• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 14:04:21 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 14:04:21 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 97
Total: 175
kostas1507
alexiosmara
Lykaonia
faidonchatz
Nikos_313
dionmant
george14
Tasaras
gp6
HamesJetfield
Konstantinoy
gkg
Fotis Roukoutakis
Pumpakos
tasakis
alexlad
Kpavlaras
ELEF
nikd
s4327063
Aris★
distillery
Kazi
kostaspap
apos34
tasos gourd
Domnious
immo
andreas2000
asantor
BossiTsif
pxanthob
nikosmonov
eplysia
gpapmtb
babistso
PanosPapaspirou
kalantzopoulos
PAPARI69
gpr000
lina_zs
abiki
gtapalis
salonis
mpizos
mgrivab
melisste22
mariaxalk
stefpapa21
antontsiorvas
mikrosdia
Spyrtos14
rafa98p
George_RT
grepanis
stathiskek
Anita
glavdakis
et7gr
tasos_ntv
palladas
tsaliki
johnnypap
gcheristanidhs
Apostolos adam
jimalexoud
chatzimich
Captain
KOSTASITSKOS
Nicotre
george polymeros
Denisivo
redwolf
thanoswyd
elizabeth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Kατάληψη και αναβολές μαθημάτων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Kατάληψη και αναβολές μαθημάτων  (Read 27516 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Kατάληψη και αναβολές μαθημάτων
« Reply #60 on: May 26, 2006, 01:35:02 am »

Ελπίζω με διάθεση για αγώνες, πορείες και πολλές προτάσεις.

Γιατί με προτάσεις τύπου "Τα νομοσχέδια είναι χάλια αλλά θελω να δώσω εξεταστική και να την κάνω πριν αλλάξει κάτι και με πιάσει" δεν θα πάμε πουθενά.

Γιατί ο νόμος αυτός δεν θα επηρεάσει μόνο τους ερχόμενους στο πανεπιστήμιο.

byeeee
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Kατάληψη και αναβολές μαθημάτων
« Reply #61 on: May 26, 2006, 01:45:54 am »

Quote from: veridiano on May 26, 2006, 01:29:55 am
Η κατάληψη είναι μια κινητοποίηση με ασήμαντο αποτέλεσμα και μεγαλύτερο κόστος. Όποιος δεν το έχει δει στην Ελλάδα (που αποτελεί και συνήθη πρακτική) ονειροβατεί. Θα μου πείτε αρχίζουν και συμμετέχουν και άλλες σχολές με καταλήψεις. Ναι, γιατί μας έχει γίνει συνήθεια η κατάληψη από το γυμνάσιο. Όπως και στους αγρότες το κλείσιμο δρόμων. Βλέπουμε και τις εξελίξεις σε Γαλλία, εργασιακά και αισθανόμαστε πως έτσι κάνουμε κάτι.
(έτσι= κατάληψη κι όχι αγωνιστική διάθεση)

ειδικά για αυτό το κομμάτι:
πραγματικά δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις κατάληψη σε μια σχολή,αρκεί να δεις κανεις την κατάσταση και ποιές σχολές έκλεισαν(π.χ το παιδαγωγικο δεν έχει πάρει χαμπάρι,σου λέει αυτό κάτι?)πρέπε ινα υπάρχει ομαδική διάθεση και συμμετοχή..όσο για τις καταλήψεις απο το γυμνάσιο,παρ 'όλο που τότε δεν ήταν και τόσο δημοκρατικές,έχουν ρίξει υπουργούς και έχουν αλλάξει αποφάσεις,δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω....το κακό απλά στην περίπτωσή μας ,και για αυτο το λόγο βγαίνει προς τα έξω ότι δεν αλλάζουν τίποτα οι καταλήψεις,είναι ότι το υπουργείο δέχεται πιο δύσκολα "πλήγμα" από ότι για σχολικές διαδικασίες,γιατί πολύ απλά η τριτοβάθμια εκπαίδευση "κατευθυνεται"  από την ΕΕ...

tu/e
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #62 on: May 26, 2006, 01:59:28 am »

Να πω κι εγώ πως η σημερινή εκδήλωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διεξήχθη σε εντελώς φιλικό  κλίμα. Σαν μια παρέα καθίσαμε στην αίθουσα 5, ο Bob και ο Παναγιώτης μας διάβασαν μία μία τις προτάσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου του ΕΣΥΠ και διατυπώθηκαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις από μία πληθώρα φοιτητών και τον κ. Μάργαρη.
Κρίμα όσοι δεν ήρθαν έχασαν...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: May 26, 2006, 02:02:46 am »

Quote from: mousitsa on May 25, 2006, 12:12:43 pm
  θα συμφωνήσω με τον Ιάσωνα ότι διαφωνώ στον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε...
 Σαφώς κ όλα αυτά που θέλουν να περάσουν θα υποβαθμίσουν κατα πολύ το πανεπιστήμιο αλλα ας θέσω κ ένα ερώτημα..
Στο προσχέδιο μέσα λέει ότι απο ΄Σεπτέμβρη ουσιαστικα θα αρχίσουμε να πλήρώνουμε τα βιβλία μας..
Σκεφτήκατε ότι με τα έξοδα που έχει ένας φοιτητής από άλλη πόλη με ένα εξάμηνο χαμένο (έτσι όπως θα καταλήξουν τα πράγματα σε περίπτωση διπλής το Σεπτέμβρη...) πόσα βιβλία μπορεί να αγοράσει...;
Με ένα γρήγορο υπολογισμό για το 6μηνό χρειάζεται περίπου γύρω στα 3500 ευρώ...
Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ένα βιβλίο κοστιζει 50 ευρώ είναι 3500/50=70 βιβλια!!! Αυτό το λέω καθαρά από την υπολογιστικη κ οικονομική πλευρά του πράγματος... Το θέμα θα μου πείτε ότι δεν είναι τα λεφτά αυτή τη στιγμή αφού ούτως ή αλλώς μας τα πάιρνουν από οπου μπορούν κ χωρίσ εμεισ να το παίρνουμε χαμπάρι...
Αλλά να σας πω κάτι..; Οπως είπε κ ο Ιάσωνας να ήταν δικά μου τα λεφτά δε με νοιάζει καθόλου... αλλά να παίρνω αποφάσεις στις πλάτες άλλων (στη συγκεκριμένη περίπτωση των γονιων μου) δεν το βρίσκω καθόλου σωστό κ εντιμο..
  Αυτά από μένα κ εξετάζοντας μια μόνο  απο τις πλευρές της κατάληψης ως λύση στο δεδομένο πρόβλημα..

Νομίζω πως το θέμα το σκέφτεσαι πολύ ρηχά. Κάνεις τους υπολογισμούς για το τι θα πληρώσεις παραπάνω στην περίπτωση που μετατεθεί η εξεταστική και καταλήγεις που? Ότι τελικά σε συμφέρει οικονομικά να περάσει ο νέος νόμος πλαίσιο. Ιδίως όταν λίγες σειρές παραπάνω έχει αποδεχθεί ότι τα νέα μέτρα "θα υποβαθμίσουν κατά πολύ το πανεπιστήμιο"? Δεν σε καταλαβαίνω...

Εκτός αυτού σκέφτεσαι μονάχα το κόστος που αφορά εσένα και όχι το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι επόμενες γενιές για τα βιβλία τους. Εάν δεις το θέμα σε βάθος χρόνου και σκεφτείς τους μελλοντικούς συναδέλφους και την κατάσταση που θα βρουν όταν μπουν στο πανεπιστήμιο, νομίζω θα καταλάβεις πως όλες αυτές οι καταλήψεις, οι πορείες και οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται μάταια και χωρίς λόγο. Σκοπός νομίζω είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα πανεπιστήμιο καλύτερο απ' ότι το βρήκαμε και όχι με την αδράνειά μας να συμβάλουμε στην περαιτέρω υποβάθμισή του.

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #64 on: May 26, 2006, 02:07:01 am »

Quote from: JAs0n-X on May 25, 2006, 13:32:44 pm
Χρηστο μου διαβασε ξανα το μηνυμα μου στη δευτερη σελιδα.
Δεν αναφερομαι σε ενα αοριστο ατομο αναφερομαι σε μενα.
Υπαρχουν φοιτητες με προβληματα και πιεση χρονου! Δεν ειμαστε ολοι σπιτακι μας, σιγουρα δεν ειναι και οι 280 που ψηφισαν το πλαισιο.
Ακριβώς αυτό φίλε Ιάσονα! Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό μας. Δες και αυτά που έγραψα παραπάνω στην Mousitsa.
Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου φέρνεις το επιχείρημα ότι "Δεν είμαστε όλοι σπιτάκι μας". Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι εγώ που είμαι σπιτάκι μου έχω γονείς που είναι διατεθειμένοι να με ταΐζουν μια ζωή?
Και στην τελική πολλά από τα παιδιά που συμμετέχουν στην κατάληψη δεν είναι σπιτάκι τους. Αυτά τα άτομα σύμφωνα με την λογική σου είναι ηλίθια???
Και επίσης δεν είσαι ο μόνος που έχεις πίεση χρόνου...

Μην παιρνεις ομως την ψηφο αυτων των 280 (και πολυ σωστα ετσι κανεις) ως μια ψηφο υπερ της καταληψης. Η ψηφος αυτη οπως ειπες ειναι ενα βροντερο οχι στο νεο νομο!
Το πλαίσιο που ψηφίστηκε στην προηγούμενη γενική συνέλευση από 281 άτομα (συντριπτική πλειοψηφία) ανέφερε όχι μονάχα πως διαφωνούμε με τον νέο νόμο, αλλά επίσης πως θα διεκδικήσουμε την μη εφαρμογή του μέσω κατάληψης έως την Δευτέρα, οπότε θα γίνει νέα συνέλευση. Κατά συνέπεια η ψήφος των 280 ατόμων δεν ήταν απλά ένα όχι στον νόμο-πλαίσιο, αλλά και ένα σαφές ναι στην κατάληψη.

Οσο για τα καλλαντα δεν εφεραν αποτελεσμα αλλα μου το λες γιατι στ'αληθεια πιστευεις οτι θα φερει η καταληψη?? Σε 2 εβδομαδες θα αρχισουν ολοι να την κοπανανε για τις παραλιες... καθηγητες και φοιτητες.
Όσο για τα κάλαντα, σου είπα: Δεν έφεραν αποτέλεσμα επειδή ήμασταν πολύ λίγοι. Η κατάληψη μπορεί να φέρει αποτέλεσμα εάν συμμετάσχουν πολλά άτομα. Με το να καθόμαστε και να γράφουμε στο φόρουμ δεν συμβάλλουμε σε αυτό.

Σε περίμενα σήμερα στην συζήτηση για τον νόμο πλαίσιο αλλά δεν ήρθες! Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά αύριο στις 12 που έχει ανοιχτή συζήτηση με τους καθηγητές μας...
« Last Edit: May 26, 2006, 02:10:14 am by chggr005 » Logged

Tsihiro
Θαμώνας

View Profile
« Reply #65 on: May 26, 2006, 02:33:58 am »

Quote from: veridiano on May 26, 2006, 01:29:55 am

Η μορφή αγώνα που επιλλέγεις είναι να κλείσεις το πανεπιστήμιο? Έχεις πρόβλημα με νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και πας και κάνεις αγώνα εις βάρος του συμφοιτητή σου? Θέλεις απλά να κερδίσεις εντυπώσεις? Κέρδισε τες με άλλο τρόπο. Όπως είπε και ο Tάσος, κινητοποίηση με φοιτητές άλλων σχολών στην πρυτανεία και προβολή του θέματος στα μέσα. Κάνε κατάληψη στο υπουργείο παιδείας, αυτό σου φταίει όχι να σταματήσει να λειτουργεί η σχολή σου.

Η κατάληψη είναι μια κινητοποίηση με ασήμαντο αποτέλεσμα και μεγαλύτερο κόστος. Όποιος δεν το έχει δει στην Ελλάδα (που αποτελεί και συνήθη πρακτική) ονειροβατεί. Θα μου πείτε αρχίζουν και συμμετέχουν και άλλες σχολές με καταλήψεις. Ναι, γιατί μας έχει γίνει συνήθεια η κατάληψη από το γυμνάσιο. Όπως και στους αγρότες το κλείσιμο δρόμων. Βλέπουμε και τις εξελίξεις σε Γαλλία, εργασιακά και αισθανόμαστε πως έτσι κάνουμε κάτι.
(έτσι= κατάληψη κι όχι αγωνιστική διάθεση)

Παίδες, συμφωνώ με την αγωνιστική διάθεση. Με την εύκολη, ανούσια και επιβλαβή για πολύ κόσμο μορφή διαμαρτυρίας της κατάληψης δεν συμφωνώ.

Γι'αυτό έχω να πω σε όσο κόσμο θέλει να αλλάξει το σκηνικό να είναι τη Δευτέρα στη συνέλευση. Από τις πρώτες σφιγμομετρήσεις το πέμπτο έτος θα δώσει δυναμικό παρόν. Ίδωμεν...

Καταλαβαίνω ότι όντως είναι πρόβλημα το χάσιμο μαθημάτων,το ενδεχόμενο της αναβολής της εξεταστικής..

Αλλά συνάδελφε η κινητοποίηση με φοιτητές άλλων σχολών στην πρυτανεία και η προβολή του θέματος στα μέσα,τα μέτρα που προτείνεις, αν συνέβαιναν μόνα τους θα αφορούσαν πολύ λιγότερο κόσμο,από την ενότητα που έχει επιτευχθεί τώρα.

Δηλαδή,όλοι πνιγμένοι στην εξεταστική και στις εργασιες τους ελάχιστη σημασία θα έδιναν στο γεγονός.(ή καλύτερα θα το θεωρούσαν ήσσονος σημασίας).

Τα μέσα,επίσης, θα αντιμετώπιζαν το θέμα σαν πρόβλημα μιας μικρής αριστερής μειοψηφίας που γκρινιάζει και βγαίνει σε πορείες.

Τώρα,έχει κλείσει η σχολή και πολλά άτομα βρήκαν την ευκαρία να ενημερωθούν,ήρθαν στην σχολή κατάλαβαν σε γενικές γραμμές τον νομο-πλαίσιο και γιατι ειμαστε αντίθετοι σε αυτόν.Δηλαδή το ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο αυξήθηκε,οι φοιτητες-τουλάχιστον όσοι συμμετεχουν και περνούν καμιά βόλτα από τη σχολή- σχηματίζουν γνώμη,ενημερώνονται,πολώνονται υπέρ ή κατά....

Σκέψου μόνο αν θα συζητούσαμε αυτό το θέμα στο φόρουμ αν δεν είχε γίνει κατάληψη...
και αν ακόμα το συζητούσαμε,θα ήταν σε πολύ μικρότερο βαθμό από ότι τώρα..

Αν  γενικευσουμε το θέμα,αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στον κόσμο που ίσως ακόμα και να αφορά περισσότερο τις επόμενες γενιές παρά εσένα-που δεν πιστευω ότι ισχύει στην περίπτωση μας- θα πρέπει να ξεβολευτείς.Ακόμα και για να βάψεις το σπίτι σου,πρέπει μερικές μέρες να κοιμηθείς εξω απο αυτό,το πιο απλό παράδειγμα..

Αλλο ένα πιο σοβαρό παράδειγμα: η μόλυνση του περιβάλλοντος.Μπορούμε να κουβαλάμε τις σακούλες μας απο το σπίτι για τα ψώνια,μπορούμε να κυκλοφορούμε με μέσα μαζικής μεταφοράς,πολλά μπορούμε να κάνουμε.Αλλά δεν τα κάνουμε.Γιατί κοστίζουν.

Ετσι λοιπόν,και για αυτό το θέμα ότι και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε που να έχει αποτέλσμα,"κοστίζει" βραχυπρόθεσμα,μακροπρόθεσμα όμως θα έχει  θετικές συνέπειες

Αρα που θα εξαντλήσουμε την "αγωνιστική μας διαθεση"?θα περιοριστούμε σε πορείες των 50 ατόμων?

Για μένα μεγάλη σημασία έχει η σωστή προβολή του θέματος.Χωρίς αυτή,όντως η κατάληψη θα εχει ελάχιστο αποτέλεσμα.Διοτι είναι γνωστό ότι μόνο τα θέματα που βγαίνουν στις ειδήσεις απασχολούν τον κόσμο και την κυβέρνηση.Θα είναι μεγάλη επιτυχία να λάβουμε έστω και μια απάντηση της υπουργού μεσα στη βδομάδα.

Α,επίσης όσο για την κατάληψη στο υπουργείο,καλή ιδέα, ποιος είναι έτοιμος να φάει ξύλο πρώτος  παρακαλώ?
Πάμε να κατλάβουμε το υπουργείο!Οποιος έχει ασπίδες πανοπλίες και κράνη ας τα φέρει.Επίσης θα χρειαστούμε και σπαθιά.
« Last Edit: May 26, 2006, 02:39:49 am by Tsihiro » Logged
veridiano
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #66 on: May 26, 2006, 02:45:01 am »

Και οι γιατροί Μανώλη ψήφισαν κατάληψη, αλλά ΔΑΠ βγάζουν παμψηφεί. Δεν είναι όλα ίσα κι όμοια.

Όσο για την δευτεροβάθμια, μ'αρεσει η προσέγγιση σου αλλά εξακολουθώ να πιστεύω όσα έγραψα
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #67 on: May 26, 2006, 02:48:51 am »

αχεμ... και ξέρεις πολλούς που ψηφίζουν ΔΑΠ να νοιάζονται για τις συνελεύσεις?

σόρρυ κιόλας.

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #68 on: May 26, 2006, 03:57:37 am »

Τελικά με την κατάληψη ποιόν τιμωρούμε?? Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Θα κοπεί η όρεξη του Υπουργού? Θα στεναχωρηθούν οι καθηγητές που δεν θα δουλέψουν? Θα τρομάξει κανένας που δεν θα δώσουμε εξετάστικη? Θυμάμαι, στις μεγάλες καταλήψεις το 91-92, ένας συγγενής μου καθηγητής στο Λύκειο, έτριβε τα χέρια του όποτε άκουγε για κατάληψη (και μαζί μ'αυτόν και πολλοί άλλοι) επειδή θα πληρωνόταν για να κάθεται. Έβγαζε πύρινους λόγους για την νεολαία και τα δικαιωματά της, πήγαινε κάθε 1-2 μέρες και κάνα πακέτο τσιγάρα στους "καταληψίες", τους έλεγε ωραία λόγακια κλπ κλπ, αλλά τα παιδία του τα είχε σε ένα ιδιωτικό και δεν τα άφηνε να σηκώσουν κεφάλι (θυμάμαι πόσο ανατρίχιασα με την ατάκα "διάβαζε αγόρι μου, τώρα που οι άλλοι μ***νται, να γράψεις καλά στις Πανελλήνιες"). Εγώ ημουν μαθητής του, αλλά και ανίψι του, οπότε τα έβλεπα απο πολύ κοντα αυτά. Όντως, τα πάιδιά του μπήκανε σε καλές σχολές (ιατρική και οι δύο νομίζω) και στο σχολείο μου έγινε ζήτημα αν πέρασαν 4-5 άτομα σε κάποια Τ.Ε.Ι. στην επαρχία (αργότερα, την καλύτερη βαθμολογία την έγραψα εγώ που μπήκα Ηλεκτρολόγος στην Κοζάνη. Επιτυχία!). Δεν ξέρω τι κάνει τώρα ο μπάρμπας μου, ούτε και τα ξαδέρφια μου, που παρεπιπτόντως ητανε καλά παιδάκια, αλλά πολύ πιεσμένα. Το μόνο που ξέρω είναι πως απο αυτά τα παιδιά που "πρίζωνε" ο θείος μου να κλείσουνε το σχολείο, έλάχιστοι ορθοπόδησαν και γίνανε κάτι καλύτερο απο τους φτωχούς γονείς τους (περιοχή υποβαθμισμένη γαρ). Με τις καταλήψεις οι Φοιτητές διώχνονται απο τα Πανεπιστήμια. Ο αδιάφορος φοιτητής έχει την τιμητική του. Με δυναμικές και έξυπνες κινητοποιήσεις, μπορούν να κερδηθούν πολλά περισσότερα.

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #69 on: May 26, 2006, 04:19:29 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on May 26, 2006, 03:57:37 am
Τελικά με την κατάληψη ποιόν τιμωρούμε??

Τους εαυτούς μας Wink

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
veridiano
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #70 on: May 26, 2006, 04:33:44 am »

Ε δεν είπα κάτι τέτοιο. Σόρρυ κιολας εγώ.

Όσο για την Tsiriho, ε δεν είναι λογική για να γίνει μια πολιτική ζύμωση να λες ότι η κατάληψη είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το νομοσχέδιο. Να μάθει ο κόσμος και να χάνει ο άλλος εργαστήρια και εξεταστικές? Άλλοι πήραν αναβολές από στρατό κι άλλοι θα χάσουν ένα χρόνο απραξίας.

Δεν είναι μόνο όμως το θέμα των μαθημάτων. Πρέπει να αναθεωρήσουμε την κατάληψη ως μέσο αγώνα. Κάναμε μια συμβολική, οκ. Η καταληψη κολλούσε στο πολυτεχνείο του 74, γραφικοί γινόμαστε νομίζω.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #71 on: May 26, 2006, 07:34:38 am »

Έχετε καταλάβει ότι η κατάληψη είναι παράνομη;
Καταλαμβάνουμε Δημόσιο Κτίριο, που να πάρει η οργή!! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό? Είναι πολύ σοβαρό για να περάσει έτσι! Και το θέμα είναι πόσοι το ξέρουν (απ'τους απέξω)!
Μη σταματήσουμε τώρα που αρχίσαμε, θα ήταν σα να παραδίνουμε τα όπλα. Και αν τα παραδώσουμε, θα κάνουν ό τι θέλουν το καλοκαίρι και θα περάσουν μέτρα στο ντούκου, χωρίς αντίλογο.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Θάνος
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

bb

View Profile
« Reply #72 on: May 26, 2006, 07:46:14 am »

Κάτι άσχετο, στη Δημοσιογραφία και ΜΜΕ απ'ότι έμαθα, μια ομάδα φοιτητών βρήκε ένα κόλπο με υπογραφές, έκανε μόνη της συνέλευση, την κέρδισε, και επέβαλε κατάληψη! Και τώρα ψάχνουν τα παιδιά τρόπο να ακυρώσουν το αποτέλεσμα γιατί σχεδόν όλοι είναι κατά της κατάληψης.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #73 on: May 26, 2006, 07:55:54 am »

Quote from: Θάνος on May 26, 2006, 07:46:14 am
Κάτι άσχετο, στη Δημοσιογραφία και ΜΜΕ απ'ότι έμαθα, μια ομάδα φοιτητών βρήκε ένα κόλπο με υπογραφές, έκανε μόνη της συνέλευση, την κέρδισε, και επέβαλε κατάληψη! Και τώρα ψάχνουν τα παιδιά τρόπο να ακυρώσουν το αποτέλεσμα γιατί σχεδόν όλοι είναι κατά της κατάληψης.
Τι σχέση έχει αυτό τώρα;
Άσε που μοιάζει με ράδιο αρβύλα...

Εμείς κάναμε Γενική Συνέλευση κανονικά και συζητήσαμε (και μέσα στην κατάληψη) για την πρόταση ΕΣΥΠ την οποία θέλουμε να παρεμποδίσουμε!
Όποιος λέει το αντίθετο δεν είναι καλά ενημερωμένος!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #74 on: May 26, 2006, 10:05:15 am »

Καλα τετοια αναισθησια δεν την περιμενα απο τοσο πολυ κοσμο. Φυσικα και τους καταλαβαινω οσους θελουν να τελειωσουν στα 5 χρονια ακριβως. Αλλα δεν καταλαβα. Εμεις δεν θελουμε. Εγω δεν θελω. Εμεις δεν εχουμε φιλοδοξιες. Αλλα ξερετε ποια ειναι η διαφορα μας. Ξερετε τουλαχιστον με ποιο σκεπτικο εγω κανω πολλα απο αυτα που κανω. Μετα 20 χρονια, δεν θα λεω στα παιδια μου, παιδια ο μπαμπας ηταν ενας χεστη;, που για να μη χασει το μαθηματακι του γαμησε την εκαπιδευση. Γιατι αυτοι οι νομοι ειναι καθαρα προχειροδουλεια. Δεν λεμε οχι στο να γινουν αλλαγες. Και υπαρχουν οντως προβληματα.
Το γεγονος ειναι οτι το πανεπιστημιο δεν βγαζει πλεον(δεν ξερω αν εβγαζε βεβαια και παλιοτερα) ανθρωπους σκεπτομενους, ανθρωπους που νοιαζονται για κατι παραπανω περα απο αυτο που βρισκεται σε ακτινα 1 μετρου. Και βεαβια υπαρχουν ατυχιες. Αλλα οι ατυχιες ειναι θεμα συγκυριων. Και στην τελικη, ποιος εισαι εσυ ο μαλακας που επειδη ηθελες να κανεις κατι, μονο και μονο για να το κανεις να χαντακωσεις ολους του υπολοιπους.
Μου δωσατε παντως ιδεα. Οποτε δεν θα εχω προλαβει να διαβασσω ενα μαθημα, θα κανω μια απελιη για βομβα, θα αλυρωεται και ολα μια χαρα. Χεστηκα για ολους, χεστηκα για το πανεπιστημιο...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Go Up Print
Jump to: