:26 pm
Θεωρία Σκέδασης έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, είναι πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο - δυστυχώς στην χρονιά μου δεν διδασκόταν, οπότε δεν το είχα καν σαν επιλογή να το πάρω - αλλά στην θέση σου, θα το παρακολουθούσα μόνο - ο Χρυσουλίδης απλά αξίζει πάρα πολύ για παρακολούθηση - απλά οι εξετάσεις του είναι δύσκολες.

Quote from: il capitano on February 13, 2013, 15:42:14 pm
Σκέδαση είναι παλούκι από μαθηματικής σκοπιάς, αλλά διδάσκει ο Χρυσουλίδης που είναι θεός. Θα σου έλεγα πάντως να μην το προτιμήσεις, εκτός και αν καίγεσαι να μάθεις πως σκεδάζουν 2-3 απλά γεωμετρικά σχήματα Tongue.

Quote from: Fcoriolis on February 10, 2015, 23:57:21 pm
Σκέδαση πολύ πεδιακό και θεωρητικό. Δεν συμφέρει και πολύ αν δεν έχεις κάνει πεδία/διαδόσεις κλπ.

Quote from: fasoul on March 19, 2015, 23:45:04 pm
Quote from: Αλντεμπαράν on March 19, 2015, 12:48:24 pm
Θεωρία σκέδασης
Πείτε καμιά γνώμη, μετά και από τα πρώτα μαθήματα. Έχει εργασίες ή μόνο εξέταση στο τέλος?
Το λέω γιατί διάβασα αυτό και φοβήθηκα
Quote from: il capitano on February 17, 2014, 10:28:50 am
Γενικά , αν και δεν το έχω πάρει ποτέ επίσημα το μάθημα , το έχω δει λίγο κατά καιρούς. Το μάθημα είναι τίγκα στο πεδίο, τη διανυσματική ανάλυση και τις πράξεις γενικότερα. Απ' την εμπειρία, το μάθημα είναι για λίγους που κατέχουν καλά το πεδίο και δεν φοβούνται τις διπλές στροφές, τα δυναμικά Hertz κλπ. Αλλά αν είσαι απ' αυτούς τους λίγους, τότε νομίζω θα κυλίσει καλά το όλο θέμα. Άλλωστε ο Χρυσουλ. είναι απολαυστικός!
Btw μια πιο light εφαρμογή του μαθήματος (χωρίς το δύσκολο μαθηματικό πλαίσιο) είναι ένα κομμάτι της τηλεπισκόπισης στο 9ο.

Γενικά μπορώ να πω ότι το πιάνει το νόημα ο καπιτάνο. Δηλαδή μέχρι τώρα όντως είναι τίγκα στο πεδίο, όντως είναι τίγκα στη διανυσματική ανάλυση και όντως είναι μόνο για λίγους εκλεκτούς  Roll Eyesπου ξέρουν να το εκτιμήσουν 
Όσον αφορά την εργασία, δεν έχει.
Προσωπικά μ' αρέσει..
« Last Edit: January 09, 2016, 16:13:55 pm by Vlassis » Logged

πρόπελ
Is any of it real? I mean, look at this. Look at it! A world built on fantasy! Synthetic emotions in the form of pills, psychological warfare in the form of advertising, mind-altering chemicals in the form of food, brainwashing seminars in the form of media, controlled isolated bubbles in the form of social networks. mr.robot s01e10
ampatsal
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: [Θεωρία Σκέδασης] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #1 on: July 17, 2020, 20:17:54 pm »

Μία πιο πρόσφατη άποψη παρακάτω αγαπητοί συνάδελφοι! Το μάθημα σίγουρα δεν είναι απλό ούτε εύκολο, έχει μπόλικα μαθηματικά και παραείναι θεωρητικό κάποιες στιγμές.Το μάθημα πραγματεύεται για αρχή κάποιες βασικές έννοιες και μεγέθη , έπειτα αναφέρεται στην ηλεκτρομαγνητική θεμελίωση(Maxwell,Stratton Chu ), στη συνέχεια διατυπώνονται κάποια βασικά θεωρήματα σκέδασης και τέλος γίνεται ανάλυση του προβλήματος της σκέδασης από σφαίρα και κύλινδρο. Το μάθημα το διδάσκει ο Χρυσουλίδης , ο οποίος είναι τουλάχιστον απολαυστικός στις διαλέξεις του , το βιβλίο του όπως είπε και ο ίδιος δεν έχει τόσο αναλυτικά τις πράξεις και σίγουρα πρέπει να πάρεις χαρτί να στρώσεις τον πισινό σου και να δεις πως προκύπτει το καθετί. Αν είσαι obsessed με ηλεκτρομαγνητισμό , είναι ένα μάθημα το οποίο πρέπει να πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ , μιας και έχει fundamental πράγματα μέσα. Για χαλαρό επιλογής ξεχάστε το , αλλά για ένα από τα πιο ωραία μαθήματα της σχολής αν ασχοληθείς σίγουρα(αν και λίγο υποκειμενικό αυτό)!!
DDT
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #2 on: August 10, 2020, 14:40:32 pm »

Τώρα που βγήκαν οι βαθμοί ας πούμε δυο λόγια για το μάθημα. Σιγουρα από τα πιο απολαυστικά μαθήματα που έχω παρακολουθήσει. Δε γνωρίζω αν ήταν οι ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το μάθημα φέτος, αλλά πιστεύω πως ο Χρυσουλίδης ήταν κάτι παραπάνω απο απολαυστικός. Μεταδοτικός  - αν και χωρίς τη χρήση πίνακα -, επεξηγηματικός, φιλικός, χιουμορίστας, ανθρώπινος και μάγκας. Το αντικείμενο του μαθήματος είναι σχετικά δύσκολο και χρειάζεται σοβαρό μαθηματικό υπόβαθρο για να παρακολουθήσεις ορισμένες έννοιες (το οποίο πιθανότατα οι περισσότεροι το κατέχουν άμα δεν έχουν διαγράψει από τη μνήμη τους τα δύο πρώτα χρόνια της σχολής), αλλά το περιεχόμενο του είναι πολύ ενδιαφέρον και αυτή η παρατήρηση προέρχεται από κάποιον που δεν τον ενθουσίαζε ποτέ ο ηλεκτρομαγνητισμός (και η σχολή γενικότερα). Πολύ θετικό το γεγονός ότι για φέτος τουλάχιστον η εξέταση του μαθήματος αφορούσε τη σταδιακή εκπόνηση αποδείξεων σχέσεων του βιβλίου του Χρυσουλίδη στο σπίτι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου καθώς και μια τελική εργασία στο μάτλαμπ που αφορούσε την μοντελοποίηση ενός τυπικού προβλήματος σκέδασης. Αρκετή ενασχόληση μέσα στο εξάμηνο με την τελική εργασία να είναι μέτριας δυσκολίας για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη εξοικείωση με το λογισμικό αλλά πιστεύω εν τέλει υπήρξε δίκαιη επιβράβευση για τη συνολική προσπάθια που κατεβλήθη.

Για εμένα το τοπ ήταν η μεταδοτικότητα και το στυλ διδασκαλίας του Χρυσουλίδη. Φτάνοντας προς το τέλος των σπουδών μου έχω το δικαίωμα να πω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο για όλους αν υπήρχε παρόμοια προσέγγιση και σε πόλλα άλλα μαθήματα της σχολής. Προσωπικά προτείνω το μάθημα σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι κατέχει ένα σχετικά καλό μαθηματικό υπόβαθρο ασχέτως της άποψης που μπορεί να έχει για το αντικείμενο του ηλεκτρομαγνητισμού. Αμα σιχαίνεσαι τα μαθήματα του πεδίου τόσο το καλύτερο για εσένα γιατί πιθανότατα θα αναθεωρήσεις.
Boss Rob
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #3 on: February 25, 2021, 12:17:38 pm »

Καμία άλλη άποψη ;
Άκουσα ότι εχει πολυ δύσκολα μαθηματικά , μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει ;
pasxalis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: February 25, 2021, 15:23:52 pm »

Quote from: Boss Rob on February 25, 2021, 12:17:38 pm
Καμία άλλη άποψη ;
Άκουσα ότι εχει πολυ δύσκολα μαθηματικά , μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει ;
Κοίτα έχει όντως πολλά δύσκολα μαθηματικά αλλά δεν απαιτούνται στην εξέταση.Εγω προσωπικά,μια φορά έδωσα με multiple choice διάβασα καλούτσικο και κόπηκα με 3.Μετα δεν ξανασχοληθηκα.Προτιμησα τα δίκτυα σαν επιλογής.Τωρα ο καθένας με τις προτιμήσεις του.Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι γίνεται με την σκέδαση των κυμάτων πάνω σε διάφορες επιφάνειες,είτε με μαθηματικά είτε με απλη κατανόηση τότε πάρτο.Εμενα η αλήθεια είναι μου φάνηκε αρκετά θεωρητικό.
K

View Profile
« Reply #5 on: February 25, 2021, 15:54:07 pm »

Quote from: pasxalis on February 25, 2021, 15:23:52 pm
Κοίτα έχει όντως πολλά δύσκολα μαθηματικά αλλά δεν απαιτούνται στην εξέταση.Εγω προσωπικά,μια φορά έδωσα με multiple choice διάβασα καλούτσικο και κόπηκα με 3.Μετα δεν ξανασχοληθηκα.Προτιμησα τα δίκτυα σαν επιλογής.Τωρα ο καθένας με τις προτιμήσεις του.Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τι γίνεται με την σκέδαση των κυμάτων πάνω σε διάφορες επιφάνειες,είτε με μαθηματικά είτε με απλη κατανόηση τότε πάρτο.Εμενα η αλήθεια είναι μου φάνηκε αρκετά θεωρητικό.

Ποια Δίκτυα πηρες;

Για πέρασμα απλά φίλε πόσο ευκολο είναι και τι διάβασμα θέλει απ'το μηδέν;
sent from mTHMMY 

https://www.youtube.com/watch?v=yVfR_fhZK58#t=2m41
pasxalis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #6 on: February 25, 2021, 21:10:03 pm »

Quote from: K on February 25, 2021, 15:54:07 pm
Ποια Δίκτυα πηρες;

Για πέρασμα απλά φίλε πόσο ευκολο είναι και τι διάβασμα θέλει απ'το μηδέν;
sent from mTHMMY 
Εννοείται δεν είπα ότι είναι δύσκολο φίλε αλλά εγώ δεν ξέρω κόπηκα και ξενέρωσα,και πήρα δίκτυα 2.Απλα δεν θεωρώ τα επιλογής του εύκολα τώρα για την εργασία δεν ξέρω δεν έδωσα.
K

View Profile
« Reply #7 on: October 06, 2021, 23:27:12 pm »

Review εαρινό 2021

Παρολο που είχα πάρει το σύγγραμμα του μαθήματος πριν από κάποια χρόνια, δεν είχα ασχοληθεί με το μάθημα, όντας θύμα κι εγώ της επικρατούσας άποψης ότι είναι ένα μάθημα με πολύ βαριά μαθηματικά και γενικά απλησίαστο, διχως να ασχοληθώ για να σχηματίσω δικιά μου αποψη.
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Αναγκάστηκα να ασχοληθώ τωρα στην εξεταστική εαρινού 2021 γιατί έψαχνα ένα επιλογής για να συμπληρώσω την τριπλέτα μου και κανένα από τα υπόλοιπα δεν μου εκανε κλικ.
Ασχολήθηκα με το μάθημα στο σύνολο από το απόλυτο μηδεν 10-12 μέρες εκμεταλλευόμενος την ημερομηνία εξέτασης που είχε μεγάλη αποσταση απο τα υπόλοιπα μαθηματα. Οι μερες αυτές ηταν αρκετες για να κατανοήσω σε σημαντικο βαθμο το αντικείμενο και να περάσω με μετριο βαθμό.
Τα μαθηματικά είναι υπαρκτά μεν αλλά ούτε πρόκειται να ζητηθουν στην αναλυτική ή βαριά τους αν θελετε μορφή, και ουτε χρειάζεται λεπτομερώς να μπορεί να αντεπεξελθει σε αυτά ο φοιτητης απλως διαβάζοντας να μπορει να κατανοησει την ουσια και το γενικο νοημα πισω απο την αναλυση που βρισκεται μπροστα του. Παρολο που δεν παρακολούθησα καμία διάλεξη του Χρυσουλίδη μπορώ να πω πως το αντικειμενο εχει ενδιαφερον, οι εννοιες ειναι χρήσιμες. Ως προς τον τροπο εξετασης, ανεξαρτητα απο το ποιος θα ειναι στην εκαστοτε εξεταστική ειμαι σχεδον βεβαιος οτι η φιλοσοφία των όσων ζητούνται δεν θα αλλάξει και θα εξετάζεται η κατανόηση ουσιωδών και θεμελιωδών πραγμάτων οπότε δυσκολα θα βρεθείτε και προ εκπλήξεως ως προς το περασμα και τη βαθμολογηση αν εχετε προετοιμαστει καταλληλα.
Με εργασίες, προσθετικές μοναδες κλπ δεν ασχολήθηκα οπότε μπορούν να σας πληφορορήσουν οι νεότεροι.
Θα συνιστούσα σε ολους να το εχουν στα υπόψη τους, να σχηματίσουν προσωπική αποψη πανω στο μαθημα διχως να απολυτοποιούν απόψεις άλλων, και ειδικά οσοι ψαχνετε ενα επιλογής και δεν βρισκετε κάτι αλλο, give it a try, και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.

https://www.youtube.com/watch?v=yVfR_fhZK58#t=2m41
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: