• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 01:05:10 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 01:05:10 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 111
Total: 146
nikos123321
EvP
despoina15
coyg
Captain
void
nick_slendy
swkraths
Papalamprous humor
thunder
apal
eleftheria
vasilis saitis
abunchofcells
Billyskotsikas
evax
mitsos753905
apapagd
AODON
aurora
Maria Golia
stefanoskal
soktas
chris_p30
Denisivo
sterxz
Thanoskask
rikos4
Giorgosklin
kalantzopoulos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Erasmus (Moderator: PolarBear) > Erasmus Πληροφορίες & Εμπειρίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Σε ποιά πόλη θέλετε να πάτε για Erasmus του χρόνου ?
Barcelona - 39 (26.2%)
Madrid - 13 (8.7%)
Alcalá - 1 (0.7%)
Leuven - 13 (8.7%)
Twente - 7 (4.7%)
Łódzka - 6 (4%)
Gent - 3 (2%)
Brno - 6 (4%)
AACHEN - 18 (12.1%)
Extremadura - 0 (0%)
BILBAO - 4 (2.7%)
Granada - 0 (0%)
Las Palmas de Gran Canaria - 5 (3.4%)
 Illes Balears - 0 (0%)
Sevilla - 4 (2.7%)
Zaragoza - 2 (1.3%)
Paris - 6 (4%)
Άλλο - 22 (14.8%)
Total Voters: 147

Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31 Go Down Print
Author Topic: Erasmus Πληροφορίες & Εμπειρίες  (Read 82770 times)
link97
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Erasmus Πληροφορίες & Εμπειρίες
« Reply #255 on: January 01, 2019, 23:40:28 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on January 01, 2019, 16:20:52 pm
Θα συμφωνήσω με τον Εσκομπαρ για τη Μαδρίτη εν γένει, θέλω όμως να υπερτονίσω την αυξημένη τιμή των ενοικίων και τη δυσκολία του να βρεις σπίτι. Γενικά αν την επιλέξεις να ξέρεις ότι θα δυσκολευτείς αρκετά στο να βρεις σπίτι και επίσης ότι η τιμή του ενοικίου θα είναι  όσο η μηνιαία υποτροφία που θα πάρεις αρχικά (360 ευρώ) στην καλύτερη (για σπίτια εκτός κέντρου).  Για τις μεταφορές, αν είσαι κάτω των 26 εχεις το μηνιαίο για όλες τις ζώνες στα 20 ευρώ και είσαι κομπλέ αν δεν είσαι όμως, για το Πολυτεχνείο (στο Πολυτεχνείο πας ;  ) θα θες 63.7 για τη Β1 ζώνη και 72 για τη Β2. Το Πολυτεχνείο πιάνει και τις 2 ζώνες, ανάλογα πού θα σε βολεύει.

Απο κεί και πέρα δε θεωρώ ότι η ζωή είναι κάπως φθηνότερη από Ελλάδα, ειδικά από Θεσσαλονίκη. Ορισμένα πράγματα στο σούπερμαρκετ είναι όντως φθηνότερα, άλλα είναι ακριβότερα. Το ποτό έξω είναι συνήθως ελάχιστα φθηνότερο και πάλι όμως εξαρτάται σε ποιά περιοχή θα βγαίνεις. "Χοτ" περιοχές στο κέντρο δεν είναι καθόλου φθηνότερες από την Ελλάδα, αν πας λίγο πιο έξω οι τιμές πέφτουν εντυπωσιακά πολύ σε φαγητό και ποτό. Και πάλι όμως, με το κόστος σε ενοίκιο να είναι υπερβολικά υψηλό για μηδαμινές παροχές, θα χρειαστείς αρκετά παραπάνω χρήματα. Απ'την άλλη δε ξέρω το κόστος ζωής της Κρακοβίας, αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο υψηλό και επομένως θα περάσεις καλύτερα και θα μπορείς να κάνεις και ταξίδια.

Κακά τα ψέματα, καλή η Μαδρίτη αλλά για να ζήσεις αξιοπρεπώς θες αρκετά παραπάνω λεφτά από αυτά της υποτροφίας, αν δε θες και ταξίδια, ακόμη περισσότερα.

Ευχαριστώ πολυ  Smiley
Patatompataria
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #256 on: January 08, 2019, 00:28:45 am »

Γίνεται να δηλώσουμε μαθήματα που είναι ως μάστερ στο πρόγραμμα σπουδών του ξένου πανεπιστημίου;
Θα υπέθετα ναι, γιατί σε κάποιες χώρες λένε τα πρώτα 3 χρόνια barchelor, και τα τελευταία 2 (που εμείς τα λέμε τομέα) μάστερ.
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #257 on: January 08, 2019, 01:32:38 am »

ναι στα περισσοτερα πανεπιστημια γινεται, ρωτα βεβαια και κανεναν παλιο που πηγε στο πανεπιστημιο που σε ενδιαφερει να εισαι σιγουρος  Cool

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Μπιγκόνια
Veteran
Διεστραμμένος

View Profile
« Reply #258 on: January 08, 2019, 02:07:34 am »

Quote from: Σουλης on January 08, 2019, 01:32:38 am
ναι στα περισσοτερα πανεπιστημια γινεται, ρωτα βεβαια και κανεναν παλιο που πηγε στο πανεπιστημιο που σε ενδιαφερει να εισαι σιγουρος  Cool
+1, απλά κάποιοι καθηγητές παίρνουν πιο σοβαρά τα απαραίτητα στο μάστερ

Αν με πληρώσετε, καθαρίζω τις ανακοινώσεις μία στο τόσο.

I'm living in the strange days, I'm living in a world that I don't know
Get ready for the dark age, I'm living in the strange days, so
Say goodbye to the silence, We can dance to the sirens
Strange days, here we come

Quote from: Σούλης
το οριο ειναι o nyquist, δλδ αμα τα περασεις/διαβάσεις τουλαχιστον 2 φορες μαλλον πας για 5αρι
Black Velvet
Θαμώνας

Existence precedes essence

View Profile
« Reply #259 on: September 17, 2019, 20:37:53 pm »

Quote from: nasia!! on February 26, 2016, 19:43:06 pm
Σχετικά με το RWTH θα πω και εγώ (πριν ~3 χρόνια)

Πληροφορίες σχετικά με την διάρκεια εξαμήνου και γιορτές που υπάρχουν μέσα σε αυτό εδώ: http://www.rwth-aachen.de/cms/root/Studium/Im_Studium/~egv/Semestertermine/lidx/1/

Τώρα, για τα μαθήματα που επέλεξα εδώ είναι αυτά με τις αντιστοιχήσεις τους στα δικά μας (ήμουν τηλεπ) :
Forward Error Correction and Modulation --> Ψηφιακές Τηλεπικοινωνίες ΙΙ
Advanced Coding and Modulation --> Τεχνικές Κωδικοποίησης
Ad - Hoc Networks: Architectures and Protocols --> Ευρυζωνικά Δίκτυα
Signal Processing in MIMO Antennas --> Ειδικές κεραίες
Electronic Noise in Devices and Circuits --> Τηλεπικοινωνιακή Ηλεκτρονική
Mobile Radio Networks I --> Κινητές και δορυφορικές επικοινωνίες
Algorithm Design for Digital Receivers --> Θεωρία και Υπολογισμός Αλγορίθμων

Από αυτά είχα μιλήσει από πριν μόνο με τον Κωστή τον Αρκουδογιάννη που κάνει το μάθημα των Τεχνικών Κωδικοποίησης για την αναγνώριση, του έδειξα την ύλη του μαθήματος πριν φύγω και συμφώνησε πως είναι αρκετά κοντά στην αντίστοιχη ύλη του μαθήματος στο ΑΠΘ, οπότε τελικά το πέρασα και το αναγνώρίσε. (Τα άλλα μαθήματα που πέρασα δεν κοίταξα να τα αντιστοιχίσω, μιας και μου έμενε 1 μάθημα για πτυχίο, αυτό των Τεχνικών Κωδικοποίησης)

Από άποψη δυσκολίας, επειδή τα περισσότερα τα είχα ήδη κάνει σε κάποιο βαθμό στο ΑΠΘ (δεδομένου πως όσο ήμουν στο erasmus ήμουν στο 5ο έτος και είχα διδαχθεί όλη την ύλη που μας προσφέρει η σχολή), δεν μου φάνηκαν και τόσο τρομερά και παρακολουθούσα άνετα (είτε σε γερμανικά είτε σε αγγλικά). Θυμάμαι πως το Forward Error Correction and Modulation είχες εξετάσεις με σημειώσεις ανοιχτές και πολλές ασκήσεις για μόλις 1.5 ώρα, αλλά ήταν αρκετά ενδιαφέρον, ενώ το Advanced Coding and Modulation είχε προφορικές στα γερμανικά σε όλη την ύλη και ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία. Το Electronic Noise in Devices and Circuits είχε επίσης προφορικές εξετάσεις, αλλά μέσα στην αίθουσα της εξέτασης μαζί με τον καθηγητή και τον εκάστοτε φοιτητή ήταν και η διδακτορικός, που βοηθούσε αρκετά. Το Algorithm Design for Digital Receivers είχε προφορικές και αυτό, αρκετα δύσκολες, μεγάλη ύλη, ηλίθιος καθηγητής - φίρμα, δεν μου άρεσε τελικά. Όλα τα άλλα είχαν γραπτές εξετάσεις, σε οκ βαθμό δυσκολίας και αρκετές εργασίες μες στο εξάμηνο, παλέψιμες.

Οι κατάλογοι από τους οποίους μπορεί κανείς να διαλέξει μαθήματα είναι αυτοί (προσοχή, το link είναι για το Sommer Semester 2016, πάνω δεξιά διαλέγει κανείς το εξάμηνο που θέλει να τσεκάρει):
http://www.campus.rwth-aachen.de/rwth/all/fields.asp?group=Master+of+Science+%28M%2ESc%2E%29&tguid=0xBEF068CB23A0D94688F03AE6E97A7855
Μπορεί κανείς να διαλέξει από διάφορα προγράμματα σπουδών των μεταπτυχιακών, όπως communications engineering, biomedical engineering, Energietechnik κτλ, απλά ορισμένα μαθήματα έχουν τόση ζήτηση που πρέπει κανείς να κάνει αίτηση να γραφτεί πολύ πολύ νωρίς και συνήθως οι ερασμίτες δεν προφταίνουν τις ημερομηνίες.

Αυτά τα ολίγα από εμένα, αν θέλει κάποιος παραπάνω πληροφορίες για ζωή στο Άαχεν, εστίες κτλ, ας μου πει να γράψω!

Σε ποιο έτος είναι καλύτερο να πάει κάποιος για εράσμους στο Άαχεν;

All your life you were only waiting for this moment to be free
ΒruteΦorce_attack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #260 on: September 18, 2019, 11:09:09 am »

Quote from: nefeli on September 17, 2019, 20:37:53 pm

δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο ααχεν πάντως γενικά για το ερασμους εγώ πιστεύω ότι η καλύτερη περίοδος να πάει κανείς είναι 4ο ή 5ο έτος.
έχεις πάρει μια εμπειρία από άποψη γνώσεων και ζωής (ψυχαγωγία εννοώ) από τα προηγούμενα χρόνια, οπότε εκεί βλέπεις καινούργια πράγματα.

... κι αν δεν υπήρχε το thmmy.gr ????
Elina97
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #261 on: September 18, 2019, 11:26:45 am »

Quote from: nefeli on September 17, 2019, 20:37:53 pm

Αν πας 4ο-5ο, θα "αναγκαστείς" να πάρεις μαθήματα επιπέδου Master, καθώς εκεί το Bachelor είναι μόνο 3 χρόνια (εκτός φυσικά άμα χρωστάς από προηγούμενα έτη). Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατά βάση αγγλικά μαθήματα (υποθέτω θα σου είναι πιο εύκολο να τα δώσεις απ'ό,τι στα Γερμανικά). Γενικά από τον τελευταίο χρόνο το RWTH προσανατολίζεται περισσότερο στους διεθνείς φοιτητές και προσπαθεί να κάνει το Master πρόγραμμα σπουδών του σχεδόν εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Αυτό που έχω να προτείνω (και έκανα) εγώ είναι να πας χειμερινό εξάμηνο. Φεύγεις οριακά μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου σου και "χάνεις" μόνο αυτή τη Φεβρουαρίου εδώ, καθώς εκεί όταν λένε εξάμηνο το εννοούνε. Αντίστοιχα το εαρινό εξάμηνο ξεκινάει αρχές Απρίλη και τελειώνει Αύγουστο-Σεπτέμβρη (ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ), οπότε εκτός από το καλοκαίρι σου κινδυνεύεις να χάσεις και 2 εξεταστικές.
konsstai
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #262 on: September 19, 2019, 17:08:32 pm »

Και εμείς περάσαμε από το RWTH πριν δύο χρόνια το καλοκαίρι. Και στο αερινό είναι καλή περίοδος να πας μόνο μία εξεταστική χάνεις. Αν είσαι ενεργειακός μπορώ να σε βοηθήσω ακόμη περισσότερο. Wink
Thunderlord
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #263 on: December 19, 2019, 22:52:42 pm »

Έχει πάει κανείς erasmus Leuven;
Γενικά ακούω πολύ καλά λόγια για την πόλη, το πανεπιστήμιο και τη ζωή, αλλά με απασχολεί το ότι η διάρκεια είναι 6 μήνες. Εάν θέλω να πάω εαρινό εξάμηνο, πότε θα πρέπει να φύγω; θα χάσω όλην την εξεταστική του Γενάρη;
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #264 on: December 20, 2019, 12:27:51 pm »

Quote from: Thunderlord on December 19, 2019, 22:52:42 pm
Γενικά ακούω πολύ καλά λόγια για την πόλη, το πανεπιστήμιο και τη ζωή, αλλά με απασχολεί το ότι η διάρκεια είναι 6 μήνες. Εάν θέλω να πάω εαρινό εξάμηνο, πότε θα πρέπει να φύγω; θα χάσω όλην την εξεταστική του Γενάρη;
απο φιλο ξερω οτι εφυγε περιπου 10 φλεβαρη, οποτε προλαβαινεις να δωσεις. καλοκαιρι παντως ξεχνα το

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Patatompataria
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #265 on: December 20, 2019, 13:11:44 pm »

Είμαι αυτό το εξάμηνο Leuven!

Αυτό που λες είναι όντως ένα θέμα, ίσως να μη χάσεις όλη την εξεταστική αλλά πχ τη μισή. Φέτος για παράδειγμα 3-7/2 είναι το orientation week που δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι (αλλά χρήσιμο θα ήταν) , και 10/2 ξεκινάνε μαθήματα. (Το χειμερινό εξάμηνο βέβαια ο καιρός μπορεί να είναι λίγο χειρότερος και η μέρα μικρότερη, αλλά αυτά είναι υποκειμενικά)

Κι εγώ έχω να πω καλά λόγια γενικά!
Σκεφτόμουν να κάνω ένα review κατά το τέλος του εξαμήνου, αλλά φυσικά ρωτάτε και εδώ ο,τι θέλετε ή αν δεν το δω στείλτε μήνυμα!
ΒruteΦorce_attack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #266 on: December 20, 2019, 14:15:50 pm »

Εγώ ήμουν Leuven στο εαρινό εξάμηνο του 2018.

Αρχικά να πω ότι η πόλη είναι τέλεια. Μικρή (πας σχεδόν παντού με τα πόδια ή το ποδήλατο), λιτή, απέριττη. Υπάρχουν παντού φοιτητές από διάφορες γωνιές του πλανήτη (οπότε θα γνωρίσεις μπόλικο κόσμο) και σχεδόν όλοι ξέρουν αγγλικά. Το πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικό ..αυτό σημαίνει ότι θέλει κανονικά διάβασμα για να περάσεις τα μαθήματα (σε αντίθεση με άλλες χώρες που αν είσαι ερασμους σε παιρνούν για πλάκα).

Τώρα από ζωή δεν λέει και πολλά (είναι συγκεκριμένα τα μπαρ, κλαμπ κτλ) αλλά για 6 μήνες καλά είναι. Σχετικά με αυτό που ρώτησες εγώ έφυγα 10 Φεβρουαρίου και είχα χάσει την μισή εξεταστική.

Πάντως αν μπορούσα να επιλέξω, πάλι το στο Leuven θα πήγαινα.

... κι αν δεν υπήρχε το thmmy.gr ????
Thunderlord
Veteran

View Profile
« Reply #267 on: January 05, 2020, 17:39:41 pm »

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά!
Μια ακόμα ερώτηση, ίσως βασική που επηρεάζει τα υπόλοιπα:
Χαζεύοντας ξανά τις διμερείς συμφωνίες του τμήματός μας, το Leuven δεν υπάρχει πια... Ξέρει κανείς τι έγινε;
Black Velvet
Θαμώνας

Existence precedes essence

View Profile
« Reply #268 on: January 06, 2020, 14:09:26 pm »

Quote from: konsstai on September 19, 2019, 17:08:32 pm
Και εμείς περάσαμε από το RWTH πριν δύο χρόνια το καλοκαίρι. Και στο αερινό είναι καλή περίοδος να πας μόνο μία εξεταστική χάνεις. Αν είσαι ενεργειακός μπορώ να σε βοηθήσω ακόμη περισσότερο. Wink

Quote from: Elina97 on September 18, 2019, 11:26:45 am
Αν πας 4ο-5ο, θα "αναγκαστείς" να πάρεις μαθήματα επιπέδου Master, καθώς εκεί το Bachelor είναι μόνο 3 χρόνια (εκτός φυσικά άμα χρωστάς από προηγούμενα έτη). Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατά βάση αγγλικά μαθήματα (υποθέτω θα σου είναι πιο εύκολο να τα δώσεις απ'ό,τι στα Γερμανικά). Γενικά από τον τελευταίο χρόνο το RWTH προσανατολίζεται περισσότερο στους διεθνείς φοιτητές και προσπαθεί να κάνει το Master πρόγραμμα σπουδών του σχεδόν εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. Αυτό που έχω να προτείνω (και έκανα) εγώ είναι να πας χειμερινό εξάμηνο. Φεύγεις οριακά μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου σου και "χάνεις" μόνο αυτή τη Φεβρουαρίου εδώ, καθώς εκεί όταν λένε εξάμηνο το εννοούνε. Αντίστοιχα το εαρινό εξάμηνο ξεκινάει αρχές Απρίλη και τελειώνει Αύγουστο-Σεπτέμβρη (ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ), οπότε εκτός από το καλοκαίρι σου κινδυνεύεις να χάσεις και 2 εξεταστικές.

Πόσο ακριβή είναι η ζωή στο Άαχεν; Βρίσκεις εύκολα σπίτι σε λογική τιμή;
Επίσης, υπάρχουν μαθήματα για όλους τους τομείς; Γιατί απότι έχω καταλάβει είναι περισσότερο ενεργειακά μαθήματα. (Ευχαριστώω btw!!)

All your life you were only waiting for this moment to be free
Thunderlord
Veteran

View Profile
« Reply #269 on: January 06, 2020, 20:11:07 pm »

Quote from: Thunderlord on January 05, 2020, 17:39:41 pm
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά!
Μια ακόμα ερώτηση, ίσως βασική που επηρεάζει τα υπόλοιπα:
Χαζεύοντας ξανά τις διμερείς συμφωνίες του τμήματός μας, το Leuven δεν υπάρχει πια... Ξέρει κανείς τι έγινε;

Υπεύθυνος για το Leuven ήταν ο Χατζόπουλος έτσι;
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 31 Go Up Print
Jump to: