• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:41:40 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:41:40 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 133
Total: 152
acapulco
eli_k
serafeim
spetrakis
thpanousis
chris_krkls
Lykaonia
marwt
aplos paratiritis
kutsukellis
Nikos Spiliás
kchristoua
simos
mavropan
Yamal
abunchofcells
mitsos753905
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ ΣΦ Ηλ/Μηχ Τεταρτη 8 Οκτωβρη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Down Print
Author Topic: ΓΣ ΣΦ Ηλ/Μηχ Τεταρτη 8 Οκτωβρη  (Read 11480 times)
Mycroft
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: ΓΣ ΣΦ Ηλ/Μηχ Τεταρτη 8 Οκτωβρη
« Reply #60 on: October 07, 2014, 01:40:09 am »

Για αλλη μια φορα ψεμματα.
Την ιστορια με τον αρχιδαπιτη που προσπαθησε να βγαλει το ΦΟΙΜΗ εκτος εκλογων την γνωριζεις?
Και με τι προσχημα.. Οτι το καταστατικο του ΦΟΙΜΗ περιεχει "φασιστικες αποψεις"!!!!!!
Πως και ποιος να συνεργαστει με τους δαπιτες? Ειτε οι δαπιτες δεν θελουν να υπαρχει ΦΟΙΜΗ γιατι παιρνει τον κοσμο τους επειδη "ειναι δεξιο και συντηρητικο" (που μακραν απεχει απο την πραγματικοτητα αλλα αποψη κι αυτο), ειτε θελουν το ΦΟΙΜΗ για να εξυπηρετησουν τα σχεδια τους. Και τα 2 δεν γινεται να ισχυουν ταυτοχρονα.

Και για τους καθηγητες, επειδη υπαρχει καλη διαθεση για συνεργασια μη νομιζει κανεις οτι δεν γνωριζουμε πως κατα κυριο λογο θελουν να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους.
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #61 on: October 07, 2014, 01:45:33 am »

Quote from: gkove on October 07, 2014, 01:40:09 am
Την ιστορια με τον αρχιδαπιτη που προσπαθησε να βγαλει το ΦΟΙΜΗ εκτος εκλογων την γνωριζεις?
Και με τι προσχημα.. Οτι το καταστατικο του ΦΟΙΜΗ περιεχει "φασιστικες αποψεις"!!!!!!
Πως και ποιος να συνεργαστει με τους δαπιτες? Ειτε οι δαπιτες δεν θελουν να υπαρχει ΦΟΙΜΗ γιατι παιρνει τον κοσμο τους επειδη "ειναι δεξιο και συντηρητικο" (που μακραν απεχει απο την πραγματικοτητα αλλα αποψη κι αυτο), ειτε θελουν το ΦΟΙΜΗ για να εξυπηρετησουν τα σχεδια τους. Και τα 2 δεν γινεται να ισχυουν ταυτοχρονα.

Και για τους καθηγητες, επειδη υπαρχει καλη διαθεση για συνεργασια μη νομιζει κανεις οτι δεν γνωριζουμε πως κατα κυριο λογο θελουν να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους.

στα τετοια μου τι ειπαν οι δαπιτες για το φοιμη. το τι κανουν κι αυτοι και εσεις το ξερουμε.
οπως και το παρελθον του καθενος. γιαυτο σου λεω για τον προεδρα...
αλλα αφου αλλαζεις θεμα και δεν απαντας στην ουσια για το κατα ποσο
το πιστευετε και το εφαρμοζετε αυτο με τον κοσμο που τον θελουμε να κινητοποιηθει, δε με ενδιαφερει να συνεχισουμε.
ρουπωνε.
ή απαντα:
ψεμμα ειναι οτι ηταν στα υπογεια μαζι με τους δαπιτες, σε μια συναντηση που δεν ηξερε ο φοιτητικος συλλογος;

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Mycroft
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #62 on: October 07, 2014, 01:52:17 am »

απαντησα. Πες οτι θες.Και την προηγουμενη φορα στο δσ παλι ψεμματα και τωρα τα ιδια.
Ελεος.

ΥΓ
Οτι θα τρωγαμε προπαγανδα στην μαπα το περιμενα. Οτι θα εφτανε σε τετοια μεγεθη, οχι δεν το ειχα προβλεψει.
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #63 on: October 07, 2014, 01:55:06 am »

Λες για μένα λέξεις
για να με μπλέξεις
σε παραστρατήματα.
Λες για μένα μνήμες
για να κρύβεις μνήμες
και δικά σου κρίματα.

Ώπα

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #64 on: October 07, 2014, 01:56:14 am »

Quote from: gkove on October 07, 2014, 01:52:17 am
Για αλλη μια φορα δεν απαντησα.
fixed

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

απλυτος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: October 07, 2014, 03:05:13 am »

Quote from: gkove on October 07, 2014, 01:40:09 am

καταλαβε τι λεω εξυπνο παιδι εισαι σιγουρα. δε λεω οτι οι του φοιμη εχουν διαπλοκη ή παρε δωσε με δαπ. λεω οτι, δε πα να δηλωνουν εκατο φορες ανεξαρτητοι - στην πολιτικη αυτα πουλανε σαν εικονα - αλλα στην πραξη εισαι υποχρεωμενος να παρεις θεση και να πρεσβευσεις αντιληψεις. Οι θεσεις που εχουν παρει οι φοιμη σε σορια ζητηματων ειναι  καθαρα και ξαστερα νεοφιλελευθερη και δεξια. Βαριεμαι να αναφερω ενα ενα τα γεγονοτα, αν εχεις ενσταση θα το κανω.

Ταυτοχρονα επειδη ημουν ο αποδεκτης της προτασης-αλητεια του δαπιτη να μπλοκαρουμε τους φοιμη με πουστιες, προταση την οποια αρνηθηκαμε γιατι δεν αντιλαμβανομαστε την πολιτικη αντιπαραθεση με τετοια κριτηρια, να σου μεταφερω και το υπολοιπο της κουβεντας. Ο σιχαμενος δαπιτης - που προφανως ξερει - ειπε το εξης: δεν τους θελω τους φοιμη γιατι θα μου φανε εκλογικα κοσμο. Βεβαια αν το σκεφτω βαθυτερα θα ειναι σα να εχω 3 εδρες παραπανω στο δσ. Τοτε ειπα μαλακιες λεει. Στην πορεια καταλαβα ποσο δικιο ειχε ο σιχαμενος δαπιτης. Βγαλε τα συμπερασματα σου.

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
Chamzas93
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #66 on: October 07, 2014, 12:07:10 pm »

Quote from: απλυτος on October 07, 2014, 03:05:13 am

καταλαβε τι λεω εξυπνο παιδι εισαι σιγουρα. δε λεω οτι οι του φοιμη εχουν διαπλοκη ή παρε δωσε με δαπ. λεω οτι, δε πα να δηλωνουν εκατο φορες ανεξαρτητοι - στην πολιτικη αυτα πουλανε σαν εικονα - αλλα στην πραξη εισαι υποχρεωμενος να παρεις θεση και να πρεσβευσεις αντιληψεις. Οι θεσεις που εχουν παρει οι φοιμη σε σορια ζητηματων ειναι  καθαρα και ξαστερα νεοφιλελευθερη και δεξια. Βαριεμαι να αναφερω ενα ενα τα γεγονοτα, αν εχεις ενσταση θα το κανω.

Ταυτοχρονα επειδη ημουν ο αποδεκτης της προτασης-αλητεια του δαπιτη να μπλοκαρουμε τους φοιμη με πουστιες, προταση την οποια αρνηθηκαμε γιατι δεν αντιλαμβανομαστε την πολιτικη αντιπαραθεση με τετοια κριτηρια, να σου μεταφερω και το υπολοιπο της κουβεντας. Ο σιχαμενος δαπιτης - που προφανως ξερει - ειπε το εξης: δεν τους θελω τους φοιμη γιατι θα μου φανε εκλογικα κοσμο. Βεβαια αν το σκεφτω βαθυτερα θα ειναι σα να εχω 3 εδρες παραπανω στο δσ. Τοτε ειπα μαλακιες λεει. Στην πορεια καταλαβα ποσο δικιο ειχε ο σιχαμενος δαπιτης. Βγαλε τα συμπερασματα σου.

Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος , αλλά νομίζω έχω άλλη άποψη για το τι είναι αριστερό και τι είναι δεξιο.Οι δεξιές απόψεις σχετίζονται με τον καπιταλισμό και την ελέυθερη αγορά , ενώ οι αριστερές με το να δοθούν όλα τα μέσα παραγωγής στο κράτος και να μην υπάρχει καποιος που να τα μισθώνει στο λαό αλλά να κάρπώνονται οι εργάτες τους κόπους τους.Δεν νομίζω οτι είναι αριστερη άποψη ένας εργάτης  που δεν δουλευει να πληρώνεται το ίδιο με καποιον που εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά(θέμα των διαγραφών).Επίσης ο ναζισμός και ο αντιφασισμός δεν νομίζω ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό. άσχετα αν ανομάζονται ακροδεξια η ακροαριστερα δηλώνουν διαφορετικα πράγματα.Επίσης ο αντιφασισμός όπως τον εκλαμβάνω εγώ σήμερα δεν είναι ένα ειρηνικό κίνημα που στόχο έχει την μόρφωση του λαό περι τα δεινά του φασισμού αλλα την εξολόθρευση του ναζισμού με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν αυτό συμαίνει βία. Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι νομίζω η πορεία που έγινε στην Αθήνα όπου το ένα σύνθημα έλεγε τσακιστε τους Ναζι! ενω το αλλο( των διοργανωτων της συναλιας)  Μορφώστε τους Ναζι!Προσωπικα επίσης σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ που σταθήκατε κύριοι στο θέμα με την ΔΑΠ . Αν κάνω καπου λαθος στο συλλογισμό μου διαφώτισε με σε παρακαλω πολύ!
Mycroft
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #67 on: October 07, 2014, 13:40:03 pm »

@απλυτος
Στα σχετικα  με το πως το ΦΟΙΜΗ προτείνει να ακολουθήσει ο καθένας τον δρόμο του απο την στιγμη που καλεί σε συμμετοχικής δράσεις , εκεί βλέπω ανακολουθία. Όπως το βλέπω και στο '' δεξια και νεοφιλελεύθερη πολιτικη" οτάν λέμε για αφισορρυπανση (κυρίως η ΔΑΠ νομιζω έχει πρόβλημα με το να ψηφιστεί οτιδήποτε εναντιον της ανεξςλεγκτης αφισσοκολησης) η στα τραπεζάκια. Είναι δεξιό και νεοφιλελεύθερο να καλεις σε γσ , να κατεβάσεις κοσμο που πριν δεν κατέβαινε σε εκλογές και λοιπές συμμετοχικες διαδικασίες; Τοσα χρόνια δεν φωναζατε που πήγε ο κόσμος των συνελεύσεων;
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: October 07, 2014, 14:10:21 pm »

Quote from: Chamzas93 on October 07, 2014, 12:07:10 pm
Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος , αλλά νομίζω έχω άλλη άποψη για το τι είναι αριστερό και τι είναι δεξιο.Οι δεξιές απόψεις σχετίζονται με τον καπιταλισμό και την ελέυθερη αγορά , ενώ οι αριστερές με το να δοθούν όλα τα μέσα παραγωγής στο κράτος και να μην υπάρχει καποιος που να τα μισθώνει στο λαό αλλά να κάρπώνονται οι εργάτες τους κόπους τους.Δεν νομίζω οτι είναι αριστερη άποψη ένας εργάτης  που δεν δουλευει να πληρώνεται το ίδιο με καποιον που εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά(θέμα των διαγραφών).Επίσης ο ναζισμός και ο αντιφασισμός δεν νομίζω ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό. άσχετα αν ανομάζονται ακροδεξια η ακροαριστερα δηλώνουν διαφορετικα πράγματα.Επίσης ο αντιφασισμός όπως τον εκλαμβάνω εγώ σήμερα δεν είναι ένα ειρηνικό κίνημα που στόχο έχει την μόρφωση του λαό περι τα δεινά του φασισμού αλλα την εξολόθρευση του ναζισμού με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν αυτό συμαίνει βία. Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι νομίζω η πορεία που έγινε στην Αθήνα όπου το ένα σύνθημα έλεγε τσακιστε τους Ναζι! ενω το αλλο( των διοργανωτων της συναλιας)  Μορφώστε τους Ναζι!Προσωπικα επίσης σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ που σταθήκατε κύριοι στο θέμα με την ΔΑΠ . Αν κάνω καπου λαθος στο συλλογισμό μου διαφώτισε με σε παρακαλω πολύ!

Το είχες ξεκινήσει καλά, κάπου το έχασες με διάφορες ασυναρτησίες που δεν ισχύουν. Πάμε να δούμε

Δεν νομίζω οτι είναι αριστερη άποψη ένας εργάτης  που δεν δουλευει να πληρώνεται το ίδιο με καποιον που εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά(θέμα των διαγραφών)

Πως συνδέεται στο ότι κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, με τις διαγραφές και όλο αυτό με την αριστερά; Τι απίστευτα λογικά άλματα είναι αυτά;

Επίσης ο ναζισμός και ο αντιφασισμός δεν νομίζω ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό. άσχετα αν ανομάζονται ακροδεξια η ακροαριστερα δηλώνουν διαφορετικα πράγματα

Από πότε ο ναζισμός ονομάζεται ακροδεξιά και ο αντιφασισμός ακροαριστερά; Άντε και για τον ναζισμό μπορείς να το πεις. Για τον αντιφασισμό πως;
Επίσης πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ναζισμός δεν είναι συνδεμένος με τον καπιταλισμό; Χιλή να δεις με τις δικτατορίες; Στη γερμανία να δεις με τον χίτλερ; Πιστεύεις ακόμα ότι ο χίτλερ ήταν απλά κάποιος παλάβος;

Επίσης ο αντιφασισμός όπως τον εκλαμβάνω εγώ σήμερα δεν είναι ένα ειρηνικό κίνημα που στόχο έχει την μόρφωση του λαό περι τα δεινά του φασισμού αλλα την εξολόθρευση του ναζισμού με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν αυτό συμαίνει βία

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί ο φασισμός. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να καταλάβεις ότι αύριο μπορεί να μαχαιρώσουν έναν φίλο σου επειδή εξέφρασε αντίθετη άποψη για τη ΧΑ ή οποια ΧΑ και αν είναι. Έτσι απλά μαχαιρώσαν τον Φύσσα.

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #69 on: October 07, 2014, 14:27:52 pm »

Aποψουλες βγαλμενες απο magazino που παρουσιαζει ο Μπογδανος.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #70 on: October 07, 2014, 15:00:21 pm »

απεγνωσμένο tldr

Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος , αλλά νομίζω έχω άλλη άποψη για το τι είναι αριστερό και τι είναι δεξιο.Οι δεξιές απόψεις σχετίζονται με τον καπιταλισμό και την ελέυθερη αγορά , ενώ οι αριστερές με το να δοθούν όλα τα μέσα παραγωγής στο κράτος και να μην υπάρχει καποιος που να τα μισθώνει στο λαό αλλά να κάρπώνονται οι εργάτες τους κόπους τους.Δεν νομίζω οτι είναι αριστερη άποψη ένας εργάτης  που δεν δουλευει να πληρώνεται το ίδιο με καποιον που εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά(θέμα των διαγραφών)

Επίσης ο ναζισμός και ο αντιφασισμός δεν νομίζω ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό. άσχετα αν ανομάζονται ακροδεξια η ακροαριστερα δηλώνουν διαφορετικα πράγματα.Επίσης ο αντιφασισμός όπως τον εκλαμβάνω εγώ σήμερα δεν είναι ένα ειρηνικό κίνημα που στόχο έχει την μόρφωση του λαό περι τα δεινά του φασισμού αλλα την εξολόθρευση του ναζισμού με οποιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν αυτό συμαίνει βία. Χαρακτηριστικο παράδειγμα είναι νομίζω η πορεία που έγινε στην Αθήνα όπου το ένα σύνθημα έλεγε τσακιστε τους Ναζι! ενω το αλλο( των διοργανωτων της συναλιας)  Μορφώστε τους Ναζι!

Προσωπικα επίσης σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ που σταθήκατε κύριοι στο θέμα με την ΔΑΠ . Αν κάνω καπου λαθος στο συλλογισμό μου διαφώτισε με σε παρακαλω πολύ!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν μπορεί κανείς να χαρακτηριστεί ανιστόρητος με ευκολία, είναι αυτός που αγνοεί, αποδεδειγμένα και παραδεκτά από όλες τις (ταξικές) ματιές ΓΕΓΟΝΟΤΑ*. Γεγονότα όπως ή οργανική σύνδεση του Ναζιστικού ιστορικού φαινομένου με τον λεγόμενο καπιταλισμό σε όλα τα επίπεδα ανάλυσης. Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να ειπωθεί εν συντομία για τα λεγόμενα σου καθώς όλα τα στοιχεία και η βασική ιστορική αφήγηση είναι όχι απλά προσβάσιμα αλλά συνεχώς μπροστά στα μάτια αυτού που έστω και ελάχιστα ενδιαφέρθηκε τα τελευταία χρόνια να καταλάβει λίγο τι γίνεται στον κόσμο. Απο την Ουκρανία και την Σκανδιναβία μέχρι την μέση ανατολή και την Ελλάδα.
 Ασπούμε ότι αν βαριέσαι να κάνεις το οτιδήποτε, θα βοηθούσε να δεις τον ναζισμό/φασισμό στο νέο του (λένε τώρα νέο) περιτύλιγμα ως εργαλείο καταστολής των κοινωνικών αγώνων--που ένας από τους σκοπούς των είναι το σταμάτημα της αφαίμαξης του λαού με σκοπό την αστική διαχείριση της κρίσης--  αλλά και ως αποτέλεσμα της έντασης της οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης λόγω ΚΑΙ κρίσης που την ίδια στιγμή "παράγει" και τους κοινωνικούς αγώνες αυτούς. Αν και το ζήτημα είναι γενικά ανεξάντλητο και τα προλεγόμενα απλοποιήσεις χοντροκομμένες.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι είναι ένα ειρηνικό κίνημα απέναντι σε μαχαιροβγάλτες και τους ευδιάκριτους ή μη εντολοδόχους τους. Πότε στην ιστορία ο φασισμός νικήθηκε με κουβέντα και μόρφωση (οι ναζί επιστήμονες, "καλλιτέχνες" και φιλόσοφοι στην Γερμανία το 40 δηλαδή δεν ήταν αρκετά μορφωμένοι πιστεύεις ? Η το ότι οι γερμανοί δεν ήταν ΓΕΝΙΚΑ  αρκετά μορφωμένοι ? ). Μπορείς να πεις το ίδιο περί μόρφωσης για τον περίπτωση της Ουκρανίας του σήμερα ή για τους μετανάστες και άλλους που έχουν πέσει θύματα των ελλήνων νεοναζί ή για την αντίσταση και την κατοχή ? Ενα διαφωτιστικό γεγονός που  αφήνει και να διαφανεί η στρεβλή σου εικόνα είναι ότι αυτοί που φώναζαν "μορφώστε τους ναζί" τίποτα απολύτως δεν κάνουν για να ενισχύσουν και να διασπείρουν την ταξική παιδεία ( αυτό που εσύ χωρίς πραγματικά να αγγίζεις αποκαλείς "μόρφωση" λες και αυτή είναι μία καθαρή ιδεολογικά διιστορική αυτόνομη κατηγορία) σε αντίθεση με τους άλλους που λέγοντας "τσακίστε", πράττουν ακριβώς αμυνόμενοι και σε φυσικό/σωματικό επίπεδο από τους δολοφόνους του κεφαλαίου αλλά και σε επίπεδο θεωρητικό οργανώνοντας προβολές ,παρεμβάσεις, αυτομορφώσεις, συζητήσεις εκδηλώσεις κτλπ συνεχώς και διαχρονικά και όχι όποτε θυμούνται (όποτε δηλαδή η πραγματικότητα είναι τόσο εξώφθαλμη που δεν μπορούν να στρουθοκαμυλήσουν ολοκληρωτικά αλλά που και τότε ακόμα τουλάχιστον εξασφαλίζουν να βγάλουν απέξω την ουρά τους).
Νομίζω ότι το μόνο που πραγματικά μπορείς να ισχυριστείς αλλά και τελικά πιστεύεις, είναι πως οι αντιφασίστες έχουν κάποιο φετίχ με την βία ή το ότι η βία αναπαράγεται και αναδύεται άμεσα από τις δομές τους(θεωρητικές ή οργανωτικές) ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητη. Και αυτό είναι ιδεολογία καθαρά και ξάστερα ΔΕΞΙΑ και επικίνδυνη και τελικά τροχοπέδη στον πραγματικό αντιφασισμό. Φυσικά όπως σκιαγραφήθηκε για να λειτουργήσουν τέτοιου τύπου συλλογισμοί πρέπει πρώτα να αποσκελετώσεις τον ταξικά συνειδητοποιημένο αντιφασισμό : Γι'αυτό και ακριβώς εμμένεις και αναγάγεις τον αντιφασισμό στην βία και όχι σε όλα τα υπόλοιπα που τον χαρακτηρίζουν και μάλιστα περισσότερο καθότι το περιεχόμενο τους δεν είναι αμφισβητήσιμο όπως η αφηρημένη χρήση της λέξης "βία".
Το ότι θα χρειαστεί βία ώστε να χειραφετηθεί η ανθρωπότητα από το κεφάλαιο σε κάθε μορφή του είναι άλλο ζήτημα-- το τι μορφή θα έχει αυτή η συλλογικά συνειδητή ταξική βία διακύβευμα και αντικείμενο αντιπαράθεσης των ιστορικού υποκειμένου που προφανώς δεν είναι της παρούσης--και γι'αυτό μπορείς να γκρινιάξεις στην ΙΣΤΟΡΙΑ. Μην ξεχνάμε και ότι ο καπιταλισμός με βία παγιώθηκε και έγινε πραγματικότητα και μαζί με αυτόν και προοδευτικά στοιχεία του πολιτισμού που ο άνθρωπος θα κατέχει κουβαλάει και για πάντα ίσως.
Η πίστη σου στην μη βία ως αρχικό αξίωμα,αν είναι όντως τέτοια--που δεν μπορεί να είναι κατεμέ--  θα μπορούσε να σταθεί ακριβώς μόνο αγνοώντας όχι μόνο την ιστορία αλλά και την σύγχρονη πραγματικότητα και τη βία του κράτους και του κεφαλαίου/καπιταλισμού : Την ώρα που μιλάμε το ισλαμικό κράτος δολοφονεί κούρδισσες μαχήτριες, άστεγοι πεθαίνουν της πείνας, μετανάστες κρατούνται σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης,εξαθλιωμένοι αυτοκτονούν, νεοναζί δολοφονούν και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος. Εσύ λοιπόν απέναντι σε αυτήν την βία δεν τοποθετείσαι --ίσα ίσα με την θεώρηση σου την επικροτείς/ενισχύεις καθότι έτσι και αλλιώς στο δίκτυο αυτό συμμετέχεις θες δεν θες και μάλιστα σιωπώντας, υπέρ της. Θεωρώντας ακόμα την βία αυτή (γενικευτικά με αρχή την τοποθέτησης σας στο ΔΣ) παραγόμενη μετά της αντιφασιστικής βίας (ταξικής βίας γενικευτικά πάλι) την οποία και "κριτικάρεις".  Νομίζω ότι το τελευταίο ενταγμένο σε μία ολική εικόνα είναι τλείως παράλογο. Εκτός  απο την περίπτωση που θα ήθελες να μορφώσεις και το κεφάλαιο ταυτόχρονα!! (αυτό και αν είναι παράλογο).
Πιο απλά θέλω να πω ότι αν υποστηρίζεις όντως την μη-βία το κάνεις απέναντι σε όλες τις πλευρές και όχι αγνοώντας την μία γιατί είναι δύσκολο να της αντιταχθείς--ή γιατί δεν σε βολεύει είτε είτε. Παροιμοίως γιαυτό δεν έχει και νόημα ένας στείρος αντιφασισμός που βλέπει μόνο την βία των φασιστώ και όχι τις υπόλοιπες μορφές της βίας του κεφαλαίου.

Δυστυχώς όσο γενικά και θεωρητικά και ουτοπικά και αν ακούγονται όλα αυτά δεν υπάρχει άλλος δρόμος...Τελοσπάντων στην χειρότερη αν σε τρομάζει αυτή η συνολική εικόνα απλά περίμενε μέχρι να μπορείς να την αντιμετωπίσεις  και μην προσπαθείς να είσαι καλά με όλους γιαυτό αυτό δεν γίνεται. Αυτά κάπως μεταφέρονται και στην φοιτητική πραγματικότητα. Δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα όταν δεν βλέπεις την όλη εικόνα και το πραγματικό πρόβλημα.

*παράδειγμα όσον αφορά το τρίτο Ράιχ απο βικιπαίδεια που φυσικά δεν καλύπτει και αποτυπώνει ούτε στο ελάχιστο την διαπλοκής κεφαλαίου-ναζισμού και προφανώς την σχέση καπιταλισμού-ναζισμού.

Ο Όμιλος Κρουπ παρέμενε αρχικά αδιάφορος, τόσο στον αγώνα του Χίτλερ για την εξουσία όσο και απέναντι στη Ναζιστική ιδεολογία. Ωστόσο, όταν το 1933 οι Ναζί διέλυσαν τις εργατικές συνομοσπονδίες αντικαθιστώντας τις με το Γερμανικό Μέτωπο Εργασίας (Deutsche Arbeitsfront - DAF), ο όμιλος άρχισε να διάκειται θετικά απέναντι στους κυβερνώντες. Ο Γκούσταβ Κρουπ ενδιαφέρθηκε σοβαρά για το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα όταν διέγνωσε τη θέλησή του για επανεξοπλισμό της χώρας και την αριθμητική αύξηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρηματοδότησε το Κόμμα, ωστόσο ο ίδιος δεν έγινε μέλος του παρά μόνο το 1940, όταν ο Χίτλερ του απένειμε το χρυσό παράσημο του Κόμματος.[1] Όταν ο Γκούσταβ Κρουπ ανέλαβε την Προεδρία του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (Reichsverband der Deutschen Industrie), συναίνεσε στην απομάκρυνση από τις βιομηχανίες όλων των Εβραίων εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο όμιλος Κρουπ εκμεταλλεύθηκε, επίσης, την καταναγκαστική εργασία που επέβαλαν οι Ναζί στους Εβραίους - αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της παραπομπής του στη Δίκη. Υπολογίζεται ότι «απασχολήθηκαν» περίπου 100.000 «εργαζόμενοι» στις διάφορες εγκαταστάσεις του Ομίλου. Κατηγορήθηκε, επίσης, ότι χρησιμοποίησε την προσωπική του επιρροή και τη θέση του για να διευκολύνει την άνοδο στην εξουσία των Ναζιστών καθώς και την παγίωσή της, την προώθηση των πολεμικών προετοιμασιών και την οικονομική και στρατιωτική συνωμοσία εξαπόλυσης, από τους Ναζί, επιθετικών πολέμων (κατηγορίες Α, Β και Δ στη Δίκη της Νυρεμβέργης) [2].

Ο Γκούσταβ παραιτήθηκε από την Προεδρία του Ομίλου το 1943, επειδή ήδη από το 1939 είχε αρχίσει να υποφέρει από την καρδιά του. Το 1941 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο τον άφησε ημιπαράλυτο. Την κακή του υγεία ήρθε να επιδεινώσει ένα τροχαίο ατύχημα το 1944. Την Προεδρία του Ομίλου ανέλαβε ο γιος του Αλφριντ (Alfried).

Με την υγεία του σε τέτοια κατάσταση ήταν αδύνατο να παραστεί σε δίκη, καθώς το ατύχημα ακολούθησαν και καρδιακά επεισόδια. Στις 15 Νοεμβρίου 1945, πέντε μόλις ημέρες πριν την έναρξη της Δίκης, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να εκδικασθεί η υπόθεσή του, καθώς δεν το επέτρεπε η φυσική και πνευματική του υγεία. Οι κατηγορίες, ωστόσο, δεν αποσύρθηκαν και παραπέμφθηκε, όπως προβλεπόταν, να δικασθεί σε άλλη συνακόλουθη δίκη, εφόσον θα το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του.

Στις 16 Ιανουαρίου 1950 ο Γκούσταβ Κρουπ απεβίωσε στο Μπλίνμπαχ (Blühnbach) χωρίς ποτέ να παραστεί σε δικαστήριο.

και μία φωτό γιατί η μεταμοντέρνα φάση είναι οπτκοακουστική

Επίσης ο ναζισμός και ο αντιφασισμός δεν νομίζω ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό.

Ο ναζισμός δεν θα μπορούσε σε κανένα άλλο ιστορικό στάδιο να εμφανιστεί παρά μόνο στο καπιταλιστικό και αυτό ακριβώς συνέβη. Οχι μόνο έχει σχέση  αλλά είναι παιδί του, εργαλείο του, συγκολλημένη του τερατογένεση που δεν μπορείς να πολεμήσεις χωρίς να πολεμήσεις και τον ίδιο
« Last Edit: October 07, 2014, 18:25:12 pm by g » Logged

rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #71 on: October 07, 2014, 18:05:28 pm »

Godwin's law?

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #72 on: October 07, 2014, 18:33:38 pm »

πες μας τι δεν καταλαβαίνεις να βοηθήσουμε

pay close attention
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #73 on: October 07, 2014, 18:41:47 pm »

εγω περιμενω απαντηση απο τον gkove που ειλικρινα κανει σα παιδακι δημοτικου.
"λετε ψεμματα και λετε ψεμματα και δε περιμενα να πειτε τοσα ψεμματα. και απαντησα.".
πες ρε οτι ηταν μαζι με τους δαπιτες ο προεδρας. παραδεξου το.
ρουφιανος δεν ειμαι να στον ειχα τραβηξει και φωτογραφια για να την ανεβασω.

megali mpougatsa

View Profile
« Reply #74 on: October 07, 2014, 21:23:58 pm »

Quote from: Chamzas93 on October 07, 2014, 12:07:10 pm
Δεν νομίζω οτι είναι αριστερη άποψη ένας εργάτης που δεν δουλευει να πληρώνεται το ίδιο με καποιον που εκτελεί τα καθήκοντα του σωστά(θέμα των διαγραφών).

Δηλαδή εσύ αν (χτύπα ξύλο που λένε, δε σου το εύχομαι σε καμία περίπτωση) πάθαινες κάποια σοβαρή ασθένεια, ή πενθούσες την απώλεια αγαπημένου προσώπου, ή δεν ξερω γω τι, θα το θεωρούσες σωστό να σου πουν "είσαι κακός εργάτης, δεν δικαιούσαι νοσοκομειακή περίθαλψη, ούτε άδεια, και απολύεσαι";

Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στους παλιούς φοιτητές τώρα, χωρίς καμία εξαίρεση και διερεύνυση.

Αυτή η λογική του "εγώ είμαι υπεργαμάτος, εργατικός, παραγωγικός άρα αξίζω περισσότερο" είναι ωραία μόνο όσο κρατάει η αυτή η ψευδαίσθηση. Και για όλους σπάει κάποτε η ψευδαίσθηση.

Αυτά, χωρίς καμία πρόθεση προσωπικής επίθεσης, απλά for the consideration οσων ψηφίζουν/αποφασίζουν με παρόμοια λογική...
« Last Edit: October 07, 2014, 21:34:14 pm by somerain » Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Up Print
Jump to: