• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:14:31 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:14:31 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 37
Guests: 114
Total: 151
christina02
myrtosa
μιλτοςμ
zgeorgitz
charbel
anon
dimitris585
kokkinosgior
Yamal
bougatsa
george14
iliaspapam
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
parvanitid
maestros
jim_sklab
Το παγώνι
victoria
Katarameno
dr.giorgos
0restis
Nekt
Zaxarenia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Down Print
Author Topic: Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?  (Read 16001 times)
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?
« Reply #45 on: September 01, 2010, 16:10:37 pm »

Μην ψάχνεις τη διαφορά των πανεπιστημίων στο επίπεδό τους. Είναι ανούσιο, γιατί υπάρχει μια πιο σημαντική διαφορά, για την οποία μίλησαν 2-3 από τους προηγούμενους.
Είναι η διαφορά οργάνωσης, νοοτροπίας κλπ

Στο imperial θα δουλεύουν όλα ρολόι, που σημαίνει ότι θα υπάρχει οργάνωση, υποδομές, μικρά τμήματα (φαντάζομαι) και οι καθηγητές θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Από την άλλη, αυτό θα αναγκάζει και σένα να είσαι εντάξει και να είσαι ένας συνεπέστατος φοιτητής. Έτσι, έχεις σχεδόν εγγυημένο το πτυχίο στα 4 χρόνια, έχοντας μάθει ό,τι ήθελε να σου προσφέρει η σχολή, αλλά έχοντας ακολουθήσει πιστά και το πρόγραμμα που αυτή ορίζει.

Στο ελληνικό πανεπιστήμιο τα πράγματα είναι τελειώς διαφορετικά. Τα πράγματα δε λειτουργούν βάσει ενός απαραβίαστου προγράμματος. Παρακολουθείς τα μαθήματα αν θες, κάνεις εργασίες αν θες, διαβάζεις για τις εξετάσεις αν θες και γενικά καθορίζεις εσύ πότε θα περάσεις το κάθε μάθημα. Μπορείς ένα εξάμηνο να ξεσκιστείς να διαβάσεις πολλά μαθήματα και ένα άλλο να αποφασίσεις ότι θα ασχοληθείς με την κιθάρα και την γκόμενά σου (ή με την πολιτική ή με τα ταξίδια ή με το μπάσκετ κλπ κλπ) και να παρατήσεις τελείως τη σχολή, ξέροντας ότι μπορείς να επιστρέψεις μετά από ένα εξάμηνο και να συνεχίσεις. Από την άλλη, όπως η σχολή δεν έχει αυστηρές απαιτήσεις από εσένα, έτσι κι εσύ δε θα βρίσκεις πάντα αυτό που θες. Η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών κάποιες φορές θα σου δημιουργούν προβλήματα, ενώ η διακοπή των μαθημάτων για διεξαγωγή συνέλευσης των φοιτητών και η κατάληψη της σχολής θα έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις μαθήματα ακόμη και αν εσύ δεν το θες.

Υπάρχουν άτομα που θεωρούν καλύτερο τον αγγλικό τρόπο όπου όλα λειτουργούν "ρολόι" και τους επιβάλλουν ένα πρόγραμμα. Υπάρχουν άλλοι που κερδίζουν περισσότερα από το 2ο τρόπο.
Διάλεξε το Imperial αν θέλεις να έχεις κάποιον να σε βάζει σε τάξη και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να πάρεις το πτυχίο σύντομα. Διάλεξε το Αριστοτέλειο αν θέλεις να καθορίζεις μόνος σου τις επιλογές σου και θέλεις στα φοιτητικά σου χρόνια να έχεις περισσότερη ελευθερία για άλλα πράγματα, ίσως με αντάλλαγμα το να καθυστερήσεις να πάρεις πτυχίο.

Μετά από όλα αυτά, φαντάζομαι είναι ξεκάθαρη και η απάντηση στο ερώτημα για το επίπεδο των σπουδών. Στο imperial είναι συγκεκριμένο, στο Αριστοτέλειο εξαρτάται από εσένα.

Εσύ, βέβαια, θα λάβεις υπόψη και το οικονομικό θέμα. Αλλά τη βαρύτητα αυτού την ξέρεις εσύ και οι γονείς σου.
« Last Edit: September 01, 2010, 16:13:19 pm by Junior » Logged
ant
Guest
« Reply #46 on: September 01, 2010, 16:23:37 pm »

Quote from: provataki on September 01, 2010, 15:39:08 pm
Quote from: Antίλογος on September 01, 2010, 15:05:56 pm
Συν το οτι εχω συζητησει με 2-3 που σπουδαζουν Αγγλια και τους ειδα πολυ χαρουμενους.  Smiley

και 'γω ειχα μιλησει με κατι παιδια που σπουδαζουν Αγγλια και ηταν μες την τρελή χαρά.
αλλά ολοι ηταν χαπάκιδες.  Tongue

τωρα που θυμαμαι με ποιους εχω μιλησει, σα να εχεις δικιο...  Shocked

πολυ σωστος ο Junior, +1 λοιπον!
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #47 on: September 01, 2010, 17:45:52 pm »

Ioannidi007 τέλη του μηνός φεύγει ο αδελφός μου στο Imperial London για διδακτορικό για 3 χρόνια, έχει τελειώσει πολιτικών μηχανικών εδώ στο ΑΠΘ.

Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει και σε ενδιαφέρει να ακούσεις την άποψη του πες μου να τον ρωτήσω, νομίζω είναι σε θέση να σου δώσει μια 'πρώτης γραμμής' άποψη ;-)

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #48 on: September 01, 2010, 18:07:43 pm »

Ioannidi 007 (κατά το Τζέμις Μπόντις 007? Tongue) ως αμετανόητος αιώνιος φοιτητής - κοπρόσκυλος που τα παράτησε κάποτε (μη με ρωτήσεις πότε ακριβώς, δεν κατάλαβα!  Cheesy  Grin) έχω να σου πω τα εξής: στο Ιμπεριαλιστικό Imperial προφανώς και είναι όλα πιο οργανωμένα κτλ κτλ. Αλλά τη φοιτητική ζωή που θα περάσεις στην Ελλάδα δε τη φτάνει ούτε κατά διάνοια η μίζερη φοιτητική ζωή που θα περάσεις με απίστευτο άγχος στα ξένα πανεπιστήμια. Το να τελειώσεις ένα Imperial ή και εγώ δεν ξέρω ποιο "μουράτο" πανεπιστήμιο εμένα (αν ήμουν εργοδότης) δεν θα μου έλεγε τίποτα. Θα προτιμούσα απόφοιτους Ελληνικών Δημόσιων Πανεπιστημίων. Επίσης επειδή πολλά πράγματα εξαρτώνται και από τα γκαφρά. Αν είναι να ζορίζεσαι μια ζωή και να μην σου περισσεύουν ποτέ λίγα χρήματα να το ρίχνεις που και που και λίγο έξω, τι θα καταλάβεις? Θα έχεις να λες με στόμφο "Έβγαλα το Imperial" αλλά μέσα σου θα λες: Και δεν πέρασα καθόλου καλά, δεν διασκέδασα, δεν ξεσάλωσα καθόλου... Εδώ μπορείς και να προσπεράσεις μια εξεταστική χωρίς τραγικές συνέπειες (πες πως ερωτεύτηκες βρε νιάτο και κοιτάς διαφορικές εξισώσεις και το μόνο που βλέπεις είναι το μωρό που σε τρέλλανε, τι να κάνουμε, και αυτά ανθρώπινα είναι). Εδώ δε θα κουνηθεί φύλλο. Εκεί (δεν είμαι σίγουρος, αλλά) μπορεί και να σε πετάξουν έξω.
2ον. Αν τελειώσεις το ΤΗΜΜΗΥ μπορείς να πας μετά εκεί για μεταπτυχιακό-διδακτορικό κτλ. Θα σου φανεί περίπατος. Δεν το λέω από προσωπική πείρα, αλλά από τους παλιούς συμφοιτητές μου.
ΥΓ: Μεταξύ μας: Συγκρίνονται οι ελληνίδες βρε με τα ξενέρωτα μπάζα της αλλοδαπής? Noob, ε noob. Νέωψ. Και πέρασες και Θεσσαλονίκη, όχι τίποτα άλλο, αλλά θα το πάρω προσωπικά  Angry αν επιλέξεις το Ιμπεριαλιστικό Κολλέγιον.  Tongue

Εδιτ:
Ποτέ δε με ενθουσίαζαν οι σπουδές στο εξωτερικό, μάλλον επειδή ήμουν μετανάστης 5 χρόνια στη Γερμανία  Puke μικρός και δεν ήθελα να ξαναξενιτευτώ.
« Last Edit: September 01, 2010, 18:30:39 pm by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Angie_Ann
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #49 on: September 01, 2010, 18:34:22 pm »

ΦΥΓΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!!!!!!!!!

Και τέλεια φοιτιτική ζωή θα περάσεις (ειδικά αν Θεσσαλονίκη πρόκειται να μείνεις με γονείς)! Έχει ένα σωρό έλληνες παντού αν σε ανησυχεί αυτό! (οργανώνουν ελληνικά πάρτυ κλπ) Αλλά γενικά, είναι γεμάτο από ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο! Θα περάσεις υπέροχα! Όλοι οι νέοι του κόσμου ωραία περνάνε ως φοιτητές! Δεν είμαστε μόνο εμείς... Smiley Όχι μόνο αυτά αλλά και θα έχεις τέλειο επίπεδο σπουδών, τα πάντα οργανωμένα χωρίς το χάος του τημμυ! Ειδικά στο Imperial College! Πραγματικά αν μπορούσα σηκωτό θα σε πήγαινα στο αεροδρόμιο! ΜΗΝ ακούς τίποτε και φύγε όπως είσαι! Δεν τα βγάζω απ' το μυαλό μου αυτά, μόλις γύρισα από την Αγγλία (εράσμους) και ειλικρινά εύχομαι να υπήρχε κάποιος να μου πει αυτά τα πράγματα όταν τελείωσα από τις Πανελλήνιες!

Επίσης, δικαιούσαι δάνειο από την αγγλική κυβέρνηση ως πολίτης μέλος της Ε.Ε για το Πανεπιστήμιο, το οποίο αρχίζεις να ξεπληρώνεις με ευνoικούς όρους όταν αρχίσεις να βγάζεις πάνω από 15000 λίρες το χρόνο! Το ξέρω από φίλους μου ότι 100% δικαιούσαι το δάνειο! Το έχουν πάρει! Οπότε μην σε φοβίζει τόσο το οικονομικό! Τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου μπορείς να τα πληρώσεις έτσι! (δεν πρόκειται ακριβώς για δανειο, κάποιοι δεν το ξεπληρώνουν ποτέ πχ.)

Γι' αυτό φύγε και μην ακούς τίποτε! Εδώ η σχολή είναι ενα χάλι και μισό. Μαθηματικά, μαθηματικά, μαθηματικά...Μέχρι και στα Δίκτυα Υπολογιστών αντί να μάθουμε 5 βασικές γνώσεις πιθανότητες κάνουμε! Στην Αγγλία αποκτάς πολύ πιο χρήσιμες γνώσεις, που αφορούν το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα δουλέψεις!

Ελπίζω να σε βοήθησα και καλές σπουδές! Smiley
« Last Edit: September 01, 2010, 18:36:38 pm by Angie_Ann » Logged
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #50 on: September 01, 2010, 18:38:36 pm »

Quote from: Angie_Ann on September 01, 2010, 18:34:22 pm

καλό το εράσμους ε?  Grin

It's alright
Angie_Ann
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #51 on: September 01, 2010, 18:48:45 pm »

Quote from: bjork on September 01, 2010, 18:38:36 pm
καλό το εράσμους ε?  Grin

φαίνεται πολύ;
   Tongue

Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #52 on: September 01, 2010, 19:07:28 pm »

Κατ'αρχάς συγχαρητήρια που πέρασες σε δύο πολύ καλές σχολές. :-)

Ως αισίως δέκα χρόνια μεγαλύτερή σου, απόφοιτος του ΤΗΜΜΥ και κάνοντας διδακτορικό μετά το μεταπτυχιακό μου στη Ζυρίχη, έχω να πω τα εξής:

Το επίπεδο σπουδών δεν είναι κακό στην Ελλάδα, και τα παράπονα που ακούς για τη δυσκολία και τα μαθηματικά είναι κοινά όπου και να πας. Εντούτοις, συμφωνώ με τον Junior και για την οργάνωση και τα απρόβλεπτα συμβάντα στην Ελλάδα. Συνολικά, σχεδόν με κάλυψε.

Έχω μόνο μερικά πράγματα να προσθέσω. Αυτή τη στιγμή, όπως ίσως ξέρεις, τα ελληνικά πολυτεχνεία διατηρούν ακόμη το πενταετές δίπλωμα μηχανικού, προερχόμενο παραδοσιακά από την κεντρική Ευρώπη, και δεν το έχουν σπάσει ακόμη σε Bachelor και Master όπως μάλλον όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. (Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνεις εδώ μίνιμουμ πέντε χρόνια, σε αντίθεση με την Αγγλία). Υπάρχει ένα ατέρμονο πέρα-δώθε με το υπουργείο ως προς την αναγνώριση του διπλώματος ως μάστερ, και δεν θα έβαζα στοίχημα ότι το θέμα θα έχει λυθεί σύντομα. Πρακτικά, λόγω εργασιακής ανασφάλειας, επιθυμίας για κάτι παραπάνω, ψαξίματος για διδακτορικό, όλο και περισσότεροι απόφοιτοι των ελληνικών πολυτεχνείων πηγαίνουν μετά το δίπλωμά τους για ένα μάστερ στο εξωτερικό. Αυτό μας κάνει έξι με εφτά χρόνια μίνιμουμ. Φυσικά και οι Έλληνες που πηγαίνουν στο εξωτερικό τα πηγαίνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξαιρετικά στις περαιτέρω σπουδές, είναι όμως και μεγαλύτεροι. Δεν είμαι βέβαιη ότι ο παραπάνω αυτός χρόνος δικαιολογείται, ιδίως όταν ντε φάκτο αναγκάζεσαι να τον κάνεις.

Το Imperial έχει εξαιρετική φήμη, θέση σε rankings και τα λοιπά. Δεν έχω σπουδάσει εκεί, η πολύ περιορισμένη εικόνα μου από αποφοίτους δικούς του, του UCL και του Cambridge με τους οποίους έχω συνεργαστεί είναι πολύ καλή. Όμως εξηγούμαι: πολύ καλά μυαλά, καλές σπουδές και αξιόλογη έρευνα μπορεί κανείς να βρει όπου και να είναι. Όμως, σε κάποια μέρη έχει περισσότερες ευκαιρίες (μετάφραση: καλύτερες υποδομές, περισσότερα ερευνητικά αντικείμενα, καλύτερη επαφή με άλλα πολύ καλά πανεπιστήμια). Το αν θα τις χρησιμοποιήσει είναι πάντοτε στο χέρι του.

Το Λονδίνο είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, αν και πανάκριβη και επομένως δύσκολη για κάποιον πιεσμένο οικονομικά - εντούτοις πιστεύω πως είναι κέρδος το να ζεις σ'ένα τέτοιο μέρος και να γνωρίζεις ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου. Η φοιτητική ζωή είναι παντού διαφορετική, από την άλλη δεν ξέρω και κανέναν ξένο που να μην ερωτεύτηκε ή να μην έκανε φίλους κατά τη διάρκεια των σπουδών του απλά επειδή σπούδαζε εκεί κι όχι στον ομφαλό της γης, για τ'όνομα του Θεού.

Συνοπτικά: με το χέρι στην καρδιά, θα έτεινα προς το Imperial. Smiley Αν, όμως, οι οικονομικές ή οικογενειακές συνθήκες είναι τέτοιες που δεν σου το επιτρέπουν, μην αισθάνεσαι ότι έχασες την ευκαιρία σου (στην ηλικία σου άκουγα ως Αθηναία πολλά δραματικά για το ΕΜΠ σε σχέση με το ΑΠΘ). Το τι θα κάνεις από εδώ και πέρα είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι σου.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #53 on: September 01, 2010, 19:24:58 pm »

Αν σε παίρνει από οικονομικής πλευράς πάνε Αγγλία. Μια χαρά θα περάσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσεις καλά. Τουλάχιστον όλοι όσοι ξέρω πέρασαν καλά. Θα κάνεις φίλους, θα κάνεις παρέες απ'όλο τον κόσμο και το Λονδίνο είναι ωραία πόλη.

Σίγουρα θα είναι λίγο πιο πιεσμένο το πρόγραμμα καθώς εκεί δεν έχεις πολλά περιθώρια αποτυχίας σε εργασίες, εξετάσεις κτλ αλλά και το Imperial είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα Kat. Όχι ότι εδώ είναι άσχημα σαν πανεπιστήμιο και σαν ζωή...αλλά με το χέρι στην καρδιά κι εγώ Αγγλία ψηφίζω.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
iason1907
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

vive le sport!

View Profile
« Reply #54 on: September 01, 2010, 19:31:52 pm »

Μια ερωτηση.. λετε για τελειο επιπεδο σπουδων.. εχετε παει στο ιμπεριαλ και ξερετε?
εγω για την συγκεκριμενη σχολη δεν εχω ακουσει αυτο ακριβως.. δεν εβγαλα το συμπερασμα οτι ειναι το τελειο επιπεδο!! Γενικα για προπτυχιακα δεν αξιζει εξω, οτι προβληματα εχεις εδω λιγο πολυ τα εχεις και εκει! Κρατα τα χρηματα για ενα καλυτερο μεταπτυχιακο, μετραει πολυ περισσοτερο απο τις προπτυχιακες και για το αν θα σε παρουνε μην αγχωνεσε.. χρημα να εχεις να διαθεσεις και ολα γινονται  Wink

AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #55 on: September 01, 2010, 20:31:38 pm »

Για μισό λεπτο

Άλλο το να σπουδάζει καποιος στο εξωτερικό και άλλο το να πάει για βολτίτσα με το ερασμους.

Οποιαδήποτε απόφαση και να λάβεις πρεπει πρώτα να ζυγίσεις προσεκτικά το κόστος ζωής, τις ιδιοτροπίες της σχολής/χωρας, τις υποχρεώσεις που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.
Σίγουρα η απόφαση που θα παρει δε πρεπει με τπτ να βασίζεται στο πόσο γαμάτη φοιτητική ζωή θα κανει καποιος και το αν εχει μαθηματικα ή οχι η σχολή. Εσυ δε γουσταρεις τα μαθηματικα ας πουμε, ναι δεκτο. Ο φιλος μπορει να γουσταρει ομως

Anyway επειδή τυχαίνει ο αδερφος μ να σπουδαζει όχι σε αλλη χώρα αλλά σε άλλη ήπειρο, τα ελληνικά πάρτυ, τα κλαμπ, η πρακτική άσκηση εκει που εμεις κανουμε θεωρία, το σπουδαιο όνομα του πανεπιστημίου είναι η καλή όψη του νομίσματος που καθε χώρα προβάλει (εμμεσως από το ερασμους και αλλα τετοια προγραμματα)
Η αλλη οψη περιλαμβάνει αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό και το σπιτι σου, περιοδους που φιλοι σου θα τελειωνουν και θα μενες χωρίς παρεα, οικονομική ανεξαρτησία ως ενα βαθμό (και παράλληλα να φροντίζεις για τα οικονομικα σου), αυξημένες υποχρεώσεις ως προς τη σχολή σου (κακα τα ψεματα εξω μπορεί η σχολή να είναι φοβερή αλλά να χρειαστεί να μείνεις κανα2 μέρες στο εργαστήριο για να τελειώσεις την εργασία του καθηγητή)

Το καλύτερο είναι να ακούσει πολλές γνώμες τόσο από άτομα που σπούδασαν έξω και γύρισαν εδώ όσο και από άτομα που πήγαν έξω για μεταπτυχιακά/διδακτορικά

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #56 on: September 01, 2010, 20:35:00 pm »

Quote from: AgentCain on September 01, 2010, 20:31:38 pm

Για μισό λεπτο

Άλλο το να σπουδάζει καποιος στο εξωτερικό και άλλο το να πάει για βολτίτσα με το ερασμους.

Οποιαδήποτε απόφαση και να λάβεις πρεπει πρώτα να ζυγίσεις προσεκτικά το κόστος ζωής, τις ιδιοτροπίες της σχολής/χωρας, τις υποχρεώσεις που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις.
Σίγουρα η απόφαση που θα παρει δε πρεπει με τπτ να βασίζεται στο πόσο γαμάτη φοιτητική ζωή θα κανει καποιος και το αν εχει μαθηματικα ή οχι η σχολή. Εσυ δε γουσταρεις τα μαθηματικα ας πουμε, ναι δεκτο. Ο φιλος μπορει να γουσταρει ομως

Anyway επειδή τυχαίνει ο αδερφος μ να σπουδαζει όχι σε αλλη χώρα αλλά σε άλλη ήπειρο, τα ελληνικά πάρτυ, τα κλαμπ, η πρακτική άσκηση εκει που εμεις κανουμε θεωρία, το σπουδαιο όνομα του πανεπιστημίου είναι η καλή όψη του νομίσματος που καθε χώρα προβάλει (εμμεσως από το ερασμους και αλλα τετοια προγραμματα)
Η αλλη οψη περιλαμβάνει αποκλειστική ευθύνη για τον εαυτό και το σπιτι σου, περιοδους που φιλοι σου θα τελειωνουν και θα μενες χωρίς παρεα, οικονομική ανεξαρτησία ως ενα βαθμό (και παράλληλα να φροντίζεις για τα οικονομικα σου), αυξημένες υποχρεώσεις ως προς τη σχολή σου (κακα τα ψεματα εξω μπορεί η σχολή να είναι φοβερή αλλά να χρειαστεί να μείνεις κανα2 μέρες στο εργαστήριο για να τελειώσεις την εργασία του καθηγητή)

Το καλύτερο είναι να ακούσει πολλές γνώμες τόσο από άτομα που σπούδασαν έξω και γύρισαν εδώ όσο και από άτομα που πήγαν έξω για μεταπτυχιακά/διδακτορικά

το πρωτο γαμάτο ποστ που κανεις.  Grin

bay bay timy.
vasmil
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #57 on: September 01, 2010, 20:37:00 pm »

Λοιπόν ας πω και γω τη γνώμη μου αν και με κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά παραπάνω.

Καταρχήν, για να είναι του οποιουδήποτε η άποψη 100% έγκυρη θα έπρεπε να έχει σπουδάσει και εδώ και στο Imperial, εμείς που σπουδάζουμε εδώ ξέρουμε καλά μόνο πως είναι στο ΑΠΘ και για την Αγγλία μόνο να φανταστούμε μπορούμε από πληροφορίες και ιστορίες άλλων. Οπότε μη βασιστείς αποκλειστικά σε όσα σου λέμε εμείς αλλά πάρε γνώμη και από κάποιον Έλληνα που να τελείωσε εκεί.

Όσον αφορά το τι μαθαίνεις, θα μιλήσω με μια παρομοίωση   Cool
Φαντάσου λοιπόν τις γνώσεις του ηλεκτρολόγου μηχανικού ως ένα δέντρο που έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια απο τη ρίζα, σε κλαδιά, μικρότερα κλαδιά και τελικά στα φύλλα, τα οποία συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Η ρίζα φύτρωσε το 18ο-19ο αιώνα (ή νωρίτερα) όταν ανακαλύφθηκαν τα ηλεκτρικα φορτία. Από τότε το δέντρο μεγαλώνει συνεχώς, οι διακλαδώσεις πολλαπλασιάζονται και σήμερα μπορείς να χαθείς μέσα σε αυτό το δέντρο (κοινώς το αντικείμενό μας είναι τεράστιο και υπάρχει μεγάλη εξειδίκευση).
Στην αγορά εργασίας του εξωτερικού ψάχνουν για άτομα που κατέχουν τα ψηλά κλαδιά. Αν όχι τα ψηλότερα, τουλάχιστον κάποια αρκετά ψηλά (για το τι ψάχνει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα άστο!)

Τώρα στο ελληνικό πανεπιστήμιο μαθαίνεις πάρα πολλά για τη ρίζα, τα χαμηλά κλαδιά και τα βασικά τους παρακλάδια. Δε φτάνεις ίσως τόσο ψηλά όσο φτάνουν αλλού, αλλά 5 χρόνια σπουδών σε φτάνουν σε ένα επίπεδο από όπου μπορείς με λίγη ακόμα προσπάθεια να φτάσεις στην κορυφή. Και το κυριώτερο, στις ρίζες και τα χαμηλά κλαδιά στηρίζεται όλο το δέντρο.
Μπορεί να μην έχεις μάθει την κορυφή αλλά έχεις μάθει να στηρίζεσαι, έχεις μάθει τη φιλοσοφία, έχεις μάθει αυτά με τα οποία μπορείς να πας ψηλότερα. Ίσως να μην μπορείς να κάνεις τίποτα βγαίνοντας στην αγορά εργασίας (η μισή μας γκρίνια οφείλεται σε αυτό το γεγονός, η άλλη μισή στο ότι τα μαθήματα είναι επιεικώς παλούκια), αλλά μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με 1-2-3 μήνες εντατικής πρακτικής εκπαίδευσης

Στο εξωτερικό (έτσι ακούγεται, μπορεί να μην είναι έτσι) περνάς γρήγορα-γρήγορα τη ρίζα, τα κλαδιά κτλ και τρέχουν να σε ανεβάσουν στα φύλλα. Ακολουθείς μια πιο στενή πορεία σε ένα-δυο βασικά κλαδιά (ενώ στην Ελλάδα παίρνεις λίγο απόλα) και τελικά φτάνεις στα φύλλα αλλά ξέρεις να κάνεις μόνο τα φύλλα. Είσαι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος, τέλειος στη δουλειά του και μόνο στη δουλειά του. Σίγουρα δεν έχεις σφαιρικές γνώσεις του αντικειμένου, και μπορεί αν δεις μερικούς παραπάνω μαθηματικούς τύπους να παλαβώσεις (ενώ εδώ παλαβώνεις από χαρά αν δε δεις τύπους!). Από την άλλη βρίσκεις δουλειά εύκολα και  αποφεύγεις όλη τη θεωρία που θα μάθαινες εδώ. Αυτή η άποψη περί εξωτερικού είναι η στερεότυπη στο ελληνικό πανεπιστήμιο, σίγουρα όμως έχει μια δόση αλήθειας, καθώς οι ξένοι καθηγητές λένε ότι φοιτητές από Ελλάδα που πηγαίνουν εκεί για μεταπτυχιακά είναι πολύ καλά καταρτισμένοι (σε σχέση με φοιτητές από άλλες χώρες γίνεται προφανώς η σύγκριση).

Ένα αυτό.
Από κει και πέρα, το οτι θα πας σε μία ξένη χώρα, σε άγνωστο μέρος, χωρίς να ξέρεις καλά καλά τι πρόκειται να συναντήσεις οπωσδήποτε δημιουργεί κάποιο φόβο-άγχος στον καθένα μας (σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο), κάτι το οποίο συνειδητά ή ασυνείδητα δρα ανασταλτικά προς το να φύγεις έξω. Γνώμη μου είναι να μην δώσεις σημασία σε τυχόν τέτοια αισθήματα αλλά να προσπαθήσεις να κρίνεις από τα άλλα δεδομένα. Αν πας έξω, όλα αυτά θα έχουν εξαφανιστεί μετά τις πρώτες 2 βδομάδες. Επίσης, έχοντας εμπειρία από καλοκαιρινή πρακτική άσκηση στο εξωτερικό,
 μπορώ να σε βεβαιώσω ότι βγαίνοντας στο εξωτερικό ανοίγουν οι ορίζοντές σου. Κάνεις φίλους από όλα τα μέρη του κόσμου, περνάς απίστευτες στιγμές, αυτό είναι σίγουρο. Ακόμα εκτιμάς περισσότερο τα καλά της Ελλάδας μετά, γιατί μπορεί να μην είμαστε τόσο εξελιγμένοι αλλά ούτε το εξωτερικό είναι ο παράδεισος και υστερούν εκεί σε άλλους τομείς.

Πάντως είναι σίγουρα δύσκολη η απόφαση. Οπότε ότι και αν κάνεις καλή τύχη!
Angie_Ann
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #58 on: September 01, 2010, 21:08:30 pm »

Quote from: AgentCain on September 01, 2010, 20:31:38 pm

Για μισό λεπτο

Συμφωνώ και φαντάστηκα ότι κάποιοι θα εκλάμβαναν έτσι το ποστ μου, αλλά γι' αυτά που λέω δεν βασίζομαι μόνο στην δική μου εμπειρία αλλά σε άλλων γνωστών και φίλων που σπουδάζουν εκεί (απλά έγραψα ότι ήμουν εκεί για να δείξω ότι έχω δει και λίγο περισσότερο τη συμβαίνει.) Ειδικά μια φίλη μου που την γνωρίζω πολύ καλά είναι κατενθουσιασμένη και δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα. Στην αρχή δυσκολεύτηκε λίγο αλλά πλέον και από άποψη φοιτητικής ζωής και σπουδών είναι πολύ ευχαριστημένη. Δεν θα έδινα μια συμβουλή ζωής τόσο ελαφριά.

Θα μου πεις, είναι και θέμα χαρακτήρα το αν μπορείς να ζήσεις στην Αγγλία ή οπουδήποτε στο εξωτερικό ή όχι. Αλλά και αν δεν το δοκιμάσεις δεν ξέρεις. Πάντως το επάγγελμά μας πολλές προοπτικές στην Ελλάδα δεν έχει ούτως ή άλλως. Οπότε γιατί να μη πας από νωρίς στο εξωτερικό να δικτυωθείς; Προσωπικά, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω πάντως θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη.

A και για να μην λέμε και ότι θέλουμε, δεν θα συγκρίνουμε τώρα και τη δική μας σχολή με το Imperial College...
Μέσα στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου είναι.(5ο ή 6ο σύμφωνα με τα περισσότερα rankings)
rankings
« Last Edit: September 01, 2010, 21:14:13 pm by Angie_Ann » Logged
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #59 on: September 01, 2010, 21:22:23 pm »

Quote from: Angie_Ann on September 01, 2010, 21:08:30 pm
A και για να μην λέμε και ότι θέλουμε, δεν θα συγκρίνουμε τώρα και τη δική μας σχολή με το Imperial College...
Μέσα στα 10 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου είναι.(5ο ή 6ο σύμφωνα με τα περισσότερα rankings)

ποιος, πως και γιατι φτιαχνει αυτά τα rankings;  Wink

(δε λεω οτι αμφισβητώ οτι ειναι τοπ πανεπιστημιο το ιμπιριαλ... αν ειχα λεφτά ισως και να πηγαινα προπτυχιακό εκει...)

+για τα δανεια: δεν υπάρχει κανένας λόγος να βαλεις το κεφάλι σου στον ντορβά με δανεικά. Οτι ορους και να δινουν... Εκτός αν πια ειναι τοσο παθος ζωής κατι...

bay bay timy.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 Go Up Print
Jump to: