• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:47:00 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:47:00 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31712
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 104
Total: 152
fpapat
Nikos_313
noys
el mariachi
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Χαφιές της Ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Χαφιές της Ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ  (Read 9862 times)
fourier
Guest
Χαφιές της Ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ
« on: June 18, 2010, 11:02:32 am »

Χαφιές της Ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ

Πιάστηκε στα πράσα χτες, αποκαλύπτοντας ένα από τα πλοκάμια της προβοκάτσιας σε βάρος του εργατικού κινήματος

Χαφιές της Ασφάλειας πιάστηκε χτες στα πράσα στην πορεία του ΠΑΜΕ να παριστάνει τον διαδηλωτή και να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία.

Ο στημένος από την κυβέρνηση προβοκάτορας, ονόματι Χρήστος Τασσακόπουλος, έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε επί τόπου με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν αμέσως, του πήραν τον ασύρματο και την υπηρεσιακή του ταυτότητα.

Η ταυτότητα που είχε πάνω του ο ασφαλίτης

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε για το περιστατικό:
«Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι σήμερα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μέσα στους συγκεντρωμένους, συνελήφθη αστυφύλακας με πολιτικά να παρακολουθεί τη συγκέντρωσή μας και να δίνει πληροφορίες. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης, είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κυβέρνηση. Σαν ΠΑΜΕ του δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοια πρακτική, να στέλνει προβοκάτορες στη συγκέντρωσή μας. Εμείς, τους αποκαλύπτουμε και του λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική. Δεν περνάει στο ΠΑΜΕ».

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, παρέδωσε την υπηρεσιακή ταυτότητα και τον ασύρματο του αστυνομικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Μόνιμα στο στόχαστρο των χαφιέδων

Το χτεσινό περιστατικό δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας ζει και βασιλεύει. Δημιουργούνται, μάλιστα, εύλογοι συνειρμοί για άμεση διασύνδεση με προβοκατόρικους μηχανισμούς που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται έντονα για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Ο χαφιεδίστικος μηχανισμός δεν έπαψε να παρακολουθεί τη συνδικαλιστική δράση, ούτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΝΔ. Ορισμένες από τις πιο καραμπινάτες περιπτώσεις χαφιέδων που αποκαλύφθηκαν είναι και οι παρακάτω:

- Οκτώβρης 1999: Ο ασφαλίτης Πασχάλης Γιουβανάκης εντοπίζεται από εργαζόμενους να βιντεοσκοπεί απεργιακή συγκέντρωση οικοδόμων, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Φέρει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τρικ που γράφουν: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Δόξα και τιμή στον Γεώργιο Παπαδόπουλο».

- Μάρτης 2000: Ασφαλίτης εντοπίζεται να παρακολουθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς.

- Γενάρης 2001: Ασφαλίτες και αστυνομικοί προσπαθούν να παρακολουθήσουν σύσκεψη 13 πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

- Γενάρης 2002: Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός με πολιτικά, μαζί με τη φύλαξη του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη», προσπαθεί να «σπάσει» την απεργία, στη Ν. Χαλκηδόνα.

- Μάρτης 2002: Ασφαλίτης εντοπίζεται μέσα σε απεργιακή συνέλευση του ΕΚΑ. Ο αρχηγός της διμοιρίας, που, όλως τυχαίως, βρισκόταν έξω από την πόρτα του ΕΚΑ, δήλωνε θρασύτατα πως αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο ασφαλίτης θα μπουν τα ΜΑΤ μέσα.

- Μάης 2002: Οταν η πρωτομαγιάτικη πορεία φτάνει έξω απ' την αμερικάνικη πρεσβεία, η περιφρούρηση απ' τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει τον ασφαλίτη Χρήστο Γιαννακούλη που προσπαθεί να μπει στην πορεία. Η περιφρούρηση τον παραδίδει, όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολογεί ότι πρόκειται πράγματι για ασφαλίτη.

- Γενάρης 2004: Αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

- Γενάρης 2004: 4-5 ασφαλίτες παρεισφρέουν σε συγκέντρωση εργαζομένων στην κατασκευή της περιφερειακής οδού στο Βόλο.

- Νοέμβρης 2005: Δύο ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά πιάνονται στα πράσα να παρακολουθούν σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/6/2010&id=12232&pageNo=3&direction=1
Κάρβουνο
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Πρόεδρας.

View Profile
Re: Χαφιές της Ασφάλειας στην πορεία του ΠΑΜΕ
« Reply #1 on: June 18, 2010, 11:34:05 am »

Quote from: κουνελαρχης on June 18, 2010, 11:02:32 am

Πιάστηκε στα πράσα χτες, αποκαλύπτοντας ένα από τα πλοκάμια της προβοκάτσιας σε βάρος του εργατικού κινήματος

Ο στημένος από την κυβέρνηση προβοκάτορας έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε επί τόπου με την Ασφάλεια.

- Οκτώβρης 1999: Ο ασφαλίτης εντοπίζεται από εργαζόμενους να βιντεοσκοπεί απεργιακή συγκέντρωση οικοδόμων. Φέρει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τρικ που γράφουν: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Δόξα και τιμή στον Γεώργιο Παπαδόπουλο».

Καλά σκεφτονται καθόλου πριν τους στείλουν; Πως καταφέρνουν κάθε μέρα και γίνονται πιο γελοίοι  δε μπορώ να καταλάβω...

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
dnitsos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #2 on: June 18, 2010, 11:34:29 am »

γεια σου χαφιεδάκο!!!  Hello

....η αγαπημένη τους βόλτα είναι στον μεγάλο διάδρομο του πολυτεχνέιου
και ο αγαπημένος τους καφές απο τα ανάρχια στο τρίγωνο!!  χαχαχα  Cheesy
« Last Edit: June 18, 2010, 11:36:36 am by dnitsos » Logged
png
Veteran

View Profile
« Reply #3 on: June 18, 2010, 11:39:34 am »

Tόση δημοκρατία ούτε στη χούντα...

Βέβαια εμένα με προβλημάτισε άλλο.
Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς ώστε να μιλάει φανερά στον ασύρματο μέσα σε πορεία;
Σα να σου λέει, είμαι μπάτσος, και μάλιστα ασφαλίτης.
Μήπως ήθελε να τον καταλάβουν;
Αλλά και πάλι, τι μήνυμα θα ήθελε να δώσει έτσι;

Συνήθως αυτοί (θέλουν να) περνούν απαρατήρητοι...

τακτοποιημένο χάος
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #4 on: June 18, 2010, 13:35:11 pm »

εντάξει, δεν είναι κατι πρωτοφανές να υπάρχουν ασφαλίτες στις πορείες...

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: June 18, 2010, 13:39:55 pm »

«Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι σήμερα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μέσα στους συγκεντρωμένους, συνελήφθη αστυφύλακας με πολιτικά να παρακολουθεί τη συγκέντρωσή μας

bay bay timy.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #6 on: June 18, 2010, 17:55:17 pm »

Εμένα μου χτύπησε η λέξη
[...]
Ο στημένος από την κυβέρνηση προβοκάτορας, ονόματι [...]
που αναφέρει και πιο κάτω.

Και μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία:
Πώς ο κρυφός αστυνομικός ονομάζεται "προβοκάτορας";
Είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει επεισόδια (πράγμα που σημαίνει η λέξη); Το ιστορικό που παραθέτει το άρθρο δε δείχνει πουθενά κάτι τέτοιο και αν συνέβαινε είμαι σίγουρος ότι δε θα το άφηναν ανείπωτο. Ένας απλός χαφιές είναι.
Μήπως δεν είναι άμεσος αλλά έμμεσος προβοκάτορας, υπό την έννοια ότι αν τον ανακαλύψουν θα γίνει αυτό, ή αν έρθουν άλλοι, άμεσοι προβοκάτορες θα καλέσει αστυνομία και λοιπά; Σε τι βαθμό προβοκάτορας λοιπόν;

Και κάτι άλλο.
Γιατί σκίζουν τα καλσόν οι αγωνιστές;
Δεν είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Οι κρυφοί αστυνομικοί. Είναι ανήθικο; Είναι ανήθικο που δεν είναι παράνομο;

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
fourier
Guest
« Reply #7 on: June 18, 2010, 18:14:53 pm »

Quote from: 4Dcube on June 18, 2010, 17:55:17 pm
Εμένα μου χτύπησε η λέξη
[...]
Ο στημένος από την κυβέρνηση προβοκάτορας, ονόματι [...]
που αναφέρει και πιο κάτω.

Και μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία:
Πώς ο κρυφός αστυνομικός ονομάζεται "προβοκάτορας";
Είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει επεισόδια (πράγμα που σημαίνει η λέξη); Το ιστορικό που παραθέτει το άρθρο δε δείχνει πουθενά κάτι τέτοιο και αν συνέβαινε είμαι σίγουρος ότι δε θα το άφηναν ανείπωτο. Ένας απλός χαφιές είναι.
Μήπως δεν είναι άμεσος αλλά έμμεσος προβοκάτορας, υπό την έννοια ότι αν τον ανακαλύψουν θα γίνει αυτό, ή αν έρθουν άλλοι, άμεσοι προβοκάτορες θα καλέσει αστυνομία και λοιπά; Σε τι βαθμό προβοκάτορας λοιπόν;

Κύβε, (((αυτολογοκρισία)))

Λεξικό Τριανταφυλλίδη: προβοκάτορας =
1. άτομο που με εντολή τρίτων διεισδύει λαθραία σε μια ομάδα, σε έναν πολιτικό χώρο, σε μια συγκέντρωση, διαδήλωση ή άλλη εκδήλωση, για να προκαλέσει σύγχυση, ταραχή και να υποκινήσει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν απόψεις ακραίες ή να εκτραπούν σε ενέργειες βίαιες ή παράνομες με στόχο τη δυσφήμιση, την ενοχοποίησή τους ή την πρόκληση αντιποίνων εναντίον τους
2. (γενικότ.) αυτός που σκόπιμα (με λόγια ή με συμπεριφορά) πιέζει, ερεθίζει κπ. για να προκαλέσει την αντίδρασή του

Σύγχυση, ταραχή και υποκίνηση σε βίαιες ενέργειες δεν κάνεις μόνο πετώντας μολότοφ. Το κάνεις ακόμα και όταν βγάζεις έναν ασύρματο και μιλάς με την Ασφάλεια, ένα κινητό και φωτογραφίζεις, ελπίζοντας (και προκαλώντας) την αντίδραση των θερμοκέφαλων που θα πάνε να σου ανοίξουν το κεφάλι, ώστε μετά να κυκλοφορήσει ότι "έπεσε ξύλο στην πορεία", είτε ως "διαδηλωτές πλακώθηκαν μεταξύ τους" είτε ως "κομματική περιφρούρηση έδειρε <<διαδηλωτή>>".

Κι επειδή έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για την ικανότητά σου να αντιλαμβάνεσαι ακόμα και απλές έννοιες:
Χαφιές λέγεται ο πληροφοριοδότης των οργάνων της τάξης. Ασφαλίτης που κυκλοφορεί σε πορείες και δίνει πληροφορίες είναι χαφιές. Εάν το κάνει φανερά και φέρων την αστυνομική του ταυτότητα, εκτός από χαφιές είναι καί προβοκάτορας, για τους λόγους που σου εξήγησα παραπάνω.

Κάνε μου τη χάρη και απάλλαξέ μας από τη βλακεία σου, γιατί προφανώς δεν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά:

Και κάτι άλλο.
Γιατί σκίζουν τα καλσόν οι αγωνιστές;
Δεν είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Οι κρυφοί αστυνομικοί. Είναι ανήθικο; Είναι ανήθικο που δεν είναι παράνομο;

Ούτε για παρανομία μίλησε κανένας, ούτε για ανηθικότητα. Δικές σου λέξεις, αυθαίρετα χρησιμοποιημένες. Αν η λογική σου δεν μπορεί να ξεφύγει από εκεί, κρατήσου γερά απ' τα καλσόν σου.

Στις πορείες μέσα δεν έχουν δουλειά ασφαλίτες και κάθε λογής μπάτσοι. Περιφρούρηση μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας, και απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνουμε μια χαρά, γι' αυτό και λυσσάνε απ' όλες τις μπάντες.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #8 on: June 18, 2010, 18:31:53 pm »

έχω υπόψη τι λέει το λεξικό, το κοίταξα πριν ποστάρω για να βεβαιωθώ και αυτό που λέει
Quote from: κουνελαρχης on June 18, 2010, 18:14:53 pm
[...]
Λεξικό Τριανταφυλλίδη: προβοκάτορας =
1. άτομο που με εντολή τρίτων διεισδύει λαθραία σε μια ομάδα, σε έναν πολιτικό χώρο, σε μια συγκέντρωση, διαδήλωση ή άλλη εκδήλωση, για να προκαλέσει σύγχυση, ταραχή και να υποκινήσει τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν απόψεις ακραίες ή να εκτραπούν σε ενέργειες βίαιες ή παράνομες με στόχο τη δυσφήμιση, την ενοχοποίησή τους ή την πρόκληση αντιποίνων εναντίον τους
2. (γενικότ.) αυτός που σκόπιμα (με λόγια ή με συμπεριφορά) πιέζει, ερεθίζει κπ. για να προκαλέσει την αντίδρασή του

[...]
δεν οδηγεί άμεσα στον χαρακτηρισμό του μπάτσου ως "προβοκάτορα".
Αυτό που λες εσύ μετά
Quote from: κουνελαρχης on June 18, 2010, 18:14:53 pm
[...]

Σύγχυση, ταραχή και υποκίνηση σε βίαιες ενέργειες δεν κάνεις μόνο πετώντας μολότοφ. Το κάνεις ακόμα και όταν βγάζεις έναν ασύρματο και μιλάς με την Ασφάλεια, ένα κινητό και φωτογραφίζεις, ελπίζοντας (και προκαλώντας) την αντίδραση των θερμοκέφαλων που θα πάνε να σου ανοίξουν το κεφάλι, ώστε μετά να κυκλοφορήσει ότι "έπεσε ξύλο στην πορεία", είτε ως "διαδηλωτές πλακώθηκαν μεταξύ τους" είτε ως "κομματική περιφρούρηση έδειρε <<διαδηλωτή>>".
[...]
το περιγράφω στην επεξήγησή μου
[...]
[...]
Άρα μου απαντάς ουσιαστικά ότι είναι δεύτερου βαθμού προβοκάτορας.
Πράγμα που σημαίνει μεταφορική σημασία στην μεταφορική σημασία του προβοκάτορα (που σημαίνει αυτός που προκαλεί, στην κυριολεκτική του σημασία από τα λατινικά).
Ένα δείγμα ξύλινου λόγου και της λεξιπενίας του.
Μια λέξη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από μια άλλη πιο άμεση.

Εγώ ρωτάω για να δω τη λογική που κρίνετε αυτή τη νοοτροπία και εσύ με απαξιείς, μην παραθέτοντας κανένα επιχείρημα. Τι να βγάλω λοιπόν από το άρθρο; Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ασφαλίτες στις πορείες.

Αλλά έπρεπε να το περιμένω, αφού είσαι δογματικός.

Μια φορά είπες για λόγια δικά μου "αλητεία" και σου είπα "προτιμώ να με λένε αλήτη παρά να μου λένε ότι βρωμάω κόλλα".

Ωραία, σε απαλλάσσω από την βλακεία μου και τα ερωτήματά μου. Παίρνω τα σκισμένα καλσόν και πάω να βάψω αυγά σα προοίμιο για την... επΑΝΑΣΤΑΣΗ που θα φέρετε.

Niels

View Profile
« Reply #9 on: June 18, 2010, 18:44:38 pm »

Ο προβοκάτορας έχει και την έννοια του πράκτορα. Επίσης το να μπει ένας ασφαλίτης σε μια πορεία δεν είναι ούτε ανήθικο ούτε παράνομο. Αλλά και το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο πετάς κάποιον έξω από την πορεία σου δεν έχει να κάνει ούτε με την ηθική του ούτε με το κατά πόσο σέβεται τους νόμους. Έχει να κάνει με το αν βλάπτει, σκόπιμα ή μη, αυτό που θες να κάνεις. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι μπαίνουν ασφαλίτες μέσα στις πορείες γιατί όταν οι διαδηλωτές πιάνουν έναν, το ανακοινώνουν. Άρα κάθε φορά που θα πιάνουμε ασφαλίτη στην πορεία θα το γράφει ο ριζοσπάστης. Κανείς δεν πιστεύει ότι είσαι βλάκας, αλλά η άποψή μου είναι ότι επιτίθεσαι(λέμε τώρα) στο ΚΚΕ χωρίς να ξέρεις γιατί. Δεν πειράζει όμως, είστε δυο τρεις σε ένα σύλλογο με δυο τρεις χιλιάδες. Την επανάσταση θα τη φέρει ο λαός, όχι εμείς. Αν δε σε κάλυψα κάπου πες μου. Φιλάκια
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #10 on: June 18, 2010, 19:16:20 pm »

@νιελς
Η εύρεση ενός χαφιέ, ενός παρασίτου στο σώμα, δείχνει ότι το σώμα δεν είναι καθαρό; Και γιατί αυτό να είναι πρόβλημα; Αν όχι αυτό, τότε τι δείχνει; Ώστε να εκνευριστούν κάποιοι και να του σπάσουν το κεφάλι.
Κάνω την υπόθεση ότι δεν πειράζει που θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι καθαρό το σώμα. Δε συνηθίζονται οι ελιτιστές σε τέτοιες πορείες.
Κάνω και την άλλη υπόθεση ότι η αντίδραση, η έντονη αντίθεση προς την παρουσία αυτού του προσώπου εξηγείται με το παρελθόν και ό τι συμβολίζει ο ασφαλίτης.
Για τον συνδικαλιστή ίσως συμβολίζει τη ρίψη δακρυγόνων, το ξύλο, κλπ. Δηλαδή ένα απρόσωπο μίσος.

Το σύστημα θα δούλευε τέλεια (αν ο χαφιές ήταν το μοναδικό πρόβλημα) αν δε δίναν σημασία σε αυτόν.
Όμως το παρελθόν ξαναεμφανίζεται και δημιουργεί προβλήματα. Μια αδράνεια που δημιουργεί προβλήματα.

Λοιπόν, καταλήγω ότι την απρόσωπη έχθρα δεν τη βρίσκω υγιή για να είναι καλά κάποιος. Συγκεκριμένα τα αρνητικά συναισθήματα πρέπει να είναι διακριτά, αλλιώς να ανησυχούμε για γενικότερη νευρολογική βλάβη.

Πρακτικά, καταλήγω στο ότι αν παίρνονται μέτρα για όλους σε σχέση με το παρελθόν ορισμένων, αυτά τα μέτρα θα είναι προβληματικά, και εγώ αν συμμετέχω δε θέλω να κουβαλάω τα κολλήματα των άλλων.
Και με περιορίζει η "γραμμή" όπου εφαρμόζεται.

Ακόμα.
Δεν επιτίθεμαι στο ΚΚΕ, έλεος. Πιάνω έννοιες και δοσμένα. Ο κουνελάρχης προτιμά να το πάει σε προσωπικό επίπεδο, παρασέρνοντας και μένα μαζί του και ζητώ συγγνώμη γι'αυτό.
Το ό τι θα γράφει κάτι ο ριζοσπάστης δεν αποτρέπει εμένα να πω τη γνώμη μου, όσο βλακώδης, όσο ασύμφορη και αν είναι αυτή, ιδιαίτερα επειδή το ανέβασε ο κουνελοπατέρας στο φόρουμ όπου δεν κρατάμε πολιτική γραμμή.

Επίσης, αυτό
Quote from: Niels on June 18, 2010, 18:44:38 pm
[...]Δεν πειράζει όμως, είστε δυο τρεις σε ένα σύλλογο με δυο τρεις χιλιάδες.[...]
είναι αλαζονικό και λάθος για προσηλυτισμό νέων μελών. Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας, όχι δημόσια.

Τέλος, αυτό
[...]Την επανάσταση θα τη φέρει ο λαός, όχι εμείς.[...]
μ'αρέσει. Κι εγώ έχω ευθυνοφοβία.
« Last Edit: June 18, 2010, 19:18:51 pm by 4Dcube » Logged

png
Veteran

View Profile
« Reply #11 on: June 18, 2010, 19:39:51 pm »

Το τόπικ καθαρίστηκε από τα σχόλια με ειρωνικό ύφος που δεν προάγουν τη συζήτηση (και από τα demotivationals).

εκ του συντονισμού

τακτοποιημένο χάος
Jaegger
Guest
« Reply #12 on: June 18, 2010, 19:43:31 pm »

Quote from: 4Dcube on June 18, 2010, 18:31:53 pm

Αλλά έπρεπε να το περιμένω, αφού είσαι δογματικός.

Μια φορά είπες για λόγια δικά μου "αλητεία" και σου είπα "προτιμώ να με λένε αλήτη παρά να μου λένε ότι βρωμάω κόλλα".

σοβαρα?
το πολιτικον σου κριτήριο χαίρει άκρας...υγείας Grin

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #13 on: June 18, 2010, 20:22:33 pm »

εγώ πάντως στο παρόν τόπικ συμφωνώ ότι οι ΚΚΕδες έχετε γίνει δογματικοί και, κυρίως διολισθαίνετε σε γελοιότητες του τύπου "μας κυνηγάνε" και "μας χτυπάνε"  CryBaby λές και είστε οι μόνοι που "σας" το κάνουν (ποποπω καλε πως σας το καναν αυτό) και λές και εσείς δεν το κάνετε

και ναι, κουνελάρχη η προσωπική επίθεση εδώ αγγίζει το όριο της κατινιάς, αμέσως να προλάβεις να πείς τον άλλο βλάκα, απαξιώνοντας το ίδιο σου το κείμενο από πάνω
και αν ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει 5 βασικές έννοιες? εσύ που είσαι ο κομματικός φωστήρας (υποτίθεται) δεν πρέπει να είσαι σε θέση να του τις εξηγήσεις (και να του παρουσιάσεις τα δικά σου πολιτικά συμπεράσματα με έναν τρόπο που να μπορεί ο άλλος να συζητήσει μαζί σου)?

από κει και πέρα βρίσκω ανούσιο τόσο να μιλάμε για μεμονωμένους φοιτητές, και μάλιστα 2-3, "πληρωμένους εχθρούς του ΚΚΕ" μέσα στο σύλλογο (νόμιζα ότι η κριτική σας ήταν σε ταξική βάση πάντα και όχι σε προσωπική)
και εξίσου ανούσιο να μιλάμε βέβαια και για "ξύλινη γλώσσα", και γραμμές

στην ουσία του τι σημασία έχει ένας χαφιές σε μια πορεία συμφωνώ με τον κουνελάρχη
από την άλλη ο κύβος έδωσε ένα καλό έναυσμα να συζητήσουμε για τη λέξη "προβοκάτορας" την οποία πολλοί από μας χρησιμοποιούμε και δεν γνωρίζουμε σε ποιό βαθμό αντιπροσωπεύει αυτό που θέλουμε να πούμε - λέξη πολυχρησιμοποιημένη βέβαια εδώ και 1-2 χρόνια σε όλα τα κείμενα του ΚΚΕ, πράγμα το οποίο και εμένα με έχει κάνει πολλές φορές να αναρωτιέμαι για την διαφορετική σημασία που μπορεί να έχει όταν μιλάμε πχ για τους "αναρχικούς" που έκαψαν την marfin, ή όταν μιλάμε για μπάτσους που χώνονται σε πορείες

δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έπρεπε να μαλώσουμε...έχουμε χάσει την υπομονή του να συζητάμε νομίζω....
« Last Edit: June 18, 2010, 21:00:23 pm by i _&a » Logged
Niels

View Profile
« Reply #14 on: June 18, 2010, 20:56:43 pm »

Quote from: 4Dcube on June 18, 2010, 19:16:20 pm
Και γιατί αυτό να είναι πρόβλημα;
Γιατι δίνει στοιχεία διαδηλωτών σην αστυνομία.
Κάνω και την άλλη υπόθεση ότι η αντίδραση, η έντονη αντίθεση προς την παρουσία αυτού του προσώπου εξηγείται με το παρελθόν και ό τι συμβολίζει ο ασφαλίτης.
Για τον συνδικαλιστή ίσως συμβολίζει τη ρίψη δακρυγόνων, το ξύλο, κλπ. Δηλαδή ένα απρόσωπο μίσος.

Δεν είναι θέμα μίσους. Αυτό θα μπορούσες να το πεις σε κάποιον ΕΑΑΚίτη ή αναρχικό ή κάποιον από αυτούς τελοσπάντων. Περιφρούρηση της πολιτικής σου είναι. Αυτός είναι ο ρόλος της περιφρούρησης, να διασφαλίσει ότι κανείς δε θα χτυπήσει την πορεία, κανείς δε θα ρουφιανέψει τους διαδηλωτές κλπ κλπ. Περιφρούρηση δεν είναι κράνος, καδρόνι και ξύλο

Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας, όχι δημόσια.
Εγώ δημόσια θα τα λέω

Τέλος, αυτό
[...]Την επανάσταση θα τη φέρει ο λαός, όχι εμείς.[...]
μ'αρέσει. Κι εγώ έχω ευθυνοφοβία.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Up Print
Jump to: