• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:27:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:27:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 111
Total: 176
matrozos
hacky
stavros0201
Aris★
Dimos Bachlas
shamaelas
Marihouan820
gkaramp
themisb
Mr Watson
akiousia
meni
3rdDegreeBurn
ArsenD
Petross
jimalexoud
sofaki
xristodoulou
George_RT
sterlouk
almpandr
egiannoula
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
papaloui
jim_sklab
Smaragda
nmpampal
eleftheria
mmikelo
Nikoletta
fkagk
Petran25
nikitask
Kv
lina_zs
Nicotre
Nikos.Ts
VengeX
mrodi
Panagismark
Angelos Asim
tasos_ntv
DJ Stefzia
Mr Z
gp6
chriskazakos
petikas
stloukas
npalami
Evripidis
Ponan
moutdimi
dimitrisblioumis
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
Haralampos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Μόνο εγώ είμαι κατά;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Down Print
Author Topic: Μόνο εγώ είμαι κατά;  (Read 18780 times)
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile WWW
Απ: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #60 on: June 07, 2006, 13:26:06 pm »

Quote from: BabylonX on June 06, 2006, 17:42:41 pm
Προσωπικά πιστεύω οτι όλα κυλούν βάσει του σχεδίου της παγκοσμιοποίησης και ας με αποκαλέσουν μερικοί συνομοσιολόγο, Λιακόπουλο ή όπως αλλιως γουστάσρουν. ΟΛΟΙ στο ΙΔΙΟ καζάνι. Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι που λέει... Πληρώνει ο Αγγλος δίδακτρα; Θα πλερώσεις και συ! Άσχετα που ο μπαμπάς του Αγγλόπουλου (και μιλάω για το μέσο Άγγλο) παίρνει μισθό 2,5 χιλιάρικα το μήνα ενώ εμένα ο μπαμπάς μου δεν παίρνει το ΕΚΑΣ (η όπως σκ*τα το λένε) επειδή η συνταξή του ξεπερνάει για μισό ευρώ το όριο. Άσχετα αν αυτός πάει σε ένα πανεπιστήμιο που φχαριστιέσαι να παρακολουθείς γιατι αντιλαμβάνεσαι τα πάντα και δε λείπει κανείς απο καμιά παράδοση. Καθημερινά ο αδερφός μου που σπούδασε 1 χρόνο Ηλεκτρολόγος στη Γερμανία εκανε διαδρομή στη διπλανή πόλη 1μιση ώρα "πάνε" και άλλο τόσο "έλα" για να παρακολουθήσει. Και όταν επέστρεψε εδώ είχε πρόβλημα με τον καθηγητή που τον έκοβε στις εξετάσεις γιατι έλυνε κυκλώματα με μιγαδικούς ενώ του καθηγητή του αρέσαν τα ολοκληρώματα άσχετα που το αποτέλεσμα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο! Αυτό είναι το επίπεδο το δικό μας. Κατά τα άλλα πρέπει και γω να πληρώνω δίδακτρα, πρέπει και γω να αγοράζω τα βιβλία μου, πρέπει να με πετάνε απο τη σχολή στα 7,5 χρόνια η στις 4 προσπάθειες παρ'όλο που αυτή δε με υποστηρίζει, και παρ'όλο που ο μπαμπάς μου δεν έχει να μου πληρώνει το χαρτζιλίκι μου και αναγκάζομαι να δουλεύω για ένα ψωρομεροκάματο σα χαμάλης όλη μέρα (ανασφάλιστα εννοείται) για να τα βγάλω πέρα. Πρέπει και γω να γίνω ευρο-πέος. Εκεί που συμφέρει κάποιους όμως! Δημοκρατικότατα δεν ακούγονται όλα αυτά;

Α ρε τριανταφυλλόπουλος που μας χρειάζεται.

Αυτά είχα να πώ, γειά σας και περαστικά σας.

Απο την στιγμη που στο εξωτερικο (π.χ. Αγγλια , Γερμανια) εχει δειξει οτι το να πληρωνει καποιος το πανεπιστημιο ειναι θετικο ... (Ποσες εταιριες hardware εχουμε στην ελλαδα; ποσες στο εξωτερικο; ) Γιατι να μην ερθει εδω;
Και στην τελικη δεν ειναι αναγκη να πληρωνει ως ιδιωτικη αλλα μια πραγματικα ενδικτικη τιμη.  Εγω ακομη και 10?/μηνα απο καθε φοιτητη πιστευω οτι θα βοηθησει πραγματικα το πανεπιστημιο και δεν θα λειψουν απο κανεναν

Το χθες είναι ένα Όνειρο και το αύριο ένα όραμα.
Ωστόσο κάθε σωστά βιωμένο σήμερα,
Κάνει το κάθε χθες ένα όμορφο Όνειρο
Και το κάθε αύριο ένα ελπιδοφόρο όραμα!
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
Re: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #61 on: June 07, 2006, 13:35:38 pm »

Exposed, πολύ πολύ συνοπτικά: η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Αφού ο καθένας μας θα βγει από την εκπαιδευτική διαδικασία να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του προς όφελος της κοινωνίας, λογικό είναι το σύνολο της κοινωνίας να φροντίζει για τη μόρφωση των νεότερων μελών της, και όχι η οικογένεια του καθενός. Ήτοι, να δίνει χρήματα το κράτος από τη φορολογία που βαραίνει τον καθένα ανάλογα με το εισόδημά του. Και το κράτος έχει χρήματα, αλλά τα δίνει κυρίως για το στρατό.

Πάω τώρα να διαβάσω και τα προηγούμενα μηνύματα, για να σου απαντήσω εμπεριστατωμένα Tongue
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #62 on: June 07, 2006, 13:43:30 pm »

Exposed, πολύ πολύ συνοπτικά: η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό
Xα...Η παιδεια ειναι ιδιωτικο αγαθο αφου αφορα τον καθενα ξεχωριστα. Δεν μορφωνονται ολοι αλλα οσοι το επιθυμουν ή για την ακριβεια οσοι επιλεγει το συστημα παιδειας σε αυτη τη χωρα..
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: June 07, 2006, 13:51:00 pm »

Quote from: Exposed Bone on June 07, 2006, 13:26:06 pm
[Και στην τελικη δεν ειναι αναγκη να πληρωνει ως ιδιωτικη αλλα μια πραγματικα ενδικτικη τιμη.  Εγω ακομη και 10?/μηνα απο καθε φοιτητη πιστευω οτι θα βοηθησει πραγματικα το πανεπιστημιο και δεν θα λειψουν απο κανεναν

Καλά, και τότε τους φόρους γιατί τους πληρώνουμε; Δεν τους πληρώνουμε για να έχουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία κτλ; Όχι 9%, όχι 19% όχι τρέχα γύρευε. Όλα αυτά τα λεφτά που πάνε αν όχι στην εξασφάλιση κάποιων βασικών παροχών για τον πολίτη; αν είναι να πληρώνουμε κι άλλα χρήματα για τον έναν ή τον άλλο λόγο, να το κλείσουμε το μαγαζί-κράτος(ό,τι απέμεινε δλδ)και να τα κάνουμε όλα μα όλα ιδιωτικά.

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #64 on: June 07, 2006, 14:05:12 pm »

Βασικά Νετμπάστερ δεν κατάλαβα τι εννοείς Huh

Exposed να επισημάνω και κάτι άλλο, τώρα που διάβασα και τα προηγούμενα μηνύματα: Λες ότι αυτός που δε διάβαζε και βιάζεται να πάρει το πτυχίο του δε θα κάτσει να διαβάσει τα μαθήματα, αλλά θα προσπαθήσει να αντιγράψει για να τα περάσει. Μα ακριβώς γι'αυτό το λόγο δεν πρέπει να αποπέμπονται οι αιώνιοι φοιτητές, ακριβώς γι'αυτό το λόγο δεν πρέπει να κόβεσαι στις 3 φορές που δίνεις ένα μάθημα. Γιατί τότε είναι που θα μπει η πίεση στον άλλο να αντιγράψει, όταν δε θα έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει να περάσει τα μαθήματα τίμια.

Επίσης ισχυρίζεσαι ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προσπάθειας. Κι όμως, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι παράγοντες. Ξέρω πχ άτομα που σκοτώθηκαν στο διάβασμα και δεν κατάφεραν να μπουν ΗΜΜΥ, και μπήκα εγώ που γύριζα από καναπέ σε κρεββάτι Grin
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #65 on: June 07, 2006, 14:07:15 pm »

Το σύνταγμα ορίζει ότι η παροχή παιδείας είναι ο βασικός στόχος του κράτους. Αλίμονο!

Και για κάποιους που θεωρούν πώς ότι είναι να γίνει θα γίνει γιατί έχουμε από πάνω την ΕΕ και θα μας πει αυτό που θέλει και θα γίνει θέλουμε και μη, πολλές χώρες όπως η Σκωτία, η Ιρλανδία και η Ιταλία, δεν ακολούθησαν τις επιταγές της Μπολώνια ή ενώ κάναν κινήσεις προς τα εκεί, επιστρέφουν στα προηγούμενα μοντέλα.

Αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε. Δυστυχώς το κράτος όσα θέλει να περάσει τα περνάει με δικαιολογία την Ευρώπη την οποία έχουμε τέτοια βαθύτατη εκτίμηση. Στο τέλος θα συχαθούμε την ΕΕ και τα χαϊρια της έτσι που μας κάνουν (οι κυβερνώντες, όχι η ΕΕ)

byeeee
megapixel
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θέλω φρέσκο κρέας!!!

View Profile
« Reply #66 on: June 08, 2006, 11:50:10 am »

Quote from: nad on June 07, 2006, 13:51:00 pm
[Και στην τελικη δεν ειναι αναγκη να πληρωνει ως ιδιωτικη αλλα μια πραγματικα ενδικτικη τιμη.  Εγω ακομη και 10?/μηνα απο καθε φοιτητη πιστευω οτι θα βοηθησει πραγματικα το πανεπιστημιο και δεν θα λειψουν απο κανεναν

Καλά, και τότε τους φόρους γιατί τους πληρώνουμε; Δεν τους πληρώνουμε για να έχουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία κτλ; Όχι 9%, όχι 19% όχι τρέχα γύρευε. Όλα αυτά τα λεφτά που πάνε αν όχι στην εξασφάλιση κάποιων βασικών παροχών για τον πολίτη; αν είναι να πληρώνουμε κι άλλα χρήματα για τον έναν ή τον άλλο λόγο, να το κλείσουμε το μαγαζί-κράτος(ό,τι απέμεινε δλδ)και να τα κάνουμε όλα μα όλα ιδιωτικά.
Από ότι ξέρω το 20% παει στη παιδεία και γύρω στο 3% στην αμυνα, απο τον προυπολογισμό.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #67 on: June 08, 2006, 11:52:36 am »

Quote from: megapixel on June 08, 2006, 11:50:10 am

Από ότι ξέρω το 20% παει στη παιδεία και γύρω στο 3% στην αμυνα, απο τον προυπολογισμό.

η δήλωση του μεγκαπίξελ σε παραθεση είναι παντελώς λάθος.
« Last Edit: June 08, 2006, 11:55:13 am by SPAM Turambar » Logged

byeeee
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #68 on: June 08, 2006, 13:02:47 pm »

Quote from: N3+Bu$+3R on June 07, 2006, 13:43:30 pm
Exposed, πολύ πολύ συνοπτικά: η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό
Xα...Η παιδεια ειναι ιδιωτικο αγαθο αφου αφορα τον καθενα ξεχωριστα. Δεν μορφωνονται ολοι αλλα οσοι το επιθυμουν ή για την ακριβεια οσοι επιλεγει το συστημα παιδειας σε αυτη τη χωρα..

Βασικά η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό,εφόσον ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα,και ΠΡΕΠΕΙ να την έχει,να μορφωθεί.
Το πώς θα διαχειριστεί και θα αξιοποιήσει κανείς αυτή τη δυνατότητα είναι πράγματι κάτι "ιδιωτικό"...Είναι υπόθεση του καθενός ξεχωριστά.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #69 on: June 08, 2006, 15:00:55 pm »

Quote from: megapixel on June 08, 2006, 11:50:10 am

Μισο λεπτο... Οταν λες οτι παει το 20% τι εννοεις ακριβως;;;Και στον στρατο το 3%.

ΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ............

Μου φαινεται οτι εδω μερικοι μιλανε μονο για να μιλανε.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
NetBuster

View Profile
« Reply #70 on: June 08, 2006, 15:03:42 pm »

Εγω:
για την ακριβεια οσοι επιλεγει το συστημα παιδειας σε αυτη τη χωρα..
Εσυ:
εφόσον ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #71 on: June 08, 2006, 15:11:27 pm »

Εγώ την παιδεία μου την ονειρεύομαι ως δημόσιο αγαθό και όχι ως ιδιωτικό.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών(παιδικών και εφηβικών) κάποια πράγματα που μου παρείχαν ήταν δωρεάν και δημόσια και για κάποια άλλα αναγκάστηκα να πληρώσω για να τα αποκτήσω.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσω να διεκδικώ το ΔΗΜΟΣΙΟ και το ΔΩΡΕΑΝ και το γεγονός ότι είμαι φοιτήτρια και εξακολουθεί να με αφορά το σύστημα εκπαίδευσης,όπως αφορά και τόσα άλλα παιδιά που πρόκειται να μπουν στα Πανεπιστήμια,με κινητοποιεί και με κάνει να αγρυπνώ...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
evi_L
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #72 on: June 08, 2006, 15:40:16 pm »

Φίλε Exposed Bone καταρχάς σου εύχομαι να περάσεις με το καλό στη σχολή μας εφόσον συνειδητά το επιθυμείς.
Όπως όμως είπε και παραπάνω κάποιος είσαι λίγο "εξω απο το χορό" ,και πως να μην είσαι άλλωστε,αν και για να είμαι ειλικρινής περίμενα να είσαι περισσότερο μέσα στα πράγματα αφού ,αν κατάλαβα καλά,έχεις ήδη κάποιο αδερφό που σπουδάζει.
Φοβάμαι ότι έχεις συγχύσει λίγο το Πανεπιστήμιο με το φροντιστήριο που πήγαινες και κοιτούσες να είσαι σε κάποιο "δυνατό" τμήμα(δηλαδή με καλούς μαθητές, αντάξιούς σου) ώστε να προχωράει το τμήμα και να γίνεται καλό μάθημα. Εδώ όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Δε θεωρώ,και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ότι η ποιότητα του μαθήματος έχει να κάνει με το τι βαθμό γράφει η πλειοψηφία. Το μάθημα το ορίζει ο διδάσκοντας και το κάνει όπως θέλει ο ίδιος. Από κει και πέρα, αν μπεις στη σχολή και θεωρείς κάποια στιγμή ότι όλα όσα σου διδάσκουν είναι γελοία και ότι γι'αυτό φταίνε οι συμφοιτητές σου-παλιοί και νέοι-που ..δεν τα παίρνουν εύκολα τότε υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να αποκτήσεις παραπάνω γνώσεις (σεμινάρια,προαιρετικές εργασίες κλπ).Δεν μπορείς όμως να στερήσεις από κανέναν το δικαίωμα να παρακολουθεί το μάθημα από τη στιγμή που κουράστηκε και προσπάθησε όσο εσύ για να μπει στη σχολή και για τον A ή B λόγο δεν κατάφερε να περάσει το μάθημα.Άσε που πολύς κόσμος πηγαίνει μόνο και μόνο για να πάρει θέματα
Όσον αφορά τα 85€ ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω.Πώς γίνεται να μη το «φυσάς» κι όμως να τα βλέπεις λίγα?Θα φταίει που δεν έχεις ζήσει μόνος και δεν έχεις βγάλει το χέρι να πληρώσεις ενοίκια,ΔΕΗ,νερό,ΟΤΕ,συγκοινωνίες και σούπερ μάρκετ. Όπως και να’χει όμως οι γονείς μας φορολογούνται.Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς στο μέλλον.Γι’αυτό θεωρώ ότι τα συγγράμματα τα δικαιούμαστε.Μας τα οφείλουν.Φορολογούμαστε για να πληρώνει το κράτος 1002 μ@λ@κίες και δε θα παίρνουμε βιβλία?Αν θέλει να κάνει περικοπές ας κόψει από αλλού.Ας κόψει πχ αυτά τα περιβόητα 1000€ που πλέον τα παίρνει και η κουτσή Μαρία επειδή οι γονείς της είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και δηλώνουν ό,τι θέλουν στην εφορία…(και δεν το λέω έτσι.Ξέρω πολλούς που τα «δικαιούνται» ενώ μια χαρά βολεμένοι είναι και στην τελική τα σπαταλάνε σε shopping therapy..)
Οι υποτροφίες που αναφέρεις για τα συγγράμματα θα είναι μια ακόμη αδικία γιατί απλούστατα  αυτό που θα κρίνει τον εύπορο από τον αδύναμο θα είναι και πάλι η φορολογική δήλωση,κάτι που όπως θα κατάλαβες δεν είναι και τόσο αξιόπιστο κριτήριο.Και στην τελική,αν εσένα σου περισσεύουν χρήματα,μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις όποιο επιπλέον βιβλίο θέλεις.
Βέβαια ό,τι και να σου γράψουμε εδώ,δεν θα καταλάβεις.
Το θέμα είναι να μπεις και να τα ζήσεις από κοντά.Να δεις πρώτα για τι σχολή μιλάμε,τι μάθημα γίνεται-όταν γίνεται γιατί μπορεί εσύ να κατηγορείς τους φοιτητές ,έλα όμως να δεις και πόσοι καθηγητές υπάρχουν που δεν έχουν και ιδιαίτερο ζήλο να μεταδώσουν γνώσεις..-και πάνω απ’ όλα μην τα μπερδεύεις με το λύκειο. 
Αυτά από μένα. Χίλια συγγνώμη αν το ύφος είναι σκληρό αλλά εμείς χάνουμε μια εξεταστική και ζημιωνόμαστε απίστευτα για κάτι που αφορά κυρίως εσάς και τους επόμενούς σας.Κι εσείς,αντι να κινητοποιηθείτε,με όποιον τρόπο τελοσπάντων μπορείτε, μας αδειάζετε κανονικά…

Don't hang on!
Nothing lasts forever but the earth & sky..
It slips away and all your money won't another minute buy...
Everything is dust in the wind...
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #73 on: June 08, 2006, 15:47:07 pm »

evi_L πολύ ωραίο και σωστότατο μήνυμα.Respect.

www.e-steki.gr
NetBuster

View Profile
« Reply #74 on: June 08, 2006, 16:12:47 pm »

Λοιπον η αποψη μου ειναι η εξης, σχετικα με το Δημοσιο και το Δωρεαν στην Παιδεια.

1.Δωρεαν δεν ειναι τιποτα. Εμεις οι επιστημονες πρεπει να το καταλαβουμε αυτο καλυτερα γιατι αντικειται στην αρχη της Εντροπιας.

2. Η cecs, και η καθε cecs προφανως - δεν ειναι προσωπικο φυσικα -, υποστηριζει το Δημοσιο Πανεπιστημιο.

>Που κολλαω εγω? Το Δημοσιο Πανεπιστημιο δεν εχει ευελιξια και συνεπως δεν μπορει να διαχειριστει σωστα  την εκπαιδευση σε επικαιρους τομεις, την ερευνα με αποτελεσματα σε συγχρονα αντικειμενα και τη διαχειριση των πορων του. Που οφειλεται αυτο? Στη σιγουρια της μονιμοτητας του Δημοσιου και τις αμεσες συνεπειες τις, την τεμπελια, τον Ωχαδερφισμο και τον σταρχιδισμο.

>Εδω, απεναντι στη γραφειοκρατια και τη μονιμοτητα, επικρατει ενα Πανεπιστημιο που θα λειτουργει με ιδιωτικα κριτηρια γιατι ετσι θα ειναι ευελικτο στους παραπανω τομεις...Θα προσαρμοζεται στο περιβαλλον ταχυτατα γιατι αλλιως θα μενει πισω. Τα σημερινα Πανεπιστημια δεν μπορουν να πρωτοπορησουν αν δεν τα σερνουμε απο τα μυτη. Οι επιστημονικες μας επιτυχιες ειναι λιγες.

>Αρα οπως εδειξα πιο πανω το Πανεπιστημιο με ιδιωτικα κριτηρια υπερτερει. Δεν θα ειναι ιδιωτικο γιατι πολυ απλα θα ανηκει στο κρατος. Διοτι κανενας ιδιωτης δε θα αποφασιζει. Θα επηρεαζει αλλα δε θα αποφασιζει. Αρα σε αυτο το Πανεπιστημιο πρεπει να λειτουργησουμε ολοι αξιοκρατικα, δηλαδη χρειαζεται αξιολογηση. Και ειναι θετικο οτι αυτη η "αμεση" αξιολογηση δεν θα προερχεται απο τις εταιριες που τοσο πια φοβομαστε αλλα απο τους φοιτητες και μια κρατικη επιτροπη.Ενισχυεται λοιπον και ουσιαστικα η θεση μας ως προς τον ελεγχο των φοιτητων. Γιατι θα μπορεις να πεις στον ταδε καθηγητη:"Που πας ρε μπαρμπα, γιατι περνας μονο το 10 % των ατομων που σε δινουν?".
Η εμμεση αξιολογηση θα ειναι η οικονομικη επιβραβευση απο τις εταιριες με χορηγιες ερευνας.

3. Προφανως και ο ρολος σου και μου ειναι να προωθησουμε καλυτερη εκπαιδευση. Παντα.

4. Η φαση της Τριτοβαθμιας εκπαιδευσης ειναι διαφορετικη απο τις αλλες. Καταρχας εισαι 20 χρονων τωρα. Εχεις πολιτικη και κοινωνικη συνειδηση. Τοποθετησε με βαση το μυαλο σου και οχι επειδη καποιοι σου λενε κανε αυτο και κανε το αλλο.***

5.Πρωτες Βαθμιδες Εκπαιδευσης

Στα προηγουμενα 12 χρονια εζησες την αντιφαση της ελληνικης Παιδειας. Δωρεαν σχολειο(δημοτικο,γυμνασιο,λυκειο) και εξτρα χρηματα απο την οικογενεια σου για φροντιστηρια. Εγω θεωρω οτι τα πληρωνες(-α, -αμε) διπλά γιατι το συστημα ειναι στρεβλοτατο. Αρα και εκει το συστημα πρεπει να αλλαξει. Δηλαδη ή να πληρωνουμε ιδιωτικα και τιποτα αλλο ή να εχουμε Δημοσια εκπαιδευση πληρωνοντας την με την φορολογια.
Αν ρωτησεις εναν οικονομολογο θα σου πει οτι ειναι παρα πολυ πιο αποτελεσματικη για τον καθενα και την κοινωνια και την οικονομια η πρωτη λυση. Αλλα εδω υπεισερχονται οι ακροτητες που μιλουν για παιδια που δεν θα εχουν να πληρωσουν για παδεια αλλα και για χειραγωγηση των ευπλαστων παιδικων και εφηβικων συνειδησεων απο εκμεταλλευτες - κερδοσκοπους. Αρα? Τι μενει στο κρατος να κανει? Να προσφερει μεσω αυτου του ιδιου την εκπαιδευση στο μελλον της χωρας. Ειναι αυτο που λεμε συμβιβασμος. Γίαυτο και πρεπει να εχουμε δημοσιο τομεα εκει. Αλλα για την Τριτοβαθμια δες ***.

« Last Edit: June 08, 2006, 16:52:22 pm by N3+Bu$+3R » Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Go Up Print
Jump to: