• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:41:00 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:41:00 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 93
Total: 141
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Nikos_313
Arakapas
Yamal
mixkats
miltan8
dinoschalv
cealexop
HlektrikhPatata
menelaras
dimitrisblioumis
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
iliaskou
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Pitkal
Ulmo
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
DimStyl
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Γ/Σ Φοιτητών Τετάρτη 12/10
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Down Print
Author Topic: Γ/Σ Φοιτητών Τετάρτη 12/10  (Read 34464 times)
theoxan
Θαμώνας

View Profile WWW
Re: Γ/Σ Φοιτητών Τετάρτη 12/10
« Reply #195 on: October 14, 2011, 09:56:41 am »

Καλά σ αυτό δεν έχεις άδικο έπρεπε να το νιώσω λόγω χρήσης bullets και απλούστερης γλώσσας αλλά πάτωσα.

http://negra-oveja.blogspot.com/
thanasiskehagias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Matlab Rules!!!

View Profile WWW
« Reply #196 on: October 14, 2011, 10:35:02 am »

Quote from: theoxan on October 14, 2011, 01:51:18 am
Κ. Κεχαγιά .... Εκτός αν φτάνουμε να συζητάμε αν τα μέτρα του υπουργείου τα τελευταία χρόνια θέλουν να βοηθήσουν ή να χαντακώσουν την παιδεία. Αν συζητάμε αυτό οκ...
Πωωωω ρε φίλε ....

Κ. Theoxan είδες πουθενά να γράφω ότι το υπουργείο ή η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει την Παιδεία? Εγώ μιλάω για το αν η κατάληψη θα βοηθήσει την Παιδεία / το Πανεπιστήμιο / την εκπαιδευτική διαδικασία. Και λέω ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά χαντακώνει το Πανεπιστήμιο. Αυτό το Παν/μιο που εννοώ εγώ (και νομίζω και πολλοί άλλοι), αυτό που κάνει μάθημα 13 εβδομάδες το εξάμηνο και παράγει και μεταδίδει γνώση μηχανικού (το Πολυτεχνείο).  Ο καταληψίας προφανώς έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο ή την ανατροπή της κυβέρνησης-- και προφανώς (για μένα και νομίζω πολλούς άλλους) το Παν/μιο που εννοώ εγώ το έχει γραμμένο. Σου λέω λοιπόν: αν θέλεις να ανατρέψεις την κυβέρνηση και το κοινωνικό σύστημα προχώρα μπροστά. Σίγουρα δεν θα σου πω ότι αυτό το σύστημα που έχουμε τώρα είναι καλό. Μπορεί αυτό που οραματίζεσαι εσύ να βγει καλύτερο (αν και έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα). Αλλά μη μου γαμάς κι άλλο το Παν/μιο. Από την πρόταση και την πρακτική σου εδώ μέσα έχω δει μόνο δεινά.

Και btw, μη μου πεις ότι το Παν/μιο είναι συνάρτηση της κοινωνίας, διαρκής ταξικός πόλεμος, Chomsky,  "πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο". Αυτά τα ξέρω και τα έχω συνυπολογίσει. Και επειδή δεν δέχομαι ότι έχεις κάποια εξ αποκαλύψεως αλήθεια, η δική μου ανάλυση είναι εξίσου καλή με την δική σου, μέχρι να μου φέρεις επιχειρήματα για αυτό το Παν/μιο που ενδιαφέρει εμένα.

Όσο για το νόμο, το είπα (σε live συνάντηση) και το γράφω εδώ: είναι αναγκαίο κακό. Αν κάναμε κανονικά μάθημα, αν δεν είχαμε χτισίματα και τραμπούκικες μαζικές παραστάσεις και αυθαιρεσίες καθηγητών τότε δεν θα χρειαζόμασταν τέτοιο νόμο. Τώρα, παρόλο που αυτός ο νόμος θίγει εμένα πολύ περισσότερο από σένα θεωρώ ότι έχει περισσότερο καλό παρά κακό. Αυτό στην θεωρία, μένει να δούμε πως (και αν) θα εφαρμοστεί στην πράξη.
« Last Edit: October 14, 2011, 10:45:21 am by thanasiskehagias » Logged

legacycell
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #197 on: October 14, 2011, 10:45:53 am »

"Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι"

Μπέρτολτ Μπρεχτ
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #198 on: October 14, 2011, 12:38:56 pm »

Quote from: thanasiskehagias on October 14, 2011, 10:35:02 am

Από την άλλη ο επιστημονισμός(http://bit.ly/14Fh2O) με πονάει ακόμα περισσότερο από οποιαδήποτε κατάληψη ή ακόμα και κάψιμο όλων των κτηρίων της πολυτεχνικής. Γιατί πέρα από την επιστημονική μεριά της σχολής(η οποία μαρέσει πολύ κιόλας) έχουμε και την κοινωνική μεριά της παιδείας. Γιατί η παιδεία ούτε δημόσια είναι, ούτε δωρεάν είναι, ούτε ακαδημαϊκούς πολίτες βγάζει. Αυτή την στιγμή έχουμε κρατική ημιδωρεάν "παιδεία" που βγάζει υπερειδικευμένους εργάτες-γρανάζια, που μόνο "ακαδημαϊκούς πολίτες" δεν τους λες. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο, νομίζω είναι κτήμα όλων εδώ μέσα τι σημαίνει "ταξικοί φραγμοί στην παιδεία" ,"εργάτης-γρανάζι" κλπ. Ο επιστημονισμός τα παραβλέπει όλα αυτά και λέει ότι με μόνο όπλο μας της γνώση θα τα κάνουμε όλα σούπερ καλά. Έλα μου ντε που όμως υπάρχουν και κοινωνικές σχέσεις....που ο μηχανικός των 700 ευρώ θα συνεχίσει να παίρνει τόσα όση γνώση και να έχει γιατί πολύ απλά η παραγωγή αυτή την περίοδο δεν χρειάζεται πολλούς "καλούς" μηχανικούς αλλά μια μεγάλη μάζα ημι-ειδικευμένων και μόνο μια μικρή επιστημονική ελιτ.... Αν δεν δούμε ζητήματα όσο το παραπάνω, ότι και να κάνουμε μέσα στο πανεπιστήμιο θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Γιατί ακόμη και αν μάθουμε 100 φορές καλύτερα ΣΑΕ απ'ότι ξέρουμε τώρα, κανείς δεν μας εγγυάται ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα...

Αλλά σας το έχω πει και θα το ξαναπώ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ζούμε μέσα στις αντιθέσεις μας. Από την στοιχειώδη αντίθεση του "χάνω την ζωή μου κερδίζοντας την"(aka για να μπορέσω να ζήσω-κερδίσω την ζωή μου δουλεύω-την χάνω) μέχρι και την αντίθεση "χειροτερεύω λίγο ή πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία για να την κάνω καλύτερη". Οι περισσότερες από αυτές τις αντιθέσεις δεν λύνονται απαξ, και εξάλλου γι'αυτό υπάρχει και η διαδρομή θέση-αντίθεση-σύνθεση(ή αυτό που λέμε, τα 2 αντίθετα,η θέση και η αντίθεση, οδηγούνται σε μια ανώτερη αλήθεια). Πάντα ο κόσμος έτσι δούλευε. Εκτός και όταν οι μηχανισμοί της αναγέννησης της κοινωνίας δεν ήταν ισχυροί, όπως για παράδειγμα στην πτώση της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου μετά την πτώση της άρχισε -κυριολεκτικά- ο μεσαίωνας....

Αλλά ακόμα και να παραβλέψουμε τα παραπάνω, ποιος σας είπε ότι ο μόνος σκοπός πολλών αριστερών στην σχολή είναι η άμεση αλλαγή του πολιτεύματος? Όπως νομίζω θα έχετε δει και μόνος σας, υπάρχουν πολλές δράσεις για τα θέματα μέσα στην σχολή. Από το πρόγραμμα σπουδών για το οποίο είχαμε ξεποδαριαστεί 2 χρόνια πριν(και "τρώγαμε πόρτα" από τους καθηγητές με διάφορους τρόπους....και τώρα η αλλαγή συζητείται μέσα σε ένα κλειστό επιτροπάτο.Ακόμη και 20 μήνες κατάληψη να κάνουμε, μακροπρόθεσμα λιγότερο "κακό" θα κάνουμε από ένα άθλιο πρόγραμμα σπουδών). Πέραν τούτου υπάρχουν δράσεις όπως συνελεύσεις έτους για να συζητήσουμε για τα εκπαιδευτικά(που μόνο "κακοί" αριστεροί τις οργανώνουν, αυτές τις λίγες φορές που έχουν γίνει), δράσεις για πχ τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας (που μας ενδιαφέρει πολιτικά αλλά ΚΑΙ επιστημονικά, και έτσι το προσεγγίζαμε) και γενικότερα γίνονται διάφορες άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Μήπως εν τέλει είναι λίγο μυωπικό να μην τα βλέπουμε όλα αυτά?
« Last Edit: October 14, 2011, 12:42:20 pm by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Κάρβουνο
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #199 on: October 14, 2011, 12:54:48 pm »

Quote from: theoxan on October 14, 2011, 01:51:18 am
Κ. Κεχαγιά .... Εκτός αν φτάνουμε να συζητάμε αν τα μέτρα του υπουργείου τα τελευταία χρόνια θέλουν να βοηθήσουν ή να χαντακώσουν την παιδεία. Αν συζητάμε αυτό οκ...
Πωωωω ρε φίλε ....

Κ. Theoxan είδες πουθενά να γράφω ότι το υπουργείο ή η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει την Παιδεία? Εγώ μιλάω για το αν η κατάληψη θα βοηθήσει την Παιδεία / το Πανεπιστήμιο / την εκπαιδευτική διαδικασία. Και λέω ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά χαντακώνει το Πανεπιστήμιο. Αυτό το Παν/μιο που εννοώ εγώ (και νομίζω και πολλοί άλλοι), αυτό που κάνει μάθημα 13 εβδομάδες το εξάμηνο και παράγει και μεταδίδει γνώση μηχανικού (το Πολυτεχνείο).  Ο καταληψίας προφανώς έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο ή την ανατροπή της κυβέρνησης-- και προφανώς (για μένα και νομίζω πολλούς άλλους) το Παν/μιο που εννοώ εγώ το έχει γραμμένο. Σου λέω λοιπόν: αν θέλεις να ανατρέψεις την κυβέρνηση και το κοινωνικό σύστημα προχώρα μπροστά. Σίγουρα δεν θα σου πω ότι αυτό το σύστημα που έχουμε τώρα είναι καλό. Μπορεί αυτό που οραματίζεσαι εσύ να βγει καλύτερο (αν και έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα). Αλλά μη μου γαμάς κι άλλο το Παν/μιο. Από την πρόταση και την πρακτική σου εδώ μέσα έχω δει μόνο δεινά.

Προφανώς; Μη μιλάτε εξ ονόματος μου.

Το ίδιο πανεπιστήμιο θέλουμε . Όμως η παραγωγή και η μετάδοση γνώσης έχουν προαπαιτούμενα τα οποιά δε διαθέτουμε, αλλά διεκδικούμε.

Εμένα πάντως μου έχει δοθεί, λόγω των καταλήψεων, το περιθώριο να τελειώσω στη σχολή σα 10 χρόνια κι όχι στα 7.5, παράταση την οποιά πιθανώς να χρειαστώ για προσωπικούς λόγους.
« Last Edit: October 14, 2011, 12:58:36 pm by Κάρβουνο » Logged

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Godgil
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #200 on: October 14, 2011, 13:05:30 pm »

Ας προσθέσουμε και άλλο ένα άνυσμα στον πολυχώρο της αλήθειας.

Η κατάληψη είναι άμεση συνέπεια του τρόπου λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως επέκταση και προέκταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην ολότητά του. Από το πιο ξεχασμένο δημοτικό στη μέση του πουθενά μέχρι το πιο διάσημο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, αντηχεί μια και μόνο μια λέξη: "ΥΠΑΚΟΥΣΕ". Όταν μια τέτοια δύναμη επιβάλλεται πάνω στην ελεύθερη βούληση του πληθυσμού και προσπαθεί να την καθορίσει, διαμορφώσει, χειραγωγήσει, τότε προκαλεί αντίδραση. Και επειδή οι νόμοι του σύμπαντος δε μεροληπτούν υπέρ ή κατά του χαρακτήρα του ανθρώπου, η αντίδραση αυτή θα πρέπει να είναι ίση και αντίθετη με αυτήν που εφαρμόζεται. Άρα στην επιταγή για υπακοή από την πλευρά της εξουσίας, ορθώνεται η δύναμη της ανυπακοής, η οποία, καλώς ή κακώς, ρέει και υλοποιείται μέσω της κατάληψης.

Κατά συνέπεια, αν κάτι είναι αναγκαίο κακό στην όλη ιστορία με τα πανεπιστήμια, αυτό είναι η κατάληψη. Γιατί είναι η έκφραση της ισορροπίας.

Διευκρίνηση: Πολύ σπάνια υποστηρίζω την κατάληψη στα πανεπιστήμια με την ψήφο μου στις ΓΣ.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #201 on: October 14, 2011, 22:56:23 pm »

Quote from: Godgil on October 14, 2011, 13:05:30 pm
Ας προσθέσουμε και άλλο ένα άνυσμα στον πολυχώρο της αλήθειας.

Η κατάληψη είναι άμεση συνέπεια του τρόπου λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως επέκταση και προέκταση του εκπαιδευτικού συστήματος στην ολότητά του. Από το πιο ξεχασμένο δημοτικό στη μέση του πουθενά μέχρι το πιο διάσημο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, αντηχεί μια και μόνο μια λέξη: "ΥΠΑΚΟΥΣΕ". Όταν μια τέτοια δύναμη επιβάλλεται πάνω στην ελεύθερη βούληση του πληθυσμού και προσπαθεί να την καθορίσει, διαμορφώσει, χειραγωγήσει, τότε προκαλεί αντίδραση. Και επειδή οι νόμοι του σύμπαντος δε μεροληπτούν υπέρ ή κατά του

Εγώ δεν έχω ιδία γνώμη και δεν μπορώ ούτε να διαφωνήσω ούτε να συμφωνησω.
Εσύ όμως πώς το γνωρίζεις αυτό που λες;
Φοίτησες εκεί; Φοίτησε κάποιος κοντινός σου;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
panagiotis
Θαμώνας

κάποτε θα τελειώσουμε και εμείς τη σχολή!

View Profile
« Reply #202 on: October 15, 2011, 01:18:15 am »

Quote from: fugiFOX on October 14, 2011, 22:56:23 pm
Α, τι ωραίος συλλογισμός!
Επίσης, Godgil, πώς γνωρίζεις ότι υπάρχουν ηλεκτρόνια;
Τα είδες ποτέ; Τα είδε κάποιος κοντινός σου;  Tongue

(μη βρίσετε, αφήστε να τρολλάρω κ γω λίγο στην κουβέντα)
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #203 on: October 15, 2011, 02:33:18 am »

Κ. Theoxan είδες πουθενά να γράφω ότι το υπουργείο ή η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει την Παιδεία? Εγώ μιλάω για το αν η κατάληψη θα βοηθήσει την Παιδεία / το Πανεπιστήμιο / την εκπαιδευτική διαδικασία. Και λέω ότι όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά χαντακώνει το Πανεπιστήμιο. Αυτό το Παν/μιο που εννοώ εγώ (και νομίζω και πολλοί άλλοι), αυτό που κάνει μάθημα 13 εβδομάδες το εξάμηνο και παράγει και μεταδίδει γνώση μηχανικού (το Πολυτεχνείο).  Ο καταληψίας προφανώς έχει κάτι άλλο στο μυαλό του: κάποιο άλλο Πανεπιστήμιο ή την ανατροπή της κυβέρνησης-- και προφανώς (για μένα και νομίζω πολλούς άλλους) το Παν/μιο που εννοώ εγώ το έχει γραμμένο. Σου λέω λοιπόν: αν θέλεις να ανατρέψεις την κυβέρνηση και το κοινωνικό σύστημα προχώρα μπροστά. Σίγουρα δεν θα σου πω ότι αυτό το σύστημα που έχουμε τώρα είναι καλό. Μπορεί αυτό που οραματίζεσαι εσύ να βγει καλύτερο (αν και έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα). Αλλά μη μου γαμάς κι άλλο το Παν/μιο. Από την πρόταση και την πρακτική σου εδώ μέσα έχω δει μόνο δεινά.

Και btw, μη μου πεις ότι το Παν/μιο είναι συνάρτηση της κοινωνίας, διαρκής ταξικός πόλεμος, Chomsky,  "πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο". Αυτά τα ξέρω και τα έχω συνυπολογίσει. Και επειδή δεν δέχομαι ότι έχεις κάποια εξ αποκαλύψεως αλήθεια, η δική μου ανάλυση είναι εξίσου καλή με την δική σου, μέχρι να μου φέρεις επιχειρήματα για αυτό το Παν/μιο που ενδιαφέρει εμένα.

Όσο για το νόμο, το είπα (σε live συνάντηση) και το γράφω εδώ: είναι αναγκαίο κακό. Αν κάναμε κανονικά μάθημα, αν δεν είχαμε χτισίματα και τραμπούκικες μαζικές παραστάσεις και αυθαιρεσίες καθηγητών τότε δεν θα χρειαζόμασταν τέτοιο νόμο. Τώρα, παρόλο που αυτός ο νόμος θίγει εμένα πολύ περισσότερο από σένα θεωρώ ότι έχει περισσότερο καλό παρά κακό. Αυτό στην θεωρία, μένει να δούμε πως (και αν) θα εφαρμοστεί στην πράξη.

καλό και κακό;

omg συζήτηση επιπέδου.

Χωνέψτε το όλοι πάνω κάτω.... Η γνώση είναι άχρηστη χωρίς υποκείμενα. Τα υποκείμενα είναι άχρηστα χωρίς αντικειμενικές υλικές συνθήκες. Αντικειμενικές υλικές συνθήκες υπάρχουν.

Shocked

bay bay timy.
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #204 on: October 15, 2011, 02:56:38 am »

Quote from: thanasiskehagias on October 13, 2011, 23:48:59 pm
Quote from: theoxan on October 13, 2011, 18:42:46 pm
Σήμερα ο ουρανός είναι μαύρος, έχει κάνει καταιγίδα σε όλα τα γύρω χωριά, τα πουλια πετούν χαμηλά αλλά δεν μπορείς να μου λες ότι εδώ αναμένεται να βρέξει γιατι... που ξέρεις μπορεί και να μην βρέξει. Ας είμαστε πιο ειλικρινείς.
Εντωμεταξύ εγώ ΤΩΡΑ καίω τα σπίτια, κόβω τα δέντρα και γκρεμίζω τις γέφυρες επειδή ΜΠΟΡΕΙ να βρέξει. (Μια που το ρίξαμε στις μεταφορές και τον ποιητικό λόγο)
έλα είσαι τυχερός
Τετάρτη-Πέμπτη δεν έχεις μάθημα.θα κάτσεις σπιτάκι σου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #205 on: October 15, 2011, 10:58:20 am »

Quote from: panagiotis on October 15, 2011, 01:18:15 am
Quote from: fugiFOX on October 14, 2011, 22:56:23 pm
Τα είδες ποτέ; Τα είδε κάποιος κοντινός σου;  Tongue

Ατυχής συνειρμός γιατί τα ηλεκτρόνια ΔΕΝ γνωρίζουμε εάν υπάρχουν ή καλύτερα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι.
(Τι είναι φορτίο; Τι μέγεθος έχει, αν έχει, το ηλεκτρόνιο, κτλ κτλ.)
Τα ηλεκτρόνια είναι ένα μοντέλο ερμηνείας των σημερινών πειραματικών αποτελεσμάτων.
Αυριο μπορεί να χρειαστεί να ανακατασκευάσουμε τη θεώρησή μας.
Αλλά ναι, σήμερα, το 99,9% των ανθρώπων αποδέχεται την ύπαρξη των ηλεκτρονίων,
χωρίς να τα έχει δει, και ενδεχομένως χωρίς να μπορέσει ποτέ να τα δει.

Όμως ας περάσουμε στον ίδιο το σχολιασμό.
Εγώ δεν μπορώ να διαφωνήσω με το σχόλιο του Godgil, μάλιστα τείνω και ο ίδιος προς αυτήν την άποψη.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι πολλές φορές μιλάμε με περισσή σιγουριά έχοντας διαβάσει απλώς πηγές.
Και τότε προκύπτει άμεσα το ερώτημα, του ποια πηγή είναι αντικειμενικότερη από την άλλη.
Κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 1 φορά σε κάθε τόπικ συζήτησης στο φόρουμ, θα υπάρξει αναφορά στη λάθος πηγή του συνομιλητή.
"Μην ακούς ΣΚΑΙ", "Πάλι Μέγκα έβλεπες", "Πήρες γραμμή από Περισσό" κτλ κτλ.

Για αυτό, σε θέματα που δεν έχουμε ίδια εμπειρία, καλό είναι να ακολουθούμε τη συμβουλή του φίλου  arashi

Quote from: arashi on October 14, 2011, 23:08:46 pm
κρατα και μια πισινη περι του αντιθετου παντως

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
christinette
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

keep calm and call batman!

View Profile
« Reply #206 on: October 15, 2011, 11:08:43 am »

Τα είδες ποτέ; Τα είδε κάποιος κοντινός σου; 

Ατυχής συνειρμός γιατί τα ηλεκτρόνια ΔΕΝ γνωρίζουμε εάν υπάρχουν ή καλύτερα δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι.
(Τι είναι φορτίο; Τι μέγεθος έχει, αν έχει, το ηλεκτρόνιο, κτλ κτλ.)
Τα ηλεκτρόνια είναι ένα μοντέλο ερμηνείας των σημερινών πειραματικών αποτελεσμάτων.
Αυριο μπορεί να χρειαστεί να ανακατασκευάσουμε τη θεώρησή μας.
Αλλά ναι, σήμερα, το 99,9% των ανθρώπων αποδέχεται την ύπαρξη των ηλεκτρονίων,
χωρίς να τα έχει δει, και ενδεχομένως χωρίς να μπορέσει ποτέ να τα δει.

you just got served bro... αυτό που γενικά γίνεται τον τελευταίο καιρό στο φόρουμ δηλαδή κάποιος βλέπει κάτι στην tv, κάποιος διάβασε κάτι στο indymedia κάτι άκουσε κάτι από τον αδερφό του μπατζανάκη της ξαδέρφης κάποιας "αυθεντίας" κατευθείαν ανάγει και το πρόσωπο αυτό σε αυθεντία. όπως είπε και ο φίλτατος αράσι δεν είναι κακό να κρατάμε μια πισινή και να μην είμαστε τόσο πολύ κολλημένοι σε αυτά που ακούμε και βλέπουμε. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος πάντα.

May the Force be with me!
panagiotis
Θαμώνας

κάποτε θα τελειώσουμε και εμείς τη σχολή!

View Profile
« Reply #207 on: October 15, 2011, 12:24:51 pm »

Γιατί μου λέτε να κρατάω πισινή;
Γιατί νομίζεις Christinette ότι i just got served by fugi?  Shocked
Βλέπετε να υποστηρίζω πουθενά ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ηλεκτρόνια;  Shocked Shocked

Ίσα ίσα, αυτό ακριβώς το γεγονός στόχευα και γω. Χωρίς να είμαστε σίγουροι για την ύπαρξη των ηλεκτρονίων, καθόμαστε και τα μελετάμε 5, 6, 10, 20 χρόνια (ο καθένας με την τρέλα του) από τη ζωή μας.
Κατ' αναλογία, (μάλλον ατυχή αναλογία) δικαιολογώ το συλλογισμό του Godgil, καθώς συμφωνώ μαζί του ότι στα σχολεία ανά τον κόσμο μάλλον μας μαθαίνουν πώς να υποτάσσουμε τα θέλω μας και τις ιδιαιτερότητές μας στο βωμό της ομοιογένειας και των "κοινωνικών" κανόνων, παρά πώς να αναπτυχθούμε ο καθένας με τις πραγματικές ικανότητές του.
Σύμφωνοι! Όχι σε όλα τα σχολεία! Αλλά σε μεγάλη πλειοψηφία ναι. Χωρίς να έχω από ένα συγγενή σε κάθε σχολείο του κόσμου για να μου το πει προσωπικά.

Αλλά ναι, σήμερα, το 99,9% των ανθρώπων αποδέχεται την ύπαρξη των ηλεκτρονίων
Μπορεί να είναι και 99.8%, κράτα καμιά πισινή και συ. Γιατί θα σε ανάγουν σε αυθεντία και σένα.
Ή μπορεί να σε ρωτήσουν άμα ρώτησες το 99.9% του κόσμου και ξέρεις...

Ξέφυγε η κουβέντα.. (είμαι καλός για τρολλ τελικά)
thanasiskehagias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Matlab Rules!!!

View Profile WWW
« Reply #208 on: October 17, 2011, 20:42:44 pm »

Quote from: inco on October 15, 2011, 02:56:38 am
έλα είσαι τυχερός
Λοιπόν την Πέμπτη εξετάζω Μαθ. Ι τους Πολ.Μηχ. Τι λες να κάνω?

1. Να κάτσω σπιτάκι μου?
2. Να άπεργήσω, να πάω πορεία, να αγωνιστώ?
3. Να κάνω τις εξετάσεις?
4. Τίποτε από τα παραπάνω?

Η γνώμη σου θα μετρήσει, περιμένω απάντηση.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #209 on: October 17, 2011, 21:12:28 pm »

Quote from: thanasiskehagias on October 17, 2011, 20:42:44 pm
Quote from: inco on October 15, 2011, 02:56:38 am
έλα είσαι τυχερός
Λοιπόν την Πέμπτη εξετάζω Μαθ. Ι τους Πολ.Μηχ. Τι λες να κάνω?

1. Να κάτσω σπιτάκι μου?
2. Να άπεργήσω, να πάω πορεία, να αγωνιστώ?
3. Να κάνω τις εξετάσεις?
4. Τίποτε από τα παραπάνω?

Η γνώμη σου θα μετρήσει, περιμένω απάντηση.

εγώ λέω
5. όλα τα παραπάνω.

και ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν...

bay bay timy.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Up Print
Jump to: