• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:04:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:04:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 72
Total: 141
thaliatsk
NickSpan
georkala
andreassifo
apsathas
immo
Zoifouka
kpa
sassi
vaggelisx
Psychoktonos_
alexfot
xristostsi03
Maximos7
mmikelo
3rdDegreeBurn
panos21sk
κοτζακ
George15
alexandra_
Konstantina Karamani
Nekt
valco08
apol
charalampos
mkakale
nikos.a
pliroforikarios
prigians
Nikos_313
themis01
dorapangeiou
1234
kouf
glavdakis
sofipout
le papillon
msandr
dimitrisblioumis
ThanosV
Fotis
filkilkis
ggalamat
tsaliki
picklebeanburger
elischat
Carot1456
mixkats
giorgos_skl
gpapailio
Tasaras
RedSkyline
Gaspard
Captain
evangeliaap
Σταυρος23
pavlos2003
kaskas12
aalmpanb
iliaspapas
Roidos
AgaG
kkotsopo
aachmet
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 3ο Εξάμηνο > 3ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο Ι (ΠΠΣ) (Moderators: chatzikys, Tasos Bot, tzortzis) > [Η/Μ Πεδίο Ι] Ανάλυση δυσκολίας(?) θεμάτων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Down Print
Author Topic: [Η/Μ Πεδίο Ι] Ανάλυση δυσκολίας(?) θεμάτων  (Read 10806 times)
NaVi.Mitsos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Η/Μ Πεδίο Ι] Ανάλυση παλιών θεμάτων
« Reply #105 on: February 18, 2015, 15:02:18 pm »

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.
1)Δεν φταίει ο τρόπος διδασκαλίας(Τα θέματα ήταν αρκετά προσαρμοσμένα σε αυτά π διδαχτήκαμε π.χ πρωτο και δεύτερο θέμα α)  και β) ερωτηματα ηταν καρμπον!)
2)Τα θέματα δεν είναι δύσκολα(σίγουρα το 3ο ήθελε κατι παραπάνω)
3)Όντως θέλουν να δουν όλη τη λύση και όχι μόνο τη σκεψη π.χ(στο 3ο θέμα αν κάποιος δεν μποροούσε να βρειτην ένταση στο ερώτημα α) αλλά είπε οτι βρισκω την ενταση με τον ταδε τροπο χρησιμοποιω τον τυπο Dn2-Dn1=ρς και στο  στο επόμενο ερωτημα το β) ελεγε ολοκληρώνω το ρς που βρήκα κλπ κλπ νομιζω θα τους έδιναν ελάχιστα πραματα γιατι πήρα 3 με σωστό το πρώτο θέμα.Προφανώς απο αυτα π έγραψα στο 2ο και 3ο δεν πήρα τιποτα.)

Dat was my Plan
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #106 on: February 18, 2015, 15:09:12 pm »

Είναι αστείο που ενώ το μάθημα χειρίζεται πολλές μεταβλητές, η βαθμολόγηση είναι μιας μεταβλητής.
Για κάτσε όμως, αυτό γίνεται σε όλα τα μαθήματα.
Έτσι όπως είναι το σύστημα διδασκαλίας, δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #107 on: February 18, 2015, 17:58:03 pm »

Αυτό ειναι το αλλο που δεν καταλαβαινόμαστε. Δεν σας κοψαμε απο λάθη στις πράξεις, αυτό δεν καταλαβαίνετε. Και βλεπω πως, καιτοι γίνανε λαθη θεωρίας/modelling/κατανόησης, δεν εγινε αντιληπτό οτι τα λαθη αυτα εγιναν, ακομη και μετα την διόρθωση.

Ρε athanakn, θελεις δηλαδη να ξεκατινιαστούμε δημόσια; Ειναι σωστό αυτό που κανεις, τι νομιζεις; Εγω παντως δημόσια διόρθωση του γραπτού σου δεν πρόκειται να κανω, και δε θα σε ακολουθήσω. Αυτό που έχω να πω ειναι οτι δημιουργείς εσφαλμένες εντυπώσεις και αυτό ειναι απαράδεκτο.

ΥΓ Αυτο το "μετράει η σκεψη" να το ξεχασετε. Δεν ειμαι κανα μικρο παιδι, απο το Γυμνασιο τα χω πει σε καθηγητες αυτα.
« Last Edit: February 18, 2015, 18:00:20 pm by Karaμazoβ » Logged

Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #108 on: February 18, 2015, 18:03:17 pm »

Quote from: Karaμazoβ on February 18, 2015, 17:58:03 pm
Αυτό ειναι το αλλο που δεν καταλαβαινόμαστε. Δεν σας κοψαμε απο λάθη στις πράξεις, αυτό δεν καταλαβαίνετε. Και βλεπω πως, καιτοι γίνανε λαθη θεωρίας/modelling/κατανόησης, δεν εγινε αντιληπτό οτι τα λαθη αυτα εγιναν, ακομη και μετα την διόρθωση.

Ρε athanakn, θελεις δηλαδη να ξεκατινιαστούμε δημόσια; Ειναι σωστό αυτό που κανεις, τι νομιζεις; Εγω παντως δημόσια διόρθωση του γραπτού σου δεν πρόκειται να κανω, και δε θα σε ακολουθήσω. Αυτό που έχω να πω ειναι οτι δημιουργείς εσφαλμένες εντυπώσεις και αυτό ειναι απαράδεκτο.

Δεν το θεωρώ ξεκατίνιασμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις έτσι. Άσχολήθηκα με το θέμα γιατί βαρέθηκα να λέω δεν βαριέσαι. Εξέφρασα την γνώμη μου και ανέλυσα το θέμα από την δική μου οπτική και για ναμην αναφέρομαι σε αερολογίες μίλησα για αυτά που συγκεκριμένα είδα. Αν θεωρείς ότι σε προσβάλω με κάποιο τρόπο ζητώ ειλικρινά συγνώμη και αν το ζητήσεις θα το κατεβάσω το ποστ.
Και πάλι βλάκας θα βγω που ασχολήθηκα. Γιατί προφανώς πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα με την διαφορά όμως οτι εσύ κρατάς και το μαχαίρι και το καρπούζι. Και στην τελική το μάθημα θα χρειαστεί να το περάσω με τους δικούς σου όρους.
« Last Edit: February 18, 2015, 18:10:47 pm by athanakn » Logged

"Wubba lubba dub-dub!"
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #109 on: February 18, 2015, 18:14:13 pm »

Σκοπός της εξέτασης ήταν να υπολογίσετε σωστά 3 τύπους. Οχι να γράψετε 3 τύπους. Και για να τους υπολογίσετε έπρεπε να εφαρμοσετε τους Νόμους του Coulomb και Gauss και Αρχη Επαλληλίας.

Στο 1ο θεμα την βαθμολόγηση σας την εξηγησα κατα προσεγγιση γιατι δε τα διορθωσα εγω. Επικεντρώθηκα να σας πω τις λυσεις. Ωστόσο, το να βγαινει καποιος με τετοια αυτοπεποιθηση οτι αδικήθηκε, με προβληματίζει εντονα. Σε πολλα επίπεδα.

Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #110 on: February 18, 2015, 18:17:58 pm »

Quote from: Karaμazoβ on February 18, 2015, 18:14:13 pm
Σκοπός της εξέτασης ήταν να υπολογίσετε σωστά 3 τύπους. Οχι να γράψετε 3 τύπους. Και για να τους υπολογίσετε έπρεπε να εφαρμοσετε τους Νόμους του Coulomb και Gauss και Αρχη Επαλληλίας.

Στο 1ο θεμα την βαθμολόγηση σας την εξηγησα κατα προσεγγιση γιατι δε τα διορθωσα εγω. Επικεντρώθηκα να σας πω τις λυσεις. Ωστόσο, το να βγαινει καποιος με τετοια αυτοπεποιθηση οτι αδικήθηκε, με προβληματίζει εντονα. Σε πολλα επίπεδα.

Αν διαβάσεις προσεκτικά αναφέρω ότι δικαίως κόπηκα στο μάθημα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θεωρώ σωστό ή οχι τον τρόπο με τον οποίο διορθώνονται τα γραπτά. Στην τελική αν δεν το θεωρούσα σημαντικό γιατί να μπω στον κόπο να εκτεθώ στον διδάσκοντα και μάλιστα σε μάθημα που το χρωστάω. Άσε που θα ήταν αστείο να  θεωρήσω πως το thmmy είναι μέσο πίεσης για να κερδίσω κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Αυτά πιστεύω αυτά έργαψα.
« Last Edit: February 18, 2015, 18:22:05 pm by athanakn » Logged

"Wubba lubba dub-dub!"
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #111 on: February 18, 2015, 18:27:51 pm »

Δεν υπαρχει προβλημα που "εκτειθεσαι", δεν εχουμε τετοια κολληματα ολοι εμεις στο γραφείο. Να μας επικρίνουν αδίκως δε θελουμε.

Fcoriolis
Guest
« Reply #112 on: February 18, 2015, 18:38:56 pm »

Οφείλω να πω εδώ πως στέκεστε αρκετά στου τύπους, δηλαδή αν δεν έχεις βρει σωστά τον τύπο από το α , τότε θα χάσεις και τα β,γ,δ επειδή έχουν μέσα αυτό που είχε το α.
Γιατί σε μια άσκηση 5 μονάδων, που έχω κάνει λάθος στον υπολογισμό της έντασης στο ερώτημα α, να χάσω το δυναμικό στο β, την ενέργεια στο γ, τις δυναμικές γραμμές στο δ, ενώ έκανα σωστή ανάλυση για αυτές;
Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #113 on: February 18, 2015, 18:40:24 pm »

Quote from: Karaμazoβ on February 18, 2015, 18:27:51 pm
Δεν υπαρχει προβλημα που "εκτειθεσαι", δεν εχουμε τετοια κολληματα ολοι εμεις στο γραφείο. Να μας επικρίνουν αδίκως δε θελουμε.

Ε να μην ασκούμε κριτική καθόλου μετά.Καταλαβαίνεις ότι το δικαίως και αδίκως μεταβάλεται ανάλογα σε πια πλευρά κάθεσαι. Μπορείς να αγνοήσεις ότι γράφτηκε εδώ τις τελευταίες μέρες ή να σε προβληματίσει. Και επειδή δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτά που είπα, θα το λήξω εδώ. Επιμένω σε αυτά που τόνισα. Ούτε σας ξέρω προσωπικά ούτε κόντρα έχω μαζί σας. Μου δώθηκε η δυνατότητα να τα μεταφέρω αυτά που πιστεύω και να πάρω απαντήσεις άμεσα από σένα. Αν είχα τη δυνατότητα να το κάνω και σε άλλα μαθήματα θα το έκανα. Αν σας πρόσβαλα συγνώμη, δεν είχα τέτοιο σκοπό.

"Wubba lubba dub-dub!"
Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
« Reply #114 on: February 18, 2015, 21:48:31 pm »

Quote from: athanakn on February 18, 2015, 18:40:24 pm
Quote from: Karaμazoβ on February 18, 2015, 18:27:51 pm

Ε να μην ασκούμε κριτική καθόλου μετά.Καταλαβαίνεις ότι το δικαίως και αδίκως μεταβάλεται ανάλογα σε πια πλευρά κάθεσαι. Μπορείς να αγνοήσεις ότι γράφτηκε εδώ τις τελευταίες μέρες ή να σε προβληματίσει. Και επειδή δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτά που είπα, θα το λήξω εδώ. Επιμένω σε αυτά που τόνισα. Ούτε σας ξέρω προσωπικά ούτε κόντρα έχω μαζί σας. Μου δώθηκε η δυνατότητα να τα μεταφέρω αυτά που πιστεύω και να πάρω απαντήσεις άμεσα από σένα. Αν είχα τη δυνατότητα να το κάνω και σε άλλα μαθήματα θα το έκανα. Αν σας πρόσβαλα συγνώμη, δεν είχα τέτοιο σκοπό.

Το δικαίως ή αδίκως εξαρτάται από τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς, και όχι σε ποια πλευρά ανήκει ο καθένας.

Αυτό που λέει ο Karaμazoβ είναι πως είναι δεκτή η λογική, βασισμένη-σε-επιχειρήματα και έγκυρη κριτική. Αυτό που δεν είναι επιθυμητό είναι η αβάσιμη ή/και άδικη κριτική που μπορεί να κάνει κάποιος.

Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Η/Μ Πεδίο Ι] Γενικές απορίες, ανακοινώσεις και επικαιρότητα 2015/2016
« Reply #115 on: October 09, 2015, 20:04:20 pm »

Ανάλυση Βαθμών Πεδίου 1 Σεπτέμβριος 2015

PS1 Αν υπάρχει κάποιο λάθος δεν έγινε εσκεμένα απλά τα έβαλα χειροκίνητα στο Excel. Επίσης δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο τόπικ. Ας μετακινηθεί αν δεν πάει εδώ
PS2 Στο pdf είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης και στο excel τα data

edit: Τα μετακινώ εδώ, καθώς αφορά τη γενικότερη "δυσκολία" του πεδίου και όχι μόνο τη φετινή χρονιά. keep chatting  Smiley
« Last Edit: October 09, 2015, 20:23:56 pm by Vlassis » Logged

"Wubba lubba dub-dub!"
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #116 on: October 09, 2015, 20:11:28 pm »

Quote from: Give_Life_Back on October 09, 2015, 20:04:20 pm
Ανάλυση Βαθμών Πεδίου 1 Σεπτέμβριος 2015

PS1 Αν υπάρχει κάποιο λάθος δεν έγινε εσκεμένα απλά τα έβαλα χειροκίνητα στο Excel. Επίσης δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο τόπικ. Ας μετακινηθεί αν δεν πάει εδώ
PS2 Στο pdf είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης και στο excel τα data

Χαχαχα γιατί; Σου αρέσει να σπέρνεις το φόβο και τρόμο;  δε μας φοβίζεις εμείς θα περάσουμε!

ΕΔΙΤ: πάντως δε κόβουν με 4... κάτι είναι και αυτό
« Last Edit: October 09, 2015, 20:13:29 pm by Tolis _tmo_ » Logged

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
Give_Life_Back
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #117 on: October 09, 2015, 20:16:49 pm »

Όχι ρε δεν είμαι τρομολάγνος. Εγώ προσφέρω απλά στατιστικά.

"Wubba lubba dub-dub!"
silentdreamer
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #118 on: October 09, 2015, 20:19:42 pm »

Έτσι έτσι καλό είναι να προβάλονται αυτά.
rosamaria
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: [Η/Μ Πεδίο Ι] Ανάλυση δυσκολίας(?) θεμάτων
« Reply #119 on: October 10, 2015, 13:46:56 pm »

θα ηθελα κι εγω να διατυπωσω την δικη μου ταπεινη αποψη, οχι μονο σχετικα με το πεδιο αλλα γενικοτερα. Καταρχας για να μπει καποιος σε αυτη τη σχολη, σημαινει πως εχει καποιες βασικες γνωσεις και ενα πολυ καλο επιπεδο. Κακα τα ψεμματα, δεν ειναι μια σχολη του 12. Απο εκει και περα, η μεταβαση απο το λυκειο στο πανεπιστημιο ειναι οτι πιο αχαρο. Εντελως διαφορετικη φιλοσοφια και επιπεδο. Αυτα τα δυο πρεπει καποτε να συνδεθουν, οπως πρεπει να συνδεθει και η τριτοβαθμια εκπαιδευση με την αγορα εργασιας. Απο εκει και περα, θεωρω πως ενας φοιτητης που δεν παρακολουθει και δεν διαβασε, καλως να κοπει, πρόβλημά του. Το θέμα είναι όταν ένας μαθητης που παρακακολουθει και διαβαζει, και στο τέλος δεν περναει το μάθημα. Αυτο νομιζω ειναι προβλημα των διδασκόντων πλέον. Πρέπει να καταλάβουμε πως το μάθημα είναι για τους φοιτητές. Και όταν λέμε "για τους φοιτητες" δεν εννοούμε 4-5 ευνοημένα απο τη φύση παιδιά-διάνοιες. Σκοπός του πανεπιστημίου όπως και κάθε σχολείου είναι να συμβαδίσει με το μέσο όρο. Σκοπός του πρέπει να είναι να παράγει διπλωματούχους με πραγματικές γνώσεις και όχι άτομα που με αντιγραφή, παπαγαλία, τεσσαρια που γίνονται πεντάρια, τελειώνουν μετα κόπων και βασάνων. Δεν θα ήταν καλύτερα να διδάσκονταν πιο περιορισμένα πραγματα αλλα οι φοιτητές να τα αφομοίωναν πραγματικά? Δηλαδη ποιο το κέρδος απο το να διδάσκονται πράγματα που ο φοιτητής δεν θα συκρατήσει σχεδον τίποτα για την πορεία? Εξάλλου, πλέον υπάρχουν τα διδακτορικά και τα μεταδιδακτορικά για να εμβαθύνει κανείς σε συγκεκριμένους τομείς. Ας μην ξεχνάμε οτι στους καιρούς που ζούμε, οι γονείς δεν μπορούν να πληρώνουν 7-8 έτη σπουδών και φροντιστίρια για το πολυπόθητο πτυχίο. Δεν παίρνω το μέρος κανενος. Ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιατι στην τελική όλοι πρέπει να έχουμε τον ίδιο σκοπό: τη δημιουργία ανθρώπων με γνώση και ήθος.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Up Print
Jump to: