• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:37:44 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:37:44 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 95
Total: 164
Argiris
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
apsathas
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
gkyrodi
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
thathas12
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
BossiTsif
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
moutdimi
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
aalmpanb
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στη δουλειά (Moderators: hjalmar, PolarBear) > Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....  (Read 7477 times)
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Απ: Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι....
« Reply #30 on: July 04, 2006, 11:18:18 am »

λοιπόν φίλτατε έχεις πολύ πλάκα....
από τη μία:
Quote from: chokonf on July 04, 2006, 10:01:22 am

ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞ!

και από την άλλη:

Το κακό όμως για τους Μηχανικάρες Π.Ε. είναι, ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. που εργάζονται έξω σε εργολαβικές εταιρείες είναι πολλοί καλοί γνώστες του αντικειμένου και κατά συνέπεια καλοί στη δουλειά τους και προτιμούνται από τους (βάζοντες απλώς την υπογραφή τους) Μηχανικούς Π.Ε.

Grin Grin

και τώρα για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά,

το πρόβλημα των ΤΕΙ είναι γνωστό τα έχουμε πει και ξαναπεί,ελλιπείς χρηματοδότηση τμήματα με αντικείμεινα υποειδικεύσεις επειστιμονικών αντικειμένων που οδηγούν στην ανεργία
μη καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων κτλ κτλ...

θα ήθελα να σταθώ λίγο στο τελευταίο:επαγγελματικά δικαιώματα.

καταρχήν θα συμφωνήσω σε αυτό που λες :

4. Τα Τ.Ε.Ι. τα συμφέρει να αναγνωριστούν τα Πολυτεχνεία ως Master γιατί τότε θα μπορούν πιο εύκολα να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους ως ισότιμοι των Πολυτεχνικών στο βασικό πτυχίο. Το Τ.Ε.Ε. είναι εκείνο που το προβληματίζεται για τον ίδιο λόγο αλλά από την άλλη σκοπιά για να εμποδίσει την εξομείωση των πτυχίων. Γιατί δε λέει πια κανείς την αλήθεια;;

το έχω επισημάνει και εγώ.Με την υποτιθέμενη αναγνώριση των διπλωμάτων(δώσε βάση στο δίπλωμα) ως μάστερ ανοίγει ο δρόμος για την ισοτιμία που επιδιώκουν τα ΤΕΙ.

και αυτό στην ουσία σημαίνει εξομοίωση προς τα κάτω,με χειρότερους όρους εργασίας και λιγότερες απαιτήσεις από την εργοδοσία(δλδ μιλάμε για έμμεση υποβάθμιση)

επιπλέον :

εγώ που το λέω αυτό δεν διακατέχομαι από κανένα κόμπλεξ απέναντι σε αποφοίτους των ΤΕΙ αλλά ρε παιδιά πρέπει να δούμε την κατάσταση κατάματα.Το επίπεδο σπουδών των ΤΕΙ είναι ισάξιο με αυτό των πολυτεχνείων;;;

το γνωστικό αντικείμενο ενός ΤΕΙ που συνήθως είναι μαι υποειδικότητα της ειδίκευσης σου δίνει ολοκληρωμένη μόρφωση πάνω στην επιστήμη για να μπορείς και εσύ αργότερα να εξασκήσεις το επάγγελμα με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα;;

αν όχι είναι τουλάχιστον ανήθικο απέναντι στην κοινωνία να ζητάς με την τωρινή κατάσταση των ΤΕΙ εξομοίωση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

πιστεύω ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ θα πρέπει να κινηθούν σε άλλη κατεύθυνση ,στην πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους για δουλειά με δικαιώματα  η οποία με την σημερινή κατάσταση της διάσπασης της εκπαίδευσης δεν συμβαδίζει.

τα έχουν πει και άλλοι και για να μην κουράζω περισσότερο και εγώ δες αν δεν το έχεις κάνει ήδη τη θέση της Πανσπουδαστικής για ενιαία ανώτατη

Υ.Γ1.τα quotes δεν είχαν σκοπό να σε μειώσουν,αλλίμονο πλακίτσα για επέλθει ισσοροπία
Υ.Γ.2 ουφ ουφ ζαλίστικα δεν είμαι εγώ για για να ποστάρω...
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #31 on: July 04, 2006, 11:18:57 am »

Πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω το σκεπτικό σου chokonf.

Αν συνοψίσω τα γραφόμενά σου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ (κάποιων από αυτά τελος πάντων) είναι τουλάχιστον εξίσου καλοί με τους απόφοιτους των αντίστοιχων ΑΕΙ και μερικοί από αυτούς ίσως και ακόμη καλύτεροι.
Και οτι το σύστημα (γενικώς) είναι εκείνο που δεν επιτρέπει στους καλούς και άξιους αποφοίτους των ΤΕΙ να εξελιχτούν και να αμοιφθούν ανάλογα, άντε να βάλουμε κια το ΤΕΕ μέσα στους 'κακούς'.
Τέλος η αλυτρωτική προσδοκία είναι ότι θα έρθει πάλι με χρόνια με καιρούς μια στιγμή που (όχι πάλι δικά μας δεν θα είναι) αλλά το πτυχίο των ΤΕΙ θα είναι MSc όπως και των αντίστοιχων AEI.

(τώρα στο δρόμο μπορεί κάτι να μου ξέφυγε...).

Αν είναι αυτό το ρεζουμέ, λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα.

Δεν είναι το επίπεδο ούτε των φοιτητών, ούτε του προγράμματος σπουδών, ούτε των καθηγητών των ΤΕΙ ίδιο, ούτε καν συγκρίσιμο μ ετο αντίστοιχο των σχετικών ΑΕΙ. Και αυτό δεν το ισχυρίζομαι εγώ. Σου ανέφερα μετρήσιμα μεγέθη που είναι διαθέσιμα στον καθένα. Δες τις βαθμολογίες εισαγωγής, δες τα μαθήματα καιτις ώρες διδασκαλίας, δες τις δημοσιεύσεις των καθηγητών και κρίνε και μόνος σου.

Εδώ όμως και εσύ και εγώ και όλοι πέφτουμε στη μεγάλη λούμπα που λέγεται ...ανταγωνισμός. Και εκεί είναι το πρόβλημα φίλε μου που τρώει τόσα χρόνια τα ΤΕΙ και τώρα τελευταία και τα ΑΕΙ. Ο ρόλος των ΤΕΙ και των ΑΕΙ πρέπει να είναι σαφέστατος και συμπληρωματικός, όχι ανταγωνιστικός. Αν το αντικείμενο των ΤΕΙ είναι η θέλουμε να είναι ίδιο με τα ΑΕΙ και παλεύουμε να το πετύχουμε ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΕΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΕΙ (Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ) ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. Αν όμως πιστεύουμε ότι στη τεχνική πυραμίδα πχ υπάρχουν διακριτοί ρόλοι για κάθε απόφοιτο κάθε βαθμίδας,ρόλοι συνεργασίας και κοινής προσαπάθειας, ρόλοι όχι στεγανοί αλλά τέτοιοι που θα επιτρέπουν (και θα προτρέπουν θα έλεγα) τον κάθε συνεργάτη να εξελίσσεται συνέχεια, τότε ας πάμε χωρίς προκαταλήψεις να ανιχνεύσουμε αυτούς τους ρόλους, να τους κατοχυρώσουμε και να τους ενισχύσουμε. Γιατί η λύση δεν είναι 'εγώ μπορώ να κάνω και τη δική σου δουλειά'. Η λύση είναι ότι 'για να γίνει σωστά αυτή η δουλειά πρέπει να συνεργαστούν 2 ή τρεις ή 103'.

Τώρα το ότι υπάρχουν απόφοιτοι ΤΕΙ πολύ καλύτεροι από αποφοίτους ΑΕΙ αυτό είναι κάτι που πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει. Δεν μπορεί όμως να θεωρηθεί ότι είναι και ο κανόνας.

Ας το κόψω όμως εδώ γιατί θα χρειαστεί και αυτό ...σύνοψη.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #32 on: July 04, 2006, 11:23:21 am »

Παντου υπαρχουτν ατομα που βαριουνται κι ατομα που γουσταρουν οτι κανουν. Στα ΤΕΙ περνανε ατομα που πιθανοτατα βαριουνται ολοι τους την ζωη(ισως βεβαια και οχι-μιλαω κρινοντας και παλιους μ συμμαθητες οι οποιοι πηγαν σε ΤΕΙ) και στα Πολυτεχνεια υπαρχουν ατομα, που ισως τους εκαναν να βαριουνται ή και επειδη τους ξεβρασε το κυμα.
Chokonf προφανως και υπαρχουν ΤΕΙτζηδες που φυσανε, αλλα αυτοι ειναι αυτοι που γουσταρουν απλα το αντικειμενο. Και δεν ειναι ετσι επειδη σπουδασαν στα ΤΕΙ. Το ιδιο ισχυει και για Πολυτεχνεικαριους. Υπαρχουν και ατομα τα οποια φυσανε, αλλα οχι επειδη ειναι στο Πολυτεχνειο.
Περα απο αυτα, δεν νομιζω οτι μπορει να συγκριθει και τοσο το επιπεδο σπουδων(μιλαω για επιπεδο σπουδων και οχι για τα ονοματα των μαθηματων- γιατι τα ονοματα μπορουν να γινουν οσο εξωτικα θες)

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #33 on: July 05, 2006, 01:42:46 am »

Είναι κάτι παραπάνω από φανερή η εμπάθεια του για τον κ.Δημόπουλο! Από τη στιγμή που και ο ίδιος δεν παραλείπει συνεχώς να μας παρουσιάζει τον εαυτό του ως συνδικαλιστή καταλαβαίνω πολλά..... και ελπίζω οι υπόλοιποι πολλά περισσότερα..

Ο κ. Δημόπουλος καλά την έχει βρεί. Είναι Πρόεδρος ενός συλλόγου με ψόφια αντιπολίτευση, που ελάχιστα μέλη του ενδιαφέρονται για το τι γίνεται, και συνεχώς απαιτεί. Γιατί να αγαπάω κάποιον που πληρώνεται χωρίς να εργάζεται απλά για να "απαιτεί" ο,τι του κατέβει? Τον έχω ακούσει άπειρες φορές σε ημερίδες, ορκωμοσίες κλπ κλπ να βρίζει τα Πολυτεχνεία και τους αποφοίτους τους. Συγγνώμη, αλλά αν είσαι στο Πολυτεχνείο και συμφωνείς μαζί του, μάλλον έχεις σοβαρό πρόβλημα και πιθανότατα δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ.
Επίσης, ναι, ΗΜΟΥΝ συνδικαλιστής, και στην ΕΕΤΕΜ κατέβαινα σε ψηφοδέλτιο. Μέχρι που κατάλαβα δύο πράγματα. Πρώτον πως αυτά που υποστήριζα δεν ηταν σωστά και το έβλεπα πλέον με τα ίδια μου τα μάτια πως τα Τ.Ε.Ι. δεν είναι ανώτατα ιδρύματα και τους λείπουν πάρα πολλά χαρακτηριστικά ωστε να γίνουν τέτοια. Δεύτερον, αφού πλέον άνηκα σε άλλον επαγγελματικό χώρο και μάλιστα "αντίπαλο" δεν μπορούσα να ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό στην ΕΕΤΕΜ. Το θεώρησα ασύμβατο και υποκριτικό. Κάποιον θα δούλευα. Τώρα, οι άλλοι θα ηταν, ο εαυτός μου θα ήταν, πάντως κάποιον θα δούλευα, και έχω παλέψει και με τον εαυτό μου, αλλά και με τους γύρω μου αρκετά ωστε να μπορώ να λέω τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη χωρίς φόβο και πάθος. Και δεν θα έχανα αυτό το δικαίωμα χάριν του συνδικαλισμού.

2. Σε κάποιο από τα Post αναφέρει:
"Άλλωστε, με την εξομοίωση των πτυχίων δεν θα πάρει έξτρα λεφτά ο Τ.Ε.Ι.τζής. Εμείς θα παίρνουμε λιγότερα."

Αυτό από που το συμπεραίνεις αυτό αγαπητέ; Περισσότερο σε λαϊκισμό μου φέρνει κύριε συνδικαλιστή. Είναι μια κλασική τακτική, βάσει της οποίας  φοβίζουμε τον κόσμο (ο οποίος προφανώς δεν ξέρει τα πράγματα) και έτσι τον έχουμε με το μέρος μας (κάνοντάς τον έτσι να πιστέψει ότι σε ότι λέμε έχουμε δίκιο και ότι προσπαθούμε για το δίκιο του).

Ε, εδώ απλά είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Τι άλλο να σου πώ? Όταν  ο απόφοιτος Τ.Ε.Ι. παίρνει 800 και ο Πολυτεχνίτης 1000, και έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα την ίδια υπογραφή, μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τα ακριβώς ίδια πράγματα, γιατί κάποιος να προσλάβει έναν Πολυτεχνίτη με 1000? Η θα προσφέρει στον ΤΕΙ τζη 1000?  Ξέρεις τι θα κάνει? Μάλλον θα προσλάβει έναν Πολυτεχνίτη (λόγω συνήθειας-ονόματος-παράδοσης) με 800, και τότε και ο Πολυτεχνίτης θα το αποδεχτεί. Και μην μου πείς για το Τ.Ε.Ε. και τις ελάχιστες αμοιβές Μηχανικών, γιατί ακόμα και τώρα αυτά καταστρατηγούνται.

Ο λόγος που υπάρχει χαμηλό επίπεδο σε ομάδες φοιτητών των Τ.Ε.Ι. (ιδιαίτερα σε κάποια περιφερειακά τμήματα) είναι διότι στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται και απόφοιτοι από τα Τ.Ε.Ε. ή Επαγγελματικά Λύκεια ή όπως αλλιιώς θέλουν αυτοί να τα λένε. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άτομα με εμφανείς αδυναμίες σε βασικές γνώσεις. Και δεν φταίνε οι φοιτητές. Φταίει το εκπαιδευτικό μας σύστημα που δεν τους παρείχε τα απραίτητα εφόδια πριν την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Ι.

Μπά, και τι λές? Και επειδή κάποιοι είναι τυφλοί, πρέπει να γκαβωθούμε όλοι? Και αν είναι αδύναμοι, γιατί τελειώνουνε τα Τ.Ε.Ι.? Εκτός και αν δεν τελειώνουν, οπότε δεν μας αφορούν διότι μιλάμε για απόφοιτους. Το πρόβλημα που έχουν τα ΤΕΛ, τα ΤΕΙ και το υπουργείο γιατί να υποβαθμίσει και το δικό μου επάγγελμα?

Θα έπρεπε να είχε παρατηρήσει ότι συνεχώς κόβονται τα ίδια άτομα.
Είναι αυτοί που από το Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης (τμήμα από το οποίο αποφοίτησα και είναι ένα εκ των οποίων μετά τις μεταπτυχικές μου σπουδές δίδασκα)  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ και απλά μετά από κάποια χρόνια παρατάνε εντελώς την σχολή.
Δε γενικεύω τα πράγματα. Μιλάω για πράγματα και για σχολές που γνωρίζω τι συμβαίνει.

Είναι φανερό ακόμα και μέσα στις παραδόσεις των μαθημάτων ποιες είναι αυτές οι ομάδες των φοιτητών και δε χρειάζεται να φτάσει η εξεταστική για να το παρατηρήσεις. Δεν κοιτάμε όμως πως θα γίνει να τους περάσουμε "γιατί έχουμε εντολή άνωθεν" να περνάμε συγκεκριμμένο αριθμό φοιτητών.
Εκτός κι αν, από το μίσος γι αυτό που κάνουμε, τιμωρούμε τους φοιτητές με δύσκολα θέματα. Υπάρχουν και τέτοιοι... και στην εδώ σχολή μας...

Δεν νομίζω πως υπάρχουν φοιτητές που είναι τόσο βιτσιόζοι. Έρχονται, παρακολουθούν, κατεβαίνουν και στην εξέταση μέσα στο κατακαλόκαιρο ή το καταχειμωνο για να γράψουν βλακείες. Μάλλον θέλουν να γράψουν, αλλά δεν μπορούν. Δεν υπάρχει μίσος. Συμπαθεια υπάρχει γιατί όντως είναι αδύναμοι και άσχετοι αλλά δεν φταίνε 100% αυτοί. Φταίνε οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι υπουργοί, οι..οι..Αλλά η συμπάθεια για κάποιον  δεν σημαίνει οτι θα τον αφήσουμε να κάνει ο,τι θέλει. Και έναν κουτσό τον  συμπαθώ, αλλά δεν μπορώ να τον βαφτίσω Ολυμπιονίκη όσο και να θέλει, ούτε να τον κάνω Λοκατζή. Τι να γίνει? Δεν γίνεται όμως να μην περάσουν κάποιοι. Υποχρεωτικά, κάποιοι περνάνε. Κυρίως όσοι είναι λίγο πιο κάτω απο το 5 (3+). Οι απαντήσεις των θεμάτων ενίοτε μπορεί να είναι γραμμένες και στον πίνακα. Παρ'όλα αυτά τον κοιτάνε όπως κοιτά η αγελάδα το τρένο.

Γεγονός είναι ότι καθώς περνάνε τα χρόνια όλο και λιγότεροι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κάποιο Τ.Ε.Ι.. Οι περισσότεροι προτιμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο ίδρυμα στο εξωτερικό.

Γι αυτό φταίει η γενικότερη αντίληψη που καλλιεργούμε. Ότι δηλαδή εάν πάνε σε κάποιο Τ.Ε.Ι. εκεί θα είναι φοιτητές β' κατηγορίας. Ενώ εάν πάνε έξω για σπουδές και φεύγει χρήμα από τη χώρα είναιι καλύτερα εεε;;;;

Δεν νομίζω πως πάνε λιγότεροι κάθε χρόνο στα Τ.Ε.Ι. Ειδικά αφού οι εισακτέοι αυξάνονται. Όποιος έχει την τρέλλα να γίνει κάτι συγκεκριμένο, είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα φύγει έξω. Εκτός και αν πρέπει όλους να τους βάλουμε Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνείο.
Ειδικά στους Γιατρούς, εγώ προσωπικά ζητάω να δώ πτυχίο πρώτα. Αν έχει τίποτα λατινικούς χαρακτήρες και είμαι στην ανάγκη, πάει στο διάολο, μια ένεση ας μου την κάνει. Αν έχει τίποτα σλαβικούς,και πεθαμένος να μαι, παίρνω το κρεββάτι στην πλάτη και τρέχω. Θα τους προτιμούσα καλούς Τ.Ε.Ι.τζήδες νοσηλευτές, παρά γιατρούς απο το Πανεπιστήμιο του τρέχα γύρευε...

Τα Τ.Ε.Ι. τα συμφέρει να αναγνωριστούν τα Πολυτεχνεία ως Master γιατί τότε θα μπορούν πιο εύκολα να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους ως ισότιμοι των Πολυτεχνικών στο βασικό πτυχίο. Το Τ.Ε.Ε. είναι εκείνο που το προβληματίζεται για τον ίδιο λόγο αλλά από την άλλη σκοπιά για να εμποδίσει την εξομείωση των πτυχίων. Γιατί δε λέει πια κανείς την αλήθεια;;

Κοίτα τον τίτλο του άρθρου στην σελίδα 11 κάτω απο το editorial που έχω κάνει link και έλα πες μου ποιός έχει εμπάθειες και ποιός θέλει να αναγνωριστούν τα Πολυτεχνεία ως Master. To T.E.E. καλά κάνει και προστατεύει τους αποφοίτους του. Με αυτούς τους λαϊκισμούς, έχούν καταστραφεί επαγγέλματα και επαγγέλματα. Ευτυχώς που το Τ.Ε.Ε. έχει αντοχές και διατηρεί το επάγγελμα σε κάποιο επίπεδο, όπως επίσης και το ΤΣΜΕΔΕ.

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
chokonf
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #34 on: July 06, 2006, 12:44:28 pm »

Επανέρχομαι για να απαντήσω σε αυτούς που "δυσκολεύονται να κατανοήσουν" τα λεγόμενα μου.

Άμα ξαναδείτε τα προηγούμενα post gpap θα παρατηρήσετε την εξής φράση:

Άλλος ο σκοπός του ενός τμήματος (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ), άλλος ο σκοπός του άλλου (Τ.Ε.Ι.).

Εκείνο που λέω για το σύστημα είναι ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δεν είναι όλοι κακοί, ούτε όλοι καλοί. Κάτι στο οποίο όλοι συμφωνούμε.

Συμφωνώ με τους διακριτούς ρόλους που αναφέρεστε. Αλλά γαι να σας φέρω κι ένα παράδειγμα στο οποίο δεν μπορεί - και νομοθετικά ορθώς - δεν υφίστανται διακριτοί ρόλοι. Ο απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής ενός ΤΕΙ τι διαφορετικά δικαιώματα μπορεί να έχει από έναν του ΤΗΜΜΥ του τομέα Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών;   
(εννοείται στο αντικείμενο της ηλεκτρονικής μόνο αφού μόνο εκεί έχει δικαιώματα ο απόφοιτος των ΤΕΙ)
Αν πιστεύεται ότι πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στο ανωτέρω παράδειγμα  θα σας απαντήσω εκτενέστερα για να μη τρώω χώρο τώρα εδώ. Και μη μου πείτε άλλος τομέας αυτός, εγώ μιλάω για τον ενεργειακό!
(εκεί υπάρχουν ήδη διακριτοί ρόλοι, βλέπε άδειες)

Επειδή όλοι μιλάτε για το πρόγραμμα σπουδών να σας θυμίσω ότι ως ΤΗΜΜΥ έχουμε πλήρη δικαιώματα για όλων των ειδών τα έργα (σχετικών με τον τίτλο του πτυχίου) ανεξαρτήτως τομέα που ακολουθήσαμε....

Όσο γαι την μεγαλύτερη κομπλεξική συντεχνία που υπάρχει και φέρει την ονομασία ΤΕΕ να σας θυμίσω ότι είναι οι ίδοι που αναγνωρίζουν με συνοπτικές διαιδκασίες αποφοίτους πανεπιστημίων του εξωτερικού (3+1ΜΑΣΤΕΡ) ως αντίστοιχους Πολυτεχνίτες. Γι αυτό τι έχετε να πείτε; Μιλήστε μου πάλι για πρόγραμμα σπουδών....κτλ
Αχ αυτοί των ΤΕΙ φταίνε για όλα εε;; Αυτοί υποβαθμίζουν το πτυχίο μας;;

Το ΤΕΕ είναι εκείνο που αντιδρά στο να αναγνωριστούν τα Πολυτεχνεία ως Μάστερ (ασχέτως με το τι φαίνεται) για να μην εξομοιωθούν τα πτυχία των ΤΕΙ με των ΤΗΜΜΥ στο επίπεδο του βασικού πλέον τίτλου (αν τελικά αναγνωριστούν ως πτυχίο και μάστερ τα πολυτεχνεία).

Εκείνο που ξεχνάνε οι κύριοι των ΤΕΕ είναι τα ΙΕΚ που παραφυλάνε από πίσω.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με αυτή τους τη στάση θα μας οδηγήσουν σε μια μαζική υποβάθμιση ως ΤΗΜΜΥδες.

Ήδη έξω τους φαίνεται αστείο που έχουμε πενταετής σπουδές για το επάγγελμα του μηχανικού. Για να μη σας αναφέρω το ρεζιλίκι και τα γέλια αναφορικά με την προσφώνηση του Υπουργείου Παιδείας ως "Παιδείας & Θρησκευμάτων" και στη μετάφρασή του από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Λες και είμαστε καμιά τριτοκοσμική χώρα.

Τώρα και για τον sminias

1.Αγαπητέ τέως συνδικαλιστή sminia, οι συνδικαλιστές παντού έτσι ήταν κι έτσι θα είναι στην Ελλάδα. Χαραμοφάηδες και δημοσιοσχεσίτες του κερατά!

2. Τις αμοιβές των Μηχανικών ΠΕ δεν τις ρίχνουν οι Μηχανικοί ΤΕ αλλά ο νόμος προσφοράς και ζήτησης.
Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο!

3. Στα χρόνια που δουλεύω στα ΤΕΙ στο δικό μου τμήμα δεν έχω δει "αδύναμους " να τελειώνουνε. Τουλάχιστον όχι σε εμάς. Γνωρίζω ότι αλλού υπάρχει οδηγία για να περνάνε συγκερκριμμένο ποσοστό όπως το ίδιο ισχύει και γαι ΑΕΙ.

4. Πάντως γαι τους γιατρούς που αναφέρεσαι, επειδή τυχαίνει να εργάζομαι στον χώρο της υγείας, αν αγαπητέ βλέπεις το πτυχίο και κρίνεις αν έτσι είναι κάποιος καλός γιατρός, τυχερός είσαι που την γλύτωσες μέχρι τώρα!
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #35 on: July 06, 2006, 14:47:50 pm »

Quote from: chokonf on July 06, 2006, 12:44:28 pm
Συμφωνώ με τους διακριτούς ρόλους που αναφέρεστε. Αλλά γαι να σας φέρω κι ένα παράδειγμα στο οποίο δεν μπορεί - και νομοθετικά ορθώς - δεν υφίστανται διακριτοί ρόλοι. Ο απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής ενός ΤΕΙ τι διαφορετικά δικαιώματα μπορεί να έχει από έναν του ΤΗΜΜΥ του τομέα Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών;   
(εννοείται στο αντικείμενο της ηλεκτρονικής μόνο αφού μόνο εκεί έχει δικαιώματα ο απόφοιτος των ΤΕΙ)
Αν πιστεύεται ότι πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στο ανωτέρω παράδειγμα  θα σας απαντήσω εκτενέστερα για να μη τρώω χώρο τώρα εδώ. Και μη μου πείτε άλλος τομέας αυτός, εγώ μιλάω για τον ενεργειακό!
(εκεί υπάρχουν ήδη διακριτοί ρόλοι, βλέπε άδειες)

Τώρα βρήκες και το κατάλληλο παράδειγμα.Πρώτα από όλα μιλάς για ένα κλάδο που στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτος.Στον παγκόσμιο χώρο αυτά διαχωρίζονται.Υποτίθεται ότι ο ΗΜΜΥ θα πρέπει να ερευνά ,να σχεδιάζει και να υλοποιεί και ο αντίστοιχος των TEI μόνο να υλοποιεί στην παραγωγική διαδικασία .Αν το πάμε στη γνώση μόνο ,δηλαδή ότι ο ΗΜΜΥ τελικά φτάνει να έχει τις ίδιες γνώσεις ή λιγότερες από πολλούς ΤΕΙ αυτό είναι άλλη ιστορία.Μπορώ να σου πω ότι η γνώση δεν έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό σύστημα όπως έχει διαμορφωθεί στο παγκόσμιο χώρο εδώ και κάτι αιώνες.

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: July 06, 2006, 16:05:26 pm »

Οταν λες εξω τους φαινεται αστειο για τις πενταετεις σπουδες, που εξω εννοεις; Στην Αγγλια; Με τους καταπληκτικους τις μηχανκους; Μπορω να σ πω χιλια πραγαματα με τα οποια γελανε μαζι μας.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: July 06, 2006, 16:53:06 pm »

Και στην τελικη, εσυ θες να επςι οτι απο τα ΤΕΙ στα 3.5 χρονια, γιατι το τελευταιο εξαμηνο θα ειναι σαν τα δικα μας 3 χρονια; Αν τα πραγματα επρεπε να ειναι οπως επρεπε θα το δεχομουν. Αλλα αν θες να μ πεις οτι στα ΤΕΙ κανουν αυτα που κανουμε εμεις εδω απο πλευρας θεωριας(απο πραξη δεν το συζητω-αιωνες πισω ειμαστε), ε τοτε τι να πω. Μαλλον το λες γιατι δεν ησουν εσυ εδω στα 3 πρωτα χρονια. Αν τα Πανεπιστημια ηταν αποδεσμευμενα απο το Λυκειο και ετσι το που θα παει ο καθενας ηταν θεμα καθαρα δικο του και οχι βαθμολογιας τοτε να το συζητουσαμε. Αλλα οπως ειναι τα πραγματα, με τα ατομα που βγαζουν 19 και ερχονται στις σχολες μας(ασχετα με τον αν ερχονται εδω κατα τυχη ή οχι) ειναι τουλαχιστον ανηθικο να τα εξισωνεις με ατομα τα οποια ειχαν βγαλει 14. Γιατι στα 4 χρονια του ΤΕΙ ειανι σαν να χανεις απλα μαι φορα τομεα(που δεν ειναι και τοσο σπανιο).

sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #38 on: July 06, 2006, 18:23:53 pm »

Το Τ.Ε.Ε. είναι κακό...ο νόμος προσφοράς και ζήτησης δεν επηρεάζεται απο κάποιες χιλιάδες μηχανικούς που θα εξομοιωθούν μαζί μας...οι γιατροί απο-δεν-ξέρω-που είναι κορυφαίοι...να δώ τι άλλα θ'ακούσω!!

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
gpap

View Profile
« Reply #39 on: July 06, 2006, 19:50:14 pm »

Τελικά κατάλαβα. Το κόλλημα σου (γιατί περί κολλήματος πρόκειται) έχει να κάνει με τη νομοθεσία, τη δυνατότητα υπογραφής, την εξέλιξη και δε συμμαζεύεται.
Συνεπώς δεν οφελεί να συζητάμε για την ουσία των σπουδών.

Και βέβαια με αυτή τη λογική φυσική είναι και η απαξιωτική αντιμετώπιση των πενταετών σπουδών.
Για σένα ιδανική θα ήταν η σχολή που σε 2 εξάμηνα θα σου δινε το δικαίωμα της αέναης εξέλιξης στο αγαπημένο σου Δημόσιο,
της υπογραφής για τα πάντα, και κανένα κάμπριο δώρο με την αποφοίτηση.

Φίλε αν ψάχνεις για σχολές ..μαθητείας σε λάθος μαγαζί μπήκες.
Τα υπόλοιπα περί κακού ΤΕΕ και καλών ΤΕΙ τα αφήνω ασχολίαστα.

Μια μόνο μικρή παρατήρηση. Το Τμήμα μας (και οποιοδήποτε συναφές Τμήμα) δεν στοχεύει να βγάλει ηλεκτρονικούς ή τηλεπικοινωνιακούς
ή ενεργειακούς ..τεχνίτες. Αν ήθελε να το κάνει αυτό (στο επίπεδο των ΤΕΙ) θα του φτάναν 2 χρόνια με το παραπάνω. Η διαφορά είναι ότι εμείς
θέλουμε να φτιάξουμε Μηχανικούς που θα έχουν κάποια εξειδίκευση σε μια από τις παραπάνω περιοχές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
δεν θα μπορούν να καλύψουν και τις υπόλοιπες, κάτι που συχνότατα γίνεται στην πράξη.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #40 on: July 07, 2006, 01:13:48 am »

Είχα έναν φιλαράκο, και τον έχω ακόμα δηλαδή, καλό παιδί, μόνο που είχε κάτι περίεργες θεωρίες για όλα...δήλωνε αναρχικός-όχι τραμπούκος-, αλλά στρατό πήγε μια χαρά. Δήλωνε αντικονφορμιστής, αλλά με τα τζινάκια τα αμερικάνικα και τα "σινιέ" ρουχαλάκια μια ζωή...Τέλος πάντων, είμασταν μαζί στο φροντιστήριο. Καλός, πολύ καλός ο φροντιστής, κάπου απέναντι από Ε.Μ.Π. της Πατησίων, με ενδιαφέρον ανθρώπινο για τους μαθητές του (θυμάμαι, κάποια στιγμή, αφού είχα περάσει στα Τ.Ε.Ι., με πέτυχε στο δρόμο, και κρατώντας με σφιχτά απο το χέρι, μου είπε"συγχαρητήρια, αλλά φρόντισε να μην μείνεις εκεί", επαναλαμβάνοντας το συνέχεια. Ο τόνος της φωνής και το ύφος του, μου ήρθαν αρκετά χρόνια αργότερα στο μυαλό, όταν έδινα τις κατατακτήριες).

Ο φιλαράκος κι εγώ λοιπόν, πηγαίναμε στο ίδιο φροντιστήριο, και είμασταν τα μαύρα πρόβατα. Πλακίτσα, χαβαλές, τελίτσες στα πίσω θρανία, κοπάνα για καφέ στα εξάρχεια με τις τεταρτοδεσμίτισσες του άλλου τμήματος, κλπ. Βέβαια, εγώ, λόγω του πατέρα μου που ηταν καθηγητής στην περιοχή, ημουν λίγο πιο επιμελής, αν και γνώριζα πως δεν θα πέρναγα σε καμία αξιοπρεπή σχολή. Ο φίλαράκος μέσα στα αντί- του ηταν και αντί-μαθητής. Είχε στην κυριολεξία ένα τεφτέρι που τα'γραφε όλα μέσα ανάκατα...μαθηματικά, φυσική, χημεία, μετά πάλι φυσική και πάει λέγοντας. Κάποια μέρα το παρατήρησε ο φροντιστής και του είπε να πάει να πάρει διαφορετικά τετράδια για κάθε μάθημα. Αν δε, είχε οικονομικό πρόβλημα (που δεν είχε), προσφέρθηκε να του τα πληρώσει. Ο φίλος μου είχε διαφορετική άποψη. Πίστευε πως έτσι είναι το σωστό και πως εκείνος ήξερε καλύτερα. Για μένα ηταν απλά ένας στείρος αρνητής της μάθησης.

Ο καιρός πέρασε, και δώσαμε 2 φορές Πανελλήνιες, "μπουμπουνιζοντάς" την και τις 2, αφού η μόνη σχολή που περνάγαμε ηταν η Αστυφυλάκων (1600/6400 μόρια τότε) την οποία πεισματικά δεν βάζαμε στο μηχανογραφικό.

Εγώ συνέχισα το "σπόρ" πιο σοβαρά, και ο φιλαράκος συνέχισε στο ελληνοβρετανικό και στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας με τα ίδια μυαλά. Πήγε εκεί και άρχισε να με καζουριάζει για τα τριτοκοσμικά Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. της Ελλάδας. "Που εμείς στην Αγγλία αυτό" και "εμείς στην Ουαλία το άλλο" και "τι βλάκες είστε εδώ στην ελλάδα που κάθεστε ακόμα και μαθαίνετε την γέφυρα Wheatstone και Μαθηματικά άχρηστα ενώ εμείς τα μάθαίνουμε όλα με το Μάτλαμπ", κλπ κλπ.

Η κατάσταση με είχε ενοχλήσει πολύ, ώσπου κάποια μέρα έτυχε να έχω σχολάσει απο εξέταση μαθηματικών και άκουγα την γνωστή πλέον κασσέτα: "Καλά ρε μ****κα, πάλι κόπηκες Μαθηματικά Ι? Αυτά είναι γελοία ρε!". Όλως τυχαίως, είχα τα θέματα στν κωλότσεπη και τα έβγαλα, μαζί με στυλό και μολύβι παρακαλόντας τον να μου δείξει πόσο γελοία είναι τα ολοκληρώματα (παρεπιπτόντως, μετά διάβασα και όντως τα βρήκα εύκολα, αλλά όχι και αστεία). Ο φιλαράκος άναψε, κοκκίνισε, έγραψε, έσβησε, ξανάγραψε, ξανάσβησε για να μου πεί στο τέλος πως δεν θυμόταν τα "γελοία" μαθηματικά διότι τα είχε κάνει το προηγούμενο έτος. Το ίδιο επαναλήφθηκε με μια σειρά μαθημάτων: Ηλεκτροτεχνία, Φυσική, Ηλεκτρονικά, Ηλεκτρική - Ηλεκτρονική κατασκευή, κλπ κλπ. Όλα τα είχε κάνει "στο προηγούμενο" έτος.

Περνώντας τα χρόνια και παίρνοντας πτυχίο αμφότεροι, άρχισα να ανακαλύπτω τι έμαθε ο φίλος μου. Τεχνικές. Όχι επιστήμες. Έμαθε να χρησιμοποιεί προγράμματα, να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές διατάξεις, αλλά ποτέ δεν έμαθε πως δούλευαν αυτά τα μαραφέτια. Είδα πως στα μαθηματικά εφοδιαζόταν με ένα επίσημο εγχειρίδιο απο το Πανεπιστήμιο το οποίο μέσα περιέγραφε όλες τις μεθόδους επίλυσης προβλημάτων που του χρειάζονταν στα μαθήματα. Είδα τα βιβλία του τα οποία ουσιαστικά ηταν manuals και όχι βιβλία και άλλα πολλά... Και μου έφυγε η απορία.  Γιατί δεν μπορούσα να χωνέψω πως κάποιος που απο μικρός αρνείτο την μάθηση, μπόρεσε και τελείωσε ένα Πανεπιστήμιο.  Ο νοών νοείτω...

Το μόνο που εξακολουθεί να με ενοχλεί είναι όταν συστήνεται σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, και κριτικάρει εμάς τους βλάχους που ακόμα κάνουμε μαθηματικά....
« Last Edit: July 07, 2006, 01:44:27 am by sminias_hlektromhxanikos » Logged

chokonf
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #41 on: July 10, 2006, 10:02:22 am »

Τελικά δεν καταλάβατε κύριε gpap!

Ο τελευταίος που θα είχε "οποιοδήποτε κόλλημα" σ΄αυτή τη συζήτηση είμαι εγώ. Άλλωστε το πτυχίο μου αναγράφει Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. και δεν έχω κανένα (νομικό) περιορισμό στις υπογραφές σε σχέση με τον απόφοιτο ΤΗΜΜΥ στο αντικείμενο.
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι κόλλημα γι αυτό το λόγο δεν έχω.

Αντιθέτως θα μπορούσα να επικαλεστώ ότι εσείς έχετε κάποιο κόλλημα μιας και μιλάτε γενικώς απαξιωτικά για οτυς αποφοίτους των ΤΕΙ. Να σας θυμίσω ένα παλιότερο email σας στη λίστα όπου αναφέρετε τους αποφοίτους των ΤΕΙ ως "μηχανικούς τηλεοράσεων, ραδιοφώνων ή όπως αλλιώς λέγονται". Αυτού του είδους οι εκφράσεις δεν είναι σωστό να λέγονται από έναν (πλέον) Επίκουρο Καθηγητή της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ.
Και να σας ξαναθυμίσω ξανά αυτό που επαναλαμβάνω στα post μου.

ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΠΛΕΞ!

Όσο για το "αγαπημένο μου" δημόσιο, να σας θυμίσω ότι κι εσείς με τη σειρά σας εργάζεστε στο Δημόσιο και όχι σε κάποιο ξακουστό πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Στη σχολή του ΤΗΜΜΥ βρίσκομαι συνειδητά και όχι επειδή έτσι έτυχε.

Για το ποια είναι ιδανική σχολή για μένα, θα προτιμούσα να το πω εγώ.

Τα συμπεράσματά σας και δε μου αρέσουν και δε με βρίσκουν σύμφωνο.

Ξαναδιαβάστε το παρόν post τώρα με άλλη διάθεση (πιο χαλαρή).
gpap

View Profile
« Reply #42 on: July 10, 2006, 13:26:23 pm »

Τελικά εγώ καλά κατάλαβα, εσύ συνεχίζεις να επιμένεις στα περί δικαιωμάτων υπογραφής και λοιπών επαγγελματικών κατακτήσεων.

Ο τελευταίος που θα είχε "οποιοδήποτε κόλλημα" σ΄αυτή τη συζήτηση είμαι εγώ. Άλλωστε το πτυχίο μου αναγράφει Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. και δεν έχω κανένα (νομικό) περιορισμό στις υπογραφές σε σχέση με τον απόφοιτο ΤΗΜΜΥ στο αντικείμενο.
Άρα αντιλαμβάνεστε ότι κόλλημα γι αυτό το λόγο δεν έχω.

Στο ξαναλέω, η συζήτηση δεν με ενδιαφέρει στο βαθμό που επικεντρώνεται στα επαγγελματικά δικαιώματα. Εκει οι ΤΕΙτζήδες (όχι οι απόφοιτοι) παίξαν καλύτερα τα χαρτιά τους και κέρδισαν περισσότερα. Αύριο μια άλλη κάστα, με ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα, πετάει έναν νέο νόμο και τους ..στέλνει στα ..τάρταρα. Αυτή είναι η κατάσταση στο ..ελλαδιστάν και δεν θέλω να ανοίξω κουβέντα για αυτά τα θέματα εδώ και τώρα. Αν πρόσεχες στο post μου μιλούσα για την ουσία και το περιεχόμενο των σπουδών.

Αντιθέτως θα μπορούσα να επικαλεστώ ότι εσείς έχετε κάποιο κόλλημα μιας και μιλάτε γενικώς απαξιωτικά για οτυς αποφοίτους των ΤΕΙ. Να σας θυμίσω ένα παλιότερο email σας στη λίστα όπου αναφέρετε τους αποφοίτους των ΤΕΙ ως "μηχανικούς τηλεοράσεων, ραδιοφώνων ή όπως αλλιώς λέγονται". Αυτού του είδους οι εκφράσεις δεν είναι σωστό να λέγονται από έναν (πλέον) Επίκουρο Καθηγητή της Πολυτεχνικής του ΑΠΘ.

Το κόλλημα μου δεν έχει να κάνει καθόλου με τους απόφοιτους των ΤΕΙ, για τους οποίος πιστεύω απόλυτα ότι υπάρχει σαφής και διακριτός επαγγελματικός ρόλος και χώρος, διαφορετικός από εκείνον των Μηχανικών. Αν τώρα όλοι αυτοί θέλουν σώνει και καλά να λέγονται Μηχανικοί, το πρόβλημα είναι δικό τους και της πολιτείας που δεν μπορεί να κατοχυρώσει τον τίτλο. Και αυτό είχα γράψει στο email μου, ότι δηλαδή ο τίτλος του Μηχανικού είναι τελείως ακατοχύρωτος και τον επικαλείται ο καθε ένας που γουστάρει. Ετσι (έγραψα τότε) όταν σε ρωτούν τι δουλειά κάνεις και απαντάς Μηχανικός, η επόμενη ερώτηση είναι  'Τι Μηχανικός, αυτοκινήτων, τηλεοράσεων ..'. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν έχει καμμια σχέση με τους απόφοιτους των ΤΕΙ, έστω κι αν κάνουν και αυτοί κακή χρήση του όρου Μηχανικός (το ..τεχνολόγος κατά κάποιον περίεργο τρόπο έχει ..χαθεί στα ψιλά γράμματα).
Και αναρωτιέμαι...Γιατί άραγε οι απόφοιτοι νοσηλευτικής των ΤΕΙ (ανώτατη σχολή και αυτή) δεν λέγονται ..γιατροί? (Απάντηση: Γιατί θα τους κλείσουν μέσα για ..αντιποίηση επαγγέλματος).

Όσο για το "αγαπημένο μου" δημόσιο, να σας θυμίσω ότι κι εσείς με τη σειρά σας εργάζεστε στο Δημόσιο και όχι σε κάποιο ξακουστό πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Εγώ απασχολούμαι σε ένα πανεπιστήμιο, που ελπίζω να παραμείνει δημόσιο και να μη γίνει Δημόσιο. Το πόσο ξακουστό είναι το πανεπιστήμιο και η αφεντομουτσουνάρα μου, άσε καλύτερα τους πιο ..ειδικούς να το κρίνουν.

Καλό καλοκαίρι (και ..χαλαρά, εσύ τουλάχιστον θα γίνεις Μηχανικός ..ΠΕ)

Γρηγόρης Παπαγιάννης
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #43 on: July 10, 2006, 17:31:34 pm »

Εμ, θα γίνουμε κε Παπαγιάννη? Εγώ σχεδίαζα να εμφανιστώ στο Τμήμα αμέσως μόλις και οι τελευταίες εκκρεμότητες με το Μεταπτυχιακό τακτοποιούνταν, μέχρι που πέτυχα έναν γνωστό μου  που είναι κι αυτός στο ΤΗΜΜΥ απο κατατακτήριες, και μου τα περιέγραψε πολύ σκούρα τα πράγματα...και αν λάβει κανείς υπ'όψην του και την early 30's βαρεμάρα και...αφηρημάδα που αρχίζει να με πιάνει...πολύ αμφιβάλλω αν θα καταφέρω να τελειώσω τελικά.

gpap

View Profile
« Reply #44 on: July 10, 2006, 22:10:39 pm »

Εμ, θα γίνουμε κε Παπαγιάννη?

Διακρίνω απογοήτευση? Μη μου το χαλάς τώρα!

Λοιπόν, ας περάσει η τωρινή ..μπόρα με τους επί πτυχιω..(εκεί να δεις φούριες) και από Σεπτέμβρη εδώ είμαστε
πάλι. Να γνωριστούμε και από κοντά (αν και έχω την αίσθηση ότι μια μέρα σε είχα πετύχει να ...ξεροσταλιάζεις έξω από τον
ενεργειακό στον Δ' όροφο).

Καλό καλοκαίρι. Τα σοβαρά θα τα δούμε ..μετά τον Δεκαπενταύγουστο πια!

ΓΠ
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: