• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:29:23 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:29:23 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426679
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 109
Total: 128
Katarameno
pliroforikarios
Giorgosklin
kofius
Giorgos2222
PANKRAV
Amalia
anna.ts
tsakalokagkouras
anon
ArchieHadCells
Nianaro
kpapama
mayia psarikoglou
Theosarm
kkuro123
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > Ζητώ να αλλάξουν οι συντονιστές!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Ζητώ να αλλάξουν οι συντονιστές!  (Read 13420 times)
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: Ζητώ να αλλάξουν οι συντονιστές!
« Reply #45 on: September 20, 2013, 01:36:01 am »

Εγώ προτείνω το εξής:

Quote from: EAJ on September 19, 2013, 22:33:21 pm
Με την εγγραφή σας στη Δημόσια Συζήτηση (Forum) και τη συμμετοχή σας στις συζητήσεις του, συμφωνείτε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε υλικό ή κείμενο στις δημοσιεύσεις σας το οποίο είναι αναληθές, δυσφημιστικό, συκοφαντικό, ανακριβές, υβριστικό, που να προκαλεί μίσος, που να απειλεί ή να παραβιάζει τον ιδιωτικό χώρο ενός άλλου μέλους, ή να έρχεται σε αντίθεση με κάποιον διεθνή ή ελληνικό νόμο

Απόσα έχω δει (όχι και όλα), τα ποστ του EAJ δεν παραβιάζουν τίποτα από τα παραπάνω. Μπορεί να είναι όσο "εμετικό" "σάπιο" "κομπλεξικό"  θέλει, αλλά δε μπορείτε να απαιτήσετε τίποτα σχετικά με αυτό γιατί δε παραβιάζει κανένα κανόνα. ΑΝ θέλετε να αλλάξει ο κανόνας, μπορεί να ξεκινήσει μια υπέροχη συζήτηση σχετικά με αυτό. Αλλά μέχρι τότε, μέλη και ομάδα διαχείρισης μάθετε ΠΩΣ δουλεύει ένα φόρουμ.

Αν δε θέλετε να συνεχίσει να γράφει ο EAJ, απλά μην δίνετε σημασία σε αυτά που ποστάρει. Αγνοήστε τον. Αν είναι βλακείες, θα το καταλάβουν τα μέλη. Δε χρειάζεται να βγει κάποιος να το πει. Αλλά μάλλον δε μπορείτε, σας τρώει λιγο.

Τωρα, αν κάποιος θέλει να κράζει βρίζοντας (γιατί υπάρχει και κράξιμο χωρίς βρίσιμο) μπορεί ή να προτείνει αλλαγή του κανονισμού όπως προανέφερα ή να κάνει το δικό του φόρουμ. Αν δε μπορεί κάποιος να διατηρήσει τη ψυχραιμία του, ακόμα και βλακείες να λέει ο απέναντι, τότε λυπάμαι αλλά μάλλον αυτός έχει το πρόβλημα. Στον έξω κόσμο θα ακούσετε πολλές βλακείες, από αφεντικά και υφιστάμενους, από φίλους και αντιπάλους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ως οπλο την εξύβριση. Στο ιντερνετ ο άλλος δεν είναι "φιλαράκι" σου να τον αποκαλέσεις "μ@λάκα". Υπάρχουν κάποια στανταρ τα οποία αποδέχεστε σαν μέλη της κοινότητας, της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα. Αν δε σας αρέσουν, υπάρχουν και σπηλιές.

Τέλος, προς την ομάδα διαχείρισης, το ολικό ban δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που διαθέτετε για την επιβολή τάξης. Υπάρχει η κάρτα, υπάρχει το μερικό ban σε τόπικ ή πίνακα, υπάρχει το ban δημοσίευσης (όπου μπορείς απλά να διαβάζεις) και τέλος το ολικό ban που δε σαφήνει καν να μπεις στο λογαριασμό σου. Η κατάχρηση του τελευταίου είδους δεν αποδεικνύει την ικανότητα κανενός να κάνει διαχείριση.

Και ένα σοφό για να κλείσει η βραδιά:
"Η ύβρις ατιμάζει αυτόν που την εκτοξεύει" κομφούκιος
« Last Edit: September 20, 2013, 01:40:28 am by AgentCain » Logged

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #46 on: September 20, 2013, 01:43:50 am »

Εγώ πάντως που ξεπαρθενιάτηκα πρόσφατα  Cheesy με ένα διήμερο μπαννάρισμα από την Νάσια την Κακιά  Tongue, την πιο Κακιά και από το Μητσοτάκη ένα πράμα  Grin, ένιωθα ταυτόχρονα : μια πρωτόγνωρη ηδονή να πω?  Cheesy μια ευχαρίστηση?  Shocked μου φαινόταν γελοίο με την καλή έννοια και προκλητικό με την καλή έννοια να με έχουν μπαννάρει κάτι νιάνιαρα σαν και του λόγου σας newbies του κερατά  Grin Grin, μια χαρά?  Tongue Cheesy Grin

Και φυσικά ψιλοβριστήκαμε με τον EAJ στο τόπικ για τη λέσχη και μετά στο φωναχτήρι, είπα λίγο βαριές κουβέντες αλλά και εσύ βρε πουλάκι μου EAJ παραδέξου το : ξύνεσαι, έστω και λίγο στη γκλίτσα του τσομπάνη. Δηλαδή πετάς κάτι πράματα, οκ , μπορεί να μας τρολλάρεις ασύστολα και να γελάς που σε παίρνουμε στα σοβαρά? μπορεί να έχεις μπερδέψει τον νεοφιλελευθερισμό με κάτι ιδανικό πιο κοντά σε άμεση δημοκρατία άκρως φιλική σε υγιή επιχειρηματικότητα και επενδύσεις? Δε ξέρω. Μακάρι να σε έβλεπα φάτσα όταν γράφεις - Έτσι κι αλλιώς ο γραπτός λόγος είναι παρεξηγήσιμος, μπορεί να χουμε νευράκια ενίοτε κτλ.
Πάντως με πολλούς που έχω ξεχεστεί εδώ μέσα (και αλίμονο αν δε λέμε την άποψή μας ελεύθερα, και αν δε βγάλουμε και λίγα νευράκια από μέσα μας γράφοντας την παπαριά - αποψή του ο καθένας μας) δε νομίζω να έχω κρατήσει κακία σε κανέναν/καμία.
Την επόμενη κιόλας μέρα (μετά από έναν καλό ύπνο) έχω συγχωρέσει άπαντες και ελπίζω κι εσείς να μη κρατάτε κακία και εκδικητικές διαθέσεις. Εξάλλου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα χωράφια μεταξύ μας, και δεν είναι ο "εχθρός" μας ανάμεσά μας.

Κατά βάθος πιστεύω ακράδαντα  Cheesy οτι και ο EAJ είναι ένα μιρκό τρελλό ζημιάρικο αγόρι που θέλει λίγη φροντίδα λίγο γούτσου γούτσου και μπόλικη Προδέρμ γιατί θα του τις βρέξω στον κολαρίκο του  Cheesy Tongue

[(+ 4 Hidden) and 2 Guests are viewing this topic.]  Shocked Lips Sealed Suspicious Suspicious
« Last Edit: September 20, 2013, 01:52:31 am by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Lampros
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #47 on: September 20, 2013, 01:51:48 am »

@agent cain
Στο λέω γιατί μάλλον δεν διάβασες όλο το τόπικ...γίνεται εδώ και πολλές σελίδες "συζήτηση" για το πως θέλουμε να είναι το φόρουμ...προσωπικά μίλησα συγκεκριμένα τι θέλω

Το να συγκρίνεις το φόρουμ με τον έξω κόσμο είναι τουλάχιστον αφελές...
Εγώ σου λέω οτι το να ξεχέστουν κάποιοι μέσα στο φόρουμ μπορεί να είναι και καλό και να προσφέρει ανακούφιση...

Απο τότε που φτιάχτηκαν οι οργανισμοί λογοκρισίας ξαφνικά το να βρίζεις έγινε taboo και δείγμα μη πολιτισμένου ανθρώπου και δεν ξέρω και γω τι άλλο...άσε μας ρε cain..σε αποστειρωμένη φούσκα ζεις?

να κοουτάρω και γώ κάτι για να κλείσει η βραδιά:
"Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο"
-έτσι και μαχότανε σίγουρα θα χεζότανε
 Αριστοφάνης
« Last Edit: September 20, 2013, 01:54:29 am by Lampros » Logged

potatoes gonna potate..
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #48 on: September 20, 2013, 02:18:19 am »

Εγώ φταίω για όλα...είμαι το αντίπαλο δέος...ο αντίλογος...
Κοίταξα τα ποστ μου και είδα ότι πόσταρα τις εξής ημερομηνίες

02/02/2013
25/06
02/07
01/08

και μετά 09/09 10/09 κλπ...
10 μέρες μετά το φλόρουμ έχει γίνει πεδίο μάχης...
στις 10 αυτές μέρες δέχτηκα ύβρεις, απειλές, συκοφαντίες  και δε συμμαζεύεται...
Σας ενοχλούν οι απόψεις μου φαίνεται...δυστυχώς για εσάς, είναι οι απόψεις της πλειοψηφίας και αυτό φαίνεται αν δει κανείς τον παγκόσμιο χάρτη και τις τάσεις που υπάρχουν στον πλανήτη ή αν πάει σε κανένα πανεπιστήμιο και μορφωθεί...

Λόγω εξεταστικής θα σας κάνω τη χάρη και δε θα ποστάρω για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα , περιμένοντας να δω αν θα ωριμάσετε.
Η αλήθεια είναι ότι θα έχω τρεξίματα από εδώ και πέρα και δε θα έχω χρόνο να μπαίνω στο φόρουμ...

Δεν πιστεύω να ψαρώσατε;
Πάντως το να ποστάρει ένας φιλελεύθερος σε αυτό το φόρουμ, είναι σαν να ποστάρει ένας αριστερός σε ένα φόρουμ της ΧΑ...

Ο Φοίνικας
« Last Edit: September 20, 2013, 02:24:36 am by EAJ » Logged

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #49 on: September 20, 2013, 02:30:39 am »

Γεια σας,

έχω πολύ καιρό να διαβάσω το forum, αλλά ως παλαιό μέλος του και απόφοιτος πλέον, θεωρώ πως οι περισσότεροι καυγάδες δημιουργούνται από άτομα που έχουν τελειώσει τη σχολή ( Βλέπε τη συρταριέρα EAJ π.χ. ) και απλά δεν έχουν τι να κάνουν. Προτείνω λοιπόν δικαίωμα δημιουργίας topic και post να έχουν μόνο οι ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές. Οι υπόλοιποι που δεν ανήκουμε πλέον στο φοιτητικό σώμα δεν έχουμε λόγο να ανακατευόμαστε. Προτείνω την αυτόματη διαγραφή των "συνταξιούχων" και την ελεγχόμενη εγγραφή νέων μελών. Πιθανόν έτσι να ελαφρύνει το forum και τα συγκεκριμένα άτομα να ασχοληθούν με κάτι αξιόλογο πέρα από το forum και να γίνουν παραγωγικοί άνθρωποι.

Εξαιρούνται άτομα που καλύπτουν οργανικές θέσεις στο forum.

Καληνύχτα.
« Last Edit: September 20, 2013, 02:33:45 am by Issle » Logged

We can be a nation that believe in war,
And still tells the world that we don't.
Let the flag for hypocrisy fly high from every pole
We're a little bit country, and we're a little bit rock n' roll
boudou

http://www.youtube.com/watch?v=wwgee6jN-Bo

View Profile
« Reply #50 on: September 20, 2013, 02:37:46 am »

είμαι στη δυσάρεστη θέση να συμφωνήσω με το λάμπρο σε αρκετά πράματα. το θέμα βέβαια δεν είναι να αλλάξουν οι συντονιστές, αλλά να συζητήσουμε ξανά για τους κανόνες ή και για την κατάργηση αυτών σε κάποια τόπικ. όπως φαίνεται, ο καθένας ορίζει τον ''πολιτισμό'' και το ''επίπεδο'' με διαφορετικό τρόπο και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρώσουμε το χάσμα με κάποιους κανόνες. επίσης, θα διαφωνήσω κάθετα με την άποψη ότι στο φόρουμ οφείλουμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να κρατάμε ένα ισορροπημένο και εύρυθμο κλίμα μεταξύ των μελών. Puke το ότι είμαστε συμφοιτητές ίσως και να σημαίνει μόνο ότι θα πρέπει να μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο και να ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον για μεγάλο διάστημα.

I used to want to change the world. Now I just want to leave the room with a little dignity.
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: September 20, 2013, 02:48:27 am »

Quote from: Prez on September 20, 2013, 02:37:46 am
είμαι στη δυσάρεστη θέση να συμφωνήσω με το λάμπρο σε αρκετά πράματα. το θέμα βέβαια δεν είναι να αλλάξουν οι συντονιστές, αλλά να συζητήσουμε ξανά για τους κανόνες ή και για την κατάργηση αυτών σε κάποια τόπικ. όπως φαίνεται, ο καθένας ορίζει τον ''πολιτισμό'' και το ''επίπεδο'' με διαφορετικό τρόπο και μάλλον δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρώσουμε το χάσμα με κάποιους κανόνες. επίσης, θα διαφωνήσω κάθετα με την άποψη ότι στο φόρουμ οφείλουμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να κρατάμε ένα ισορροπημένο και εύρυθμο κλίμα μεταξύ των μελών. Puke το ότι είμαστε συμφοιτητές ίσως και να σημαίνει μόνο ότι θα πρέπει να μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο και να ανεχόμαστε ο ένας τον άλλον για μεγάλο διάστημα.
Ah, the bright side
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #52 on: September 20, 2013, 09:45:56 am »

Δε φταίνε οι συντονιστές.
Έχουν επιλεγεί για να/επειδή είναι συζητήσιμοι.
Αυτή η κοινότητα είναι έτσι δομημένη ώστε μια αναταραχή, περίεργη συμπεριφορά ενός και μόνο μέλους, μπορεί να φέρει θύελλα.
Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή είναι η δομή ενός φόρουμ. Δεν έχει βρεθεί ακόμη εύρωστη δομή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή να αντέχει τέτοιες αναταραχές.

Το πρόβλημα είναι λοιπόν ο EAJ.
Εδώ και 6-7 χρόνια, μπαίνει στο φόρουμ και δημιουργεί αναταραχές.
Δε θα μπω περισσότερο στην ψυχολογία του ρόλου αυτού. Απλά λέω ότι είναι φανερό ότι τα καρφιά στη συμπεριφορά του συμβαίνουν λόγω συναισθηματικών προβλημάτων.

Μην αναλώνεστε. Η λύση είναι προφανής.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #53 on: September 20, 2013, 13:14:03 pm »

Quote from: AgentCain on September 20, 2013, 01:36:01 am
Εγώ προτείνω το εξής:

Quote from: EAJ on September 19, 2013, 22:33:21 pm
Με την εγγραφή σας στη Δημόσια Συζήτηση (Forum) και τη συμμετοχή σας στις συζητήσεις του, συμφωνείτε ότι δε θα χρησιμοποιήσετε υλικό ή κείμενο στις δημοσιεύσεις σας το οποίο είναι αναληθές, δυσφημιστικό, συκοφαντικό, ανακριβές, υβριστικό, που να προκαλεί μίσος, που να απειλεί ή να παραβιάζει τον ιδιωτικό χώρο ενός άλλου μέλους, ή να έρχεται σε αντίθεση με κάποιον διεθνή ή ελληνικό νόμο

Απόσα έχω δει (όχι και όλα), τα ποστ του EAJ δεν παραβιάζουν τίποτα από τα παραπάνω. Μπορεί να είναι όσο "εμετικό" "σάπιο" "κομπλεξικό"  θέλει, αλλά δε μπορείτε να απαιτήσετε τίποτα σχετικά με αυτό γιατί δε παραβιάζει κανένα κανόνα. ΑΝ θέλετε να αλλάξει ο κανόνας, μπορεί να ξεκινήσει μια υπέροχη συζήτηση σχετικά με αυτό. Αλλά μέχρι τότε, μέλη και ομάδα διαχείρισης μάθετε ΠΩΣ δουλεύει ένα φόρουμ.

Αν δε θέλετε να συνεχίσει να γράφει ο EAJ, απλά μην δίνετε σημασία σε αυτά που ποστάρει. Αγνοήστε τον. Αν είναι βλακείες, θα το καταλάβουν τα μέλη. Δε χρειάζεται να βγει κάποιος να το πει. Αλλά μάλλον δε μπορείτε, σας τρώει λιγο.

Τωρα, αν κάποιος θέλει να κράζει βρίζοντας (γιατί υπάρχει και κράξιμο χωρίς βρίσιμο) μπορεί ή να προτείνει αλλαγή του κανονισμού όπως προανέφερα ή να κάνει το δικό του φόρουμ. Αν δε μπορεί κάποιος να διατηρήσει τη ψυχραιμία του, ακόμα και βλακείες να λέει ο απέναντι, τότε λυπάμαι αλλά μάλλον αυτός έχει το πρόβλημα. Στον έξω κόσμο θα ακούσετε πολλές βλακείες, από αφεντικά και υφιστάμενους, από φίλους και αντιπάλους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε ως οπλο την εξύβριση. Στο ιντερνετ ο άλλος δεν είναι "φιλαράκι" σου να τον αποκαλέσεις "μ@λάκα". Υπάρχουν κάποια στανταρ τα οποία αποδέχεστε σαν μέλη της κοινότητας, της κοινωνίας και της χώρας γενικότερα. Αν δε σας αρέσουν, υπάρχουν και σπηλιές.

Τέλος, προς την ομάδα διαχείρισης, το ολικό ban δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που διαθέτετε για την επιβολή τάξης. Υπάρχει η κάρτα, υπάρχει το μερικό ban σε τόπικ ή πίνακα, υπάρχει το ban δημοσίευσης (όπου μπορείς απλά να διαβάζεις) και τέλος το ολικό ban που δε σαφήνει καν να μπεις στο λογαριασμό σου. Η κατάχρηση του τελευταίου είδους δεν αποδεικνύει την ικανότητα κανενός να κάνει διαχείριση.

Και ένα σοφό για να κλείσει η βραδιά:
"Η ύβρις ατιμάζει αυτόν που την εκτοξεύει" κομφούκιος

στα περισσότερα φόρουμ οι κανόνες όταν γίνονται γραπτοί και αναλυτικοί είναι δρακόντιοι και μπορού να συνοψιστούν στο: οι αδμινς έχουν δίκιο. Από κει και πέρα έχουν καλυμένο τον κόλο τους οι αδμινς και στη συνέχεια λειτουργούν σα κοινότητα με άγραφους κανόνες. Έτσι λειτουργούσαν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο "παλιό" ιντερνετ (βλ irc, μικρά φόρουμ). Στη νέα γενιά κοινωνικών μέσω/φόρουμ υπάρχει η εξής τακτική: Το φόρουμ δεν έχει αμιγείς κανόνες, αλλά χωρίζεται σε sub-forums που το καθένα έχει δικούς του admins και κανόνες. Αυτό γίνεται διότι 1) τα μέλη είναι χωρισμένα. Δε συμμετέχουν όλοι σε όλες τις κατηγορίες και δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις κατηγορίες. 2) ο αριθμός των μελών είναι της τάξης των εκατομμυρίων και ως εκ τούτου απαιτείται εξειδίκευση στον συντονισμό. Σε αυτή την περίπτωση οι κανόνες συνήθως είναι λίγοι και λιτοί. Συνήθως είναι 2-3 γενικές αρχές και 2-3 ρητές απαγορεύσεις. Οι αδμινς λειτουργούν περισσότερο σα κοινότητα με άγραφους κανόνες. Παρόλα αυτά εδώ υπήρχε πάλι το πρόβλημα του "ορισμού" τι είναι σωστό και τι όχι. Η λύση σε μεγάλα φόρουμ δώθηκε με το να μπορούν οι χρήστες να δημιουργήσουν μόνοι τους sub-foroums όπου μπορούσαν να είναι admins και να θέσουν τους δικούς τους κανόνες. Αν ήταν σωστοί τότε ο κόσμος θα συμμετείχε σε αυτό το sub-forum. Αν όχι θα πέθαινε.

Το thmmy.gr δεν έχει τόσο μεγάλο αριθμό μελών για να σπάσει ο συντονισμός, ούτε τα μέλη είναι τόσο κατακερματισμένα. Το thmmy.gr δεν είναι ένα γενικό φόρουμ, είναι ένα φόρουμ φοιτητών του ΤΗΜΜΥ. Στο παρελθόν έχουν γίνει συζητήσεις για το αν θα έπρεπε να σπάσει το φόρουμ σε υπο-φόρουμ με διαφορετικούς κανόνες. Συγκεκριμένα ο διαχωρισμός θα μπορούσε να γίνει στα τοπικ μαθημάτων με τα "γενικά" τόπικ. Αυτό είχε απορριφθεί επειδή 1) θεωρήθηκε ότι θα κατέστρεφε τελικά τα γενικά τόπικ και θα καταλήγαμε ένα φόρουμ όπου θα συζητούσαμε τελικά μόνο για μαθήματα και τίποτα άλλο 2) Ήταν τεχνικά δύσκολο καθώς δε το υποστήριζε το smf. 3) Μπορούσαν να μπουν έτσι και αλλίως διαφορετικοί κανόνες ανά κατηρογορία. Έτσι άρχισαν οι διάφορες κατηγορίες να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Πχ Τα τόπικ μαθημάτων είναι πιο ον-τοπικ και υπάρχει λιγότερη ανοχή σε τρολ/οφφ τοπικς γιατί εκεί τα μέλη μπαίνουν για να ενημερωθούν για το μάθημα. Στα τόπικ στη γωνιά του παιδιού υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στο πείραγμα και στο καλοπροαίρετο τρολλινγκ. Στα πολιτικά υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στους προσωπικούς διαπληκτισμούς. Το πρόβλημα του τημμυ εντοπίζεται κυρίως στα πολιτικά και στις ανακοινώσεις.*

Η δυνατότητα να μπορούν τα μέλη να κάνουν μοδεράτιον σε κάποια σημεία της κοινότητας έχει συζητηθεί και προταθεί πολλές φορές αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. Υπάρχει η δυνατότητα από το smf σε κάποιον πίνακα ο αρχικός πόστερ ενός τόπικ να μπορεί να κάνει και μοδεράτιον. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα για πολύ αντικειμενικές συζητήσεις αλλά και πολύ υποκειμενικές. Επιπλέον θα έβλεπε ο καθένας πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος συντονισμό. Θα το καταλάβαινε την 1η φορά που θα χρειαζόταν να σβήσει ποστ ενός φίλου του και σε εκείνο το σημείο να αποφασίσει αν θα είναι αντικειμενικός ή υποκειμενικός. Επιπλέον ένας τέτοιος πίνακας θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα καλό "τεστ" και training για να μπορούν άτομα να μπουν στον κεντρικό συντονισμό. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή τη κίνηση και έτσι θα δωθεί νέα πνοή στο φόρουμ. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κεντρικοί κανονες οι οποίοι θα είναι απαράβατοι. Πχ διαφημίσεις / φασιστικές απόψεις / προσβλητικά σχόλια.

*Στα πολιτικά χρειάζονται περισσότεροι μοντ. Δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Η ελλάδα βαδίζει μία δύσκολη πολιτικά περίοδο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολιτική ένταση να μεταφέρεται και στο φόρουμ. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα κατανοητό αλλά και θεμιτό. Το αθέμιτο είναι να καταλήγει η συζήτηση σε θέματα άσχετα με το τίτλο του τόπικ και σε flames μεταξύ των μελών. Στις ανακοινώσεις το πρόβλημα είναι ότι ενώ κατά βάση έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και θα έπρεπε να έχουν αντιμετώπιση από το συντονισμό όπως τα τόπικ μαθημάτων πολλές φορές είναι για πολιτικά ζητήματα. Παλιά ο συντονισμός σε αυτή την περίτπωση μετέφερε μετά από κάποια στιγμή την ανακοίνωση στα πολιτικά. Όσο ο αριθμός των μελών αυξανόταν τα φλάμες σε τέτοια τόπικ ξεκινούσαν πιο γρήγορα. Ως εκ τούτου γινόταν και γρηγορότερα η μεταφορά. Αυτό όμως δημιούργησε αντιδράσεις ότι "κόβονταν" ανακοινώσεις. Γνώμη μου όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα θα πρέπει να γίνεται σπλιτ, το νέο τόπικ να πηγαίνει στον αντίστοιχο πίνακα και το αρχικό να κλειδώνεται με λινκ στο σπλιτεντ τόπικ.

Τώρα όσο αναφορά τον συντονισμό και τα σχετικά δε θα μπω σε συγκεκριμένες θέσεις. Θα πω όμως πως ο εκνευρισμός και τα νεύρα της καθημερινότητας μεγενθύνονται στο ιντερνετ όπου συνήθως ψάχνουμε για κάποιον να τα προβάλουμε πάνω του. Οι συντονιστές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση αλλά δεν είναι τέλειοι ούτε υπάρχει ορισμός του τέλειου. Πρέπει ΌΛΟΙ να δείξουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να συμμετέχουν διορθωτικά στην κατάσταση. Όποιος λειτουργεί με ατομικά χαρακτηριστικά δεν έχει θέση εδώ μέσα, το thmmy.gr είναι κοινότητα. Τέλος να πω ότι όποιοι ξεφεύγουν από όρια αλλά από την άλλη είναι και λογικό να δέχονται τις συνέπειες των πράξεων τους. Αν κάποιος δεχθεί μπαν δε μπορεί να αντιδρά: "μα κυρία το έκανε και άλλος αυτό" Δεν είμαστε νηπιαγωγείο.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #54 on: September 20, 2013, 15:43:31 pm »

Συμφωνώ και εγώ, στο ότι σε τόπικ τα οποία ενδιαφέρουν πολύ κόσμο, πρέπει να ακολουθούνται οι κανόνες του φόρουμ για να βγάζουμε και κάποιο νόημα από τη συζήτηση.

Αν θέλουν απλά να βρίζονται κάποιοι μεταξύ τους, μπορούν να το κάνουν ελεύθερα σε άλλα τόπικ, τα οποία δεν θα φαίνονται στα "πρόσφατα", και έτσι θα απασχολούν περισσότερο τους ίδιους. (π.χ. τα τόπικ με θέματα Ban στον έναν και τον άλλον που έχουν ανοίξει από χθες, λες και είμαστε στην αρχαία Αθήνα και θα αποφασίσουμε για εξοστρακισμό) 
Τα τόπικ αυτά, ας έχουν δικαίωμα να τα συντονίζουν και οι ίδιοι όπως είπε ο Bob.

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #55 on: September 20, 2013, 16:50:30 pm »

Ηλεκτρολογοι
Quote from: 4Dcube on September 20, 2013, 09:45:56 am
....
....

...αλλα κυριως το προβλημα ειναι οι διαφορετικες αποψεις του EAJ. Γιατι εστω οτι τρολαρει, δεν καταλαβαινω απο ποτε το τρολαρισμα σηκωνει μπαν στο τημμυ. Βριζετε μανες, θειες, ευχεστε -οι μεν- και ανεχεστε-οι δε- καρκινους και ψοφους και σας πειραξε τι?

Στην τελικη, καντε το indy, βαλτε και μια επιτροπη να τσεκαρει τι αναρταται, να τελειωνουμε και με την κατ'επιφαση ελευθερια λογου.

Ερχεται μια μερα...
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #56 on: September 20, 2013, 17:09:59 pm »

To προβλημα ειναι οι ψυχοπαθεις που το μονο που εχουν να προσφερουν ειναι το τρολινγκ(ACE και ΕAJ) . Πρεπει να σαι τερμα βλαμμενος ή να τρολλαρεις ή να χεις γραφτει στο φορουμ προσφατα για να νομιζεις οτι ο EAJ παραθετει αποψεις.

Η διαφορα αναμεσα στον εξισου εμετικο ζουλαπη και τον EAJ ειναι προφανης οσο και αν μοιαζουν αυτα που λενε.
« Last Edit: September 20, 2013, 17:13:03 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
i_am_batman
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #57 on: September 20, 2013, 17:43:05 pm »

Quote from: Issle on September 20, 2013, 02:30:39 am
Γεια σας,

έχω πολύ καιρό να διαβάσω το forum, αλλά ως παλαιό μέλος του και απόφοιτος πλέον, θεωρώ πως οι περισσότεροι καυγάδες δημιουργούνται από άτομα που έχουν τελειώσει τη σχολή ( Βλέπε τη συρταριέρα EAJ π.χ. ) και απλά δεν έχουν τι να κάνουν. Προτείνω λοιπόν δικαίωμα δημιουργίας topic και post να έχουν μόνο οι ενεργοί προπτυχιακοί φοιτητές. Οι υπόλοιποι που δεν ανήκουμε πλέον στο φοιτητικό σώμα δεν έχουμε λόγο να ανακατευόμαστε. Προτείνω την αυτόματη διαγραφή των "συνταξιούχων" και την ελεγχόμενη εγγραφή νέων μελών. Πιθανόν έτσι να ελαφρύνει το forum και τα συγκεκριμένα άτομα να ασχοληθούν με κάτι αξιόλογο πέρα από το forum και να γίνουν παραγωγικοί άνθρωποι.

Εξαιρούνται άτομα που καλύπτουν οργανικές θέσεις στο forum.

Καληνύχτα.

Πολύ σωστό.

Ή αυτό, ή να πάει η διαχείριση σε ιδιώτη και να μπει μια συμβολική συνδρομή.

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #58 on: September 20, 2013, 18:17:43 pm »

Quote from: ACE on September 20, 2013, 16:50:30 pm
Ηλεκτρολογοι
....
....

...αλλα κυριως το προβλημα ειναι οι διαφορετικες αποψεις του EAJ. Γιατι εστω οτι τρολαρει, δεν καταλαβαινω απο ποτε το τρολαρισμα σηκωνει μπαν στο τημμυ. Βριζετε μανες, θειες, ευχεστε -οι μεν- και ανεχεστε-οι δε- καρκινους και ψοφους και σας πειραξε τι?

Στην τελικη, καντε το indy, βαλτε και μια επιτροπη να τσεκαρει τι αναρταται, να τελειωνουμε και με την κατ'επιφαση ελευθερια λογου.

Ρε φίλε θέλεις να κάνεις τον χαζό? Κάθε πρόταση του είναι εριστική! Χρησιμοποιεί εκφράσεις και λέξεις που προκαλούν συνέχεια με σκοπό τη σύγκρουση. Διάβασε ένα ένα τα ποστ του. Έχετε καταντήσει αηδία να πούμε άιντε.

Και είναι αυτό που γράφει και ο Grecs. Όσο και να διαφωνούμε με σένα ή με τον ζουλάπι ή με το issle παλιότερα κανείς δεν δημιούργησε σύγχηση ούτε απο τη μεριά μας ούτε απο τη δικιά σας! Αυτός μπήκε 1 βδομάδα και τα έκανε όλα πουτάνα.
« Last Edit: September 20, 2013, 18:26:58 pm by silvo » Logged
TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
« Reply #59 on: September 20, 2013, 20:03:58 pm »

Quote from: EAJ on September 19, 2013, 21:23:44 pm
Εγώ προτείνω να γίνει πιο αυστηρό το πράγμα...με την πρώτη βρισιά να τρώει μπαν το εν λόγω μέλος...η ειρωνία να επιτρέπεται, είναι ένα είδος επιχειρήματος όταν έχεις να συνομιλήσεις με τρολλς...
Η ειρωνία είναι χειρότερη απ'τη βρισιά. Αυτός που βριζει εχει τουλαχιστον τα ρχιδια να στα πει στα ισια, δεν κρυβεται σαν πουτανακι.

Quote from: silvo on September 20, 2013, 00:59:55 am
Τίποτα ρε! Το πρόβλημα ξεκίνησε εξαιτίας του EAJ! Αυτό και μόνο... Και απο τη στιγμή που σε κάθε ποστ είναι εριστικός και ψάχνει να προκαλέσει γιατί φυσικά δεν έχει τίποτα άλλο καλύτερο να κάνει παιδί με φουλ ψυχολογικά έρχεται και σπάει πούτσες. Ρίχτε του ένα γαμωμπαν να τελειώνουμε και να ηρεμίσουμε όλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Εδώ και 6-7 χρόνια, μπαίνει στο φόρουμ και δημιουργεί αναταραχές.
Δε θα μπω περισσότερο στην ψυχολογία του ρόλου αυτού. Απλά λέω ότι είναι φανερό ότι τα καρφιά στη συμπεριφορά του συμβαίνουν λόγω συναισθηματικών προβλημάτων.

Μην αναλώνεστε. Η λύση είναι προφανής.
Η λυση ειναι προφανής. Ban τον EAJ ρε να τελειώνουμε. Grin Grin

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Go Up Print
Jump to: