• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 14, 2025, 02:29:55 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 14, 2025, 02:29:55 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τετάρτη 14 Μάη οι φοιτητι...
by Aris★
[May 13, 2025, 23:59:58 pm]

Σήμερα ήταν μια καλή μέρα
by tzortzis
[May 13, 2025, 20:35:09 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Ε...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:51:25 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:50:31 pm]

[Πιθανότητες] Γενικές απο...
by Nikos_313
[May 13, 2025, 19:50:20 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Τ...
by tzortzis
[May 13, 2025, 19:39:19 pm]

Ορκομωσία Εαρινού Εξαμήνο...
by fapios
[May 13, 2025, 19:32:52 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Tasos Bot
[May 13, 2025, 17:12:41 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Η...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 21:05:23 pm]

[ΟΔΕ] Γενικές απορίες,ασκ...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 19:58:21 pm]

ESA x SpaceDot - Satellit...
by tzortzis
[May 12, 2025, 17:22:24 pm]

[ΔΑΠ-ΝΔΦΚ] Οι Δράσεις και...
by DarkMagiK06
[May 12, 2025, 13:33:01 pm]

[ΔΑΠ ΝΔΦΚ] 14 Μαΐου η ψήφ...
by Nikos_313
[May 12, 2025, 09:22:25 am]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 11, 2025, 22:46:30 pm]

ΤΣΕΜΔΕ vs ΤΕΒΕ
by Πατερ Ημμυων
[May 11, 2025, 13:16:27 pm]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:14:56 pm]

3 γραμματα...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:10:18 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 22:35:15 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 10, 2025, 19:19:05 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 10, 2025, 16:38:41 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9948
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426199
Total Topics: 31690
Online Today: 111
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 4
Guests: 95
Total: 99
sosak
Lykaonia
Nekt
giannis23
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!  (Read 16535 times)
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
Απ: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #15 on: April 17, 2006, 18:28:17 pm »

XAXAXA!!!

Λες;;;

Δε νομίζω πάντως...ηλεκτρολόγοι της πιάτσας 50χρονοι ήταν...έχει να κάνει με τα ρεύματα ευαισθησίας νομίζω. Αλλά ας μη συνεχίσω γιατί μπορεί να λέω και μπούρδες και θα εξαφανιστεί το 5άρι μου στις μετρήσεις 1...  Embarrassed Roll Eyes

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
TT_PTOLEMAIDA
Guest
Re: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #16 on: April 17, 2006, 18:35:26 pm »

Quote from: fugiFOX on April 17, 2006, 17:52:22 pm
Μα δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί πάντα.
Δηλαδή δρα επιλεκτικά και σώζει όποιους γουστάρει;
Αυτοί οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν σπίτι σου μήπως ήταν τίποτες φίλοι του ΙΕΚτζή;
Α, ρε έπρεπε να πάω τομέα ενέργειας γμτ......!

Λοιπόν, και ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ πάντα!!!!!!!!!!!!  SuperConfused
Προφανώς το σπίτι στο οποίο πήγες ήταν 'νεανικό'! Είχε δηλαδή Η/Υ , dimmer που ρύθμιζαν τα φώτα, ανιχνευτές κίνησης κλπ.....και γενικά εφαρμογές των ηλεκτρονικών ισχύος.

Ο ΔΔΕ λειτουργεί όταν τα ρεύματα είναι ημιτονοειδή σε ένα εύρος συχνοτήτων. Στην περίπτωση που τροφοδοτούνται συσκευές με ηλεκτρονικά ισχύος (θυρίστορ, TRIAC ) κλπ το ρεύμα δεν είναι  ημιτονοειδές, όπως συμβαίνει σε συσκευές που παίρνουν την ισχύ τους μέσω γεφυρών 2 παλμών.

Για να αντιμετωπιστούν και περιπτώσεις φορτίων με ηλεκτρονικά ισχύος, έχουν αναπτυχθεί σύγχρονοι ΔΔΕ που αντιμετωπίζουν διαφορικά ρεύματα AC ή και ωστικά DC. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου το διαφορικό ρεύμα έχει και ισχυρή DC συνιστώσα. Τότε ένας συνηθισμένος ΔΔΕ για AC και ωστικά ρεύματα θα ανοίξει αργότερα απότι η ρύθμιση των 30mA ,του γνωστού φονικού ρεύματος δηλαδή!!!
Για να αντιμετωπιστεί πλήρως η προστασία σε AC, AC και ωστικά και DC ρεύματα, έχουν αναπτυχθεί οι "παντός ρεύματος ΔΔΕ"  universal RCD κατά IEC 61008.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ δεν τα ξέρω απέξω, αλλά τα διάβασα στην σελίδα 385 του γνωστού βιβλίου του κ . Ντοκόπουλου "Hλεκτρικές Εγκαταστάσεις Καταναλωτών" Α' έκδοση Ιανουάριος 2005.............  Tongue
« Last Edit: April 17, 2006, 20:18:30 pm by Megawatt » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #17 on: April 17, 2006, 18:36:18 pm »

Quote from: KorkoLyk on April 17, 2006, 17:45:35 pm
Προφανώς έτσι δουλεύει!

Δεν ξανακουμπάω αυτά τα αντικείμενα του σκότους......

== χξστ'
« Last Edit: April 17, 2006, 18:59:52 pm by Turam Bar » Logged

byeeee
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #18 on: April 17, 2006, 18:45:57 pm »

Α ρε fygi...

Αφού είσαι ηλεκτρονικός (όχι ηλεκτρολόγος...  Tongue) τι τα θες και παίζεις με τις πρίζες? ...  Cheesy Cheesy

Παίξε με καμιά έκδοση ubuntu, kubuntu και δεν συμμαζεύεται...  Tongue Tongue Tongue

Όταν έβαλες το δάχτυλο στο δοκιμαστικό με την κάλτσα στο πάτωμα, πέρασε από μέσα σου ένα μικρό ρευματάκι, αφού μπήκες σε σειρά με την μεγάλη αντίσταση του δοκιμαστικού πάνω στα 230V

Προφανώς, θα ήταν κάτω από τα 30mΑ, οπότε δεν ήταν ικανό να ρίξει τον ΔΔΕ, αλλά ήταν ικανό να σε τρομάξει!!! (Υψηλές τάσεις που σας χρειάζονται!!! Tongue Tongue Tongue)

Καλύτερα να έβαζες ένα νύχι στον τοίχο (μεγαλύτερη αντίσταση), παρά γυμνό πόδι στο πάτωμα  Wink

Φοβητσιάρηδες!!!  Tongue Tongue Tongue

Κ.Ι.Σ.

EDIT: Όσον αφορά στο test του ΔΔΕ, λειτουργεί δημιουργώντας μια τεχνητή "διαρροή" για να ελέγξετε την καλή κατάσταση του διακόπτη. Βάζει μια μεγάλη αντίσταση (που διαρρέεται από ρεύμα μεγαλύτερο των 30mΑ) μεταξύ του ενός αγωγού στην εισόδου του ΔΔΕ και του άλλου στην έξοδο. Οπότε, αυτό φαίνεται σαν διαρροή στο σύστημα ελέγχου και προκαλείται πτώση του διακόπτη. Αν πατήσουμε το test και δεν κοπεί η τροφοδοσία του σπιτιού, τότε πρέπει να αλλάξουμε ΔΔΕ.
« Last Edit: April 17, 2006, 19:08:35 pm by Kallis99 » Logged

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
« Reply #19 on: April 17, 2006, 19:16:09 pm »

BTW: Αυτά τα αντικείμενα:

...μας δίνουν φως !!!!!!!

σε μερικούς και ψωμί  Wink

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #20 on: April 17, 2006, 19:18:36 pm »

Quote from: Heinrich Hertz on April 17, 2006, 13:45:33 pm
Απ' ότι ξέρω υπάρχουν 2 είδη ΔΔ. Ο τάση και έντασης. Ο έντασης λέγεται και διαφορικός.
Μέχρι εδώ καλά...
Ο τάσης πέφτει όταν ανιχνεύσει διαρροή προς τις γειώσεις ΜΟΝΟ.
Ο έντασης πέφτει όταν το ρεύμα που γυρνά στον ουδέτερο είναι λιγότερο απο αυτό που πηγαίνει στην φάση.
Αρα
όταν παθαίνουμε ηλεκτροπληξία δημιουργείται διαρροή προς το έδαφος και όχι προς τις γειώσεις  της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, έτσι ο ΔΔΤ δεν μας προστατεύει!
Ενώ ο ΔΔΡ ναι.
Καταρχήν ο ΔΔΕ (ή ΔΔΡ όπως λέγεται) με ονομαστικό ρεύμα 30mA, συνίσταται πάντα σε καταναλωτές με ουδετερωση και ιδιαίτερα εκεί που λόγω συνθηκών υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας( μαγειρεία, εγκαταστάσεις σε κήπους, μπάνια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ όμως να ενθαρρύνονται οι τεχνίτες να δουλεύουν υπό τάση σε κυκλώματα με επικίνδυνες τάσεις, έστω και αν υπάρχει η προστασία του ΔΔΕ !
Και απορώ:
Ουδετέρωση σημαίνει βραχυκύκλωση των αγωγών PE και N μέσα στην χελώνα.
Επίσης ο ουδέτερος που μας φέρνει η ΔΕΗ γειώνεται και αυτός πάνω στον Μ/Σ με αγωγό γυμνό χαλκό διατομής 16mm2 συνήθως και αυτό γίνεται ως γνωστών για να κρατηθούν οι φασικές τάσεις στα 220V στην περίπτωση παροχέτευσης ασσύμετρων φορτίων(που έτσι είναι όλα). Άρα ο γειωμένος ουδέτερος που έχουμε στην παροχή, βραχυκυκλώνεται με τον αγωγό γειώσης και οι 5 αυτοί αγωγοί μπαίνουν στην εγκατάσταση.  Αρά Χάηνριχ, η γείωση και το έδαφος έχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ άρα γιατί τα ξεχωρίζεις?????
Επίσης θυμίσου και το ότι ο ΔΔΕ όταν δεν μπορεί να κρατηθεί και συνεχώς πέφτει, οφείλεται στην διαρροή ή γεφύρωση του ουδετέρου με τη γη ή με τη φάση. Το ίδιο, δηλαδή πτώση του ΔΔΕ συμβαίνει αν μετά το ΔΔΕ έχει γειωθεί ο ουδέτερος, πράγμα που δεν επιτρέπεται(αφού αυτοί οι 2 αγωγοί πρέπει να βραχυκυκλώνονται πριν τον ΔΔΕ-στην χελώνα). Άρα δεν νομίζω αυτό που λες να είναι σωστό για τον ΔΔΤ (αναμονή της άποψης του gpap)
« Last Edit: April 17, 2006, 19:21:18 pm by Megawatt » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #21 on: April 17, 2006, 19:19:33 pm »

αν είναι να γίνει λάμπα ο φιούτζι, εγώ ή εσύ.... ας το καλύτερα Grin Grin Grin

Quote from: Kallis99 on April 17, 2006, 19:16:09 pm

Κ.Ι.Σ.

byeeee
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
Απ: Re: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #22 on: April 17, 2006, 19:23:38 pm »

Quote from: Bar Turam on April 17, 2006, 19:19:33 pm
αν είναι να γίνει λάμπα ο φιούτζι, εγώ ή εσύ.... ας το καλύτερα Grin Grin Grin

Quote from: Kallis99 on April 17, 2006, 19:16:09 pm

Κ.Ι.Σ.

Αν διαβάσεις το post μου πιο πάνω, θα καταλάβεις ότι αποκλείεται ο fugi (εγώ ή εσύ ή οποιοσδήποτε) να γινόταν "λάμπα" λόγω του δοκιμαστικού στην πρίζα...

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #23 on: April 17, 2006, 19:26:04 pm »

Οκ. έχεις δίκιο. Παραιτούμε. Smiley

αλλά δεν ασχολούμε με τίποτα πάνω από 12 βολτ. Εκτός και αν πρόκειται να κάνω κακό σε καμιά μπαταρία αυτοκινήτου που έχει παρκάρει σε λεωφοριολωρίδα.

byeeee
gpap

View Profile
« Reply #24 on: April 17, 2006, 19:50:36 pm »

fugi αγόρι μου με πρόλαβε ο Καλλισθένης...

Τι δουλειάέχεις εσύ ένας ηλεκτρονικός να ανακατεύεσαι με πρίζες...?
Δεν ξέρεις εκείνο το παλιό που λέει ότι οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι ..τηλεπικοινωνιακοί?

Στο ψητό τώρα. Το δοκιμαστικό δουλεύει και με παπούτσια και χωρίς, μπορούσες εξάλλους απλά να ακουμπήσεις τον τοίχο, για να μη μπεις στη διαδικασία να προσπαθείςι να θυμηθείς και πότε άλλαξες κάλτσες....
Συνεπώς μάλλον το πραγματάκι ήταν ελατωματικό. Παρόλα αυτά εγω (από περιέργεια) θα το έπαιρνα μαζί μου να το ρίξω και μια δεύτερη ματιά σε ..ελεγχόμενο χώρο.

Πάμε στον ΔΔΡ (διακόπτης διαφορικού ρεύματος) ή αλλιώς ΔΔΕ (διακόπτης διαφυγής έντασης) ή αλλιώς αντιηλεκτροπληξιακός (τους ΔΔΤ τους αφήνουμε επι του παρόντος έξω). Για να μην ενεργοποιηθεί ή είναι (και αυτός?) ελλατωματικός ή δεν συνδέθηκε σωστά, ή βραχυκύκλωσες φάση και ουδέτερο χωρίς διαρροή στη γη.

Το ότι δουλεύειι με το test δεν λέει τίποτε για τα υπόλοιπα 2, διότι το τεστ δημιουργεί τοπικά μια ψευδοδιαρροή γαι να ελέγξει το μηχανικό μέρος του ΔΔΡ.

Εγώ θα άνοιγα τη πρίζα να δω τι έγινε αλλά είπαμε ..εγώ είμαι ..ενεργειακός Wink Wink

Οσο δε για τις αρμονικές και δεν συμμαζεύεται...ας τις αφήσουμε ..χρονιάρες μέρες που είναι..

Λοιπόν..μακριά από τις πρίζες..και ψήστε κανένα αρνί με 12V μοτέρ...(για σιγουριά).

Γρηγόρης Παπαγιάννης

TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #25 on: April 17, 2006, 19:57:16 pm »

Quote from: gpap on April 17, 2006, 19:50:36 pm
Οσο δε για τις αρμονικές και δεν συμμαζεύεται...ας τις αφήσουμε ..χρονιάρες μέρες που είναι..

Λοιπόν..μακριά από τις πρίζες..και ψήστε κανένα αρνί με 12V μοτέρ...(για σιγουριά).
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Πολύ καλό... Grin Grin Grin Grin Grin Grin
« Last Edit: April 17, 2006, 20:12:11 pm by Megawatt » Logged
Καλλισθένης
Veteran

View Profile WWW
Απ: Re: Έπαθα ηλεκτροπληξία. Και τώρα;... Απορίες!
« Reply #26 on: April 17, 2006, 21:01:38 pm »

Quote from: Megawatt on April 17, 2006, 19:57:16 pm

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Πολύ καλό... Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Εγώ θα έλεγα να τις πιάσουμε τις αρμονικές!!!  ...σε κανένα μουσικό όργανο  Wink
 Grin Grin Grin

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #27 on: April 17, 2006, 23:48:05 pm »

fugi αγόρι μου με πρόλαβε ο Καλλισθένης...

Τι δουλειάέχεις εσύ ένας ηλεκτρονικός να ανακατεύεσαι με πρίζες...?
Δεν ξέρεις εκείνο το παλιό που λέει ότι οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι ..τηλεπικοινωνιακοί?

Στο ψητό τώρα. Το δοκιμαστικό δουλεύει και με παπούτσια και χωρίς, μπορούσες εξάλλους απλά να ακουμπήσεις τον τοίχο, για να μη μπεις στη διαδικασία να προσπαθείςι να θυμηθείς και πότε άλλαξες κάλτσες....
Συνεπώς μάλλον το πραγματάκι ήταν ελατωματικό. Παρόλα αυτά εγω (από περιέργεια) θα το έπαιρνα μαζί μου να το ρίξω και μια δεύτερη ματιά σε ..ελεγχόμενο χώρο.

Πάμε στον ΔΔΡ (διακόπτης διαφορικού ρεύματος) ή αλλιώς ΔΔΕ (διακόπτης διαφυγής έντασης) ή αλλιώς αντιηλεκτροπληξιακός (τους ΔΔΤ τους αφήνουμε επι του παρόντος έξω). Για να μην ενεργοποιηθεί ή είναι (και αυτός?) ελλατωματικός ή δεν συνδέθηκε σωστά, ή βραχυκύκλωσες φάση και ουδέτερο χωρίς διαρροή στη γη.

Το ότι δουλεύειι με το test δεν λέει τίποτε για τα υπόλοιπα 2, διότι το τεστ δημιουργεί τοπικά μια ψευδοδιαρροή γαι να ελέγξει το μηχανικό μέρος του ΔΔΡ.

Εγώ θα άνοιγα τη πρίζα να δω τι έγινε αλλά είπαμε ..εγώ είμαι ..ενεργειακός Wink Wink

Γρηγόρης Παπαγιάννης

Βασικά κάλτσες είχα αλλάξει την προηγούμενη για αυτό προχώρησα αβίαστα σε αφαίρεση υποδημάτων.
Από την άλλη να ακουμπήσεις φρεσκοβαμμένο τοίχο, δεν θα ήταν το πιο ελκυστικό θέαμα για τη νοικοκυρά Tongue

Πάμε στο ψητό τώρα (όχι στο αρνί αυτό σε μερικές μέρες)
1)Την πρίζα γιατί να την ανοίξω, εφόσον φορτίζει το κινητό ξέρω (?) ότι λειτουργεί σωστά.
2) Εδώ μπερδεύτηκα. Είναι δυνατόν έχοντας χώσει το δοκιμαστικό στη μια τρύπα (δεν υπάρχουν πονηρές εκφράσεις αλλά πονηρά μυαλά...) να βραχυκύκλωσα ουδέτερο με φάση;

@Μεγκαβατ:
Προφανώς το σπίτι στο οποίο πήγες ήταν 'νεανικό'! Είχε δηλαδή Η/Υ , dimmer που ρύθμιζαν τα φώτα, ανιχνευτές κίνησης κλπ.....και γενικά εφαρμογές των ηλεκτρονικών ισχύος.
....
Τότε ένας συνηθισμένος ΔΔΕ για AC και ωστικά ρεύματα θα ανοίξει αργότερα απότι η ρύθμιση των 30mA  ,του γνωστού φονικού ρεύματος δηλαδή!!!

Όχι ρε συ ακόμα ούτε τα έπιπλα δε βάλανε καλά καλά τα παιδιά, οπότε αυτό αποκλείεται.

Όταν λες αργότερα, πόσο αργότερα;

@gpap: Τελικά ήταν μοιραίο να ξανασυναντηθώ με τον ΔΔΡ.
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=537.0

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #28 on: April 18, 2006, 00:25:30 am »

Quote from: fugiFOX on April 17, 2006, 23:48:05 pm
Όταν λες αργότερα, πόσο αργότερα;
Μέχρι και  1,4 φορές του ονομαστικού ρεύματος (και αφού το ονομαστικό είναι 30mA άρα 1,4*30=42mA) . Ο χρόνος απόζευξης είναι το πολύ 0,2 sec,  αλλά με 42 mA μέσα από το σώμα σου......  Shocked δεν προστατεύει...

EDIT:
Quote from: fugiFOX on April 17, 2006, 23:48:05 pm
Όχι ρε συ ακόμα ούτε τα έπιπλα δε βάλανε καλά καλά τα παιδιά, οπότε αυτό αποκλείεται.
Ε, τότε τί αρμονικές και αρμόνια....  Grin Grin Ο ΙΕΚτζής ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ μαλακία στις συνδέσεις!!! Αυτό που είπε και ο gpap....  Cheesy Τελικά το πιο σύνθετο πρόβλημα μπορεί να γίνει πολύ απλό...  Roll Eyes
« Last Edit: April 18, 2006, 00:32:26 am by Megawatt » Logged
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #29 on: April 18, 2006, 04:20:21 am »

Quote from: Megawatt on April 17, 2006, 19:18:36 pm
Απ' ότι ξέρω υπάρχουν 2 είδη ΔΔ. Ο τάση και έντασης. Ο έντασης λέγεται και διαφορικός.
Μέχρι εδώ καλά...
Ο τάσης πέφτει όταν ανιχνεύσει διαρροή προς τις γειώσεις ΜΟΝΟ.
Ο έντασης πέφτει όταν το ρεύμα που γυρνά στον ουδέτερο είναι λιγότερο απο αυτό που πηγαίνει στην φάση.
Αρα
όταν παθαίνουμε ηλεκτροπληξία δημιουργείται διαρροή προς το έδαφος και όχι προς τις γειώσεις  της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, έτσι ο ΔΔΤ δεν μας προστατεύει!
Ενώ ο ΔΔΡ ναι.
Καταρχήν ο ΔΔΕ (ή ΔΔΡ όπως λέγεται) με ονομαστικό ρεύμα 30mA, συνίσταται πάντα σε καταναλωτές με ουδετερωση και ιδιαίτερα εκεί που λόγω συνθηκών υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας( μαγειρεία, εγκαταστάσεις σε κήπους, μπάνια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις). ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ όμως να ενθαρρύνονται οι τεχνίτες να δουλεύουν υπό τάση σε κυκλώματα με επικίνδυνες τάσεις, έστω και αν υπάρχει η προστασία του ΔΔΕ !
Και απορώ:
Ουδετέρωση σημαίνει βραχυκύκλωση των αγωγών PE και N μέσα στην χελώνα.
Επίσης ο ουδέτερος που μας φέρνει η ΔΕΗ γειώνεται και αυτός πάνω στον Μ/Σ με αγωγό γυμνό χαλκό διατομής 16mm2 συνήθως και αυτό γίνεται ως γνωστών για να κρατηθούν οι φασικές τάσεις στα 220V στην περίπτωση παροχέτευσης ασσύμετρων φορτίων(που έτσι είναι όλα). Άρα ο γειωμένος ουδέτερος που έχουμε στην παροχή, βραχυκυκλώνεται με τον αγωγό γειώσης και οι 5 αυτοί αγωγοί μπαίνουν στην εγκατάσταση.  Αρά Χάηνριχ, η γείωση και το έδαφος έχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ άρα γιατί τα ξεχωρίζεις?????
Επίσης θυμίσου και το ότι ο ΔΔΕ όταν δεν μπορεί να κρατηθεί και συνεχώς πέφτει, οφείλεται στην διαρροή ή γεφύρωση του ουδετέρου με τη γη ή με τη φάση. Το ίδιο, δηλαδή πτώση του ΔΔΕ συμβαίνει αν μετά το ΔΔΕ έχει γειωθεί ο ουδέτερος, πράγμα που δεν επιτρέπεται(αφού αυτοί οι 2 αγωγοί πρέπει να βραχυκυκλώνονται πριν τον ΔΔΕ-στην χελώνα). Άρα δεν νομίζω αυτό που λες να είναι σωστό για τον ΔΔΤ (αναμονή της άποψης του gpap)

Με βάζεις 5 το πρωί να σκεφτώ....  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Αρχικά να πώ οτι το χω απορία οχι οτι ξέρω.

Έχω την εντύπωση πως ο διαφορικός σχετίζεται με τον ουδέτερο ενώ ο μη-διαφορικός ή ΔΔΤ με τον προστασίας μόνον. Οτι πέφτει μόνο αν περάσει ρεύμα απο τον προστασίας. Αν πάθουμε ηλεκτροπληξία δεν έχουμε καμια σχέση με τον αγωγό προστασίας.

Εδώ έχουμε περίπτωση πιασίματος της φάσης. Είναι  220-άνθρωπος-γή( 0 ) Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα πέσει ο ΔΔΤ αφού παρεμβάλλεται στον PE.

Αντίθετα μπορώ να καταλάβω οτι ο διαφορικός θα πέσει γιατί θα φύγει το ρεύμα απο τη φάση δε θα το δεί στον ουδέτερο και τζουπ έπεσε.
« Last Edit: April 18, 2006, 04:28:43 am by Heinrich Hertz » Logged

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: