• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:45:10 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:45:10 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 125
Total: 173
George15
Anatolim
antontsiorvas
christina02
Captain
kmarkad
Mr Watson
Leou
alexbaroutes
dkoui
JoHn!
victoria
Mr Z
georgepana9
Pakapis5
IBOURAS
vlahakisthodoris
valentini
maik
marnas
manwlakhs
aafroditi
stavros0201
coyg
vaggelisx
gkg
ppoug
eleftheria
npalami
Laris
Bill g
Chr1sgr
mett
jimalexoud
kgakisb
iliaspapam
sterxz
okanpala
thomasdt
firefox1
0restis
Vmous
Saint_GR
kalantzopoulos
skoloni
stephystam
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω  (Read 9463 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω
« Reply #60 on: September 03, 2011, 22:11:49 pm »

Quote from: gpap on September 03, 2011, 21:49:17 pm
Η ΑΒΒ πριν 4 χρόνια (κοντά στις καταλήψεις), επειδή δέχονταν καθημερινά επισκέψεις στα γραφεία της από φοιτητές για το θέμα στα ΕΚΣΗΕ, μου ζήτησε επανειλλημένα να φέρει μια ομάδα από Αθήνα (ή και από Σουηδία κάποιον) να μας παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη μελέτη υποσταθμού στα πλαίσια του μαθήματος ΕΚΣΗΕ. Μου είχαν εξηγήσει ότι δεν θα κάνουν καμμια διαφήμιση σε προϊόντα τους, απλά οι διαφάνειες θα έχουν το λογότυπο της εταιρείας. Μετά από 3-4 αναβολές τους εξήγησα ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τέτοιες παρουσιάσεις στο πανεπιστήμιο. Φυσικά δεν επανήλθαν, απλά μερικές φορές οργανώνουν μια μικρή παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του και όποιος πρόλαβε.
Χάσαμε λοιπόν την παρουσίαση? Ίσως όχι μόνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε και άλλες παρουσιάσεις, και άλλες εταιρείες, να βγάζαμε καμμια θέση πρακτικής, καμμιά διπλωματική καμμιά δουλειά.

ως παρείσακτος τηλεπ ειχα συμμετασχει στην επισκεψη των ενεργειακών στην ABB, οπου εγιναν αυτά που λετε: τους έδειξαν καταλόγους με υλικά, τους εδειξαν πως λειτουργούν καποια μηχανήματα, τους είπαν για προοπτικές δουλειας και σπουδων/υποτροφιών και στο τέλος με ενα πρόγραμμα δικό τους, τους υπέδειξαν πως θα έκαναν την εργασία των ΕΚΣΗΕ σε μια ώρα.

όπως με την cosmote, όταν δεν έρχονται αυτοι, πάμε εμείς

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Re: Για το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων - από έλληνες που σπουδάζουν έξω
« Reply #61 on: September 03, 2011, 22:30:51 pm »

Quote from: karvouno on September 03, 2011, 22:11:28 pm
Quote from: gpap on September 03, 2011, 21:49:17 pm
Με ιντριγκάρεις νυχτιάτικα Σαββατόβραδο......

Η δουλειά του πανεπιστημίου δεν είναι να μαθαίνει στους φοιτητές να χειρίζονται Autocad, Matlab ή κάθε άλλο εργαλείο λογισμικού.

Εργαλείο η αμπεροτσιμπίδα και ο παλμογράφος εργαλεία και αυτά.  Γιατί τέτοιες διακρίσεις; Wink
Σε αυτό συμφωνώ με τον gpap.

Το πανεπιστήμιο θα σου μάθει τη μεθοδολογία.
Τώρα μετά εάν θα πατάς το κουμπάκι με τη κόκκινη βελόνα ή το κουμπάκι με την πράσινη ουρά
ε αυτό νομίζω δεν εντάσσεται σε ένα ΠΣ μηχανικού.

Το κενό αυτό μπορεί ωστόσο να καλυφθεί μέσω σεμιναρίων.

Και τώρα που έιπα σεμινάρια:
Η ειρωνία είναι ότι η δωρεάν επίδειξη ενός τύπου-labview απαγορεύεται μέσα στο πανεπιστήμιο,
αλλά κάποιοι μηχανικοί θα πληρώσουν αργότερα σεμινάρια εκμάθησης του προγράμματος,
ενισχύοντας οικονομικά το καπιταλιστικό κεφάλαιο. Roll Eyes Cool

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
thanasiskehagias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Matlab Rules!!!

View Profile WWW
« Reply #62 on: September 03, 2011, 23:16:02 pm »

Σχόλια μου σε διάφορα ποστ ...

Λοιπόν...στο ΜΙΤ και αλλού κάνουν τα ίδια πράγματα με μας αλλά με πολύ καλύτερους καθηγητές.
Στον μέσο όρο ισχύει ...

Ότι προχωρούν αργά και ορθολογιστικά, σου εξηγούν κάθε άγνωστο σημείο και δεν περιμένουν να μυρίσεις τα δάχτυλά σου για να το καταλάβεις.
Εγώ πάντως δίδαξα και διδάχτηκα σε Αμερ. Παν. και,πίστεψε με, δεν πηγαίναμε καθόλου .αργά.

Κάποια από τα υπόλοιπα είναι πιο δύσκολα, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό που απέχει πολύ από μας είναι το πλήθος των θεμάτων... εμείς θα είχαμε αναστενάξει... για 3 ώρες...
Ναι. Και αυτοί εκεί (στο ΜΙΤ, στο ΜΙΤ) έχουν την άνεση και τον τσαμπουκά να τα παλέψουν όλα και να μην αναστεναζουν.

Προσοχή όμως, μας δείχνετε θέματα από το καλύτερο (θεωρητικά) πολυτεχνείο του κόσμου, που παίρνει (θεωρητικά) τα καλύτερα μυαλά από ολόκληρο τον πλανήτη, ή στην χειρότερη από μια "δεξαμενή" 250 εκατομμυρίων αμερικάνων.
Τα έδειξα αυτά τα θέματα επειδή (μου φάνηκε ότι) κάποιος είπε ότι είμαστε συγκρίσιμοι με το ΜΙΤ. 'Αποψη που θεωρώ εξωπραγματική. Φυσικά στην Αμερική υπάρχει και το Στανφορδ, το Northeastern, το Kolos College, τα  Community College κτλ. Αλλά και στην Ελλάδα υπάρχει το ΔΠΘ, το Παν. Πελοποννήσου, τα ΤΕΙ, τα ΙΕΚ κλπ. Αν το θέμα μας ήταν ποια χώρα (ΗΠΑ ή Ελλάδα) έχει καλύτερα Πανεπιστήμια στον μέσο όρο (ας πούμε) δεν μπορώ να το απαντήσω.

άρα το MIT δεν είναι μαζική τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως το ΗΜΜΥ ΑΠΘ...
Συμφωνώ. Και νομίζω ότι ναι μεν είναι καλή ιδέα να δίνεις την δυνατότητα τριτοβάθμιας μόρφωσης / εκπαίδευσης / παιδείας σε κάθε πολίτη, αλλά πρέπει (είναι σκόπιμο) να φροντίζεις να δημιουργείς άριστες σχολές με άριστους καθηγητές για άριστους φοιτητές. Δηλ. παιδεία 2 (ή 3, ή 4, ... ) ταχυτήτων.

ΑΛΛΑ το βασικό είναι κάτι άλλο: η παροχή κινήτρων για αριστεία. Αυτό που λέω δεν είναι το ίδιο αλλά σχετίζεται με αυτό
Το καλο πανεπιστημιο εχει αποτελεσμα,δηλαδη επαγγελματικη αποκατασταση των αποφοιτων και παραγωγη σε τελικη αναλυση.
Στις δεκαετίες του 60 και του 70 (ακόμη και του 80) το πτυχίο του μηχανικού έδινε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Το 1979 που μπήκα στο ΑΠΘ, το τμήμα της ΠΣ με τις υψηλότερες βάσεις ήταν των Χημ.Μηχ. Τώρα έχει τις χαμηλότερες. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα βούλιαξε και έκλεισε η χημική βιομηχανία της Ελλάδας. Τυχαίο? Δεν νομίζω Βέβαβια με τα παραπάνω του gate4 έχω την εξής διαφωνία: εγώ δεν θεωρώ ότι το μοναδικό αποτέλεσμα του "καλού πανεπιστημίου" είναι  η επαγγελματική αποκατάσταση -- δεν την θεωρώ καν το σπουδαιότερο απτέλεσμα. Αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ καλό δόλωμα.

Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως ο ωχαδερφισμός και η κουτοπονηριά του έλληνα είναι περισσότερο αποτέλεσμα της κατάστασης που βρισκόμαστε σαν χώρα, και λιγότερο αιτία?
Δεν νομίζω. Νομίζω ότι ο Ωχ/Κουτ και η ΚατΧωρ είναι σε διαλεκτικό βρόχο με θετική ανάδραση.

Δεν θεωρώ ως "κακά" χαρακτηριστικά ούτε την κουτοπονηριά ούτε τον ωχαδελφισμό.
Επίσης παλιότερα έλεγες ότι το κλέψιμο στις εξετάσεις δεν είναι κατανάγκη κακό πράγμα. Με κάτι τέτοια επιεχειρήματα φτάσαμε (εθνικά / ταξικά κτλ. υπερήφανοι βεβαίως-βεβαίως) εδώ που είμαστε σήμερα. Έχεις αρκετό νιονιό για να παράγεις επιχειρήματα που στηρίζουν αυτές τις παράδοξες τοποθετήσεις. Αν μπορούσαμε να πουλήσουμε αυτά τα επιχειρήματα (σοφίσματα?) στη διεθνή αγορά ίσως να μην ήταν ελλειμματικός ο  προυπολογισμός μας. Αλλά δυστυχώς το προϊόν δεν πουλάει και οι δανειστές θέλουν εγγυήσεις πλέον, όχι λόγια ...  Sad

Θ

fourier
Guest
« Reply #63 on: September 04, 2011, 00:37:45 am »

Quote from: thanasiskehagias on September 03, 2011, 23:16:02 pm
Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως ο ωχαδερφισμός και η κουτοπονηριά του έλληνα είναι περισσότερο αποτέλεσμα της κατάστασης που βρισκόμαστε σαν χώρα, και λιγότερο αιτία?
Δεν νομίζω. Νομίζω ότι ο Ωχ/Κουτ και η ΚατΧωρ είναι σε διαλεκτικό βρόχο με θετική ανάδραση.

Συμφωνούμε λοιπόν, προσθέτοντας ότι στα διαλεκτικά δίπολα υπάρχει συνήθως πρωτεύων και δευτερεύων πόλος, που οι ρόλοι τους εναλλάσσονται.
Γι' αυτό και τόνισα το ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ/ΛΙΓΟΤΕΡΟ, για να μιλήσω για διαλεκτική σχέση χωρίς να χρησιμοποιήσω αυτή τη δύσκολη λέξη που μπερδεύει και απωθεί, και να πώ τη γνώμη μου για το ποιος είναι ο πρωτεύων πόλος στις παρούσες συνθήκες.
Μην το τραβάμε όμως, καλά συμφωνήσαμε Cheesy

Επίσης παλιότερα έλεγες ότι το κλέψιμο στις εξετάσεις δεν είναι κατανάγκη κακό πράγμα. Με κάτι τέτοια επιεχειρήματα φτάσαμε (εθνικά / ταξικά κτλ. υπερήφανοι βεβαίως-βεβαίως) εδώ που είμαστε σήμερα. Έχεις αρκετό νιονιό για να παράγεις επιχειρήματα που στηρίζουν αυτές τις παράδοξες τοποθετήσεις. Αν μπορούσαμε να πουλήσουμε αυτά τα επιχειρήματα (σοφίσματα?) στη διεθνή αγορά ίσως να μην ήταν ελλειμματικός ο  προυπολογισμός μας. Αλλά δυστυχώς το προϊόν δεν πουλάει και οι δανειστές θέλουν εγγυήσεις πλέον, όχι λόγια ...  Sad

Θ

Χαχα, ξέρετε ότι κι εγώ μπορώ να ειρωνευτώ.

Αυτό που έλεγα και λέω είναι πως δεν συζητάω στη βάση του καλού/κακού. (Βλ. απάντησή μου προς Πανδώρα σε παραδιπλανό τοπικ περί ηθικολογίας).
Για του λόγου το αληθές, κι επειδή google is our friend, αναφέρεστε στην απάντησή μου εδώ: https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=30623.msg580681#msg580681
και μάλλον την πετσοκόψατε - αν και το "τη γαμήσατε και ψόφησε" θα ήταν πιο ταιριαστό.

Η εν λόγω απάντηση ισχύει στο έπακρο, με κάποιες όμως λεκτικές αναδιατυπώσεις γιατί κάποια πράγματα που είχα θολά τότε πλέον τα έχω ξεκαθαρίσει. Ξαναδιαβάστε την, καλό θα σας κάνει. Αν μη τι άλλο, θα σας αποδείξει ότι κάθε φορά που κάποιος βάζει κάτω το κεφάλι του και τοποθετείται ολοκληρωμένα, ακολουθεί μούγκα στη στρούγκα.

Sorry αλλά με απογοητεύσατε. Όχι επειδή δεν καταλάβατε / δεν θυμόσασταν τι σας απάντησα και το παρουσιάσατε όπως θέλατε, έχω συνηθίσει από τέτοιες περιπτώσεις και δεν θεωρώ ότι η θέση σας στο ΔΕΠ επαρκεί για να αλλάξει κάτι.
Απογοητεύτηκα πρώτον επειδή επαναλάβατε κι εσείς τη γνωστή παραφιλολογία για τους έλληνες που "πουλάνε παπατζιλίκι" στους ξένους και τρώνε τα λεφτά τους. Τι λέγαμε παραπάνω για την αυταπαξίωση ως εθνικό σπορ? Συνεχίστε, καλά πάτε, όλοι στο δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ.
Και δεύτερον για το:

Και νομίζω ότι ναι μεν είναι καλή ιδέα να δίνεις την δυνατότητα τριτοβάθμιας μόρφωσης / εκπαίδευσης / παιδείας σε κάθε πολίτη, αλλά πρέπει (είναι σκόπιμο) να φροντίζεις να δημιουργείς άριστες σχολές με άριστους καθηγητές για άριστους φοιτητές. Δηλ. παιδεία 2 (ή 3, ή 4, ... ) ταχυτήτων.

ΑΛΛΑ το βασικό είναι κάτι άλλο: η παροχή κινήτρων για αριστεία. Αυτό που λέω δεν είναι το ίδιο αλλά σχετίζεται με αυτό

Θα ήθελα πολύ να σας γράψω μια ωραία, εκτενή απάντηση στα περί "αριστείας", όμοια με αυτή του 2009 περί αντιγραφής, αλλά δεν θα το κάνω, πρώτον γιατί δεν θα υπάρξουν άλλες απαντήσεις στο τόπικ μετά από αυτήν, δεύτερον γιατί στη συζήτηση που θα κάνουμε το 2013 θα μου πείτε "επίσης παλιότερα έλεγες πως το να είναι κάποιος πιο έξυπνος από τους άλλους είναι κακό πράγμα", και τρίτον γιατί.. βαριέμαι!
thanasiskehagias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Matlab Rules!!!

View Profile WWW
« Reply #64 on: September 04, 2011, 01:04:08 am »

Quote from: fourier on September 04, 2011, 00:37:45 am
Χαχα, ξέρετε ότι κι εγώ μπορώ να ειρωνευτώ.
Αυτό είναι ήδη γνωστό στους αναγνώστες αυτού του φορουμ.

Ξαναδιαβάστε την, καλό θα σας κάνει.
Όντως την ξαναδιάβασα.

επαναλάβατε κι εσείς τη γνωστή παραφιλολογία για τους έλληνες που "πουλάνε παπατζιλίκι" στους ξένους και τρώνε τα λεφτά τους. Τι λέγαμε παραπάνω για την αυταπαξίωση ως εθνικό σπορ?
Δεν είπα ακριβώς αυτό αλλά ας είναι, ίσως δεν εκφράστηκα σαφώς. Όσο για την αυταπαξίωση, η γραμμή που την χωρίζει από την αυτογνωσία είναι όντως λεπτή ...

Για τα υπόλοιπα, ο καθένας ποστάρει, ακούγεται / διαβάζεται και κρίνεται

Θ

SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #65 on: September 04, 2011, 03:05:36 am »

Σόρρυ που επεμβαίνω. Δεν είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις επιχειρήματα υπέρ της αντιγραφής στη σχολή μας: το να μαθαίνεις απ' έξω περίπλοκους τύπους δεν έχει κανένα νόημα και μαθήματα όπως οι διαφορικές (τις οποίες και κατεδείξατε ως αντι-παράδειγμα απ' όσο κατάλαβα) απαιτούν να γνωρίζουμε αρκετούς από αυτούς. Φαντάζομαι συμφωνείτε πως σε τέτοιου είδους μαθήματα η κατανόηση είναι αυτή που μετράει. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή περί αντιγραφής τύπων του βιβλίου, έχω άσχημες εμπειρίες από εσάς συγκεκριμένα και μάλιστα σε μάθημα του Κανάκη.

Δεν είναι αυτό που λέμε παράδοξη τοποθέτηση, έτσι? Από την άλλη, είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των προβλημάτων της σχολής.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #66 on: September 04, 2011, 03:38:06 am »

Κάποια από τα υπόλοιπα είναι πιο δύσκολα, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό που απέχει πολύ από μας είναι το πλήθος των θεμάτων... εμείς θα είχαμε αναστενάξει... για 3 ώρες...
Ναι. Και αυτοί εκεί (στο ΜΙΤ, στο ΜΙΤ) έχουν την άνεση και τον τσαμπουκά να τα παλέψουν όλα και να μην αναστεναζουν.
Αν και το βρίσκω ανθρώπινο το να αναστενάζει κάποιος για κάτι που τον δυσκολεύει, θεωρώ ότι αυτό σχετίζεται κιόλας άμεσα με όλα τα παραπάνω που είπατε... το επίπεδό του (ούτε 2 άτομα από κάθε φουρνιά δεν θα πήγαιναν στο ΜΙΤ από μας, ή τουλάχιστον δεν τους παίρνουν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα), το επίπεδο διδασκαλίας, την οργάνωση της ύλης, την οργάνωση της σχολής, τη συνεργασία κτλ κτλ. Θεωρώ κι εγώ τη σύγκριση μεταξύ ΑΠΘ και ΜΙΤ κάπως αστοχη. Παρόλα αυτά δεν απαντήσατε για το γεγονός ότι τα μισά θέματα οι δικοί μας φοιτητές τα έχουν ξαναδεί πολλάκις,και είναι σε θέση να τα λύνουν πολύ γρήγορα... αυτό από μόνο του δε θεωρώ ότι δεν είναι και τίποτα... εγώ τουλάχιστον δυσκολεύτηκα άπειρα για να πάρω το βαθμό που πήρα στις διαφορικές (που δεν ήταν και 9 ούτε 8), και εν πάσει περιπτώσει δυσκολεύονται πολύ όλοι οι συμφοιτητές μου... αν θέλουμε να αλλάξει κάτι ίσως πρέπει να αλλάξει από το λύκειο/γυμνάσιο/δημοτικό - δεν ξέρω, ή να μπεί προπαρασκευαστικό έτος. Στις δέσμες λ.χ έγραφαν με πολύ δυσκολότερα θέματα από ότι τα δικά μας με το "σύστημα Αρσένη".

άρα το MIT δεν είναι μαζική τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως το ΗΜΜΥ ΑΠΘ...
Συμφωνώ. Και νομίζω ότι ναι μεν είναι καλή ιδέα να δίνεις την δυνατότητα τριτοβάθμιας μόρφωσης / εκπαίδευσης / παιδείας σε κάθε πολίτη, αλλά πρέπει (είναι σκόπιμο) να φροντίζεις να δημιουργείς άριστες σχολές με άριστους καθηγητές για άριστους φοιτητές. Δηλ. παιδεία 2 (ή 3, ή 4, ... ) ταχυτήτων.
Δεν έχω άποψη για το ζήτημα... για μια ακόμη φορά πάντως μιλάμε εμέις για τα πορτοκάλια μας και στο ΜΙΤ για τον ανανά τους... πάλι μη συγκρίσιμες ποσότητες...
αυτό που με εντυπωσίασε στο μέιλ του Θανάση (του παιδιού που πήγε στην Αμερική) δεν ήταν τόσο η "σύγκριση"... όσο η απορία του ότι θα αισθανόταν αμήχανα, ή ελλειπής απέναντι στο νέο περιβάλλον, και δεν ένιωσε έτσι...

Και κάτι τελευταίο κ. Κεχαγιά, από απορία... σε ποιό πανεπιστήμιο στην Αμερική ήσασταν και ποιά θεωρείτε τα καλύτερα εκεί ? (εκτός από το ΜΙΤ) Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και κάτι παραπάνω για τα υπόλοιπα πανεπιστήμια ( όχι τπτ άλλο γιατί ο μέσος ηλεκτρολόγος φέρνει ως πρώτο του παράδειγμα το ΜΙΤ  Tongue)

ACE
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #67 on: September 04, 2011, 03:42:53 am »

όχι τπτ άλλο γιατί ο μέσος ηλεκτρολόγος φέρνει ως πρώτο του παράδειγμα το ΜΙΤ
Caltech λεμε...

Ερχεται μια μερα...
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #68 on: September 04, 2011, 04:08:24 am »

βασικά, πολύ καλό αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Μάρω
Guest
« Reply #69 on: September 04, 2011, 13:39:20 pm »

Quote from: fugiFOX on September 03, 2011, 22:30:51 pm
Και τώρα που έιπα σεμινάρια:
Η ειρωνία είναι ότι η δωρεάν επίδειξη ενός τύπου-labview απαγορεύεται μέσα στο πανεπιστήμιο,
αλλά κάποιοι μηχανικοί θα πληρώσουν αργότερα σεμινάρια εκμάθησης του προγράμματος,
ενισχύοντας οικονομικά το καπιταλιστικό κεφάλαιο. Roll Eyes Cool

Ακριβώς για να σταματήσουμε να κινούμαστε προς τα εκεί γίνεται όλο αυτό.
ECTS + credits κτλ = τρέχα να μαζέψεις περισσότερες μονάδες από κάθε κωλοσεμινάριο που θα βρεις μπροστά σου,
για να αποκτήσεις bonus credits. Κι αν αύριο μεθαύριο δεν έχεις δουλειά, ε δεν έτρεξες/πλήρωσες αρκετά μάλλον.

Υπέροχο.
ACE
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #70 on: September 04, 2011, 13:47:47 pm »

Απο την αλλη, ειδικα στην επιστημη του μηχανικου, η συνεχης ενημερωση ειναι αναγκαια. Καταλαβαινω, οτι δεν συγκρινονται ολα τα σεμιναρια του κοσμου, με το πτυχιο, αλλα μην φτανουμε στην αλλη ακρη, να δαιμονοποιουμε την δια βιου μαθηση...

Ερχεται μια μερα...
fourier
Guest
« Reply #71 on: September 04, 2011, 14:01:29 pm »

Quote from: ACE on September 04, 2011, 13:47:47 pm
Απο την αλλη, ειδικα στην επιστημη του μηχανικου, η συνεχης ενημερωση ειναι αναγκαια. Καταλαβαινω, οτι δεν συγκρινονται ολα τα σεμιναρια του κοσμου, με το πτυχιο, αλλα μην φτανουμε στην αλλη ακρη, να δαιμονοποιουμε την δια βιου μαθηση...

Δεν την δαιμονοποιούμε, ίσα ίσα θέλουμε να την εξυψώσουμε, εξασφαλίζοντας
- το ουσιαστικό της περιεχόμενο, ότι θα είναι όντως μάθηση, δλδ μόρφωση, και όχι συλλογή πληροφοριών και κωλόχαρτων)
- και τις συνθήκες στις οποίες θα παρέχεται: Δηλαδή από δημόσια ιδρύματα, εντελώς δωρεάν, με την εξασφάλιση ότι θα μπορούν να την παρακολουθούν ολοκληρωμένα όσοι την χρειάζονται χωρίς να τίθεται πρόβλημα επιβίωσης των ιδίων ή της οικογένειάς τους.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #72 on: September 04, 2011, 14:09:30 pm »

Κανείς δεν δαιμονοποιεί την δια βιου μάθηση γενικά και αόριστα.

Η δια βίου πρέπει να γίνει με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη των πανεπιστημίων. Να πηγαίνεις σε κάποιο πανεπιστήμιο στο οποίο (χωρίς δίδακτρα και αηδίες) να μπορείς να ενημερωθείς για τις νέες εξελίξεις.

Όμως η εκπαιδευτική απορύθμιση άλλο πράματα λέει: Μετά από τις 180 ECTS του Bsc, θα μαζεύεις ECTS και από κάθε σεμηνάριο που πήγες. Θες να πάρεις άλλα 5 ECTS? παρακολούθα πρόγραμμα εκμάθησης του cadence virtuoso για 600 ευρώ την ημέρα(τα νούμερα είναι αληθή). Θέλεις άλλες 3-4 ECTS? Πάνε στο τάδε ΙΕΚ ή στην σχολή του κόκκαλη, σκάσε ένα χιλιάρικο και μην μασάς, θα σου μάθουμε.

Το παραπάνω , πέραν του ταξικού κριτηρίου που βάζει(αν ο μπάρμπας σου έχει λεφτά τότε είσαι ΟΚ, αλλιώς την γάμησες) είναι και άκρως προβληματικά λόγω του κατακερματισμού της γνώσης. Το γνωστικό και επιστημονικό αντικείμενο είναι ενιαίο και δεν νοούνται αρλούμπες του στυλ "τώρα θα σου μάθω για τις εξελίξεις στα ψηφιακά, αλλά για την τεχνολογία κατασκευής δεν θα πούμε τίποτα". Γι αυτό και υπάρχει πρόγραμμα σπουδών στην σχολή και δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.

Πέραν τούτου η καθιέρωση των ECTS σαν κριτήριο για τα επαγγελματικά δικαιώματα καταργεί στην πράξη κάθε δικαίωμα συλλογικής διεκδίκησης για τους όρους και τις συνθήκες τις εργασίας. Αν δηλαδή εσύ έχεις 301 και εγώ 300 ECTS δεν μπορούμε να παλέψουμε μαζί για καλύτερους μισθούς και γενικά για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, γιατί δεν έχουμε την ίδια "κατάρτηση". Και επίσης μπαίνει και αντιπαραθετική λογική ανάμεσα σε συναδέλφους του επιπέδου "300 ECTS εσύ, 305 ECTS εγώ, είσαι πιο άσχετος/αμόρφωτος κτλ από μένα, άρα θα την βολέψω καλύτερα εγώ". Και εν τέλει αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των αφεντικών που ελεύθερα θα μας διασπούν και θα καταργούν ένα ένα τα δικαιώματά μας στο όνομα της "ανταγωνιστικότητας" και της "βιωσιμότητας"...

YARRRRRRRRRRRRRR
Μάρω
Guest
« Reply #73 on: September 04, 2011, 14:17:29 pm »

Συμφωνώ με fourier κ Φώτη
κ πέρα από το πρακτικό κομμάτι
πόσο μα πόσο χαζό/προσβλητικό ακούγεται το να μετράς τη "γνώση" σε credits?
Νιώθω λες κ βρίσκομαι μέσα σε κάποιο παιχνίδι του κυβερνοχώρου.
panos13
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #74 on: September 04, 2011, 14:57:01 pm »

Quote from: fourier on September 03, 2011, 21:18:49 pm
Δεν κάνω edit για να μη χαθεί:

Στην παρουσίαση αυτή του Labview είχα πάει την προηγούμενη χρονιά, που ήταν και η τελευταία που έγινε ολοκληρωμένη. (την αμέσως επόμενη ήταν που τη σπάσαμε)
Ήταν χυδαία, εντελώς εμπορική.
Ντάξει, βέβαια δεν είστε υποχρεωμένος να με πιστέψετε, και λόγω της ανοιχτής μου πολιτικής στράτευσης μπορείτε να αμφισβητήσετε την άποψή μου βάσει κινήτρων.
Ωστόσο, έστω κι έτσι, έχω άμεση εικόνα.
Ο φοιτητής δεν είχε να κερδίσει τίποτα απολύτως, όσα έμαθε για το εν λόγω λογισμικό από πλευράς "καθαρής διδασκαλίας", μπορούσε να τα μάθει από ένα βιντεάκι στο youtube - και με το παραπάνω!
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά να πώ και γω την άποψη μου! Smiley
Δεν αμφισβητώ στο ελάχιστο την άποψη σου και το κατα πόσο ήταν έτσι η παρουσίαση,και γιατί δεν έχω άλλη μαρτυρία και γιατί δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο να συνέβη και γιατί δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω.Αλλά πώς,ακόμα και το γεγονός πως ήταν χυδαία και εντελώς εμπορική,σου δίνει το 'δικαίωμα' να την σπάσεις?Και γιατί να το κάνεις?Με φαντάζομαι και εμένα να με αηδιάζει εύκολα το "αυτο το προγραμματάκι μας είναι τέλειο και πολύ καλύτερο απο του δίπλα και πάρτε και το demo δωρεάν κτλ" αλλά δεν παύει να έχει το διακίωμα να πει την βλακεία του.Τί πιο "ωραίο" από το να μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει στο πανεπιστήμιο και να θέσει σε ανοιχτή κριτική το oτιδήποτε θέλει να παρουσιάσει?Δεν είναι και μία απο τις πτυχές του άσυλου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών?Και με τον ίδιο τρόπο θα μπορέσει να έρθει και ο απέναντι να παρουσιάσει το δικό του και όλα αυτά είναι καθαρά θέμα επιλογής του οποιουδήποτε να τα παρακολουθήσει.Και με όλο αυτό θα υπάρξουν αρκετές αξιόλογες παρουσιάσεις που με την υπάρχουσα κατάσταση χάνονται.Και θα μπορούσε μετα να γίνει από φοιτητές π.χ. μία συζήτηση-παρουσίαση ελεύθερων (αντίστοιχων ή μη) προγραμμάτων.Όπως επίσης -νομίζω πως ειπώθηκε κιόλας- αν φανεί πως δεν είχε κάτι να προσφέρει η όλη παρουσίαση θα απαξιωνόταν από τους ίδιους τους φοιτητές και δεν θα ξανακαλούνταν η συγκεκριμένη εταιρία.(Προφανώς μιλάμε για καταστάσεις που δεν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις το τάδε εργαλείο της τάδε εταιρίας για να περάσεις το όποιο μάθημα,εκεί αλλάζει το θέμα αλλά δεν νομίζω πως τέθηκε τέτοιο ζήτημα.)

Όσο για τα ects συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με godhatesusall. Smiley

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Up Print
Jump to: