• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:28:51 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:28:51 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 111
Total: 179
noys
sterxz
simosilias
melisste22
aachmet
nikos.a
kosovi
charalampos
Katarameno
dtzogan
Acad-Mics
zgeorgitz
manos_diakakis
Kyrisan
thanosn
mayia psarikoglou
ThanosKoutsoump
mpaltzak
johnk
konsntai
theodorevic
lasef
ElectroShock
Saint_GR
arkou
miltan8
Nikos_313
dimitire
Denisivo
gkaramp
chrisbetas
kchristoua
Le ece
mamalakis
aafroditi
JoHn!
DarkMagiK06
mmikelo
johnnypap
christina02
Thanasis_pap
AcDimitri
elizabeth
kris
kapas
asimomyti
LelisNiko
anthi kotsani
gmpakirtz
Demits
evitzv
apos34
thathas12
Pakapis5
mihanologos
jh13
abunchofcells
kostas1507
Andreas K
iJasonOP
alexandra_
meni
vasilis saitis
distillery
iliaspapam
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???  (Read 14575 times)
BluE_NoTe
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Blue Note = θρυλική Jazz δισκογραφική εταιρεία !!!

View Profile
Re: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
« Reply #15 on: September 05, 2012, 12:18:20 pm »

Quote from: τσαι-borg on September 05, 2012, 12:09:27 pm
Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς σχετίζεται η επίδοση σου στο Λύκειο με τη δυνατότητα κατανόησής σου στη σχολή. Από πού πήρες βάσεις εσύ δηλαδή για να έχεις αυτές τις εξαιρετικές γνώσεις στην Ηλ2 και σε άλλα δύσκολα μαθήματα? Ήξερες τί είναι ένα τρανζίστορ πρίν την Ηλ1?
Πέραν αυτού θα σου πρότεινα να μην τους περιφρονείς τόσο. Όταν εγώ διάβαζα πχ Ηλ2 ήμουν αρκετά τυχερή να έχω έναν μαθητή του 13-14 απο τα τει να μου εξηγήσει μερικά πράγματα που οι δικοί μας φωστήρες δεν έμπαιναν καν στον κόπο να σχολιάσουν. Η ιδιωτικοποίηση μερικών πραγμάτων είναι λάθος αλλά το κρίνεις στη χειρότερη δυνατή βάση που θα μπορούσες.

Α, ωραία τότε ! Να τα παρατήσω και να παώ στο ΤΕΙ ! Ή σε αυτήν την ιδιωτική σχολή ! Γιατί καθομαι και κουράζομαι ?
Ή μήπως κουράζομαι γιατί γουστάρω ???  Undecided

I search the past back to a time when I was younger
A target for the new society
Picked to displace the leaders countering objectives
Of this new underground reality
τσαι-borg
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Central to nowhere.

View Profile
« Reply #16 on: September 05, 2012, 12:31:08 pm »

Κουραζόμαστε, όχι μόνο εσύ, γιατί αποφασίσαμε καλώς ή κακώς ότι το θεωρητικό υπόβαθρο που δίνει η σχολή και τα 60τόσα διαφορετικά πράγματα που μας μαθαίνει είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα 40 πχ των τει.
Σε πρακτικό επίπεδο θες δε θες να το παραδεχτείς ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς να χειριστούν κάτι, στο χαρτί είναι άλλο θέμα. Όταν εσύ έχεις μια γνώση 5/10 στον αυτόματο έλεγχο, 6/10 στην ηλεκτρονική κ.ο.κ στο τει αυτοματισμού έχουν 7/10 στον α.ε. και 1/10 στην ηλεκτρονική.
Το θέμα όμως δεν είναι ποιός την έχει μεγαλύτερη,αει ή τει κ αν θεωρείς ότι στο τμήμα μας γίνονται όλα τόσο σωστά που είναι ο παράδεισος της επιστήμης, δικαίωμα σου. Μπορεί εγώ να έχω στρεβλωμένη άποψη.
Ξαναλέω όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν κ άλλοι,πιο φτηνού κρέατος, ηλεκτρολόγοι αλλά η ιδιωτικοποίηση αυτή καθ'αυτή κάτι που δε φάνηκε να σε ανησυχεί παρά μόνο αν εκφραστεί ως ανταγωνισμός για τις ικανότητες σου.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
BluE_NoTe
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #17 on: September 05, 2012, 12:43:57 pm »

Quote from: τσαι-borg on September 05, 2012, 12:31:08 pm
Το θέμα όμως δεν είναι ποιός την έχει μεγαλύτερη,αει ή τει κ αν θεωρείς ότι στο τμήμα μας γίνονται όλα τόσο σωστά που είναι ο παράδεισος της επιστήμης, δικαίωμα σου. Μπορεί εγώ να έχω στρεβλωμένη άποψη.
Ξαναλέω όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχουν κ άλλοι,πιο φτηνού κρέατος, ηλεκτρολόγοι αλλά η ιδιωτικοποίηση αυτή καθ'αυτή κάτι που δε φάνηκε να σε ανησυχεί παρά μόνο αν εκφραστεί ως ανταγωνισμός για τις ικανότητες σου.

Έλα ρε συ ! Προφανώς και δεν πιστέυω ότι το Τμήμα μας είναι παράδεισος ! Δεν το διατύπωσα βέβαια αλλά τα προβλήματα είναι τόσο εμφανή που μόνο κάποιος πολύ αφελής θα τα αγνοούσε !

Όσον αφορά τώρα την ιδιωτικοποίηση, υπάρχουν ήδη ιδιωτικοί φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Δεν είναι δηλαδή κάτι καινούριο. Η διαφορά με τώρα είναι ότι μας αφορά πιό άμμεσα από ποτέ και ταρακουνήθηκα.

Όταν το είδα στις ειδήσεις κάποιος παράγοντας εκεί (δεν θυμάμαι τί ακριβώς ήταν) έλεγε πως η σχολή αυτή θα βοηθήσει στην ελληνική οικονομική κρίση γιατί τα παιδιά που θα σπούδαζαν στο εξωτερικό δεν θα αφήνουν τα λεφτά τους εκεί αλλά εδώ! Δεν ξέρω πως να το σχολιάσω αυτό ! Lips Sealed

τσαι-borg

Central to nowhere.

View Profile
Re: ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ
« Reply #18 on: September 05, 2012, 12:49:54 pm »

Mπορείς να το σχολιάσεις ως κακέκτυπο μοντέλων του εξωτερικού, βλ. Αμερική ή με τις άριστες οικονομικές σου γνώσεις. Εγώ τέτοιες δεν έχω, και λέω να πάω με την κουρτίνα α.
(το ότι σε ταρακούνησε μόνο αυτό δεν θα το σχολιάσω γιατί δεν χρειάζεται να συζητήσουμε το βαθμό πολιτικοποίησής σου, δε βοηθάει σε τίποτα. Το μόνο ερώτημα είναι το αν είχε υπάρξει ταρακούνημα εξ'αρχής ως ένσταση προς την ιδιωτικοποίηση ποιά θα ήταν τώρα η κατάσταση και το τι μας λέει αυτό για τα αντανακλαστικά μας ως πολιτικό και κοινωνικό σύνολο)
« Last Edit: September 05, 2012, 12:59:39 pm by τσαι-borg » Logged

Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Διεύθυνση ότι τα ποτά είναι μπόμπες,ότι η γκαρσόνα με το καπέλο έχει σύφιλη κι ότι η ορχήστρα αποτελείται από πρώην SS τέρατα.
Ωστόσο,επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς κι έχω καρκίνο στο χείλος θα βάλω το χάρτινο καπέλο μου πάνω στη διάσεισή μου και θα χορέψω.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: September 05, 2012, 12:52:31 pm »

Κουραζόμαστε, όχι μόνο εσύ, γιατί αποφασίσαμε καλώς ή κακώς ότι το θεωρητικό υπόβαθρο που δίνει η σχολή και τα 60τόσα διαφορετικά πράγματα που μας μαθαίνει είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα 40 πχ των τει.
Σε πρακτικό επίπεδο θες δε θες να το παραδεχτείς ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς να χειριστούν κάτι, στο χαρτί είναι άλλο θέμα. Όταν εσύ έχεις μια γνώση 5/10 στον αυτόματο έλεγχο, 6/10 στην ηλεκτρονική κ.ο.κ στο τει αυτοματισμού έχουν 7/10 στον α.ε. και 1/10 στην ηλεκτρονική.

+1

το θέμα πάντως δεν είναι τι μαθαίνει ο καθένας στη σχολή, από άποψη γνώσεων.
είτε είσαι τειτζής, είτε τελειώσεις με 9 το ΤΗΜΜΥ, αν δεν ψαχνεσαι συνεχώς πάνω στο αντικείμενο σου ενδέχεται σε 5 χρόνια τα "φτηνα κρέατα" να έχουν πιο σύγχρονες γνώσεις από σενα και να σε στήνουν στον τοίχο κιόλας.  Cheesy (γιατί προφανώς αυτά τα "πανεπιστημια" θα αλλάζουν πρόγραμμα σπουδών κάθε λίγο και λιγάκι για να ανταποκρίνονται στις απαιτησεις της αγοράς).

Το ασύγκριτο πλεονέκτημα(ουσιαστικά μπορεί να ναι και το μόνο) που προσφέρει το πολυτεχνείο είναι ότι κατα κάποιο τρόπο βρίσκεται πιο κοντά στη λογικη της ΣΘΕ, δηλαδή θεωρητικά παντα, σε βοηθάει να κατανοήσεις κάποιες βασικές αρχές που θα ισχύουν για πολλααα χρόνια ακόμα(πχ πεδία) ωστε αμα βαλεις το νιονιο σου να δουλεψει (ακόμα και σε κάτι εντελώς άγνωστο για σενα πρακτικά) θα βγαλεις ακρη και με πιο συνθετα πράγματα. Το χω δει και σε μενα να συμβαίνει, παρόλο που δεν είμαι και κανας ηλεκτρολογάρας.  Tongue

Για τα ΤΕΙ(από προσωπικές γνωριμίες με τειτζίδες) έχω την άποψη ότι κάποιοι που ψάχνονται(αν είναι λίγοι-πολλοί δε ξέρω) σε ορισμένα πεδία μπορούν να στήσουν στον τοίχο την πλειοψηφία των φοιτητων του ΤΗΜΜΥ.  Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα τέτοια σύγκριση γιατί εστω και μια εξαίρεση κάπου, κάποτε μπορεί να σε κάνει σκουπίδι  Tongue

(και στο κάτω κάτω εμείς βγάζουμε ηλεκτρολόγους μηχανικους και μηχανικους υπολογιστών που οι περισσότεροι δεν εχουν ουτε  θεωρητικο υποβαθρο, ούτε καν ιδέα( Tongue) για τα περισσότερα από τα αντικείμενα του πεδίου μας. πχ καποιοι δε ξερουν αλγοριθμους, καποιοι δεν ξερουν τι ειναι η γείωση, κάποιοι δε ξέρουν κεραιες κτλ Undecided)

Με άλλα λόγια αυτό για το οποίο χέστηκε εντελώς ο ιδιώτης είναι η αξία της "επιστημονικης σκέψης" και της "κριτικης στάσης του μηχανικού πανω στη νέα γνώση".

bay bay timy.
BluE_NoTe
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #20 on: September 05, 2012, 13:05:59 pm »

Γιατί το θέμα πήγε στα ΤΕΙ ? Είναι offtopic. Ο καθένας σπουδάζει και εξειδικεύεται σε κάτι. Καλύτερο ή χειρότερο, αυτό είναι υποκειμενικό και παέι με τα γούστα.  Cool
Και εγώ έχω φίλους σε ΤΕΙ. Δεν χρειάστηκε να με στήσουν στο τοίχο αλλά και να το κάνανε κλάιν μάιν. Αν και εγώ έκανα τρία χρόνια σπουδές σε ένα μάθημα που στο Τμήμα μας το κανουμε για λίγους μήνες, προφανώς θα το διαπραγματευόμουν καλύτερα !
Το θέμα είναι μια ισοδύναμη με την δικιά μας ιδιωτική πολυτεχνική σχολή. Το θεώρησα σοβαρό και το ανέβασα. Θα ήθελα πολύ να ξέρω πως το αντιμετωπίζει το ΤΕΕ αυτό. Αλλά νομίζω ότι ακόμα ούτε και αυτό ξέρει...  Undecided

Αθηρ
Θαμώνας

View Profile
« Reply #21 on: September 05, 2012, 13:08:36 pm »

Το ψιλογαμησαν παντως ετσι; Στο 3ο ετος θα κανουν ΚΑΙ ισχυος + μηχανες ΚΑΙ δικτυα KAI ψηφιακη επεξεργασια σηματος. Αν βαλουν και λιγο ΜΠΕΤΟΝ και λιγο Υδραυλικη και λιγο διοικηση επιχειρησεων το προγραμμα θα ειναι κομπλε!

Τιποτα
oMpixlas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #22 on: September 05, 2012, 13:40:04 pm »

Quote from: Αθηρ on September 05, 2012, 13:08:36 pm
Το ψιλογαμησαν παντως ετσι; Στο 3ο ετος θα κανουν ΚΑΙ ισχυος + μηχανες ΚΑΙ δικτυα KAI ψηφιακη επεξεργασια σηματος. Αν βαλουν και λιγο ΜΠΕΤΟΝ και λιγο Υδραυλικη και λιγο διοικηση επιχειρησεων το προγραμμα θα ειναι κομπλε!

Μα το θέμα είναι, όπως προαναφέρθηκε, το ΤΙ θα διδάσκονται σε αυτά τα μαθήματα... γιατί, π.χ. Ηλεκτρικές Μηχανές, εμείς έχουμε Α,Β,Γ και μαθαίνουμε για DC, Ασύγχρονες και Σύγχρονες... αυτοί, επειδή έτσι είναι η αγορά ξέρω γω, να μαθαίνουν μόνο τις Ασύγχρονες γιατί το 90% των μηχανών στον κόσμο είναι Ασύγχρονες... οπότε κατ'ευθείαν μόλις εξαλείφθηκαν πόσα είδη μαθημάτων και γενικών γνώσεων... και επαναφέρω το ζήτημα κατά πόσο αυτό το πτυχίο θα είναι ισοδύναμο με το δικό μας ή οχι... ναι, κατάλαβα τη διαφορά του Διπλώματος με το Πτυχίο και την ξέρω από τότε που μπήκα, αλλά όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα δικαιώματα για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, γενικά όλα αυτά... τι φάση? (Και επίσης μου φάνηκαν όχι απλά λίγα, αλλά και ελλιπή τα μαθήματα... και δεν θέλω να μπω στη συζήτηση για ΑΕΙ ή ΤΕΙ, διαφορές, πλεονεκτηματα, μειονεκτήματα και τρόπους αντιμετώπισης...)
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: September 05, 2012, 13:43:02 pm »

είναι μαλλον κακή αντιγραφή των προγραμμάτων σπουδών του εξωτερικού.

(αν κρινω απο αυτα που βλέπω στα sites τους)

υγ: δε βλεπω πουθενα τεχνολογια υψηλων τάσεων... προφανως τετοια εργαστηρια σα να κοστίζουν πολύ...  Tongue πάντως στο εξωτερικο οι υψηλες τασεις γινονται στον κυκλο του master (ή σε ορισμενες χωρες ειναι στα extra μαθηματα του διδακτορικου). Λογικά θα είναι λίγο πιο high level απ' αυτα π κανουμε εμείς (πχ φανταζομαι θα εχει simulation πεδίων κτλ)
« Last Edit: September 05, 2012, 13:46:53 pm by provataki » Logged

bay bay timy.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #24 on: September 05, 2012, 14:24:42 pm »

++

Ίσως το γεγονός είναι στο γενικότερο όλο κλίμα αυτή τη στιγμή στην παιδεία :
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=17938
(γράφει ο Καμπουράκης, αλλά για την αξία της είδησης, αγνοήστε το)

Anyparktos

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #25 on: September 05, 2012, 17:09:45 pm »

Quote from: provataki on September 05, 2012, 13:43:02 pm
είναι μαλλον κακή αντιγραφή των προγραμμάτων σπουδών του εξωτερικού.

(αν κρινω απο αυτα που βλέπω στα sites τους)

υγ: δε βλεπω πουθενα τεχνολογια υψηλων τάσεων... προφανως τετοια εργαστηρια σα να κοστίζουν πολύ...  Tongue πάντως στο εξωτερικο οι υψηλες τασεις γινονται στον κυκλο του master (ή σε ορισμενες χωρες ειναι στα extra μαθηματα του διδακτορικου). Λογικά θα είναι λίγο πιο high level απ' αυτα π κανουμε εμείς (πχ φανταζομαι θα εχει simulation πεδίων κτλ)

Xoχο,νομιζεις οτι κανει κανεις υψηλες τασεις εκει εξω και δη εργαστηρια??Ακομα και στην Αγγλια σε φημισμενα για ερευνα σε αυτο τον τομεα,τοσο bachelor οσο και master κανουν αντε μια δοκιμη σε μετασχηματιστη,βαρια βαρια κανα pd (μερικές εκκενώσεις,κορώνα etc).Η αλήθεια είναι ότι τόσα εργαστήρια και τόση δουλειά σε υψηλές τάσεις όση εμείς δε κάνει κανένας.

Πάντως γενικά το προγραμματάκι τους σαν καλός πλήρως αντικειμενοστραφής αχταρμάς που κάνουν πολλά bachelorακια ανα τον κοσμο μου φαίνεται.Πάντως από κάτι Καναδούς που έχω εδώ άκουσα πχ ένα μάθημα μηχανών στο οποίο το εργαστήριο ήταν θανατος αλλά προγραμματισμός του controller του inverter που τροφοδοτεί τον κινητήρα (!!!!).Χοντροειδώς,μου φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα καν πως δημιουργείται το στρεφόμενο πεδίο.Προφανώς και κάνουν μόνο ένα μάθημα μηχανών ε?

Το'χω γαμήσει στα edit και ο μισός κόσμος θα διαβάσει μόνο το 1/3 του ποστ αλλα δε πειραζει: πολυ φοβουμαι κυριες και κυριοι οτι τα bachelorακια αυτα παιζει και να μας φανε κιολας γιατι λιγοι εχουν αναγκη το ανωτερο θεωρητικο υποβαθρο χωρις ενα phd να το backαρει.Οποτε αυτοι οι τυποι αν ξέρουν το πρακτικό κομμάτι έχουν αυτό που χρειάζεται το καταραμένο το industry,οπότε τι μας θέλουν εμάς που θα πρέπει να μας το μάθουν?Εγω ξέρω πχ οτι μαλλον θα πρεπει να μου μαθουν πως να προγραμματίζω inverter μηχανών κι ας έχω κάνει τρεις μηχανές,ηλεκτροκίνηση ΚΑΙ σερβο.Κλαφτα Χαράλαμβε,ας τραβήξουμε όλοι μαζί κατά το δάσος να γίνουμε κυνηγοί και ξυλοκόποι.
« Last Edit: September 05, 2012, 17:16:39 pm by Anyparktos » Logged

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
oMpixlas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #26 on: September 05, 2012, 18:01:29 pm »

Πάντως δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα... ναι, έχω ακόμα λίγα μαθήματα για να βγω για δουλειά, αλλά μόνο και μόνο επειδή θα ξέρουν να κάνουν μια πρακτική δουλειά όταν θα βγουν από το "πανεπιστήμιο" τους, δεν σημαίνει πως κι εμείς δεν μπορούμε... Το πρόβλημά μας είναι ότι βγαίνουμε από τη σχολή και περιμένουμε 5000 ευρώ βασικός μισθός. Δηλαδή έχω υπάρξει σε διάφορες ηλεκτρολογικές δουλειές (του κώλου, οκ) που όντως, πρακτικά δεν ήξερα πως να το κάνω αλλά μετά από τη μια φορά που μου το δειξαν, και επειδή είχα το θεωρητικό (ίσως εκτενές) υπόβαθρο, άνετα μπορούσα να επαναλάβω τη διεργασία... Δηλαδή πιο πολύ είναι ο κάλος που έχουμε στον εγκέφαλο που μας εμποδίζει κι όχι εμείς είμαστε οι θεωρητικοί οι άλλοι οι πρακτικοί.... τέσπα, σε λάθος ίσως τόπικ το γραψα αυτό το comment άλλα ήθελα να το βγάλω από μέσα μου χαχαχαχα
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #27 on: September 05, 2012, 18:17:57 pm »

Quote from: oMpixlas on September 05, 2012, 18:01:29 pm
Πάντως δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα... ναι, έχω ακόμα λίγα μαθήματα για να βγω για δουλειά, αλλά μόνο και μόνο επειδή θα ξέρουν να κάνουν μια πρακτική δουλειά όταν θα βγουν από το "πανεπιστήμιο" τους, δεν σημαίνει πως κι εμείς δεν μπορούμε... Το πρόβλημά μας είναι ότι βγαίνουμε από τη σχολή και περιμένουμε 5000 ευρώ βασικός μισθός. Δηλαδή έχω υπάρξει σε διάφορες ηλεκτρολογικές δουλειές (του κώλου, οκ) που όντως, πρακτικά δεν ήξερα πως να το κάνω αλλά μετά από τη μια φορά που μου το δειξαν, και επειδή είχα το θεωρητικό (ίσως εκτενές) υπόβαθρο, άνετα μπορούσα να επαναλάβω τη διεργασία... Δηλαδή πιο πολύ είναι ο κάλος που έχουμε στον εγκέφαλο που μας εμποδίζει κι όχι εμείς είμαστε οι θεωρητικοί οι άλλοι οι πρακτικοί.... τέσπα, σε λάθος ίσως τόπικ το γραψα αυτό το comment άλλα ήθελα να το βγάλω από μέσα μου χαχαχαχα
Tα παντα ειναι θεμα εξασκησης. Αμα τα 5 χρονια στη σχολη κανεις 4 χρονια ασκησεις στο χαρτι και 1?? πολυ λεω χρονο πρακτικα πραγματα λογικο ειναι οταν βγεις εξω να μεινεις μαλακας αλλα αυτο δε σημαινει οτι εισαι μαπας Αν ασχοληθεις θα μαθεις. Οπως και ο πρακτικαριος αμα ανοιξει βιβλια θα μαθει και αυτος σε βαθος αυτο που κανει.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
lakis
Θαμώνας

View Profile
« Reply #28 on: September 05, 2012, 19:48:45 pm »

το θεωρητικό υπόβαθρο κανει τη διαφορά.οι πρακτικές γνώσεις αποκτιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.η θεωρητική βάση και η κριτική σκέψη θα ξεχωρίσει αργότερα τον καλο απο τν κακό μηχανικό....και τα δύο χρειάζονται....νιωθω τυχερός που θα αποκτήσω το θεωρητικό σε πρώτη φάση.....μετά απο λίγα χρόνια εμπειρίας στη δουλειά δένει το σύνολο.....προτιμώ αυτο παρά πασάλυμα στην αρχη των σπουδών και πολυ εξειδικευμένες γνώσεις....το πανεπιστήμιο δεν βγάζει ΜΟΝΟ μηχανικούς που δουλεύουν σε εργοστάσια...βγάζει και ερευνητές και καθηγητές για να υπάρξει και η εξέλιξη και η συνέχεια.σκεφτειτε λίγο πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα.
Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #29 on: September 05, 2012, 21:05:08 pm »

Quote from: oMpixlas on September 05, 2012, 18:01:29 pm
Το πρόβλημά μας είναι ότι βγαίνουμε από τη σχολή και περιμένουμε 5000 ευρώ βασικός μισθός.

Ποιός το νομίζει αυτό ρε γαμώτο;

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: