• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:40:54 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:40:54 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 53
Guests: 102
Total: 155
freskoulhs
Chr1sgr
Kwst@ss_
el mariachi
george polymeros
Deviate
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Down Print
Author Topic: Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?  (Read 15999 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: Imperial College ή ΗΜΜΥ Θεσσαλονίκης?
« Reply #75 on: September 07, 2010, 17:22:05 pm »

Quote from: bjork on September 01, 2010, 01:07:36 am
αν πας imperial είναι πιθανό να σου δημιουργήσει ψυχολογικά η αγγλία

αν πας τημμυ είναι πιθανό να σου δημιουργήσει ψυχολογικά η σχολή

NotWorthy
Ατάκα.
Σόρρυ για το σπαμ,αλλά δεν κρατήθηκα!

Δύσκολη απόφαση και αρκετά...προσωπική,καθώς εμπλέκονται παράμετροι ιδιαίτερης ευαισθησίας (οικονομικό,πόσο έτοιμος συναισθηματικά είσαι να φύγεις και άλλοι...).
Τι θα έκανα εγώ;Δεν ξέρω,πάντως έχοντας μόλις τελειώσει το 6ο έτος μου και λίγο πριν ολοκληρώσω τη σχολή,πιστεύω αν ήμουν στη θέση σου θα σκεφτόμουν ίσως λίγο παραπάνω την ιδέα του εξωτερικού.Φυσικά με το δεδομένο ότι ξέρω τι παίζει μέσα στη σχολή μας,το οποίο εσύ αφενός δεν το ξέρεις ακόμα και αφετέρου είναι και λίγο υποκειμενικό ζήτημα.Αν και τόσο πολλοί που είναι δυσαρεστημένοι από κάποια πράγματα στη σχολή,αποκτά έναν λιγότερο...υποκειμενικό χαρακτήρα το όλο θέμα...  Roll Eyes
Αλλά ναι,θα σκεφτόμουν μάλλον το ενδεχόμενο να φύγω...χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω ούτε στο ελάχιστο.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
chaos
Guest
« Reply #76 on: September 07, 2010, 17:28:31 pm »

Quote from: ioannidis007 on September 03, 2010, 02:07:11 am
Είδα επίσης ότι πολλοί απόφοιτοι ΗΜΜΥ παίρνουν μεταπτυχιακά/διδακτωρικά σε μεγάλα πανεπιστήμια έξω, κάτι που δε το ήξερα. Τέλοq πάντων, δε μπορώ να πω ποιός με επηρέασε περισσότερο, αλλά αφού διάβασα όλα τα posts αρκετές φορές, λέω να μείνω Θεσσαλονίκη.
Είδα όμως και άλλα θετικά στοιχεία της σχολής. Όπως το καλό υπόβαθρο σε Μαθηματικά/Φυσική, καλή φοιτητική ζωή, το πτυχίο αναγνωρίζεται ως Master (υπό συνθήκες, ελπίζω μέχρι να το πάρω εγώ να έχει λυθεί το θέμα της αναγνώρισης από το υπουργείο παιδείας), ευέλικτο πρόγραμμα διαβάσματος, καλές ευκαιρίες για μεταπτυχιακά/erasmus, Ομάδα Ρομποτικής (στην οποία ελπίζω να καταφέρω να χωθώ, ακόμη και αν φτιάχνω τους καφέδες) κα.

Οκ, οι ελλείψεις σε υποδομές, εργαστήρια κλπ είναι ένα θέμα, αλλά προσωπικά δε θα έδινα ένα τσουβάλι λεφτά στους Άγγλους μόνο για να με αφήσουν να παίζω με τον εξοπλισμό τους.

Τέλος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός: "Παπούτσι από το τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο".

PS: Αν μαλώσετε ποτέ με κανέναν Άγγλο για το ποιανού η σχολή είναι καλύτερη πείτε του:"Καλα ρε, ξες πόσους τους παίρνει το Imperial και δε πάνε για να κάτσουν στο ΑΠΘ?"
PS2: Η απάντηση είναι: "Τουλάχιστον ένας!"
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!  Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Που ζείς ρε μεγάλε??? "Καλό υπόβαθρο σε Μαθηματικά/Φυσική!"??? "Να λυθεί το θέμα από το Υπουργείο Παιδείας!"??? Ποιό Υπουργείο??? Όσο για το παπούτσι το λένε για τις γυναίκες όχι για ότι να 'ναι! Κι εκεί που λες ότι η απάντηση θα είναι "Τουλάχιστόν ένας!" βάλε κι ένα κοσμητικό επίθετο μετά!  Grin Grin Grin Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω έτσι! Φιλικά πάντα! Α και για τον εξοπλισμό... μόνο και μόνο γι αυτό θα τα έσκαγα χωρίς δεύτερη σκέψη!
^^DaRk_HunTeR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #77 on: September 07, 2010, 18:51:47 pm »

Τα απολυτα ακρα για ακομη μια φορα...

Ρε συ Κρονο αυτο που εγω πηρα απο τα ποστ του Netgull ηταν οτι καλο ειναι να μιλας μονο για αυτα που ξες...

Δεν ξες τπτ για το Imperial συγριτικα με καποιον που σπουδαζει 4 χρονια εκει....(ειπες και την μπαρουφα για την Ολλανδια και εχασες καθε δικιο που ειχες)

Η σχολη μας εχει χιλια δυο μυρια κακα... αλλα οπως σου ειπαν τοσες φορες και συμφωνω ειναι στο χερι του καθενος να τα ξεπερασει και να βγει "σοφοτερος" και στο επαγγελμα και σαν αν8ρωπος. Απαιτει περισσοτερη προσπαθεια για το 1ο εδω παρα εξω, πιστευω, και αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.

Το να εκθιαζεις καθε φαινομενικα πρωτοκλασατο Πανεπιστημιο εκτος της Ελλαδας χωρις προσωπικη εμπειρια σε οδηγει στο να γελοιοποησε οταν σου απανταει καποιος που ειναι ηδη εκει...

οχι δεν ανακαλυψες τον τροχο... η σχολη εχει παρα πολλα ελαττωματα κανεις απο αυτους που απαντησαν σοβαρα δεν το αρνη8ηκε νομιζω... απλα δεν ειναι ολα μαυρα...

at last δεν ξερω τι θα επελεγα,

ΥΓ: @Angie_ann σαπιλα ειναι αλλα πραγματα πιο σοβαρα

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
chaos
Guest
« Reply #78 on: September 07, 2010, 19:15:38 pm »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on September 07, 2010, 18:51:47 pm
Τα απολυτα ακρα για ακομη μια φορα...

Ρε συ Κρονο αυτο που εγω πηρα απο τα ποστ του Netgull ηταν οτι καλο ειναι να μιλας μονο για αυτα που ξες...

Δεν ξες τπτ για το Imperial συγριτικα με καποιον που σπουδαζει 4 χρονια εκει....(ειπες και την μπαρουφα για την Ολλανδια και εχασες καθε δικιο που ειχες)

Η σχολη μας εχει χιλια δυο μυρια κακα... αλλα οπως σου ειπαν τοσες φορες και συμφωνω ειναι στο χερι του καθενος να τα ξεπερασει και να βγει "σοφοτερος" και στο επαγγελμα και σαν αν8ρωπος. Απαιτει περισσοτερη προσπαθεια για το 1ο εδω παρα εξω, πιστευω, και αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.

Το να εκθιαζεις καθε φαινομενικα πρωτοκλασατο Πανεπιστημιο εκτος της Ελλαδας χωρις προσωπικη εμπειρια σε οδηγει στο να γελοιοποησε οταν σου απανταει καποιος που ειναι ηδη εκει...

οχι δεν ανακαλυψες τον τροχο... η σχολη εχει παρα πολλα ελαττωματα κανεις απο αυτους που απαντησαν σοβαρα δεν το αρνη8ηκε νομιζω... απλα δεν ειναι ολα μαυρα...

at last δεν ξερω τι θα επελεγα,

ΥΓ: @Angie_ann σαπιλα ειναι αλλα πραγματα πιο σοβαρα
Χαρακτηρίζεις φαινομενικά πρωτοκλασάτο πανεπιστήμιο το Imperial? Τότε το Α.Π.Θ. πρέπει να είναι φαινομενικά πανεπιστήμιο...
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #79 on: September 07, 2010, 19:39:10 pm »

Quote from: Krono on September 07, 2010, 16:52:58 pm
Quote from: Netgull on September 07, 2010, 00:12:41 am
Όπως ξαναείπα, το ποστ μου είναι η προσωπική μου άποψη. Η σοβαρή μου τοποθέτηση ήταν στο κύριο σώμα του ποστ. Τα PS ήταν αστειοσόβαρα και όχι επί της ουσίας. Αλλά μη μου τη βγαίνεις ρε φίλε για το τι κάνει το Imperial, το χουμε φάει με το κουτάλι, από την καλή και την ανάποδη. Οι προσωπικές εκτιμήσεις του καθένα είναι σεβαστές, αλλά η εμπειρία είναι εμπειρία και τα γεγονότα, γεγονότα.

PS^2. Όταν πρωτοήρθα στο Imperial έψαξα να βρω μια κατάσταση αντίστοιχη του thmmy.gr ή της λίστας. Ένα φόρουμ με 10 επισκέπτες και αυτό αμφιβάλλω εάν υπάρχει πια...

Το ΤΗΜΜΥ έχει τα υπέρ του και τα κατά του. Ωστόσο, τόσους πολλούς απόλυτα ευχαριστημένους από το τμήμα δεν έχω γνωρίσει προσωπικά στη σχολή. Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί μου (όχι μόνο εγώ) ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τη γενικότερη κατάσταση σήψης που επικρατεί. Αυτό φαίνεται και στα threads που βγαίνουν στη λίστα κατά καιρούς, στα οποία κάποιοι μιλούν με πολύ μίσος για το πανεπιστήμιο. Προφανώς αυτό δε συμβαίνει επειδή όλα πάνε καλά εδώ.

Για αυτό μη με βγάζετε τρελό τώρα, γιατί ξέρω πάρα πολύ καλά ότι όχι μόνο δεν είμαι ο μόνος που έχει τη χειρότερη απόψη για τη σχολή, αλλά με όλους όσους έχω μιλήσει έχουν ακριβώς την ίδια άποψη με μένα. Μόνο στο forum μου έχει συμβεί να με βγάζουν τρελό για τα πιο αυτονόητα πράγματα.

Τα μόνα σημεία στα οποία σου απάντησα προσωπικά ήταν τα εκτός ουσίας PS, από τα οποία πιάστηκες. Ναι η σχολή έχει πάρα πολλά προβλήματα για το μέσο φοιτητή και ναι πολλοί απογοητεύονται και κάνουν 1 και 2 παραπάνω χρόνια να τελειώσουν, ή δεν τελειώνουν και ποτέ. Διάβασε την πλειοψηφία των ποστ σε αυτό το τόπικ και θα το δεις. Διάβασε ξανά και το δικό μου. Και πάμε να πουμε ξανά τα ίδια σε ένα (φαινομενικά) πιο αρνητικό προς το ΤΗΜΜΥ version:
Αυτό που είπα είναι ότι εάν επιβιώσεις στο (κατά πολύ περισσότερο προβληματικό) ελληνικό περιβάλλον θα τα πας μια χαρά έξω αργότερα. Με δύο χρόνια παραπάνω στην πλάτη και με λιγότερη εξειδίκευση, με ένα πτυχίο από όχι πρωτοκλασάτο όνομα. Όλα αυτά θα σου δημιουργήσουν προβλήματα όταν ψάχνεις για μια συγκεκριμένη, εξειδικευμένη δουλειά. Έλα όμως στην Ελλάδα με πτυχίο Embedded Systems Design και το πιο πιθανό είναι ότι θα καταλήξεις να σχεδιάζεις embedded...websites.

Όπως έχω ξαναπεί, το forum είναι ένα πολύ καλό μέρος για να βοηθηθεί κανείς αλλά είναι άκρως ακατάλληλο μέρος για να πάρεις μια απόφαση που καθορίζει τη ζωή σου. Απλά γιατί ο καθένας θα πει το μακρύ του και το κοντό του. Και οι φωνές που θα επικρατήσουν θα είναι οι πιο παράλογες πάντα.
Είναι το τρίτο μου ποστ, το ίδιο με το δικό σου. Είχαμε τις ίδιες ευκαιρίες να γράψουμε τις απόψεις μας. Οι απόψεις που λένε στο παιδί να φύγει είναι τουλάχιστον διπλάσιες από αυτές που λένε ότι το ΤΗΜΜΥ δεν είναι και τόσο κακό (και υπάρχουν 1-2 ποστ που λένε ότι είναι πολύ καλό). Όλοι λέμε τις εμπειρίες μας. Κάποιοι προσπαθούμε να μείνουμε στα γεγονότα, κάποιοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ως συνήθως, ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του. (πω πολύ υφάκι υιοθέτησα όμως...)

Και συγκεκριμένα για σένα Netgull, αν σου άρεσε τόσο πολύ εδώ, ήταν τραγικό λάθος που έμεινες στο Imperial. Από τα λεγόμενά σου μου ακούγεται ότι θα έπρεπε να γυρίσεις εδώ να συνεχίσεις τις σπουδές σου. Και μόνο που είσαι εκεί τώρα, δε συμβαδίζει καθόλου με αυτά που λες.

Υ.Γ. Εμένα η απαίτηση βαθμού για το conditional offer μου για PhD ήταν 8.
Απλά για τις εντυπώσεις, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν:
Όπως είπα ήδη, εάν είχα να ξαναεπιλέξω θα έκανα προπτυχιακό στο ΑΠΘ και μεταπτυχιακό έξω. Και αυτό γιατί στο ΑΠΘ κάνεις διδακτορικό χωρίς λεφτά, με πολύ περιορισμένους πόρους (βλέπε τα ρεζιλίκια με τα διεθνή περιοδικά πρόσφατα), και δυστυχώς πολλοί από τους καθηγητές για έρευνα δεν τραβάνε (πολλοί ούτε για διδασκαλία - αλλά αυτό είναι λίγο γενικότερο πρόβλημα του πως δουλεύει η ακαδημαϊκή κοινότητα παγκοσμίως). Και στην έρευνα για μένα αρχίζει να μετράει ακόμα παραπάνω με ποιον δουλεύεις από τη διδασκαλία. Μπορείς να μάθεις πράγματα και διαβάζοντας μόνος σου (και έτσι μαθαίνεις τα περισσότερα στη σχολή μας), αλλά όταν αρχίζεις να ξεφεύγεις από απλή αναμάσηση γνώσεων το περιβάλλον μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο. Υπάρχουν βέβαια και πολύ καλές (λίγες) ερευνητικές ομάδες σε ελληνικά πανεπιστήμια που ακόμα κρατάνε τη μια κάποια αξιοπρέπεια. Άμα θες να συγκρίνουμε τα δύο πανεπιστήμια σε ερευνητικό επίπεδο, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε, και να μιλήσουμε και για άλλες επιλογές, σε ευρώπη και αμερική, πιο δελεαστικές από το Imperial, ειδικά άμα το σκέφτεσαι να κάνεις διδακτορικό εδώ.

----
Τα πράγματα δεν είναι μαύρο άσπρο. Και μην έχοντας την εμπειρία πολλοί εκθειάζουν το όποιο ξένο πανεπιστήμιο, χωρίς καμία διάκριση. Προσπάθησα να βάλω τα πράγματα λίγο σε μια αντιπαράθεση βασιζόμενη σε στοιχεία και φυσικά την προσωπική μου εμπειρία, για να προκύψει ένα μικρό κείμενο. Εάν θέλετε να κάτσουμε να αναλύσουμε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί το σύστημα εδώ και ποια είναι τα καλά του και τα κακά του (με έμφαση στο Imperial) να το κάνουμε, αλλά θα πρέπει να αντιπαραθέσουμε προγράμματα σπουδών, συστήματα διδασκαλίας, διαδικασίες εξετάσεων, περιγραφή της οργάνωσης της φοιτητικής ζωής και της ζωής σε μια μεγαλούπολη σαν το Λονδίνο. Αυτό όμως θέλει ώρες δουλειάς και δεν είμαι πεπεισμένος ότι αξίζει τον κόπο.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #80 on: September 07, 2010, 19:43:02 pm »

Εγό πάλυ νωμοίζω ότη εσί γελοιοποιείσαι!

Edit: Διόρθωσα μερικά ορθογραφικά!  Grin
« Last Edit: September 07, 2010, 19:52:48 pm by Krono » Logged

Ουδέν Σχόλιον!
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #81 on: September 07, 2010, 20:04:37 pm »

Quote from: Netgull on September 07, 2010, 19:39:10 pm
Μπορείς να μάθεις πράγματα και διαβάζοντας μόνος σου (και έτσι μαθαίνεις τα περισσότερα στη σχολή μας), αλλά όταν αρχίζεις να ξεφεύγεις από απλή αναμάσηση γνώσεων το περιβάλλον μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο. Υπάρχουν βέβαια και πολύ καλές (λίγες) ερευνητικές ομάδες σε ελληνικά πανεπιστήμια που ακόμα κρατάνε τη μια κάποια αξιοπρέπεια.

Σε πολλά από αυτά που λες, συμφωνώ απόλυτα και ειδικά στο παραπάνω.

Ουδέν Σχόλιον!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #82 on: September 08, 2010, 02:13:06 am »

Quote from: Krono on September 07, 2010, 19:43:02 pm

Edit: Διόρθωσα μερικά ορθογραφικά!  Grin

“Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον εί” Πιττακός ή Μένανδρος (Γνώμαι Μονόστιχοι)

* (Γελά ο ανόητος και αν ακόμη δεν υπάρχει κάτι το γελοίον)

Sorry, αλλα δεν κρατηθηκα. Τι μανια που εχουν καποιοι, οταν δεν εχουν τι αλλο να πουν, να κοιτανε τα ορθογραφικα που στην τελικη δεν σημαινουν και τιποτα ή μπορει να εγιναν και κατα λαθος.

Κατα τα αλλα, εγω θα σου προτεινα να πας στην σχολη που ταιριαζει πιο πολυ στα ενδιαφεροντα σου. Στο ΗΜΜΥ θα κανεις τεραστιο ευρος μαθηματων, κατι το οποιο ειναι και καλο αλλα και (μαλλον περισσοτερο) κακο. Καλο γιατι μπορεις να πιαστεις με πολλα και να μαθεις λιγο απο ολα, πραγμα σημαντικο αν δεν εχεις κατασταλλαξει στο τι θες να κανεις και ακομα πιο σημαντικο στην αγορα εργασιας. Κακο, γιατι οπως ειπε ο Netgull, δεν εμβαθυνεις που ειναι πολυ σημαντικο απο ενα σημειο και μετα. Ισως θα εκλινα περισσοτερο προς εξωτερικο, απλα και μονο γιατι οι συμφοιτητες σου θα ειναι πολυ λιγοτεροι και τα μαθηματα πιο "εντατικα", με την εννοια οτι θα εχεις πολυ περισσοτερες εργασιες πανω σε αυτα που μαθαινεις.

Κατ τα αλλα, συγκεκριμενα για το Imperial αλλα φανταζομαι και για τα περισσοτερα πανεπιστημια, εχω ακουσει οτι σε εχουν χεσμενο στα προπτυχιακα. Το οποιο μετα απο καποιο διαστημα και αφου τελειωσα, το θεωρω σχετικα λογικο. Στο πανεπιστημιο εισαι, ο καθηγητης δεν ειναι υποχρεωμενος να στα μαθει, αν θες να τα μαθεις κατσε ψαξε το και λιγο παραπανω μονος σου. Ειτε αυτο σημαινει να πρηξεις παραπανω τον καθηγητη, ειτε να ψαχτεις στο ιντερνετ ή να ρωτησεις συμφοιτητες. Τωρα, οπως ειπε παλι σωστα ο Netgull,στο ερευνητικο κομματι ο καθηγητης παιζει πολυ μεγαλυτερο ρολο, οχι μονο για την ερευνα αλλα και για την οργανωση της ερευνας.

Επισης, στην Ολλανδια μας αναγνωριζουν σαν master (δηλ μπορεις να κανεις κατευθειαν διδακτορικο). Η αυτο ή καναν μεγαλη μαλακια Cheesy Cheesy Cheesy

Τελος, ενταξει το ΤΗΜΜΥ ειναι καλο τμημα, αλλα θεωρω οπως τα περισσοτερα ελληνικα πανεπιστημια ειναι καλο να σου διδαξει τα βασικα της επιστημης σου, δηλαδη οτι κυκλοφορησε πριν 10-300 χρονια. Στα 300 χτυπας τους Fourier κτλ, που ειναι απαραιτητα, αλλα οπως και να το κανεις πρεπει να μαθεις και τι παιζει τωρα τελευταια. Δηλαδη, απο πλευρας state of the art στην επιστημη, αστα να πανε. Ουτε ενα σοβαρο paper δεν ειχαμε χρειαστει να διαβασουμε σε καποιο απο τα μαθηματα, τουλαχιστον εμενα δεν μου ετυχε. Το πολυ πολυ κανα προτεινομενο βιβλιο, που και το βιβλιο σημαινει οτι ειναι "κατασταλλαγμενη γνωση", δηλ καπως μπαγιατικη.

Την σχολη παντως μπορεις ευκολα να την βγαλεις στα 5-6 χρονια κατα την αποψη μου, αλλα αυτο εξαρταται και απο το ατομο.
« Last Edit: September 08, 2010, 11:48:56 am by Aurelius » Logged

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #83 on: September 08, 2010, 06:23:56 am »

mea culpa

Krono σε ευχαριστω που απεδειξες οτι εχω δικιο σε μια προταση...

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #84 on: September 08, 2010, 16:07:34 pm »

Quote from: Krono on September 07, 2010, 19:43:02 pm

Edit: Διόρθωσα μερικά ορθογραφικά!  Grin

kobleks
theoxan
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #85 on: September 08, 2010, 16:35:31 pm »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on September 08, 2010, 06:23:56 am
mea culpa

Krono σε ευχαριστω που απεδειξες οτι εχω δικιο σε μια προταση...

Η κριτική στο άτομο σου είχε σοβαρότητα και πρέπει να σε επιρρεάσει.
Απαγορεύεται να λές στους τήμμυδες ότι δεν πρέπει να εκφέρουν γνώμες για τα πάντα.

http://negra-oveja.blogspot.com/
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #86 on: September 08, 2010, 16:38:33 pm »

Quote from: Aurelius on September 08, 2010, 02:13:06 am
mea culpa

Τί επίπεδο, τί μόρφωση!

Χιούμορ όμως δεν έχετε καθόλου! Μην τα παίρνετε όλα τόσο κατάκαρδα!

Εδώ εμένα διαστρεβλώνονται τα λεγόμενα μου και δε λέω τίποτα. Είμαι συνηθισμένος βλέπετε.

Οπωσδήποτε δεν είναι όλα χάλια εδώ και όλα καλά έξω. Κατά μέσο όρο πάντως και κατά τη γνώμη μου, είναι καλύτερα στο Imperial. Για προπτυχιακά είναι όντως αμφιλεγόμενη απόφαση. Εγώ θα το ρίσκαρα!

Επίσης όσον αφορά την Ολλανδία, αυτό το είχα ακούσει από φίλη μου που σπούδασε και δουλεύει εκεί. Επίσης δεν ξέρω προσωπικά κάποιον που να πήγε εκεί για PhD απευθείας. Αλλά εφόσον κάποια άλλα παιδιά ξέρουν καλύτερα από μένα, καλά κάνανε και με διόρθωσαν. Προτιμώ να κάνω λάθος σε αυτό το θέμα παρά να έχω δίκιο.

Ουδέν Σχόλιον!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #87 on: September 08, 2010, 16:43:23 pm »

Quote from: Krono on September 08, 2010, 16:38:33 pm
mea culpa

Τί επίπεδο, τί μόρφωση!

Ειδες Tongue. Δεν ειναι θεμα χιουμορ ομως αυτο, οχι επειδη δεν ειναι αποδεκτο ενα αστειο, αλλα επειδη δεν ειναι αστειο και ουτε το ειπες με διαθεση αστεισμου. Και το ξερω αυτο, γιατι και εγω εχω πολλες φορες μπει στον πειρασμο να το κανω Tongue

Τεσπα, εγω πηγα Ολλανδια κατευθειαν για PhD. Καλα, τωρα δεν με ξερεις δα και προσωπικα, αλλα τελος παντων με ξερεις διαδικτυακα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #88 on: September 08, 2010, 16:50:33 pm »

Quote from: Aurelius on September 08, 2010, 16:43:23 pm
Quote from: Krono on September 08, 2010, 16:38:33 pm
mea culpa

Τί επίπεδο, τί μόρφωση!
Τεσπα, εγω πηγα Ολλανδια κατευθειαν για PhD. Καλα, τωρα δεν με ξερεις δα και προσωπικα, αλλα τελος παντων με ξερεις διαδικτυακα.

Ναι, ok! Μου φτάνει αυτό, έχω πειστεί και πάλι λέω οτι χαίρομαι που κάνω λάθος.

Ουδέν Σχόλιον!
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #89 on: September 08, 2010, 16:53:49 pm »

ioannidis007 όταν αποφάσίσεις ενημέρωσέ μας  Tongue

It's alright
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 Go Up Print
Jump to: