• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:46:17 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:46:17 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 138
Total: 181
Elenit
babistso
BB
saristei
glavdakis
chris_p30
dtkyriak
andripappa
Σοφιστικέ Κοτόπουλο
Σουλης
qwertyuiop
gprok
arswagdapro
DemetriosL
kiriakos234
Yamal
elias_farhood
fkaravi
chryssana
nikpamp
rafail zisiadis
Eleniiii
m.renia
tasos_ntv
athena_apo
Mr Watson
Captain
andyy
PurpleWitch
Nikos_313
vagk
giannisdomu
eli_k
micelethe
Potest
christina02
cchristodoulou
Rithan
giorgosss03
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο διάδοχος του Χριστόδουλου
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24 Go Down Print
Author Topic: Ο διάδοχος του Χριστόδουλου  (Read 44991 times)
Bl@ck MaBa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Ο διάδοχος του Χριστόδουλου
« Reply #90 on: July 05, 2007, 12:16:30 pm »

τελευταιο ποστ γιατι εχουμε και διαβασμα...
Quote from: alexandros on July 05, 2007, 12:11:16 pm
Quote from: Bl@ck MaBa on July 05, 2007, 12:09:23 pm
Quote from: alexandros on July 05, 2007, 12:05:52 pm
Quote from: Bl@ck MaBa on July 05, 2007, 12:03:54 pm
πιο?

σου λεω για τις ανωμαλιες και αντι να κατσεις να το παραδεχθεις (προσοχη δε σου λεω να το παραδεχθεις) ή εστω να κανεις καποιο σχολιο πανω στο επιχειρημα μου καθεσαι και μου μιλας για την ιδιοτητα τους

/σε φιλικο υφος

Τελικα να το παραδεχτω η οχι ? Grin Τεσπα φυσικα και το παραδεχομαι
Οσο ανωμαλια ομως υπαρχει στον κληρο αλλη τοση υπαρχι και στον καλλιτεχνικο κοσμο και στον κοσμο της μοδας κτλ... οπου επικρατει απολυτη σεξουαλικη ελευθερια.. Οποτε τι καθεσαι και μου λες?????????????????????

ναι ομως δε ζητας απο τον κωστετσο να σε καθοδηγησει πνευματικα ε?
αλλη λειτουργια και το εργο τους ενος και αλλη του αλλου.
το εργο των παπαδων ειναι σαφως διαφορετικης και πιο λεπτης φυσης.
ακυρο το επιχειρημα σου

Quote from: vag on July 05, 2007, 12:10:40 pm
λολ
ρε συ μεσα
αλλα οι αλλοι δε λενε οτι υπηρετουν το εργο του θεου
ελεος ακομα να καταλαβαιτε τη διαφορα
χτες με τους γιατρους σημερα με τους καλλιτεχνες
ο αλλος ειναι παππας
εκπροσωπος οτι πιο ιερου υπαρχει θεωρητικα στη γη

Εκτος απο τον κωστετοο (ακυρο παραδειγμα) υπαρχουν σοβαροτατοι καλλιτεχνες που ειναι σεξοθαλικα διεστραμμενοι... Φευγουμε εντελως οφ ομως
Και αν θες πραγματικα να ψαχτεις με τον χριστιανισμο αν πεσεις σε εναν ηλιθιο παπα θα αλλαξεις ναι θα πας αλλου μεχρι να βρεις εναν σωστο.
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #91 on: July 05, 2007, 14:05:13 pm »

Οι περιφρονητές του σώματος

"Σ' αυτούς που το σώμα περιφρονούν θέλω να πω δυο λόγια. Μήτε να πολυδιδαχτούν και μήτε να πολυδιδάξουν πρέπει - φτάνει μονάχα να πουν στο ίδιο τους το σώμα: χαίρε - και τότε θα βουβαθούν.
   "Σώμα είμαι και ψυχή" - έτσι μιλάει το παιδί. Και γιατί δε θα 'πρεπε τάχα να μιλάει κανείς σαν τα παιδιά;
    Όμως αυτός που ξύπνησε και βλέπει συνειδητά, λέει: Σώμα είμ' ολόκληρος και τίποτ' άλλο, κι είναι μια λέξη απλή η ψυχή, για κάτι που έχει σχέση με το σώμα.
    Το σώμα είναι ένα μεγάλο λογικό, μια ποικιλία με μια μόνη αίσθηση, ένας πόλεμος και μια ειρήνη, ένα κοπάδι και ένας βοσκός.
    Του σώματος σου όργανο είναι και η μικρή σου λογική, αδερφέ μου που "πνεύμα" την φωνάζεις, ένα μικρό όργανο κι ένα παιχνιδάκι του μεγάλου σου λογικού.
    Λες "Εγώ" κι είσαι περήφανος γι' αυτή τη λέξη. Το πιο μεγάλο όμως - κι αυτό δεν θέλεις να το πιστέψεις - είναι το σώμα σου και το μεγάλο του λογικό: αυτό δε λεέι "Εγώ", αυτό δρα σαν "Εγώ". 'Ο,τι οι αισθήσεις νιώθουν κι ό,τι το πνεύμα αναγνωρίζει, αυτό δεν αποτελεί τον τελικό σκοπό. Όμως οι αισθήσεις και το πνεύμα πασχίζουν να σε πείσουν ότι αυτό είναι ο σκοπός του παντός: πόσο ματαιόδοξα είναι!
    Αισθήσεις και πνεύμα, είν' όργανα και παιχνιδάκια. Πίσω τους κρύβεται ο "εαυτός". Ο "εαυτός" ερευνάει ακόμα, με τα μάτια των αισθήσεων κι ακούει με τ' αυτία του πνεύματος.
    Ολοένα ακούει ο "εαυτός" και ψαχουλεύει, ζυγιάζει, εκβιάζει, κατακτάει, ρημάζει. Κυριαρχεί κι είναι όμοια του "Εγώ" κυριάρχος.
    Πίσω από τους στοχασμούς και τα αισθήματα σου, αδερφέ μου, σηκώνεται ένα πιο τρανός αφέντης, ένας άγνωστος σοφός - αυτός ονομάζεται "εαυτός". Κατοικεί το κορμί σου, είναι το ίδιο το κορμί σου.
    Και βρίσκεται πιο πολύ λογικό μέσα στο κορμί σου, παρά μέσα στη σπουδαιότερη σοφία σου. Και ποιός ξέρει τάχα γιατί έχει ανάγκη το κορμί σου τη μεγαλύτερη σοφία σου;
    Ο "εαυτός" σου γελάει για το εγώ σου και για τα περήφανα πηδήματα του. "Τι είναι για μένα τούτα τα πηδήματα και τα φτερουγίσματα της σκέψης;" λέει μέσα του: "Ξεστρατίζει το σκοπό μου. Εγώ χειραγωγούμαι από το Εγώ και είμαι των ιδεών ο υποβολέας".
    Ο Εαυτός προστάζει το Εγώ: "νιώσε πόνο!" Κι αυτό πονάει και στοχάζεται να μην πονάει πια - κι είν' αυτό ακριβώς που πρέπει να στοχάζεται.
    Ο Εαυτός προστάζει το Εγώ: "νιώσε χαρά!" Κι αυτό χαίρεται και στοχάζεται, πώς να χαίρεται πιο πολύ - κι αυτό ακριβώς πρέπει να στοχάζεται.
    Στους περιφρονητές του κορμιού θέλω να πω δυο λόγια: Τιμή σ' αυτόυς που περιφρονούν. Τι δημιούργησε όμως την εκτίμηση και την περιφρόνηση, την αξία και την θέληση;
    Ο δημιουργός Εαυτός, δημιούργησε για λογαριασμό του, εκτίμηση και περιφρόνηση, δημιούργησε χαρά και πόνο. Το δημιουργό σώμα, δημιούργησε το πνεύμα, σάμπως χέρι της θέλησής του.
    Ακόμα και στη βλακεία σας και στην περιφρόνηση σας, τον Εαυτό σας υπηρετείτε, περιφρονητές του κορμιού. Σας το λέω: Κι ο Εαυτός σας ακόμα θέλει να πεθάνει και ξεμακραίνει από τη ζωή!
    Δε μπορεί πια να κάνει αυτό που πολύ θέλει: παραπάνω από τον εαυτό του να δημιουργήσει. Αυτό θέλει πιο πολύ, αυτός είναι ο πόθος του ολάκερος.
    Όμως πολύ αργά του είναι κιόλας για κάτι τέτοιο: - κι έτσι ποθεί να δώσει ο εαυτός σας, ω καταφρονητές του κορμιού! Γιατί δε μπορείτε πια να δημιουργήσετε τίποτα πιο πάνω από ον εαυτό σας.
    Και τούτος είναι ο λόγος που αγανακτείτε εναντίον του κορμιού και της γης.
    Ένας φθόνος ασυνείδητος κρύβεται στη λοξή ματιά της καταφρόνησης σας.
    Δεν παίρνω το δρόμο σας, ω καταφρονητές του κορμιού!
    Δεν είστε για μένα γέφυρα για τον Υπεράνθρωπο!"

Αυτά έλεγε ο Ζαρατούστρας.

Οι ιερείς

Μια μέρα ο Ζαρατούστρας μίλησε στους μαθητές του με τούτη τη παραβολή: "Να οι ιερείς, είναι εχθροί μου, όμως διαβείτε μπροστά τους με το σπαθί στο θηκάρι του. Ακόμα, ανάμεσα τους βρίσκονται ήρωες! Πολλοί απ' αυτόυς τυραννιόνται σκληρά, γι' αυτό θέλουν να τυραννάν τους άλλους. Είναι επικίνδυνοι εχθροί: δεν είναι τίποτα τόσο φιλέκδικο όσο η ταπεινοφροσύνη τους. Κι εύκολα λερώνεται όποιος την αγγίξει. Το αίμα μας όμως συγγενεύει με το δικό τους και θέλω το δικό μου να τιμάται και στο δικό τους αίμα μέσα ακόμα."
    Κι όταν αυτοί διαβήκαν ο Ζαρατούστρας έπεσε σε θλίψη και δεν είχε πολλή ώρα να πολεμήσει με τις θλίψεις του.
   "Αυτοί οι ιερείς μου προκαλούν συμπόνια. Και να τους συμπαθήσω δε βολεί. 'Ομως αυτό για μένα είναι το πιο λίγο, απ' όταν βρίσκομαι, μαζί με τους ανθρώπους.
    Βασανίζομαι όμως και βασανίστηκα μαζί τους: Αιχμάλωτος για μένα είναι και σημαδεμένος, εκείνος που Σωτήρα τον ονομάζουν, τους έριξε στα δεσμά: Σε αξίες να τους δένουν ψεύτικες και πλάνα λόγια! Αχ, να βρισκόταν κάποιος να τους σώσει απ' το Σωτήρα τους!
    Σ' ένα νησί θαρρούσαν πως πάτησαν όταν η θάλασσα τους ξέβρασε. Κοιτάχτε όμως, ένα τέρας κοιμισμένο ήταν στο νησί.
    Αξίες ψεύτικες, λόγια πανούργα: να, ποια είναι τα τρομερότερα τέρατα για τους θνητούς, - πολύ καιρό λουφάζει και καρτεράει το πεπρωμένο, μέσα τους. Όμως στο τέλος, έρχεται μια μέρα, που ξυπνάει και σπαράζει και στραγγαλίζει, όσους απάνω του τα καλύβια τους έχουν στήσει.
    Κοιτάχτε λοιπόν αυτά τα καλύβια που φτιάξαν ετούτοι οι ιερείς!
    Εκκλησίες ονομάζουν τις γλυκομύριστες σπηλίες τους.
    Ω, αυτό το φως, το απατηλό, αυτός ο ασφυκτικός αγέρας! Εδώ, δεν το μπορεί η ψυχή, στο ύψος της απάνω να πετάξει!
    Γιατί η πίστη τους προστάζει: "με τα γόνατα ανεβείτε τα σκαλιά αμαρτωλόι."
    Στ'αλήθεια, πιο καλά ν' αντικρίζω τα μάτια τα ξετσίπωτα, παρά τ' αλλοπαρμένα μάτια της ντροπής και της ευλάβειάς τους.
    Ποιός δημιούργησε λοιπόν, τέτοιες σπηλιές και σκάλες μετανοίας; Μήπως δεν ήταν εκείνοι που πάσχιζαν να κρυφτούν, κι όλο ντρεπόντουσαν τον καθσρό ουρανό;"
    Μονάχα όταν, ο ουρανός ο λαγαρός τις ραγισμένες στέγες σκίσει και ιδεί τα χόρτα και τ' αφιόνια τ' άλλα, πως θρασομανάν στων τοίχων τα ρημάδια, θα στρέψω πάλι, την καρδιά μου, κατα τους οίκους του Θεού.
    Είπαν Θεό ό,τι τους εναντιώθηκε και τους έκανε να πονέσουν. Κι αλήθεια υπάρχει στην λατρεία τους πολύς ηρωισμός.
    Και δε βρήκαν, άλλο τρόπο ν' αγαπήσουν το Θεό, παρά τον άνθρωπο να τον καρφώσουν απάνω στον σταυρό.
    Σάμπως πτώματα συλλογίστηκαν να ζήσουν. Τα πτώματα τους μέσα στα μαύρα περιτύλιξαν. Ακόμα και στα λόγια τους, τη φρικαλέα οσφραίνονται μπόχα των νεκρικών θαλάμων.
    Κι όποιος κοντά τους ζει, είναι σάμπως να ζει σε μαύρους βάλτους πλάι, και απ' αυτούς ακούγεται να τραγουδάει η γλυκοπένθιμη μελαγχολία του θρήνου.
    Καλύτερα τραγούδια, πρέπει να μου τραγουδάν, για να πιστέψω στο Σωτήρα τους: πρέπει οι μαθητές του να' ναι λυτρωμένοι.
    Θα 'θελα να τους αντικρίσω γυμνούς: γιατί μονάχα η ομορφιά τη μετάνοια μπορεί να κηρύχνει. Μα ποιόν μπορεί να ξεγελάσει ετούτη η θλίψη η θεατρική;
    Αληθινά και οι Σωτήρες τους ακόμα τη λευτεριά δεν έχουνε πατρίδα και τον έβδομο ουρανό της λευτεριάς! Αληθινά, δεν περπάτησαν ποτέ τους στους τάπητες της γνώσης!
    Από χάσματα καμωμένο το πνεύμα τούτων των Σωτήρων. Και κάθε χάσμα το γιομίσαν με την πλάνη τους, την πλάνη, τον αντικαταστάτη των χασμάτων τους, που το ονόμασαν Θεό.
    Στην ευσπλαχνία, ήταν το πνεύμα τους πνιγμένο, κι όταν φούσκωσαν και παραφούσκωσαν από ευσπλαχνία, μια πλάνη αρμένιζε τρανή, στην επιφάνεια ολοένα.
    Σκουντάν με βιάση και φωνές το κοπάδι τους, προς το δικό τους το στρατί, σάματι, για το μέλλον δεν ανοίγεται, παρά μονάχα ένα στρατί.
    Αλήθεια, ετούτοι εδώ οι ποιμένες, ήταν πρόβατα.
    Πνεύματα ασήμαντα και φαρδιές ψυχές, ήταν ετούτοι οι ποιμένες. Όμως αδερφοί μου, τι ασήμαντες χώρες στάθηκαν ίσαμε τώρα, κι οι πιο φαρδίες ακόμα οι ψυχές!
    Αιματηρά σημάδια χάραζαν στο διάβα τους, κι η τρέλα τους δασκάλεψε πως με το αίμα φαινερώνεται η αλήθεια.
    Όμως το αίμα, είναι ο χειρότερος μάρτηρας της αλήθειας. Το αίμα φαρμακώνει και την πιο αγνή τη διδαχή. Και τρέλα της καρδιάς και μίσος την κάνει.
    Κι όταν κανείς περνάει μέσα από τη φωτιά, για το χατίρι της διδαχής του, τι αποδείχνει μ΄αυτό; Κάτι άλλο, αλήθεια είναι από την ίδια της την πυρκαγία, να αναβρύζει η διδαχή τους.
    Καρδιά φλεγόμενη και ψυχρό πνεύμα: όπου σμίγουν τα δυο γεννιέται ο ανεμοστρόβιλος που λέγεται Σωτήρας.
    Υπήρξαν άνθρωποι και πιο μεγάλοι και πιο ευγενικοί απ' όσους ο λαός λεέι Σωτήρες: απ' τους παράφορους αυτούς ανεμοστρόβιλους.
    Κι από ανθρώπους ακόμα μεγαλύτερους πολύ, απ' τους Σωτήρες, πρέπει να λυτρωθείτε, αδερφοί μου, αν θέλετε της λευτεριάς τον δρόμο να βρείτε.
    Ποτέ κανείς ίσαμε τώρα, δεν ήταν Υπεράνθρωπος. Τους είδα και τους δυο γυμνούς: τον πιο μεγάλο και τον πιο μικρό άνθρωπο:
    Μοιάζουν πολύ ακόμα μεταξύ τους. Αλήθεια, βρήκα και τον πιο μεγάλο άνθρωπο - τον πάρα πολύ ανθρώπινο!"

Αυτά έλεγε ο Ζαρατούστρας
« Last Edit: July 05, 2007, 19:36:46 pm by Ex_Mechanus » Logged

pay close attention
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #92 on: July 05, 2007, 14:09:44 pm »

Ρισπεκτ .  NotWorthy

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #93 on: July 05, 2007, 17:20:36 pm »

Quote from: alexzlat
Είναι απίστευτα πιο φυσιολογικό να είναι κανείς ομοφυλόφιλος απ το να έχει επιλέξει την αγαμία

Quote from: bot
το αυτό πιστεύω και εγώ

παρά να καταστρέφει τη ζωή του περνώντας την μόνος ή κρύβοντας το ότι δεν είναι μόνος.

έλεος, εντελώς πιο φυσιολογικό κάποιος άνθρωπος να είναι ομοφυλόφιλος
Μου φαίνεται ότι κόβουμε και ράβουμε τη λέξη "φυσιολογικό" όπως μας βολεύει να την αισθανόμαστε. Και εγώ για εμένα προσωπικά θεωρώ φυσιολογικό να με ελκύει σωματικά & ερωτικά το αντίθετο φύλο. Ένας ομοφυλόφιλος θεωρεί φυσιολογικό για τον εαυτό του να τον ελκύουν άτομα του ίδιου φύλου. Έτσι και ένας που έχει επιλέξει συνειδητά τον μοναχισμό τότε είναι ευτυχισμένος που απέχει και στρέφει την προσοχή του σε άλλα πράγματα. Τόσο απλό. Και δεν ενοχλεί κανέναν. Και ξανατονίζω είναι ευτυχισμένος. Το να πιστεύετε π.χ.ότι "δε μπα να λέει, εγώ πιστεύω ότι κατα βάθος δεν είναι ευτυχισμένος" είναι τελείως αστήρικτο, σαν να λες "ένας ομοφυλόφιλος δεν είναι στην πραγματικότητα ευτυχισμένος". Αλλά φυσικά δεν επιδιώκω να σας πείσω για το αντίθετο, έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ό,τι θέλετε.

Quote from: sanctifier
Εντελως φυσιολογικο ειναι ο καθενας να κανει οτι γουσταρει και να μην τον κρινουμε.
Αυτο ειναι το φυσιολογικο.
Έτσι.

Quote from: Kenny
Κάθε φορά κάτι συμβαίνει, κάθε φορά που κάποιος "κακός" ξεμπροστιάζεται επικαλείται η υπόληψη των "καλών" για να τον σώσει! Εμένα μου φαίνεται παραλογισμός!
Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η υπόληψη των καλών επικαλείται, όταν γίνονται αυθαίρετες γενικεύσεις του τύπου "ένας έλληνας έκλεψε, άρα όλοι οι έλληνες είναι κλέφτες".

Quote from: Vag
Κάποιοι, για να μην πω πολλοί και φωνάζετε, μάλιστα δεν αντέχουν να το καταπίεσουν...
Μα κανείς δεν του επιβάλει να το καταπιέσουν. Με άλλα λόγια: κανείς δεν τους επιβάλει να γίνουν μοναχοί.

επετρεψε μου να υποθεσω απο το παθος σας στο ολο θεμα οτι ειστε χριστιανοι
Δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός για να υπερασπιστείς τον Χριστιανισμό, Μουσουλμάνος για να υπερασπιστείς το Μουσουλμανισμό, Βουδίστής τον Βουδισμό κ.λ.π. Γενικότερα: το ότι δεν με εκφράζει κάποια κοσμοθεωρία δεν σημαίνει ότι την βρίσκω λανθασμένη ή ότι έχει ατέλειες. Μπορεί να μή με εκφράζει και να την απορρίπτω, αλλά ταυτόχρονα να τη θεωρώ θετική (ή τέλοσπάντων μή αρνητική) στάση ζωής.

Και κάτι ακόμα: Για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι ο δρόμος που ακολουθείς είναι σωστός δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι οι διαφορετικοί δρόμοι που ακολουθούν οι άλλοι είναι λανθασμένοι Wink (Αυτό δεν απευθύνεται σε κάποιον, γενικότερα το αναφέρω)

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Bl@ck MaBa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #94 on: July 05, 2007, 17:24:40 pm »

Quote from: Wanderer on July 05, 2007, 17:20:36 pm
Quote from: alexzlat
Είναι απίστευτα πιο φυσιολογικό να είναι κανείς ομοφυλόφιλος απ το να έχει επιλέξει την αγαμία

το αυτό πιστεύω και εγώ

παρά να καταστρέφει τη ζωή του περνώντας την μόνος ή κρύβοντας το ότι δεν είναι μόνος.

έλεος, εντελώς πιο φυσιολογικό κάποιος άνθρωπος να είναι ομοφυλόφιλος
Μου φαίνεται ότι κόβουμε και ράβουμε τη λέξη "φυσιολογικό" όπως μας βολεύει να την αισθανόμαστε. Και εγώ για εμένα προσωπικά θεωρώ φυσιολογικό να με ελκύει σωματικά & ερωτικά το αντίθετο φύλο. Ένας ομοφυλόφιλος θεωρεί φυσιολογικό για τον εαυτό του να τον ελκύουν άτομα του ίδιου φύλου. Έτσι και ένας που έχει επιλέξει συνειδητά τον μοναχισμό τότε είναι ευτυχισμένος που απέχει και στρέφει την προσοχή του σε άλλα πράγματα. Τόσο απλό. Και δεν ενοχλεί κανέναν. Και ξανατονίζω είναι ευτυχισμένος. Το να πιστεύετε π.χ.ότι "δε μπα να λέει, εγώ πιστεύω ότι κατα βάθος δεν είναι ευτυχισμένος" είναι τελείως αστήρικτο, σαν να λες "ένας ομοφυλόφιλος δεν είναι στην πραγματικότητα ευτυχισμένος". Αλλά φυσικά δεν επιδιώκω να σας πείσω για το αντίθετο, έχετε κάθε δικαίωμα να πιστεύετε ό,τι θέλετε.

Εντελως φυσιολογικο ειναι ο καθενας να κανει οτι γουσταρει και να μην τον κρινουμε.
Έτσι.

Κάθε φορά κάτι συμβαίνει, κάθε φορά που κάποιος "κακός" ξεμπροστιάζεται επικαλείται η υπόληψη των "καλών" για να τον σώσει! Εμένα μου φαίνεται παραλογισμός!
Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η υπόληψη των καλών επικαλείται, όταν γίνονται αυθαίρετες γενικεύσεις του τύπου "ένας έλληνας έκλεψε, άρα όλοι οι έλληνες είναι κλέφτες".

Κάποιοι, για να μην πω πολλοί και φωνάζετε, μάλιστα δεν αντέχουν να το καταπίεσουν...
Μα κανείς δεν του επιβάλει να το καταπιέσουν. Με άλλα λόγια: κανείς δεν τους επιβάλει να γίνουν μοναχοί.

επετρεψε μου να υποθεσω απο το παθος σας στο ολο θεμα οτι ειστε χριστιανοι
Δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός για να υπερασπιστείς τον Χριστιανισμό, Μουσουλμάνος για να υπερασπιστείς το Μουσουλμανισμό, Βουδίστής τον Βουδισμό κ.λ.π. Γενικότερα: το ότι δεν με εκφράζει κάποια κοσμοθεωρία δεν σημαίνει ότι την βρίσκω λανθασμένη ή ότι έχει ατέλειες. Μπορεί να μή με εκφράζει και να την απορρίπτω, αλλά ταυτόχρονα να τη θεωρώ θετική (ή τέλοσπάντων μή αρνητική) στάση ζωής.

Και κάτι ακόμα: Για να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι ο δρόμος που ακολουθείς είναι σωστός δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι οι διαφορετικοί δρόμοι που ακολουθούν οι άλλοι είναι λανθασμένοι Wink (Αυτό δεν απευθύνεται σε κάποιον, γενικότερα το αναφέρω)

+10000

Πολυ σωστα εμιλησες ...
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #95 on: July 05, 2007, 18:07:01 pm »

και να πω κατι, μπορει να ειναι και μαλακια
η φυση δε μπορει να αναλυθει ηθικα
δε μπορεις να πεις οτι "διεγερθηκα αρα ειναι κακο" π.χ.
^^DaRk_HunTeR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #96 on: July 05, 2007, 19:52:52 pm »

αντιθέτως το μεγαλύτερο ποσοστο του πλανήτη είτε το πετούσες στην έρημο σαχάρα
είτε το μεταφέρεις στο διάστημα, θα ξυπνάει και θα λέει, θέλω να γ@μήσω το σύμπαν  .
για μένα έτσι ορίζεται το "φυσιολογικό"!
Καλά τα επιχειρήματα σου είναι συνταρακτικά......... αποχωρώ εθελούσια είναι μάλλον μάταιο no further comment

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #97 on: July 05, 2007, 21:45:29 pm »

Quote from: bot on July 05, 2007, 00:18:02 am
Quote from: alexzlat on July 05, 2007, 00:11:56 am

σε αγαπώ Smiley

το αυτό πιστεύω και εγώ
έλεος, εντελώς πιο φυσιολογικό κάποιος άνθρωπος να είναι ομοφυλόφιλος παρά να καταστρέφει τη ζωή του περνώντας την μόνος ή κρύβοντας το ότι δεν είναι μόνος.

χο (αυτό ήταν για το μελτέμι)

και μιας και βάζουμε μετρητή φυσιολογικότητας, τι είναι πιο φυσιολογικό, να πηδάς αιγοπρόβατα ή να μένεις αγάμητος?

Quote from: bot on July 05, 2007, 18:03:00 pm
απλά να σημειώσω ότι

το να αποδεχτείς την παρακάτω φράση σαν γενίκευση είναι παντελώς επικίνδυνο

τέσπα, το ενοχλητικό για μένα

δεν είναι ο ιερωμένος ο οποίος επιλέγει να περάσει μία ζωή στέρησης,
 αλλά ο θεός ή ο άνθρωπος ο οποίος τον έπεισε ότι όταν διεγειρεσαι
 καλύτερα κάνε λίγη νηστεία ή πέντε προσευχές για να εξιλεωθείς που
 μιλάει το σώμα σου κι εσύ ο αμαρτωλός σκέφτηκες να το ακούσεις.

ο καλύτερος τρόπος να φτάσεις στη θέωση είναι δεδομένος, προφανής και
 φυσικά δεν ειναι αυτό που διακυρησσει η εκκλησία αλλά το αντίθετο του,
 είναι ο απαγορευμένος καρπός της γνώσης και της ηδονής. σόρρυ guys εγώ
 συνεχίζω να μην τους καταλαβαίνω. φυσικά όσο δεν βλάπτουν τη ζωή μου
 μπορούν να κάνουν ότι θέλουν

α! και δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που ξύπνησαν μία μέρα και είπαν, ω τι
ωραία θα ήταν να γίνω μοναχός, χωρίς  να έχουν κάποιο εξωτερικό ερέθισμα
που τους έπεισε για αυτο.

αντιθέτως το μεγαλύτερο ποσοστο του πλανήτη είτε το πετούσες στην έρημο σαχάρα
είτε το μεταφέρεις στο διάστημα, θα ξυπνάει και θα λέει, θέλω να γ@μήσω το σύμπαν Tongue .
για μένα έτσι ορίζεται το "φυσιολογικό"!

Το να κρίνουμε κάποιον είναι φυσιολογικό αλλά το να κατακρίνουμε όχι. Και κατά επέκταση το να κρίνουμε τη "φυσιολογικότητα" του άλλου μέσω των επιλογών του πάνω στο σώμα του.

Συμφωνώ για τη δομή της εκκλησίας, αλλά και κάθε οργανισμού που λειτουργεί μέσω της συγκέντρωσης εξουσίας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές (άσχετες με το ζητούμενο, αλλά που προσδίδουν πρεστίζ) είναι ηλίθιες και καταπιεστικές.

Τέλος, η ανάγκη για μοναχισμό υπάρχει σε κάθε άνθρωπο αυθόρμητα. Το πόσο θέλεις να ζήσεις εντελώς μόνος σου ή μέσα σε κοινωνικό περίγυρο είναι σχετικό. Ο καθένας μας έχει την ανάγκη για κοινωνικότητα, κάποιοι όμως πολύ λιγότερο από το μέσο. Αυτό δεν τους κάνει φρικιά.

byeeee
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #98 on: July 05, 2007, 23:22:42 pm »

τουρι η απαντηση ειναι φυσικα το να μενεις αγαμητος
ξερω περιπτωσεις κατοικων στο χωριο μου οπου η αγαμοσυνη τους ξυπνησε μεσα τους τον (εντελως φυσιολογικο για την περιπτωση) ποθο να ικανοποιησουν την αναγκη τους για σεξ χωνοντας τον σε ενα αιγοπροβατο...
η υποταγη στα παθη-ενστικτα λοιπον ειναι το βασικο ερωτημα της κουβεντας
για μενα ο ανθρωπος, εγω δηλαδη, για μενα, προτιμω να αφηνομαι στα ενστικτα αυτα που δε με κανουν να χασω τον εαυτο μου.. οσο μπορω να ξερω τι σημαινουν αυτες οι λεξεις..
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #99 on: July 06, 2007, 00:01:09 am »

Quote from: bot on July 05, 2007, 23:12:27 pm
Quote from: Turambar on July 05, 2007, 21:45:29 pm
και μιας και βάζουμε μετρητή φυσιολογικότητας, τι είναι πιο φυσιολογικό, να πηδάς αιγοπρόβατα ή να μένεις αγάμητος?

και σ΄ενα σε αγαπώ, κυρίως γιατί η ερώτηση σου είναι τουραμπαρίσια.

φιλαράκι, κάπου ξέχασες τη συναίνεση να υποθέσω?

σιγά μη μίλησα για κοινωνικότητα κι εγώ αντικοινωνική είμαι Tongue
μίλησα για τιθάσευση φυσιολογικών ορμών αντί για δημιουργική αξιοποίηση

μου το χάλασες βοτ... το θέμα της συνένεσης το κρατούσα για την ανταπάντηση...
τώρα καταστράφηκε η συλλογιστική μου Angry

το θέμα είναι ότι η έννοια του φυσιολογικού με τσιτάρει λιγουλάκι.

πάντως φυσικά δεν θεωρώ την αγαμία ωραίο πράγμα και θεωρώ την αυτοκαταπίεση ακόμα πιο θλιβερό πράγμα από την καταπίεση.

Απλά το πώς φτάνει ο καθείς στις επιλογές του είναι θέμα πολύ λεπτό για να αντιμετωπιστεί σε γενικό πλαίσιο.

byeeee
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #100 on: July 06, 2007, 00:25:38 am »

ε ναι αλλα ειναι ωραιο αμα εισαι ρητορας να ρωτας και να παντας ο ιδιος
μετραει
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #101 on: July 06, 2007, 01:59:54 am »

απλά είχα χώρο να πατήσω για να κάνω μια υποχώρηση αν κάποιος έβρισκε τα γραμμένα μου υπερβολικά...

ουφ... απλά φορουμική λογική, έσω έτοιμος για το πώς θα σου την πουν Smiley

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #102 on: July 06, 2007, 12:30:26 pm »

Quote from: Wanderer on July 05, 2007, 17:20:36 pm
Έτσι.

Ναι πολύ όμορφο αυτό! Να κάνει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να τον κρίνουν!
Βέβαια, πολλοί φορείς του Λόγου Του επί γης διατηρούν το δικαίωμα να κρίνουν τις ζωές των άλλων, να τους ονομάζουν αμαρτωλούς που κάνουν σεξ πριν τον γάμο, να τους ονομάζουν ανώμαλους και  ελαττωματικούς όταν αγαπάνε ανθρώπους του ίδιου φύλου, να τους τρομάζουν και να τους απειλούν με κολάσεις και τιμωρίες, να θέτουν τις ζωές των άλλων επι βάσεως "Σωστού" και "Λάθους" και να κρίνουν όπως θέλουν. Αλλά με συγχωρείτε, ξέχασα!!! Υπάρχουν και καλοί παπάδες...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #103 on: July 06, 2007, 14:10:30 pm »

Quote from: Kenny on July 06, 2007, 12:30:26 pm
με συγχωρείτε, ξέχασα!!! Υπάρχουν και καλοί παπάδες...
Πάλι καλά που το θυμήθηκες (χωρίς παρεξήγηση Tongue )

Βέβαια, πολλοί φορείς του Λόγου Του επί γης διατηρούν το δικαίωμα να κρίνουν τις ζωές των άλλων
Για μισό λεπτό. Εσύ δηλαδή πώς διατηρείς το δικαίωμα να κρίνεις τη ζωή ενός μοναχού και να λες ότι το 90% των ενεργειών του είναι μή φυσιολογικές; Κάτι που δεν έχεις καν επιχειρήματα να το υποστηρίξεις. Ένας μοναχός έχει τα δικά του κριτήρια με βάση τα οποία αντιμετωπίζει τη ζωή. Το να έχει την άποψη ότι κάτι είναι σωστό ή κάτι λάθος (σε δεδομένες συνθήκες) δεν είναι κακό. Το κακό θα ήταν αν προσπαθούσε να επιβάλλει την άποψή του. όμως το "δικαίωμα" που λες να κρίνει τη ζωή κάποιου, αυτός ο...κάποιος θα του το δώσει ή όχι. Αν ένας πάει και τον ρωτήσει "τί γνώμη έχεις για το Χ πράγμα;", δηλαδή θέλει να ακούσει και τη γνώμη του μοναχού, τότε τί να κάνει, να του πει αυτά που θέλει να ακούσει; Όχι βέβαια, θα του πει αυτά που πιστεύει.

Και αυτό το ότι τους απειλούν με τιμωρίες και κολάσεις, πάλι τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Απειλές και τιμωρίες για κολάσεις και αιώνια καταδίκη κανείς δεν θα τους πει, εκτός από μερικούς ιερείς που βλέπεις στην τηλεόραση και μερικοί έχουν την εντύπωση ότι αποτελούν την πλειονότητα των ιερέων. Μπορεί και να την αποτελούν. Όμως πώς είσαι τόσο σίγουρος για αυτό;

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #104 on: July 06, 2007, 15:04:52 pm »

Quote from: Wanderer on July 06, 2007, 14:10:30 pm
Για μισό λεπτό. Εσύ δηλαδή πώς διατηρείς το δικαίωμα να κρίνεις τη ζωή ενός μοναχού και να λες ότι το 90% των ενεργειών του είναι μή φυσιολογικές; Κάτι που δεν έχεις καν επιχειρήματα να το υποστηρίξεις. Ένας μοναχός έχει τα δικά του κριτήρια με βάση τα οποία αντιμετωπίζει τη ζωή. Το να έχει την άποψη ότι κάτι είναι σωστό ή κάτι λάθος (σε δεδομένες συνθήκες) δεν είναι κακό. Το κακό θα ήταν αν προσπαθούσε να επιβάλλει την άποψή του. όμως το "δικαίωμα" που λες να κρίνει τη ζωή κάποιου, αυτός ο...κάποιος θα του το δώσει ή όχι. Αν ένας πάει και τον ρωτήσει "τί γνώμη έχεις για το Χ πράγμα;", δηλαδή θέλει να ακούσει και τη γνώμη του μοναχού, τότε τί να κάνει, να του πει αυτά που θέλει να ακούσει; Όχι βέβαια, θα του πει αυτά που πιστεύει.

Εγώ μπορώ να έχω άποψη πάνω σε αυτά που κάνει ο μοναχός! Αυτός μπορεί να έχει άποψη πάνω σε αυτά που κάνω εγώ! Το είπες και μόνος σου όμως! Κανένας δεν μπορεί να την επιβάλλει στον άλλο! Βέβαια κάποιοι το προσπαθούν! Φτάνουν μέχρι και στα κανάλια συχνά!

Quote from: Wanderer on July 06, 2007, 14:10:30 pm
Και αυτό το ότι τους απειλούν με τιμωρίες και κολάσεις, πάλι τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Απειλές και τιμωρίες για κολάσεις και αιώνια καταδίκη κανείς δεν θα τους πει, εκτός από μερικούς ιερείς που βλέπεις στην τηλεόραση και μερικοί έχουν την εντύπωση ότι αποτελούν την πλειονότητα των ιερέων. Μπορεί και να την αποτελούν. Όμως πώς είσαι τόσο σίγουρος για αυτό;

ΑΥτό έλεγα όταν μιλούσα για "αυτούς που πραγματικά λερώνουν ον χριστιανισμό". Αυτούς δεν βγαίνει να τους μαζέψει κανένας, αυτούς δεν βγαίνει κανένας να αποκηρύξει έστω τις απόψεις τους. Ετσι εμμέσως τους επικροτούν! Βέβαια η πολιτικά συντηρητικοί τους επικροτούν άμεσα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

Μην πέφτεις στην παγίδα! Δεν γενικεύω! Μιλάω πάρα πολύ συγκεκριμένα!!! Γι αυτό σε κάθε περίπτωση είναι άκυρο το "υπάρχουν και καλοί παπάδες..."! Ενίοτε δε, θα μπορούσε να θεωρηθεί και δόλιο αλλά δεν θα το πίστευα αυτό για σένα!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 24 Go Up Print
Jump to: