• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:21:47 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:21:47 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 18:03:45]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Nikos_313
[Today at 17:47:53]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426714
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 116
Total: 194
zontos
ane
DimKaratzas
ggougous
d0xa
thenoface
vasilis saitis
esroussou
Vicky1213!
_Trob
Petross
Orgianelis
dimivage
Katarameno
Mitousis
chrisdardas
pordozoumis
distillery
alexandros_and
Nikos.kouts
jimalexoud
valantis
arafail
dmoral
RAFI
EvanTsir
koystravasvasilis
Giannis Masterio
xarisvougiou
xelefte00
Argiris
gorilaki
ganasto
mantzjim
arkou
sterxz
alexiosmara
chidi anagonye
dedhe
chrysa.tsilika
evangeliaap
Λι
AlexAlexiou
Agnotobouri
Nikos_313
smoul
fivosfivos1
vagk
kouf
daphnenik
NickChalkias
KOSTASITSKOS
qwertyuiop
pdiamantis
Kv
hoo2
athizoi
satsok
jim_sklab
anmata
sigklitiki
mpizos
Polychronia K
user182
Joaakim
giannisd
Yamal
pkontzogl
Fovidis
sherlock
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 28 Go Down Print
Author Topic: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα  (Read 45519 times)
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
Re: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
« Reply #240 on: May 05, 2010, 23:26:03 pm »

Να κυρήξουμε πτώχευση γιατί αλλιώς θα κυρήξουμε πτώχευση σε μερικά χρόνια και τότε δε θα μπορούμε να επαναδιαπραγματευτούμε τα χρέη προς ΔΝΤ και ΕΕ...σε 3 χρόνια και θα αυξηθεί το χρέος και θα είναι σε ένα μεγάλο μέρος του μη επαναδιαπραγματεύσιμο...
οι προτάσεις μου
1) Αφαίρεση της υπηκοότητας των Ελλήνων, κατοίκων της Ελλάδος, που έχουν χρήματα εκτός Ελλάδας και δήμευση των περιουσιών τους. Ίσως μπορεί να οριστεί ποσοστό ή ένα ποσό που μπορεί να έχει κάθε πολίτης εκτός Ελλάδος. Για να είναι πολίτης της χώρας αυτής όμως και να απολαμβάνει της προστασίας της θα πρέπει να έχει και κάποια προσφορά στη χώρα αυτή. Το ότι πολλοί παίρνουν τα χρήματα τους αυτή τη κρίσιμη στιγμή (Νοέμβριος 2009 -Μάρτιος 2010) και τα πηγαίνουν έξω δείχνει ότι δε νοιάζονται και πολύ για αυτή τη χώρα και με αυτό που κάνουν επιδεινώνουν την κατάσταση φέρνοντας τη χρεοκοπία της Ελλάδας πιο κοντά στην πραγματικότητα. Είναι σχεδόν προδοσία αυτό που γίνεται τώρα. Να απελαθούν οι προδότες και να μείνουν στη χώρα μόνο όσοι νοιάζονται για αυτή!

2) Χρηματοδότηση για την έρευνα και κατασκευή κινητήρων (καλύτερους από τους ήδη biodiesel που υπάρχουν αν γίνεται) που θα καταναλώνουν λάδι αντί για πετρέλαιο. Τα βιοκαύσιμα δε φαίνεται να τραβάνε προς το παρόν αλλά άμα υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουμε την έξοδο των χρημάτων από τη χώρα λόγω πετρελαίου θα κερδίσουμε πολλά. Στόχος είναι η παραγωγή των οργανικών καυσίμων να γίνεται στη χώρα μας και μάλιστα η δημιουργία βιομηχανίας παραγωγής κινητήρων και μηχανημάτων (γεωργικών κλπ) θα ήταν ακόμα πιο επιθυμητό

3) Μηχανογραφημένο σύστημα αποδείξεων όπου αυτόματα θα ενημερώνεται το υπουργείο για την αγορά των προϊόντων και στο οποίο θα υπάρχει και η ένδειξη ανακυκλώσιμου προϊόντος και το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει για ανακύκλωση ο εκάστωτε πολίτης σε ειδικά κέντρα συγκέντρωσης τέτοιων υλικών από τα οποία θα παίρνει και βεβαίωση για την επιστροφή που έκανε. Προφανώς αυτό θα γίνεται με ραντεβού και κάθε φορά θα επιστρέφει μεγάλες ποσότητες (που συγκέντρωσε σε 2 μήνες πχ) ο πολίτης και όχι 2 μπουκάλια. Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δε συμμετέχει 100% στην ανακύκλωση θα του επιβάλλονται ποινές και φόροι

4) Καθιέρωση μέγιστης κατανάλωσης πετρελαίου/βενζίνας ανά έτος ανά πολίτη. Όλοι μιλάμε για το περιβάλλον και την ελεύθερη οικονομία αλλά το πρώτο δε μπορεί να διασωθεί όταν γίνεται αλόγιστη χρήση του πετρελαίου και το 2ο δε μπορεί να λειτουργήσει από τη στιγμή που το πετρέλαιο δεν παράγεται αλλά εξορύσσεται και ορίζεται η τιμή του με "φιρμάνια" ...άσε που κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα πάμε κατά διαόλου μετά...

5) Καθιέρωση μέγιστης πόσοτητας περιουσιακών στοιχείων/χρημάτων (δε θα είναι λίγα) αθροιστικά ανά πολίτη. Η απόκτηση παραπάνω περιουσιακών στοιχείων ή χρημάτων από το μέγιστο όριο θα συνεπάγεται άμεσα μεταφορά στο κράτος του αντιστοίχου ποσού ή της αντίστοιχης περιουσίας που ξεπερνά το όριο και η οποία μεταφορά θα γίνεται όπως την κρίνει καλύτερη ο αντίστοιχος πολίτης

6) Αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης με καθιέρωση δωρεάν υποχρεωτικών δημόσιων (ίσως και ιδιωτικών) "ολοήμερων" (όχι κυριολεκτικά πάντα) σχολείων με εστίες μέχρι την ηλικία 18 χρόνων και τα οποία θα φροντίζουν για τη διαβίωση των παιδιών (τροφή και διαμονή) και την εκπαίδευση τους. Στην εκπαίδευση τους θα συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή σε όλου του είδους τις εργασίες, από αγροτικές και χειρωνακτικές μέχρι ερευνητικές και δουλειές γραφείου, ώστε να υπάρχει η εξοικείωση με την εργασία αλλά και γνώση για το πόσο δύσκολο και σημαντικό είναι το κάθε επάγγελμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μία καλύτερη κοινωνία όπου ο καθένας θα εργάζεται στον τομέα που πραγματικά του ταιριάζει βάση των επιθυμιών του και των ικανοτήτων του. Επιπλέον δε θα βλέπουμε αδιέξοδες συγκρούσεις επαγγελματικών ομάδων και θα μειωθεί δραματικά η εγκληματικότητα μιας και κανένα παιδί δε θα μεγαλώνει μέσα στη φτώχεια και στην αδικία. Επιπλέον η μεταρρύθμιση αυτή ελπίζουμε να οδηγήσει στη αύξηση του πληθυσμού και στη μείωση του εθισμού στον καταναλωτισμό που διακατέχει τους σημερινούς νεοέλληνες και, αν γίνεται, στη μετατροπή τους σε λιτούς και αυτάρκεις... ο καταναλωτισμός μας κάνει δυστυχισμένους...ειδικότερα η μη ικανοποίηση των επιθυμιών (ο καταναλωτισμός δημιουργεί τις περισσότερες επιθυμίες μας) μας κάνει δυστυχισμένους. Προφανώς θα πρέπει να αναβαθμιστεί και η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση που θα διευκολύνει τις σπουδές ενός νέου και οικονομικά και κοινωνικά

7) Δημιουργία νέων ΔΕΚΟ με την κρατική επιτήρηση αρχικά και πρωτοβουλία αλλά με χρηματοδότηση και από ιδιώτες και πρόσωπα που θα μπορούν να είναι και απλοί πολίτες με μικρά ποσά. Απαιτούμε πλέον τη πραγματική φιλελεύθερη πολιτική η οποία δεν έχει καμία σχέση με το ξεπούλημα "μονοπωλίων" σε ιδιώτες και τη μονιμοποίηση κομματόσκυλων. Οι νέες αυτές επιχειρήσεις θα είναι κερδοφόρες, θα είναι πλήρως διαφανείς και θα είναι τέλεια οργανωμένες με ένα μελετημένο Business process model. Η εκλογή των διοικητών θα γίνεται από τους μετόχους. Όταν γράφουμε ΔΕΚΟ εννοούμε οποιουδήποτε είδους επιχείρηση, ακόμα και super market...

8)Για το αγροτικό πρόβλημα προτείνουμε την καθιέρωση ελάχιστων τιμών για τα προϊόντα και οι οποίες τιμές θα αλλάζουν ανά έτος ανάλογα με το feedback (ανάδραση) που θα υπάρχει στις τιμές από το προηγούμενο έτος. Με τις ελάχιστες τιμές θα μπορούμε να κατευθύνουμε την παραγωγή σε συγκεκριμένους τομείς αλλά ταυτόχρονα θα μπορούμε να αποτρέπουμε την καλλιέργεια κάποιων προϊόντων. Μερικοί μπορεί να ξενίζονται από αυτήν την πρόταση αλλά το αγροτικό πρόβλημα δεν είναι τπτ άλλο πέρα από την αδυναμία των αγροτών να συνεργασθούν για μία κοινή πολιτική πώλησης και ο λόγος ύπαρξης της αδυναμίας αυτής είναι ο μεγάλος πληθυσμός των αγροτών και έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους.

9) Επιβολή ποινών που θα ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο σε όσους δημόσιους υπαλλήλους παίρνουν φακελάκι, ευνοούν συγκεκριμένους "φίλους" κλπ. Ο πρώτος που θα συλληφθεί θα πάει 1 τρίμηνο φυλακή, ο 2ος 6 μήνες, ο 3ος 1 χρόνο και ούτω καθεξής. Κάθε περίπτωση επιβολής ποινής θα γίνεται δημόσια γνωστή για παραδειγματισμό. Αντίστοιχη επιβολή ποινών και για τη φοροδιαφυγή

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην χρεοκοπία για να δούμε την κυβέρνηση να εφαρμόζει πολιτική συμμαζέματος που υποστήριζα 5 χρόνια πριν

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Jaegger
Guest
« Reply #241 on: May 05, 2010, 23:39:33 pm »

συμφωνώ με πολλά απο αυτά

με τα υπερκέρδη του κεφαλαίου τι μέλλει γενέσθαι όμως?
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #242 on: May 05, 2010, 23:58:45 pm »

επειδή παρερμηνεύθηκε η μία πρόταση, στην πρόταση 5 που έχω μέγιστο όριο περιουσίας υποθέτω ότι θα είναι μεγάλο το ποσό (μερικά εκκατομύρια ευρώ...κάπου 2-5) αλλά το αφήνω ανοικτό για συζήτηση...και προφανως οι φόροι στο εισόδημα θα μειωθούν και δε θα είναι 40% και βάλε αλλά το πολύ περίπου 20% γιατί και ένας μηχανικός που σπούδαζε χρόνια και πιάνει 5000 το μήνα τον πιάνουν τα μεγάλα ποσοστά σήμερα και έτσι δεν έχει και πολλά κίνητρα κάποιος να σπουδάσει για να βγάλει χρήμα...

με το κεφάλαιο φίλε Kraftwerk Inquirer  (είσαι ο παλιός Inquirer?) δε θα αλλάξουν πολλά....από τη στιγμή που θα χρησιμοποιούνται τα υπερκέρδη για την επέκταση της επιχείρησης καλώς...αν όμως τα παίρνει ο ιδιώτης μέτοχος τότε θα φορολογούνται...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Jaegger
Guest
« Reply #243 on: May 06, 2010, 00:16:56 am »

πραγματίκά έχει νόημα
να μενουν υπερκέρδη για καφάλαια
και εργάζομενοι να ζούν εργασιακό μεσαίωνα?
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #244 on: May 20, 2010, 14:17:45 pm »

Μου έστειλαν το παρακάτω κείμενο. Δυστυχώς δεν έχω πηγή...

The Bond Trader

Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε. Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού - 15.000 παγκοσμίως.

Ο κάθε Αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του. Ο πρόεδρος μας δεν μιλούσε.

Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.

Όταν τελειώσαμε ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ διότι η αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα.

«Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα του εργοστασίου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλειά του να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του. Τι θα πει στην γυναίκα του πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων.

ΑΛΛΑ την ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους και εάν δεν κάνω κάτι τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.

Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε μειώνουν τα ετήσια έξοδα. $135.000.000. Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο: Ελάττωση του μισθού μου - 75%, Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%, Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40% ΚΤΛ. Καμία απόλυση. Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα».

Σηκώθηκε και έφυγε... όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο «κρίμα που θα παίξετε γκολφ μόνο τρεις φορές αντί για έξι παιδιά».

Περάσαμε την θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η αξία της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση. Α ναι, είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.

Το 1992 στο τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότηση του - και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:

«Ακούστε μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα. Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες η 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία.

Και κανείς μα κανείς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος. Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.

Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα δεν θα καίγατε τίποτα γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα.. και εργοστάσια καίει».

Σήμερα ζωγραφίζει στο San Francisco και είναι στο στρογγυλό τραπέζι (άτυπη συνάντηση κάθε 8 εβδομάδες) του Ομπάμα.

Γιατί το έγραψα;

Βλέπω όλους τους να βγαίνουν στη τηλεόραση / ράδιο και να μιλούν για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ). Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Φυσικά είναι για τις αλλαγές - ζουν με την φαντασίωση ότι ΑΥΤΟΙ δεν χρειάζεται να αλλάξουν. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν διότι είναι με το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι θα είναι όχι μόνο προστατευμένοι αλλά η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ (σας θυμίζει κάτι αυτό) να γεμίσουν περισσότερο τις τσέπες τους. Λοιπόν νάνοι της νοημοσύνης έγραψα το άρθρο αυτό για να ξέρετε πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, που είναι πραγματικά σκεπτόμενοι. Έτσι δεν θα έχετε καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρατε όταν όμορφα «εργοστάσια» αρχίζουν να καίγονται όμορφα. ΠΑΝΤΟΥ.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #245 on: May 20, 2010, 14:26:01 pm »

Παλιό αλλά και τόσο επίκαιρο...
(Ίσως να μην ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο topic αλλά τέλος πάντων έχει κάποια σχέση)

Βασιλεύ!

Ως ένας και εγώ αγωνιστής εις τα περασμένα δεινά της πατρίδος μου, εγνώρισα εις πολλά μέρη ανδρείους στρατιωτικούς και τιμίους πολίτας, οπού εθυσίαζον και την κατάστασίν τους και την ιδίαν ζωήν τους με μεγάλην ευχαρίστησιν δια να ιδούν μίαν ημέραν την πατρίδα τους ελευθέραν. Πολλοί από αυτούς εσκοτώθηκαν εις τον πόλεμον΄ άλλοι έμειναν αιχμάλωτοι και άλλοι επληγώθηκαν, και τώρα μετά την ελευθέρωσιν της πατρίδος τους βλέπω να περιπατούν εις τους δρόμους γυμνοί και ξυπόλυτοι΄ βλέπω χήρας και ορφανά να ζητούν έλεος δια να παρηγορήσουν την πείναν τους, και με τα δάκρυα εις τα μάτια να περιφέρωνται και να προξενούν εντροπήν εις την αχάριστον πατρίδα, δια την οποίαν έχασαν τους άνδρας των, έχασαν τους γονείς των.

Εκείνοι, οπού τους γνωρίζουν και ημπορούν να πληροφορήσουν την Κυβέρνησιν, κρύπτουν την αλήθειαν και φροντίζουν μόνον να δώσουν τας ανταμοιβάς εις τους δούλους, και κόλακάς των, εις ανθρώπους αναξίους, εις τους οποίους η πατρίς δεν γνωρίζει κανένα χρέος. Εις μεν τους καλούς και δυστυχείς αγωνιστάς λέγουν ότι η πατρίς είναι πτωχή, εις δε τους κόλακάς των την αποδεικνύουν πλουσίαν. Εάν είναι πτωχή, καθώς και είναι βέβαια, έπρεπε να είναι πτωχή εις όλους, και όχι μόνον δια εκείνους, οπού εδοκίμασαν τόσους αγώνας, και ήλθαν εις ελεεινήν κατάστασιν δια την ελευθερίαν της.

Η τοιαύτη αδικία κάμνει σήμερον πολλούς Έλληνας να αγανακτούν εναντίον της πατρίδος, και να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως εχθρόν χειρότερον από τον Τούρκον. Εγώ όμως, Υψηλή Αντιβασιλεία, δεν είμαι άδικος, αλλά ως ευαίσθητος εις την δυστυχίαν τόσων αγωνιστών, παρακινούμαι να φανερώσω την αδικίαν προς την κυβέρνησίν μου, την οποίαν μετά Θεόν σέβομαι και τιμώ και αγαπώ, καθώς χρεωστεί να κάμνη κάθε άνθρωπος αφωσιωμένος εις την πατρίδα του.

Αν η πατρίς μας είναι πτωχή, διατί ημείς μερικοί Έλληνες να παίρνωμεν από χίλιες δραχμές και κάτω τον μήνα, οι δε συνάδελφοί μας να ψωμοζητούν και να περιπατούν γυμνοί και ξυπόλυτοι; Δια την τιμήν και υπόληψιν και της πατρίδος και του Βασιλέως μου κρίνω δίκαιον να κόψωμεν ένα μέρος από τον μισθόν μας, δια να δοθή και εις αυτούς τους δυστυχείς.

Εγώ, όταν επληγώθην εις τους Μύλους του Ναυπλίου, έλαβα δώρον από την πατρίδα μου, το οποίον είναι περίπου εκατόν πενήντα δραχμάς τον μήνα΄ τώρα λαμβάνω πολύ περισσότερον μηνιαίον μισθόν, δηλαδή σχεδόν τριακόσιας εβδομήκοντα δραχμάς. Όθεν εγώ πρώτος παρακαλώ την Αντιβασιλείαν να διατάξη να κοπή αυτός ο μισθός μου όλος, έως ότου η Κυβέρνησις να λάβη καιρόν να ευθετήση τα πράγματα και να τα θεραπεύση κατά το καλύτερον, και να με δοθούν πάλιν κατά μήνα αι εκατόν πενήντα δραχμαί εκείναι, καθώς εξ αρχής μ' έκρινεν άξιον η πατρίς μου΄ ο δε μισθός μου ας δοθή εις άλλους δυστυχείς συναγωνιστάς μου, των οποίων η γύμνωσις και απελπισία, μα την πατρίδα μου και μα τον Βασιλέα μου, δεν μ' αφήνει να κοιμηθώ ησύχως όλην την νύχτα.

Αν δεν είχα τόσην φαμιλίαν, αν δέν ήμουν ασθενής τον περισσότερον καιρόν, και αν δεν είχα ικανά χρέη, δεν ήθελα να δώσω και αυτό το ολίγον βάρος εις την πατρίδα μου. Δεν είναι αμφιβολία, ότι όλοι οι Έλληνες έχουν καλά αισθήματα και μεγάλην αγάπην εις τον Βασιλέα μας΄επιθυμώ όμως να μη υπάρχη κανένας, οπού να νομίζη, ότι έχει δίκαια παράπονα εις την αθωότητά του και εις την καλωσύνην του΄ επιθυμώ να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την πατρίδα και να μη είναι εις άλλους πτωχή η πατρίς και εις άλλους πλουσία΄ αλλά να ανταμείψη όλους εκείνους, οπού έπαθαν δια την ελευθερίαν της.

Παρακαλώ με το ανήκον σέβας την Αντιβασιλείαν, αφού διατάξη από το παρόν την παύσιν του μισθού μου, να διάταξη να με δίδεται το παλαιόν της πατρίδος σιτηρέσιον.

Εν Αθήναις τη 15 Δεκεμβρίου 1834

Ιωάννης Μακρυγιάννης

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #246 on: May 20, 2010, 16:52:39 pm »

100 ευρώ στοίχημα ότι το 1ο άρθρο που πόσταρε ο bouzias είναι urban legend.

1ον) Κανένας CEO δεν θα μείωνε 75% τον μισθό του. Χαζός είναι? Δουλεύει για να μπορεί να καταναλώνει όσο το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα αγαθά(εμ, 500 χιλιάρικα κάνουν οι ferrari)
2ον) Ακόμα και ψυχανώμαλος να ήταν ο CEO, οι πρόεδροι-αντιπρόεδροι μόλις άκουγαν για 50% μείωση θα φεύγανε σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.Εξάλου και αυτοί για το κέρδος τους δουλεύουν
3ον) Στο κείμενο λέει ότι οι περικοπές ήταν του ύψους 135 εκατομυρίων δολλαριών. Θέλετε να μου πείτε ότι το 75% του μισθού του CEO και το 50% των 50(και πολλούς λέω) αντιπροέδρων-τοπικών διευθυντών είναι 135 εκατομύρια δολλάρια? Ας σοβαρευτούμε λίγο....Είπαμε πληρώνονται πολλά, αλλά ακόμα και οι CEO τραπεζών(που βγάζουν πολλαπλάσια από τους CEO των άλλων επιχειρήσεων) αρχίζουν από συνολικά λίγα εκατομύρια(1-2) και φτάνουν τα 15 στην καλύτερη των περιπτώσεων.

YARRRRRRRRRRRRRR
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #247 on: May 20, 2010, 17:38:33 pm »

Quote from: bouzias on May 20, 2010, 14:17:45 pm
όπως έφευγε είπε με ένjavascript:void(0);α ειρωνικό χαμόγελο «κρίμα που θα παίξετε γκολφ μόνο τρεις φορές αντί για έξι παιδιά».
με αυτο τι θελει να πει?
δε μπορω να το πιασω Huh Huh Huh

και ενα σχολιο :
για να καψουν οι εργατες τα εργοστασια πρεπει να ειναι ουγκανοι! Tongue
απ' τη μια μιλαει για επαναστασεις και απ'την αλλη για καψιμο εργοστασιων? Shocked
Οι εργατες θελουν να παρουν στα χερια τους τα μεσα παραγωγης, οχι να τα κανουνε σταχτη και μπουλμπερη Grin

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #248 on: May 20, 2010, 18:12:16 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=pYQRKy3F4UM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pYQRKy3F4UM</a>
 Grin :'(

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #249 on: May 26, 2010, 11:16:05 am »

Με πρόσχημα την Ελλάδα, λιτότητα σε όλη την Ευρώπη
09:16 - Τετ 26/05/2010, tvxsteam
Created 26/05/2010 - 09:18
Μέτρα και στην Ιταλία, για να μην ακολουθήσει την πορεία της Ελλάδας

Σε τροχιά λιτότητας μπήκε από χθες και η Ιταλία, στο δρόμο που έχουν ήδη πάρει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας το ελληνικό παράδειγμα. Με «δούρειο ίππο» την Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να στήνουν ντόμινο λιτότητας, που δεν περιορίζεται πλέον στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Με στόχο την εξοικονόμηση 24 δισ. ευρώ μέσα στον επόμενο χρόνο αλλά και τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών της χώρας, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα λιτότητας τα οποία επικεντρώνονται στην περιστολή των δημοσίων δαπανών αλλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πάγωμα μισθών και συνταξιοδοτικό

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης είναι η μείωση του δημόσιου ελλείμματος από το 5,3% του ΑΕΠ το 2009 στο 2,7% το 2012, ώστε η Ιταλία να πληροί το όριο του 3% που ορίζει το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι η Ιταλία έχει ένα από τα μεγαλύτερα χρέη στον κόσμο, το οποίο ανήλθε στο 115,8% του ΑΕΠ της το 2009, γεγονός που η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα κάνει καχύποπτες τις περίφημες "αγορές" απέναντι της.

Τα μέτρα που η ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε αφορούν σε πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για 3 χρόνια, μισθολογικές περικοπές τόσο στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όσο και στους ανώτατους κρατικούς λειτουργούς καθώς και εντατικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Οι Ιταλοί δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με άμεση αύξηση της φορολογία τους όπως οι Έλληνες, ωστόσο θα αυξηθεί η φορολογία στις μετοχές και στα μπόνους των ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό
το ιταλικό κοινοβούλιο έχει δρομολογήσει αυξήσεις των ορίων ηλικίας για ορισμένες όμως κατηγορίες ασφαλισμένων.

Για να μην ακολουθήσουμε την πορεία της Ελλάδας!

Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας με την κυβέρνηση να κάνει λόγο από τη μία για ανάγκη να γίνουν «πολύ βαριές και σκληρές θυσίες» για να μην ακολουθήσει η Ιταλία την πορεία της Ελλάδας και την αντιπολίτευση να κατηγορεί για πολιτική λιτότητας «δίχως διάκριση» που δεν αντιμετωπίζουν τα δομικά προβλήματα της χώρας.

Η Ιταλία είναι η τελευταία χώρα στο ντόμινο της λιτότητας που έχει αρχίσει να πέφτει στην Ευρώπη παρασύροντας τον ευρωπαϊκό νότο και όχι μόνο. Μετά τις εξελίξεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην υιοθέτηση 3 σκληρών πακέτων δημοσιονομικών μέτρων , αλλά και στα νύχια της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Ισπανία ήταν αυτή που πήρε σειρά. Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα ύψους 15 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται η περικοπή κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούνιο και το πάγωμα τους το 2011, οπότε καταργείται και το επίδομα (2.500 ευρώ) για γέννηση παιδιού.

Βρετανία και Πορτογαλία

Επόμενος στόχος η Πορτογαλία, η οποία με στόχο να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της στο 4,6% του ΑΕΠ, από 8,3% που είναι σήμερα, ανακοίνωσε την αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον ΦΠΑ, που θα διαμορφώνεται πλέον σε 21%, και του φόρου εισοδήματος. Επίσης θα επιβληθεί επιπλέον φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια δολάρια και θα μειωθούν οι μισθοί ανώτατων κυβερνητικών στελεχών.

Στο «χορό» της λιτότητας μπήκε επίσημα και η Βρετανία, η οποία παρουσίασε ένα σχέδιο περιστολής των δημοσίων δαπανών κατά 6,25 δισ. στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 7,3 δισ. ευρώ. Ένα πακέτο «δημοσιονομικής πειθαρχίας», το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση στους μισθούς των υπουργών κατά 5% φέτος και «πάγωμά» τους έως το τέλος της πενταετούς θητείας αλλά και περικοπές στα έξοδα όλων των υπουργείων, καθώς και πάγωμα στις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα αλλά και περικοπές σε επιδόματα, παρουσίασε η νέα συντηριτική κυβέρνηση της Βρετανίας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλα, πιο σκληρά, μέτρα τα επόμενα χρόνια.

Και η Ελλάδα του Βορρά στην λιτότητα!

Ως Ελλάδα του Βορρά χαρακτήρισαν πολλοί τη Δανία, η οποία με επιδίωξη το έλλειμμα της χώρα κάτω από το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, αντί για το 5,5% όπως είχε προβλεφθεί αρχικά υιοθέτησε ένα τριετές πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, σε μια συμφωνία με την άκρα δεξιά, το οποίο προβλέπει πάγωμα της βοήθειας που δίνεται σε τρίτες χώρες στα επίπεδα του 2010, επιβολή πλαφόν στα οικογενειακά επιδόματα, αναβολή του μέτρου μείωσης των φόρων για τα υψηλά εισοδήματα και μείωση κατά 5% των μισθών των υπουργών. Αν και αρχικά είχε προταθεί να υπάρξουν περικοπές και στα κοινωνικά επιδόματα (συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, υποτροφίες), η δανέζικη κυβέρνηση κατάφερε τελικά να τα περισώσει, αναβάλλοντας για την περίπτωση «έκτακτης ανάγκης» τις αλλαγές σε αυτά.

Ρουμανία και Ουγγαρία

Αυστηρά μέτρα λιτότητας ανακοίνωσε και η Ρουμανία για να αποφευχθεί η απόκλιση του δημοσίου ελλείμματος στη χώρα που βρίσκεται σε κρίση και δέχεται βοήθεια από το ΔΝΤ. Μεταξύ άλλων, οι μισθοί του δημοσίου στη χώρα θα υποστούν μείωση κατά 25% ενώ τα επιδόματα ανεργίας και οι συνταξιοδοτικές παροχές κατά 15%.

Στο πλαίσιο της λιτότητας που φαίνεται είναι πλέον επιβεβλημένη στην Ευρώπη, η Ουγγαρία με τη σειρά της ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα τη μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ του αριθμού των βουλευτών του κοινοβουλίου της, προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες, ενώ η Σερβία εξετάζει το ενδεχόμενο οι μισθοί και οι συντάξεις να μην «ξεπαγώσουν» πριν από το 2011, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα ελλείμματα, ένεκα του ότι το ζήτημα της χορήγησης αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, έχει συμπεριληφθεί στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή που ΕΕ και ΔΝΤ υποδεικνύουν το δρόμο της λιτότητας ως «μονόδρομο» στη λύση των δημοσιονομικών προβλημάτων χωρών -όπως η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Πορτογαλία- τάσσονται κατά του ενδεχόμενου υιοθέτησης μέτρων λιτότητας σε μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη, τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ευρωζώνης. Οι εργαζόμενοι ανα την Ευρώπη από την άλλη, βρίσκονται σε αναβρασμό. Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στην Ελλάδα, τη σκυτάλη παίρνουν και βγαίνουν στους δρόμους οι Ιταλοί και οι Ισπανοί. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι τα ισπανικά εργατικά συνδικάτα ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να κινηθούν ακόμα και δικαστικά εναντίον των μέτρων λιτότητας που επέβαλλε η ισπανική κυβέρνηση, προκειμένου αυτά να μην περάσουν...

http://tvxs.gr/node/59113

YARRRRRRRRRRRRRR
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #250 on: May 27, 2010, 08:33:04 am »

Δέκατη αυτοκτονία εργάτη στο εργοστάσιο των iPad στην Κίνα

Στις δέκα έφτασαν, οι αυτοκτονίες εργαζομένων στο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, που κατασκευάζει τα iPhone και iPad, καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα των εταιρειών Nokia και Dell computers. Έτσι σήμερα το πρωί οι ιθύνοντες της εταιρίας αποφάσισαν να ζητάνε από τους υπαλλήλους της να δεσμεύονται γραπτώς ότι δεν θα αυτοκτονήσουν.

Χθες, ένας νέος υπάλληλος, ο 19χρονος Li Hai, ο οποίος δούλευε στη Foxconn μόλις 42 ημέρες, πήδηξε από την κορυφή του 6όροφου κτιρίου της εταιρείας στην πόλη Σενζέν της Νότιας Κίνας, βρίσκοντας τραγικό θάνατό. Εκτός από τις δέκα αυτοκτονίες έχουν γίνει και άλλες δύο απόπειρες. Όλοι οι θάνατοι ήταν νεαρών ανθρώπων, ηλικίας μεταξύ 18 και 25 χρονών.

Πολλές είναι οι έρευνες που ξεκίνησαν, γύρω από το ψυχισμό των εργαζομένων στην Κίνα, για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά καθώς και για το κοινωνικό κόστος της οικονομικής ανάπτυξης, λόγω των τελευταίων δραματικών γεγονότων. Η εταιρία Foxconn, μάλιστα τοποθέτησε δίχτυα ασφαλείας γύρω από κτίρια της για την αποτροπή νέων αλμάτων στο κενό.

Η εταιρία Hon Hai Precision Industry, που είναι γνωστή με την εμπορική της ονομασία Foxconn, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικού εξοπλισμού στον κόσμο. Έξι χιλιάδες χοίροι σφάζονται ημερησίως για να τραφούν οι 400.000 εργαζομένοι της επιχείρησης, σε αυτό το γιγαντιαίο βιομηχανικό συγκρότημα που καλύπτει έκταση μεγαλύτερη από 1.2 τετραγωνικά μίλια.

Τα κινεζικά ΜΜΕ αποδίδουν τις αυτοκτονίες στο γεγονός πως οι εργαζόμενοι νιώθουν πως είναι μηχανές δουλεύοντας έως και 12 ώρες για έξι ημέρες την εβδομάδα. Επίσης επικεντρώνονται στο στοιχείο πως πολλοί από τους εργάτες είναι μετανάστες που έχουν απομονωθεί από τις κοινότητές τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντέξουν τα εξοντωτικά ωράρια.

Η επιχείρηση, που απασχολεί περισσότερους από 800.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, προς αποφυγή νέων αυτοκτονιών παίζει κατευναστική μουσική κατά μήκος των γραμμών παραγωγής. Περισσότεροι από 2.000 τραγουδιστές, χορευτές και γυμναστές καθώς και ομάδες ψυχιάτρων και βουδιστών μοναχών έχουν στρατολογηθεί για να βοηθήσουν τους εργαζομένους να ελέγξουν την πίεση και το στρες που δέχονται.

Πηγή: Independent

(Οι υπογραμμίσεις δικές μου)
http://tvxs.gr/node/59151

YARRRRRRRRRRRRRR
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #251 on: May 27, 2010, 10:56:34 am »

Οπως ίσως είδατε στο shoutbox,είχα εχθές την τύχη να παρευρεθώ σε αυτό:http://www.tradesupport.gr/esth/
Κράτησε 3 ώρες,αλλά θα προσπαθήσω εν συντομία να παραθέσω τις απόψεις των τεσσάρων ομιλητών,αν τις κατάλαβα σωστά.
Πρώτος μίλησε ο κ. Αδριανόπουλος,δείχνοντας ως ενόχους για την κρίση τις απίστευτες σπατάλες του δημοσίου και τον υδροκέφαλο δημόσιο τομέα εν γένει,λέγοντας σοκαριστικά νούμερα από το δντ,όπως ότι μισθοί συντάξεις δημοσίου αποτελούν το 70% των δξμοσίων δαπανών ετησίως. Φυσικά κατά των κ. Αδριανόπουλο αυτό οφείλεται στο ρουσφέτι μεταξύ των αιρετών αρχόντων-ψηφοφόρων,οι οποίοι τελευαταίοι συνήθως ως αντάλαγμα για την ψήφο τους ζητάνε μια θέση στο δημόσιο. Κτήγγειλε δε οτί μαζί με την Κύπρο είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχουμε το σταυρό προτίμησης,δήθεν για πιο άμεση δημοκρατία,το αποτέλεσμα όμως είναι να ερχονται αντιμέτωποι υποψήφιοι του ίδιου κόμματος και έτσι να ανατροφοδοτείται κατά κάποιον τρόπο το σύστημα του δούναι και λαβείν στην πολιτική. Οσοι προσπάθησαν να το υπερκεράσουν απορρίφθηκαν.

Εν συνεχεία μίλησε ο κύριος Γιανναράς,ο οποίος εντόπισε τη ρίζα του προβλήματος στους πολύπλοκους και δαπανηρούς κρατικούς μηχανισμούς και αρθρώσεις,τονίζοντας επίσης το ρόλο  του τυφλού κομματισμού. Πάνω στη λογική βάση ότι "αυτοί που μας έβαλαν στην κρίση δε μπορούν να μας βγάλουν" και οτί μια κοινωνία δε μπορεί να λειτουργήσει με ηθική παρακίνηση,παρά μόνο να στηριχτεί στους εναπομείναντες θεσμούς,ως λύση πρότεινε ο πρόεδρος τησ Δημοκρατίας,ως θεσμός,να συγκροτήσει κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Κατηγόρησε επίσης το χώρο της αρίστερας,ότι έχει πλέον εστιαστεί στην προάσπιση συντεχνιακών συμφερόντων και δε νοιάζεται για το γενικό πλυθησμό,δίνοντας ως παράδειγμα ότι ποτέ οι αριστεροί δεν πήγαν πχ σε ένα ΙΚΑ να υπερασπιστούν τα άτομα τρίτης ηλικίας που υφίστανται αυτήν την ταλαιπωρία. Εξέφρασε,τέλος,το φόβο ότι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα ζήσουμε μια αιματηρή αναρχία.

Μετά,το λόγο πήρε ο κ. Βεργόπουλος,ο οποίος,όντας οικονομολόγος προσπάθησε να αναιρέσει τις θέσεις των δύο προηγούμενων ομιλητών. Υποστήριξε ότι,σύμφωνα με μια επιτομή στην ιστορία παρόμοιων κρίσεων τους τελευταίους 8 αιώνες στο βιβλίο "this time is different"-κατ ευφημισμόν-όλες οι κρίσεις έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και ξεκινούν με ένα "χρηματοπιστοτικό όργιο". Επίσης αμφισβήτησε τα νούμερα του κ. Αδριανόπουλου με κάποια στατιστικά στοιχεία της eurostat,θέλοντας να επισημάνει ότι η κρίση έχει κυρίως χρηματοπιστοτικό χασακτήρα. Επισήμανε την επιτυχία του new deal,δήλωσε υπέρμαχος του ομπάμα και γενικότερα ότι δεν είναι δυνατόν να βγούμε έτσι από την κρίση παρά μόνο αν ταίσουμε την αγορά αυξάνοντας το χρέος,ώστε αυτή να αρχίσει να κινείται και να παράγει ξανά πλούτο-όπως στο new deal-τόνισε άλλοστε ότι το χρέος των ΗΠΑ αν θυμάμαι καλά,είναι με αυτήν την πολιτική σήμερα κάπου  στο 114% του ΑΕΠ και η οικονομία ανθεί,ενώ σε τριτοκοσμικές χώρες κάπου στο 14%,άλλοστε το χρέος είναι απόρροια της ανάπτυξης.

-προσωπική εκτίμηση-κατά τον Τσόμσκι,οι πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το new deal και για την έξοδο από την κρίση μετά το Β παγκόσμιο κατηγορούνται ως η πιο απάνθρωπη έκφραση του καπιταλισμού,όχι αυτούσια,αλλά γιατί για να προωθηθεί αυτή η υπερπαραγωγή χρειάζονται αμφιβόλου ηθικής μέσα χειραγώγισης των μαζών.

Αντί του κ. Πολεμαρχάκη,ο οποίος δε μπόρεσε να έρθει,μίλησε κάποιος άλλος του οποίου το όνομα δε θυμάμαι. Ιστορικά εντόπισε το πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο στην αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού ως σύστημα. Σε εγχώριο επίπεδο,είπε ότι φταίνε τα "κοράκια" της αγροράς,εννοόντας golden boys και κερδοσκόπους επενδυτές. Επισλημανε την ευθύνη της Goldman sachs αλλά αμφισβητήθηκε έντονα από τον κ. Αδριανόπουλο.  τις άλλες θέσεις δε τις θυμάμαι γτ ήμουν πλέον κουρασμένος... Tongue

-προσωπική εκτίμηση-δε ξέρω αν έπαιζε κάποιον κομματικό ρόλο,νομίζω ήταν πασοκ,πάντως ήταν κατ εμέ ο πιο λαοπλάνος απ'όλους,επιζητώντας έντονα την επιδοκιμασία του κοινού και λέγοντας μας πράγματα που θέλαμε να ακούσουμε,του τύπου:"ο άνθρωπος είναι πάνω απ την αγορά",πράγμα το οποίο κατακρίθηκε έμμεσα έντονα από τον κ. Γιανναρά,ο οποίος είπε ότι αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια,αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα δεν υπάρχει ελπίδα.

Δε θυμάμαι από ποιόν,αλλά ακούστηκε ότι τα δάνεια αυτά είναι για να ξεπληρωθούν αυτά που ήδη χρωστάμε. Ερωτήθηκε γιατί αφέθηκαν στην καταστροφή Ρωσία και Αργντινή,που είχαν πολύ μικρότερα χρέη και η απάντιση ήταν για να μη χάσουν τα λεφτά τους αυτοί που μας τα δάνεισαν,μας ξαναδανείζουν για να τα ξεπληρώσουμε.. Tongue

Μερικές φώτος...
http://500px.com/PavlCell
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #252 on: May 27, 2010, 10:57:49 am »

Πωωωω τρομερό σεντόνι έριξα ο πούστης... Tongue Ψόφησα αλλά το είχα υποσχεθεί χθες άπλυτο. Α ρε γρίφε,μεγάλη η χάρη σου!!! Tongue

Μερικές φώτος...
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #253 on: May 27, 2010, 11:19:06 am »

1ον) Σιγά μην φταίει για τα 300 δις έλλειμμα οι μισθοί του δημόσιου(και καλά υπερτροφικού) τομέα. Βέβαια δεν διαφωνώ ότι το "κομματικό" κράτος δημιουργούσε για "τους δικούς του" θέσεις-αέρα(δεν κάναν τίποτις δλδ) και πληρώνονταν αδρά αλλά αυτά τα έξοδα είναι μια σταγόνα στον ωκεανό του δημόσιου χρέους.

Ας μας πει τώρα ο Γιανναράς(καλά, αυτός είναι ο χείριστος όλων) και ο ανδριανόπουλος (καλώς το τσιράκι του Μητσοτάκη) γιατί στην Αγγλία που δεν έχει "υπερτροφικό" δημόσιο τομέα΄(εκεί ο νεοφιλελευθερισμός του Ανδριανόπουλου έχει εφαρμοστεί 200%) έχει έλλειμμα 12% του ΑΕΠ? Γιατί στην Αμερική το δημόσιο χρέος περνάει το 100%? Γιατί στην Ιαπωνία έχουν 200% έλλειμμα? Κοκ.

2ον)Οι αριστεροί μια χαρά παλεύουν και για την κατάσταση στο ΙΚΑ(δημόσια-δωρεάν υγεία για όλους είναι καθολικό αίτημα όλης της αριστεράς, από τον ΣΥΝ μέχρι την μαύρη αναρχία)

3ον)Το new deal δεν έβγαλε τις ΗΠΑ από την ύφεση του '30. Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος την έβγαλε. Λίγο να ψάξεις θα δεις ότι 1-2 χρόνια πριν μπουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο η ανεργία(παρόλο το stimulus του new deal) έφτασε πάλι τα μεγάλα διψήφια νούμερα, για να πέσει μόνο κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολεμου.

YARRRRRRRRRRRRRR
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #254 on: May 27, 2010, 12:10:04 pm »

Κατηγορείς τον Αδριανόπουλο για προπαγάνδα; Πάντως ο Βργόπουλος αυτό έκανε. Επίσης πιστεύεις ότι είχε περισσότερο δίκιο πχ από το Γιανναρά,όχι ως προς τη λύση που η λύση του είναι όντως ανέφικτη,αλλά ως προς αυτά που είπε.

Μερικές φώτος...
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 28 Go Up Print
Jump to: