• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:20:27 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:20:27 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 105
Total: 163
TMNF pro
nikos.a
george14
Liamos
vagk
vasilis saitis
mkakale
HoodLibre
dirac1
Lygkouras_c
Saint_GR
BlackBeard
athena_apo
dsaragiotis
Nikos_313
PeriklisL
Joannapet
Maximos7
HlektrikhPatata
glavdakis
eleftheria
simosilias
chaniotism
alex_g
ThanosKoutsoump
bit11
ELEF
kkotsopo
tzortzis
ntina
kkon
gkaramp
MrGreekArrow
harischris
goustafson
mike1996
sigklitiki
kesha
stelinas
kourasan!
antontsiorvas
stefpapa21
Stelios Leivas
George15
csimaiof
Jordann
Sofiana
argiris2006
Pakapis5
hraklis2002
maria_s
Nekt
iasonasl
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάληψη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14 Go Down Print
Author Topic: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάληψη  (Read 25764 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάληψη
« Reply #150 on: June 24, 2006, 17:24:29 pm »

με δυο λέξεις (αν αυτό είναι δυνατόν).

Τι θα γίνει όταν ανακαλύψω ότι η γραμμή του κόμματος στο τάδε θέμα, πάει κόντρα στην άποψη μου; Θα φύγω? Θα υποχωρήσω; Θα επιμείνω μέχρι να πείσω ή να πειστώ;

Και μέχρι να γίνει το τελευταίο, εγώ θα σέβομαι, εμπιστεύομαι και θα υποστηρίζω την θέση, θα εκφράζω ελεύθερα την αντίθεση μου στην παράταξη, ή θα τηρώ σιγή ιχθύος;

Και επανέρχομαι στο αρχικό μου σχόλιο λέγοντας ότι εάν όλοι έχουν κοινή άποψη σε μία παράταξη, εξέλιξη και ζύμωση δε μπορεί να υπάρξει.

byeeee
aliakmwn
Guest
Απ: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάληψη
« Reply #151 on: June 24, 2006, 17:36:01 pm »

Quote from: ? Turambar ? on June 24, 2006, 17:24:29 pm
με δυο λέξεις (αν αυτό είναι δυνατόν).

Κι ομως ειναι Grin

Τι θα γίνει όταν ανακαλύψω ότι η γραμμή του κόμματος στο τάδε θέμα, πάει κόντρα στην άποψη μου; Θα φύγω? Θα υποχωρήσω; Θα επιμείνω μέχρι να πείσω ή να πειστώ;

Η "γραμμη του κομματος" ειναι κατι που διαμορφωνεται απ' ολους, αρα ΚΑΙ απο σενα. Η "αποψη σου" δεν ειναι ουτε λιγοτερο, ουτε περισσοτερο σημαντικη απο την αποψη του καθενος απο τους χιλιαδες που συνδιαμορφωνουν, μαζι σου, τη γραμμη.

Και προφανως, εχεις οχι μονο δικαιωμα, αλλα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να επιμεινεις μεχρι να πεισεις ή να πειστεις. Το θεμα ειναι πως αυτο γινεται μεσα στα οργανα, οταν αυτα συνεδριαζουν. Εξω απο τα οργανα, εχεις υποχρεωση να υπερασπιστεις την γραμμη, ακομα κι αν δεν καταφερες να πειστεις.

Και μέχρι να γίνει το τελευταίο, εγώ θα σέβομαι, εμπιστεύομαι και θα υποστηρίζω την θέση, θα εκφράζω ελεύθερα την αντίθεση μου στην παράταξη, ή θα τηρώ σιγή ιχθύος;

Μεσα στα οργανα, εχεις οπως σου ειπα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εκφραζεις τις διαφωνιες και αντιθεσεις σου, να τις υποστηριζεις και να τις προωθεις. Γιατι η "γραμμη" διαμορφωνεται μεσα ΚΑΙ απο αυτες τις αντιρρησεις.
Εκτος οργανων ομως, εισαι υποχρεωμενος να υπερασπιστεις την αποφαση που εληφθη συλλογικα.

Και επανέρχομαι στο αρχικό μου σχόλιο λέγοντας ότι εάν όλοι έχουν κοινή άποψη σε μία παράταξη, εξέλιξη και ζύμωση δε μπορεί να υπάρξει.

Κι επανερχομαι στο αρχικο μου σχολιο, για να αναρωτηθω ακομα μια φορα, τι ειναι τελικα αυτη η "αποψη" που τοσο την εχουμε μυθοποιησει και δογματιζουμε τοσο απολυτα γι' αυτην?

Το σχολιο σου απαντηθηκε στα δυο προηγουμενα σχολια αυτου του μηνυματος Wink
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Απ: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κα
« Reply #152 on: June 24, 2006, 18:24:07 pm »

Quote from: aliakmwn on June 24, 2006, 17:36:01 pm

Και προφανως, εχεις οχι μονο δικαιωμα, αλλα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να επιμεινεις μεχρι να πεισεις ή να πειστεις. Το θεμα ειναι πως αυτο γινεται μεσα στα οργανα, οταν αυτα συνεδριαζουν. Εξω απο τα οργανα, εχεις υποχρεωση να υπερασπιστεις την γραμμη, ακομα κι αν δεν καταφερες να πειστεις.

Σ' αυτές τις 2 γραμμές σου κρύβονται πολλές απαντήσεις...  Wink

1ον) Το να υπερασπίζεσαι μία γραμμή που δεν συμφωνείς είναι χαρακτηριστικό του ΚΚΕ. Σε καταστατικά άλλων κομμάτων που έχω διαβάσει δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν δεν πειστείς, δεν είσαι υποχρεωμένος να υπερασπιστείς τη "γραμμή" του κόμματος, αρκεί να μην έρθεις σε ρίξη δημοσίως με αυτήν.

2ον) Εξηγεί άριστα το γιατί όλα τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ γενικότερα λένε τα ίδια πράγματα σαν να τα αποστήθησαν. Προφανώς η δική τους άποψη μπορεί μερικές φορές να διαφέρει. Αυτό εννοούμε όταν ζητάμε από κάποιον της ΠΚΣ να μας πει την προσωπική του άποψη και όχι την ξερή "γραμμή" της παράταξης, αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι: "Προφανώς οι απόψεις μου ταυτίζονται με την παράταξη με την οποία ανήκω, δεν έχω διπλή προσωπικότητα". Αυτή η απάντηση βέβαια σημαίνει δύο πράγματα: Είτε αυτός που το λέει είναι ο συντάκτης της γραμμής, είτε δεν έχει προσωπικότητα. Γιατί η απόλυτη ταύτιση χωρίς καμία, έστω ελάχιστη, συμπλήρωση/διαφοροποίηση είναι μάλλον αδύνατη.

3ον) Εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν μπορεί το ΚΚΕ να ανανεωθεί. Διότι αν π.χ. μπει ο Αλιάκμνωνας στην ΚΝΕ με δύο, τρεις νέες ιδέες δράσης, δεν θα μπορέσει να πείσει τους υπόλοιπους 6 της τοπικής οργάνωσης που ήδη έχουν δασκ
45;λευτεί*, θα αναγκαστεί να υποστηρίζει τις δικές τους απόψεις και σταδιακά θα δασκαλευτεί και εκείνος. Έτσι και μετά ο νέος... Πηνειός που θα μπει στην οργάνωση τα ίδια θα πάθει κ.ο.κ.

*Εκ της οργάνωσης δασκάλεμα: Πάρε να διαβάσεις αυτά τα βιβλία, έλα να δούμε αυτές τις ταινίες, διάβαζε την τάδε εφημερίδα... και μετά απο 1, 2 χρόνια που θα κάνεις αυτό για 3,4 ώρες την ημέρα, είσαι έτοιμος...
« Last Edit: June 24, 2006, 18:26:12 pm by papados » Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #153 on: June 24, 2006, 18:31:18 pm »

Η "γραμμη του κομματος" ειναι κατι που διαμορφωνεται απ' ολους, αρα ΚΑΙ απο σενα. Η "αποψη σου" δεν ειναι ουτε λιγοτερο, ουτε περισσοτερο σημαντικη απο την αποψη του καθενος απο τους χιλιαδες που συνδιαμορφωνουν, μαζι σου, τη γραμμη.

Αυτό ακριβώς εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ.Αν η δική μου άποψη διαφέρει από τη θέση της παράταξης,δεν είμαι διατεθειμένη να την υπερασπιστώ οπουδήποτε,ούτε καν έξω από τα όργανα.Μέχρι να πειστώ με επιχειρήματα για κάτι,αν τελικά πειστώ,αποκλείεται να υπερασπιστώ ο,τιδήποτε.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω επιλέξει ως τώρα να μην ενταχθώ σε κάποια παράταξη,ακριβώς γιατί η άποψή μου(αν έτσι το προτιμάτε Wink)δε συμφωνεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό με τη θέση καμίας παράταξης.
Όσο για τον παρεξηγημένο όρο του ανένταχτου,επιμένω να λέω ότι κάποιος που είναι ανένταχτος δε σημαίνει ότι δεν έχει και άποψη για τα τεκταινόμενα.Απλά επιλέγει το δικό του δρόμο,με τη διαφορά ότι δεν υιοθετεί τον ξύλινο και στεγνό λόγο των παραταξιακών-ως επί το πλείστον φυσικά. Wink

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #154 on: June 24, 2006, 18:33:19 pm »

Α,συμφωνώ απόλυτα και με τον Papados...Τώρα διάβασα το post του.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #155 on: June 24, 2006, 19:02:42 pm »

Ok aliakmwn πήρα την απάντηση Smiley

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #156 on: June 24, 2006, 19:14:37 pm »

Quote from: papados on June 24, 2006, 18:24:07 pm
1ον) Το να υπερασπίζεσαι μία γραμμή που δεν συμφωνείς είναι χαρακτηριστικό του ΚΚΕ. Σε καταστατικά άλλων κομμάτων που έχω διαβάσει δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν δεν πειστείς, δεν είσαι υποχρεωμένος να υπερασπιστείς τη "γραμμή" του κόμματος, αρκεί να μην έρθεις σε ρίξη δημοσίως με αυτήν.

Δεν καταλαβαινω τι ακριβως σε προβληματιζει... Ενα επαναστατικο κομμα, και προφανως η οργανωση της νεολαιας του φερει κι αυτη επαναστατικα ριζοσπαστικα χαρακτηριστικα, δεν ειναι για ιδιοκαταναλωση... Ειμαι στην ΚΝΕ δεν σημαινει ειμαι με μια ομαδα ανθρωπων που εχουμε πανω-κατω κοινες αποψεις, μαζευομαστε ανα τακτα χρονια διαστηματα και χαιρομαστε, συζητωντας λες και ειμαστε οι αρχηγοι του κοσμου και... λυνουμε τα προβληματα της οικοδομησης του σοσιαλισμου Grin  Και αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο που το βλεπεις στις περισσοτερες αριστεριστικες παραταξεις/σχηματα, και λεγεται ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ.

Μελος της ΚΝΕ σημαινει παρεμβαινω στο χωρο που ζω, ειμαι δραστηριος και "χτυπαω" το συστημα σε ολα του τα σημεια στην καθημερινοτητα.

Ολα αυτα τα γραφει το καταστατικο.

Εαν διαφωνεις με αυτον τον τροπο δρασης, ΟΚ, προφανως κι εχεις το δικαιωμα... Εδω ομως πρεπει να καθησουμε και να συζητησουμε σοβαρα τι σκοπους εχει ο καθενας μας, τι ελπιδες τρεφει, τι επιδιωξεις εχει. Εαν σε ενδιαφερει να κλειστεις στον εαυτο σου, χαραζοντας την δικη σου αυτονομη και αποκομμενη πορεια, ειτε καταρτιζομενος στην επιστημη σου, ειτε κλεισμενος στην κλικα σου, ειτε αποστηθιζοντας τα απαντα των Μαρξ-Ενγκελς-Λενιν (συνηθως και Τροτσκυ) για να καταληξεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ σε ενα δικο ΣΟΥ συμπερασμα, για το πώς θα επρεπε να ηταν ο κοσμος για να φτασουμε στην ουτοπια, τοτε προφανως η ΚΝΕ δεν σε καλυπτει...

Η καθημερινη και διαρκης παρεμβαση, ειναι ζητημα τακτικης, που εχει να κανει με τον στοχο.

Απο 'κει κι επειτα, το πώς θα γινεται η παρεμβαση, και τι θα λεγεται σ' αυτην, εχει να κανει με την τακτικη.
Λες πως διαφωνεις με την τακτικη αυτη. Δες ομως το αντιπαραδειγμα: Στις κινητοποιησεις του 2001, για την ανωτατοποιηση των ΤΕΙ, η μεν ΔΑΠ των ΑΕΙ εκανε καταληψεις εναντιον της ανωτατοποιησης, η δε ΔΑΠ των ΤΕΙ εκανε καταληψεις υπερ της ανωτατοποιησης!!!
Πού ειναι το μετωπο λοιπον? Ποια ειναι η αποψη της ΔΑΠ?

Πιο θεωρητικα επι του θεματος, μπορεις να διαβασεις στον Λενιν. Εχει γραψει ολοκληρα βιβλια, σχετικα με τον τροπο δρασης, το κομμα νεου τυπου, το δημοκρατικο συγκεντρωτισμο...

2ον) Εξηγεί άριστα το γιατί όλα τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ γενικότερα λένε τα ίδια πράγματα σαν να τα αποστήθησαν. Προφανώς η δική τους άποψη μπορεί μερικές φορές να διαφέρει. Αυτό εννοούμε όταν ζητάμε από κάποιον της ΠΚΣ να μας πει την προσωπική του άποψη και όχι την ξερή "γραμμή" της παράταξης, αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι: "Προφανώς οι απόψεις μου ταυτίζονται με την παράταξη με την οποία ανήκω, δεν έχω διπλή προσωπικότητα". Αυτή η απάντηση βέβαια σημαίνει δύο πράγματα: Είτε αυτός που το λέει είναι ο συντάκτης της γραμμής, είτε δεν έχει προσωπικότητα. Γιατί η απόλυτη ταύτιση χωρίς καμία, έστω ελάχιστη, συμπλήρωση/διαφοροποίηση είναι μάλλον αδύνατη.

Εδω θηγεις ζητημα, που λεγεται "επικοινωνιακοτητα". Εχει πολλες πτυχες... Ενα που θα μπορουσα να σου πω ειναι πως δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο επικοινωνιακοι. Δεν εχουν ολοι την ιδια δυνατοτητα να εξηγησουν, δεν εχουν ολοι την ιδια ικανοτητα να πεισουν! Και ειναι απολυτα φυσιολογικο, μια και ειναι ανθρωποι κι οχι ρομποτακια.

Και αυτο δειχνει και μια τεραστια διαφορα νοοτροπιας του ΚΚΕ απο τα αστικα κομματα... Δες π.χ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ποσο επικοινωνιακα χειριζονται το λογο, ποσο ομορφα τσιτατα σκαρφιζονται Κωστακης και Γιωργακης για να παιξουν με τις λεξεις - και τις συνειδησεις... Κι ομως, η πολιτικη που προωθουν ειναι η ιδια!

Λυσεις θελουμε φιλε μου, οχι βιτρινα Wink  Στο ξερο, ψυχρο, αχρωματιστο κειμενο του Κομματος, με την συγκεκριμενη (απωθητικη για πολλους) φρασεολογια θα βρεις μια σειρα απο λυσεις. Μπορεις να συμφωνησεις ή να διαφωνησεις -το συζηταμε οποτε θελεις- αλλα οχι να το κατηγορησεις για αντι-επικοινωνιακοτητα. Στην τελικη, το απαραιτητο προσον που πρεπει να εχει καποιος για να γινει μελος της ΚΝΕ ειναι η διαθεση να αλλαξει τον κοσμο, η διαθεση να αγωνιστει για το καλυτερο, και οχι η ικανοτητα να συμπεριφερεται ως τηλεπαρουσιαστης!!!

Ωστοσο, ας μην ξεχναμε οτι στις γραμμες του Κομματος αγωνιζονται και ατομα με καταπληκτικες επικοινωνιακες ικανοτητες - δες π.χ. την Κανελη! Κι αυτη τα ιδια λεει, τη γραμμη του Κομματος, και μαλιστα πολυ σκληροπυρηνικα Cheesy  Γιατι ομως την Κανελη τη γουσταρουμε να την ακουμε και τον Διονυση π.χ. οχι? Μα, τα ιδια λενε και οι δυο!!!!! Μηπως γιατι, τηλεοπτικοποιημενα παιδακια ολοι μας, αβουλα οντα που παρασυρονται απο τα εφε και παραβλεπουν την ουσια, προτιμαμε να βλεπουμε βιτρινες και περιτυλιγματα και οχι το περιεχομενο?

3ον) Εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί δεν μπορεί το ΚΚΕ να ανανεωθεί. Διότι αν π.χ. μπει ο Αλιάκμνωνας στην ΚΝΕ με δύο, τρεις νέες ιδέες δράσης, δεν θα μπορέσει να πείσει τους υπόλοιπους 6 της τοπικής οργάνωσης που ήδη έχουν δασκαλευτεί*, θα αναγκαστεί να υποστηρίζει τις δικές τους απόψεις και σταδιακά θα δασκαλευτεί και εκείνος. Έτσι και μετά ο νέος... Πηνειός που θα μπει στην οργάνωση τα ίδια θα πάθει κ.ο.κ.

*Εκ της οργάνωσης δασκάλεμα: Πάρε να διαβάσεις αυτά τα βιβλία, έλα να δούμε αυτές τις ταινίες, διάβαζε την τάδε εφημερίδα... και μετά απο 1, 2 χρόνια που θα κάνεις αυτό για 3,4 ώρες την ημέρα, είσαι έτοιμος...

Ειναι σαν να μου λες τωρα, μπαινει ο Αλιακμονας στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ με τις 5-6-7 δικες του ιδεες για τον ηλεκτρομαγνητισμο, και θελει να εμπλουτισει το ετος του με τις αποψεις του, αλλα ο Τσιμπουκης επιμενει να του λεει "Οχι ρε φιλε, διαβασε το βιβλιο μου, διαβασε και αλλα 2-3, να μαθεις καλα τους νομους του Maxwell και μετα ελα να συζητησουμε για την εφαρμογη".

Παρουσιαζεις ως αρνητικο, το οτι η οργανωση περναει στα μελη της την ιδεα της διαρκους επιμορφωσης πανω σε πολιτικα θεματα?? Δηλαδη τι θα προτιμουσες, να μην διαβαζαν οι ΚΝιτες τιποτα και απλα να εκτελουσαν εντολες?
Και προφανως, για να μορφωθει καποιος πολιτικα θα διαβασει Μαρξ, Ενγκελς, Λενιν!!! Τι θα διαβασει... Καραμανλη??? Grin

Κι επιτελους, κανενας ποτε δεν απαγορεψε σε κανεναν να διαβασει ο,τι θελει!!! Αλλα εννοειται πως μια οργανωση θα προτεινει στα μελη να μελετησουν τα βιβλια με τη θεωρια πανω στην οποια βασιζεται!!! Ή μηπως θεωρεις πως για να γινει καποιος μελος της ΚΝΕ πρεπει να κατεχει τα παντα απο τους κλασσικους, να τα εχει αφομοιωσει, και μετα να μπαινει για να το παιξει φωστηρας?

Τωρα για το κατα ποσον ο Αλιακμονας επηρεαζει ή οχι την τοπικη του οργανωση (Οργανωση Βασης, βασικα) προφανως δεν μπορεις να το ξερεις, μια και δεν εισαι μεσα Smiley
Στις Οργανωσεις Βασης, δικαιωμα (και υποχρεωση) λογου εχουν ολα τα μελη, σου το εγραψα και παραπανω. Το καθε μελος, επηρεαζει την οργανωση, καταθετοντας τις αποψεις του, τις εμπειριες του, τους προβληματισμους του.
Αν ομως "επηρεαζω" για σενα σημαινει μπαινω μεσα και τους πειθω......... να απορριψουν το σοσιαλισμο και να ασπαστουν τις φιλελευθερες ιδεες, ε καταλαβαινεις πως κατι τετοιο δεν γινεται - αλλωστε δεν θα ημουν μελος της ΚΝΕ αν πιστευα σε κατι τετοιο Grin

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #157 on: June 24, 2006, 19:43:42 pm »

Εγώ πάντως ούτε την Κανέλη γουστάρω!
Κι όσο για τα επικοινωνιακά τσιτάτα των "αστικών" κομμάτων,και το "λαϊκό" κόμμα τα ίδια τσιτάτα χρησιμοποιεί,δυστυχώς...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #158 on: June 24, 2006, 20:19:04 pm »

Δεν είμαι καθόλου τυπικό δείγμα οργανωμένου αριστερού, με ξέρετε δα, ωστόσο θα μιλήσω σαν ένα άτομο που ανήκει εδώ και ένα χρόνο σε ακροαριστερή οργάνωση.
Μια αλλη, αυτη που εχω να σου προτεινω εγω, ειναι αυτου που ξαφνικα συνειδητοποιησε πως ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω απ' τον ιδιο, οτι δεν κατεχει (και δεν ειναι φυσει δυνατον να κατεχει) την απολυτη αληθεια, την πληρη γνωση, και που καταλαβε οτι ο ρολος του δεν ειναι να ερθει σαν "Μεσσιας" και φασιστικα να επιβαλει την "αληθεια" του στους αλλους, ως μοναδικη λυση για τα προβληματα, αλλα να συμμετεχει ισοτιμα στη διαμορφωση μιας καθολικης αληθειας, που θα ειναι κι αυτη εξισου υποκειμενικη (μια και αντικειμενικη αληθεια δεν υπαρχει) αλλα θα ειναι πραγματικα αποτελεσμα της δουλειας πολλων (και συγκεκριμενα ΟΛΩΝ)
Για μένα είναι προφανές ότι υπάρχει αντικειμενική αλήθεια. Και είμαι αρκετά περήφανη και πεισματάρα ώστε αφενός να επιμένω πάντα μέχρι να πείσω τον άλλον (σκάω άμα δε βγω από πάνω σε μια συζήτηση), αφετέρου να μην αναλαμβάνω ποτέ δράση σε σχέση με ζητήματα για τα οποία δε συμφωνώ αρκετά. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι στην οργάνωση έχουμε λύσει πάντα με συζήτηση όλα τα θέματα με τα οποία καταπιανόμαστε και δεν παίρνουμε ποτέ μια ξερή "γραμμή". Στη ΔΕΑ είναι και παιδιά που ήταν παλιά στην ΚΝΕ και από ό,τι μου λένε δεν έχει καμία σχέση (δεν ξέρω, εγώ δεν ήμουνα ποτέ στην ΚΝΕ, μη βαράτε). Προσωπικά, αν δεν έχω πειστεί για κάτι δε συμμετέχω, είτε αυτό είναι ψηφοφορία είτε οποιοδήποτε είδος δράσης. Δεν έρχομαι σε ρήξη με το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, με την έννοια ότι δεν πάω κόντρα στη δράση της οργάνωσης - αν διαφωνήσω τόσο πολύ με κάτι (και δε μπορώ να τους πείσω εννοείται), απλά θα σηκωθώ να φύγω.

Είμαι ευτυχής που δεν ανήκω ούτε σε κάποια εσωστρεφή αριστερίστικη οργάνωση, ούτε σε οργάνωση αυταρχικού/ολοκληρωτικού χαρακτήρα.

Τέλος έχω να δηλώσω... η Κανέλλη είναι άθλια... Undecided
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάλ
« Reply #159 on: June 24, 2006, 20:29:00 pm »

Ως προς τις απαντήσεις του φίλου Αλιάκμων:

1ο μέρος: Από ένα σημείο και μετά πλατιάζεις. Ωστόσο θα σταθώ στο σημείο που μιλάς για εσωστρέφεια. Εννοείται πως οι άνθρωποι που μαζεύονται σε μία οργάνωση έχουν πάνω-κάτω κοινές απόψεις. Φυσικά οφείλουν να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα οικοδόμησης του σοσιαλισμού, που προφανώς ακόμα δεν έχουν λυθεί, βάζοντας έστω και ένα λιθαράκι. Δεν είναι βέβαια σωστό να βγαίνουν παρά έξω 1000 διαφορετικές γνώμες, αυτό είναι εσωστρέφεια. Αλλά είναι υγειές να υπάρχει πολύπλευρη αντιπαράθεση εντός της οργάνωσης. Βέβαια, αμφιβάλλω αν στις οργανώσεις βάσης έχει ένα μέλος τη δυνατότητα να εισακουστούν οι απόψεις του. Ίσως, αν φτάσει κάποτε στην Κ.Ε. του Κόμματος και έχει ακόμα σφαιρική εγκεφαλική λειτουργία να καταφέρει κάτι. Δεν μ'αρέσει πάντως να αναγκάζομαι να υπερασπίζομαι πράγματα που δεν συμφωνώ. Προτιμάω απλά να μην μιλώ για αυτά ως μέλος μιας παράταξης και να μην τα προωθώ δημοσίως. Αυτό δεν ονομάζεται εσωστρέφεια, ονομάζεται προσωπικότητα.

2ο μέρος: Αν και δεν ήταν ακριβώς η επικοινωνιακότητα αυτό που έθιξα, μ'αρέσει ως θέμα. Εφόσον βλέπεις ότι πάσχεις (2ο πρόσωπο, αναφέρομαι στο κόμμα γενικώς) από επικοινωνιακότητα και γι αυτό χάνεις ψήφους και γι αυτό καταπιέζονται οι ομάδες ανθρώπων δίπλα στις οποίες στρατεύεσαι, έχεις πλήρη ευθύνη που αυτές οι ομάδες ανθρώπων καταπιέζονται και στην ουσία δεν τους υποστηρίζεις. Δεν καταλαβαίνω που έρχεται σε αντίθεση το περιεχόμενο με το περιτύλιγμα. Δεν μπορούν να υπάρχουν και τα δύο; Δεν διαφωνώ στις αιχμές που ^
5;φήνεις για τα άλλα δύο κόμματα. Αν και οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα κόμματα διαφέρουν. Άρα μπορεί ο άξονας της πολιτικής να είναι ο ίδιος, όμως κάποιοι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και προσπαθούν να τη φέρουν σε πέρας πιο γλυκά για τον κόσμο. Με λίγα λόγια: Πρέπει να έχεις τη διάθεση να αλλάξεις τον κόσμο, τη διάθεση να αγωνιστείς για το καλύτερο και για να τα καταφέρεις αυτά πρέπει να μπορείς να συμπεριφέρεσαι ως τηλεπαρουσιαστής, αλλιώς θα περιοριστείς στο να κολλάς αφίσες και να μην καταφέρεις τίποτα ποτέ.

3ο μέρος: Οι τεκμηριωμένες επιστήμες δεν συγκρίνονται με τα πολιτικά συστήματα. Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί πιο είναι καλύτερο καθώς ακόμα δεν έχουμε δει το τελευταίο σε πλήρη εφαρμογή και υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με το αν εφαρμόζεται. Είναι σαν να σου ζητάει ο Τσιμπούκης να διαβάσεις το θεώρημα του Barton (τυχαίο όνομα) πάνω στο Η/Μ πεδίο, το οποίο ο Barton όμως ακόμα δεν έχει αποδείξει. Επιπροσθέτως να πω ότι δεν θεωρώ σωστό να σου δίνουν να διαβάσεις αυτά που στηρίζουν μόνο την ιδεολογία τους. Πρέπει να σε προτρέπουν να διαβάσεις και τα υπόλοιπα, να δεις και τα υπόλοιπα, ώστε να κρίνεις τελικά ποια είναι ανώτερα. Ή μήπως υπάρχει ο κίνδυνος να ενσωματώνονταν έτσι μερικά σωστά πράγματα από αντίπαλης ιδεολογίας συγγράμματα, οπότε και θα χανόταν το pure communism 1917 copyright που μόνο το ελληνικό και 3, 4 ακόμα Κ.Κ. παγκοσμίως πρεσβεύουν; Α, ναι ξέχασα, όλος ο κόσμος γύρω μας είναι μια προπαγάνδα του καπιταλισμού...

Υ.Γ.: Δεν μπορώ να ξέρω τι λες στην Ο.Β. γιατί, πέραν των υπολοίπων, δεν μου αρέσει η διακόσμηση εκεί. (Βλέπε αφίσες Στάλιν κτλ.) Wink

Υ.Γ.2: Πω πω κουράστικα να γράφω, με ζάλισε και η οθόνη και αναρωτιέμαι
56;ήπως δεν έχουν και μεγάλη συνοχή αυτά που έγραψα. Θαρρώ πως πηδούσα από το ένα θέμα στο άλλο. Αλλά τώρα δεν έχω κουράγιο να το ξαναδιαβάσω...  crazy Time - out.
« Last Edit: June 24, 2006, 20:35:39 pm by papados » Logged
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #160 on: June 24, 2006, 21:02:35 pm »

Επιπροσθέτως να πω ότι δεν θεωρώ σωστό να σου δίνουν να διαβάσεις αυτά που στηρίζουν μόνο την ιδεολογία τους. Πρέπει να σε προτρέπουν να διαβάσεις και τα υπόλοιπα, να δεις και τα υπόλοιπα, ώστε να κρίνεις τελικά ποια είναι ανώτερα. Ή μήπως υπάρχει ο κίνδυνος να ενσωματώνονταν έτσι μερικά σωστά πράγματα από αντίπαλης ιδεολογίας συγγράμματα, οπότε και θα χανόταν το pure communism 1917 copyright που μόνο το ελληνικό και 3, 4 ακόμα Κ.Κ. παγκοσμίως πρεσβεύουν; Α, ναι ξέχασα, όλος ο κόσμος γύρω μας είναι μια προπαγάνδα του καπιταλισμού...

Πολύ σωστή η παρατήρηση του Papados για άλλη μια φορά.
Όταν ο άλλος σου δείχνει κάποια συγκεκριμένα βιβλία και σου λέει "διάβασε αυτά",αυτό δεν σου δίνει μια πολύπλευρη αντίληψη και θεώρηση των πραγμάτων βεβαιότατα.
Και ναι,aliakmona,και Καραμανλή θα διαβάσεις,γιατί να μη διαβάσεις,και Σημίτη θα διαβάσεις,και Γιωργάκη,και Κανέλη,και Ανδρέα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Πώς αλλιώς θα καταλάβεις πού ακριβώς διαφωνείς με τον άλλον,πώς θα μπορείς να περιγράψεις σε τι εναντιώνεσαι,πώς θα αποκτήσεις μια σφαιρικότερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη;
Αλλιώς ας διαβάσουμε από την αρχή αυτά που μας προτείνουν μόνο,κι ας μείνουμε κλεισμένοι σε μια βιτρίνα ερμητικά κλειστή,να χαιρόμαστε μόνοι μας αυτά που οι ίδιοι μελετούμε.
Όλα χρειάζονται,ας μην είμαστε αρνητικοί.
Και γιατί στην τελική δεν μπορεί ο τάδε Καραμανλής να έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη πάνω σε κάτι,μήπως επειδή είναι καπιταλιστής;
Μήπως έτσι βάζεις εσύ ταμπέλες σε ανθρώπους,κρίνοντάς τους εκ των προτέρων από μια ιδιότητά τους,φανερά προκατειλημμένος και αρνητικός a priori;
Κι όμως ξέρεις τι λένε;Ακόμα και τα πιο όμορφα τριαντάφυλλα μπορούν να μαραθούν όταν κλείνονται σε μια βιτρίνα χωρίς φως και οξυγόνο...Χωρίς ζωή...Και η ζωή μας είναι γεμάτη από διαφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
Απ: Re: Συγχαρητήρια στα παιδιά που στηρίζουν την κατάλ
« Reply #161 on: June 25, 2006, 01:45:56 am »

Quote from: papados on June 24, 2006, 20:29:00 pm
Βέβαια, αμφιβάλλω αν στις οργανώσεις βάσης έχει ένα μέλος τη δυνατότητα να εισακουστούν οι απόψεις του. Ίσως, αν φτάσει κάποτε στην Κ.Ε. του Κόμματος και έχει ακόμα σφαιρική εγκεφαλική λειτουργία να καταφέρει κάτι.
Έλα σε ένα συνέδριο της ΔΕΑ! Cheesy
Andreas_T
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #162 on: June 25, 2006, 03:20:51 am »

Παραθέτω στοιχεία που θεωρώ ότι δεν τα πήραμε
υπόψη στην συζητηση που προηγήθηκε

Περι παρατάξεων...

παραταξη= κάθε πολιτική "ομαδα" που συμμετεχει στις φοιτητικές εκλογές

οι παρατάξεις ΠΑΝΤΑ έχουν αφετηρίες κ σε πολιτικές "ομαδες" στην κοινωνία (βλ. κομματα, οργανώσεις κλπ) και έχουν πολιτικό-ιδεολογικό-οικονομικές σχέσεις με αυτές
Οι παρατάξεις έχουν διαφορές μεταξύ τους(όχι μονο σε θέσεις, αλλά κ αρχές λειτουργίας κλπ)

Έτσι η ΠΚΣ είναι
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(*1)
της ΚΝΕ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ(*2)

(*=1)Δεν έχει δομή προέδρους, γραμματείς, μέλη κλπ...πχ κάποιος συσπειρώνετε στην ΠΚΣ για να παλέψει για δωρεαν συγγράμματα...ή σε οποιαδήποτε μάχη που δίνει.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΚΣ. (...αυτά δεν ισχύουν για ΔΑΠασπ, που έχουν δομή).

(*2=)H ΠΚΣ φιλοδοξεί  να αποτελεσει "ρυάκι" του

ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Στην ΠΚΣ η ΚΝΕ έχει τον ρόλο να υλοποιήσει κ την παραπανω απόφαση, όπως και την μεγαλύτερη ευθύνη στο να απότελεσει η ΠΚΣ αγωνιστικό πόλο συσπείρωσης που θα τροφοδοτεί τις συλλογικές-αγωνιστικές διεργασίες.
Η ΠΚΣ σε σταθερή βάση στους διαδρόμους με εξορμήσεις συζητά τις θεσεις της(απόψεις της κλπ) -  στις κινητοποιήσεις τις  παλεύει και από το τραπεζάκι, τις ανοιχτες συναντήσεις της μέχρι κ τις ΓΣ κάνει απολογισμό-προγραμματισμό δράσης. Έτσι γίνεται η "συνδιαμορφωση" για την ΠΚΣ.
(...για ΑΑΔΜ - πάτε στο hyperlink που βάζω πάνω για περισσότερες πληροφορίες)

Γενικά πάντως οι εκαστοτε "παρατάξεις",  "ειδικεύουν" τις θέσεις μια πολιτικής "ομαδας" της κοινωνίας στον εκαστοτε κοινωνικό χώρο (πχ. ΑΕΙ-ΤΕΙ: ΚΚΕ-KΝΕ->ΠΚΣ, ΝΔ-ΟΝΝΕΔ->ΔΑΠ κοκ)....ακόμη και εμφανιζόμενες "ανεξάρτητες" παρατάξεις έχουν αν όχι άμεσες, έμμεσες σχέσεις με κομματα κλπ., γιατί απλά είναι αδύνατο  σε ορισμένο κοινωνικό χωρόχρονο να αναπτυχθεί κάτι σε "γυάλα" (ο μονος τρόπος για "ανεξάρτητο")

*("ομάδες"=κομματα, οργανώσεις κλπ)

Περι Οργανώσεων...

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) είναι επαναστατική οργάνωση
με καταστατικό - δομή - αρχές κλπ....βάση κ της παρακαταθήκης (εμπειρία, μελέτες, κλπ)
του ελληνικού κ διεθνούς κομμουνιστικού κινηματος, από τα οποία τα κομβικά αποτυπώνονται και στο καταστατικό της....
παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο http://www.kne.gr/organization/statute.html

ΥΓ. συγγνώμη αλλά λόγω κουρασης-περασμένη ώρα- η ανάλυση όσο προχωράτε στην ανάγνωση
θα διαπιστώσετε ότι γίνεται όλο κ πιο προχειρη....συγγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα να αναβάλλω απάντηση γιατί δεν ξέρω βρίσκω συχνά ευκαιρία να διαβάσω - γράψω τελευταίες μερες
τέλος θεωρώ πως η έννοια "απόλυτα" από μόνη της δεν λέει πολλά....γι ' αυτό δεν ανακυκλώνομαι-περιστρέφομαι εκεί....

(Η όλη συζητηση έχει φύγει off topic
...αν θέλετε να την μεταφέρουμε αλλου)

cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #163 on: June 25, 2006, 09:07:39 am »

Ναι,βασικά έχεις δίκιο για το off topic,ένας moderator ας  αναλάβει τη μετακίνηση.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #164 on: June 25, 2006, 10:48:51 am »

Ρε Αλιάκμων εμένα αυτό που με ενοχλεί που σε είχε ρωτήσει ο Junior :

- Συμφωνείς απόλυτα με όλες τις θέσεις της ΠΚΣ?
- Ναι.
- Θα συμφωνήσεις και με κάποια που θα ειπωθεί στο μέλλον?
- Φυσικά!!

Αυτό για μένα είναι ο φερεφωνισμός, εκτός φυσικά από την αποστήθιση και την παπαγαλία.

Εγώ το έχω πεί.. δεν χρειάζεται να συνομιλούμε.. θα πάρω τα κεντρικά να μάθω ότι χρειάζομαι!
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14 Go Up Print
Jump to: