• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:42:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:42:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 112
Total: 184
mgrivab
akiousia
nmpampal
charalampos
Ioannakoliou
Ma8hths Indou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
katranic
tecnoteki
Alex Kosmas
chriskazakos
chrisg
lelenia
sassi
Patroklis
Annapar
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Βασιλης
DidosK
npalami
Gianbou
Τρου Ντετεκτιβ
JoHn!
andreaspaper
pdiamantis
evgns
Δημήτρης Διακολουκάς
vasilis saitis
maestros
Nicotre
ggalamat
mpournaz
PolarBear
George_RT
manos_diakakis
Ariadni
kvas
atampakc
Kv
thegreekbaron
DimKaratzas
AgaG
evax
Fenia04
stefanos123
vmanousi
antreassv
alexiosmara
mprova
Cersei Tsoulannister
Farmakis Aggelos
angelos
karadimitras
Napoleontas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στη δουλειά (Moderators: hjalmar, PolarBear) > Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....  (Read 7471 times)
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....
« on: June 28, 2006, 16:03:43 pm »

Σήμερα μου ήρθε στο σπίτι το ενημερωτικό δελτίο της ένωσης πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι., και μου ανέβηκε πάλι το αίμα στο κεφάλι!!!!! Δεν έχουν ανεβάσει όλα τα κείμενα (που μιλάνε για μη αναγνώριση των 5ετών σπουδών ως μεταπτυχιακό, ισοτιμία στις προαγωγές στον Δημόσιο τομέα, ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα κλπ κλπ). Ενδεικτικά σας παραθέτω το editorial:

editorial:http://www.eetem.gr/texn-t5-2.pdf

Σημειώστε την σελίδα 11 στα περιεχόμενα. Καταλαβαίνετε (περίπου) το πνεύμα? Και σχεδόν όλα τα άρθρα έχουν το ίδιο μοτίβο. Κάτω τα Πολυτεχνεία, κάτω το Τ.Ε.Ε.!

Γενικά, οι τύποι είναι ψιλοαπαράδεκτοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων (στην Ένωση επικρατεί το Π.Α.ΣΟ.Κ., αλλά και οι λοιποί δεν πάνε πίσω...!). Για τις θέσεις τους, έτσι ενημερωτικά:

http://www.eetem.gr/main.htm

Και αν ακούγομαι κακός, είναι γιατί ακριβώς προέρχομαι απο Τ.Ε.Ι. και έχω δεί τι αξίζουν. Στα Ι.Ε.Κ. τουλάχιστον έχουν και υποχρεωτικές παρουσίες...
« Last Edit: June 28, 2006, 16:10:22 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
TT_PTOLEMAIDA
Guest
Απ: Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....
« Reply #1 on: June 28, 2006, 21:32:00 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on June 28, 2006, 16:03:43 pm
Και αν ακούγομαι κακός, είναι γιατί ακριβώς προέρχομαι απο Τ.Ε.Ι. και έχω δεί τι αξίζουν. Στα Ι.Ε.Κ. τουλάχιστον έχουν και υποχρεωτικές παρουσίες...
Μην το λές αυτό...Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (τότε ΤΕΙ Κοζάνης) όλα τα εργαστήρια είχαν υποχρεωτικές παρουσίες! Στις 2 απουσίες κοβόσουνα κατευθείαν..κι μιλάμε για εργαστήρια που γίνονται κάθε βδομάδα  Roll Eyes

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on June 28, 2006, 16:03:43 pm
Σήμερα μου ήρθε στο σπίτι το ενημερωτικό δελτίο της ένωσης πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι., και μου ανέβηκε πάλι το αίμα στο κεφάλι!!!!!
Αυτό το περιοδικό πώς μπορώ να το αποκτήσω? Υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή?
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: June 28, 2006, 21:59:45 pm »

Διάβασα λίγο της θέσεις της ΕΕΤΕΜ από το σχετικό site.
Καλά αυτοί δεν παίζονται...

Θα μου πεις τώρα, αυτοί φταίνε? Ή το ΥΠΕΠΘ που εκείνο κι αν δεν παίζεται!!

Πάντως θέλει ..ταλέντο για να τα κάνεις τόσο μα τόσο ..μπάχαλο στην εκπαίδευση...
(και εδώ πρέπει σαφώς να αναγνωρίσουμε την παμμέγιστη συμβολή των κκ. Αρσένη και
Ευθυμίου και την ..αδρανειακή διευκόλυνση εκ μέρους του σημερινού αρχηγού της
αξιωματικής αντιπολίτευσης...)

BTW αυτός ο Δημόπουλος είναι μήπως αυτός που έχει γράψει κάποια βιβλία ηλεκτρικών εγκαταστάσεων?
(αν και νομίζω ότι εκείνος ήταν Φίλιππος...)

Γρηγόρης Παπαγιάννης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #3 on: June 28, 2006, 22:57:18 pm »

Καλά, τα εργαστήρια στα Τ.Ε.Ι. πάντα έχουν υποχρεωτικές παρουσίες όπως το περιγράφεις και με εργασία κάθε εβδομάδα, και μερικές φορές και με επίπονη σωματική εργασία (έχω ρίξει λιμάρισμα εγώ σε εργαστήρια μηχανουργείου...) αυτό είναι και το πρόβλημα κατανόησης τώρα στην Θεσσαλονίκη, τι σημαίνει ρε παιδιά έχουμε εργαστήριο αλλά δεν είναι υποχρεωτικό??? Στις θεωρίες έλα να δείς. Ήμουνα επιτηρητής σε ένα μάθημα, παρόμοιο με τα Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι, και πέφτει ερώτηση "τι γνωρίζετε για τον μαγνητισμό?". Η απάντηση που έδωσαν αρκετοί ηταν "Ο μαγνητισμός ανακαλύφθηκε (!) στην Μαγνησία της Μικράς Ασίας και γι'αυτό τον λέμε έτσι !!!!". Σκεφτείτε πως εδώ και 2 χρόνια η βιβλιοθήκη είναι κλειστή, αλλά κανείς δεν έχει παραπονεθεί. Και τι άλλο να πούμε? Πως ζητάνε της Παναγιάς τα μάτια από δικαιώματα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθηγητές που έχουν ως μοναδικό προσόν ένα πτυχίο  Σχολής Υπομηχανικών? Και καλά είναι σε "προσωποπαγείς" θέσεις. Ε, και? Διδάσκουν κανονικότατα... Και άλλα πολλά...
Το περιοδικό διατίθεται στα ταμειακώς εντάξει μέλη της Ένωσης, (όποτε το θυμηθούν, κυρίως το στέλνουνε όποτε είναι να μαζέψουνε συνδρομές). Αν σε ενδιαφέρει, μπορώ να σας το στείλω πριν το κάνω χαρτοπόλεμο. Ακόμη, ίσως να μπορείς να το βρείς σε κάποιο περιφερειακό γραφείο της Ένωσης.

Όχι. Καμία σχέση. Να γράψει και βιβλίο ο Δημόπουλος...ανέκδοτο!

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
chokonf
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #4 on: June 29, 2006, 10:28:03 am »

Είμαι κι εγώ απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. (Θεσσαλονίκης Τμήμα Ηλεκτρονικής) και ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ με τις απόψεις του sminias!

Διατελούσα 4 έτη ωρομίσθιος εργαστηριακός συνεργάτης με πλήρη προσόντα (είμαι και κάτοχος μεταπτυχικού από τη Μ.Βρετανία) και δεν έπεσαν στην αντίληψή μου ερωτήσεις σε εξετάσεις του τύπου που διατυπώνει ο ανωτέρω (πλέον) συνάδελφος!
Αντιθέτως μάλιστα, σε πολλά από τα μαθήματα του τμήματος μας, αμφιβάλλω αν θα μπορούσες με "την επάρκεια γνώσεων" που απόκτησες εδώ  να ασχοληθείς επιτυχώς με την επίλυση τους!

Στο τμήμα Ηλεκτρονικής το επίπεδο είναι υψηλό και φυσικά δεν εξετάζονται σε τέτοιου είδους ερωτήσεις οι φοιτητές!
Επιπλέον οι καθηγητές που διδάσκουν είναι απόφοιτοι της εδώ σχολής μας ή Φυσικοί με μεταπτυχιακές σπουδές ή/και διδακτορικό.
Το ίδιο ισχύει και για τους τους περισσότερους ωρομίσθιους.
Υπάρχουν βέβαια και οι αντίστοιχοι καθηγητές εφαρμογών (οι εργαστηριακοί) οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι όντως απλά απόφοιτοι των σχολών αυτών και όχι Πολυτεχνίτες ή Φυσικοί.
Μπορεί όμως να αμφισβητήσεις την τεχική τους επάρκεια για την οποία και βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις;

Λυπάμαι όταν κάποιος μιλάει απαξιωτικά για το τμήμα στο οποίο φοίτησε και το οποίο ουσιαστικά του έδωσε την δυνατότητα να βρίσκεται σε αυτό εδώ το τμήμα!

Αλήθεια από ποιο τμήμα αποφοίτησες (πλέον) συνάδελφε;
Έχεις δουλέψει έξω σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες να δεις επίπεδο στην εργασία των Μηχανικών ΤΕ;
Ή μήπως πιστεύεις ότι έξω σε ρωτάνε εταιρείες τι ερωτήσεις έπεσαν στις εξετάσεις σου στο τάδε μάθημα ή την ύλη του μαθήματος;

Όσο για τις θέσεις τις οποίες έχετε διαβάσει και σας προκαλούν τόσο έκπληξη σας αναφέρω ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ για ποιο λόγω υπάρχει κινητικότητα και για ποιά θέματα. Είμαι διατεθημένος όμως να σας βοηθήσω να ενημερωθείτε ακριβώς πέρα απλά από την απλή ανάγνωση του δελτίου που κάνατε.

Αναμένω τις απαντήσεις σας, για τη συνέχεια της ιστορίας μας, μιας ήδη έχει μεγαλώσει αρκετά το μήνυμα μου!

gpap

View Profile
« Reply #5 on: June 29, 2006, 10:52:58 am »

Να καλωσορίσω το νέο φίλο στο forum και στην κουβέντα που κάνουμε εδώ.

Πρώτα από όλα να δηλώσω ότι σαν δάσκαλος χαίρομαι να διαβάζω ότι σε μια σχολή τα πράγματα πάνε τόσο καλά. Ιδανικά καλά θα έλεγα, μιας και αν κάποιος μπει στον κόπο να αποδελτιώσει τις κατά καιρούς τοποθετήσεις μας δημόσια και μη θα διαπιστώσει ότι εμείς τουλάχιστον για το Τμήμα μας δεν είμαστε όσο θα έπρεπε ικανοποιημένοι.

Τι να φταίει άραγε γι αυτό? Δεν έχουμε καλούς δασκάλους? Δεν έχουμε καλούς φοιτητές? Δεν έχουμε καλό πρόγραμμα σπουδών? Δεν έχουμε κτίρια, εργαστήρια, εξοπλισμό? Τί? Και στην τελική τι να είναι αυτό που έχουν τα ΤΕΙ και δεν το έχουν τα ΑΕΙ?

Μην περιμένεις απάντηση από μένα, εγώ περιμένω τη δικιά σου στα παραπάνω ερωτήματα.

Η δικιά μου όμως παρέμβαση στο θέμα είχε να κάνει με τη ΕΕΤΕΜ και τον αγώνα που κάνει για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ. Και εκεί είναι οι ενστάσεις μου. Φυσικά η ΕΕΤΕΜ ως συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου καλά κάνει και διεκδικεί. Αντίστοιχα καλά κάνει και αμύνεται όσο μπορεί το ΤΕΕ (σε έναν αγώνα που προσωπικά πιστεύω ότι είναι από τα πριν χαμένος). Οι ευθύνες βαρύνουν άλλους. Εκείνους που αποφασίζουν σε μια νύχτα για πολλούς και διάφορους λόγους ότι οι Α θα αποκτήσουν τα ίδια ή και περισσότερα επαγγελματικά διακιώματα με τους Β γιατί έτσι μας αρέσει. Οτι οι Γ θα γίνουν ίδια κατηγορία με τους Δ διότι έτσι κάνει η xy χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και η αρραβωνιαστικιά ενός έλληνα ταξιτζή των Βρυξελών που τέλειωσε τη klm σχολή και θέλει να δουλέψει στο γραφείο του κουνιάδου της στην Αθήνα έκανε μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκο δικαστήριο. Και αυτή καλά έκανε και δικαίωμά της. Εμείς όμως κλασσικά αφήσαμε να περάσουν 20 χρόνια και όταν μια μέρα μας ήρθε ο ...λογαριασμός στο στυλ ή συμμορφώνεστε ή θέλω τόσο εκατομμύρια ? για κάθε μέρα μη συμμόρφωσης, αποφασίσαμε αυτόματα και βγάλαμε έναν νόμο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τον οποίον μάλιστα τον ονομάσαμε 'Θεσμικό πλαίσιο για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα'. Μοιάζει με σενάριο ..αρρωστημένης φαντασίας? Ισως είναι και λίγο πιο ..αθώο από την ένοχη πραγματικότητα.

Διάβασε λοιπόν φίλε μου τις θέσεις της ΕΕΤΕΜ για το νέο νομοσχέδιο του δημοσιουπαλληλικού κώδικα. Και πες μου αν οι απόψεις αυτές δεν αποπνέουν κόμπλεξ και ανασφάλεια, τότε γιατί προτίμησες και εσύ και πολλοί άλλοι συνάδελφοί σου να μπείτε στη βάσανο των κατατακτηρίων εξετάσεων και 5+ χρόνων σπουδών για ένα ακόμη πτυχίο (δίπλωμα για την ακρίβεια) που στο κάτω κάτω και ισότιμο με αυτό που έχεις είναι και τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα (θα) σου δίνει.

Και για να κλείσω αυτή τη σύντομη παρέμβαση (γιατί το θέμα είναι ατέλειωτο πραγματικά και δεν κουβεντιάζεται με μηνύματα ..τέτοια εποχή μάλιστα), με την επισήμανση ότι οι κινήσεις αυτές τελικά θα οδηγήσουν σε μια κατάσταση όπου όλα τα απόκληρα κολλέγια της Αγγλίας και διαφόρων άλλων ...εξωτικών χωρών θα αποκτήσουν πτυχία κύρους στην Ελλάδα (τουλάχιστον), μιας και αυτό αποτελεί το κεντρικό επιχείρημα των ..συναδέλφων της ΕΕΤΕΜ.
(Μα θα μου πεις εδώ αναγνωρίζουν κάποιες Ιατρικές που δεν τις ξέρουν ούτε οι ..καθηγητές που ...διδάσκουν σε αυτές, θα αφήσουν έξω τέτοια ..κελεπούρια).

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #6 on: June 29, 2006, 14:39:55 pm »

Οσο υπαρχουν Πολ Μηχ, δεν νομιζω να γινει τιποτα το ιδιαιτερο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #7 on: June 29, 2006, 15:01:43 pm »

Ναί συνάδελφε, όλα στα Τ.Ε.Ι. είναι τέλεια, ειδικά στον προθάλαμο πριν μπείς που σου κάνουνε μεταμόσχευση μυαλού και απο μαθητής του -μετα βίας 11-12- γίνεσαι μαθητής του 18,5 για να παρακολουθήσεις τα μαθήματα επιπέδου Ε.Μ.Π. και να με συγχωρείτε, αλλά εδώ να τα λέμε ξεκάθαρα. Ένας μαθητής που γράφει 12, δεν συγκρίνεται με έναν μαθητή που γράφει 18+. Ο τελευταίος, είναι λίγο έστω χαρισματικός.

Αφού λοιπόν περνάμε τον σκόπελο με το τι επίπεδου μαθητές μπαίνουν, ας δούμε και τα υπόλοιπα.

Προφανώς η Θεσσαλονίκη είναι άλλη χώρα, αφού εδω χάμω το να έχει ένας καθηγητής Διδακτορικό είναι ακόμα ένα ζήτημα. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει και με τούς εφαρμογών και τα μεταπτυχιακά.

Και απο αυτούς που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, ελάχιστοι ασχολούνται είτε με την "πιάτσα" είτε με την επιστήμη. Και σε τι μας διασφαλίζει ένα Διδακτορικό που αποκτήθηκε το 1980 χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα έκτοτε?

Ακόμα γελάω όταν θυμάμαι τις απαντήσεις που έδιναν ορισμένοι σε μια επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου. Ποια ερευνητική δραστηριότητα έχετε? Αναθέτω 5 πτυχιακές το εξάμηνο...Ποιές μετεκπαιδεύσεις? Παρακολούθησα ένα σεμινάριο Η/Υ το 1991!

Ας πούμε και για τους σπουδαστές. Αυτούς που παθαίνουν έμφραγμα αν δούν σε μάθημα ειδικότητας "ανώτερα" μαθηματικά..λ.χ. να υπολογίσουν ένα ρυθμό μεταβολής i=dq/dt...Αν δε πέσει και ολοκλήρωμα, το μάθημα πάει για το πτυχίο.

Αυτούς που όταν μπαίνει ένας καθηγητής μέσα να κάνει μάθημα φωνάζουν ρυθμικά "βεντούζα, βεντούζα", κατά την ατάκα του θρυλικού Γκουσγκούνη...

Αυτούς που βρίζουν την μάνα του επιτηρητή οταν τους τσακώσει φορτωμένους σκονάκια.

Αυτούς που τελειώνοντας δεν μπορούν να σου πούν σε τι διαφέρουν δυό αντιστάσεις σε σειρά απο δυό αντιστάσεις παράλληλα.

Αυτούς που δεν πατάνε στο μάθημα ομαδικά και έχουν την πεποίθηση πως επειδή το μαθημά μου δεν είναι "ηλεκτρολογικό" πρέπει και να τους περάσω με το "έτσι θέλω".

Αυτούς που δεν ξέρουν τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή τους στο Τ.Ε.Ι. κατα πού πέφτει ο δρόμος για την βιβλιοθήκη.

Αυτούς (φοιτητές και καθηγητές) που η μόνη φορά που θα ειδωθούν θα είναι στην εξέταση-παρωδία (σε τι να σε εξετάσει κάποιος που δεν ερχότανε να κάνει μάθημα?)

Και αυτά είναι τα ανώδυνα ζητήματα. Να μην μιλήσουμε για ΕΠΕΑΕΚ, μεταπτυχιακά Franchise μέσα στα ιδρύματα, διορισμούς, κλπ...

Για την ιστορία, και έξω δουλεύω, και τελειώνω μεταπτυχιακό στο Ε.Μ.Π., και στα Τ.Ε.Ι. ωρομίσθιος είμαι, και συνδικαλιστής έχω διατελέσει. Νομίζω λοιπόν πως γνωρίζω πολύ καλά το αντικείμενο, αφού επι μια δεκαετία ασχολούμαι με αυτό.

Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #8 on: June 29, 2006, 18:32:36 pm »

Ίσως να είμαι λίγο άσχετος με το θέμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Κάποιος απόφοιτος π.χ. του ΤΕΙ Τοπογραφίας, τι (πρέπει να) αναγράφει στην ταμπέλα έξω από το γραφείο του (ή το πατρικό του κατά gpap Cheesy)?
Τοπογράφος Μηχανικός, Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕΙ, ΤΕΙτζής Τοπογράφος? Τι τελοσπάντων?
Και στην τελική, με τις παρούσες συνθήκες (δεν ξέρω και πολλά σχετικά με το ΤΕΕ) τι διαφορά έχει επαγγελματικά από τον αντίστοιχο Μηχανικό του Πολυτεχνείου?
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #9 on: June 29, 2006, 18:46:22 pm »

Δεν ξέρω τι γίνεται γενικά, καταθέτω προσωπική εμπειρία απο φίλους μου καλούς.

Α' φίλος μου, ΤΕΙ καβάλας βιομηχανική πληροφορική: "Τι μαθήματα κάνετε Λάζαρε στο Πολυτεχνείο;"

"Κυκλώματα, Ηλεκτρονική μπλα μπλα μπλα" εγώ
"Α, τα ίδια κάνουμε" λέει
"Ωραία, τι ύλη έχει; Έχετε το α το β το γ...;"
"Εννοείται!" αποκρίνεται κτλ...

Ε μετά απο καιρό τηλ.

"Μας έβαλε μια δύσκολη εγασία και είπα να πάρω εσένα, γιατί δεν ξέρουμε πως να την κάνουμε" λέει
"Ρε Α αφου ξέρεις οτι έχω περάσει 8 στα 30 μαθήματα είμαι άχρηστος..."
 τεσπα μου τη δίνει και ήταν ένα κύκλωμα RLC σκέτο, τι τιμές θα βάλεις στα στοιχεία για να έχεις τάδε περιοχή διέλευσης συχνοτήτων ή κάτι τέτοιο.

Grin

Φυσικά αυτό δεν είναι τίποτα, αν αρχίσουμε τα 3/2 - 1/2 = 2/0 ....

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
voyager

View Profile
« Reply #10 on: June 29, 2006, 18:52:40 pm »

Quote from: Rosso on June 29, 2006, 18:46:22 pm
Δεν ξέρω τι γίνεται γενικά, καταθέτω προσωπική εμπειρία απο φίλους μου καλούς.

Α' φίλος μου, ΤΕΙ καβάλας βιομηχανική πληροφορική: "Τι μαθήματα κάνετε Λάζαρε στο Πολυτεχνείο;"

"Κυκλώματα, Ηλεκτρονική μπλα μπλα μπλα" εγώ
"Α, τα ίδια κάνουμε" λέει
"Ωραία, τι ύλη έχει; Έχετε το α το β το γ...;"
"Εννοείται!" αποκρίνεται κτλ...

Ε μετά απο καιρό τηλ.

"Μας έβαλε μια δύσκολη εγασία και είπα να πάρω εσένα, γιατί δεν ξέρουμε πως να την κάνουμε" λέει
"Ρε Α αφου ξέρεις οτι έχω περάσει 8 στα 30 μαθήματα είμαι άχρηστος..."
 τεσπα μου τη δίνει και ήταν ένα κύκλωμα RLC σκέτο, τι τιμές θα βάλεις στα στοιχεία για να έχεις τάδε περιοχή διέλευσης συχνοτήτων ή κάτι τέτοιο.

Grin

Φυσικά αυτό δεν είναι τίποτα, αν αρχίσουμε τα 3/2 - 1/2 = 2/0 ....

Τελικά εσύ την έλυσες και του την είπες;;

Και πόσοι ήταν αυτοί οι φίλοι σου 1;2;3; όλο το ΤΕΙ;
« Last Edit: June 29, 2006, 18:56:45 pm by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #11 on: June 29, 2006, 19:01:06 pm »

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ή ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ή ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. που μάλλον είναι και το ορθότερο. Τα επαγγελματικά δικαιώματα του τοπογράφου λ.χ. απο Τ.Ε.Ι. δεν του παρέχουν την δυνατότητα μελέτης για ορισμένα έργα, εκτέλεσης τοπογραφικού για μεγάλες εκτάσεις, ανάληψης Δημοσίων έργων, κλπ. Γενικά, οι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών, εκτός απο το κύριο αντικειμενό τους, αποκτούν δικαίωματα επαγγελματικά σε συναφή αντικείμενα αντίστοιχα των Τ.Ε.Ι. τζηδων. Λ.χ. ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός απο το Πολυτεχνείο, έχει δικαιώματα Μηχανολόγικά ίδια με του Μηχανολόγου από Τ.Ε.Ι. Έτσι και ο Τοπογράφος του Πολυτεχνείου, έχει δικαίωμα να χτίσει διόρωφο, ενώ ο Τ.Ε.Ι.τζής, όχι!

sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #12 on: June 29, 2006, 19:01:46 pm »

Αρκετοί είναι έτσι...

jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #13 on: June 29, 2006, 20:20:17 pm »

Πρώτα από όλα να μη μιλάμε με εμπάθεια για τα ΤΕΙ.Αν όντως νιώθουμε ότι απειλούμαστε ,πρέπει να σκεφτούμε αν εμείς έχουμε κάτι να φοβηθούμε....Ας δούμε μια φορά την αλήθεια κατάματα και ας αφήσουμε την κάλυψη της ανασφάλειας μας και της ανεπάρκειας μας με το πτυχίο που γράφει ΗΜΜΥ.Ο βαθμος πρόσβασης σε μία σχολή δεν καταδεικνύει το αν είναι το άτομο που τον κατείχε είναι "χαρισματικό".Και όλα τα ΤΕΙ δεν έχουν βάση το 12 παρεπιπτόντως.Μήπως είναι σκληρό για μας να αποδεχθούμε ότι άτομα που δεν καταξιώθηκαν από το εκπαιδευτικό σύστημα όπως εμείς,είναι πολλές φορές καλύτερα από μας???Ας δούμε κάποια φορά αν τα επαγγελματικά δικαιώματα που διεκδικούμε έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #14 on: June 29, 2006, 20:24:34 pm »

+1 @jimi

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: