• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:41:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:41:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 91
Total: 138
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Nikos_313
Arakapas
Yamal
mixkats
dinoschalv
cealexop
HlektrikhPatata
menelaras
dimitrisblioumis
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
iliaskou
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Pitkal
Ulmo
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
DimStyl
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ συλλόγου φοιτητών ΗΛ/ΜΗΧ 27.09.2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 21 22 [23] Go Down Print
Author Topic: ΓΣ συλλόγου φοιτητών ΗΛ/ΜΗΧ 27.09.2011  (Read 42780 times)
theoxan
Θαμώνας

View Profile WWW
Re: ΓΣ συλλόγου φοιτητών ΗΛ/ΜΗΧ 27.09.2011
« Reply #330 on: September 30, 2011, 14:55:44 pm »

Quote from: pengo on September 30, 2011, 13:52:16 pm
Quote from: theoxan on September 30, 2011, 11:55:36 am
Οκ. Εκμηδένισες όλη την πολιτική ιστορία του 20ου αιώνα σε μια φράση. Συγχαρητήρια

Στο επόμενο σου πόστ εκμηδένισες εξ ολοκλήρου και την έννοια της πολιτικής επιστήμης. Ξέρεις υπάρχουν 10 σχολές ανά πανεπιστήμιο που ασχολούνται με αυτόν τον κλάδο. Αλλά μάλλον και αυτοί είναι εκτός κόσμου, σε μια γυάλα κτλ. Συγχαρητήρια επι 2.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω για τέτοια άτομα που απλά δεν ξέρουν τίποτα και απορρίπτουν τα πάντα επειδή δεν ξέρουν τίποτα.

Πολύ εύκολα χρησιμοποιείς τη λέξη εκμηδενίζω και τα παράγωγά της.
Μήπως ο εκμηδενισμός είναι (και) δική σου πρακτική? Huh(αναφέρομαι στην τελευταία πρότασή σου)

Τι να σου πώ όταν απαντάς σε κατεβατά επιχειρημάτων με το "οι αριστεροί είστε στον κόσμο σας" και μετά παρακάτω λες ότι πιο πολύ μιλάμε παρά ακούμε μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

http://negra-oveja.blogspot.com/
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #331 on: September 30, 2011, 15:17:21 pm »

Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι, είναι το πώς κάποιοι βαφτίζουν κάτι κομμουνισμό, γιατί είναι κάπως νεφελώδη τα πράγματα στο μυαλό του, ως προς τις εναλλακτικές του καπιταλισμού λύσεις.
Οι ρεαλιστές και οι κομμουνιστές ένα πράγματα...
Άλλοι θα πουν οι κομφορμιστές και οι αγωνιστές...

Οι ταμπέλες είναι περιττές. Το θέμα είναι τι βλέπει και τι θέλει ο καθένας μας από το κόσμο γύρω του.

Εσύ λες ότι η Σουηδία είναι το ιδανικό. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Παρόλα αυτά ίσως ναι, να δείχνει τον δρόμο σε δικαιότερη κοινωνία. Όχι όμως δίκαια πάλι. Αν σε αυτή την χώρα η εκμετάλλευση είναι μικρότερη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Έχει ενδιαφέρον που ανέφερες την Ρουάντα.
Δεν ξέρω αν είχες στο μυαλό σου την εθνοκάθαρση των Τούτσι, αλλά στην Αφρική είναι ένα πολύ γλαφυρό, αλλά συνάμα τόσο πραγματικό, δείγμα του τι κάνει ο καπιταλισμός στους ανθρώπους.

Το θέμα δεν είναι πάνω από όλα το βιοτικό επίπεδο μας. Όχι, όταν αυτό το βιοτικό επίπεδο είναι εις βάρος άλλων ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση είναι απλά ΑΔΙΚΗ!

Κάποιοι αποδέχονται αυτήν την κατάσταση. Εγώ δε μπορώ. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για αυτό, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το δεχθώ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχω ποτέ ήσυχη την συνείδηση μου.
Αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι λίγο ή πολύ, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα, με τρυκλοποδιές και πισωγυρίσματα, η ανθρωπότητα προχωράει σε δικαιότερα συστήματα μακροπρόθεσμα.
Μπορούμε και θα τα κατάφερουμε.

byeeee
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #332 on: September 30, 2011, 17:03:35 pm »

Quote from: Turambar - DNT GO HOME on September 30, 2011, 15:17:21 pm
Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι, είναι το πώς κάποιοι βαφτίζουν κάτι κομμουνισμό, γιατί είναι κάπως νεφελώδη τα πράγματα στο μυαλό του, ως προς τις εναλλακτικές του καπιταλισμού λύσεις.

Οι ταμπέλες είναι περιττές. Το θέμα είναι τι βλέπει και τι θέλει ο καθένας μας από το κόσμο γύρω του.

Εσύ λες ότι η Σουηδία είναι το ιδανικό. Το ιδανικό είναι να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Παρόλα αυτά ίσως ναι, να δείχνει τον δρόμο σε δικαιότερη κοινωνία. Όχι όμως δίκαια πάλι. Αν σε αυτή την χώρα η εκμετάλλευση είναι μικρότερη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Δεν ξέρω αν είχες στο μυαλό σου την εθνοκάθαρση των Τούτσι, αλλά στην Αφρική είναι ένα πολύ γλαφυρό, αλλά συνάμα τόσο πραγματικό, δείγμα του τι κάνει ο καπιταλισμός στους ανθρώπους.

Το θέμα δεν είναι πάνω από όλα το βιοτικό επίπεδο μας. Όχι, όταν αυτό το βιοτικό επίπεδο είναι εις βάρος άλλων ανθρώπων. Αυτή η κατάσταση είναι απλά ΑΔΙΚΗ!

Κάποιοι αποδέχονται αυτήν την κατάσταση. Εγώ δε μπορώ. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για αυτό, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το δεχθώ, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχω ποτέ ήσυχη την συνείδηση μου.
Αλλά ταυτόχρονα θεωρώ ότι λίγο ή πολύ, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα, με τρυκλοποδιές και πισωγυρίσματα, η ανθρωπότητα προχωράει σε δικαιότερα συστήματα μακροπρόθεσμα.

Το τελικο σου συμπερασμα ομως πιο ειναι? πρεπει να κανουμε δομικες αλλαγες οπως τις ανεφερες στο προηγουμενο ποστ σου (οργανωση των μικρομεσαιων κτλ) για να προσαρμοσουμε το κρατος με τους καλυτερους για τους πολιτες ορους στο υπαρχον συστημα η προτεινεις καποιον αλλο δρομο? Γιατι απ'την μια ανεφερες μετρα με τα οποια συμφωνω και τα οποια και εσυ δεχτηκες οτι μπορουν να μας οδηγησουν σε μια δικαιοτερη και πιο ανεπτυγμενη χωρα και απ'την αλλη κραζεις τον καπιταλισμο κατι με το οποιο επισης ως ενα βαθμο συμφωνω, (εγω βεβαια διαλεγω το πρωτο).

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 
τ'αλογα αποψε χλιμιντρίζουν?

και το αλλο το παλιό ναυτικό:

με κοιτας σε κοιτω σε κοιτω
τι ναυτακι γλυκο είναι αυτό
τοσους μήνες κλειστοί στην βαρκούλα αυτή
μ'έχει πιάσει μια κάυλα τρελή
pengo
Guest
« Reply #333 on: September 30, 2011, 17:09:43 pm »

Quote from: theoxan on September 30, 2011, 14:55:44 pm
Τι να σου πώ όταν απαντάς σε κατεβατά επιχειρημάτων με το "οι αριστεροί είστε στον κόσμο σας"
Οκ.Όπως τα λες...

Quote from: theoxan on September 30, 2011, 14:55:44 pm
και μετά παρακάτω λες ότι πιο πολύ μιλάμε παρά ακούμε μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

Σίγουρα υπάρχει.
Απλά κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν.(σε άλλο πρόβλημα αναφέρομαι:αυτό της επικοινωνίας)
pengo
Guest
« Reply #334 on: September 30, 2011, 17:14:20 pm »

Quote from: Turambar - DNT GO HOME on September 30, 2011, 15:17:21 pm

Turambar,oρισμένες φορές αυτά που γράφεις με εκπλήσσουν(ευχάριστα).
+1
Μόνο μία παρατήρηση.
Πολλές φορές στη ζωή δεν έχεις να επιλέξεις μεταξύ ενός καλού και ενός κακού,αλλά μεταξύ ενός κακού και ενός χειρότερου
jimmakos
Guest
« Reply #335 on: September 30, 2011, 17:37:20 pm »

@Pengo
και γω μόνο μια παρατήρηση
οι διαθέσιμες επιλογές σου εξαρτώνται από το πεπερασμένο όριο της σκέψης σου
εκτός και αν κάποιος σου δίνει έτοιμες επιλογές οπότε και σε περιορίζει σημαντικά
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #336 on: September 30, 2011, 17:38:28 pm »

Quote from: deadparrot on September 30, 2011, 17:03:35 pm
Το τελικο σου συμπερασμα ομως πιο ειναι? πρεπει να κανουμε δομικες αλλαγες οπως τις ανεφερες στο προηγουμενο ποστ σου (οργανωση των μικρομεσαιων κτλ) για να προσαρμοσουμε το κρατος με τους καλυτερους για τους πολιτες ορους στο υπαρχον συστημα η προτεινεις καποιον αλλο δρομο? Γιατι απ'την μια ανεφερες μετρα με τα οποια συμφωνω και τα οποια και εσυ δεχτηκες οτι μπορουν να μας οδηγησουν σε μια δικαιοτερη και πιο ανεπτυγμενη χωρα και απ'την αλλη κραζεις τον καπιταλισμο κατι με το οποιο επισης ως ενα βαθμο συμφωνω, (εγω βεβαια διαλεγω το πρωτο).

Είναι ο στόχος και είναι ο δρόμος.
Όσο δεν είμαστε στον στόχο, φροντίζουμε τον δρόμο.

Εάν αυτά τα δομικά προβλήματα, εμποδίζουν την βελτίωση της θέσης του εργαζομένου, τότε προφανώς και πρέπει να αλλάξουν. Εργαλεία αγώνα όπως η απεργία και η άρνηση εργασίας, στα πλαίσια της βαθειάς ύφεσης, χάνουν το νόημα τους. Πώς θα μπορέσει να απεργήσει αυτός που δεν έχει να φάει?
Πώς θα αρνηθεί κάποιος να δουλέψιε μαύρος, αφού δε μπορεί να ταϊσει τα παιδιά του?
Πώς θα πάψει να βρίσκει  "μαύρους"  ο απατεώνας εργοδότης όταν υπάρχουν οι προηγούμενοι?
Πώς θα αντιδράσουν στην εκμετάλλευση οι χαμηλές τάξεις όταν μένουν αμόρφωτες, και μόνο εκπαιδεύονται ίσα ίσα για δουλειά;

Όσο λοιπόν δεν βρισκόμαστε στην αταξική κοινωνία, προφανώς προσπαθούμε να επιτύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Αν γινόταν να ρίξω σε τρεις μέρες τον καπιταλισμό και μπορούσα να επιτύχω την αταξική κοινωνία, θα το προτιμούσα.
Δεν είναι κάτι που μπορώ να το κάνω μόνος μου, ούτε σε μια μέρα.
Μέχρι να τα καταφέρουμε λοιπόν όλοι μαζί, θα αγωνιστώ για το καλύτερο δυνατό.

Quote from: pengo on September 30, 2011, 17:14:20 pm
Πολλές φορές στη ζωή δεν έχεις να επιλέξεις μεταξύ ενός καλού και ενός κακού,αλλά μεταξύ ενός κακού και ενός χειρότερου
Συμβιβασμοί και τακτικοί ελιγμοί, είναι μέσα στην πάλη των τάξεων, όπως το βλέπω εγώ. Αλίμονο!
Το να σωθεί η οικονομία της χώρας, χάρη σε μια πιο ορθολογική λειτουργία του καπιταλισμού, είναι μια τέτοια επιλογή Wink
Μα αυτοί... ούτε αυτό δε μπορούν να κάνουν καλά, που είναι και νεοφιλελεύθεροι...

byeeee
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #337 on: September 30, 2011, 17:57:04 pm »

μπορουσες να πεις απλα: ναι τελικα συμφωνουμε Tongue. αν και υπαρχει πολυς κοσμος στην σχολη που εχει υποστηριξει οτι ο κομμουνισμος (η οτιδηποτε) μπορει να ερθει μεσα σε τρεις μερες

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 
τ'αλογα αποψε χλιμιντρίζουν?

και το αλλο το παλιό ναυτικό:

με κοιτας σε κοιτω σε κοιτω
τι ναυτακι γλυκο είναι αυτό
τοσους μήνες κλειστοί στην βαρκούλα αυτή
μ'έχει πιάσει μια κάυλα τρελή
abdel razek mahmut favala
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #338 on: September 30, 2011, 21:46:01 pm »

Quote from: arashi on September 28, 2011, 21:53:18 pm
και μετα, και μετα??  Roll Eyes
μετά θα ξεκουραστούμε.

Δεν μπορούμε να πάμε για κάτι, παρά μόνο για μία ουτοπία, ξέροντας ότι δεν υπάρχει.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #339 on: September 30, 2011, 22:27:16 pm »

Quote from: deadparrot on September 30, 2011, 17:57:04 pm
μπορουσες να πεις απλα: ναι τελικα συμφωνουμε Tongue. αν και υπαρχει πολυς κοσμος στην σχολη που εχει υποστηριξει οτι ο κομμουνισμος (η οτιδηποτε) μπορει να ερθει μεσα σε τρεις μερες

και εσείς αναρχοσυνδικαλιστής? Caffine

byeeee
Pages: 1 ... 21 22 [23] Go Up Print
Jump to: