• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:38:05 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:38:05 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 102
Total: 156
Deviate
andyy
Kwst@ss_
el mariachi
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
aalmpanb
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
ELEF
sassi
gkyrodi
jimalexoud
HlektrikhPatata
iliaskou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Φυσικό vs ΗΜΜΥ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Φυσικό vs ΗΜΜΥ  (Read 12995 times)
Xbaremenos
Θαμώνας

View Profile
Φυσικό vs ΗΜΜΥ
« on: June 30, 2012, 00:08:41 am »

Λίγο πολύ το topic θα εξετάσει το ήδη χιλιο-συζητημένο θέμα......Αξίζει τελικά η σχολή σας ή όχι ?

Δυστυχώς ακόμα και μετά από συζητήσεις με άτομα μέσα απο τη σχολή δεν έχω κατασταλάξει κάπου και έχω ακόμα 5-6 μέρες για να συμπληρώσω μηχανογραφικό.....

Ο βαθμός μου αρκεί για να περάσω στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ....όμως αν είναι να επιλέξω ένα τμήμα καθαρά από πάθος για το αντικείμενο τότε θα διάλεγα το φυσικό....
Τελειώνεις τσακ-μπαμ σε 4 χρονάκια ( χωρις απρόσμενα), φεύγεις εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές ( τις οποίες προς το παρόν έχω την δυνατότητα να κάνω..) και τέλος εργάζεσαι κάπου εκτός της 2ρο-βάθμιας εκπαίδευσης..

Απο την άλλη η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι απόφοιτοι του φυσικού θα καταλήξουν στην 2ρο βάθμια εκπαίδευση και αυτος δεν είναι ο στόχος μου...

Έχω ακούσει καλά λόγια για τη σχολή και γενικότερα ότι σου ανοίγει περισσότερες πόρτες και εν τέλει μπορώ να καταλήξω να εργάζομαι στο τομέα της φυσικής ( π.χ. σε κάνα ερευνητικό κέντρο)
Έχω αρκετό πάθος για μαθηματικά και φυσική, παρόλα αυτά όμως δεν θα ήθελα να χαραμίσω 7 χρόνια απο τη ζωή μου και στο τέλος να καταλάβω ότι έχω τις ίδιες δυνατότητες με αυτές που θα είχα αν επέλεγα φυσικό...

Έχοντας διαβάσει όλες τις συζητήσεις πάνω στο θέμα ( ναι, όλες), θα ήθελα να επικεντρωθείτε στις διαφορές-ομοιότητες των 2 σχολών ( ότι γνωρίζετε τέλος πάντων) και αν τελικά αξίζει να παρεκλίνω λίγο απο το στόχο μου για ένα καλύτερο μέλλον ( λέμε τώρα..)

? Undecided

"Σκατά στα σαββατόβραδα,στις αναμονές,στους ανεκπλήρωτους έρωτες,στα τηλέφωνα και σε όλη την εξουσία της άδειας νύχτας "
varvoutis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

http://www.nietzsche-quotes.com/

View Profile
Re: Φυσικό vs ΗΜΜΥ
« Reply #1 on: June 30, 2012, 00:13:28 am »

Quote from: Xbaremenos on June 30, 2012, 00:08:41 am

Τελειώνεις τσακ-μπαμ σε 4 χρονάκια

Αυτό ξαναδες το λίγο...

Το φυσικό μας συναγωνίζεται επάξια στην καΐλα και δεν είναι καθόλου εύκολη σχολή.

Τι θα γίνει Μπόκολη;
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #2 on: June 30, 2012, 00:14:07 am »

σκεψου τι θες απο τη ζωη σου

δλδ γνωρισα ατομο απο φυσικο που μετα απο 6 χρονια

4+2, ειχε γνωσεις σε θεματα οπως επιστημη μεταλλων και R&D σε νανοηλεκτρονικη

που εμεις δεν τις εχουμε ουτε για πλακα....

Φυσικα επισης παλευε σε πραματα οπως AVR που εμεις τα εχουμε για breakfast

οποτε αν δεν ξερεις τι θες .... COIN TOSS

クリスチネットあなたの者だから...
Μπυρομανής
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

+1228 posts

View Profile
« Reply #3 on: June 30, 2012, 00:18:18 am »

Εν συντομία γιατί δεν έχω χρόνο:

Η σχολή μας δεν έχει καμία σχέση με το φυσικό. Διαφέρουν και σε αντικείμενο και σε προσέγγιση. Ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ότι η θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτρονικής είναι φυσική, αλλά ακόμα και οι hardcore κεραιάδες τηλεπ, δεν ψάχνονται πολύ σε θεωρητικό επίπεδο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι οι δύο σχολές ανοίγουν τελείως διαφορετικούς δρόμους.

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο σχολές από άποψη ποια είναι καλύτερη. Πιστεύω όμως ότι η ποιότητα σπουδών είναι ανώτερη στο ΤΗΜΜΥ.

Παρ'όλα αυτά αφού γουστάρεις φυσική, πήγαινε ασυζητητί εκεί. Στο ΤΗΜΜΥ θα μετανιώσεις, γιατί απλά δεν ασχολείσαι με αυτά τα πράγματα και θα αναγκαστείς να υποβάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να βρει αντικείμενο να του αρέσει.
Το μέλλον είναι καλό αν κάνεις κάτι με ευχαρίστηση (κλισέ αλλά ισχύει γιατί κάνει πολύ εύκολα τα πράγματα και σου δίνει κίνητρο για τις δύσκολες στιγμές).

Τέλος θεωρώ ΜΕΓΑ λάθος να έρθει κάποιος ΤΗΜΜΥ μόνο και μόνο για να καταλήξει στον τομέα των μαθηματικών ή της φυσικής. Χαραμίζονται οι γνώσεις. (edit: Το αντίθετο έχει γίνει με πολλούς καθηγητές της σχολής)

Συνοψίζοντας. Πήγαινε φυσικό. Τα μόρια δεν πάνε χαμένα και μην ακούσω τις μαλακίες για το πρεστίζ του τίτλου του μηχανικού. Αν γουστάρεις θα πετύχεις και από εκεί.
« Last Edit: June 30, 2012, 00:22:09 am by w0rmer » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #4 on: June 30, 2012, 00:24:39 am »

Το θεμα ειναι σου αρεσουν τα μαθηματικα και η φυσικη και θες να εμβαθυνεις θεωρητικα ??? = Φυσικο

Ή σου αρεσουν οι εφαρμογες τους = Πολυτεχνειο.

Εξαρταται και ποιες φυσικες σαρεσουν εμεις κανουμε λιγο απολα αλλα εμβαθυνουμε σε κυκλωματα, ηλεκτρονικες και ηλεκτρομανγητισμο.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #5 on: June 30, 2012, 00:27:52 am »

Εδώ θα βρείς πολλά μαθηματικά και διάφορα κομμάτια φυσικής που έχουν σχέση με τα εκάστοτε μαθήματα της σχολής μας. Δηλαδή αν σου αρέσει η φυσική γενικότερα δε θα σε καλύψει. Πέρα από αυτά θα έχεις να ασχοληθείς με ένα σωρό μαθήματα που δεν έχουν καμία σχέση με φυσική.

Και εγώ θα σου έλεγα να πας Φυσικό.

Quote from: arashi on June 30, 2012, 00:14:07 am

Φυσικα επισης παλευε σε πραματα οπως AVR που εμεις τα εχουμε για breakfast

καλά κόψε κάτι Tongue
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #6 on: June 30, 2012, 00:29:47 am »

τι του λετε ρε του παιδιου

μιας και εισαι μικρος ακομα νεε μου

ξαναλεω, αποφασισε τι θες απο τη ζωη σου

σκεψου τι θα κανεις ως επιστημων φυσικος και ως επιστημων μηχανικος

αμα γουσταρεις το ενα η το αλλο η κατι απο το ενα και τιποτα απο το αλλο κτλ κτλ

επισης 100000% διαπιστωμενο, πολυτεχνειο + σπουδες που δε γουσταρεις = πολυ κακο τελος

クリスチネットあなたの者だから...
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #7 on: June 30, 2012, 00:30:16 am »

κοίτα, η σχολή μας είναι πιο επικεντρωμένη στα ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά/ηλεκτρομαγνητικά του τομέα της φυσικής (και στις τηλεπικοινωνίες και τους υπολογιστές)
το φυσικό από την άλλη έχει πιο ευρύ φάσμα αντικειμένων.. εσύ με τι θέλεις να ασχοληθείς;

αν θέλεις πάντως να γίνεις ερευνητής, γίνεσαι άνετα και από το φυσικό.
από την άλλη από εμάς θα βγεις πιο πολύ μηχανικός παρά ερευνητής (η φιλοσοφία του μηχανικού είναι να βρίσκει εφικτές και γρήγορες λύσεις στα προβλήματα όχι ιδανικές )

καλύτερο μέλλον φίλε δε νομίζω ότι θα έχεις απλά και μόνο διαλέγοντας κάποια από τις δύο,
το καλύτερο μέλλον εξαρτάται από το μεράκι σου και πόσο θα δουλέψεις μετά.
και το μεράκι σου εξαρτάται από το πόσο θα προσμένεις να εργαστείς πάνω σε αυτό που σπουδάζεις, πόσο θα θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο..
μπορεί η σχολή μας να σου δίνει πολλές επιλογές, αλλά αν πιστεύεις ότι οι 99 από τις 100 δεν αξίζουν τον κόπο και δεν θα ασχοληθείς με αυτές όταν τελειώσεις, τότε φεύγει και το μεράκι να ασχολείσαι με τα αντίστοιχα μαθήματα. (και πολλά από αυτά τα άτιμα δεν περνιούνται χωρίς να ασχοληθείς σοβαρά.. )

και αφού δεν θέλεις τόσο να δουλέψεις κάπου που να χρειάζεσαι απαραίτητα δίπλωμα μηχανικού δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να διαλέξεις το ΗΜΜΥ.
τέλος, δυστυχώς η αγορά εργασίας έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια,
έχω πολλούς φίλους που τελείωσαν πριν από 1 χρόνο και δεν έχουν καταφέρει να βρούνε τίποτα εντός Ελλάδος.

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
Joseph D.
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Someone else might have gotten it wrong.

View Profile
« Reply #8 on: June 30, 2012, 01:36:29 am »

Κατ' αρχάς, (κατά πάσα πιθανότητα) δεν ξέρεις τι είναι ο μηχανικός. Ούτε και ο φυσικός. Απλώς έχεις περισσότερο ιδέα για το τι κάνει ο φυσικός, διότι διδάχθηκες φυσική στο σχολείο, ενώ engineering όχι.

Και στα δύο δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, δηλαδή μη νομίζεις ότι αυτήν τη στιγμή ξέρεις τι σου αρέσει, πολύ απλά επειδή δεν έχεις ΔΕΙ και τα δύο αντικείμενα. Απλώς για το πολυτεχνείο ξέρεις ακόμη λιγότερα επειδή δε διδάχθηκες ποτέ στο σχολείο μαθήματα από μηχανικό ή από τέτοια σκοπιά.

Τώρα, να πάρουμε 2 δεδομένα:
1) Το ΗΜΜΥ είναι σχεδόν το ίδιο δύσκολο με το Φυσικό. Επομένως και για τις 2 σχολές ισχύει ότι αν τυχόν διαπιστώσεις ότι δε γουστάρεις τις σπουδές, πολύ κακό τέλος, που λέει κι ο arashi.

2)
Quote from: w0rmer on June 30, 2012, 00:18:18 am
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις δύο σχολές από άποψη ποια είναι καλύτερη. Πιστεύω όμως ότι η ποιότητα σπουδών είναι ανώτερη στο ΤΗΜΜΥ.

Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα να δηλώσεις ΗΜΜΥ διότι σου δίνει περισσότερες διεξόδους γενικότερα. Γενικά, ο μόνος λόγος για να μην το δηλώσεις είναι να σου αρέσει περισσότερο η άλλη σχολή στο δίλημμά σου (δηλ. εδώ το Φυσικό), αλλά όπως σου είπα, μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις τι σου αρέσει τώρα, αλλά στην πορεία να διαπιστώσεις άλλα. Και δεν εννοώ ότι τελικά θα σ'αρέσει οπωσδήποτε το engineering, αλλά ότι μπορεί να καταλάβεις ότι δε σ'αρέσει το Φυσικό, και μετά πώς θα ξεφύγεις; Ενώ, στη σχολή των ΗΜΜΥ οι σπουδές είναι περισσότερο πολυδιάστατες, ώστε κάτι να βρεις τελικά που να σ'αρέσει. Και, στην τελική, αφού λες ότι μπορείς να βγεις εξωτερικό, θα μπορέσεις και να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό προσανατολισμένο περισσότερο στη Φυσική έχοντας βγει από τους ΗΜΜΥ.

Δε διαφημίζω τη σχολή μου αυτή τη στιγμή, αλλά δε θέλω και να τη δυσφημίσω με τα κλασικά επιχειρήματα του χαροκαμένου "ποια βιδα σου λασκαρε και γουσταρεις να βασανιστεις για 5 χρονια ρε ψαρακα?" και τέτοια. Και το Φυσικό το ίδιο δύσκολη θα σου κάνει τη ζωή αν θες να παρακολουθείς και γενικά να είσαι καλός φοιτητής.

Και πάλι, επιφυλάσσομαι για την απάντηση που σου έδωσα μιας και ουσιαστικά κι εγώ δεν ξέρω πολλά από το τι γίνεται στο Φυσικό (μόνο ό,τι έχω ακούσει) αλλά πιστεύω ότι κι αυτή η άποψη είναι ένα καλό input που θα 'θελες ίσως να προσέξεις.

'No tests on species with members capable of calculus. Simple rule, never broke it.'
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #9 on: June 30, 2012, 01:37:03 am »

Παθος σου το φυσικο και κανεις λογο για τσακ μπαμ 4 χρονακια, παρουσα δυνατοτητα για μεταπτυχιακο κτλ?
Φιλε, και 10 χρονια να κανεις να τελειωσεις μαραγκος, αν θες να σκαλιζεις ξυλα, αυτο πρεπει να κανεις

Εγω πριν 5 χρονια ειχα το διλημμα μηχανολογος η ηλεκτρολογος. Ηξερα οτι ηθελα να γινω μηχανικος, απλα με μπερδευαν οι παλιες καραβανες ηλεκτρολογοι-μηχανολογοι.
Εστριψα νομισμα και πετυχα το καλο (η τουλαχιστονετσι θελω να πιστευω)

Δε τιθεται θεμα φυσικος η ηλεκτρολογος. Το θεμα που τιθεται ειναι αν εισαι η οχι ετοιμος να γινεις (εσωτερικος) μεταναστης. Αυτο καθοριζει πλεον το επαγγελμα σου, μετα απο αυτο που σου αρεσει.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Anyparktos

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #10 on: June 30, 2012, 01:47:54 am »

Εγώ λέω πάντως:
Αν έχεις τρελή όρεξη και τα πιάνεις,πιστεύεις ότι έχεις την επιμονή και την υπομονή να τα πηγαίνεις καλά και να αποκτήσεις βαθιές γενικές γνώσεις σε πολλά αντικείμενα με σκοπό εν τέλει να εξειδικευτείς σε κάτι που θα έχεις επιλέξει με ώριμη σκέψη (έχοντας πάρει ένα πτυχίο) τότε πήγαινε με τα χίλια φυσικός.

-Πάνε στο φυσικό,διάβασε καλά,μη χάσεις επαφή και ζύγισε τι σου αρέσει και τι όχι.
-Αν όταν τελειώνεις έχεις ακόμα πολύ όρεξη και έχεις κατασταλάξει πλήρως σε μια ειδίκευση,πάνε για το μεταπτυχιακό σου και κυνήγα ακόμα πιο πέρα(phd),ειδικά αν είσαι σε κάποιο θεωρητικό κλάδο.
-Αν δεν εχεις κατασταλαξει πλήρως μέχρι τότε διάλεξε έναν εφαρμοσμένο κλάδο που να έχει σχέση και με μηχανικούς (ίσως και κάποιο engineering master ακόμα καλύτερα) για να μπορείς να βρεις δουλειές στο εξωτερικό.Το ίδιο καλοπληρωμένος θα είσαι με μηχανικό,μη σου πώ κατά περίπτωση ακόμα περισσότερο.

Και οι δύο παραπάνω δρόμοι είναι μεγάλα win,αλλά συμφιλιώσου με δύο πράματα:

-Δε πρόκειται να μείνεις στην Ελλάδα με κανέναν από τους παραπάνω δρόμους.Να το θυμάσαι καλά αυτό.
-Προετοιμάσου να θυσιάσεις πολλά αν θες να βγει στα 4 χρόνια γιατί τα @@ του φυσικού ακόμα και στο πολυτεχνείο σπανίζουν...

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: June 30, 2012, 02:00:57 am »

To ερώτημα είναι αν γουστάρει θεωρητική επιστήμη ή εφαρμοσμένη, όπως είπε πριν κάποιος. Κάτι που δεν μπορεί νομίζω να απαντήσει με σιγουριά, αλλά οκ. Αν είναι να πάει φυσικό για να κάτι μετά μεταπτυχιακό στους ηλεκτρολόγους σε εφαρμοσμένο πεδίο ας έρθει ΗΜΜΥ κατευθείαν. Αν, όμως, γουστάρει θεωρητικά πράγματα, θεωρητική έρευνα κλπ κατευθείαν φυσικό.

Επίσης, μη του δίνεται την εντύπωση ότι στο ΤΗΜΜΥ κάνουμε πολλά άχρηστα και αδιάφορα και ότι στο φυσικό θα κάνει νανοτεχνολογία και κβαντομηχανική όλη την ώρα. Και στο φυσικό θα βρει μαθήματα που θα τον χαλάνε απλά μπορεί όχι τόσα Tongue

ΥΓ: ο sheldon θεωρεί τους θεωρητικούς φυσικούς ανώτερο είδος από τους μηχανικούς.

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #12 on: June 30, 2012, 02:20:07 am »

Με το δικό μας πτυχίο μπορείς να πας και κατευθείαν για διδακτορικό, με του φυσικού δεν ξέρω.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Anyparktos

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #13 on: June 30, 2012, 02:22:02 am »

@Apolitistos
Για το υστερογραφο: επειδη πανω κατω ειναι.Απλα ειναι λιγοι και εντελως πορωμενοι.Αν δεν εισαι,δεν πετυχαινεις.Αν δεν πετυχεις μετα καταληγεις σε λυκειο.Ειναι και ο λογος για τον οποιο ειπα να παει σε κατι πιο εφαρμοσμενο αν δεν ειναι αποφασισμενος για συγκεκριμενη ειδικευση.Παντως δε μπορουμε να αμφισβητησουμε οτι φυσικος + master σημαίνει τεράστια ελευθερία κινήσεων σε σχέση με διπλωματούχο μηχανικό που είναι σαν να έχει ήδη κάνει Master.

@Nessa
Με του φυσικού στο 95% των περιπτώσεων δε μπορείς απ'ευθείας.Αλλά στην τελική αυτό είναι και το καλό γιατί το σκέφτεσαι και καλύτερα πριν πάρεις ειδίκευση (μεταπτυχιακό).Σιγουρα,πληρωνεις λεφτα ετσι,αλλα αν τα εχεις και δε θες να χασεις την ελευθερια κινήσεων γιατί οχι?

Κάτι τελευταίο γενικό: ως πτυχιούχος φυσικός δεν έχεις τοσο καλη αντίληψη πολλών πρακτικών προβλημάτων.Αυτό ίσως ζορίζει κόσμο που κάνει μεταπτυχιακό σε engineering χωρίς όμως να είναι απαραίτητα σημαντικό πρόβλημα.
« Last Edit: June 30, 2012, 02:25:04 am by Anyparktos » Logged

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
Μπυρομανής
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

+1228 posts

View Profile
« Reply #14 on: June 30, 2012, 02:56:07 am »

Quote from: Nessa NetMonster on June 30, 2012, 02:20:07 am
Με το δικό μας πτυχίο μπορείς να πας και κατευθείαν για διδακτορικό, με του φυσικού δεν ξέρω.

>Career in academia
WHY.jpeg
Αν θες σώνει και ντε να γίνεις "επιστήμονας" καλύτερα M.Res και ερευνητής, παρά καθηγητιλίκι.

Αν ψάχνεσαι σε μεταπτυχιακό (graduate) επίπεδο, νομίζω είναι ευκολότερο από φυσικός να κάνεις κάτι σχετικό με ηλεκτρολογία παρά το αντίθετο. (Ας με συγχωρέσουν οι θεοί του engineering  Tongue)
Πχ: Τελειώνεις φυσικός με ειδίκευση στην ηλεκτρονική ή στον ηλεκτρομαγνητισμό ή ακόμα και στην πυρηνική φυσική, μπορείς άνετα να κάνεις μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε αντίστοιχα προγράμματα που έχουν οι σχολές electrical engineering ανα τον κόσμο.
Ενώ αν είσαι ηλεκτρολόγος μηχ, ίσως να βρεις κάποιο μεταπτυχιακό με καθαρά "φυσικό" θέμα πχ σωματιδιακή φυσική, αλλά με τι βάσεις θα το αναλάβεις?

Αυτό συμβαίνει διότι τα προγράμματα σπουδών του φυσικού περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα ηλεκτρολογικά του βασικού κύκλου (κυκλώματα, ηλεκτρονικές, πεδία) -χωρίς να σημαίνει ότι τα μαθαίνουν το ίδιο αναλυτικά όπως στις σχολές ΗΜΜΥ-. Τουλάχιστον βάσεις υπάρχουν.
Από την άλλη πλευρά, σαν ΗΜΜΥ η μόνη επαφή με φυσική είναι στο πρώτο εξάμηνο που δεν μαθαίνεις κάτι ουσιαστικό (βασική μηχανική), και ένα μάθημα επιλογής (για τον πέο) κβαντικής φυσικής.

Καταλαβαίνεις ότι αν βάλεις ΗΜΜΥ, θα θυσιάσεις ολοκληρωτικά τη φυσική (όσο και να μη θες το engineering θα σε αναγκάσει να παρεκκλίνεις αρκετά από το τι ορίζεις "θεωρητικό"), για άλλα exotic αντικείμενα. 

https://www.youtube.com/watch?v=cHPcu-VeQmQ
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: