• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:30:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:30:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 126
Total: 190
natavhoo
Arakapas
Pitkal
Ulmo
dimitrisblioumis
Saint_GR
theofr
valentini
LelisNiko
geo66
cealexop
chriskazakos
itsikou
nikolakys
Nikos_313
mavropan
jojos
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
iliaskou
DimStyl
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
DemetriosL
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Γ.Σ συλλόγου Ηλ/Μηχ 13 Σεπτεμβριου.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 35 Go Down Print
Author Topic: Γ.Σ συλλόγου Ηλ/Μηχ 13 Σεπτεμβριου.  (Read 70166 times)
pengo
Guest
Re: Γ.Σ συλλόγου Ηλ/Μηχ 13 Σεπτεμβριου.
« Reply #465 on: September 16, 2011, 00:42:14 am »

Quote from: gmavrom on September 16, 2011, 00:22:43 am
Επίσης, θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμη...

Κατ'αρχάς να πω ότι έχω τελειώσει την σχολή εδώ και κανένα χρόνο και δεν μπορώ να συμμετέχω στις συνελεύσεις. Συνεπώς, δεν ξέρω τι συζητείται εκεί μέσα και ούτε μπορώ να είμαι όλη μέρα στο thmmy λόγω χρόνου.

Θέλω να πω τη γνώμη μου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο και θα ήθελα κάποιος να μου παραθέσει την αντίθετη άποψη.

Προσωπικά, πιστεύω ότι στη σχολή μας, η έρευνα σε συνεργασία με επιχειρήσεις κάνει καλό. Και εξηγούμαι...

Η διπλωματική η οποία έκανα ήταν για μία μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα οικιακό ψυγείο... Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Λοιπόν, η διπλωματική έγινε σε συνεργασία με την Bosch-Siemens. Μου έστειλαν ένα ψυγείο για μετρήσεις, μου έκαναν μετρήσεις που ήθελα αυτοί στη Γερμανία, ήρθαν 3 άτομα από το R&D της εταιρίας στην παρουσίαση μου, τους έδειξα τη δουλειά που είχα κάνει και όλα καλά...

Αν δεν υπήρχε αυτό, πιθανότατα θα έκανα άλλη διπλωματική. Καθώς, δεν είναι λογικό να πω έτσι αυθαίρετα ότι θα μελετήσω το τάδε ή το δείνα επειδή μου κ@βλωσε. Όπως επίσης, είναι λογικό όταν μία έρευνα γίνεται πάνω σε μία μηχανή εσωτερικής καύσης να διοχετεύεται στη βιομηχανία και να μην μένει κλειδωμενη σε κάποιο συρτάρι... Συνεπώς, το να χρηματοδοτήσει μία εταιρία ένα διδακτορικό και έτσι να κάνει το Πανεπιστήμιο τον ρόλο του (έρευνα) και η εταιρία να ωφεληθεί από αυτό. Σημειωτέον ότι η Microsoft χρηματοδότησε ολόκληρο το τμήμα Computer Science στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Από τις εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, τα πάντα...

Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πού είναι το αρνητικό σε όλα αυτά...

Καταλαβαίνω ότι το να μπουν εταιρίες στο Πανεπιστήμιο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ανθρωπιστικές σπουδες μιας και δεν συμβαδίζουν με την τεχνολογία και δεν παράγουν πλούτο, αλλά σε εμάς πώς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Προς θεού δεν λέω ότι είναι όλα θετικά, αλλά και όχι όλα αρνητικά... Σωστά;;

Όλα αυτά από εμένα που ετοιμάζομαι να φύγω σε 2 βδομάδες στο εξωτερικό για σπουδές. Όσο και να θέλω να μείνω σε αυτό το πανεπιστήμιο καταλαβαίνω ότι στο τέλος θα με περιορίσει και θα μου κάνει κακό... Και είμαι πικραμένος γι'αυτό,,,

Περιμένω απάντηση...  Smiley

Υ.Γ. Απαντήσεις με "υφάκι" του τύπου "είσαι βλάκας, φυτό", "εγώ τα ξέρω όλα, κάτσε να σου μάθω μερικά πράγματα" μου είναι άχρηστες, οπότε μην μπαίνετε καν στον κόπο... Περιμένω σοβαρή απάντηση και από κάποιον που δέχεται και άλλες απόψεις ακόμη και αν διαφωνεί...

Ευχαριστώ...
Αν η χρηματοδότηση δεν βλάπτει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα πανεπιστήμια,κανένα πρόβλημα.
Συμφωνώ με τη χρηματοδότηση της έρευνας (η οποία τείνει να εκλείψει από το ελληνικό πανεπιστήμιο μετά και τις νέες περικοπές) από ιδιώτες ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Διότι διαφορετικά η εταιρεία θα σε ... καβαλήσει.
Μην ξεχνάς πως αντικειμενικός σκοπός μιας επιχείρησης είναι μόνο το κέρδος και όχι η πρόοδος της επιστήμης ή οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ιδεώδες.
Αν τους δώσεις το ελεύθερο στο πανεπιστήμιο,θα σε κάνουν στην ουσία υπάλληλό τους.
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #466 on: September 16, 2011, 00:49:32 am »

Quote from: gmavrom on September 16, 2011, 00:40:58 am
Quote from: kp_13 on September 16, 2011, 00:37:08 am
Quote from: gmavrom on September 15, 2011, 23:57:35 pm
Quote from: kp_13 on September 15, 2011, 23:30:22 pm
Quote from: ACE on September 15, 2011, 23:12:17 pm
Το πανεπιστημιο οπου πεφτει ξυλο καθε 3 και λιγο για αφισες και τραπεζακια. Που ανεβαινεις στους οροφους και βλεπεις πρωην συνδικαλιστες σε διδακτορικα προγραμματα. Που πας Ποσειδι και ο ΔΑΠιτης διαχειριζεται την καντινα για να μπορεσει να βγαλει το παιδι τα εξοδα της Μυκονου. Που αν γινεις καθηγητης εχεις λυσει το οικονομικο σου προβλημα, αν γινεις δε και συγκλητικος παιρνεις και σπιτακι στο Πανοραμα και αν δεν θες, ουτε μπαινεις για μαθημα. Που μπαινεις στις αιθουσες και νομιζεις οτι εισαι σε εγκαταλελειμενο εργοσταστασιο. Που ενας επιστατης και ο γιος του, μπορουν να καβατζωσουν 8 εκατομμυρια λιτρα πετρελαιο. Που μπαινουν ΠΑΟΚια στην βιβλιοθηκη και δερνουν ασχετους. Που ερχονται εξω-πανεπιστημιακοι και δερνουν τους φυλακες.

Αυτο το πανεπιστημιο εγω δεν το υπερασπιζομαι.... Και οπως λεει και ο μελλοθανατος στον Ισοβιτη του Αρκα, λιγο πριν τον οδηγησουν στο αποσπασμα: "καποτε θα τα θυμομαστε ολα αυτα και θα γελαμε"......

Μάλλον βλέπεις πολύ ΣΚΑΪ και MEGA και σε χαλάει. Κόψτο

Ρωτάω πραγματικά αθώα και ανυποψίαστα, αλλά που ακριβώς βρίσκετε εσείς το λάθος σε αυτά που περιέγραψε ο ACE? Πραγματικά περιμένω απάντηση, δεν ειρωνεύομαι...  Smiley

Όταν διαβάζω "αυτό το πανεπιστήμιο εγώ δεν το υπερασπίζομαι" κάτι παθαίνω. Δηλαδή, επειδή υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα περιστατικά εμείς πρέπει να πούμε εντάξει ας έρθει το υπουργείο να υποβαθμίσει και να διαλύσει τελείως το πανεπιστήμιο;

Πίστεψε με, έχω περάσει 6 χρόνια μέσα σε αυτόν τον χώρο και τον αγαπάω όσο τίποτα... Θα ήθελα πάρα πολύ να το βλέπω να βελτιώνεται και χαίρομαι όταν ξέρω ότι μας εκτιμούν στο εξωτερικό ως απόφοιτους με δυνατότητες. Έτσι, θέλω όσο τίποτε να βελτιωθεί αυτό το πανεπιστήμιο...

Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να το υπερασπιστώ... Υπεράσπιση σημαίνει ότι μου αρέσει όπως είναι και θέλω να μείνει έτσι... Για μένα δεν είναι έτσι. Ναι μεν υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία αλλά όχι όλα...

Και όταν δεν σε "αφήνουν" διάφοροι να προσπαθήσεις για το καλό αυτού του πανεπιστημίου τότε αγανακτείς...
Όχι όχι, δεν πρέπει να 'σαι τόσο απόλυτος. Η στάση του ACE είναι στάση δελτίου ειδήσεων. Μπορεί αυτά που λέει να έχουν μια δόση αλήθειας, όμως υπάρχουν πράγματα που αξίζουν να τα υπερασπιστείς. "Υπεράσπιση" δε σημαίνει ότι μου αρέσει όπως είναι και θέλω να μείνει έτσι, σημαίνει προστασία απέναντι σε μια απειλή. Για πολλούς (και για μένα) ο νόμος είναι μια απειλή.

Αν μη τι άλλο, παρά τα προβλήματα του, εμείς οι φοιτητές έχουμε βάλει μια θετική σφραγίδα στο πανεπιστήμιο, έχουμε προσδιορίσει το χώρο. Δε θέλω να καταλήξει φροντιστήριο και εγώ να μην έχω πια φωνή. Γενικά αυτά τα θέματα με καίνε περισσότερο.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
pengo
Guest
« Reply #467 on: September 16, 2011, 00:50:31 am »

Quote from: Grecs on September 16, 2011, 00:30:02 am
Το δικιο το χαμε απο παντα και δεν μας το δινανε ποτε με το καλο,αν βρισκεις αλλον τροπο να σταματησεις αυτην την οικονομικη επιθεση εις βαρος μας μαζι σου.
Ζούμε σε μία δημοκρατία (με τα πολλά κακά,άσχημα και στραβά της) οπότε αν δεν αντιλαμβάνεται αυτήν την επίθεση
 ( πείραμα θα το χαρακτήριζα εγώ) η πλειοψηφία ή αν δεν μετουσιώσει το συσσωρευμένο θυμό της σε πολιτική δράση
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Τώρα πως πείθεις τους πολλούς για το δίκιο σου.... δύσκολο.
Πάντως όχι με τη μολότοφ
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #468 on: September 16, 2011, 01:00:39 am »

Quote from: pengo on September 16, 2011, 00:50:31 am
Quote from: Grecs on September 16, 2011, 00:30:02 am
Το δικιο το χαμε απο παντα και δεν μας το δινανε ποτε με το καλο,αν βρισκεις αλλον τροπο να σταματησεις αυτην την οικονομικη επιθεση εις βαρος μας μαζι σου.
Ζούμε σε μία δημοκρατία (με τα πολλά κακά,άσχημα και στραβά της) οπότε αν δεν αντιλαμβάνεται αυτήν την επίθεση
 ( πείραμα θα το χαρακτήριζα εγώ) η πλειοψηφία ή αν δεν μετουσιώσει το συσσωρευμένο θυμό της σε πολιτική δράση
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Τώρα πως πείθεις τους πολλούς για το δίκιο σου.... δύσκολο.
Πάντως όχι με τη μολότοφ

Δημοκρατια ΑΟΟΑΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΑ. Οκα αποψη μου δεν εχουμε δημοκρατια γιατι το χρημα κινει τα παντα και οχι ο λαος (aka καπιταλισμος). Για χαρη των κεφαλαιων το κυβερνων κομμα εδω και 2 χρονια και κατι κανει ακριβως τα αντιθετα με το προγραμμα που εβγαλε προεκλογικα και οποιος διαφωνει ξυλο και φυλακη. Επισης το εκλεγειν και το εκλαιγεσθαι πολυ ωραιο μονο που αμα δεν εισαι πλουσιος εισαι καταδικασμενος να μεινεις στο εκλεγειν γιατι ουτε φραγκα για διαφημιση εχεις ουτε χρονο για χασιμο εχεις αν πρεπει να δουλευεις για να επιβιωσεις. ΔΙΚΑΙΟ Ε? Μεσαια και κατωτερη ταξη εχουν να διαλεξουν ποιος πλουσιος θα παλεψει για τα δικαιωματα τους και την ευημερεια τους(ΧΑΟΧΟΑΟΧΑΟΟΑΧ). Φυσικα μπορεις παντα να γλυψεις κατουρημενες ποδιες και να φτασεις ψηλα αλλα μαλλον θα πρεπει να παιξεις το παιχνιδι των πλουσιων.

Το να πεισεις πολλους χωρις τα μεσα που χουνε αυτοι (καναλαρχες, διορισμους στο δημοσιο, λαδωματα, ρουσφετια) ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ και φραγκα να χεις πιστευω και καλες προθεσεις. Το χρημα κινει τα παντα. Ολα ειναι για το πεος η μονη λυση ειναι ΚΕΟΣ

« Last Edit: September 16, 2011, 01:03:56 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
pengo
Guest
« Reply #469 on: September 16, 2011, 01:13:37 am »

Quote from: Grecs on September 16, 2011, 01:00:39 am
Δημοκρατια ΑΟΟΑΧΟΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΑΟΧΟΑΟΧΟΑΟΧΑ. Οκα αποψη μου δεν εχουμε δημοκρατια γιατι το χρημα κινει τα παντα και οχι ο λαος (aka καπιταλισμος). Για χαρη των κεφαλαιων το κυβερνων κομμα εδω και 2 χρονια και κατι κανει ακριβως τα αντιθετα με το προγραμμα που εβγαλε προεκλογικα και οποιος διαφωνει ξυλο και φυλακη. Επισης το εκλεγειν και το εκλαιγεσθαι πολυ ωραιο μονο που αμα δεν εισαι πλουσιος εισαι καταδικασμενος να μεινεις στο εκλεγειν γιατι ουτε φραγκα για διαφημιση εχεις ουτε χρονο για χασιμο εχεις αν πρεπει να δουλευεις για να επιβιωσεις. ΔΙΚΑΙΟ Ε? Μεσαια και κατωτερη ταξη εχουν να διαλεξουν ποιος πλουσιος θα παλεψει για τα δικαιωματα τους και την ευημερεια τους(ΧΑΟΧΟΑΟΧΑΟΟΑΧ). Φυσικα μπορεις παντα να γλυψεις κατουρημενες ποδιες και να φτασεις ψηλα αλλα μαλλον θα πρεπει να παιξεις το παιχνιδι των πλουσιων.

Το να πεισεις πολλους χωρις τα μεσα που χουνε αυτοι (καναλαρχες, διορισμους στο δημοσιο, λαδωματα, ρουσφετια) ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Το χρημα κινει τα παντα. Ολα ειναι για το πεος η μονη λυση ειναι ΚΕΟΣ
Έχουμε ακόμα δημοκρατία έστω κι αν αυτή είναι γτπκ.Χούντα δεν έχουμε ζήσει,οπότε ίσως να μην μπορούμε να εκτιμήσουμε τη δημοκρατία
Ο καπιταλισμός μας έχει γονατίσει (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο του "δυτικού" κόσμου +Ρωσία)
αλλά στον ορίζοντα δεν φαίνεται και καμία διέξοδος...
Λύση δεν είναι όμως και το chaos.Ή μήπως είναι? Huh Cool
edisson
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #470 on: September 16, 2011, 01:14:47 am »

Αυτά μας περιμένουν αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα.
Κάτω η Χούντα!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3539.html

Μην κοιτάς τι κάνει η σχολή σου για σένα,κοίτα τι κάνεις εσύ για τη σχολή σου...χαχαχαχα
αστειάκι.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #471 on: September 16, 2011, 01:20:52 am »

Nταξ χουντα τουλαχιστον ηξερες οτι δεν ειχες δημοκρατια οποτε λιγο πολυ οσοι θελανε δημοκρατια ηταν συνειδητοποιημενοι οτι δε παει αλλο. Τωρα τα πραγματα ειναι υπουλα καποιοι (χρονο με το χρονο λιγοτεροι) νομιζουν οτι εχουμε δημοκρατια, καλη ωρα, και υπαρχει μια κοινωνικη συγχυση και αλληλοσπαραγμος.   

Το κεος δεν ειναι λυση απο μονο του αλλα μερος της λυσης για την αλλαγη ΙΜΟ.

H συζητηση περι χουντας μου θυμισε αυτο το 1984 ειναι η χουντα το brave new world ειναι η αστικη δημοκρατια. Oταν αποτυχαινει η αστικη δημοκρατια αρχιζει και γινεται χουντα
http://www.totalitariers.nl/wp-content/uploads/2011/08/Brave-New-World-vs.-1984.jpg
« Last Edit: September 16, 2011, 01:24:32 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
pengo
Guest
« Reply #472 on: September 16, 2011, 01:36:15 am »

Quote from: edisson on September 16, 2011, 01:14:47 am
Αυτά μας περιμένουν αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα.
Κάτω η Χούντα!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_3539.html
Don't feed the troll (έχει πάρει και κιλά)
pengo
Guest
« Reply #473 on: September 16, 2011, 01:37:47 am »

Quote from: Grecs on September 16, 2011, 01:20:52 am
Nταξ χουντα τουλαχιστον ηξερες οτι δεν ειχες δημοκρατια οποτε λιγο πολυ οσοι θελανε δημοκρατια ηταν συνειδητοποιημενοι οτι δε παει αλλο. Τωρα τα πραγματα ειναι υπουλα καποιοι (χρονο με το χρονο λιγοτεροι) νομιζουν οτι εχουμε δημοκρατια, καλη ωρα, και υπαρχει μια κοινωνικη συγχυση και αλληλοσπαραγμος.   

Το κεος δεν ειναι λυση απο μονο του αλλα μερος της λυσης για την αλλαγη ΙΜΟ.

H συζητηση περι χουντας μου θυμισε αυτο το 1984 ειναι η χουντα το brave new world ειναι η αστικη δημοκρατια. Oταν αποτυχαινει η αστικη δημοκρατια αρχιζει και γινεται χουντα
http://www.totalitariers.nl/wp-content/uploads/2011/08/Brave-New-World-vs.-1984.jpg
Υπάρχουν ακόμα σκεπτόμενα άτομα.
gmavrom
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #474 on: September 16, 2011, 01:48:55 am »

Quote from: pengo on September 16, 2011, 00:42:14 am
Επίσης, θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμη...

Κατ'αρχάς να πω ότι έχω τελειώσει την σχολή εδώ και κανένα χρόνο και δεν μπορώ να συμμετέχω στις συνελεύσεις. Συνεπώς, δεν ξέρω τι συζητείται εκεί μέσα και ούτε μπορώ να είμαι όλη μέρα στο thmmy λόγω χρόνου.

Θέλω να πω τη γνώμη μου σχετικά με τις επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο και θα ήθελα κάποιος να μου παραθέσει την αντίθετη άποψη.

Προσωπικά, πιστεύω ότι στη σχολή μας, η έρευνα σε συνεργασία με επιχειρήσεις κάνει καλό. Και εξηγούμαι...

Η διπλωματική η οποία έκανα ήταν για μία μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα οικιακό ψυγείο... Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Λοιπόν, η διπλωματική έγινε σε συνεργασία με την Bosch-Siemens. Μου έστειλαν ένα ψυγείο για μετρήσεις, μου έκαναν μετρήσεις που ήθελα αυτοί στη Γερμανία, ήρθαν 3 άτομα από το R&D της εταιρίας στην παρουσίαση μου, τους έδειξα τη δουλειά που είχα κάνει και όλα καλά...

Αν δεν υπήρχε αυτό, πιθανότατα θα έκανα άλλη διπλωματική. Καθώς, δεν είναι λογικό να πω έτσι αυθαίρετα ότι θα μελετήσω το τάδε ή το δείνα επειδή μου κ@βλωσε. Όπως επίσης, είναι λογικό όταν μία έρευνα γίνεται πάνω σε μία μηχανή εσωτερικής καύσης να διοχετεύεται στη βιομηχανία και να μην μένει κλειδωμενη σε κάποιο συρτάρι... Συνεπώς, το να χρηματοδοτήσει μία εταιρία ένα διδακτορικό και έτσι να κάνει το Πανεπιστήμιο τον ρόλο του (έρευνα) και η εταιρία να ωφεληθεί από αυτό. Σημειωτέον ότι η Microsoft χρηματοδότησε ολόκληρο το τμήμα Computer Science στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Από τις εγκαταστάσεις, τα εργαστήρια, τα πάντα...

Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πού είναι το αρνητικό σε όλα αυτά...

Καταλαβαίνω ότι το να μπουν εταιρίες στο Πανεπιστήμιο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ανθρωπιστικές σπουδες μιας και δεν συμβαδίζουν με την τεχνολογία και δεν παράγουν πλούτο, αλλά σε εμάς πώς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Προς θεού δεν λέω ότι είναι όλα θετικά, αλλά και όχι όλα αρνητικά... Σωστά;;

Όλα αυτά από εμένα που ετοιμάζομαι να φύγω σε 2 βδομάδες στο εξωτερικό για σπουδές. Όσο και να θέλω να μείνω σε αυτό το πανεπιστήμιο καταλαβαίνω ότι στο τέλος θα με περιορίσει και θα μου κάνει κακό... Και είμαι πικραμένος γι'αυτό,,,

Περιμένω απάντηση...  Smiley

Υ.Γ. Απαντήσεις με "υφάκι" του τύπου "είσαι βλάκας, φυτό", "εγώ τα ξέρω όλα, κάτσε να σου μάθω μερικά πράγματα" μου είναι άχρηστες, οπότε μην μπαίνετε καν στον κόπο... Περιμένω σοβαρή απάντηση και από κάποιον που δέχεται και άλλες απόψεις ακόμη και αν διαφωνεί...

Ευχαριστώ...
Αν η χρηματοδότηση δεν βλάπτει το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης που παρέχεται από τα πανεπιστήμια,κανένα πρόβλημα.
Συμφωνώ με τη χρηματοδότηση της έρευνας (η οποία τείνει να εκλείψει από το ελληνικό πανεπιστήμιο μετά και τις νέες περικοπές) από ιδιώτες ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Διότι διαφορετικά η εταιρεία θα σε ... καβαλήσει.
Μην ξεχνάς πως αντικειμενικός σκοπός μιας επιχείρησης είναι μόνο το κέρδος και όχι η πρόοδος της επιστήμης ή οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ιδεώδες.
Αν τους δώσεις το ελεύθερο στο πανεπιστήμιο,θα σε κάνουν στην ουσία υπάλληλό τους.

Προφανώς ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ... Δεν λέω ότι πρέπει να παραδοθεί εξ ολοκλήρου το πανεπιστήμιο. Αλλά, π.χ. η χρηματοδότηση ενός ερευνητικού-διδακτορικού δεν είναι κάτι κακό... Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δαιμονοποιούνται οι επιχειρήσεις απευθείας και στο 100%... Shocked

Screw you guys, I'm goin' home...
Κάρβουνο
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #475 on: September 16, 2011, 01:55:36 am »

Ευχαριστώ...

Έστω ότι πρέπει να συμμετέχουν επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο.

Ακόμα και τότε με το νέο νόμο, αυτοί που θα αποφασίζουν ποιες επιχειρήσεις θα μπαίνουν και με τί όρους θα είναι 15 άτομα για ένα πανεπιστήμιο δεκάδων τμήματων. Έτσι συγκεντρωμένη που θα είναι η διοίκηση σε αυτά τα άτομα οι λαθροχειρία δεν είναι πιθανή είναι βέβαιη.

Θα σου απαντούσα για τις επιχειρήσεις αλλά το τόπικ έχει παραξεχειλώσει.

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
pengo
Guest
« Reply #476 on: September 16, 2011, 01:56:30 am »

Quote from: gmavrom on September 16, 2011, 01:48:55 am
Προφανώς ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ... Δεν λέω ότι πρέπει να παραδοθεί εξ ολοκλήρου το πανεπιστήμιο. Αλλά, π.χ. η χρηματοδότηση ενός ερευνητικού-διδακτορικού δεν είναι κάτι κακό... Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δαιμονοποιούνται οι επιχειρήσεις απευθείας και στο 100%... Shocked
Όπου υπάρχουν αγκυλώσεις υπάρχουν και δαίμονες
gmavrom
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #477 on: September 16, 2011, 01:58:16 am »

Quote from: karvouno on September 16, 2011, 01:55:36 am

Ευχαριστώ...

Έστω ότι πρέπει να συμμετέχουν επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο.

Ακόμα και τότε με το νέο νόμο, αυτοί που θα αποφασίζουν ποιες επιχειρήσεις θα μπαίνουν και με τί όρους θα είναι 15 άτομα για ένα πανεπιστήμιο δεκάδων τμήματων. Έτσι συγκεντρωμένη που θα είναι η διοίκηση σε αυτά τα άτομα οι λαθροχειρία δεν είναι πιθανή είναι βέβαιη.

Θα σου απαντούσα για τις επιχειρήσεις αλλά το τόπικ έχει παραξεχειλώσει.

Δεν αναφέρομαι απαραίτητα στο νέο νόμο... Από την αρχή που μπήκα στο Πανεπιστήμιο (προ Γιαννάκου) ακούω αυτό για τις επιχειρήσεις γι'αυτό... Αν δεν βαριέσαι pm...

Screw you guys, I'm goin' home...
ACE
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #478 on: September 16, 2011, 07:30:02 am »

Quote from: Grecs
Γιατι μεταξυ εσου και του υπουργειου ειναι 1000 μπατσοι και αμα τους πεταξεις μολοτοφ εσυ ο ιδιος θα πεις απαπα αλητες.
Δηλαδη η θα πετας μολοτωφ, η θα το παιζεις μαλακας? Μεση λυση δυσκολα ε?
Μια ιστορια απο το ΤΕΙ Λαρισας: ενας καθηγητης ζητουσε χρηματα για να περασει τους φοιτητες του σε 2 μαθηματα. 500 ευρω το μαθημα, συνολο ενα χιλιαρικο και ολοι τα εδιναν, γιατι σκεφτοντουσαν οτι θα τους εβγαινε ακριβοτερα να κατσουν ενα εξαμηνο παραπανω.
Καποια στιγμη, πεταγεται ενας και λεει, ας τον παμε στα καναλια. Φωναξαν τον Ζουγκλα, εγινε φασαρια και ο καθηγητης σταματησε να ζηταει φραγκα. Με τον ιδιο τροπο θα μπορουσε και ο συλλογος να καταγγειλει επωνυμα καποια περιστατικα που γνωριζει, προσωπα και πραγματα, τουλαχιστον να κανει την προσπαθεια κι ας μην βγαλει πουθενα....
Quote from: Paf1984
Επισης μην περιμενεις να σου πει κανενας οτι του αρεσει το πανεπιστημιο οπως ειναι γιατι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Σε αυτο δεν διαφωνω, αλλα επειδη οι πραξεις μενουν και οχι τα λογια, τι εκανε ο συλλογος απο το 2007 που τελειωσαν οι καταληψεις για να αλλαξει τα πραγματα (εγω θυμαμαι το θεμα με τις εργολαβιες).

Ερχεται μια μερα...
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #479 on: September 16, 2011, 10:19:01 am »

Quote from: gmavrom on September 15, 2011, 23:57:35 pm
Quote from: kp_13 on September 15, 2011, 23:30:22 pm
Quote from: ACE on September 15, 2011, 23:12:17 pm
Το πανεπιστημιο οπου πεφτει ξυλο καθε 3 και λιγο για αφισες και τραπεζακια. Που ανεβαινεις στους οροφους και βλεπεις πρωην συνδικαλιστες σε διδακτορικα προγραμματα. Που πας Ποσειδι και ο ΔΑΠιτης διαχειριζεται την καντινα για να μπορεσει να βγαλει το παιδι τα εξοδα της Μυκονου. Που αν γινεις καθηγητης εχεις λυσει το οικονομικο σου προβλημα, αν γινεις δε και συγκλητικος παιρνεις και σπιτακι στο Πανοραμα και αν δεν θες, ουτε μπαινεις για μαθημα. Που μπαινεις στις αιθουσες και νομιζεις οτι εισαι σε εγκαταλελειμενο εργοσταστασιο. Που ενας επιστατης και ο γιος του, μπορουν να καβατζωσουν 8 εκατομμυρια λιτρα πετρελαιο. Που μπαινουν ΠΑΟΚια στην βιβλιοθηκη και δερνουν ασχετους. Που ερχονται εξω-πανεπιστημιακοι και δερνουν τους φυλακες.

Αυτο το πανεπιστημιο εγω δεν το υπερασπιζομαι.... Και οπως λεει και ο μελλοθανατος στον Ισοβιτη του Αρκα, λιγο πριν τον οδηγησουν στο αποσπασμα: "καποτε θα τα θυμομαστε ολα αυτα και θα γελαμε"......

Μάλλον βλέπεις πολύ ΣΚΑΪ και MEGA και σε χαλάει. Κόψτο

Ρωτάω πραγματικά αθώα και ανυποψίαστα, αλλά που ακριβώς βρίσκετε εσείς το λάθος σε αυτά που περιέγραψε ο ACE? Πραγματικά περιμένω απάντηση, δεν ειρωνεύομαι...  Smiley

Για το πρώτος σκέλος(πασπιτοδαπίτες και τα ρέστα) δεν έχεις άδικο. Προφανώς τα αλισβερίσια υπάρχουν, σε διαφορετικό βαθμό σε διαφορετικές σχολές αλλά υπάρχουν. Αλλά μήπως γι' αυτό δεν φταίει η αριστερά (που εν τέλει τα καταγγέλλει όλα αυτά και δεν συμμετέχει σε τέτοιες ανοησίες) αλλά φταίει ο κομματικός στρατός νεολαίας που δημιουργούν και συντηρούν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ? Γιατί αν ήθελαν να σταματήσει αυτό αύριο το πρωί άρχιζαν να διαγράφουν όλους όσους είχαν τέτοιου είδους συνδιαλλαγές. Δεν τους συμφέρει όμως, θέλουν τα κομματικά στελέχη τους να μεγαλώνουν από μικρά υπακούοντας στον εκάστοτε αρχηγό ώστε όταν γίνουν μικρά ή μεγάλα στελέχη του κόμματος ή του κρατικού μηχανισμού να υπακούουν στον αρχηγό χωρίς δεύτερο λόγο. Και γι'αυτό βλέπεις ότι ο πρωθυπουργός ότι χαζομάρα και να πει, όλοι οι βολευτές από κάτω κάνουν "μπεεεεεεεεε" και ψηφίζουν αυτό που είπε ο αρχηγός.

Για το δεύτερο θέμα, αν ήσουν στην προτελευταία συνέλευση γι'αυτό ακριβώς το θέμα μίλησα. Το ότι οι μεγαλοκαθηγητάδες(συγκλητικοί κ.α) έχουν κάνει μια χαβούζα και τρώνε ότι μπορούνε είναι γεγονός. Μέχρι τώρα όμως η σκατένια διοίκησή μας είχε και μερικές δικλίδες. Προς θεού, δεν ήταν αρκετές ούτε σε ποσότητα ούτε σε ποιότητα, αλλά υπήρχαν. Τώρα με το συμβούλιο 8 μέλη ΔΕΠ θα εκλέγονται με διαδικασία εκλογής παρόμοια με αυτή του πρύτανη(απλά μόνο με συμμετοχή ΔΕΠ στην ψηφοφορία). Ε, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι αυτοί οι 8 θα είναι αυτοί που ήδη είναι ψηλά στην ιεραρχία και που όπως είπαμε πιο πάνω έχουν την τάση να συμμετέχουν σε οικονομικά φαγοπότια. Αυτοί οι 8 λοιπόν εκλέγουν μεταξύ τους άλλα 6 μέλη ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ προς το πανεπιστήμιο("επιτυχημένους επιχειρηματίες" κλπ). Άμα διαβάσεις τον νόμο πλαίσιο, άπειρες εξουσίες που υπήρχαν σε άλλα όργανα(συνελεύσεις τμήματος, κοσμητείες, σύγκλητος) μεταφέρονται στο συμβούλιο. Και τώρα πέσμου αν πιστεύεις πραγματικά ότι αυτοί οι 8+6 θα τα κάνουν καλύτερα ή θα συνεχίσουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Για το 3ο, την βία στο πανεπιστήμιο δηλαδή. Το ότι έχουν μπει ΠΑΟΚια μια φορά στην βιβλιοθήκη είχε γίνει το θέμα του μήνα. Προς θεού, δεν λέω ότι ήταν κάτι μη σημαντικό, αλλά λέω ότι δεν έχουμε perspective. Όλοι οι σοβαροφανείς αυτού του φόρουμ κατακεραύνωναν το δήθεν άσυλο κακοποιών κλπ κλπ κλπ. Στην πραγματικότητα βέβαια το ξύλο ήταν μαφιόζικου επιπέδου(έγινε για μια γυναίκα, δεν σου κάνω πλάκα) και ήταν ΔΑΠ vs ΠΑΟΚΙΑ, και οι δαπίτες τα βόδια για να κρυφτούν μπήκαν μέσα στην κεντρική βιβλιοθήκη. Αλλά δεν είναι το θέμα μας εκεί. Αν ρωτήσεις άλλον κόσμο θα δεις ότι εξίσου χοντρά σκηνικά γίνονται εκτός ασύλου. Για παράδειγμα ένας καλός μου φίλος(και μέλος του φόρουμ) μου είπε ότι όταν σε μια φάση κάθονταν με την κοπελιά του στα starbucks έσκασε μια ορδή μαινόμενων ηρακλειδέων που μετά από μερικούς ψιλοτραμπουκισμούς πέταξαν καπνογόνο μέσα σε κλειστό χώρο!!!! Βέβαια αυτό και άλλα τόσα άπειρα κανείς δεν τα μεταφέρει στο φόρουμ και δεν συζητιούνται. Όταν ζούμε στην δικιά μας γυάλα( πανεπιστήμιο) είναι εύκολο να ανάγουμε όλα τα κακώς κείμενα στο άσυλο. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική όμως. Το άσυλο αμβλύνει πάρα πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία. Μήπως δεν υπάρχουν κλεφτρόνια στο άσυλο? Φυσικά και υπάρχουν! Αλλά δεν υπάρχουν τέτοια και στην καμάρα όπου δεν έχει άσυλο? Από την άλλη δεν έχω ακούσει ούτε ένα συμβάν σοβαρής απειλής ζωής μέσα στο άσυλο(βιασμός,δολοφονία ή απόπειρα για δολοφονία) πέραν μιας περίπτωσης περίπου 7-8 χρόνια πριν όπου κάτι πάνκηδες που θέλαν να κλέψουν pc χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι έναν πολιτικό μηχανικό που μαζί με άλλον κόσμο είχε πάει να τους διώξει.

Τα άλλα σου ερωτήματα(που υπάρχουν στο 2ο σου ποστ) δεν έχω χρόνο να τα απαντήσω γιατί πρέπει να φύγω, θα το κάνω όμως όταν μπορέσω (σήμερα-αύριο). Άμα θες μπορείς να με βρεις στην κατάληψη να τα πούμε και από κοντά.

YARRRRRRRRRRRRRR
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 35 Go Up Print
Jump to: