• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:53:13 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:53:13 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 102
Total: 120
Kv
gpapailio
NET2GRID
Le ece
JoHn!
Denisivo
sherlock
tsaliki
mike1996
Sotirisbikos
A-TheITGuy
Saint_GR
vaggelisx
kathrin_p
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Από Ημμυ Ξάνθης σε ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Από Ημμυ Ξάνθης σε ΑΠΘ  (Read 7943 times)
andiz
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
Από Ημμυ Ξάνθης σε ΑΠΘ
« on: September 20, 2012, 12:12:51 pm »

Καλησπέρα παιδιά , μπαίνω 2ο έτος στη σχολή ημμυ στην Ξάνθη και φέτος έκανα 10% για ΑΠΘ στο οποίο και πέρασα. Το θέμα είναι πως κατάγομαι από Ξάνθη και ένας από τους κύριους λόγους που θέλω να φύγω είναι ότι θέλω να δω άλλα πράγματα ,να αλλάξω περιβάλλον καθώς και οι αυξημένες (ίσως) ευκαιρίες που θα έχω στο ΑΠΘ και κατ 'επέκταση στη Θεσ/νίκη.Είμαι όμως σε μεγάλο δίλημμα διότι έχω περάσει αρκετά μαθήματα και χάνω εκ των πραγμάτων μια χρονιά.Μέχρι τις 28 είναι οι εγγραφές και όλο και αγχώνομαι για το τι να κάνω.Το έχω σκεφτεί αρκετά το θέμα (διότι είχα το χρονικό περιθώριο) αλλά θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη ατόμων πιο έμπειρων από εμένα γι αυτήν μου την κίνηση.

Ευχαριστώ.
« Last Edit: September 20, 2012, 12:22:53 pm by andiz » Logged
adianohtos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

κουτσουρακι...!

View Profile
Re: Από Ημμυ Ξάνθης σε ΑΠΘ
« Reply #1 on: September 20, 2012, 12:37:24 pm »

Αποψη μου.
Τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα στην Ξανθη, οπου εχω γνωστους στο ιδιο τμημα. Τα μαθηματα τα περνας πιο ευκολα και δεν υπαρχει οριο (17 περασμενα) για τομεα.. Εμπειριες (και συγκηνισεις) θα σου προσφερει το απθ, αλλα θα ειναι πιο δυσκολα εδω.
Επισης αν το δεις μακροπροθεσμα, τελειωνεις τη σχολη, επομενη επιλογη κατα 90% φευγεις εξωτερικο. Το τι επιλεον εμπειριες θα εχεις στο τμημα μας δεν νομιζω εχουν ιδιαιτερη σημασια..

ΠΑΟΚ -για να μην ξεχνιομαστε-
reservoir dog
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #2 on: September 20, 2012, 12:39:00 pm »

εγω που ημουν εναν χρονο ξανθη και ηρθα τον δευτερο ξενερωσα (ως προς την σχολη μιλάω πάντα γιατί αυτό σε ενδιαφέρει) ως προς εγκαταστάσεις καθηγητες περιβαλλον και τα λοιπά. Με αρκετά περασμένα μαθήματα (τα οποία δεν θα αναγνωριστούν) δεν ξέρω αν αξιζει το ρισκο ρε μεγάλε. Δεν μπορω να θεωρηθω εμπειρος στην σχολη οποτε περιμενε και καμια αλλη γνωμη.
Αθηρ
Θαμώνας

View Profile
« Reply #3 on: September 20, 2012, 13:16:10 pm »

Και στα δυο τμηματα πιστευω οι γνωσεις που παιρνεις ειναι ιδιες, δηλαδη ελαχιστες. Και στις δυο περιπτωσεις θα πρεπει ουτως η αλλως να την ψαξεις απο μονος σου, αν θες να κανεις κατι παραπανω (ωστε να εχεις και τις ευκαιριες που λες). Δεν πιστευω οτι το ΑΠΘ δινει περισσοτερες ευκαιριες. Αν το παλεψεις στην Ξανθη μπορεις να παρεις και πτυχιο με 8+. Στο τμημα μας νομιζω οτι αυτο ειναι λιγο δυσκολο. Το μονο στο οποιο ισως το ΑΠΘ υπερτερει ειναι η καταταξη του ευρωπαικα(???) σε περιπτωση που θες να κανεις μεταπτυχιακα στο εξωτερικο. Αλλα και παλι, αν το διπλωμα σου απο Ξανθη λεει 8+ τι να κλασει η καταταξη; Ασε που εχεις και περασμενα μαθηματα ηδη τα οποια μπορει και να μη σου αναγνωριστουν.

Τιποτα
andiz
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #4 on: September 20, 2012, 13:24:07 pm »

Quote from: Αθηρ on September 20, 2012, 13:16:10 pm
Ασε που εχεις και περασμενα μαθηματα ηδη τα οποια μπορει και να μη σου αναγνωριστουν.

Όχι μπορει... μαθήματα όπως φυσική και λογισμός Ι-Γραμμική μάλλον δεν θα αναγνωριστούν...
Bazinga
Θαμώνας

View Profile
« Reply #5 on: September 20, 2012, 13:28:24 pm »

για τα μαθήματα που θα αναγνωριστούν μπορείς να ρωτήσεις πάντως και πριν την εγγραφή..
sterpapi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #6 on: September 20, 2012, 13:47:44 pm »

Όταν λες να δεις άλλα πράγματα προφανώς αναφέρεσαι στην φοιτητική ζωή που θα κάνεις στη Θεσσαλονίκη...σ'αυτή την περίπτωση λέει το 10%!Από άποψη ευκαιριών στο ΑΠΘ όπως είπαν οι υπόλοιποι πιο πάνω είναι το ίδιο πάνω κάτω γιατί στην Ξάνθη είναι πιο εύκολα(εκτός απ'το κ***σχέδιο  Angry  )
Αλλά γιατί το σκέφτεσαι τόσο αργά αν θα έρθεις ΑΠΘ και δεν το σκέφτηκες πριν το κάνεις το 10%?????
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #7 on: September 20, 2012, 14:01:04 pm »

Κάτι παρόμοιο έκανα και εγώ, 6 μήνες Ξάνθη και μετά ΑΠΘ και είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ.
Ξάνθη γενικά η ζωή που κάνεις το 1ο χρόνο δε περιγράφεται, συμφωνώ, αλλά όλους τους φίλους μου που ρωτάω μετά το 2ο έτος ξεκινάει η 'κοιλιά', ίδια μαγαζιά, ίδια άτομα κτλ. Κάποιους τους αρέσει, εμένα όχι, είναι και στο άτομο, εγώ τουλάχιστον, θέλω εναλλαγές.

Πιο δύσκολα περνιούνται τα μαθήματα ΑΠΘ.
Πιο δύσκολες οι συνεννοήσεις με τους καθηγητές, αυτό που έμπαινες μέσα και χαιρετούσες το καθηγητή και μετά καθόσουν και τους ήξερες σχεδόν όλους, έλεγε όλη η τάξη τα αστειάκια της κτλ ξέχνα το. Στην αρχή μπορεί να σου κακοφανεί, αλλά συνηθίζεις.

Η Θεσσαλονίκη σου προσφέρει αρκετά περισσότερα πράγματα, που δεν υπάρχουν καν στη Ξάνθη.
Από τα πολύ απλά, πχ φοιτητική ομάδα ΒΕΣΤ με την οποία εγώ πήγα 2 ταξίδια εξωτερικό, η συγκεκριμένη δεν υπάρχει καν στο ΔΠΘ.
Ή δες το και αλλιώς, είσαι σε πόλη με αεροδρόμιο Tongue (για ταξιδιάρες ψυχές αρκετά σημαντικό).

Εν τέλει, Ξάνθη κάνεις ζωάρα το πρώτο χρόνο αλλά μετά σε κουράζει το ίδιο, Θεσσαλονίκη όντως σου προσφέρει περισσότερες πόρτες (προσωπικά βρήκα και δουλειά στη Θεσσαλονίκη που Ξάνθη δεν υπάρχει καν κάτι αντίστοιχο).

Θεσσαλονίκη my vote.

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
andiz
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #8 on: September 20, 2012, 14:03:15 pm »

Quote from: sterpapi on September 20, 2012, 13:47:44 pm
Όταν λες να δεις άλλα πράγματα προφανώς αναφέρεσαι στην φοιτητική ζωή που θα κάνεις στη Θεσσαλονίκη...σ'αυτή την περίπτωση λέει το 10%!Από άποψη ευκαιριών στο ΑΠΘ όπως είπαν οι υπόλοιποι πιο πάνω είναι το ίδιο πάνω κάτω γιατί στην Ξάνθη είναι πιο εύκολα(εκτός απ'το κ***σχέδιο  Angry  )
Αλλά γιατί το σκέφτεσαι τόσο αργά αν θα έρθεις ΑΠΘ και δεν το σκέφτηκες πριν το κάνεις το 10%?????
Φυσικά αναφέρομαι στην φοιτητική ζωή με την έννοια της ανεξαρτητοποίησης (μην ξεχνάς είμαι Ξάνθη και κατάγομαι από Ξάνθη).Ναι όντως ... στο σχέδιο βγήκα off  Undecided  Όσον αφορά στο τελευταίο π είπες , νομίζω αλλιώς το βλέπεις όταν είναι κάτι ουτοπικό και αλλιώς όταν συμβαίνει, δηλαδή δεν το περίμενα ... άλλο αν το ήθελα. Πάντως ευχαριστώ για την άποψή σου.
sterpapi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #9 on: September 20, 2012, 14:24:25 pm »

Quote from: andiz on September 20, 2012, 14:03:15 pm
Quote from: sterpapi on September 20, 2012, 13:47:44 pm
Όταν λες να δεις άλλα πράγματα προφανώς αναφέρεσαι στην φοιτητική ζωή που θα κάνεις στη Θεσσαλονίκη...σ'αυτή την περίπτωση λέει το 10%!Από άποψη ευκαιριών στο ΑΠΘ όπως είπαν οι υπόλοιποι πιο πάνω είναι το ίδιο πάνω κάτω γιατί στην Ξάνθη είναι πιο εύκολα(εκτός απ'το κ***σχέδιο  Angry  )
Φυσικά αναφέρομαι στην φοιτητική ζωή με την έννοια της ανεξαρτητοποίησης (μην ξεχνάς είμαι Ξάνθη και κατάγομαι από Ξάνθη).Ναι όντως ... στο σχέδιο βγήκα off  Undecided  Όσον αφορά στο τελευταίο π είπες , νομίζω αλλιώς το βλέπεις όταν είναι κάτι ουτοπικό και αλλιώς όταν συμβαίνει, δηλαδή δεν το περίμενα ... άλλο αν το ήθελα. Πάντως ευχαριστώ για την άποψή σου.

Αυτό το τελευταίο στο είπα επειδή κι εγώ είμαι με 10% από Ξάνθη και μπήκα στο τσακ.Για την ακρίβεια ένας συμφοιτητής μου σκεφτόταν να κάνει 10% έτσι για την τρέλα χωρίς να έχει σκοπό να πάει Θεσσ.Και στην περίπτωση που το έκανε εγώ θα έμενα έξω που ήθελα πολύ περισσότερο το 10%.
Και επιστρέφω λοιπόν στα επιχειρήματα μου μήπως σε βοηθήσω κι εγώ.
Θετικά Ξάνθης:Πιο μικρό τμήμα-τους ξέρεις όλου σχεδόν,περνάς πιο εύκολα τα μαθήματα,γνωρίζεσαι καλύτερα με τους καθηγητές(υπάρχουν κι εξαιρέσεις If you know what I mean),Φραπέ στο Πέτρινο με μόνο 2€  Cheesy (εκτός αν άλλαξε),φθηνή ζωή μιας και όλες οι οικογένειες περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο
Αρνητικά Ξάνθης:Λίγες επιλογές διασκέδασης(αν είσαι party animal πας Κομοτηνή....),ανδροκρατούμενη πόλη όσο δεν πάει,μετά το 3ο έτος όλοι σκέφτονται πότε θα φύγουν(απ'όσα μου είχαν πει οι παλιότεροι)

Θετικά Θεσσαλονίκης:Από που να ξεκινήσω  Cheesy Όλοι ξέρουν ότι μιλάμε για τη νεανική-φοιτητική πόλη,έχει τα πάντα,μπορείς να κάνεις ότι σκεφτείς ανά πάσα στιγμή
Αρνητικά Θεσσαλονίκης:Υψηλό κόστος(αν δεν συχνάζεις σε φοιτητικά στέκια),πιο απαιτητική η σχολή ειδικά με τα 17 προαπαιτούμενα μαθήματα για τομέα

Αυτά μου ήρθαν σε πρώτη φάση στο μυαλό  Wink
COACH
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: September 20, 2012, 15:04:17 pm »

φιλε εγω ηρθα με μεταγραφη απο Ξανθη στο 2ο ετος βασικα. Δε μου αναγνωρισαν τιποτα παρ'ολο που σε καποιους αλλους αναγνωρισαν. Αν θες να τελειωσεις τη σχολη κλπ μεινε Ξανθη. Αν ημουν Ξανθη δε θα το συζητουσα να σου πω την αληθεια ετσι πως ειναι τα πραγματα. Ισχυουν αυτο που ειπαν τα παιδια περι δυσκολιας στη Θεσσαλονικη. Πιστευω οτι αξιζει να ερθεις αν και μονο αν εχεις μια Α οικονομικη ανεση για να ζησεις και εσυ τη φοιτητικη σου ζωη. Διαφορετικα μεινε εκει, τελειωσε και με βαθμο τα 5 χρονια, βαλε λεφτα στην ακρη και κοιτα μετα για εξωτερικο (μεταπτυχιακα κλπ )
Μπυρομανής
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

+1228 posts

View Profile
« Reply #11 on: September 20, 2012, 15:09:31 pm »

'Ασ'το φίλε μείνε Ξάνθη. Ο λόγος είναι απλός: είσαι από κει, ξέρεις κόσμο, δεν θα μείνεις μόνος σου.

Και εμένα τα ίδια μου λέγαν όταν πέρασα Θεσσαλονίκη, "η καλύτερη φοιτητούπολη", "θα γνωρίσεις κόσμο" και άλλες τέτοιες πίπες. Let's face it. Είμαστε ηλεκτρολόγοι. Ούτε κοινωνικά άτομα είμαστε ούτε η σχολή μας αφήνει χρόνο για "φοιτητική ζωή".

Τον πρώτο χρόνο έκανα προσπάθεια να δικτυωθώ, αλλά τα επόμενα χρόνια καθώς έφαγα το παλούκι και είδα ότι πολλά άτομα (λόγω σχολής) είναι περιορισμένα ή ξενέρωτα, έκοψα επαφές και τώρα κάθομαι και κοιτάω τον τοίχο στο σπίτι μου και περνάω τη μέρα μου με κανά game. Και όλα αυτά επειδή κανένας φίλος μου από το σχολείο δεν πέρασε στην σκατούπολη.

Την πόλη μου μόνο για την Αθήνα θα την άλλαζα. Εκεί οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες (η μόνη ελληνική πόλη που θυμίζει δυτικοευρωπαικές μητροπόλεις).

Βέβαια ίσως είναι και καθαρά προσωπικό το θέμα, αλλά δεν νομίζω να είμαι ο μόνος. Ελπίδες να περάσεις καλά δεν σου δίνω. Αν δεν θες να καταλήξεις να λες ψέμματα στους δικούς σου όταν σε παίρνουν τηλέφωνο ότι περνάς καλά, και δεν θες να σου κάνουν πλύση στομάχου από υπερβολική χρήση παυσίπονων, μείνε εκεί. Τα πτυχία ισοδύναμα είναι και δεν θα χάσεις ένα χρόνο από τις σπουδές σου.

https://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #12 on: September 20, 2012, 15:13:27 pm »

dafuq did i just read
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #13 on: September 20, 2012, 15:15:53 pm »

Η Πόλις

Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

στα χιλιαεννιακόσιαδέκα
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #14 on: September 20, 2012, 15:17:44 pm »

Αυτα τα περι ξενοιαστης φοιτητοζωης και πολης που δεν κοιμαται ποτε ξεχνα τα. Αυτα ηταν προ κρισης. Τωρα πλεον εχουν μιζεριασει τα παντα. Απο θεμα δυσκολιας δεν το συζηταω καμια φορα μου λενε παιδια απο Ξανθη τι θεματα τους βαζουν σε παρομοια μαθηματα, ειδικα τα σημαντικα, και ειναι να γελας...

Κατα τη γνωμη μου εκανες μαλακια, γιατι μετα απο καποια βασικα πραγματα που μαθαινεις στην σχολη, που σιγουρα τα μαθαινετε και στην Ξανθη, καταλαβαινεις τι παιζει και αμα ψαχτεις μπορεις να μαθεις τα παντα. Δηλαδη κατα καποιο τροπο η σχολη σου μαθαινει πως να μαθαινεις πιο πολυ ειδικα μεσα απο τις εργασιες. Οποτε ποιος ο λογος να τυρανιεσαι με τους προβληματικους εδω και να μην τελειωνεις στα 5 χρονια με βαθμο εκει? Ετσι και αλλιως αν θελεις να μαθεις καποια πραγματα αναποφευκτα θα τα μαθεις. Αν δε θελεις καλυτερα να μην τυρανιεσαι τσαμπα.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: