• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:27:04 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:27:04 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 155
Total: 197
elctricalbill
filkilkis
gtapalis
le papillon
Karkarias
abunchofcells
ElectroShock
Rithan
Captain
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
giorgosss03
christina02
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 4ο Εξάμηνο > 4ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Αρχιτεκτονική Υπολογιστών (Moderators: chatzikys, tzortzis) > [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33 Go Down Print
Author Topic: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010  (Read 43080 times)
valerios
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Rock n' Ball...

View Profile
Re: [Αρχιτεκτονικη Υπ.]Εργασίες 2010
« Reply #420 on: June 01, 2010, 19:56:39 pm »

Ερώτησις... στις ερωτήσεις γύρω από τις μικροεντολές ρωτάει κύκλους εργασίας της κάθε εντολής, τι αλλάζει στον SP, TOS, MAR κτλ? Huh  Ή απλά τι αλλαγές έγιναν στα αρχεία .mal και .conf?!
mostel
Θαμώνας

Think well, sleep well, love well

View Profile
« Reply #421 on: June 01, 2010, 20:13:03 pm »

Quote from: antonios on June 01, 2010, 11:39:35 am
μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο....
παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! Cheesy Cheesy

ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done."

Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό.

Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! Smiley

Στέλιος

http://www.youtube.com/watch?v=qQL0RAkDOSk
...

"Σκίζω τον τοίχο, βρίσκομαι στους δρόμους, χρωματισμένους εφιαλτικά κι οι μπάντες να χτυπάνε στους ρυθμούς ξέφρενα, ενώ εγώ χάνομαι μέσα στον χρόνο, μόνος, έρημος, μέσα από εκεί που ήρθα, αφήνοντας πίσω μου ένα χαμόγελο παντοτινό στη μνήμη των ανθρώπων. Γιατί ποτέ κανείς δεν θα γνωρίσει αν ήρθα, αν έφυγα κι αν πράγματι υπήρξα κάποτε τυχαία ανάμεσά τους."

Μάνος Χατζιδάκις
Atillas9
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #422 on: June 01, 2010, 21:30:40 pm »

Σας εβαλε να το τρεξετε step by step?και αν ναι σας εβαλε να εξηγειτε τι γινετε σε καθε βημα?και κατι αλλο ειναι κανεις αλλος που να το εχει τρεξει χωρις μικροεντολες ,για να τον ρωτησω αν παρολαυτα εξεταστηκε και στις μικροεντολες
theoxan
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #423 on: June 01, 2010, 21:40:33 pm »

Δεν παίζει step by step μην αγχεστε. Διαβάστε καλά τα κομμάτια του κώδικα που επιτελούν τις "τρέντυ λειτουργίες" του προγραμματος αλλά και τι λογική έχουν τα βήματα που αποτελούν τον αλγόριθμο. Π.χ. γιατι προσθέτεις εκει το 1 γιατι προσθετεις με τον εαυτό του κτλ. Απο μικροεντολές καλό είναι να ξέρετε τη φιλοσοφία, αλλά και τις βασικές απο αυτές.

http://negra-oveja.blogspot.com/
Atillas9
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #424 on: June 01, 2010, 21:45:41 pm »

Νασαι καλα theoxan
Neal
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #425 on: June 01, 2010, 21:57:23 pm »

Εμένα με έβαλε να τρέξω step by step.

like.no.other™
ΚΗΜΜΥ
Επιβεβαρυμένος

Κ από το Καμμένος...

View Profile
« Reply #426 on: June 01, 2010, 22:28:35 pm »

και ρωταει καθε φορα τι κανει ο ΜΑR, o MBR, o MDR κλπ κλπ ??

jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #427 on: June 01, 2010, 23:17:46 pm »

Καλά γιατί φρικάρετε έτσι όλοι; Εάν την εργασία την έχετε κάνει μόνοι σας δεν έχετε να αγχώνεστε για κάτι.

Εμένα με ρώτησε απλά ποιες εντολές πρόσθεσα και τι κάνουν. Μου έβαλε να την τρέξω με 2 διαφορετικά ζευγάρια αριθμών, τα έβγαλε σωστά και μου λέει πες όνομα και φύγε. Από ό,τι είδα είναι και που θα πέσεις γιατί άλλους τους κρατούσαν μισή ώρα (αναρωτιόμουν αν τους είχε βάλει να την ξαναγράψουν από την αρχή). Αλλά και πάλι, ό,τι και να ρωτήσουν αν την εργασία την κάνατε μόνοι σας (ή τουλάχιστον κάτσατε να καταλάβετε τι παίζει με τo copy-paste) 3αρι θα πάρετε.

Quote from: valerios on June 01, 2010, 19:56:39 pm
Ερώτησις... στις ερωτήσεις γύρω από τις μικροεντολές ρωτάει κύκλους εργασίας της κάθε εντολής, τι αλλάζει στον SP, TOS, MAR κτλ? Huh  Ή απλά τι αλλαγές έγιναν στα αρχεία .mal και .conf?!
Αν τις έγραψες μόνος τις μικροεντολές θα ξέρεις τι αλλάζει σε κάθε κύκλο, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα.

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
Atillas9
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #428 on: June 01, 2010, 23:35:17 pm »

Δηλαδη σας εξετασε μονο στις δικες σας μικροεντολες και οχι σε αλλα που εμφανιζονται κατα το step by step?
Neal
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #429 on: June 01, 2010, 23:56:47 pm »

Εκεί που λέει την Microinstruction που εκτελείται με ρώτησε τι κάνει: PC = PC + 1; fetch; goto (MBR) και η ALU τι δείχνει: (είχε 1 + b + 0 = 0x1).

like.no.other™
Am@NiTa
Θαμώνας

View Profile
« Reply #430 on: June 02, 2010, 01:45:24 am »

Quote from: mostel on June 01, 2010, 20:13:03 pm
μακακία πάντως....τζάμπα γαμ@#%$@!##@ για να κάνουμε την εργασία και κόλλησε στο κομμάτι των 3 σειρών που έχουμε όλοι ίδιο....
παρεπιπτόντως, αυτός που με εξέτασε είπε ότι είχαν περάσει σχεδόν 10 άτομα που είχα;ν τις ίδιες μικροεντολές και είναι και λάθος!!!!!! Cheesy Cheesy

ΔΕΝ είναι λάθος. Και εμένα αυτό μου είπε αλλά του απάντησα κατάλληλα. Απλώς χρειάζονται παραπάνω κύκλοι εκτέλεσης. Και από τη στιγμή που δεν αναφέρεται τίποτα στην εκφώνηση για αποδοτικότητα (efficiency), δε μπορεί να σας πει κανείς ο,τιδήποτε για τον κώδικα, πόσο μάλλον όταν εμφανίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχει διαφορά το "what I expect" from "what I've done."

Άλλωστε, όπως αναφέρεται παντελώς ξεκάθαρα στο ethmmy, όπως και αν υλοποιηθεί η άσκηση, αν λειτουργεί το πρόγραμμα σωστά, θα θεωρηθεί σωστό.

Αν τους ενδιέφεραν οι κύκλοι, να μας το έλεγαν εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων! Smiley

Στέλιος
ποιες μικροεντολες ηταν λαθος;εγω με TOS το κανα και δε μου ειπαν τπτ. και στην τελικη αμα το παμε με κυκλους h SHIFTR a εχει λιγοτερους κυκλους απ'ότι ολο το πακετο
ILOAD a
SHIFTR
ISTORE a
παρολα αυτα ειναι πολυ βολικη γιατι μπορεις να φορτωσεις αν θες το a για να το κανεις shiftr, αν γουσταρεις το αποθηκευεις μετα και αλλου και το a παραμενει οπως ηταν

!!!Go out, create thunder, and stand right under!!!
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #431 on: June 02, 2010, 01:58:30 am »

Quote from: Atillas9 on June 01, 2010, 23:35:17 pm
Δηλαδη σας εξετασε μονο στις δικες σας μικροεντολες και οχι σε αλλα που εμφανιζονται κατα το step by step?
Ναι. Εμένα τουλάχιστον (και ούτε καν, απλά με ρώτησε τι κάνουν οι καινούργιες εντολές, δεν πήρε τον μικροκώδικα να με ρωτάει). Θα ήταν παράλογο να ρωτάει τις τιμές του κάθε καταχωρητή στο stepbystep (που σε κάποιους παίζει να το κάνανε).

Quote from: Neal on June 01, 2010, 23:56:47 pm
Εκεί που λέει την Microinstruction που εκτελείται με ρώτησε τι κάνει: PC = PC + 1; fetch; goto (MBR) και η ALU τι δείχνει: (είχε 1 + b + 0 = 0x1).
Κακώς. Η εξέταση αυτή ήταν της εργασίας και ό,τι είχε να κάνει με αυτή. Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποίησες κάτι τέτοιο το θεωρώ παράλογο να το ρωτάει στη συγκεκριμένη εξέταση. Γι' αυτά υπάρχει εξέταση στο τέλος.

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #432 on: June 02, 2010, 02:01:26 am »

Quote from: Am@NiTa on June 02, 2010, 01:45:24 am

Στέλιος
ποιες μικροεντολες ηταν λαθος;εγω με TOS το κανα και δε μου ειπαν τπτ. και στην τελικη αμα το παμε με κυκλους h SHIFTR a εχει λιγοτερους κυκλους απ'ότι ολο το πακετο
ILOAD a
SHIFTR
ISTORE a
παρολα αυτα ειναι πολυ βολικη γιατι μπορεις να φορτωσεις αν θες το a για να το κανεις shiftr, αν γουσταρεις το αποθηκευεις μετα και αλλου και το a παραμενει οπως ηταν

Κι εγώ με στοίβα τις δούλεψα τις εντολές και δεν μου είπε κάτι, γιατί με ρώτησε συγκεκριμένα αν την υλοποίησα με πρόβλεψη τελεστή ή όχι. Και στη τελική αυτά τα "είναι λάθος, δεν έπρεπε να το κάνεις έτσι" είναι πίπες. Από τη στιγμή που δεν δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις στην εκφώνηση είναι μαλακία να σου τη λέει έτσι λες και είσαι στο λύκειο.

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #433 on: June 02, 2010, 03:00:21 am »

Quote from: Am@NiTa on June 02, 2010, 01:45:24 am

Στέλιος
ILOAD a
SHIFTR
ISTORE a
Εικάζω πως το λάθος πήγαινε στην περιττή χρήση του καταχωρητή H και όχι στο ότι η μικροεντολή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την ILOAD...  μπορεί να'πε ταχα πως είναι λάθος για να ψαρώσει εκείνους που αντέγραψαν τον κώδικα.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
hetfield
Θαμώνας

View Profile
« Reply #434 on: June 02, 2010, 10:54:49 am »

genika auto sto opoio 'kollane' autoi p s exetazoun einai ekeino to simeio pou kaneis to shiftr kai thn allagi prosimou.s rotaei pos to kaneis arxika kai epeita se paei sto arxeio mal   kai s leei na exigiseis ti kanoun oi kataxorites stis sigekrimenes grammes kodika.epeita afou trexeis to programma sou leei na valeis allous arithmous kai to trexei step by step kai  s rotaei ti kanei i kathe mikroentoli.Emena auta me rotise.Alloi eipan oti apla tous rotisan pos to kaneis,etrexan to programma kai tous afisan na figoun alla iparxei kai i periptosi na sas rotisoun kai gia tis mikroentoles sthn step by step ektelesi.Einai analoga s poion exetasti tha peseis.
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33 Go Up Print
Jump to: