• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:12:27 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:12:27 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 106
Total: 153
Spyridon01101
Thanasis_pap
ValKar
Maximos7
Elenit
thaliatsk
nikos.a
Deviate
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Yamal
Summand
theofr
dinoschalv
mprova
kostas1507
chaniotism
chrisg
lasef
Saint_GR
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 3ο Εξάμηνο > 3ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο Ι (ΠΠΣ) (Moderators: chatzikys, Tasos Bot, tzortzis) > [Η/Μ Πεδίο Ι] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2011/2012
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Go Down Print
Author Topic: [Η/Μ Πεδίο Ι] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2011/2012  (Read 33327 times)
giannhs12
Θαμώνας

be the change you wanna see !!!!

View Profile
Re: [Η/Μ Πεδίο Ι] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επικαιρότητα 2011/2012
« Reply #75 on: February 06, 2012, 10:06:13 am »

Quote from: st0up on February 05, 2012, 15:22:11 pm
Βασικά, αυτό που κατάλαβα εγώ, είναι ότι για να εφαρμοστεί ο Gauss θα πρέπει να έχω ή κυλινδρική ή σφαιρική συμμετρία.
Συγκεκριμένα, στον Γκαρούτσο (υπάρχει στην Αλεξάνδρεια - Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ι) αναφέρει όλες τις περιπτώσεις που μπορούμε να πάρουμε Gauss. Τώρα αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο... ας πει κάποιος που ξέρει.
Καλημερα .....με αφορμη αυτη την ερωτηση επειδη ειχα και εγω αυτη την απορια και με δυσκολευσε παρα πολυ μεχρι να δω τι γινεται θα ηθελα να πω και την αποψη μου για τον τροπο με τον οποιο διδασκεται το μαθημα του ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ στη σχολη(sto τελοσ σου δινω και την απαντηση μου για το GAUSS)......
Αρχικα οι μονΕσ εξισωσεισ που περιγραφουν ολα τα ηλεκτρομαγνητικα φαινομενα που ο ανθρωποσ εxει παρατηρησει στη φυση μεχρι στιγμησ στη φυση ειναι οι 4 εξισωσεισ του ΜΑΧWELLμονο αυτεσ και οι 4 ομωσ μαζι σου δινουν την απαντηση σε ολα τα ηλεκτρομαγνητικα φαινομενα!.ισχυον παντου και παντα!.......αυτο που γινεται στη σχολη σχετικα με τα συγκεκριμενα μαθηματα κατα την αποψη μου ειναι απαραδεκτο...δε γινεται να σπασ το ηλεκτρισμο με το μαγνητισμο δεν ειναι διαφορετικα ειναι 1......ακομα κανεισ δε μπηκε στη ταξη για να μασ εξηγησει τη φυσικη που υπαρχει πισω απ τισ εξισωσεισ και γιατι τα μαθηματικα ειναι τοσο ωραια και χρησιμοποιουνται για την περιγραφη των φυσικων φαινομενων..αντιθετα μπαινουν μεσα και αρχιζουν τισ βλακεισ με εκεινεσ τισ μαλακιεσ ασκησεισ τουσ γειωτεσ και τισ εικονεσ που ειναι και σοσ για αυριο!!!τα λεω στο forum γιατι εχω νευριασει πολυ αυτεσ τισ μερεσ που καθομουν και διαβαζα και μου φαινοντουσαν κινεζικα και πρεπει σημερα να δω τισ παπαριεσ τουσ γειωτεσ.......
ηλεκτροστατικο πεδιο σημαινει οτι στο χωρο υπαρχουν ακινητα φορτια....τοτε μαγνητικο πεδιο δεν υπαρχει(αφου μαγνητικο πεδιο δημιουργουν μονο κινουμενα φορτια) οι εξισωσεισ του MAXWELL για αυτη την υποπεριπτωση των ηλεκτρομαγηντικων φαινομενων γινονται περιστροφη του Ε=0 και αποκλιση του Ε=ρ/εkai μαζι με την αρχη διατηρησησ φορτιου( που δεν ειναι καποιοσ αλλοσ νομοσ οπωσ παρουσιαζεται αλλα απορεει απο  την εξισωση του ΜΑΧςΕΛΛ-ΑΜΠΕΡΕ αν τη συνδυασεισ με το νομο του gauss για τον ηλεκτρισμο που ισχυει παντα και παντου) aποτελουν τουσ 3 νομουσ που χρειαζεσαι για την επιλυση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.. .....μεσα απο το νομο του FARADAY για το ηλεκτροστατικο (περιστροφη του Ε=0 ) (ο νομοσ λεει οτι κανονικα θα ισουται με το πλην του ρυθμου μεταβολησ του μαγνητικου πεδιου και ετσι πιστευω οτι επρεπε να παρουσιαζεται και οχι σαν νομοσ του αστροβιλου )αναδυεται ο ορισμοσ του δυναμικου(που κατα την αποψη μου ειναι μονο μαθηματικα τα οποια ομωσ ειναι πολυ χρησιμα για την αντιμετωπιση προβληματων οπωσ τα κυκλωματα και πρεπει να τονιστει οτι το μονο που υπαρχει στη φυση ειναι οι δυναμεισ και οχι η ενεργεια  (δυναμικο δηλαδη) ή οι δυναμικεσ γραμμεσ  ή να ακουω στη σχολη απο ανθρωπουσ που ειναι καθηγητεσ πραματα οπωσ "ροη ειναι οι δυναμικεσ γραμμεσ που περναν απο μια επιφανεια" και"φευγουν δυναμικεσ γραμμεσ απ το φορτιο" και κατι τετοια χαζα ...κατα την αποψη μου η ροη και ολα τα αλλα δυναμικεσ γραμμεσ και τετοια ειναι μονο μαθηματικα τα οποια ομωσ ειναι πολυ χρησιμα(η παραγωγοσ στα μαθηματικα εκφραζει το τροπο με τον οποιο ενα μεγεθοσ επηρρεαζει καποιο αλλο...αυτο ακριβωσ γινεται στη φυση γι αυτο χρησιμοποιουμε μαθηματικα και διαφορικεσ εξισωσεισ για το προσδιορισμο των δυναμεων το μονο που υπαρχει στα φυσικα φαινομενα...οι νομοι του ΜAXWELL αποτελουν ενα συστημα διαφορικων εξισωσεων (η αποκλιση και η περιστροφη ενοσ διανυσματικου πεδιου ειναι οι παραγωγοι του και μασ δειχνει πωσ μεταβαλλεται το πεδιο)
χιλια συγγνωμη για τη πολυλογια μου και για το οτι σασ λεω τα δικα μου αλλα θα ηθελα να εκφρασω τα παραπονα μου για το τροπο που διδασκεται το μαθημα στη σχολη...τωρα σου γραφω και για το GAUSS
ισχυει παντου και παντα..... στο ηλεκτροστατικο βολευει παρα πολυ οταν υπαρχουν  συμμετριεσ....συμμετρια σημαινει οτι ολα τα μεγεθη τοου πεδιο εξαρτωνται απο μια τιμη και μονο...διακρινουμε τισ 3 περιπτωσεισ¨΄
   1)σφαιρικη...........σκεψου οτι εχεισ μια σφαιρα φορτισμενη με μια κατανομη p=p(r) και εγω με σενα ειμαστε 2  διαφορετικα σημεια που απεχουν το ιδιο απο το κεντρο τησ φορτισμενησ σφαιρασ...τοτε και εγω και εσυ η εικονα που βλεπουμε ειναι η ιδια......τοτε (αποδεικνυεται απο τα μαθηματικα και δε καταλαβα  γιατι δε το τονιζει κανεισ αυτο) οτι το πεδιο θα ειναι Ε=Ε(r) sτη ακτινικη διευθυνση....αν η σφαιρα ειχε πυκνοτηα φορτιου τησ μορφησ p=p(x,y,z) tote εγω με σενα δε θα βλεπαμε τη ιδια εικονα και θα επρεπε να υπολογισουμε το πεδιο με επαλληλια .....
  2) κυλινδρικη..ακριβωσ το ιδιο μονο που τωρα στη γεωμετρια εχεισ κυλινδρο πολυ πολυ μεγαλου μηκουσ φορτισμενο με p=p(r) εδω xrησιμοποιω το r των κυλινδρικων και εγω με σενα ειμαστε σημεια πανω σε ενα κυλιδρο ομοαξονικο με το φορτισμενο ..τοτε Ε=Ε(r) και διευθυνση στη ακτινα του κυλινδρου....
  3) επιπεδη ...ακριβωσ το ιδιο μονο που στη γεωμετρια εχουμε επιπεδο πολυ πολυ μεγαλο ...η πυκνοτητα φορτιου του πρεπει να ειναι τετοια ωστε αν εγω με σενα ειμαστε 2 διαφορετικα σημεια σε ενα  παραλληλο με αυτο επιπεδο να βλεπουμε την ιδια εικονα φορτιου. τοτε το πεδιο θα εξαρταται μονο απο τη αποσταση και θα ειναι καθετο στο επιπεδο που εγω και εσυ ειμαστε...
τοτε κανεισ gauss για 1)σφαιρα ομοκεντρη 2)ομοαξονικο κυλινδρο 3) παλι κυλινδρο που τεμνει το επιπεδο και απεχει οσο πανω τοσο απο κατω.....τοτε το επιφανειακο ολοκληρωμα γινεται γινομενο και υπολογιζεισ το πεδιο....
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ σασ πρηζω με τα δικα μου και σασ γραφω ενα τετοιο κατεβατο...αλλα οταν καποιοι σου λενε εμμεσωσ "σταματα να σκεφτεσαι" αυτο ειναι απαραδεκτο!!!!....οποιοσ θελει να σασχοληθει με το πεδιο εγω βρηκα απιστευτα χρησιμα τασ βιντεα απο το ΜΙΤopen courses οπου ο ανθρωποσ κανει τρελο μαθημα και καταλαβαινεισ τι ο ηλεκτρομαγνητισμοσ δεν ειναι μαθηματικα οπωσ μασ κανουν εμασ αλλα πολυ πολυ βαθια  φυσικη και υπαρχει παντου γυρω μασ , και το βιβλιο FEYNMANN LECTURES ON PHYSICS VOLUME 2 ELECTROMAGNETISM to εχει στη αλεξανδρεια,οπου ο φευμαν εξηγει καταπληκτικα με λιγα μαθηματικα τι ειναι ηλεκτρομαγνητισμοσ (ουτε στο ΜΙΤ oyte o FEYNMANN αναφερει πουθενα αυτεσ τισ μαλακιεσ με τουσ γειωτσ μηπωσ θα επρεπε να αναρωτιομαστε τι συμβαινει γυρω μασ στη σχολη??)
και παλι συγγνωμη που σασ κουρασα........ Smiley

ForestBlack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #76 on: February 06, 2012, 11:21:52 am »

^
^

Ωραίος
st0up
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #77 on: February 06, 2012, 11:46:53 am »

Θεός!  Wink
Dimitris1989
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #78 on: February 06, 2012, 12:02:42 pm »

Quote from: giannhs12 on February 06, 2012, 10:06:13 am
Βασικά, αυτό που κατάλαβα εγώ, είναι ότι για να εφαρμοστεί ο Gauss θα πρέπει να έχω ή κυλινδρική ή σφαιρική συμμετρία.
Συγκεκριμένα, στον Γκαρούτσο (υπάρχει στην Αλεξάνδρεια - Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ι) αναφέρει όλες τις περιπτώσεις που μπορούμε να πάρουμε Gauss. Τώρα αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο... ας πει κάποιος που ξέρει.
Καλημερα .....με αφορμη αυτη την ερωτηση επειδη ειχα και εγω αυτη την απορια και με δυσκολευσε παρα πολυ μεχρι να δω τι γινεται θα ηθελα να πω και την αποψη μου για τον τροπο με τον οποιο διδασκεται το μαθημα του ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΥ στη σχολη(sto τελοσ σου δινω και την απαντηση μου για το GAUSS)......
Αρχικα οι μονΕσ εξισωσεισ που περιγραφουν ολα τα ηλεκτρομαγνητικα φαινομενα που ο ανθρωποσ εxει παρατηρησει στη φυση μεχρι στιγμησ στη φυση ειναι οι 4 εξισωσεισ του ΜΑΧWELLμονο αυτεσ και οι 4 ομωσ μαζι σου δινουν την απαντηση σε ολα τα ηλεκτρομαγνητικα φαινομενα!.ισχυον παντου και παντα!.......αυτο που γινεται στη σχολη σχετικα με τα συγκεκριμενα μαθηματα κατα την αποψη μου ειναι απαραδεκτο...δε γινεται να σπασ το ηλεκτρισμο με το μαγνητισμο δεν ειναι διαφορετικα ειναι 1......ακομα κανεισ δε μπηκε στη ταξη για να μασ εξηγησει τη φυσικη που υπαρχει πισω απ τισ εξισωσεισ και γιατι τα μαθηματικα ειναι τοσο ωραια και χρησιμοποιουνται για την περιγραφη των φυσικων φαινομενων..αντιθετα μπαινουν μεσα και αρχιζουν τισ βλακεισ με εκεινεσ τισ μαλακιεσ ασκησεισ τουσ γειωτεσ και τισ εικονεσ που ειναι και σοσ για αυριο!!!τα λεω στο forum γιατι εχω νευριασει πολυ αυτεσ τισ μερεσ που καθομουν και διαβαζα και μου φαινοντουσαν κινεζικα και πρεπει σημερα να δω τισ παπαριεσ τουσ γειωτεσ.......
ηλεκτροστατικο πεδιο σημαινει οτι στο χωρο υπαρχουν ακινητα φορτια....τοτε μαγνητικο πεδιο δεν υπαρχει(αφου μαγνητικο πεδιο δημιουργουν μονο κινουμενα φορτια) οι εξισωσεισ του MAXWELL για αυτη την υποπεριπτωση των ηλεκτρομαγηντικων φαινομενων γινονται περιστροφη του Ε=0 και αποκλιση του Ε=ρ/εkai μαζι με την αρχη διατηρησησ φορτιου( που δεν ειναι καποιοσ αλλοσ νομοσ οπωσ παρουσιαζεται αλλα απορεει απο  την εξισωση του ΜΑΧςΕΛΛ-ΑΜΠΕΡΕ αν τη συνδυασεισ με το νομο του gauss για τον ηλεκτρισμο που ισχυει παντα και παντου) aποτελουν τουσ 3 νομουσ που χρειαζεσαι για την επιλυση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.. .....μεσα απο το νομο του FARADAY για το ηλεκτροστατικο (περιστροφη του Ε=0 ) (ο νομοσ λεει οτι κανονικα θα ισουται με το πλην του ρυθμου μεταβολησ του μαγνητικου πεδιου και ετσι πιστευω οτι επρεπε να παρουσιαζεται και οχι σαν νομοσ του αστροβιλου )αναδυεται ο ορισμοσ του δυναμικου(που κατα την αποψη μου ειναι μονο μαθηματικα τα οποια ομωσ ειναι πολυ χρησιμα για την αντιμετωπιση προβληματων οπωσ τα κυκλωματα και πρεπει να τονιστει οτι το μονο που υπαρχει στη φυση ειναι οι δυναμεισ και οχι η ενεργεια  (δυναμικο δηλαδη) ή οι δυναμικεσ γραμμεσ  ή να ακουω στη σχολη απο ανθρωπουσ που ειναι καθηγητεσ πραματα οπωσ "ροη ειναι οι δυναμικεσ γραμμεσ που περναν απο μια επιφανεια" και"φευγουν δυναμικεσ γραμμεσ απ το φορτιο" και κατι τετοια χαζα ...κατα την αποψη μου η ροη και ολα τα αλλα δυναμικεσ γραμμεσ και τετοια ειναι μονο μαθηματικα τα οποια ομωσ ειναι πολυ χρησιμα(η παραγωγοσ στα μαθηματικα εκφραζει το τροπο με τον οποιο ενα μεγεθοσ επηρρεαζει καποιο αλλο...αυτο ακριβωσ γινεται στη φυση γι αυτο χρησιμοποιουμε μαθηματικα και διαφορικεσ εξισωσεισ για το προσδιορισμο των δυναμεων το μονο που υπαρχει στα φυσικα φαινομενα...οι νομοι του ΜAXWELL αποτελουν ενα συστημα διαφορικων εξισωσεων (η αποκλιση και η περιστροφη ενοσ διανυσματικου πεδιου ειναι οι παραγωγοι του και μασ δειχνει πωσ μεταβαλλεται το πεδιο)
χιλια συγγνωμη για τη πολυλογια μου και για το οτι σασ λεω τα δικα μου αλλα θα ηθελα να εκφρασω τα παραπονα μου για το τροπο που διδασκεται το μαθημα στη σχολη...τωρα σου γραφω και για το GAUSS
ισχυει παντου και παντα..... στο ηλεκτροστατικο βολευει παρα πολυ οταν υπαρχουν  συμμετριεσ....συμμετρια σημαινει οτι ολα τα μεγεθη τοου πεδιο εξαρτωνται απο μια τιμη και μονο...διακρινουμε τισ 3 περιπτωσεισ¨΄
   1)σφαιρικη...........σκεψου οτι εχεισ μια σφαιρα φορτισμενη με μια κατανομη p=p(r) και εγω με σενα ειμαστε 2  διαφορετικα σημεια που απεχουν το ιδιο απο το κεντρο τησ φορτισμενησ σφαιρασ...τοτε και εγω και εσυ η εικονα που βλεπουμε ειναι η ιδια......τοτε (αποδεικνυεται απο τα μαθηματικα και δε καταλαβα  γιατι δε το τονιζει κανεισ αυτο) οτι το πεδιο θα ειναι Ε=Ε(r) sτη ακτινικη διευθυνση....αν η σφαιρα ειχε πυκνοτηα φορτιου τησ μορφησ p=p(x,y,z) tote εγω με σενα δε θα βλεπαμε τη ιδια εικονα και θα επρεπε να υπολογισουμε το πεδιο με επαλληλια .....
  2) κυλινδρικη..ακριβωσ το ιδιο μονο που τωρα στη γεωμετρια εχεισ κυλινδρο πολυ πολυ μεγαλου μηκουσ φορτισμενο με p=p(r) εδω xrησιμοποιω το r των κυλινδρικων και εγω με σενα ειμαστε σημεια πανω σε ενα κυλιδρο ομοαξονικο με το φορτισμενο ..τοτε Ε=Ε(r) και διευθυνση στη ακτινα του κυλινδρου....
  3) επιπεδη ...ακριβωσ το ιδιο μονο που στη γεωμετρια εχουμε επιπεδο πολυ πολυ μεγαλο ...η πυκνοτητα φορτιου του πρεπει να ειναι τετοια ωστε αν εγω με σενα ειμαστε 2 διαφορετικα σημεια σε ενα  παραλληλο με αυτο επιπεδο να βλεπουμε την ιδια εικονα φορτιου. τοτε το πεδιο θα εξαρταται μονο απο τη αποσταση και θα ειναι καθετο στο επιπεδο που εγω και εσυ ειμαστε...
τοτε κανεισ gauss για 1)σφαιρα ομοκεντρη 2)ομοαξονικο κυλινδρο 3) παλι κυλινδρο που τεμνει το επιπεδο και απεχει οσο πανω τοσο απο κατω.....τοτε το επιφανειακο ολοκληρωμα γινεται γινομενο και υπολογιζεισ το πεδιο....
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ σασ πρηζω με τα δικα μου και σασ γραφω ενα τετοιο κατεβατο...αλλα οταν καποιοι σου λενε εμμεσωσ "σταματα να σκεφτεσαι" αυτο ειναι απαραδεκτο!!!!....οποιοσ θελει να σασχοληθει με το πεδιο εγω βρηκα απιστευτα χρησιμα τασ βιντεα απο το ΜΙΤopen courses οπου ο ανθρωποσ κανει τρελο μαθημα και καταλαβαινεισ τι ο ηλεκτρομαγνητισμοσ δεν ειναι μαθηματικα οπωσ μασ κανουν εμασ αλλα πολυ πολυ βαθια  φυσικη και υπαρχει παντου γυρω μασ , και το βιβλιο FEYNMANN LECTURES ON PHYSICS VOLUME 2 ELECTROMAGNETISM to εχει στη αλεξανδρεια,οπου ο φευμαν εξηγει καταπληκτικα με λιγα μαθηματικα τι ειναι ηλεκτρομαγνητισμοσ (ουτε στο ΜΙΤ oyte o FEYNMANN αναφερει πουθενα αυτεσ τισ μαλακιεσ με τουσ γειωτσ μηπωσ θα επρεπε να αναρωτιομαστε τι συμβαινει γυρω μασ στη σχολη??)

NotWorthy NotWorthy
Lampros
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: February 06, 2012, 12:11:36 pm »

Ωραίος Caffine... και να σκεφτείς οτι σε είχα παρεξηγήσει έναν καιρό

potatoes gonna potate..
b@ki
Guest
« Reply #80 on: February 06, 2012, 12:25:34 pm »

το ΜΙΤopen courses [/b]οπου ο ανθρωποσ κανει τρελο μαθημα και καταλαβαινεισ τι ο ηλεκτρομαγνητισμοσ δεν ειναι μαθηματικα οπωσ μασ κανουν εμασ αλλα πολυ πολυ βαθια  φυσικη και υπαρχει παντου γυρω μασ
Γιάννη ποιο από τα μαθήματα του ΜΙΤopen courses που είναι σχετικά με τον ηλεκτρομαγνητισμό παρακολούθησες;
ValmadiaN
Θαμώνας

View Profile
« Reply #81 on: February 06, 2012, 12:39:47 pm »

...και πρεπει να τονιστει οτι το μονο που υπαρχει στη φυση ειναι οι δυναμεισ και οχι η ενεργεια  (δυναμικο δηλαδη) ή οι δυναμικεσ γραμμεσ  ή να ακουω στη σχολη απο ανθρωπουσ που ειναι καθηγητεσ πραματα οπωσ "ροη ειναι οι δυναμικεσ γραμμεσ που περναν απο μια επιφανεια" και"φευγουν δυναμικεσ γραμμεσ απ το φορτιο" και κατι τετοια χαζα ...κατα την αποψη μου η ροη και ολα τα αλλα δυναμικεσ γραμμεσ και τετοια ειναι μονο μαθηματικα τα οποια ομωσ ειναι πολυ χρησιμα(η παραγωγοσ στα μαθηματικα εκφραζει το τροπο με τον οποιο ενα μεγεθοσ επηρρεαζει καποιο αλλο..

Εάν το μόνο που υπάρχει στη φύση είναι δυνάμεις,τότε ο ήλιος πώς ζεσταίνει τη γη;
Η θερμότητα δηλαδή δεν υφίσταται;
Αν αρχίσω να τρίβω τα χέρια μου αυτά ζεσταίνονται.Αλλά και για ένα μικρό χρονικό διάστημα
αφού σταματήσω να τα τρίβω , αυτά είναι πάλι ζεστά.Άρα κάτι θα πρέπει να υπάρχει εκτός από δυνάμεις!

Όσο για τις δυναμικές γραμμές δε θεωρώ ότι είναι σκέτα μαθηματικά.Ας πούμε,θυμάμαι στο γυμνάσιο
που μας έβαζε ο καθηγητής έναν μαγνήτη και γύρω του ρινίσματα σιδήρου,τα οποία έπαιρναν μια μορφή
και όντως σχημάτιζαν κάτι τέτοιες γραμμές.

Συγγνώμη αν ακούγεται επιθετικό το ποστ μου , δεν έχει τέτοιο σκοπό!Απλά αφηρημένες σκέψεις κάνω πριν πάω
για διάβασμα γειωτών!  Cheesy

Maximus: Brothers, what we do in life... echoes in eternity.

Τις νύχτες ντύνεσαι θεός και σταματάς το χρόνο/
γίνεται ο κόσμος πιο απλός χωρίς χαρά και πόνο/
τις νύχτες μοιάζει το κερί με ήλιο που ανατέλει/
και το δωμάτιο μια γη που μόνο εσένα θέλει!!!
giannhs12
Θαμώνας

be the change you wanna see !!!!

View Profile
« Reply #82 on: February 06, 2012, 12:48:03 pm »

electricity and magnetism διδασκει ο walter lewin(brabeio απο το cambridge ωs kalyteros akadhmaikos daskalos gia t 2010 nomizω).... ολα τα binteo ειναι 1 και 1...ακομη για τα κυματα (δεν εχω δει ακομη) εχει βιντεa στο μαθημα waves and vibrations.........απιστευτα poly kalo ειναι το βιβλιο του FEYNMANN(εχω διαβασει το ηλεκτροστατικο απο εκει και μου φανηκε τελειο.....) poy kaλλιεργει την πεποιθηση οτι αυτο που υπαρχουν στη φυση ειναι δυναμεισ αλλα τα μαθηματικα χρειαζονται οπωσδηποτε για να περιγραφουν τη φυση(απορουσα περυσι και ελεγα τι θα κανουμε το gauus και το stokes και μου φαινοντουσαν βουνο αυτα και πιστευα οτι δε χρειαζοταν αλλα ενασ φιλοσ μου ειπε να δω το βιντεο στο youtube( feynmann mathematics and physics).............  
png
Veteran

View Profile
Re: [Η/Μ Πεδίο Ι] Γενικές απορίες και ανακοινώσεις/επι&
« Reply #83 on: February 06, 2012, 13:06:19 pm »

@γιάννης12
με το μπαρδόν που επεμβαίνω, αλλά ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι τόσο εκτενές φαινόμενο που υποχρεωτικά σπάει σε ένα πρόγραμμα σπουδών.
άσε που ξεκινάς από το ηλεκτροστατικό πεδίο με το οποίο είναι πιο εξοικειωμένοι οι φοιτητές για να κάνεις ευθεία αναλογία με το μαγνητοστατικό μετά, και στη συνέχεια με το ηλεκτρομαγνητικό.
έχουν ένα λόγο που διδάσκονται έτσι όπως διδάσκονται.

[και μην βλογάμε τα γένια των αλλονώνε συνέχεια, μια χαρά είναι ο τσιμπούκης ως καθηγητής/συγγραφέας τριλογίας και ο παπαγιαννάκης (για αντωνόπουλο ως διδάσκοντα δεν ξέρω).
άντε γιατί πολύ τον παινέψαμε τον κύριο Lewin και θα πέσει να μας πλακώσει το σπίτι μας.]

(και δεν έχω πιεί και καφέ)

ο γκαους ισχύει πάντα. Τον εφαρμόζουμε όμως μόνο στις περιπτώσεις των συμμετριών γιατί μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε τον διανυσματικό λογισμό με το χέρι.

wtf, τώρα το είδα!
ουτε στο ΜΙΤ oyte o FEYNMANN αναφερει πουθενα αυτεσ τισ μαλακιεσ με τουσ γειωτσ μηπωσ θα επρεπε να αναρωτιομαστε τι συμβαινει γυρω μασ στη σχολη??

(με τεράστια φωσφοριζέ γράμματα: )
γειωτές= πεδιακή θεώρηση του ηλεκτρικού ρεύματος!!!

(ναι, ούτε εμένα με τρελαίνουν, αλλά το ότι δεν το κάνουν στο μιτ δε σημαίνει ότι εμείς που το κάνουμε είμαστε μαλάκες...)
(όταν αυτοί κάνουνε εξτρά εμείς μιλάμε για κατώτερο πρόγραμμα σπουδών, τώρα που εμείς κανουμε τα εξτρά πάει κάτι στραβά με τη σχολή;
μήπως με εσένα φίλε γιάννη; )

« Last Edit: February 06, 2012, 13:27:52 pm by png » Logged

τακτοποιημένο χάος
stefos

View Profile
« Reply #84 on: February 06, 2012, 13:48:01 pm »

offtopic:
Στις διαλέξεις του Lewin έχει αναφερθεί και ο μεταπτυχιακός που κάνει ασκήσεις στο Πεδίο 3 και μάλιστα είπε αν θέλουμε να καταλάβουμε σε βάθος τι είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός να τις δούμε.
Υπάρχει και στις συνδέσεις του μαθήματος στο ethmmy!

done
Angel C.
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #85 on: February 06, 2012, 17:24:32 pm »

Στην άσκηση 5 του φυλλαδίου Πεδίο Ροής Μονίμων Ρευμάτων πώς προκύπτουν τα dl και ds σε κάθε μία από τις 3 περιπτώσεις;

Και αυτός ο τύπος της R που χρησιμοποιεί αρχικά από που είναι;
pepper ann

View Profile
« Reply #86 on: February 06, 2012, 18:10:59 pm »

ειναι τύπος που μας έδωσε ο παπαγιαννάκης.
για κάποιο λόγο δεν βρίσκεται στο βιβλίο.

σκέψου το ds σαν το εμβαδό ενός στοιχειώδους ορθογωνίου.
το εμβαδό ορθογωνίου το υπόλογιζεις σαν βάση x ύψος.
και σε κάθε περίπτωση η βάση και το ύψος έιναι διαφορετικά.
Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #87 on: February 06, 2012, 19:05:51 pm »

Περί των 2 διαφορετικών προσεγγίσεων στην εκμάθηση του πεδιού μας έχει πει κι ο Τσιμπούκης δεν περίμενε ούτε περιμέναμε απο 'σένα.

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Me
Θαμώνας

View Profile
« Reply #88 on: February 06, 2012, 20:03:42 pm »

Quote from: Angel C. on February 06, 2012, 17:24:32 pm
Στην άσκηση 5 του φυλλαδίου Πεδίο Ροής Μονίμων Ρευμάτων πώς προκύπτουν τα dl και ds σε κάθε μία από τις 3 περιπτώσεις;

Και αυτός ο τύπος της R που χρησιμοποιεί αρχικά από που είναι;

Υπαρχει και στο τυπολογιο..στον αριθμητη στην ουσια ειναι η αποσταση μεταξυ των 2 επιφανειων κ στον παρονομαστη το εμβαδον της επιφανειας..αυτα μεσα στα ολοκληρωματα εννοω..
ForestBlack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #89 on: February 06, 2012, 21:52:42 pm »

μπορουμε να εχουμε βιβλιο μαζι μας?
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 19 Go Up Print
Jump to: