• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:49:34 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:49:34 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 110
Total: 193
noys
georkala
giorgos_skl
naoumvogia
evax
Mr Z
Konstantina Karamani
useranknown
nikos123321
Don
Lefo
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
Chaidec
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
daphnenik
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
ore525
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
dr.giorgos
Nikolas Tsamitros
swthrhs
lina_zs
Δημητρης Αξιμιωτης
Dimos Bachlas
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
npalami
Nikos.Ts
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
dimitris585
dimitris_diotis
panagiwt1s
jimalexoud
marnas
Νικη
chriskazakos
kvas
Fotis
mayia psarikoglou
kstavroulis
andreaspaper
anthi kotsani
Evripidis
vasilis saitis
kevangelo
Lykaonia
kathrin_p
despoina15
apob
gkg
kakousios
Pastellaki
Aris★
giorgosss03
tourlaza
mgrivab
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 Go Down Print
Author Topic: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010  (Read 26293 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010
« Reply #210 on: March 06, 2010, 00:37:07 am »

Quote from: tolisn on March 05, 2010, 01:00:24 am
Εγώ πάντως στην πρώτη πρώτη ερώτηση που έκανα ακόμα δεν πήρα απάντηση

Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν για να γίνει ΓΣ είναι διαθέσιμες να ελεγθούν με Ονομα Επίθετο ΑΕΜ?

Και τι είσαι ρε φίλε;Ρουφιάνος που παίρνει παρουσίες και σημειώνει??
Τόσο κακό είναι δηλαδή το να κάνουμε μια γενική συνέλευση;;;

Α ρε απολιτίκ όλοι!

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #211 on: March 06, 2010, 00:47:33 am »

Quote from: JIM777 on March 06, 2010, 00:35:33 am
Με 1500 post εγω ειμαι ο καναπεδακιας??

Απο τα παραπανω ποσα λυσατε?Γιατι σου φαινεται τοσο παραλογο το 99% τον συνελευσεων να ειναι γυρω απο αυτα τα θεματα?Στην τελικη συνελευση Ηλεκτρολογων Μηχανικων ειναι.Δε πας για να μιλησεις για το ασφαλιστικο και για το Μπαλτατζη.Δεν ειναι μια ημεριδα ενημερωσης για το τι κανει το κακο ΠΑΣΟΚ κ η μοχθηρη ΝΔ.

Τεσπα δε ξαναποσταρω γιατι αν και καναπεδακιας εχω καλυτερα πραγματα να κανω.
μποτζατζης. οχι μπαλτατζης.

Vive le son
D'l'explosion!
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #212 on: March 06, 2010, 01:04:15 am »

Quote from: Doctor_Doctor on March 05, 2010, 16:30:54 pm
Διάβασα 15 σελίδες (τρέξιμο, μη φανταστείτε) με παπαριές, ξαναματαειπωμένες. Δεν πειράζει, κάθε χρόνο καινούριοι φοιτητές, κάθε φορά τα ίδια.

Βέβαια, σκοπός είναι αυτοί οι "καινούριοι" φοιτητές που θέλουν κάτι "καινούριο" και "διαφορετικό" να κάνουν ένα κόπο να μάθουν το παρελθόν (που είναι ίδιο) και μετά να το ξανασκεφτούν. Τέλος πάντων.

Κράτησα κυρίως αυτό το ποστ:
Quote from: Issle on March 05, 2010, 02:42:21 am
Το σύστημα είναι καπιταλιστικό και αυτό δεν θα αλλάξει για πολλά ακόμα χρόνια. Αλλά έχεις το δικαίωμα στον αγώνα , όμως έχω και εγώ το δικαίωμα στην μάθηση. Αν εσύ επιλέξεις αγώνα, θα υποστείς και τις συνέπειες. Εγώ γιατί να τις υποστώ?

Αν κάποιοι επιλέξουν αγώνα και καταφέρουν κάτι, θα το καρπωθούν όλοι. Άρα "αγωνιστείτε αν θέλετε, εγώ δε θέλω να υποστώ τις συνέπειες σας, αλλά αααααν τύχει και τα καταφέρετε (που δεν το πιστεύω) θα κερδίσω κι εγώ".

Η πολιτική που υποστηρίζεις (του καπιταλισμού) οδηγεί στις περικοπές που εξήγγειλε ο Γιωργάκης. Εσύ συμφωνείς με το σύστημα, και τα μέτρα. Οπότε να ισχύσουν μόνο για αυτούς που συμφωνούν. Και αντίστοιχα τις συνέπειες του αγώνα να τις υποστούν μόνο αυτοί που υποστηρίζουν τον αγώνα. Σύμφωνοι;

Εσύ θα πληρώνεις τους φόρους, αλλά θα κάνεις μαθήματα, και οι "αριστεριστές" θα κάνουν πορείες και θα χάνουν μαθήματα, αλλά δε θα πληρώνουν τα νέα μέτρα αφού δε συμφωνούν.

Σε περίπτωση που επικαλεστείς την "κυβέρνηση πλειοψηφίας", που δεν είναι τέτοια, γιατί την ψήφισε ποσοστό γύρω στο 40% και με μεγάλη αποχή, μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τη "συνέλευση πλειοψηφίας".

Quote from: Issle on March 05, 2010, 02:42:21 am
Αλλά θα έρθει η μέρα που θα αναβαθμιστεί το πανεπιστήμιο και θα φάτε πόρτα όλες οι παρατάξεις.

Και τότε θα ησυχάσουμε επιτέλους ...

Οι παρατάξεις με όλα τα στραβά τους, είναι δημοκρατικό κεκτημένο. Μακάρι να μην υπήρχαν και να μην τις είχαμε ανάγκη. Η απαγόρευση τους παραπέμπει αλλού (μαζί με την απαγόρευση της συνάθροισης).

Τέλος, περιμένω κάποιον να αντικρούσει αυτό:

Quote from: Nessa NetMonster on March 05, 2010, 09:10:27 am
Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, αλλά οι συνελεύσεις του συλλόγου μας είναι δημοκρατικότατες. Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε πλαίσιο αντικατάληψης φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι φλώροι που ενώ δεν ήθελαν κατάληψη παρ' όλ' αυτά δεν κατέβασαν αντίστοιχο πλαίσιο. Ακόμα και ένα λευκό φύλλο με τον τίτλο "πλαίσιο αντικατάληψης" θα ήταν αρκετό! Αρκεί να έβγαινε κάποιος να το στηρίξει (και πάλι, θα μπορούσε να βγει και να πει απλά "εγώ δεν θέλω κατάληψη" και να απαντάει στις ερωτήσεις με "δεν ξέρω" Cheesy)! Το κάνατε; Όχι. Ε, μόκο λοιπόν.

Πες τα ρε χρυσόστομε Γιατρέ μου!  Smiley

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
ikoufis
Veteran

View Profile WWW
« Reply #213 on: March 06, 2010, 05:08:14 am »

Quote from: cecs on March 06, 2010, 00:37:07 am

Οι υπογραφές που μαζεύτηκαν για να γίνει ΓΣ είναι διαθέσιμες να ελεγθούν με Ονομα Επίθετο ΑΕΜ?

Α ρε απολιτίκ όλοι!

Αντίστροφη λογική.
Εχει κατάληψη και μαζεύονται 150 πόσες χρειάζονται υπογραφές για να γίνει συνέλευση εκ νέου.
Θα δεχτούν όλοι το επιχείρημά μου χωρίς να δουν τη λίστα?
Μα γιατί να είναι τόσο κακή μια συνέλευση:p

Συμπέρασμα, τίποτα δεν είναι κακό από μόνο του. Πρέπει να κρίνεται μέσα στο περιβάλλον στο οποίο διαμορφώνεται.

Ας μην κρυβόμαστε, η διαδικασία προς την κατάληψη είναι πολύ πιο εύκολη από τη διαδικασία προς την ψήφιση μη κατάληψης. Και για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, όχι οι φλώροι.
Οπότε επιχειρήματα τύπου ας κατέβαζε ένας ένα χαρτί έστω και λευκό μόνο τεκμηριωμένα δεν είναι.
Πώς μπορείς να συγκρίνεις 2 επιλογές όταν το περιβάλλον τους είναι διαφορετικό? Αντιεπιστημονικό και παραπλανητικό..

Και το γεγονός ότι οι 2 κατευθύνσεις δεν είναι ισοδύναμες σημαίνει κάτι ακόμη..
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #214 on: March 06, 2010, 05:40:15 am »

Δεν το καταλαβαίνω το επιχείρημά σου.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Social_waste

View Profile
« Reply #215 on: March 06, 2010, 06:34:11 am »

ikoufis
οταν γινεται καταληψη εχει συνελευση τουλαχιστον
μια φορα τη βδομαδα. οποτε πιο πιθανο ειναι να
αμφισβητηθει η πολιτικη νομιμοποιηση παρα η
νομιμοτητα των υπογραφων. αλλωστε φανταζομαι
τις ελεγχει το δσ.

απο κει και περα, προφανως, το περιβαλλον δεν ειναι
στατικο. διαμορφωνεται απο εκεινους που προσπαθουν
να το διαμορφωσουν. στο παμακ δραστηριοποιουνται
κι αλλοι εκτος απο δαπ-πασπ.

Vive le son
D'l'explosion!
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #216 on: March 06, 2010, 09:10:35 am »

Ναι, γενικά μαλακίες λέει. Όταν μαζεύεις υπογραφές για συνέλευση και τις καταθέτεις στο ΔΣ, δεν έχει σημασία για ποιο λόγο θέλεις να γίνει η συνέλευση (για κατάληψη, για λήξη κατάληψης, ή για οποιονδήποτε σοβαρό ή ηλίθιο λόγο). Μάζεψες τον αριθμό που χρειάζεται; Μόνο αυτό έχει σημασία. Ο ισχυρισμός του ότι δεν είναι ισοδύναμες οι δύο περιπτώσεις είναι γελοίος.

Και το "η διαδικασία προς την κατάληψη είναι πολύ πιο εύκολη από τη διαδικασία προς την ψήφιση μη κατάληψης" δεν το στηρίζει πουθενά. Κάτι για "διαφορετικό περιβάλλον" που δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του όταν το έγραφε...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #217 on: March 06, 2010, 11:52:00 am »

Quote from: ikoufis on March 06, 2010, 05:08:14 am
Quote from: cecs on March 06, 2010, 00:37:07 am

Α ρε απολιτίκ όλοι!

Αντίστροφη λογική.
Εχει κατάληψη και μαζεύονται 150 πόσες χρειάζονται υπογραφές για να γίνει συνέλευση εκ νέου.
Θα δεχτούν όλοι το επιχείρημά μου χωρίς να δουν τη λίστα?
Μα γιατί να είναι τόσο κακή μια συνέλευση:p

Συμπέρασμα, τίποτα δεν είναι κακό από μόνο του. Πρέπει να κρίνεται μέσα στο περιβάλλον στο οποίο διαμορφώνεται.

Ας μην κρυβόμαστε, η διαδικασία προς την κατάληψη είναι πολύ πιο εύκολη από τη διαδικασία προς την ψήφιση μη κατάληψης. Και για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, όχι οι φλώροι.
Οπότε επιχειρήματα τύπου ας κατέβαζε ένας ένα χαρτί έστω και λευκό μόνο τεκμηριωμένα δεν είναι.
Πώς μπορείς να συγκρίνεις 2 επιλογές όταν το περιβάλλον τους είναι διαφορετικό? Αντιεπιστημονικό και παραπλανητικό..

Και το γεγονός ότι οι 2 κατευθύνσεις δεν είναι ισοδύναμες σημαίνει κάτι ακόμη..

Γιάννη δεν αναφέρθηκα στο ζήτημα της κατάληψης και μη βιαστείς να κρίνεις τι υποστήριξα γιατί μπορεί να πέσεις έξω..
Με το quote που έκανα επέλεξα να σχολιάσω κάτι που μου έκανε άσχημη εντύπωση,και όχι μόνο σε μένα αλλά και σε αρκετούς άλλους όπως φάνηκε.Το να στηρίξεις ή όχι μια απόφαση κατάληψης της σχολής είναι το ένα θέμα.Το να έχεις όμως το δικαίωμα και τη δυνατότητα να κάνεις μια γενική συνέλευση για να αποφασίσεις κάτι (το τι είναι το ένα θέμα που λέγαμε) είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα.Και οι υπογραφές είναι μια έσχατη λύση.Δεν καταλαβαίνω όμως το εξής:χρειάζεται να κουβαλώ ας πούμε μέχρι και το βιβλιάριο σπουδών μου για να το δείχνω στον καθένα που ρωτάει και να του αποδεικνύω ότι "ναι ρε φίλε κι εγώ θέλω να γίνει ΓΣ και είμαι η τάδε,έχω ΑΕΜ τόσο" κλπ.Τι διαδικασίες είναι αυτές;;;
Εμένα μια φορά που είχε ζητήσει ένας στη σχολή μέσα να του δώσω τα στοιχεία μου.Φοιτητής δεν ήταν πάντως..

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #218 on: March 06, 2010, 14:25:06 pm »

Quote from: gate4 on March 05, 2010, 03:10:33 am

6.γιατί κάθε συνέλευση είναι καρμπόν της προηγούμενης και διαμάχη μεταξύ αριστερών και πιο αριστερών "εμείς-την-έχουμε-μεγαλύτερη-από-εσάς"?
.....
6.αυτο δεν ισχυει,πολιτικος διαλογος γινεται μπορεις να πεις και συ την γνωμη σου
.....

αντε φασισταριο και συ  Tongue

να χαρώ τον πολιτικό σου διάλογο
μαλάκα

mountza
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #219 on: March 06, 2010, 14:25:26 pm »

εσυ ρε μεγαλη γυναικα που εχεις και 5000+ ποστ
γιατι παιρνεις σοβαρα τον gate4?
πες μου, γιατι? Cheesy

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #220 on: March 06, 2010, 14:54:52 pm »

από 800 σελίδες πόστ το μόνο που αξίζει να ξανα - απαντηθεί (μια που έχει απαντηθεί πολλάκις και στο παρελθόν) είναι το post της png

Quote from: png on March 05, 2010, 02:48:48 am
1.μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία του συλλόγου?
2.πόσο συχνά μπορεί να μια σχολή να τελεί υπό κατάληψη?
3.ποιος λόγος θεωρείται αρκετά σοβαρός για να τελεί μια σχολή υπό κατάληψη?
4.έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα οι "ατομικιστές" να κάνουν μάθημα την ώρα που εσύ είσαι σε πορεία?
5.τι σημαίνει το ότι πολύς κόσμος προτιμά να κάνει μάθημα από το να κατέβει σε πορεία?
6.γιατί κάθε συνέλευση είναι καρμπόν της προηγούμενης και διαμάχη μεταξύ αριστερών και πιο αριστερών "εμείς-την-έχουμε-μεγαλύτερη-από-εσάς"?
7.γιατί ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσαμε ούτε σώμα να συγκροτήσουμε τώρα καυλώνουμε με το φοιτητικό κίνημα και τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα?
8.ποιους εξυπηρετεί τελικά το μπάχαλο στα πανεπιστήμια?
9. γιατί μου φαίνεται μάλλον δύσκολο το ότι θα αλλάξει κάτι?

1.O Σύλλογος είναι το συνδικαλιστικο όργανο των φοιτητών. Έχει το δικαίωμα να πάρει αποφάσεις, όσο δυναμικές κι αν είναι, για συμμετοχή σε απεργίες και καταλήψεις, όταν τα μέλη του κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι θίγονται τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους, Γενικώς ο σύλλογος είναι το "νομικό πρόσωπο" που μας δίνει συνδικαλιστική τυπική δικαιοδοσία για την πολιτεία όσο είμαστε ακόμα φοιτητές (και κυρίως εξασφαλίζει ότι τα μέλη του έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα της εκάστοτε σχολης). Η δικαιοδοσία του αφορά κυρίως τους φοιτητές... βεβαια αυτό μπορεί να τον φέρει αντίπαλο/ αντίθετο ή συγκρουόμενο λόγω διαφοράς συμφερόντων ή διαφοράς αποφάσεων με το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών ή των μεταπτυχιακών (απειρέσιος).
Το αν ξεπερνάμε - όλοι - κάποιες λεπτές γραμμές που μας κάνουν να συμβιώνουμε όλους στον ίδιο χώρο, είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες, από την ανοχή της κάθε συνδικαλιστικής ομάδας, και από τη μαζικότητα του εκάστοτε κινήματος (που είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει και το "δίκαιο" του αγώνα, ακόμη κι αν δια της βίας οι φοιτητές αποφασίσουν προσωρινή αναστολη κάθε εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας).
Είναι το ίδιο όπως με τους απεργούς... η δικαιοδοσία τους αφορά τους εργάτες, υπάρχουν πάντα και απεργοσπάστες με τους οποίους συγκρούονται.

2. Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Η εμπειρία έχει δείξει ότι καταλήψεις διαρκείας δεν τις αντέχει ο φοιτητόκοσμος πάνω από 1 φορά την τριετία ή την τετραετία. Αλλά βέβαια εξαρτάται από τις συνθήκες, από τις αποφάσεις που θα πάρουμε εμείς οι ίδιοι (σου θυμίζω ότι είναι δικιά μας ευθύνη), από την αδιαφορία ή όχι του συνόλου για τις αποφάσεις που θα πάρουμε, από το πώς θα εκτελεστούν, από το πώς θα αλλάξουν οι συνθήκες, από το αν θα συνεχίσουμε εφόσον και αν έχει επιτυχία ο αγώνας μας κτλ

3. Σοβαροί - πολοί σοβαροί - για μένα ήταν οι λόγοι που έγιναν πχ οι καταλήψεις του 2006. Αναθεώρηση του συντάγματος για "πώληση" των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων σε τίτλους σπουδών που η εγκυρότητά τους δεν ελέγχεται από το κράτος, ούτε από το ΤΕΕ, ούτε από κάποιον αδιάβλητο οργανισμό, ένας νόμος - πλαίσιο που πήγε να περάσει στο θερινό τμήμα της βουλής, αφαιρούσε τα μισά φοιτητικά δικαιώματα και έκανε 100 φορές πιο δύσκολη και σύνθετη τη λειτουργία των πανεπιστημίων (γενικώς μας έριχνε πιο βαθιά στο βούρκο).

4.Αν και έχει απαντηθεί πολλές φορες... τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις είναι υποκειμενικό ζήτημα όταν υπάρχουν εκτακτες συνθήκες. Και πάλι το ποιός έχει "δίκιο" το καθορίζει η μαζικότητα του κάθε κινήματος.
Αν πχ ψηφιστει κατάληψη και 400 άτομα είναι μέσα στη σχολή (όπως γινόταν το 06) να κάνουν συζητήσεις, ραδιόφωνο, στράτσα, πορείες, εξορμήσεις, οι υπόλοιποι θα ντρεπόντουσαν να πάνε για μάθημα (δε θα ήταν τόσο εύκολο να σπάσουν αυτή τη δυναμική).
Αν ψηφιστεί κατάληψη από 300 άτομα και πατήσουν 5, και πάνε την άλλη μέρα 200 για μάθημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν και μάθημα ( 5 εναντίον 200 δε γίνεται). Αυτό βέβαια θα ήταν η απόλυτη απαξίωση του συνδικαλιστικού σου οργάνου, και πίστεψέ με, δε σε συμφέρει καθόλου.
Αν θέλεις να πείς κάτι, το λές μέσα στη ΓΣ, γιατί ο σύλλογός σου προστατεύει τα αυριανά σου επαγγελματικά δικαιώματα και σε συμφέρει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του.

5. Ότι δεν έχει ασχοληθεί επαρκώς με τις πολιτικές εξελιξεις, και οτι οι παρατάξεις δεν έκαναν επαρκώς το καθήκον τους για να τον πείσουν.

6.Γιατί δε φωνάζουμε εμείς. Το κάνουν με το 100% της ανοχής μας. Κοινώς είμαστε φλώροι.

7.Γιατί κάπως έτσι γίνονται συνήθως τα πράγματα στη σχολή μας, γρήγορα και πρόχειρα. Μόνιμη πολιτική εγρήγορση και συνειδητοποίηση είναι δύσκολο να υπάρξει και θέλει πολλή δουλειά (κυρίως από τις παρατάξεις).

8.Όλους, και κανέναν.

9. Είναι κρίμα να το λές αυτό γιατί είσαι πολύ μικρή ακόμα.
« Last Edit: March 06, 2010, 15:00:09 pm by i _&a » Logged
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
« Reply #221 on: March 06, 2010, 16:09:41 pm »

Quote from: Save Earth on March 04, 2010, 23:42:58 pm
εντελώς. σκέφτομαι να δημιουργήσω παράταξη μόνο και μόνο για τη ΓΣ της Πέμπτης με πλαίσιο "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ". Roll Eyes
Quote from: Antίλογος on March 05, 2010, 03:53:42 am
Αν δε γουσταρες καταληψη Save Earth, τοτε επρεπε να κατεβασετε πλαισιο, που να λεει αυτο το πραγμα... Τοσο απλα, τοσο δημοκρατικα!
Οπως εγινε στο παρελθον ( ρωτα για τις παρδαλες καμηλες, γιατι εισαι μικρος ακομα και δεν ξερεις ) και οπως θα ξαναγινει... Αμα παει να παραγινει το "κακο" μια χαρα ενεργοποιουνται οι φοιτητες...
Tongue λολ

Quote from: billakos on March 04, 2010, 23:52:07 pm
σταματηστε να μαλωνετε και αρχιστε να μιλατε...προσεγγιστε τον απλο φοιτητη και καντε συζητηση μαζι του...ο κοσμος σας απαξιει ολους...δεν εχει σημασια το ποσο χωμενοι ειστε ή το σε ποια παραταξη ανηκειτε...οι φοιτητες σας βλεπουν σαν μια μικρη βουλη γιατι ετσι εχει καταληξει το πραγμα...μαλωνετε ποιος θα την πει σε ποιον...σας νοιαζει μονο το πως θα καταφερετε αυτο που θελετε...σταματηστε να βλεπετε ενα δρομο και αρχιστε να συζητατε...

Ας ξανατονίσω λίγο κι αυτό, με την ευκαιρία.

Quote from: Antίλογος on March 05, 2010, 14:11:30 pm
Quote from: lakis on March 05, 2010, 14:06:17 pm

:'( :'( :'( ωρε κλαμαααα... Τρια χρονια τα ιδια και τα ιδια, τελικα η ζουη αποτελει περιοδικο φαινομενο!  Grin Grin Grin

Αλλα νταξει το καταλαβαινω, το φορουμ λειτουργει και σαν ενα ειδος ψυχοθεραπειας! Πεταει ο καθενας τη μαλακια του ( καλη ωρα σαν και μενα ) το βγαζει απο μεσα του και ξαλαφρωνει... Και ειναι ευτυχισμενος!
ωω ναι...

Quote from: Anastacia on March 05, 2010, 16:00:51 pm
για το τι κάνουμε ή δεν κάνουμε για τη σχολή:

Άσε, γιατί πλημμυρίζουν οι αίθουσες όταν κάνουμε συναντήσεις για το πρόγραμμα σπουδών κ τα λοιπά μας προβλήματα ή όταν καλείται κόσμος για συζήτηση/διαμαρτηρία σε καθηγητές.
Undecided γάμησέ τα είμαστε.

Quote from: billakos on March 04, 2010, 23:40:21 pm
γενικα εγω πιστευω οτι επρεπε να γινει καταληψη αλλα μου την δινει που αποφασιζεται για πολλες μερες...κανε για 2 μέρες, κανε συνελευση δες πως πανε τα πραγματα και ξανακανε κατάληψη αν κρινεται απαραιτητο....και κατα τη γνωμη μου πρεπει να εχει χαρακτηρα υποστηριξης...δεν νομιζω να καταφερουμε κατι απλα αν κανουμε κατάληψη...

Αυτό που θέλω να πω κι εγώ είναι ότι η κατάληψη είναι ένα άμεσο μέσο πίεσης της κοινωνιας, όμως έχει νόημα μόνο εάν είναι μαζική. Καταλήψεις γίνονταν και το '06 και το '07, με μεγαλύτερη διάρκεια (και επομένως και κόστος σε εμας τους φοιτητες) όμως τότε νέκρωνε όλη η εκπαίδευση με 200-300 κατειλημμένες σχολές.
Αυτή τη φορά σαν Σύλλογος βγάλαμε μια απόφαση για κατάληψη. Από καποιον που εδωσε λινκ απο indymedia φαίνεται οτι αρκετές σχολές τελειώνουν την κατάληψή τους την δευτέρα, και άλλες αποφάσισαν να αντιδράσουν με διαφορετικά μέτρα.
Αν την Τρίτη που είναι η συνέλευση φαινεται να μην υπαρχει θέληση απο (πολλές) άλλες σχολές για να συνεχιστεί η κατάληψη, εμείς σαν σύλλογος ηλεκτρολόγων πως θα αποφασίσουμε να κινηθούμε?
Απλώς αυτό που πιστεύω είναι με μια Κατάληψη Ηλεκτρολόγων μόνη της δεν θα ιδρώσει και κανένα αυτί.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

phen3x
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #222 on: March 06, 2010, 16:49:37 pm »

Quote from: nikitas350 on March 06, 2010, 03:58:58 am
Ένα άλλο  θέμα είναι ότι ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ:
ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΤΛ
με σκοπό να περάσουμε πλαίσια κατάληψης.
Λες και χέστηκες ο γιωργάκης ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
Ισα ίσα έτσι βρίσκουν ακόμα ένα τρόπο για να υποβαθμισουν την εκπαίδευση.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ....
ΑΚΟΜΑ παντως δεν έχω ακούσει ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

+1000

But before he standeth still before the conjuror, he singeth manie sweet notes.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #223 on: March 06, 2010, 17:27:42 pm »

4.έχουν ή δεν έχουν δικαίωμα οι "ατομικιστές" να κάνουν μάθημα την ώρα που εσύ είσαι σε πορεία?
5.τι σημαίνει το ότι πολύς κόσμος προτιμά να κάνει μάθημα από το να κατέβει σε πορεία?
7.γιατί ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσαμε ούτε σώμα να συγκροτήσουμε τώρα καυλώνουμε με το φοιτητικό κίνημα και τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα?

1. σκασιλα μας
2. μεχρι να μπουν οι μπατσοι και να την εκκενωσουν
3. καθε λογος ειναι σοβαρος λογος
4. οχι
5. οτι μπαινουν πολλα ατομα στη σχολή και αυξανεται το μεγεθος δειγματος χωρις να λαμβανονται υποψιν παραγοντες συνδυαστικης
6. γιατι με την οικονομικη κριση δεν εχουμε λεφτα να αγορασουμε αλλο εργακι.
7. γιατι πηραμε viagra
8. ειναι το νερο στο μυλο τους. το βιταμ στη φρηγανια τους.
9. το ΠΑΣΟΚ ξανακανε καποτε αλλαγη και εχει πονεσει. Θα την ξανακανει..... ΤΡΑΣΤ ΙΤ!

bay bay timy.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #224 on: March 06, 2010, 18:43:18 pm »

Quote from: provataki on March 06, 2010, 17:27:42 pm

1. σκασιλα μας
2. μεχρι να μπουν οι μπατσοι και να την εκκενωσουν
3. καθε λογος ειναι σοβαρος λογος
4. οχι
5. οτι μπαινουν πολλα ατομα στη σχολή και αυξανεται το μεγεθος δειγματος χωρις να λαμβανονται υποψιν παραγοντες συνδυαστικης
6. γιατι με την οικονομικη κριση δεν εχουμε λεφτα να αγορασουμε αλλο εργακι.
7. γιατι πηραμε viagra
8. ειναι το νερο στο μυλο τους. το βιταμ στη φρηγανια τους.
9. το ΠΑΣΟΚ ξανακανε καποτε αλλαγη και εχει πονεσει. Θα την ξανακανει..... ΤΡΑΣΤ ΙΤ!

το βούτυρο στο ψωμί τους (και η μαρμελάδα πού είναι πάντα?)
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
μα πόσο σου φαίνεται ότι είσαι κνίτης..

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 Go Up Print
Jump to: