• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 14, 2025, 01:10:43 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 14, 2025, 01:10:43 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τετάρτη 14 Μάη οι φοιτητι...
by Aris★
[May 13, 2025, 23:59:58 pm]

Σήμερα ήταν μια καλή μέρα
by tzortzis
[May 13, 2025, 20:35:09 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Ε...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:51:25 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:50:31 pm]

[Πιθανότητες] Γενικές απο...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:50:20 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Τ...
by tzortzis
[May 13, 2025, 19:39:19 pm]

Ορκομωσία Εαρινού Εξαμήνο...
by fapios
[May 13, 2025, 19:32:52 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Tasos Bot
[May 13, 2025, 17:12:41 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Η...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 21:05:23 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 19:58:21 pm]

ESA x SpaceDot - Satellit...
by tzortzis
[May 12, 2025, 17:22:24 pm]

[ΔΑΠ-ΝΔΦΚ] Οι Δράσεις και...
by DarkMagiK06
[May 12, 2025, 13:33:01 pm]

[ΔΑΠ ΝΔΦΚ] 14 Μαΐου η ψήφ...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 09:22:25 am]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 11, 2025, 22:46:30 pm]

ΤΣΕΜΔΕ vs ΤΕΒΕ
by Πατερ Ημμυων
[May 11, 2025, 13:16:27 pm]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:14:56 pm]

3 γραμματα...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:10:18 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 22:35:15 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 10, 2025, 19:19:05 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 10, 2025, 16:38:41 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9948
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426199
Total Topics: 31690
Online Today: 111
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 12
Guests: 97
Total: 109
simos
ThanosTheTT
ioannisfa
chrisdardas
Don
Το παγώνι
christina02
μιλτοςμ
Nikos_313
dimitris585
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!  (Read 16523 times)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« on: April 17, 2006, 13:05:50 pm »

Μια φορά κι έναν καιρό (προχτές) με κάλεσε ένα φιλικό ζευγάρι, που πρόκειται να παντρευτεί,
να με δείξουν το σπίτι που νοικιάσανε καθώς και τα ηλεκτρολογικά που πέρασε ηλεκτρολόγος απόφοιτος ΙΕΚ.
Έτσι λοιπόν ξεκίνησα στην πλάκα αρχικά να σκαλίζω οτιδήποτε φέρει ή συνδέεται με ρεύμα, αλλά τα πράγματα πήραν σοβαρότερη τροπή στη συνέχεια...

Ο ηλεκτρολόγος μας λοιπόν, εγκατέστησε ΔΔΕ ή διακόπτη ηλεκτροπληξίας ή διακόπτη διαρροής όπως είναι τα υπόλοιπα ονόματά του.
Τον τεστάρισα με το σχετικό κουμπάκι και όλα βαίνανε καλώς ως τότε.
Κατόπιν, κοίταξα τον Μ/Σ που συνέδεσε για να λειτουργήσουν τα σποτάκια στην κουζίνα.
Δεν ξέρω πως μου ήρθε και ρώτησα πόσο τους χρέωσε για την αγορά Μ/Σ, αλλά όταν πήρα την απάντηση
50Ε κάπου άρχισε να μου μυρίζει η δουλειά αφού το κόστος αυτών κυμαίνεται από όσο γνωρίζω γύρω στα 5-10Ε.

Αφού έκανα και ακόμη μερικούς χιλιάδες εξαντλητικούς ελέγχους ( Roll Eyes Tongue ) είπα δεν ελέγχω και τις πρίζες για ρεύμα;
Ναι ξέρω κάθε ηλεκτρολόγος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μαζί του δοκιμαστικό κατσαβίδι,
τι να κάνουμε όμως το ξέχασα. Για καλή μου (ή κακή όπως τελικά αποδείχτηκε) τύχη όμως τα παιδιά είχαν αγοράσει  και μια βαλίτσα από γνωστό μάρκετ που περιέχει εργαλεία για τις βασικές μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές δουλειές ενός σπιτιού.

Παίρνω λοιπόν το δοκιμαστικό κατσαβίδι χαρούμενος και πάω να εφαρμόσω αυτά που μας μάθανε στα θρανία 5 χρόνια.
Πάω στην πρώτη πρίζα το χώνω από δω το χώνω από κει τίποτα. Η απάντηση ήρθε πολύ εύκολα.
"Ο ηλεκτρολόγος που φέρατε ξέχασε να τη συνδέσει" (εμ πως να μην βρούμε bug στον ΙΕΚτζή; )

Βέβαια επειδή κάτι δεν μου πήγαινε πάω να δοκιμάσω και μια ακόμη πρίζα.
Πάω λοιπον σε μια που φόρτιζε ένα κινητό, επομένως ήταν σίγουρο ότι είχε ρεύμα.
Χώνω από δω χώνω από κει τίποτα. Τι να φταίει τώρα.
Κρύος ιδρώτας αρχίζει να κατρακυλά στο γεμάτο απορία πρόσωπο του γράφοντα.
[Θα γίνουμε ρεζίλι σκέφτομαι.
Τι να φταίει τι να φταίει;
Λες να'ναι χαλασμένο σκέφτομαι το δοκιμαστικό; Αφού όμως δεν έχει κινέζικη επιγραφή άρα καλό θα'ναι.
Από την άλλη είναι δυνατόν να εμη λειτουργεί ένα εργαλείο δοκιμής; Τοτε τι εργαλείο δοκιμής είναι;
Όλη η ζωή μου (συγκεκριμένα το κομμάτι της ενεργειακής τεχνολογίας Ι και ΙΙ) πέρασε μπροστά από τα μάτια μου.
Πρίζες, ρεύματα, αγωγοί, αντιστάσεις, δοκιμές, μονώσεις... Μονώσεις είπες;
Μα βέβαια πως να περάσει το ρεύμα από μια μόνωση; Αυτό είναι!
]

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, και σε μια απέλπιδα προσπάθεια σωτηρίας βγάζω το παπούτσι του οποίου η σόλα πρέπει να είναι από καουτσούκ και ξαναδοκιμάζω.
ΝΑΙ δούλεψε αυτό είναι!!
Όμως  δεν δούλεψε ακριβώς όπως το φαντάζεστε, δηλαδή με το ανάψει το λαμπάκι στο εσωτερικό του δοκιμαστικού,
αλλά με έναν άλλο τρόπο περισσότερο κατανοητό...

Ναι καλά το καταλάβατε ήταν η στιγμή που 220V και 58μαθήματα αποφάσισαν έτσι για αλλαγή να ταξιδέψουν μέσα από το σώμα μου.
Αυτό διήρκησε περίπου 1 δευτερόλεπτο και κατόπιν τράβηξα τον αντίχειρα από το άκρο του δοκιμαστικού και σώθηκα.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.

Επιμύθιο: Μακριά από το ρεύμα που λέει και ο gpap.
Απορίες:
1) Ως γνωστόν η ροή ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από το ανθρώπινο σώμα έχει ως αποτέλεσμα τη σύσπαση των μυών και συγκεκριμένα τη συστολή τους. (Για αυτό και δοκιμάζουμε καλώδια με το εξωτερικό της παλάμης εάν δεν υπάρχει άλλο μέσο)
Αυτό που θα περίμενε κανείς λοιπόν θα ήταν ο αντίχειρας να σφίξει περισσότερο το δοκιμαστικό, παρά να μπορέσω να το ανοίξω και να απελευθερωθώ. Επειδή δεν θέλω να παραστώ στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα, δεν θα δεχτώ ότι κατέρριψα τους φυσικούς νόμους και περιμένω  μια λογική εξήγηση.
2) Εάν προσέξατε στην αρχή του κειμένου έγραψα ότι υπήρχε εγκατεστημένος ΔΔ. Ο τελευταίος όχι μόνο αρνήθηκε να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να με προστατέψε από την ηλεκτροπληξία, αλλά απέμεινε στητός και ντούρος να με κοιτά. Κοινώς δεν έπεσε όπως όφειλε.
Γρήγορη και ευκολη απάντηση: Δεν ήταν σωστά συνδεδεμένος.
Πρωτού όμως βρούμε κι άλλο bug στο παιδί, ας λάβουμε υπόψη ότι τον τεστάρισα επιτυχώς.
Επομένως μια τρίτη απορία είναι, πόσο αξιόπιστο είναι το self-test που διαθέτουν οι ΔΔ?

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #1 on: April 17, 2006, 13:14:03 pm »

Quote from: fugiFOX on April 17, 2006, 13:05:50 pm

Ναι καλά το καταλάβατε ήταν η στιγμή που 220V και 58μαθήματα αποφάσισαν έτσι για αλλαγή να ταξιδέψουν μέσα από το σώμα μου.
Αυτό διήρκησε περίπου 1 δευτερόλεπτο και κατόπιν τράβηξα τον αντίχειρα από το άκρο του δοκιμαστικού και σώθηκα.
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.

Επιμύθιο: Μακριά από το ρεύμα που λέει και ο gpap.

Huh Huh Huh Shocked Shocked Shocked ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΙΖΕΣ!(πωπω πλακα πλακα αφου σε εχουμε εδω φουτζι ολα καλα....ολα τα αλλα....και οι αποριες....για τους ειδικους Tongue)

tu/e
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #2 on: April 17, 2006, 13:45:33 pm »

Εγώ έχω πάθει 3 φορές, ευτυχώς λίγο.

1) Σε άλλο σπίτι πάω να βγάζω μια τελεόραση απο τη πρίζα και τζζζζζζζζζζζζζ, έφτιαξα ένα ωραίο κύκλωμα... Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο οτι το δεν είχε μπεί καλα το βύσμα στην πρίζα και είχε λίγο γυμνό και το πιασα. Η πρίζα ήταν πίσω απο έπιπλο και δεν έβλεπα.
Εκεί δεν είχε ΔΔΡ και δεν ξέρω γιατί τραβήχτηκα και γλύτωσα τα χειρότερα.

2 και 3) Στο σπίτι μου με ΔΔΡ επειδή τη μια φορά ήθελα να στηρίξω καλύτερα μια μπρίζα χωρίς να κατεβάσω το διακόπτη εννοείται (ε, τι φλώρος ηλεκτρογος είμαι; έλεγα απο μέσα μου) και καθώς βίδωνα ξέφυγε λίγο το κατσαβίδι και ακούμπησε στη φάση. Έτυχε και το κατσαβίδι να μην έχει μόνωση  Shocked . Και μια άλλη φορά πάλι το ίδιο. Ε, και τις 2 φορές έπεσε το ΔΔΡ. Έκανε καλή δουλειά οφείλω να ομολογήσω.

Τώρα στο θέμα. Το κουμπάκι τεστ λογικά ελέγχει τον εσωτερικό μηχανισμό του ΔΔ,  οπότε αν λειτουργήσει τότε σίγουρα δουλεύει καλα.

ΑΛΛΑ. Κατι που το έχω απορία.
Ας φωτίσει κάποιος που ξέρει καλα.

Απ' ότι ξέρω υπάρχουν 2 είδη ΔΔ. Ο τάση και έντασης. Ο έντασης λέγεται και διαφορικός.

Ο τάσης πέφτει όταν ανιχνεύσει διαρροή προς τις γειώσεις ΜΟΝΟ.
Ο έντασης πέφτει όταν το ρεύμα που γυρνά στον ουδέτερο είναι λιγότερο απο αυτό που πηγαίνει στην φάση.

Αρα

όταν παθαίνουμε ηλεκτροπληξία δημιουργείται διαρροή προς το έδαφος και όχι προς τις γειώσεις  της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, έτσι ο ΔΔΤ δεν μας προστατεύει!

Ενώ ο ΔΔΡ ναι.

Ο ΔΔΤ προστατεύει δλδ μόνο όταν τα μεταλικά περιβλήματα τν συσκευών είναι σε επικίνδυνη τάση.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
aliakmwn
Guest
« Reply #3 on: April 17, 2006, 14:03:05 pm »

Εγω την επαθα στην πεμπτη δημοτικου, τοτε που πρωτοαρχισαμε να μιλαμε για ηλεκτρισμο.

Ειχα ενα ραδιοφωνακι φορητο, και καποια στιγμη οι μπαταριες τελειωσαν. Σκεφτομαι κι εγω, τοσο ρευμα υπαρχει στις πριζες, γιατι να αγορασω καινουργιες και να μην φορτισω αυτες που εχω?  jerk

Κολλαω λοιπον (με σελοτεϊπ) ενα μικρο καλωδιακι στον καθε πολο της μπαταριας, και παω να χωσω τις αλλες ακρες στις τρυπες της πριζας.........  SuperInnocent

Βλεπετε, δεν ειχαμε μιλησει ακομα για τη διαφορα συνεχους και εναλλασσομενου, κι επισης δεν ηξερα τι ακριβως ειναι η ταση  DontKnow  (συγκεκριμενα σκεφτηκα: Αφου η πριζα εχει 220V και η μπαταρια 1,5V, αρα θα φορτισει πιο ευκολα!)  Idiot

Βεβαια, τα καλωδιακια δεν ηταν και ο,τι καλυτερο, και το δαχτυλο μου ακουμπουσε σε ενα γυμνο σημειο τους...

Το αποτελεσμα ηταν ενα τεραστιο ΜΠΑΜ, επεσε φυσικα ο γενικος, η μπαταρια αχρηστευτηκε, κι εγω που το μπαμ με τιναξε πισω προσπαθουσα να καταλαβω τι μου συνεβη και γιατι μυριζει καμενο κρεας  angry4

Τοτε αποφασισα να γινω ηλεκτρολογος   bang_head

Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #4 on: April 17, 2006, 14:41:34 pm »

Εγώ δεν μπορώ να πω πως έχω φάει 220 αν και ένας σοφός είπε ότι κάθε σοφός και έμπειρος ηλεκτρολόγος πρέπει να έχει φάει τουλάχιστον μία φορά 220V. Άντε λοιπόν να δούμε πότε θα γίνω κι εγώ σωστός ηλεκτορλόγος. Εσείς γίνατε ήδη.

Φιούτζι πάντα υπάρχει η πιθανότητα το εξάρτημα να είναι ελαττωματικό. Για το self-test τώρα τι να σου πω, δεν έχω εμπειρία πάνω στο θέμα....

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #5 on: April 17, 2006, 14:46:01 pm »

Bασικά εγώ δεν κατάλαβα πώς σε χτύπησε... από πού το έπιανες το δοκιμαστικό? Μόνωση δεν είχε ή ήταν της πλάκας?
Κι εσύ αφού φόρτιζε το κινητό, άρα είχε τάση, τι τα θες τα πειράματα?? Κατά τα άλλα δε θες και πάρε-δώσε με... ενεργειακούς! Tongue Tongue
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #6 on: April 17, 2006, 14:48:19 pm »

Γενικά δε συμπαθώ τα δοκιμαστικά. Γιατί δεν μέτρησες τάση με ένα πολύμετρο;

Φυσικά το καλύτερο το έχω κάνει εγώ. 8 Χρονών πρέπει να ήμουνα και εκεί που έπαιζα με τις μπρίζες παίρνω ένα μικρό καλωδιάκι και βραχυκυκλώνω τα 220. Ευτυχώς ή δυστυχώς δούλεψε ο ΔΔΕ και με έχετε σήμερα να σας ζαλίζω!!  Cheesy Cheesy

Και επίσης: ΠΟΤΕ δεν παίζουμε με τις μπρίζες αν δε φοράμε λαστιχιένα υποδήματα!!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #7 on: April 17, 2006, 15:08:26 pm »

Εγώ δεν μπορώ να πω πως έχω φάει 220 αν και ένας σοφός είπε ότι κάθε σοφός και έμπειρος ηλεκτρολόγος πρέπει να έχει φάει τουλάχιστον μία φορά 220V. Άντε λοιπόν να δούμε πότε θα γίνω κι εγώ σωστός ηλεκτορλόγος. Εσείς γίνατε ήδη.

Εγώ που έχω φάει 50V αλλά συνεχές σε πια κατηγορία παίζω; (Προσοχή στα παλιά ηλεκτρονικά, έχουν διαρροές... Sad )
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #8 on: April 17, 2006, 17:08:08 pm »

Quote from: anonymous-root on April 17, 2006, 14:48:19 pm
Γενικά δε συμπαθώ τα δοκιμαστικά. Γιατί δεν μέτρησες τάση με ένα πολύμετρο;

Φυσικά το καλύτερο το έχω κάνει εγώ. 8 Χρονών πρέπει να ήμουνα και εκεί που έπαιζα με τις μπρίζες παίρνω ένα μικρό καλωδιάκι και βραχυκυκλώνω τα 220. Ευτυχώς ή δυστυχώς δούλεψε ο ΔΔΕ και με έχετε σήμερα να σας ζαλίζω!!  Cheesy Cheesy

Και επίσης: ΠΟΤΕ δεν παίζουμε με τις μπρίζες αν δε φοράμε λαστιχιένα υποδήματα!!
Μα αν φορούσα λαστιχένια υποδήματα πως θα λειτουργούσε το δοκιμαστικό;!!

Και που να το βρω το πολύμετρο τέτοια ώρα, για καφέ με καλέσανε όχι να στήσω πυλώνα!

Πάντως σίγουρα μιλάμε για ΔΔΡ και όχι τάσης. Που είναι ο gpap όταν τον χρειάζεσαι;
Στο χασάπη;

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #9 on: April 17, 2006, 17:14:36 pm »

Quote from: fugiFOX on April 17, 2006, 17:08:08 pm
Και που να το βρω το πολύμετρο τέτοια ώρα, για καφέ με καλέσανε όχι να στήσω πυλώνα!

Τότε τι δουλειά είχες και έπαιζες με τις μπρίζες;   Knuppel Knuppel
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #10 on: April 17, 2006, 17:22:05 pm »

Καταρχήν να πω ότι χαίρομαι και εγώ που είσαι υγιής... Πρόσεχε βρε παιδί μου.

Κατά τα άλλα, τι λες ρε φιούτζι; έτσι δουλεύει το δοκιμαστικό; Κλείνει κύκλωμα με σένα; πάς καλα;

byeeee
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #11 on: April 17, 2006, 17:26:17 pm »

Quote from: Turambar on April 17, 2006, 17:22:05 pm

Καταρχήν να πω ότι χαίρομαι και εγώ που είσαι υγιής... Πρόσεχε βρε παιδί μου.

Κατά τα άλλα, τι λες ρε φιούτζι; έτσι δουλεύει το δοκιμαστικό; Κλείνει κύκλωμα με σένα; πάς καλα;

Προλαβαίνεις να κάνεις edit πριν μπει ο gpap... και ο Turambar στο quote... Cheesy Cheesy
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #12 on: April 17, 2006, 17:34:22 pm »

Quote from: Turambar on April 17, 2006, 17:22:05 pm

Ένα σεμινάριο από τον ΙΕΚτζή δεν θα ήταν κακή ιδέα τώρα που το σκέφτομαι..  Shocked

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #13 on: April 17, 2006, 17:45:35 pm »

Προφανώς έτσι δουλεύει!

Έχει μια πολλή μεγάλη αντίσταση + αυτή του σώματός σου + αυτήν της σόλας των παπουτσιών σου σε σειρά και όλα αυτά παράλληλα με το δίκτυο...προφανές και αυτό...αυτό ήταν ένα από τα πειράματα - περίπου - που κάναμε στο εργαστήριο ΕΕΤ2.

Όπως θυμάστε όλοι προφανώς όμως από το νόμο του Ωμ, αν συνδεθείς παράλληλα στα 220V και έχεις συνολικά αντίσταση ( ως κλάδος ) καμιά 1ΜΩ, δεν θα περάσει κανένα σοβαρό ρεύμα από μέσα σου...απλά θα είναι αρκετό για να ανάψει ένα ψιλο"λαμπάκι" της πλάκας που ίσα - ίσα φαίνεται!

Φιούτζι, το δοκιμαστικό σου πρέπει να ήταν ελαττωματικό. Για τον αντίχειρά σου δε δίνω εξήγηση, αυτά τα ξέρει μόνο ο Θεός που, κατά τα φαινόμενα, ήθελε να σε κρατήσει λίγο ακόμα στη γη...  Wink Cheesy

Για το διακόπτη...μπορεί και να ήταν βαλμένος καλά, αφού τον τεστάρισες, αλλά από ό, τι μου έχουν πει ηλεκτρολόγοι που έχουν έρθει στο σπίτι μου για; δουλειές, δε λειτουργεί πάντα...άγνωσται αι βουλαι του Kirchoff!  Grin

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #14 on: April 17, 2006, 17:52:22 pm »

Μα δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί πάντα.
Δηλαδή δρα επιλεκτικά και σώζει όποιους γουστάρει;
Αυτοί οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν σπίτι σου μήπως ήταν τίποτες φίλοι του ΙΕΚτζή;

Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: