• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 09:21:11 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 09:21:11 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426662
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 17
Guests: 81
Total: 98
mdoulge
chris123
geo66
acolak
kkotsopo
Bill g
gntitsios
sterxz
thathas12
tzortzis
mgrivab
DarkMagiK06
Gray139
dimitris papadopoulos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Στην επόμενη ΓΣ 06/09/11 θα κατέβει παλι ανεξάρτητο πλαίσιο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Στην επόμενη ΓΣ 06/09/11 θα κατέβει παλι ανεξάρτητο πλαίσιο  (Read 24273 times)
fourier
Guest
Re: Στην επόμενη ΓΣ 06/09/11 θα κατέβει παλι ανεξάρτητο πλαίσιο
« Reply #45 on: September 04, 2011, 14:51:30 pm »

Quote from: Ariel on September 04, 2011, 14:50:10 pm
Quote from: Lampros on September 04, 2011, 14:31:34 pm
Εδιτ:και ας μην ξεχνάμε οτι τα παιδιά του "ανοιχτού πανεπηστημίου" είπαν οτι διαφωνούν με το νόμο και οτι απλά δε θέλουν κατάληψη...έγινε όμως κατάληψη,τι να κάνουμε?Γιατί δεν είδα κανέναν απο αυτούς στην πορεία της Παρασκευής?Αν κάποιος ήταν ας με διορθώσει...

μας καλεις σε απολογία?

Κριτική το λένε και είναι θεμελιώδης δημοκρατική λειτουργία Tongue
co0p
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #46 on: September 04, 2011, 14:55:23 pm »

Προσωπικα, αυτο που μου κανει τη μεγαλυτερη (αρνητικη) εντυπωση σε ολα τα ποστ που χω διαφασει σχετικα με την καταληψη, τις δρασεις μας, τη συνελευση ειναι το εξης:
βλεπω τα παιδια που ειναι υπερ της καταληψης να θεωρουν οσους εχουν αντιθετη αποψη με αυτους ασχετους, αδιαβαστους, αδιαφορους, φυτα, το ενα, το αλλο, με συγχωρειτε δεν θυμαμαι αλλα επιθετα.
Γιατι οποιος εχει αντιθετη αποψη με σενα ειναι χαζος? Γιατι θεωρεις οτι εσυ εισαι ο εξυπνος της υποθεσης? Εσεις που ειστε τοσο φανατικα υπερ της καταληψης, γιατι δεν εχετε παραθεσει ουτε ενα επιχειρημα υπερ της? Ποια ειναι τα θετικα της και τι θα κερδισουμε? Πεισε με ρε μεγαλε και θα ρθω μαζι σου με λιγα λογια. Λεγοντας με ηλιθιο το μονο που κανεις ειανι να με βαζεις απεναντι σου και, αν ειχα τα μυαλα σου, να καθομαι να μαλωνω μαζι σου για το ποιος εχει δικιο. Ενα λογικο επιχειρημα ρε γαμωτο
fourier
Guest
« Reply #47 on: September 04, 2011, 14:57:42 pm »

Quote from: co0p on September 04, 2011, 14:55:23 pm
Προσωπικα, αυτο που μου κανει τη μεγαλυτερη (αρνητικη) εντυπωση σε ολα τα ποστ που χω διαφασει σχετικα με την καταληψη, τις δρασεις μας, τη συνελευση ειναι το εξης:
βλεπω τα παιδια που ειναι υπερ της καταληψης να θεωρουν οσους εχουν αντιθετη αποψη με αυτους ασχετους, αδιαβαστους, αδιαφορους, φυτα, το ενα, το αλλο, με συγχωρειτε δεν θυμαμαι αλλα επιθετα.
Γιατι οποιος εχει αντιθετη αποψη με σενα ειναι χαζος? Γιατι θεωρεις οτι εσυ εισαι ο εξυπνος της υποθεσης? Εσεις που ειστε τοσο φανατικα υπερ της καταληψης, γιατι δεν εχετε παραθεσει ουτε ενα επιχειρημα υπερ της? Ποια ειναι τα θετικα της και τι θα κερδισουμε? Πεισε με ρε μεγαλε και θα ρθω μαζι σου με λιγα λογια. Λεγοντας με ηλιθιο το μονο που κανεις ειανι να με βαζεις απεναντι σου και, αν ειχα τα μυαλα σου, να καθομαι να μαλωνω μαζι σου για το ποιος εχει δικιο. Ενα λογικο επιχειρημα ρε γαμωτο

Ούτε και η άλλη πλευρά επιχειρηματολογεί. Και μάλιστα το κάνει ακόμα πιο χυδαία: Πετάει ένα "ο νέος νόμος έχει πολλά φάουλ" (!!) και το αφήνει εκεί.
Καμία διάθεση για συζήτηση, προβληματισμό, αναζήτηση κοινών αντιλήψεων, κοινών προτάσεων, ώστε μετά να πάμε και στο τι θα κάνουμε.
Το ίδιο πράγμα κάνουν καί οι δύο πλευρές. Η διαφορά είναι πως οι μέν το κάνουν υποκριτικά (οι αντικαταληψίες εννοώ).

Σημείωση: Δεν είμαι υπέρ της κατάληψης.
san_zoulapi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #48 on: September 04, 2011, 14:58:34 pm »

Quote from: master of disaster on September 03, 2011, 21:24:37 pm
Και πολύ καλά θα κάνετε.Όμως...περάσατε καμιά βόλτα από την κατάληψη να συζητήσετε,να δείτε τι παίζει?
Προμοτάρατε τη συνάντηση που λέγαμε για Παρασκεύη βράδυ...?
Ανταλλαξατε απόψεις χωρίς τις φωνες της συνέλευσης και το χρόνο να πιέζει?
Οχι...
Όταν στη συνέλευση πέσει βρισίδι και σας πουν διάφορα,μην αρχίσετε να παραπονιέστε,κατεβάζετε τελικά ανοιχτή σχολή και μόνο αυτό,
Για τα υπόλοιπα δε σας καίγεται καρφί...

(Πολύ μελοδραμάτικο το post σκόπιμα...με πόλυ εκτίμηση ή...και όχι τοση πολλη τωρα που το ξανασκέφτομαι,από έναν ανένταχτο)
 Lips Sealed

Όχου με κουράζετε . Πάντως να στο παραδεχτώ φίλε μου το ποστ σου είναι πολύ περιεκτικό και αντιπροσωπευτικό της λανθασμένης κατά τη γνώμη μου νοοτροπίας που έχουν πολλοί  , οπότε μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω σε όλα . Εύγε! Λοιπόν... ανάσα!

Από την κατάληψη δεν περάσαμε παλικάρι μου όχι. Νομίζω χρειάζεται να εφαρμόσει στοιχειώδη λογική κανείς για να καταλάβει το γιατί, σύμφωνα με όσα λέμε τόσο καιρό: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ!! Όχι επειδή απλά μας γαμάει τη δουλειά , αλλά επειδή την θεωρούμε λάθος. Έχω βαρεθεί να γράφω τους λόγους, ψάξε στα πόστ μου θα τους βρείς. Γιατί να περάσουμε να ενισχύσουμε κάτι με το οποίο διαφωνούμε θεμελιωδώς??

Όχι δε προμοτάραμε την συνάντηση για την Παρασκευή βράδυ, επειδή δεν την ψηφίσατε και δεν ανταλλάξαμε απόψεις σε σχέση με το νομοσχέδιο χωρίς τις φωνές της συνέλευσης επειδή πολύ απλά στον χρόνο που καταφέραμε μετά βίας να βρούμε λόγω διαβάσματος(αφού από τη στιγμή που και αν λήξει η κατάληψη μεθαύριο όπως ελπίζουμε, τα μαθήματα θα δωθούν στα ίδια χρονικά πλαίσια, οπότε δεν έχουμε κερδίσει καθόλου χρόνο), οργανώσαμε το πλαίσιο για να σταματήσουμε την κατάληψη.

edit:Επειδή είναι ένα ζήτημα που οι ίδιοι οι συμφοιτητές μας το προκάλεσαν και το θεωρούμε το πιο άμεσο από όσα μας αφορούν αυτή τη στιγμή. Αν δεν υπήρχε ίσως και να μας περίσευαν μια δύο ορίτσες τη μέρα να κουβεντιάσουμε και το ρημάδι το νομοσχέδιο

"Όταν στη συνέλευση πέσει βρισίδι και σας πουν διάφορα" . Γαμώτο καταλάβετε το ότι καταδικάζει κανείς αυτή τη συμπεριφορά επειδή είναι απολίτιστη και δεν αρμόζει σε άνθρωπο. Δεν της δίνει καθόλου παραπάνω δίκιο το τι απόψεις την προκαλούνε. Όσο μα όσο και να διαφωνεί κάποιος με όσα λέω δεν έχει κανένα μα κανένα μα κανένα δίκιο να αρχίσει να ουρλίαζει σαν τον Χαλκ και να μου κατεβάζει χριστοπαναγίες. Όχι όταν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του δημοκράτη και πολιτισμένο άνθρωπο. Αν διαφωνεί ας πάρει το βήμα και ας αντικρούσει τις απόψεις μου με ANTΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ . Αγνωστη λέξη για πολλούς μήπως?
 Η γελοία δικαιολογία που άκουσα από κάποιους για αυτή την συμπεριφορά ήτανε "ναι ρε ψιλέ αλλά με αυτά που έλεγε μας έβγαλε από τα ρούχα μας". Και τι έγινε?????? Ζώο είσαι και δε μπορείς να κρατήσεις τις παρορμήσεις σου? Πού ξέρεις εγώ πόσο εκνευρίζομαι με αυτά που λες εσύ και πόσο πολύ διαφωνώ?? Με βλέπεις όμως να έχω παρόμοια συμπεριφορα??? Όχι ! Γιατί? Επειδή είμαι πολιτισμένος άνθρωπος , έχω τρόπους,στοιχειώδεις ικανότητες για τη διεξαγωγή ενός διαλόγου και σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Και τέλος. Σας παρακαλώ. Σταματίστε αυτό το νταβατζιλίκι που έχετε να σφετερίζεστε και να μονοπολείτε τα δικαιώματα στον αγώνα και την αντίδραση. Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι ίσως δεν είστε οι μόνοι που θέλετε να αντιδράσετε? Ότι κάποιοι από αυτούς που δε θέλουν κατάληψη υπάρχει περίπτωση να διαφωνούν με τα μέτρα , απλά να θεωρούν το μέσο αυτό παντελώς ακατάλληλο? Όχι μόνο στη συγκεκριμένη συγκυρία,αλλά πάντοτε, ανεξάρτητως απαιτήσεων. Ότι δεν ισχύει το δίπολο ενδιαφέρομαι οπότε κάνω κατάληψη - δεν ενδιαφέρομαι άρα δεν κάνω κατάληψη. Ότι μπορεί να έχουν κάποιες αντιπροτάσεις πιο αποτελεσματικές από τη δική σας? Ότι απλά έχετε μάθει στο τροπάριο "νιώθουμε ότι αδικούμαστε? Άρα? Κατάληψη! Μπάοκ! " και δε μπαίνετε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι παραπάνω σας προσφέρει αυτό, τι κερδίζετε και τί χάνετε? Ότι μπορεί απλά να είστε λίγο κοντόφθαλμοι? Το να θεωρείτε δεδομένο το ότι όποιος διαφωνεί με την κατάληψη ειναι αδιάφορος και "δεν του καίγεται καρφί" , αν μη τι άλλο προσβάλλει ξεκάθαρα την κρίση του και την ικανότητά του για λήψη υπεύθυνων αποφάσεων . Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι δικές σας αποφάσεις είναι σωστές και των άλλων όχι , πέρα από το ότι απλά το πιστεύετε??    
Τέλος υπάρχει και η αντίθετη άποψη που συμφωνεί με τις νέες μεταρρυθμίσεις. Αυτό δεν είναι αδιαφορία. Είναι μια χαρά υπεύθυνη στάση απλά αντίθετη με τη δική σας.

« Last Edit: September 04, 2011, 15:08:13 pm by san_zoulapi » Logged
Oltzi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #49 on: September 04, 2011, 14:58:55 pm »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on September 04, 2011, 14:14:56 pm
τις εξεταστικες τις χασαμε γιατι δεν ειμασταν τοσο πειστικοι οσο οι φιλοι Μηχανολογοι... οι καθηγητες παντου οι ιδιοι ειναι...
για να μη λεμε μαλακιες... δεν υπηρχε κοινο πνευμα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σχολής μας είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτοί που γαυγίζουν στις συνελεύσεις "σαν τα σκυλιά", δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα (εσωτερικά θέματα της σχολής και του τμήματος)... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο αγώνας (γενικά) και η ιδεολογία...Δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα του τμήματος ή του συναδέλφου τους. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η κατάσταση προκαλείται από την ύπαρξη των παρατάξεων. Η ιδεολογία καθορίζει την συμπεριφορά και όχι το συμφέρον του τμήματος ή του συναδέλφου.
co0p
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #50 on: September 04, 2011, 14:59:34 pm »

Οι δε προβαινουν σε χαρακτηρισμους ομως. Δεν διαφωνω γενικα μαζι σου, το υποκριτικα δεν μου πολυαρεσε
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #51 on: September 04, 2011, 15:01:45 pm »

Quote from: pandora on September 04, 2011, 14:16:23 pm
Quote from: Godhatesusall on September 04, 2011, 13:58:00 pm
Βλέπω και αρκετό αυθορμητισμό. Τύποι με τους οποίους μέχρι και 3-4-5 μήνες πριν έριχνα facepalm στα μισά ποστ τους, τώρα βλέπω να έχουν όρεξη να κάνουν κάτι να αλλάξει αυτό το πράγμα. Και αυτό εν τέλει είναι ενθαρρυντικό, αρκεί να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων ετών για να μην κάνουμε 2 φορές τα ίδια (τραγικά) λάθη.

1. Ξεκαβάλα λίγο όμως... έχει γεμίσει το φόρουμ ξερολίαση... τι θα πεί "έριχνα facepalm στα μισά πόστ τους?" Και  αν πχ ο τάδε ή ο δείνα έριχνε στα δικά σου? Είσαι τόσο σίγουρος ότι παρά τα πολλά βιβλία που έχεις διαβάσει δεν έχεις γράψει ποτέ μαλακίες? Κι εγώ σου λέω ότι σε όλους μας έχει συμβεί... τα πόστ στο τήμμυ δεν είναι λόγος στράτευσης με κάποιον ή όχι, ούτε σημαίνει ότι "ωρίμασε" και γι' αυτό "στρατεύεται μαζί σου". Ξεκολλάτε.
2. Τι θα πεί "συσσωρευμένη εμπειρία¨"? Το 2007 τα παιδιά που έτρεξαν από τους παλιούς κέρδισαν και πτυχιακή με 12 μαθήματα, άσχετα αν οι υπόλοιποι πήραμε τον πουλο. Εδώ γίνεται συγκεκριμένη κριτική, δεν έχει σημασία από ποιόν, για το γεγονός ότι ήμασταν οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ σε όλη την Πολυτεχνική που ΄χασαμε 2 εξεταστικές... και οι τότε "πρωτεργάτες" της κατάληψης που "ορκίζονταν" ότι "θα τις πάρουμε όλες" δε βλέπω να κάνουν καμία αυτοκριτική... απεναντίας μιλάνε για ΄"αυθεντία " του καθηγητή... τον βρίσεις δεν τον βρίσεις τον καθηγητή, αυτόν πρέπει να πείσεις για να πάρεις της εξεταστικές σου, γιατί αυτός έχει την ψήφο, είτε τον κλειδώσεις είτε τον χτίσεις είτε τον κάνεις ό,τι θέλεις. Σόρρυ κιόλας αλλά δεν μπορώ να καταλαβω τι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι οι φοιτητές παίρνουν τις τελικές αποφάσεις για τετοια ζητήματα. Παρόλα αυτά άτομα τότε που ήταν στα τελειώματα και είχαν 12 μαθήματα, χωρίς να τσιρίξουν/μαλακιστούν/σκίσουν καλσόν κτλ είδα ότι έπεισαν πολύ καλύτερα. Και εν τέλει πήραν αυτό που ήθελαν, γιατί πήγαν και συννενοήθηκαν

ΥΓ. Η συνηθισμένη ατάκα είναι ποιόν τρόπο αντίδρασης αντιπροτείνεις συνάδελφε, αντί για κατάληψη. Εγώ πχ αντιπροτείνω αυτό που λέει ο Καπνιάς. Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καίρια σημεία όπου παίρνονται καίριες αποφάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρθεί πίσω ένας νόμος ψηφισμένος από τα 3/4 της Βουλής, το ξαναλέω, ακόμη και αν κάνουμε 10 μήνες κατάληψη. Θα χαρεί η Αννούλα που θα "αναδείξει" τους "φταίχτες" της "απαξίωσης" του Ελληνικού Πανεπιστημίου και δε θα χει και ένα ποσοστό επιπλέον νεανικής ανεργίας πάνω από το κεφάλι της. Τώρα shoot με που δεν πιστεύω ότι η κατάληψη είναι η λύσηγια τα πάντα. Όσο για την "απελευθερωση χρόνου", τρίχες. Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα κοινά το ενδιαφέρον του είναι σταθερό ανεξάρτητο με μαθήματα ή όχι, και όταν μια δράση τον ενδιαφέρει πολύ θα πάει either way - τουλάχιστον από ό,τι έχω αποκομίσει τόσα χρόνια από το πανεπιστήμιο.

Το έριχνα με τα μισά ποστ facepalm σημαίνει ότι όχι απλά διαφωνούσα, αλλά ότι παρουσίαζαν μερικοί τις απόψεις τους ως αυταπόδεικτες αλήθειες και ούτε καν το συζητούσαν. Αυτό ακριβώς που κάνει ο gate4. Δεν έχει να κάνει με το αν είμαι μορφωμένος/γαμάτος/έξυπνος/ηγέτης επανάστασης ή οτιδήποτε τέτοιο, έχει να κάνει με την νοοτροπία.

Τώρα,στο ζουμί. Πρώτον, το για τις 4 εξεταστικές το ψηφίσαμε σε ΓΣ συλλόγου, δεν το κατέβασε ο τάσος ή οποιοσδήποτε άλλος από το κεφάλι του. Δεύτερον, το ότι δεν πήραμε τίποτα, και γι αυτό είμαι αρκετά σίγουρος, είναι η λογική του "ΟΧΙ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΠΙΕΣΗ". Και δεν μιλάμε για κλεισίματα και τέτοιου επιπέδου καγκουριλίκια(που αυτά είναι κουβέντα για άλλη στιγμή), αλλά μιλάμε για να είναι έξω κόσμος και να κράζει. Γιατί και εγώ με το που άκουσα ότι πριν καν τοποθετηθούμε σαν φοιτητικός σύλλογος, με την πρώτη πρόταση που είπε ο τάσος, πετάχτηκαν μερικοι "ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι" και απέκλεισαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε εξεταστική ή μάθημα σάββατο ή Ιούλη, όπως και να το κάνεις εξοργίστηκα. Αλλά το ότι δεν άρχισαν να βρίζουν οι απέξω τους απο μέσα, αυτό φταίει κατά βάση. Γιατί άλλο να πετάς την μαλακία σου μπροστά σε 10 συναδέλφους-μέλη δεπ και 10 φοιτητές της ΓΣ, και άλλο να το λες σε 200 άτομα που σε περιμένουν απέξω.

Και επίσης η πρόταση του καπνιά ήταν πίτα στον ιδεαλισμό. Δεν φτάνει να βλέπεις την "καλύτερη δράση" σύμφωνα με την δική σου υπερεπαναστατικότητα. Άμα είναι να κάνουμε διαγωνισμό αριστερισμού, εγώ να προτείνω να πάρουμε τα όπλα και να πάμε για αντάρτικο. Η κατάσταση στο φοιτητικό σώμα είναι τέτοια που, από εμπειρία στο λέω, κανείς πλην των "σεσημασμένων" δεν θα πήγαινε πχ στην κατάληψη πρυτανείας. Και προφανώς τέτοιες δράσεις μόνο ως πυροτέχνημα μπορώ να τις αντιληφθώ αν δεν έχουν κάτι πιο ριζοσπαστικό μέσα. Γιατί εύκολα γίνονται "γραφικές" και  ξεφουσκώνουν.

YARRRRRRRRRRRRRR
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #52 on: September 04, 2011, 15:04:04 pm »

Quote from: fourier on September 04, 2011, 14:57:42 pm

Σημείωση: Δεν είμαι υπέρ της κατάληψης.

αρα είσαι επικύνδινος εχθρός της δημοκρατίας;

σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων;
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #53 on: September 04, 2011, 15:07:56 pm »

Quote from: co0p on September 04, 2011, 14:55:23 pm

μαν εντάξυ, χωρίς να το παίξω και μεγάλος εθνοσωτήρας της κατάληψης, δες τα τελευταία μου ποστ. Πάρα πολλά από αυτά απαντάνε σε πολύ "χοτ"  ζητήματα που απασχολούν το φοιτητικό κίνημα.

YARRRRRRRRRRRRRR
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #54 on: September 04, 2011, 15:10:20 pm »

Quote from: Godhatesusall on September 04, 2011, 15:01:45 pm

Το έριχνα με τα μισά ποστ facepalm σημαίνει ότι όχι απλά διαφωνούσα, αλλά ότι παρουσίαζαν μερικοί τις απόψεις τους ως αυταπόδεικτες αλήθειες και ούτε καν το συζητούσαν. Αυτό ακριβώς που κάνει ο gate4. Δεν έχει να κάνει με το αν είμαι μορφωμένος/γαμάτος/έξυπνος/ηγέτης επανάστασης ή οτιδήποτε τέτοιο, έχει να κάνει με την νοοτροπία.
Αυτό το κάνουν αρκετοί άνθρωποι, και ναι είναι εκνευριστικό,αλλά υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι για συστράτευση ανθρώπων κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, και όχι απαραίτητα η αλλαγή νοοτροπίας... that was my point

Τώρα,στο ζουμί. Πρώτον, το για τις 4 εξεταστικές το ψηφίσαμε σε ΓΣ συλλόγου, δεν το κατέβασε ο τάσος ή οποιοσδήποτε άλλος από το κεφάλι του. Δεύτερον, το ότι δεν πήραμε τίποτα, και γι αυτό είμαι αρκετά σίγουρος, είναι η λογική του "ΟΧΙ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΠΙΕΣΗ". Και δεν μιλάμε για κλεισίματα και τέτοιου επιπέδου καγκουριλίκια(που αυτά είναι κουβέντα για άλλη στιγμή), αλλά μιλάμε για να είναι έξω κόσμος και να κράζει. Γιατί και εγώ με το που άκουσα ότι πριν καν τοποθετηθούμε σαν φοιτητικός σύλλογος, με την πρώτη πρόταση που είπε ο τάσος, πετάχτηκαν μερικοι "ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι" και απέκλεισαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε εξεταστική ή μάθημα σάββατο ή Ιούλη, όπως και να το κάνεις εξοργίστηκα. Αλλά το ότι δεν άρχισαν να βρίζουν οι απέξω τους απο μέσα, αυτό φταίει κατά βάση. Γιατί άλλο να πετάς την μαλακία σου μπροστά σε 10 συναδέλφους-μέλη δεπ και 10 φοιτητές της ΓΣ, και άλλο να το λες σε 200 άτομα που σε περιμένουν απέξω.
Εγώ θυμάμαι πολύ κόσμο από έξω πάντως για τα δεδομένα της σχολής... εκεί που διαφώνησα προσωπικά έιναι όταν κλειδώθηκαν οι πόρτες... όχι που φωνάζανε τα παιδιά... αυτό πάντως που πήραν τελικά οι άλλες σχολες ήταν μια πρόταση παρόμοια με την "πρόταση Χατζηαθανασίου"( 2+1 εξεταστικές) αν θυμάσαι καλά, την οποία εμείς "απορρίψαμε". Γενικώς δεν πείσαμε, σε ένα ακροατήριο που έτσι κι αλλιώς δεν ήθελε να βοηθήσει.

Και επίσης η πρόταση του καπνιά ήταν πίτα στον ιδεαλισμό. Δεν φτάνει να βλέπεις την "καλύτερη δράση" σύμφωνα με την δική σου υπερεπαναστατικότητα. Άμα είναι να κάνουμε διαγωνισμό αριστερισμού, εγώ να προτείνω να πάρουμε τα όπλα και να πάμε για αντάρτικο. Η κατάσταση στο φοιτητικό σώμα είναι τέτοια που, από εμπειρία στο λέω, κανείς πλην των "σεσημασμένων" δεν θα πήγαινε πχ στην κατάληψη πρυτανείας. Και προφανώς τέτοιες δράσεις μόνο ως πυροτέχνημα μπορώ να τις αντιληφθώ αν δεν έχουν κάτι πιο ριζοσπαστικό μέσα. Γιατί εύκολα γίνονται "γραφικές" και  ξεφουσκώνουν.

Θυμάμαι σε περιόδους ανοιχτής σχολής πολλές φορές να έχω πάει και να έχω δεί πολύ κόσμο σε διαμαρτυρίες του στυλ πχ συλλάβαν έναν συμφοιτητή μας. Το ίδιο θα συμβεί άνετα και σε μια Σύγκλητο που θα αποφασίσει να διαγράψει αιωνίους. Το ίδιο συνέβη και με την κατάληψη της πρυτανείας για τις εργολαβίες, άσχετο που θεωρήθηκε γραφική (τότε όμως τη στηρίξαμε σαν σύλλογος). Ποιός ορίζει το "γραφικο"? Και πώς μια κατάληψη δε μπορεί να γίνει "γραφική"?
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: September 04, 2011, 15:11:47 pm »

Quote from: Oltzi on September 04, 2011, 14:58:55 pm
Quote from: ^^DaRk_HunTeR on September 04, 2011, 14:14:56 pm
τις εξεταστικες τις χασαμε γιατι δεν ειμασταν τοσο πειστικοι οσο οι φιλοι Μηχανολογοι... οι καθηγητες παντου οι ιδιοι ειναι...
για να μη λεμε μαλακιες... δεν υπηρχε κοινο πνευμα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σχολής μας είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτοί που γαυγίζουν στις συνελεύσεις "σαν τα σκυλιά", δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα (εσωτερικά θέματα της σχολής και του τμήματος)... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο αγώνας (γενικά) και η ιδεολογία...Δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα του τμήματος ή του συναδέλφου τους. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η κατάσταση προκαλείται από την ύπαρξη των παρατάξεων. Η ιδεολογία καθορίζει την συμπεριφορά και όχι το συμφέρον του τμήματος ή του συναδέλφου.

Και πάλι για να μην λέμε ότι θέλουμε, αυτοί που κράζανε στις ΓΣ ήταν ΟΛΟΙ(μα ΟΛΟΙ) εκεί για να παλέψουν για να μην χαθεί τίποτα. Και όταν οι καθηγητές το παίξανε υπεράνω ήταν αυτοί που θέλανε να κλείσουνε τους καθηγητές μέσα μέχρι να αλλάξουν την απόφασή τους. Δεν εξετάζω το αν η πράξη αυτή ήταν εν τέλει σωστή, αλλά λέω ότι το τραβήξανε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο.

YARRRRRRRRRRRRRR
Lampros
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #56 on: September 04, 2011, 15:27:33 pm »

Εδιτ:και ας μην ξεχνάμε οτι τα παιδιά του "ανοιχτού πανεπηστημίου" είπαν οτι διαφωνούν με το νόμο και οτι απλά δε θέλουν κατάληψη...έγινε όμως κατάληψη,τι να κάνουμε?Γιατί δεν είδα κανέναν απο αυτούς στην πορεία της Παρασκευής?Αν κάποιος ήταν ας με διορθώσει...

μας καλεις σε απολογία?

Όχι σε μένα(μπορεί σε μελλοντικές γενιές)...

προσωπικά εγώ περιμένω ακόμη την απάντησή σου

potatoes gonna potate..
Ariel

View Profile
« Reply #57 on: September 04, 2011, 15:28:07 pm »

Quote from: Lampros on September 04, 2011, 15:27:33 pm

μας καλεις σε απολογία?

και θα περιμένεις πολύ ακόμη !!!

Η έκλειψη λοιπόν, είναι σαν τη στιγμή που, δευτερόλεπτα πριν τη μεγάλη αλλαγή, σύμφωνα με το έθιμο κλείνεις τα φώτα.

Ναι, ξέρεις ότι σε περιμένει ένας μαγικός καινούργιος χρόνος - αλλά είμαστε πλάσματα του Ήλιου, και το σκοτάδι φτιάχνει τους δικούς του δαίμονες στο μυαλό μας. Έστω και για λίγα δευτερόλεπτα...
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #58 on: September 04, 2011, 15:29:09 pm »

Λοιπον η καταληψη εχει και θετικα και αρνητικα.Τα αρνητικα ειναι η αναβολη/το χασιμο της εξεταστικης και κατα συνεπεια η καθυστερηση της φοιητικης "θητειας"-πραγμα πολυ σημαντικο σε οικονομικα χαλεπους καιρους-, ο αποσυντονισμος των φοιτητων, οι τυχον τραμπουκισμοι...(συμπληρωστε...)
  Τα θετικα ειναι η δημιουργια συλλογικου πνευματος μεσα απο τις δρασεις-συζητησεις,η μαζικοτητα του κινηματος, ο καλυτερος συντονισμος για τη σταση και τη δραση των φοιτητων, η (μακαρι) πραγματοποιηση των αιτηματων των φοιτητων...(συμπληρωστε)
  Παντα υπαρχουν πιθανοτητες μια καταληψη να αποτυχει στο σκοπο της ή να παρεκκλινει απο τους αρχικους της στοχους.Στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ομως η μαζικοτητα των καταληψεων δειχνουν τη σημασια τους και παραλληλα μας φερνουν ενα βημα πιο κοντα στην πραγματοποιηση του στοχου μας ως φοιτητες η/και καταληψιες.Μην ξεχναμε πως τα παντα ειναι δυνατα αρκει να ειμαστε ενωμενοι και να προσπαθουμε και φυσικα να μην κανουμε πισω την πιο κρισιμη στιγμη.Στ αληθεια εχουμε να χασουμε πολλα απο μια καταληψη (ειδικα αν ειναι διαρκειας) αλλα εχουμε να κερδισουμε ακομη περισσοτερα.Το θεμα ειναι πως οταν βαζουμε ενα στοχο πρεπει να ειμαστε αποφασισμενοι να φτασουμε μεχρι το τερμα κι ακομα παραπερα, ο,τι κι αν αυτο συνεπαγεται.
αποψή μου. ytold

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Lampros

View Profile
« Reply #59 on: September 04, 2011, 15:31:11 pm »

Quote from: Ariel on September 04, 2011, 15:28:07 pm
Quote from: Lampros on September 04, 2011, 15:27:33 pm

μας καλεις σε απολογία?

και θα περιμένεις πολύ ακόμη !!!

Θα πάρω ως απάντηση λοιπόν οτι δεν έχεις κάποιον άλλον τρόπο να αντιδράσεις....

Συνεπώς μου φαίνεται οτι δε σε ενοχλεί ο νόμος..

Άρα είσαι μάλλον ευχαριστημένη απο την κατάσταση στη χώρα

οκ..ευχαριστώ

potatoes gonna potate..
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10 Go Up Print
Jump to: