• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:59:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:59:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 113
Total: 185
Gagauss
jkara
anstaik
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
aorologas
giorgos_skl
Petran25
gntitsios
jimalexoud
Chaidec
Evripidis
Nikos_313
thanosn
pdiamantis
george14
vaggelis.ntokas
Nikos.Ts
geo66
papajohnn06
Antreas17
Antigoni
Chr1sgr
vasilis saitis
Mr Z
gp6
soktas
Annapar
cremidhs
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
JiMan5
NickSpan
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
noys
naoumvogia
evax
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
Nikolas Tsamitros
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Συγκοινωνίες και Μέσα Μεταφοράς (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ  (Read 29192 times)
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Νέες αυξήσεις στον ΟΑΣΘ
« Reply #120 on: March 06, 2011, 18:02:21 pm »

pragmatika, ta post tou arashi de diabazontai, den ksero giati sunexizo na prospa9o
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #121 on: March 06, 2011, 18:16:17 pm »

1) Από πού κι ως πού το να λυπηθείς τον αντίπαλο είναι "μικροαστισμός"; Μεγαλοψυχία θα το έλεγα.

2) Σε ποιον απευθύνεσαι επιτέλους; Γιατί τη λες στον inco; Αυτός απλά μετέφερε την είδηση! Εκτός βέβαια αν ο inco είναι ο επιβάτης της ιστορίας (οπότε τίθεται το ερώτημα πού το ξέρεις εσύ).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #122 on: March 06, 2011, 18:22:22 pm »

1) Και ξαναλεω μεγαλοψυχια ειναι να του χαριστουν  οι 2 μερες φυλακιση που θα ετρωγε και τα δικηγορικα του ΟΑΣΘ

που ειναι ουτως η αλλως εταιρικα εξοδα ?

2) Κανουμε γενικη συζητηση, πανω σε αυτα που γραφει ο inco, θα προσεξες οτι ουτε τη λεω σε κανεναν ατομικα

μονο για να την πω, ουτε σκοπευω να ψεξω αμεσα καποιον απλα επειδη λεει τη γνωμη του...

(αυτα τα αφηνω σε αλλους  Kiss )

クリスチネットあなたの者だから...
arashi
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #123 on: March 06, 2011, 18:24:41 pm »

Quote from: Grecs on March 06, 2011, 18:00:29 pm
Προσωπικα κι εγω το ιδιο θα κανα γιατι δε γουσταρω ουτε τους μπατσους ουτε τα δικαστηρια. Μου φτανει μονο να ξερει ο ελεγκτης οτι αν θελω μπορω να τον τρεξω.

Εντιτ: αναγνωριζω οτι  πολλοι ελεγκτες δε γουσταρουν αυτο που κανουν, αλλα ειναι υποχρεομενοι ανα το κανουν, οποτε το θεωρω μλκια να το παρατραβαω εφοσον γλυτωνω το προστιμο.

Θα το σχολιασω με βαση αυτο που λεει η Νεσσα οκ?

Δεν ειναι προσωπικο γιατι δεν σε ξερω.

Που σταματαει το μπλεξιμο και που αρχιζει το οτι κατι πρεπει να γινει.

Δλδ μας εχει περασει η νοοτροπια οτι αμα κανεις μηνυση μπλεκεις με μπατσους και δικαστηρια και γιαυτο να μην κανουμε τιποτα???

Και οσο για τους ελεγκτες , αρχισαμε παλι τη συζητηση καποιοι μπατσοι ειναι καλοι και καποιοι ασφαλιτες.,....(?)

Κανουμε κυκλους  και παλι κυκλους και παλι κυκλους....

クリスチネットあなたの者だから...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #124 on: March 06, 2011, 18:55:52 pm »

Quote from: arashi on March 06, 2011, 18:22:22 pm
μεγαλοψυχια ειναι να του χαριστουν  οι 2 μερες φυλακιση που θα ετρωγε

Δεν είναι;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
arashi
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #125 on: March 06, 2011, 18:56:49 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 06, 2011, 18:55:52 pm

Δεν είναι;

Μιλαμε και οι δυο για το μαγικο ποσο των 6 ευρω ετσι, το ξερεις?

クリスチネットあなたの者だから...
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #126 on: March 06, 2011, 19:03:59 pm »

Δεν αναγνωριζω την εξουσια ουτε των μπατσων ουτε των δικαστηριων και οσο μπορω να αποφευγω τα παρε δωσε μαζι τους θα το κανω. Δε μιλαω καπου για μπλεξιμο αρχηγε μου.

Το τι πρεπει να γινει ειναι στην ευχερια του καθενος και στην συνειδηση του στα αρχιδια μου οι νομοι που ψηφιζονται απο τα λαμογια της βουλης.

Ελεγκτης και μπατσος πιστευω εχουν ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ διαφορα οποτε νομιζω εισαι τερμα φειλ(για μενα ο "καλος μπατσος" δεν υπαρχει γιατι οταν πεσεις στην δεξαμενη με τα σκατα γινεσαι ενα με αυτα). Βεβαια αν καποιος ειναι αρχιδακι και το καταλαβαινεις αυτο απο αυτα που λεει και πραττει μπορει και να το παρατραβηξεις.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
arashi
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #127 on: March 06, 2011, 19:11:26 pm »

Quote from: Grecs on March 06, 2011, 19:03:59 pm
 Δεν αναγνωριζω την εξουσια ουτε των μπατσων ουτε των δικαστηριων και οσο μπορω να αποφευγω τα παρε δωσε μαζι τους θα το κανω. Δε μιλαω καπου για μπλεξιμο αρχηγε μου.

Το τι πρεπει να γινει ειναι στην ευχερια του καθενος και στην συνειδηση του στα αρχιδια μου οι νομοι που ψηφιζονται απο τα λαμογια της βουλης.

Ελεγκτης και μπατσος πιστευω εχουν ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΗ διαφορα οποτε νομιζω εισαι τερμα φειλ(για μενα ο "καλος μπατσος" δεν υπαρχει γιατι οταν πεσεις στην δεξαμενη με τα σκατα γινεσαι ενα με αυτα). Βεβαια αν καποιος ειναι αρχιδακι και το καταλαβαινεις αυτο απο αυτα που λεει και πραττει μπορει και να το παρατραβηξεις.

Ναι ωραια , επειδη μια χαρα ξερεις ποιος εισαι και τι πιστευεις.

Καποιος ομως που δεν ξερει/ δεν ειναι σιγουρος/ ειναι απολιτικος κτλ κτλ  δεν το βλεπει ετσι, σκεφτεται ΠΟΛΥ πιο απλα.

Μιλαω για απλες αναλογιες

クリスチネットあなたの者だから...
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #128 on: March 06, 2011, 19:18:00 pm »

Ε ωραια εγω σου μιλαω για μενα και οτι συμφωνω με την κινηση του τυπα απο το ιντυμιντια και οτι εισαι φειλ που λες για μικροαστισμο και μλκιες επειδη δεν τρεξανε τους ελεγκτες και τους μπατσους.  Σου πα εμενα μου φτανει να μην πληρωσω το προστιμο εγω και οι συνεπιβατες μου και να ξερουν οι ελεγκτες οτι δε μασαμε απο νταηλικια.

Ε και εγω τι να κανω για καποιον που δε ξερει/ δεν ειναι σιγουρος / ειναι απολιτικος κτλ κτλ ???? Στο χερι του ειναι να ασχοληθει και να διαμορφωσει αποψη. Δε σε πιανω.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #129 on: March 06, 2011, 19:22:40 pm »

Quote from: arashi on March 06, 2011, 18:56:49 pm
Quote from: Nessa NetMonster on March 06, 2011, 18:55:52 pm

Δεν είναι;

Μιλαμε και οι δυο για το μαγικο ποσο των 6 ευρω ετσι, το ξερεις?

Ποια 6 ευρώ; Για τον ελεγκτή δε μιλάμε;

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #130 on: March 09, 2011, 12:37:49 pm »

Υποθέτω ότι εννοεί εξαγοράσιμη ποινή δύο ημερών.

Αράσι, δε νοιώθεις.

Φαντάσου πως είναι, να πηγαίνεις στην δουλειά σου, και να σου πει θα κάνεις αυτό και αυτό. Αν πάει να την σκαπουλάρει ο λαθρεπιβάτης, τον ματσακώνεις και περιμένεις τους μπάτσους. Θα έχεις 5 ευρώ το κεφάλι.
Εκεί που στα αρχίδια σου τα πρόστιμα, τους κοπανάς, και γλυκαίνεσαι.

Έρχεται η μέρα όμως, που για εξασφαλίσεις αυτά τα 5 ευρώ, θα σε απειλήσει ο άλλος ότι θα σε πάει στο τμήμα, θα τραβιέσαι όλη την ημέρα (πάνε τα πεντάευρα από τα πρόβατα) και μπορεί να έχεις και μια μαλακία στο κεφάλι σου, για κάνα χρόνο, να πηγαίνεις σε δικαστήρια να τελειώνει η κωλοϋποθεση και να κάνουν αποχή οι δικηγόροι ή να βάζουν φανταστικές βόμβες.

Αν την πάθουνε 2-3, πιστεύεις ότι θα συνεχίζουν να κρατάνε κλειδωμένο τον κόσμο στα λεωφορεία παρά την θέληση τους?
Εκεί που κάνεις την δουλίτσα σου και αναπολείς την γυναικούλα σου ή τον αντρούλη σου, τα παιδάκια σου, τον ΚΑΝΑΠΕ σου, να καταλήξεις στο τμήμα? Αυτοφοράκιας και έτσι?

byeeee
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #131 on: March 15, 2011, 16:35:06 pm »

ΑΠΟ http://epibates-thess.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΣΑΜΠΑΤΖΟΥ‏
Λάβαμε αυτό το μειλ από φίλη επιβάτισσα:

Tην Δευτέρα στις 5 το απόγευμα σχόλασα, και πήρα το λεωφορείο από Πειραιά προς Νίκαια. Στην επόμενη στάση μπήκαν 2 ελεγκτές. Στην δήλωση μου ότι δεν έχω εισιτήριο, μου ζήτησαν τα στοιχεία μου. Αρνήθηκα να τα δώσω, λέγοντάς τους ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, εκτός αν ανάμεσα στους επιβάτες υπάρχει αστυνομικός. Αμέσως πήραν τηλέφωνο στην αστυνομία λέγοντας το περιστατικό. Μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο, σηκώθηκα χαμογελώντας και πάτησα το κουμπί για να κατέβω.

Μπήκαν μπροστά στην πόρτα, και μου είπαν ότι δεν με αφήνουν, μέχρι να έρθει η αστυνομία, ενώ συγχρόνως ακινητοποίησαν το λεωφορείο. Τους είπα ότι είμαι μέλος της κίνησης ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ότι αυτό που κάνω είναι πολιτική πράξη άρνησης στο χαράτσι των αυξήσεων και ζήτησα ήρεμα από τον οδηγό να μου ανοίξει την πόρτα, λέγοντας και στους 3 ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να περιμένω, και ότι είναι παράνομο να με κρατούν. Αρνήθηκαν, και τότε εγώ πήρα τηλέφωνο την αστυνομία, και έδωσα το νούμερο του λεωφορείου, της γραμμής και σε ποιο σημείο ήμασταν εκείνη την ώρα, ζητώντας να έρθουν αμέσως, γιατί τελείτε εις βάρος μου αδίκημα παράνομης κράτησης. Αμέσως μετά, ζήτησα τα στοιχεία τους, κι αυτοί αρνήθηκαν. Τους ενημέρωσα, πάντα ευγενικά και ήρεμα, ότι θα περιμένουμε μεν μαζί την αστυνομία, αλλά αμέσως μετά το αστυνομικό τμήμα, εγώ μεν θα πάω σπίτι μου, αυτοί δε και οι 3, θα κρατηθούν αυτόφωρο.

Ω! του θαύματος, ο οδηγός χωρίς να πει τίποτα , πήγε το λεωφορείο αμέσως στην στάση και άνοιξε τις πόρτες. Κατεβήκαμε ακριβώς μπροστά στην είσοδο super market, όπου και στέκονταν υπάλληλοι που άρχισαν να παρακολουθούν το σκηνικό φωνάζοντας συγχρόνως και συναδέλφους τους. Είπα στους ελεγκτές να περιμένουν να καλέσω και τον δικηγόρο μου. Τους γύρισα την πλάτη 1 λεπτό για να μιλήσω σε σύντροφο του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οπότε και ακούω γέλια και φωνές. Γύρισα και είδα με έκπληξη ότι οι ελεγκτές είχαν εξαφανιστεί!!! ‘ Οσον αφορά τον κόσμο μέσα στο λεωφορείο, ναι μεν δεν μίλησε κανείς υπέρ μου, κανείς όμως δεν είπε κουβέντα που ακινητοποιήθηκε το λεωφορείο, και όλοι ήταν παγωμένοι και έκπληκτοι. Οι υπάλληλοι του super market, με έβαλαν στην μέση ζητώντας να μάθουν περισσότερα για το τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση, και κάποιοι μάλιστα ήταν σχετικά ενημερωμένοι.

Παρά το γεγονός της συμμετοχής μου από την αρχή στις κινητοποιήσεις στα διόδια και τα λεωφορεία, ήταν η πρώτη φορά που αντιμετώπισα μόνη μου ελεγκτές. ‘Ενοιωσα φόβο και ντροπή, όμως σκέφτηκα ότι έχω και δίκιο. Και πιστέψτε με, η ικανοποίησή που ένοιωσα μετά ήταν μεγάλη. Το μόνο λάθος μου, ήταν ότι όταν ζήτησα τα στοιχεία των ελεγκτών, δεν ζήτησα και στοιχεία από επιβάτες. Δεν πειράζει, πρωτάρα ήμουνα. Την επόμενη όμως??

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #132 on: March 16, 2011, 18:53:18 pm »

Δηλαδή αν δούμε παρόμοιο σκηνικό οι επιβάτες να αντιδράσουμε στην καθυστέρηση του λεωφορείου.
Σωστό. Θα το κάνω.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #133 on: March 18, 2011, 13:12:40 pm »

Το κίνημα πολιτικής ανυπακοής "Δεν Πληρώνω", που εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον κρατικό μηχανισμό. Μέχρι τώρα, όλες οι μορφές αντίδρασης των πολιτών (απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις κ.λπ.) ήταν γνωστές και αντιμετωπίσιμες από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.
Αυτή όμως η νέα, συνειδητή πολιτική δράση, που εκδηλώνεται με τη μορφή της άρνησης πληρωμής, ως κάτι άγνωστο για τα ελληνικά δεδομένα, φόβισε όσο τίποτε άλλο την κυβέρνηση. Ο φόβος του «αγνώστου» ήταν που την οδήγησε εσπευσμένα να ποινικοποιήσει την αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου στα ΜΜΜ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα νίκη των σκοπίμως αποκαλούμενων «τζαμπατζήδων». Διότι η ποινικοποίηση δεν αποσκοπεί στην οικονομική προστασία των οργανισμών που παρέχουν συγκοινωνιακό έργο, αλλά στην καταστολή ενός νέου κινήματος που σαν ιός εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.

Δεν μπορούσε να χωρέσει στην κρατική «λογική» ότι ο μέχρι τώρα φιλήσυχος πολίτης, ο σίγουρος ψηφοφόρος τους, ο αιώνια κατευνασμένος και πολιτικά ευνουχισμένος, θα τολμούσε να κάνει την υπέρβαση και να φωνάξει με όλη τη δύναμη της ψυχής του «Δεν σας πληρώνω, ρε».
Έπρεπε άμεσα να βρεθεί τρόπος, ώστε να επιστρέψει ο αφυπνισμένος και νεοεξεγερμένος Έλληνας στον καναπέ του.
Τι ισχύει μετά την ποινικοποίηση
Έτσι, με μια πρόχειρη σε αιτιολογία τροπολογία, ψηφίστηκε από τη Βουλή η επαναφορά του άρθρου 391 Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο: « Όποιος χρησιμοποιεί μέσο δημόσιας συγκοινωνίας που προορίζεται για κοινή χρήση χωρίς να καταβάλλει αντίτιμο εισιτηρίου οποιασδήποτε μορφής, τιμωρείται με κράτηση ή με πρόστιμο. Η ποινική δίωξη ασκείται μετά από έγκληση.»
Σύμφωνα με το νόμο, όταν ο ελεγκτής κομίστρου θελήσει να επιβάλει πρόστιμο σε επιβάτη που δεν είναι κάτοχος εισιτηρίου, πρέπει ο παραβάτης να του επιδείξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του ή άλλο έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύονται αυτά. Αν αρνηθεί να το κάνει, τότε ο ελεγκτής δικαιούται να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικών οργάνων.

Σε περίπτωση που ο επιβάτης αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του στους ελεγκτές, δεν τελεί το αδίκημα της απείθειας, καθώς οι ελεγκτές κομίστρου δεν είναι υπάλληλοι κατά την έννοια του άρθρου 13 του Ποινικού Κώδικα, αλλά απλοί πολίτες. Το αδίκημα αυτό τελείται μόνο όταν ο πολίτης αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του σε κάθε αστυνομικό όργανο ή σε ανακριτικό υπάλληλο, κατά τη διάρκεια νομίμου ελέγχου.
Από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται η υποχρέωση του επιβάτη να περιμένει την άφιξη της αστυνομίας ούτε και να οδηγηθεί, παρά τη θέλησή του, από τον ελεγκτή στο αστυνομικό τμήμα.

Αν ο επιβάτης δηλώσει ότι επιθυμεί να εξέλθει από το λεωφορείο, δεν έχει κανένας πολίτης το δικαίωμα (ελεγκτής, οδηγός, σταθμάρχης, ιδιωτικός αστυνομικός κ.λπ.) να του απαγορεύσει την ελευθερία των κινήσεών του. Δεν μπορεί να τον εμποδίσει με οποιοδήποτε τρόπο, να τον δεσμεύσει ή να τον συλλάβει, καθώς οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα σύλληψης για πταισματικές και μάλιστα κατ' έγκληση διωκόμενες παραβάσεις.
Αν περιοριστεί ο επιβάτης με οποιοδήποτε τρόπο που του περιορίζει την ελευθερία της κίνησης, σύμφωνα με την ελεύθερη βούλησή του, τότε διαπράττεται εις βάρος του το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης (άρθρο 325 Π.Κ.). Στην περίπτωση αυτή, ο επιβάτης αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα να καλέσει την αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι διαπράττεται αυτόφωρο αδίκημα και να ζητήσει την άμεση επέμβαση και σύλληψη των υπαιτίων.

Οι αστυνομικοί, που θα επιληφθούν του συμβάντος, είναι υποχρεωμένοι να συλλάβουν τους υπαίτιους της παρανόμου κατακρατήσεως και να ακολουθήσουν εις βάρος τους την αυτόφωρη διαδικασία. Είναι, επίσης, υποχρεωμένοι, σύμφωνα με το άρθρο 95, παρ.4 του 141/1991 Προεδρικού Διατάγματος, να ζητήσουν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των παρευρισκομένων αυτόπτων μαρτύρων, προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν για τα πραγματικά περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Ο ανακριτικός υπάλληλος, που θα επιληφθεί της υποθέσεως, ή το αστυνομικό όργανο που συνέλαβε το δράστη επ' αυτοφώρω έχει υποχρέωση να τον φέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα, μαζί με την έκθεση για τη σύλληψη και τη βεβαίωση του αδικήματος, που πρέπει υποχρεωτικά να συντάξει.
Αν οι αστυνομικοί δεν ενεργούν τα νόμιμα, τότε διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και -υπό προϋποθέσεις- και το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Επειδή το αδίκημα της παρανόμου κατακρατήσεως είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο, η αναφορά του πολίτη προς τις Αρχές και η μαρτυρική του κατάθεση είναι αρκετά για το σχηματισμό δικογραφίας και την άσκηση της ποινικής δίωξης. Δεν απαιτείται, δηλαδή, να υποβληθεί από τον πολίτη έγκληση (μήνυση), ώστε να υποχρεωθεί να καταβάλει παράβολο αξίας 100 ευρώ. Αν ο πολίτης επιθυμεί να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση της ηθικής του βλάβης, τότε απαιτείται να καταβάλει παράβολο αξίας 50 ευρώ. Η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και η καταβολή του παραβόλου μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μεταγενέστερο χρόνο, έως την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Διώκονται όσοι δεν πληρώνουν;
Αναφορικά με την τέλεση του πταίσματος της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου, σύμφωνα με το άρθρο 409 Κ.Π.Δ. «σε περίπτωση αυτόφωρου πταίσματος, επιτρέπεται η σύλληψη του δράστη από κάθε αστυνομικό όργανο που έσπευσε ή από ανακριτικό υπάλληλο, μόνο για τη βεβαίωση της ταυτότητάς του ή την άμεση εισαγωγή του σε δίκη, όποτε αυτή είναι δυνατή».

Παράλληλα, το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται κατ' έγκληση και δεν επιτρέπεται η σύλληψη του δράστη πριν από την υποβολή της. Ο ελεγκτής, για να υποβάλει έγκληση, θα πρέπει να έχει ειδική εντολή και εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του εκάστοτε οργανισμού ΜΜΜ, στην οποία να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του μηνυόμενου, - πράγμα σχεδόν αδύνατον, γιατί μέχρι τη στιγμή του συμβάντος δεν μπορούν να γνωρίζουν το όνομα του «παραβάτη» επιβάτη.

Πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατη η σύλληψη και η άμεση εισαγωγή με την αυτόφωρη διαδικασία σε δίκη κάποιου πολίτη για πταίσμα.
Η ποινή που μπορεί να επιβληθεί για το αδίκημα της αποφυγής πληρωμής εισιτηρίου είναι είτε κράτηση από μία έως τριάντα ημέρες είτε πρόστιμο από 29 έως 590 ευρώ. Το αδίκημα παραγράφεται μετά από ένα έτος.
Η κυβέρνηση, προκειμένου να «υπερασπίσει τα συμφέροντα του κράτους», ενεργοποιεί, για άλλη μια φορά, όλες τις μορφές εξουσίας που διαθέτει έναντι των πολιτών, τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική. Ας μην ξεχνά, όμως, ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία».

Της Βάννας Ζαφειροπούλου.
* Η Βάννα Ζαφειροπούλου είναι μέλος της «Νομικής Αλληλεγγύης Δικηγόρων Θεσσαλονίης»
« Last Edit: March 18, 2011, 13:21:06 pm by inco » Logged

inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #134 on: March 23, 2011, 11:36:40 am »

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ
Ξέρουμε ότι, όταν οι πρακτικές της τρόικα, θα χτυπήσουν και την πόρτα, των απλών εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, τότε θα κατανοήσουν τους αγώνες μας και το τι πραγματικά σημαίνει η λέξη« ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»…

Το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με την από 18-3-2011, ανακοίνωση του, αποφάσισε την ακινητοποίηση, των λεωφορείων, «σε περίπτωση που εισέρχονται, οργανωμένες ομάδες του τύπου ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», προφασιζόμενοι, την προστασία του επιβατικού κοινού.

Είναι προφανές, ότι οι ενέργεια αυτή αποσκοπεί, στην ταλαιπωρία και αγανάκτηση του επιβατικού κοινού, προκειμένου να το στρέψουν, ενάντια στην κίνηση μας, που παλεύει για φθηνότερες συγκοινωνίες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η απόφαση αυτή, πάρθηκε παραμονή, της 19ης Μαρτίου, ημέρα κοινής δράσης και πορείας, των ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, με κατοίκους και φορείς, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πολλές άλλες συλλογικότητες της πόλης μας, που παλεύουν για την προάσπιση του σιδηροδρόμου, των συγκοινωνιών και των δρόμων, ως δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Η προβοκατόρικη όμως ενέργεια του ΟΑΣΘ, έπεσε στο κενό, γιατί το μένος του επιβατικού κοινού, στράφηκε εναντίον των οδηγών κι έγιναν αυτοί, οι αποδέκτες της οργής του.

Ειδικότερα, στο λεωφορείο της γραμμής 56, επιβιβάστηκαν το Σάββατο 19/3/2011 περίπου στις 11π.μ., μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων Ωραιοκάστρου, οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια στο επιβατικό κοινό και καλούσαν στην υποδοχή των κατοίκων και φορέων δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, μπροστά στον ΟΣΕ, στην πορεία που θα ακολουθούσε και στην μετέπειτα δράση μας στα λεωφορεία.
Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο και ανακοίνωσε, ότι αν δεν κατέβουν από αυτό, τα μέλη της πρωτοβουλίας, δεν θα συνεχίσει την πορεία του. Τα μέλη της πρωτοβουλίας Ωραιοκάστρου, του δήλωσαν ότι δεν συνομιλούν μαζί του, καθώς δεν θέλουν να αποσπαστεί η προσοχή του, από την οδήγηση και του ζήτησαν να συνεχίσει την πορεία του.

Ο οδηγός ήταν αδιάλλακτος και δεν δεχόταν να εκτελέσει την εργασία του. Τότε ο κόσμος αγανακτισμένος, φώναζε στον οδηγό να συνεχίσει, λέγοντας ότι δεν τον ενοχλούν, αυτοί που μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια και δεν έχει κανένα δικαίωμα, να ακινητοποιεί το λεωφορείο, γιατί κάνει παρακώλυση συγκοινωνιών. Τα μέλη της πρωτοβουλίας Ωραιοκάστρου, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία βλέποντας την αδιαλλαξία του οδηγού, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να διευκρινισθεί η υπόθεση. Τα μέλη της πρωτοβουλίας, ζήτησαν και έγινε η καταγραφή του περιστατικού, στο βιβλίο συμβάντων.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δεκάδες μέλη των ΕΠΙΒΑΤΩΝ και των υπολοίπων πρωτοβουλιών, που συμμετείχαν στην πορεία, για το σιδηρόδρομο, περίμεναν στην στάση της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος της Αριστοτέλους, την άφιξη των λεωφορείων, προκειμένου να επιβιβαστούν και να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια στους υπόλοιπους επιβάτες. Επί μισή περίπου ώρα, σκοπίμως ο ΟΑΣΘ, δεν έστελνε λεωφορεία, για να μην πραγματοποιηθεί η δράση και να αναγκαστεί ο κόσμος να αποχωρήσει. Οι συμπολίτες μας, που επί αρκετή ώρα περίμεναν στην στάση, φώναζαν αγανακτισμένοι, κατά του ΟΑΣΘ, αντιλαμβανόμενοι την σκοπιμότητα, δεδομένου ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός και δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, αφού η πορεία δεν κινήθηκε, καθ’ όλου επί της οδού Μητροπόλεως, αλλά κάθετα στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Τελικά, κατευθυνθήκαμε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ήταν η αφετηρία, χωρίς να κλείνουμε τον δρόμο. Στην αρχή όταν κάποια μέλη των ΕΠΙΒΑΤΩΝ, προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, ο οδηγός δεν άνοιγε τις πόρτες. Κατόπιν επιβιβαστήκαμε σε διάφορα λεωφορεία, πραγματοποιώντας την δράση μας.

Στην γραμμή 5, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, κοντά στον Λευκό Πύργο, λέγοντας ότι δεν θα συνεχίσει, αν δεν κατεβούμε. Τότε οι υπόλοιποι επιβάτες, ούρλιαζαν προς τον οδηγό, ότι αυτό που κάνει, είναι παράνομο, καθώς είχαν πληρώσει εισιτήριο και είχαν ήδη ταλαιπωρηθεί, αρκετή ώρα. Διαμαρτύρονταν μαζί μας, για τις αυξήσεις των εισιτηρίων και για την ποιότητα των συγκοινωνιών. Τελικά αφού καλέσαμε την αστυνομία, ήρθαν τα όργανα της τροχαίας, οι οποίοι παρατήρησαν έντονα τον οδηγό, λέγοντας του, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να σταματάει το λεωφορείο, όπου αυτός θέλει, ότι διαπράττει παρακώλυση συγκοινωνιών κι αν δεν συνεχίσει την πορεία του, θα αναγκαστούν να τον συλλάβουν.

Προφανώς και οι υπόλοιποι οδηγοί, ενημερώθηκαν για το συμβάν, οπότε στους συναγωνιστές μας, που επιβιβάστηκαν στην γραμμή 14, ο οδηγός έκλεισε τις πόρτες του λεωφορείου και δεν τους άφηνε να κατέβουν, όταν έφτασαν στο τέρμα! Μόλις όμως αντιλήφθηκε, ότι καλούσαν σε συμπαράσταση, τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος, καθώς και δικηγόρους, κανάλια και αστυνομία, άνοιξε αναγκαστικά τις πόρτες, προκειμένου να αποβιβαστούν, φοβούμενος της συνέπειες.

Τελικά ο ΟΑΣΘ, κατάφερε να οδηγήσει το συνδικάτο των εργαζομένων, ενάντια στην κίνηση «ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ», αλλά με την τακτική του, το οδήγησε και ενάντια σε όλο επιβατικό κοινό της πόλης. Τελικά, πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι…….

Μάλλον ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, δεν έχει ενημερώσει τα μέλη του, ότι τους είχαμε προσκαλέσει, στην ιδρυτική συνέλευση μας, προκειμένου να συμμετέχουν και να αγωνιστούμε μαζί, ενάντια στην μνημονιακή και κρατική πολιτική, που αυξάνει τα εισιτήρια και μειώνει τις αποδοχές τους και τις θέσεις εργασίας τους, όπως κάνουν οι συνάδελφοι τους στην Αθήνα.

Δεν θέλουμε να έχουμε καμία διένεξη, με τους απλούς εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, αλλά με αυτούς που τους κατευθύνουν, ώστε να δρουν ενάντια στις διεκδικήσεις των επιβατών, προασπίζοντας έτσι, μόνο τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων, της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Ας σκεφτούν λοιπόν, ποιανού συμφέροντα, εξυπηρετεί το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με αυτού του είδους τις αποφάσεις. Τα δικά τους ή άλλων.

από επιβάτες

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 14 Go Up Print
Jump to: