• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:42:33 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:42:33 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 30
Guests: 125
Total: 155
Saint_GR
μιλτοςμ
Tasaras
anna.ts
ZontanosThrylos
PolarBear
DimiTout
fopapadopoulos
nchatzo
thomasdt
κοτζακ
kokkinosgior
andyy
Yamal
chaniotism
athena_apo
Mr Watson
akoil
stloukas
gpapadimi
Athinaaz
vaggelisx
stavrosk
lasef
nasos
Loudis1
eed
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010  (Read 26450 times)
gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/3/2010
« Reply #165 on: March 05, 2010, 03:36:50 am »

Quote from: png on March 05, 2010, 03:20:02 am
εγώ, η συνδικάλα από το casus TE belli δηλώνω υπέυθυνα:

ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΡΕ!

άντε καληνύχτα γιατί θα μου ανεβάσετε την πίεση πάλι νυχτιάτικα  Tongue

πασπιτακια μπαμ κανετε. υπαρχουνε λεφτα στις τσεπες του λαου ε?

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη αξιοπιστία της εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο για θέματα Παιδείας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη των πολιτών, ώστε η χώρα να μπορεί και πάλι να ορίσει την τύχη της, σημειώνοντας ότι η Παιδεία είναι βασικός πυλώνας αλλαγών.

«Θέλουμε να πάμε σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης και για να γίνει αυτό με την καλλιέργεια εθνικής συνείδησης και αλληλεγγύης, είναι απαραίτητο ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης και μία εκπαιδευτική πολιτική που να δίνει στα παιδιά βάσεις, αλλά και να κάνει τη νέα γενιά ενεργή συμμέτοχο στη ζωή» εξήγησε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από το χώρο της Παιδείας -λόγω της θητείας του στο υπουργείο στα τέλη της δεκαετίας του 1980- υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές, κτύπημα των χρόνιων ανορθολογισμών στην Παιδεία, αλλά και αλλαγή ενός παιδαγωγικού μοντέλου που πνέει πλέον τα λοίσθια.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι η Παιδεία λέγεται δωρεάν εν τούτοις δεν είναι. «Πρέπει να κτυπηθεί το τεράστιο κόστος, καθώς κρίσιμοι τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία είναι φορτωμένες στις πλάτες των νοικοκυριών».

Στους δείκτες καινοτομίας, αριστείας, ποιότητας, επιβράβευσης και υποστήριξης στο χώρο της Παιδείας είμαστε πίσω, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας, πριν από όλα, από τους εκπαιδευτικούς, ποιότητα δουλειάς, μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και να μην φοβηθούν την αξιολόγηση.

Από τους γονείς ο πρωθυπουργός ζήτησε να πιστέψουν στη συμμετοχή τους στα θέματα του σχολείου και από τους μαθητές ζήτησε τη φρεσκάδα της σκέψης τους και την προσπάθειά τους, τονίζοντας πως οι τελευταίοι είναι φορείς αλλαγής.

Πρώτον, γιατί είναι νέα γενιά και δεύτερον γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικότερες προκλήσεις που είχε ποτέ μπροστά της η ανθρωπότητα.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι οι αλλαγές με τα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η αρμόδια υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου αφορούν την προσχολική, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι το δημοτικό σχολείο είναι η βάση της εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για καινοτόμο και ψηφιακό σχολείο, ψηφιακά μαθήματα και βιβλία αλλά και επικοινωνία και πρωτοβουλίες ακόμα και αξιολόγηση μέσω διαδικτύου, τονίζοντας ότι το ψηφιακό σχολείο αποτελεί προϋπόθεση της αναβάθμισης της Παιδείας.

«Έχω ακούσει πολλές φορές ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται, εμείς λέμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε, τώρα θα αλλάξουν όλα, δεν υπάρχει 'δεν μπορώ' από κανένα» είπε ο κ. Παπανδρέου, καλώντας να αφήσουμε πίσω τον συντηρητισμό και τις συντεχνιακές λογικές.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113082&lngDtrID=244

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
Jaegger
Guest
« Reply #166 on: March 05, 2010, 03:44:13 am »

Quote from: Save Earth on March 05, 2010, 03:36:25 am

2ον Δεν είμαι ο μοναδικός όπως μπορείς να δεις στο τόπικ που αμφισβητεί τη δημοκρατικότητα και αυτής της συνέλευσης και αυτής που έγινε σημερα στο γεωλογικό. Εκτός κι αν διάβασες 2-3 ποστ κι ύστερα αποφάσισες να γράψεις ό,τι σου ρθει.

2)το οτι δεν εισαι μόνος δεν συνεπάγεται και τη ορθότητα αυτων που λές
εγω μια χαρα δημοκρατική τη βρήκα
και κόσμο είχε
και απόψεις είπαν
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
Save Earth

View Profile
« Reply #167 on: March 05, 2010, 03:45:05 am »

Oκ εσύ τη θεωρείς δημοκρατική εγώ όχι. Τέλος.

Αλήθεια οι ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ γιατί λέγονται έτσι;;; Αφού μόνο ΕΝΑΣ κάθεται σ' αυτές!!!....
Jalk

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
« Reply #168 on: March 05, 2010, 03:45:56 am »

Quote from: Save Earth on March 05, 2010, 03:37:21 am
@Jalk

Δείχνω το επίπεδό μου ε?  Cheesy Cheesy Cheesy

Τελικά όντως άκυρος.  Grin Grin Grin

άκυρος invalid anulat
επίθ α / θ / ουδ άκυρος, άκυρη, άκυρο ['aciros, 'aciri, 'akiro]
που δεν έχει καμία ισχύ

Δεν εχει ισχυ καποιος που δεν εκπροσωπει τον εαυτο του στο συλλογο του
Δεν εχουν ισχυ τα οσα λεει καποιος οταν δεν τα λεει επωνυμα
Δεν εχει ισχυ καποιος οταν δεν προτεινει τιποτα
Δεν εχει ισχυ καποιος οταν απλα δεν υπαρχει

Σε αφηνω μονο σου με την Τζουλια να συνεχισετε την παρεα

Και για να σε προλαβω, Χρυσοπουλος Παναγιωτης
και δεν ειμαι σε καμμια παραταξη,σχημα κτλ κτλ
και δεν ψηφισα καταληψη...

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
Save Earth

View Profile
« Reply #169 on: March 05, 2010, 03:48:14 am »

Ωχ μαθεύτηκε ότι εγώ ήμουν αυτός που πηδούσε τη Τζουλια? Όχι ρε γαμώτο. Κι είπα στον κάμεραμαν να προσέξει να μην φανώ πουθενά. shit.  Cheesy Cheesy Cheesy

Αλήθεια οι ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ γιατί λέγονται έτσι;;; Αφού μόνο ΕΝΑΣ κάθεται σ' αυτές!!!....
Jaegger
Guest
« Reply #170 on: March 05, 2010, 03:48:21 am »

Quote from: Earendil on March 05, 2010, 03:41:34 am
kraftwerk αυτομπαναρισου ρε!
τώρα να κάνω τέτοιο πράγμα επειδή το λές εσύ
ειναι λίγο δύσκολο όπως και να το κάνουμε

Quote from: Save Earth on March 05, 2010, 03:45:05 am
Oκ εσύ τη θεωρείς δημοκρατική εγώ όχι. Τέλος.
το θέμα δεν ειναι να το ξεψειρίσουμε νομικά αν ήταν η όχι και να προσλάβουμε συνταγματολόγο Cheesy
που μια χαρα ήταν..απαρτία δεν είχε?
το θέμα ειναι αν έπρεπε να γίνει
εσυ δηλαδή τι νιώθεις οτι δεν έπρπε να γίνει?
dimvam
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #171 on: March 05, 2010, 03:48:31 am »

Quote from: Issle on March 05, 2010, 02:42:21 am
Quote from: gate4 on March 05, 2010, 02:20:30 am
τι φασιστικες αντιληψεις που εχουν καποια πρωτοετα ρε...εδω θα μας παρουν τα σωβρακα και αυτα σκεφτονται την εξεταστικουλα τους ρε  bang_head....θελετε εξαταστικουλα τον ιουνη η λαικο αγωνα διαλεχτε και παρτε και τα δυο δεν γινονται... Lips Sealed

[...]

Αλλά από τη στιγμή που δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους χαζοιδεολόγους της αριστεράς να κλείνουν την σχολή και να σπάνε μαθήματα όποτε θέλουν δεν μπορούμε οι υπόλοιποι να κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε. Και η τυπική απάντηση ελάτε στην συνέλευση είναι πλέον ντεμοντέ. Άν έρθουν 100 ανεξάρτητοι φοιτητές, εσείς θα συσπειρώσετε 200 κοματόσκυλα για τον απλό λόγο οτι είστε οργανομένη παράταξη και οι φοιτητές ανεξάρτητες οντότητες. Δέν μπορούν να έχουν την ίδια συσπείρωση. Και μήν μου πείς συσπειρώσου, γιατί δεν είμαι πολιτικός, είμαι φοιτητής. Αν εσύ θές να το παίζεις πολιτικός πρόβλημά σου, δεν θα παρασύρεις και όλους τους άλλους στο ίδιο παιχνίδι.

Αλλά θα έρθει η μέρα που θα αναβαθμιστεί το πανεπιστήμιο και θα φάτε πόρτα όλες οι παρατάξεις.

Και τότε θα ησυχάσουμε επιτέλους ...

Έξοχη επισήμανση. Εύγε συνάδελφε. Για τις κομματικές παρατάξεις ούτε λόγος..
Παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο "Οι ουραγοί φοράνε αυτοκόλλητα".

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να επιρρίψω μεγάλη ευθύνη στους φοιτητές που παθιάζονται με τα κόμματα, γεμίζουν τους τοίχους με συνθήματα και αφίσες, προκαλούν ενοχλητική ηχορύπανση (πολλές φορές με εμετικά άσματα του συρμού) και καλύπτουν τα κτίρια με γιγαντοπανό δημιουργώντας εικόνα τσαντιριού... Είναι νέοι.
Ο πολιτικός κόσμος όμως είναι απολύτως υπεύθυνος γι’ αυτό το κατάντημα της ελληνικής Παιδείας. Και όσο επιχειρεί να καρπωθεί κέρδη από τη νεολαία των Πανεπιστημίων, όσο μετατρέπει τους φοιτητές σε προϊόντα του κομματικού σωλήνα, όσο τους αντιλαμβάνεται ξερά και μόνο ως ψηφοφόρους και όχι ως ακαδημαϊκούς πολίτες, δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση η θέση του ουραγού της Ελλάδας σε όλες τις μετρήσεις για την Παιδεία και η εικόνα των υφυπουργών που φοράνε αυτοκόλλητα…

Το πλήρες άρθρο: http://blogs.contra.gr/blogs/UrbanRat/194755

Στο μόνο μέρος που βρίσκεις ανθρώπους χωρίς προβλήματα είναι στο νεκροταφείο.
Save Earth

View Profile
« Reply #172 on: March 05, 2010, 03:50:23 am »

@Kraftwerk

Βαριέμαι να ξαναγράφω τώρα γιατί δεν τη θεωρώ εγώ κι άλλοι τόσοι στο τόπικ δημοκρατική. Πήγαινε πίσω και δες.  Smiley

Jaegger
Guest
« Reply #173 on: March 05, 2010, 03:51:23 am »

ας έρχονταν να πουν τις διαμαρτύριες τους στη συγκέντρωση
το να μυξοκλαίγονται πίσω απο μια οθόνη τπτ δεν ωφέλει..
ant
Guest
« Reply #174 on: March 05, 2010, 03:53:42 am »

Quote from: Save Earth on March 05, 2010, 03:36:25 am
@Kraftwerk Inquirer

1ον Κατούρα και λίγο!  Cheesy

2ον Δεν είμαι ο μοναδικός όπως μπορείς να δεις στο τόπικ που αμφισβητεί τη δημοκρατικότητα και αυτής της συνέλευσης και αυτής που έγινε σημερα στο γεωλογικό. Εκτός κι αν διάβασες 2-3 ποστ κι ύστερα αποφάσισες να γράψεις ό,τι σου ρθει.

3ον Η αναφορά μου σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι ενδεικτική. Δεν υποστηρίζω καμία. Απλά δεν γούσταρα κατάληψη ρε, πρέπει ντε και καλά να συμφωνώ μαζί σου??????

Αν δε γουσταρες καταληψη Save Earth, τοτε επρεπε να κατεβασετε πλαισιο, που να λεει αυτο το πραγμα... Τοσο απλα, τοσο δημοκρατικα!
Οπως εγινε στο παρελθον ( ρωτα για τις παρδαλες καμηλες, γιατι εισαι μικρος ακομα και δεν ξερεις ) και οπως θα ξαναγινει... Αμα παει να παραγινει το "κακο" μια χαρα ενεργοποιουνται οι φοιτητες...

Απλως τωρα ετυχε η συγκυρια... Καποιοι πιστευουν σε αυτον τον τροπο παλης, καποιοι αλλοι απλως ηθελαν να κατσουν λιγο σπιτια τους ( οι περισσοτεροι, γιατι κατι μου λεει πως παλι οι ιδιοι και οι ιδιοι θα ειναι στην καταληψη της σχολης  Sad )

Ειναι τριτος χρονος που ειμαι στη σχολη και νομιζω εχω καταλαβει πώς δουλευει... Αλλα μην ακουω για τη δημοκρατικοτητα της διαδικασιας ( της δικιας μας, για του γεωλογικου δεν ξερω ) Ειχαμε απαρτια ( και μαλιστα ειχαμε και "αερα" ) ψηφισαμε, αποφασισαμε και ολοι οφειλουν να σεβαστουν αυτην την αποφαση... Αν θελουν να αλλαξουν κατι, να κατεβουν στην επομενη ΓΣ και να το κανουν! Βεβαια αυτο προϋποθετει και ενα μειγμα θαρρους-θρασους, γιατι δεν ειναι ευκολο να "εκτεθεις" ( γιατι οταν λες την αποψη σου δημοσια αυτο κανεις, εκτειθεις τον εαυτο σου στο κοινο και τιθεσαι στην κριση του κοινου σου, και το κοινο των ηλεκτρολογων-μηχανολογων δεν ειναι και ευκολο )

Τελικα υπαρχουν κανονες και πρεπει να τους εφαρμοζουμε, γιατι αλλιως οδηγουμαστε στο χαος. Αν δεν μας αρεσει κατι, το αλλαζουμε μεσα στο πλαισιο των κανονων...

Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 10 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας.

Lol ρε παιδια...
Save Earth

View Profile
« Reply #175 on: March 05, 2010, 03:54:20 am »

Quote from: Kraftwerk Inquirer on March 05, 2010, 03:51:23 am
ας έρχονταν να πουν τις διαμαρτύριες τους στη συγκέντρωση
το να μυξοκλαίγονται πίσω απο μια οθόνη τπτ δεν ωφέλει..

Ήθελα να πω κάτι τώρα άλλα άσ'το. Πάντως σήμερα έμαθα αρκετά για τις συνελεύσεις.

Save Earth

View Profile
« Reply #176 on: March 05, 2010, 03:55:40 am »

@Αντίλογος.

Μαζί σου.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #177 on: March 05, 2010, 05:06:17 am »

ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ
ΝΑ ΑΕΡΙΣΤΕΙ!!!

bay bay timy.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #178 on: March 05, 2010, 09:10:27 am »

1) Επιχειρήματα του τύπου "δεν είναι το θέμα η εξεταστική, μας στερούνε τη γνώση" (όπως έγραψε κάποιο noob που δε θυμάμαι το nick του) είναι γελοία. ΟΚ, χάνονται παραδόσεις, αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά για τα περισσότερα μαθήματα η σωστή κατανόηση προέρχεται κατά 99% από το προσωπικό διάβασμα. Κάτσε διάβασε μόνος σου άμα όντως ενδιαφέρεσαι τόσο για τη γνώση. Δεν έχεις βιβλίο; Δανείσου από κάποιον ή από τη βιβλιοθήκη, πάρε παλιές σημειώσεις και διάβασε από εκεί. Επειδή τα μαθήματα που όντως αξίζει η παρακολούθηση είναι ελάχιστα, υπάρχει το περιθώριο να τα αφήσεις και να τα παρακολουθήσεις άλλη χρονιά - αλλά μιλάμε για πολύ λίγα μαθήματα (πχ αυτά του Σεργιάδη ή του Μητράκου). Α και btw για το γεγονός ότι δεν έχεις εγκαίρως βιβλίο φταίει αποκλειστικά ο νόμος πλαίσιο, τον οποίο πολεμήσαμε πάλι με κατάληψη (με μερική μόνο επιτυχία).

2) Δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, αλλά οι συνελεύσεις του συλλόγου μας είναι δημοκρατικότατες. Για το γεγονός ότι δεν υπήρχε πλαίσιο αντικατάληψης φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι φλώροι που ενώ δεν ήθελαν κατάληψη παρ' όλ' αυτά δεν κατέβασαν αντίστοιχο πλαίσιο. Ακόμα και ένα λευκό φύλλο με τον τίτλο "πλαίσιο αντικατάληψης" θα ήταν αρκετό! Αρκεί να έβγαινε κάποιος να το στηρίξει (και πάλι, θα μπορούσε να βγει και να πει απλά "εγώ δεν θέλω κατάληψη" και να απαντάει στις ερωτήσεις με "δεν ξέρω" Cheesy)! Το κάνατε; Όχι. Ε, μόκο λοιπόν.

Φυσικά αναφέρομαι σε αυτούς που διαμαρτύρονται για τη δημοκρατικότητα της διαδικασίας. Όσοι έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και απλά εκθέτουν την άποψή τους για την κατάληψη χωρίς να γκρινιάζουν που δε βγήκε αυτό που ήθελαν, είναι σεβαστοί. Γενικά τα παραπάνω δεν τα λέω για να την πω σε όσους δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες όπως θεωρώ ότι θα έπρεπε. Πώς θα μπορούσα άλλωστε, αφού κι εγώ η ίδια εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαι (για προσωπικούς καθαρά λόγους) πρακτικά ανενεργή (παραταξιακά, πολιτικά, ακαδημαϊκά, προσωπικά, παντού). Τα λέω γιατί, δεδομένου ότι έπραξαν όπως έπραξαν (καλώς, κακώς, όπως το δείτε), δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη τους ως λογικά και πολιτικά όντα με αίσθηση του δικαίου και της πραγματικότητας. Οι πράξεις/ελλείψεις μας έχουν και συνέπειες. Όταν είχε λήξει η κατάληψη από τις παρδαλές καμήλες, σωστά έφαγαν κάζο όσοι έβγαιναν και κατηγορούσαν τις καμήλες που πήραν τη συνέλευση (ενώ ήταν δική τους ευθύνη να πείσουν τον κόσμο, ασχέτως του τι μπορει να ήταν οι καμήλες). Ε ομοίως κι εδώ θέλουν κάζο όσοι κατηγορούν τη δημοκρατικότητα της συνέλευσης για τις δικές τους επιλογές.

3) Οι λόγοι που δε γίνεται "απλά να κάνουν μάθημα όσοι θέλουν" είναι δύο: α) Ο σύλλογος χρειάζεται το χώρο για να οργανώνει εκδηλώσεις, να μαζεύεται για εξορμήσεις κλπ και β) Αν "απλά κάνουν μάθημα όσοι θέλουν" τότε δε θα μπορούμε να βρούμε συλλογικές λύσεις για τα χαμένα μαθήματα (αφού τυπικά θα έχουν γίνει), παρότι η πλειοψηφία θα ασχολείται με τα κινηματικά και άρα θα λείπει από τα μαθήματα. Και λέω η πλειοψηφία γιατί η απόφαση για κατάληψη παίρνεται πλειοψηφικά.

4) Ο λόγος που την προηγούμενη εβδομάδα "δε σταυρώνες άτομο" για συνέλευση και τώρα όχι απλά έγινε αλλά πήρε και αγωνιστική απόφαση είναι ότι στο ενδιάμεσο συνέβη κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Όσο και να έχει απομακρυνθεί κάποιος από τα εγκόσμια, δε γίνεται να μην έχει ενημερωθεί για τα νέα μέτρα, εκτός αν βρισκόταν σε κώμα τις τελευταίες μέρες.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
xristoforos
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #179 on: March 05, 2010, 09:29:15 am »

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕ...
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Go Up Print