• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:14:44 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:14:44 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 49
Guests: 105
Total: 154
Yamal
andripappa
fpapat
thaliatsk
georgepana9
chaniotism
Spyridon01101
Thanasis_pap
Stathiss
georgy
ValKar
Maximos7
Elenit
nikos.a
Deviate
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Summand
theofr
dinoschalv
mprova
kostas1507
chrisg
lasef
Saint_GR
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa  (Read 11480 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa
« Reply #30 on: March 02, 2006, 14:25:17 pm »

Quote from: Zarathoustra on March 02, 2006, 11:53:05 am
Τελικά με λίγη φαντασία (και με αρκετά μεγάλη δόση ιδεολογίας) οποιοδήποτε έγκλημα, ή βίαιη συμπεριφορά μπορεί να βαφτιστεί "πολιτική πράξη".

Η αναγνωριση της πολιτικης υποστασης οποιασδηποτε πραξης (ακομα και του χτυπηματος με το σιδηρολοστο) δεν θελει "φαντασια", θελει πολιτικη μορφωση. Θελει πολλες ωρες μελετης ιστοριας, πολιτικης, οικονομιας, κοινωνιολογιας... Αλλα πανω απ' ολα θελει απεγκλωβισμο απο τη νοσηρη πραγματικοτητα του "εγω"... "Εγω μονο", "εγω ξερω", "εγω οριζω", "εγω αποφασιζω", "εγω επιβιωνω", "εγω............."

Φυσικα τιποτε απο τα παραπανω δεν ειναι χαρακτηριστικο της γενιας μας, οποτε η οποιαδηποτε αποπειρα συνθεσης σκεψης καταληγει σε αφορισμους και δογματισμους...

Το οτι μια πραξη αποκαλειται "εγκλημα" απο την χριστιανικης καταγωγης αστικη δικαιοσυνη, δεν σημαινει πως το δαιμονοποιουμε κιολας... Υπαρχουν κι αλλοι τροποι να κοιταξει κανεις τον κοσμο καταματα, οπως επισης μπορει και να μην τον κοιταξει καν.
Ειναι επισης φαινομενο του καπιταλισμου μας, η ψευδαισθηση, η φαντασιωση της ασφαλειας.
Βαφτιζεις μια πραξη "εγκλημα", και αμεσως αισθανεσαι ασφαλης. Κρυβεσαι, ουτε καν πισω απ' το δαχτυλο σου, κρυβεσαι πισω απο μερικους φθογγους που παραγεις με τη φωνη σου, μια εικονα καταγγελιας στην τηλεοραση. Και φυσικα, θρασυδειλος οπως σου εμαθε το συστημα, δεν τολμας να πολεμησεις τους δαιμονες σου, αλλα περιμενεις νταβατζηδες να κανονισουν για σενα: Μπατσους, ασφαλιτες, καραβαναδες, αντιτρομοκρατικες... Σε ακραιες περιπτωσεις προσευχεσαι για... τους εξωγηινους, την ομαδα Ε απο την Ανδρομεδα και τον Σειριο, να ενεργοποιησουν το DNA σου...

"Μοιαζουν στη θεση τους σωστα, κι ωραια βολεμενα" τελικα... Ολα ταιριαζουν μεταξυ τους...

Βαλτε το καλα στο μυαλο σας:
Το να αποκαλεσουμε απλα μια ομαδα περιθωριακων "εγκληματιες", το να προσκυνησουμε τους μπατσους για να τους συλλαβουν, το να αυξησουμε τα κατασταλτικα μετρα εναντιον τους, δεν σημαινει πως θα γλιτωσουμε κι απ' αυτους... Γιατι ακομα κι αν τους εξαφανισουμε απο το προσωπο της γης, ακομα κι αν τους εξοντωσουμε ή αν τους κλειδαμπαρωσουμε στα μπουντρουμια, θα συνεχισει να μας στοιχειωνει το φαντασμα* τους, η ιδεα τους, η θυμιση τους...

Κι αυτο γιατι το προβλημα το εχουμε εμεις, η αρρωστη κοινωνια μας, στην οποια ωσαν μεταλλαγμενοι επιβιωνουμε υγιως!

Εαν η οργανωση της κοινωνιας, η αντιμετωπιση των προβληματων δεν γινει με σωστο, οργανωμενο και επιστημονικο τροπο, σωτηρια δεν υπαρχει!
Ο μονος δρομος ειναι η σκληρη δουλεια!
Καθε τετοιο φαινομενο, καθε εξαρση εγκληματικης βιας, εχει κατι να μας πει! Ας αρχισουμε να εργαζομαστε σοβαρα πανω στη βαση, στην αιτια του προβληματος, προτου το ξεσπασμα παρει διαστασεις εξεγερσης και γενικευθει... Γιατι μετα, ουαι ημιν!

Ο abbis, στο topic που μιλουσαμε για την εξεγερση στη Γαλλια, ανεβασε μια σειρα αρθρων του Ριζοσπαστη σχετικα με την εξεγερση, τις ευθυνες των γαλλικων κομματων (και του ΚΚ)... Ανοιξτε τα στραβα σας και διαβαστε τα!

* Τη λεξη φαντασμα μου αρεσει να την θεωρω συνθετη: Το ασμα, δηλαδη το τραγουδι, της φαντασιας!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #31 on: March 02, 2006, 14:39:07 pm »

H βία όταν απευθύνεται άμεσα εναντίον της ζωής ή της σωματικής ακαιρεότητας είναι πάντα εγκληματική φίλτατε Αλιάκμων. Όπως και να το δεις.

Δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο αόριστα.

Δεν θέλω να βαφτίσω κανέναν ως εγκληματία, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν συμμετείχαν όλοι όσοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο στέκι στις βιοπραγίες.
(δε μπορεί να είναι τόσο απόλυτα συγκεντρωμένη η ηλιθιότητα, γιατί η βία με αυτό τον τρόπο είναι ηλιθιότητα)
 Ούτε θα πω ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Αυτό είναι άθλιος παραλογισμός που δε μπορώ να ανεχτώ.

Και δυστυχώς ούτε και έχω και κάποια σοβαρή αντιπρόταση...

Οπότε δεν λέω και άλλα...

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #32 on: March 02, 2006, 15:50:32 pm »

Quote from: Turambar on March 02, 2006, 14:39:07 pm
H βία όταν απευθύνεται άμεσα εναντίον της ζωής ή της σωματικής ακαιρεότητας είναι πάντα εγκληματική φίλτατε Αλιάκμων. Όπως και να το δεις.

Δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο αόριστα.

ΟΚ λοιπον. Δηλαδη αν καποιος σου επιτεθει με ενα λοστο για να σου σπασει το κεφαλι, εσυ δεν θα τον χτυπησεις επειδη το θεωρεις εγκληματικο, σωστα?

Δεν θα αναφερθω σε αμυντικους ή απελευθερωτικους πολεμους, σε επαναστασεις και ανταρτικα...
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #33 on: March 02, 2006, 16:14:01 pm »

Και φυσικα, θρασυδειλος οπως σου εμαθε το συστημα, δεν τολμας να πολεμησεις τους δαιμονες σου, αλλα περιμενεις νταβατζηδες να κανονισουν για σενα: Μπατσους, ασφαλιτες, καραβαναδες, αντιτρομοκρατικες...

Εδώ δεν είναι θέμα θάρους, ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο δικός μου ρόλος είναι να ασχολούμαι με την επιστήμη μου(προς το παρόν), ο αγρότης με τα χωράφια του και η αστυνομία με την άσκηση βίας. Βίας όμως που εγώ ως πολίτης της έχω δώσει το δικαίωμα να ασκεί, έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι να μπορούν να ασχοληθούν με άλλα πιο ευχάριστα και εποικοδομητικά πράγματα.
Και φυσικά η αστυνομία δεν δρά ανεξέλεγκτα, αλλά ελέγχεται από την δικαιοσύνη, την γραφειοκρατία, τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.

Όσο και αν δεν συμπαθούμε τους μπάτσους αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε σε μια κοινωνία όπου η δικαιοσύνη αποδίδεται με αυτοδικία και οι νόμοι αντικαθίστανται από τον νόμο του Lynch ή τον νόμο της ζούγκλας.
aliakmwn
Guest
« Reply #34 on: March 02, 2006, 16:19:12 pm »

Quote from: Zarathoustra on March 02, 2006, 16:14:01 pm
ο καθένας έχει τον ρόλο του. Ο δικός μου ρόλος είναι να ασχολούμαι με την επιστήμη μου(προς το παρόν), ο αγρότης με τα χωράφια του και η αστυνομία με την άσκηση βίας. Βίας όμως που εγώ ως πολίτης της έχω δώσει το δικαίωμα να ασκεί, έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι να μπορούν να ασχοληθούν με άλλα πιο ευχάριστα και εποικοδομητικά πράγματα.

Ω θεε μου τι διαβαζουμε εδω μεσα................

Grin
Cyberkat
Guest
« Reply #35 on: March 02, 2006, 16:37:50 pm »

Τι θα έλεγε ο Ζαρατούστρα του Νίτσε αν άκουγε τον Zarathoustra του forum:

"Μα ο Ζαρατούστρα γιόμισε θλίψη κι είπε στην καρδιά του:

Δεν με καταλαβαίνουνε: δεν είμαι το στόμα γι' αυτά τ' αυτιά.
Έζησα φαίνεται πάρα πολύ στο βουνό, άκουσα πάρα πολύ τα ρυάκια και τα δέντρα: και τώρα τους μιλώ σα σε γιδοβοσκούς.
Γαλήνια είναι η ψυχή μου και φωτεινή σαν το βουνό το πρωί. Μα αυτοί νομίζουν ότι είμαι ψυχρός κι ένας χλευαστής που κάνει φριχτά αστεία.
Και τώρα με κοιτάζουνε και γελούν. Κι ενώ γελούν με μισούν κι από πάνω. Πάγος είναι το γέλιο τους."

Τάδε έφη Ζαρατούστρα
Ο πρόλογος του Ζαρατούστρα (5)

Άντε γεια τώρα. Αφήνω την βία στην αστυνομία και πάνω να αφιερωθώ στην επιστήμη.  Grin Grin Cheesy Cheesy
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #36 on: March 02, 2006, 17:36:22 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 02, 2006, 10:23:10 am
Τα παιδιά που φοβούνται να καταθέσουν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτούν; Πολύ κρίμα... μας κάνουν ό,τι θέλουν τελικά. Αν είναι δυνατόν bang_head
Πολύ σωστό και κρίμα αν ισχύει.

Quote from: aliakmwn on March 02, 2006, 14:25:17 pm
Το οτι μια πραξη αποκαλειται "εγκλημα" απο την χριστιανικης καταγωγης αστικη δικαιοσυνη, δεν σημαινει πως το δαιμονοποιουμε κιολας... Υπαρχουν κι αλλοι τροποι να κοιταξει κανεις τον κοσμο καταματα, οπως επισης μπορει και να μην τον κοιταξει καν.
Ειναι επισης φαινομενο του καπιταλισμου μας, η ψευδαισθηση, η φαντασιωση της ασφαλειας.
Δε μπορώ να δεχτώ ότι η επίθεση κατά της ζωής κάποιου δεν είναι έγκλημα. Όσον αφορά την κλοπή, αυτό είναι άλλη ιστορία. Και πάλι όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εις βάρος ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κατάντια της κοινωνίας.
Έχω τη νοοτροπία -που μπορεί να φάει το κεφάλι μου στο τέλος- ότι δεν κινδυνεύω, γιατί κανείς δεν έχει το κίνητρο να μου κάνει κακό. Στη χειρότερη περίπτωση να με ληστέψει -μπορεί στο κάτω κάτω να τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από μένα.
Την Παρασκευή διαπίστωσα ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι κι εγώ στην εντατική, χωρίς μάλιστα να προλάβω να καταλάβω το λόγο.
Δεν είμαι τόσο ικανός να διατυπώσω εγώ -το έχουν κάνει άλλοι- τις αρχές που πρέπει να βασιστεί η ιδανική κοινωνία. Αν το έκανα όμως, θα έβαζα ως πρώτη και κύρια το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Quote from: aliakmwn on March 02, 2006, 14:25:17 pm
Βαφτιζεις μια πραξη "εγκλημα", και αμεσως αισθανεσαι ασφαλης. (...)
Βαλτε το καλα στο μυαλο σας:
Το να αποκαλεσουμε απλα μια ομαδα περιθωριακων "εγκληματιες", το να προσκυνησουμε τους μπατσους για να τους συλλαβουν, το να αυξησουμε τα κατασταλτικα μετρα εναντιον τους, δεν σημαινει πως θα γλιτωσουμε κι απ' αυτους... Γιατι ακομα κι αν τους εξαφανισουμε απο το προσωπο της γης, ακομα κι αν τους εξοντωσουμε ή αν τους κλειδαμπαρωσουμε στα μπουντρουμια, θα συνεχισει να μας στοιχειωνει το φαντασμα* τους, η ιδεα τους, η θυμιση τους...
Συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι λύση αυτή. Ούτε πιστεύω ότι φταίνε όλοι αυτοί οι "περιθωριακοί" για όσα έγιναν. Για μένα το ιδανικό θα ήταν να τιμωρηθούν μόνο αυτοί που φταίνε, οι άλλοι ας μείνουν στα λυώμενα, ας κάνουν ότι θέλουν. Γίνεται όμως κάτι τέτοιο; Από την άλλη, είναι σωστό να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που μπορεί να κατέστρεψαν μία ολόκληρη ζωή; Και δε μιλάω για τιμωρία με την έννοια της εκδίκησης, αλλά ως προσπάθεια να διασφαλιστεί αυτή η φαντασίωση, η ασφάλεια των αθώων.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #37 on: March 02, 2006, 17:43:28 pm »

Το συγκεκριμένο στέκι μπορεί να μη συμμετείχε μαζικά στην επίθεση (βασικά έτσι κι αλλιώς ό,τι να ναι είναι δεν πρόκειται για κάποια συλλογικότητα, ούτε πολιτικό χώρο) αλλά για μένα ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Δεν είναι δυνατόν μήνες τώρα να ανέχεσαι αλήτες και δολοφόνους να συχνοτίζονται μαζί σου, να μη κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις, να το παίζεις σύντροφος και έτσι έμεσα (αν όχι άμεσα - γιατί ακούσαμε πολλά από αυτά τα άτομα, μέχρι και το ότι ήρθαν να βοηθήσουν τους "φίλους" τους που τους είπαν ότι τους την έπεσαν φασίστες...) ουσιαστικά να γίνεσαι συνένοχος. Έπαθαν ό,τι τους άξιζε και το ξέρουν και οι ίδιοι

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #38 on: March 02, 2006, 18:44:43 pm »

Έχω βαρεθεί να ακούω για "θρασύδειλους". Θρασύδειλος ο ένας, θρασύδειλος ο άλλος. Φτάνει πια! Η λέξη αυτή επινοήθηκε από τους ίδιους ηλίθιους που εφήυραν και τη "δίκαιη μάχη". Επιτέλους, δεν υπάρχει δίκαιη μάχη! Είναι οξύμωρο. Ή δικαιοσύνη θα έχεις (δηλαδή καθαρό και ευθύ διάλογο με σεβασμό προς τον άλλο, χωρίς εκφοβισμό και παιχνίδια δύναμης) ή μάχη (οπότε και παλεύεις ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ - άμα θες πχ να σκοτώσεις κάποιον, είτε του δώσεις την ευκαιρία να αμυνθεί, είτε δεν του τη δώσεις, είναι το ίδιο "έντιμο"). Εμείς τώρα δεν κάνουμε διάλογο, δίνουμε μάχη (ό,τι είχαμε να πούμε δημοκρατικά το είπαμε με τις αποφάσεις των συλλόγων μας). Άρα δεν έχουμε καμία ανάγκη να είμαστε δίκαιοι. Είτε πας να τους διώξεις εσύ, είτε φωνάξεις την αστυνομία, είναι το ίδιο "έντιμο". Είτε πας να τα σπάσεις όσο είναι μέσα, είτε όταν λείπουν, είναι το ίδιο "έντιμο". Αμάν με τις ηλίθιες αυταπάτες σας.

Φυσικά, για άλλους λόγους, θα προτιμούσα να καταφέρουμε να τους διώξουμε μόνοι μας... για να αποδείξουμε σε όλους - και πρώτα από όλα στον εαυτό μας - ότι το φοιτητικό κίνημα είναι δυνατό!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #39 on: March 02, 2006, 19:04:27 pm »

Όντως, Αλέξη! Από την άποψη του τί περιμένεις να γίνει όταν κάποιος ανοίγει ένα σακούλι - ή ένα κεφάλι - έπαθαν ό, τι τους άξιζε. Ωστόσο, το ξαναλέω ότι εμένα άλλο με απασχολεί - και σε αυτό συμπλέω με τον Αλιάκμονα, αν και όχι  παράλληλα ακριβώς, όπως και ο ίδιος ξέρει.  Wink

Τα θέματα που ανοίγουν με την ενέργεια που έγινε είναι πολλά και πάρα πολύ σύνθετα. Εμένα με στενοχώρησε κυρίως το ότι 4 μέρες συζητήσεων στο πολυτεχνείο, στα φόρουμ και στις λίστες ( έστω, κατά Δημάκη και αυτό καλό είναι ) νομίζω ότι δεν οδήγησαν παρά ελάχιστα άτομα να επανεξετάσουν τις απόψεις τους. Όπως λέει και ένας φίλος μου, έβλεπα "ταγμένους" παντού. Και ο καθείς φαντασιωνόταν - για να μην πώ μαλακιζόταν με - τη δικιά του  ιδέα για λύτρωση, και την "επιβολή" της υλοποίησής της. Πού είναι η στοιχειώδης λογική, οέο; Φτάνω στο σημείο να αμφισβητήσω το αν αυτή υπάρχει τελικά, ή μάλλον στο ότι σίγουρα δεν είναι η κυρίαρχη ιδιότητα της ανθρώπινης νόησης.

Τέσπα, για να μην αερολογώ, το σκάω: Θέλει σκληρή δουλειά! Από τη στιγμή που κάποιος καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν προκύπτει έτσι από μόνο του μέσα στην κοινωνία ( για να το θέσω αλλιώς, ότι υπάρχει ένας, έστω σκιώδης και μερικός, ντετερμινισμός στο πώς αυτή λειτουργεί ), πρέπει να δει τί θα κάνει για να επηρεάσει και να προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα στη βάση του. Και εδώ έρχεται η προσωπική μου άποψη στο πώς: με τη δημιουργία ομάδων, συλλογικοτήτων οι οποίες συζητάνε και αναλαμβάνουν δράση - θετική δράση, όπως εκδηλώσεις και παρεμβάσεις. Και επειδή αυτό γίνεται ήδη, τουλάχιστο σε πολύ βασικό επίπεδο, πρέπει να προσπαθήσουμε τις ομάδες αυτές να τις διευρύνουμε και να τους δώσουμε αυτογνωσία*, ωστε να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Κατά τη γνώμη μου, έτσι θα επηρεαστεί και ο γύρω μας κόσμος, ο οποίος δυστυχώς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου στην πλειονότητά του. Οπότε ας συμμετέχουμε και ας οργανώνουμε, ο καθένας όπου θέλει και νιώθει ότι μπορεί! Υπάρχουν τουλάχιστον 5 πολιτιστικές ομάδες μόνο στο πολυτεχνείο, για να μην αναφέρω τις πολιτικές! Ακόμα και εγώ, που οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι με κατηγορούν για παρτακισμό, συνειδητοποίησα στην πορεία τη δύναμη και την ομορφιά αυτού του πράγματος. Ακόμα και εάν τελικά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, διότι ζούμε σε ταξική κοινωνία και τα καθάρματα που έχουν τα λεφτά έχουν και τη δύναμη. Ας αφήσουμε αυτούς και τους ταγμένους - εφησυχασμένους - λοβοτομημένους στη μιζέρια τους, και ας κανουμε κάτι όμορφο, όσοι καταλαβαίνουμε, με ανοικτό μυαλό. Όπως είπα, έχω την εντύπωση ότι αν το κάνουμε όσο δυνατόν καλύτερα, θα βρούμε κι άλλους μαζί μας.

* Αυτή η αυτογνωσία είναι το δυσκολότερο! Αλλά και το καλύτερο. Εγώ έναν τρόπο ξέρω για την απόκτησή της, γενικά: Συζήτηση και τριβή με καταστάσεις. Αν κανείς έχει να προτείνει κάτι άλλο...τόσο το καλύτερο!  Smiley

υ. γ.@Νέσσα: Ο Κέννυ ( δεν ξέρω πόσοι τον ξέρετε, είναι ένας αφρικανός μηχανολόγος ) είπε στο τέλος της 4ης συζήτησης ότι το φοιτητικό κίνημα πέθανε εκεί και τότε! Δε συμμερίζομαι την άποψή του. Νομίζω ότι ήταν ήδη νεκρό και εμείς απλά ασελγούσαμε στο πτώμα του. Εμένα όμως επίσης δε με ενδιαφέρει το κίνημα. Με ενδιαφέρει ο κάθε άνθρωπος, είτε μέσα από συλλογικότητες είτε μόνος του, να διαμορφώνει με θάρρος και σκέψη κάτι προσωπικό, ήτοι να αλλάζει τον εαυτό του. Μετά συζητάμε και για το κίνημα...  Wink
« Last Edit: March 02, 2006, 19:07:20 pm by KorkoLyk » Logged

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #40 on: March 02, 2006, 19:09:31 pm »

Όχι και νεκρό το φοιτητικό κίνημα. Τότε η χτεσινή πορεία που μάζεψε 800 άτομα τι ήτανε; Βρικόλακας ή ζόμπι;
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #41 on: March 02, 2006, 20:50:02 pm »

Nessa δεν κατάλαβες το λόγο για τον οποίο πήγαμε. Δεν πήγαμε για να αντεκδικηθούμε. Ξαναλέω, μπορεί να υπήρχε οργή που επηρέασε την απόφαση αλλά δεν πήγαμε για να ξεκαυλώσουμε (σορυ για την εκφραση). Πήγαμε για να δείξουμε έμπρακτα πως δεν χρειαζόμαστε κανέναν, πως μπορούμε μόνοι μας να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και πως η ανοχή μας τελείωσε. Εφαρμόσαμε το σύνθημα "καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας". Από εκεί και πέρα το ότι λείπανε απλά διευκόλυνε κατά πολύ τα πράγματα, ήταν το πρακτικό μέρος της υπόθεσης. Γιατί ούτε θέλαμε να πειράξουμε κανέναν.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #42 on: March 02, 2006, 21:16:45 pm »

OFF - TOPIC :

Βία - βία - βία ...

Τελικά, έτσι ήταν η ανθρωπότητα, ετσι είναι κι έτσι θα είναι ...
Αγνοήστε το πόστ δεν έχω να προτείνω τίποτα,μια διαπίστωση είναι...

Sad but true...

damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #43 on: March 02, 2006, 21:29:48 pm »

Έχω βαρεθεί να ακούω αυτόφωτους πομφόλυγες.
Να σας κάνω όλους μια ερώτηση. Αν ζούσατε το 1940 θα πολεμούσατε ή όχι τους Γερμανούς ;;(μην μου πει κανείς περί του φαντασιακού της πατρίδας, κ εγώ δεν πιστεύω αλλά λέμε τώρα)

Αν κάποιος έμπαινε σπίτι σας, τον ταΐζατε, τον ποτίζατε και μετά σας σκότωνε τη γυναίκα, σας έκλεβε και έφευγε τι θα κάνατε; Θα καθόσασταν με σταυρωμένα χέρια και λέγατε "όχι, εγώ πιστεύω στη μη-βία"; Θα λέγατε τα ίδια αεράτα που λέτε περί βίας; Ή θα τον σπάγατε (τουλάχιστον) στο ξύλο; Και αν πιστεύετε ότι είναι ακραίο το παράδειγμα με το σπίτι θα σας πω ότι όταν μιλάμε για άσυλο και για οικειοποίηση κοινωνικού χώρου σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε το πανεπιστήμιο σαν σπίτι μας.

Θα υπερασπιζόσασταν ή όχι τα κεκτημένα και την ελευθερία σας; Πραγματικά, θα καθόσασταν απαθείς και στωικοί και θα "γυρνούσατε και το άλλο μάγουλο";; Αυτά κάνει όμως η χριστιανική ηθική, τι να πω

Αυτά είναι μόνο δική μου άποψη, δεν ξέρω για τους άλλους που πήγαν, να μην παρεξηγιόμαστε δεν αντιπροσωπεύω κανέναν

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #44 on: March 02, 2006, 21:46:04 pm »

Σε αυτά που ρωτάς δεν ξέρω τι θα κανα.Μάλλον οι ακραίες καταστάσεις φέρνουν ακραίες αντιδράσεις.

Αλλα γιατί να ναι έτσι τα πράματα; Γιατί οι ανθρωποι ειναι τα μόνα όντα που αλληλοσκοτώνονται; Δεν τον αντέχω αυτό τον κόσμο...

Τελοσπάντων μια σκέψη έκανα. Δεν κατέχω λύσεις ουτε αγιος είμαι ...
« Last Edit: March 02, 2006, 22:04:43 pm by Karaμazoβ » Logged

Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: