• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:31:47 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:31:47 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 109
Total: 182
eleftheria
KZerenidis
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
BossiTsif
itsikou
qwertyuiop
Roidos
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
DK06
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
mkakale
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο  (Read 2305 times)
thanosdr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 184


View Profile
Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« on: June 20, 2006, 00:54:04 am »

Ενα αποσπασμα απο το in.gr για τις αλλαγες που σκεφτεται η μαριεττα

Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 19/06/06 21:30 
 
Την τροποποίηση επίμαχων σημείων στο προσχέδιο του νόμου για την ανώτατη Παιδεία μελετά το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να αποκλιμακωθούν οι αντιδράσεις. Η υπουργός χαρακτηρίζει «αστειότητες» τα περί αναδιατυπώσεων και καλεί σε διάλογο χωρίς να θέτει χρονικούς περιορισμούς. Μέτωπα κινητοποιήσεων ανοίγουν από τον Σεπτέμβριο δάσκαλοι και καθηγητές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου τροποποιημένο. Οι έξι αλλαγές που μελετώνται αφορούν:

- Τη μεταφορά μαθημάτων: Πιθανότατα θα περάσει στα Πανεπιστήμια η αρμοδιότητα του καθορισμού των προαπαιτούμενων μαθημάτων, δηλαδή των μαθημάτων που δεν θα μπορεί ο φοιτητής να μεταφέρει σε άλλο έτος.

- Την αποτυχία στις εξετάσεις: Με την τροποποίηση οι φοιτητές είτε θα μπορούν να εξεταστούν περισσότερες από μία φορές από επιτροπή είτε θα παραμένουν στα ΑΕΙ έως ότου συμπληρώσουν τον ανώτατο χρόνο φοίτησης.

- Πανεπιστημιακό άσυλο: Ενδεχομένως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον υφιστάμενο νόμο, ενώ η αρμοδιότητα για την άρση του ασύλου θα περάσει στη Σύγκλητο ή στο Πρυτανικό Συμβούλιο.

- «Αιώνιοι» φοιτητές: Μελετάται το εάν οι 4ετείς σπουδές μπορούν να έχουν ως ανώτατο όριο τα 8 έτη, οι 5ετείς σπουδές τα 10 έτη, και οι 6ετείς σπουδές τα 12 έτη.

- Εκλογές πρυτανικών αρχών: Δεν φαίνεται να αλλάζει η πρόταση να ψηφίζουν όλοι οι φοιτητές στις πρυτανικές εκλογές. Ωστόσο, εξετάζεται το εάν το ποσοστό βαρύτητας της ψήφου τους θα παραμείνει 80% (επί των ψηφοφόρων καθηγητών) ή εάν θα μειώνεται ανάλογα με το ποσοστό αποχής τους.

- Συγγράμματα: Όπως όλα δείχνουν έχει εγκαταλειφθεί η σκέψη να καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα, τουλάχιστον μέχρι να οργανωθούν επαρκώς οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες.

Διάλογος χωρίς προθεσμία

Η Μαριέττα Γιαννάκου ωστόσο, με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε «αστειότητες» τα περί υποχώρησης του υπουργείου Παιδείας σε επίμαχα σημεία των προτάσεων, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις φοιτητών και καθηγητών.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε εκ νέου ότι δεν είχε την πρόθεση να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή εντός του καλοκαιριού και παρέπεμψε σε δηλώσεις της από τις 8 Φεβρουαρίου, όταν είχε επισημάνει ότι τον Ιούνιο θα έρθει πρόταση νόμου προς συζήτηση επί του προσχεδίου νόμου, καθώς μέχρι τότε θα γινόταν η συζήτηση επί των αρχών.

«Εγώ δεν έχω υπάρξει ανακόλουθη σε καμία δήλωσή μου. Έχω δηλώσει από τις αρχές του χρόνου ότι θα έρθει ένα προσχέδιο. Παρόλα όσα ακούγονται και λέγονται, οι πόρτες του υπουργείου για διάλογο είναι πάντα ανοικτές» τόνισε επίσης η κ. Γιαννάκου, η οποία απέφυγε να προδικάζει το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου.

«Όσοι θέλουν να συμβάλουν στο τι πρέπει να αλλάξει στα πανεπιστήμια, ώστε αυτά να αναβαθμιστούν πραγματικά και να γίνουν από τα καλύτερα ευρωπαϊκά, καλούνται να συμμετάσχουν στο διάλογο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά το 2010 τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ σκληρά» υπογράμμισε.

«Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα ή δεν θέλουμε; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Επομένως, δεν υπάρχει σύγκρουση με το υπουργείο Παιδείας. Η πραγματική σύγκρουση είναι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν τον τόπο μας καλύτερο και τους νέους μας με καλύτερες ευκαιρίες και σ' αυτούς που θέλουν τον τόπο καθηλωμένο. Αυτή είναι η πραγματική σύγκρουση» κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

«Το προσχέδιο νόμου θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδος. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η δημόσια διαβούλευση θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίχως να δώσει και εκείνος κάποιο χρονικό ορίζοντα για το διάλογο.

Πολιτική αντιπαράθεση

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο χώρο της παιδείας, λέγοντας ότι «αποδείχθηκε ότι είναι αλαζονική, φαντασμένη και με μεγάλη έπαρση» και εκτίμησε ότι «ήρθε και η ώρα των Πανεπιστημίων για να γίνει ο πανεπιστημιακός χώρος πεδίο επιχειρηματικής κερδοσκοπίας, έστω και με τον μανδύα των 'μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων'».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «το φοιτητικό κίνημα σήμερα, σε στενή συμμαχία με το κίνημα των διδασκόντων, υπερασπίζεται το δημόσιο και το ελεύθερο πανεπιστήμιο», ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, την κάλεσε «να ξανασκεφτεί με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», ζητώντας από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ «να περάσει στην άλλη όχθη, με τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες - ανάμεσά τους και η μεγάλη πλειοψηφία όσων ακολουθούν την παράταξη της ΠΑΣΠ».

Νέα μέτωπα κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, νέα μέτωπα κινητοποιήσεων φαίνεται ότι ανοίγουν από τον Σεπτέμβριο. Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προσέρχεται στην 75η ετήσια γενική συνέλευσή της και τότε αναμένεται να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη προγραμματίσει τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ (τοπικές ενώσεις του κλάδου) με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι η ΟΛΜΕ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποίοα ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση το οποίο χαρακτηρίζει «απαράδεκτο».

news.in.gr
 
Logged

Η ελευθερία του καθενός σταματάει εκεί όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Αλλα πανω απ'ολα το κοινο συμφερον.
Μακαρι να ξερουμε παντα ποιο ειναι...
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #1 on: June 23, 2006, 19:15:22 pm »

Σήμερα στη σχολή συζητήσαμε τα 2 πρώτα κεφάλαια του νομοσχεδίου κι ήταν πραγματικά ενδιαφέρον.Κρατήσαμε τα πρακτικά και υπήρξαν πολλές αντιπροτάσεις με επιχειρήματα εκ μέρους των φοιτητών.Ήμαστε αρκετά άτομα.Αύριο θα συνεχιστεί η συζήτηση στις 12.Στο τέλος θα συγκεντρωθούν τα πρακτικά και θα βγάλουμε μια ενιαία πρόταση.
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 53


View Profile
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #2 on: June 24, 2006, 00:58:01 am »

Το ζητούμενο είναι η ενιαία πρόταση να μην είναι απλώς μία άρνηση, αλλά να κρατάει τα θετικά σημεία του προσχεδίου και να ζητά να αλλάξουν τα υπόλοιπα ή να προστεθούν κάποια που πιθανώς δεν περιλαμβάνονται. Είναι κρίμα να χαθεί η ευκαιρία να περάσουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την κατάσταση στα πανεπιστήμια.
Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #3 on: June 24, 2006, 01:35:50 am »

Αυτό προσπαθούμε!
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 53


View Profile
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #4 on: June 24, 2006, 01:53:19 am »

Εύγε και καλή συνέχεια!  Smiley
Μπροστά με ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις.
Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #5 on: June 24, 2006, 01:55:13 am »

Μακάρι!
Έτσι πρέπει να γίνεται.
Θες να ρθεις κι εσύ να κάνεις τις δικές σου προτάσεις;
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 53


View Profile
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #6 on: June 24, 2006, 02:00:43 am »

Ηλεκτρολόγοι.... για τα σοβαρά θέματα ζητούν τη βοήθεια ενός πολιτικού μηχανικού. Αν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικό και εξαιρετικά τραγικό θα είμαι εκεί.
Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #7 on: June 24, 2006, 02:02:59 am »

Ok....Χαίρομαι,μακάρι να σε έχουμε στην παρέα μας! Wink
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3506


Μήπως κανένας καλός είμαι?


View Profile WWW
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #8 on: June 24, 2006, 02:21:17 am »

αρκει να μη φερεις διακριτικα της σχολης σου...!!ο πολεμος δεν εχει τελιωσει!!(σε περιμενουμε ...να σε ακουσουμε)
Logged
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 53


View Profile
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #9 on: June 24, 2006, 02:25:40 am »

Δηλώνω από τώρα μέλος διπλωματικής αποστολής και ζητώ να μπώ υπό την προστασία διπλωματικού ασύλου. Δώστε μου άσυλο για να μιλήσω για το άσυλο!  Wink
Logged
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3506


Μήπως κανένας καλός είμαι?


View Profile WWW
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #10 on: June 24, 2006, 02:35:51 am »

στα συνορα να κανεις επειδιεξη της διπλωματικης σου ταυτοτητας(πχ "κοιταξτε με εχω διπλωματικα ταυτοτητα,εσεις δεν εχετε χαχα")!!ειδικα συνοδεια θα σε συνοδευσει στην αιθουσα που θα γινουν οι συζητησεις κ στο τελος ενα ελικοπτερο(ευγενικη χορηγια της Παλιαοκωστας&Σια!!)θα σε φυγαδευσει στο κρατιδιο σας!!
Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #11 on: June 24, 2006, 18:52:56 pm »

Sakaflia7 μεγάλη φαντασία έχεις παιδί μου...
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 53


View Profile
Re: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #12 on: June 24, 2006, 21:22:31 pm »

Εγώ πάντως ήρθα σαν κύριος, χωρίς να με ενοχλήσει κανένας στα σύνορα του κρατιδίου σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήρθαν πολλοί άλλοι, οπότε η συζήτηση δεν συνεχίστηκε και βρέθηκα να επιδιορθώνω την αίθουσα 4. Τουλάχιστον όταν όλο το πολυτεχνείο γίνει τσιφλίκι των αληθινών μηχανικών (=πολιτικών), θα έχουμε καθαρές εγκαταστάσεις!
Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 3560


Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;


View Profile
Απ: Αλλαγες στον νομο-πλαισιο
« Reply #13 on: June 25, 2006, 09:16:09 am »

Α,εσύ είσαι ο civilos βρε;
Χθες έκανες καλή δουλειά!
Κατάλαβες ποια είμαι;
Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...