• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:25:59 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:25:59 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 126
Total: 169
aachmet
estoimea
ggalamat
arswagdapro
Captain
kkuro123
kyriakipa
Χρήστος Κίτσος
georsoti
alexbaroutes
Deviate
ioannisdamantis
Tasaras
vevi
Mr Watson
elias_farhood
DidosK
astra
theodoradr
Nicotre
AlexKyr
Xaralampos_al
Christina_R
sterxz
zaroumaria
ThanosKoutsoump
alexandros_and
esroussou
PolarBear
vajulin
mmamougiorgi
Bill g
evax
Ulmo
Athinaaz
Λέσχη Επιστημόνων
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28 Go Down Print
Author Topic: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα  (Read 45629 times)
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
Re: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
« Reply #180 on: February 04, 2010, 15:44:57 pm »

Quote from: corina on February 04, 2010, 14:43:24 pm
Quote from: EAJ on February 04, 2010, 02:24:03 am
η France Telecom έχει ιδιωτικοποιηθεί οπότε το τι κάνει δεν μας πέφτει λόγος εμάς (όχι ότι μας έπεφτε ποτέ μιας και είναι εταιρεία με δραστηριότητα στη Γαλλία και ίσως και αλλού, αλλά όχι εδώ)...αν η κάθε ιδιωτική εταιρεία κρίνει ότι έχει υπαλλήλους "δεινοσαύρους" τότε θα πρέπει να προστατευθεί για το δικό της καλό, που συνεπάγεται και καλό για τους καταναλωτές...Και στο δικό μας ΟΤΕ αν περάσει η διαχείριση του στη Γερμανική εταιρεία θα δούμε εξελίξεις...μέχρι και χημικοί μηχανικοί έμπαιναν στον ΟΤΕ ...
Σε τελική ανάλυση αν οι υπάλληλοι δε θέλουν να εξελιχθούν και νομίζουν ότι ζουν σε ένα παραμύθι που θα διαρκέσει για πάντα τι πρέπει να γίνει? Να συνεχίσουμε να τους ταΐζουμε χωρίς να κάνουν οι ίδιοι τίποτα για να βελτιώσουν τη ζωή τους? Όχι προφανώς....μπορούν να μπουν σε προγράμματα ειδίκευσης τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και από το κράτος σαν κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνονται για 1 χρόνο χωρίς να δουλεύουν για να έχουν το περιθώριο να κάνουν τις επιλογές τους...

...
EAJ αν είδες την εκπομπή του τσίμα θα καταλάβαινες καλύτερα
Στοχος τους στο ιδιωτικοποιημένο περιβάλλον δεν είναι η ποιόητητα αλλα το κέρδος και μόνο
Να σου δώσω να καταλάβεις μπορει όλοι να βάζουμε forthnet hol κτλ επειδή είναι φθηνές εταιρείες αλλά η σύγκριση σε σχέση με την ποιότητα του connx  κλίνει τραγικά υπέρ του ΟΤΕ,,,,ειδικά στη hol που δουλευα part time τηλ πωλήσεις ένα διάστημα 1στους 2 πελάτες παρατούσε την εταιρεία μετα απο λίγες βδομάδες ενεργοποιήσης του λογαριασμού
(δεν κάνω δυσφήμιση απλά είναι μια πραγματικότητα)
Ετσι σου πουλάνε η άλλη σάλτσα και ένα προιον που δεν επιθυμεις η μάλλον ξέρεις τη μισή αληθεια για αυτό
Συνδυάζοντας την πίεση με το αφθονο ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει λόγω της ανεργίας μπαινεις σε ενα loop ...
με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατέρρευσε η φούσκα ιρλανδία όπως καταρρέουμε και εμείς
Δε γινεται μια οικονομία να βασίζεται κατα 75% σε υπηρεσίες
χρειάζεται βέλτιστη αγροτική παραγωγή μερική βιομηχανοποιηση και ενίσχυση του τουρισμού ώστε να γίνουμε πιο φθηνοί και άρα πιο ανταγωνιστικοί( o τουρισμος είναι η μόνη υπηρεσία που κρατα ζωντανό αυτο το κράτος καθώς ενισχύει τις εισροές συναλλάγματος)
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #181 on: February 04, 2010, 16:41:23 pm »

Καλά αυτό με τους παρόχους internet είναι μεγάλη κουβέντα και κατά τη γνώμη μου η αξιοπιστία του ΟΤΕ είναι ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι που το πουλάνε σε άτομα που δεν έχουν καλή σχέση με τους υπολογιστές!
Επίσης η αναξιοπιστία άλλων παρόχων πολλές φορές οφείλεται σε σαμποτάζ του ΟΤΕ προς τις εταιρίες αυτές.
Όσο για τα προιόντα που αγοράζουμε χωρίς να χρειαζόμαστε, αυτό είναι γεγονός αλλά δε φταίει η εταιρία που τα πουλάει, φταίμε εμείς που τα αγοράζουμε.

Ουδέν Σχόλιον!
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #182 on: February 04, 2010, 16:49:35 pm »

φταινε και οι 2 κατα βασιν.....
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #183 on: February 04, 2010, 16:50:26 pm »

Quote from: Krono on February 04, 2010, 16:41:23 pm
Καλά αυτό με τους παρόχους internet είναι μεγάλη κουβέντα και κατά τη γνώμη μου η αξιοπιστία του ΟΤΕ είναι ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι που το πουλάνε σε άτομα που δεν έχουν καλή σχέση με τους υπολογιστές!
Επίσης η αναξιοπιστία άλλων παρόχων πολλές φορές οφείλεται σε σαμποτάζ του ΟΤΕ προς τις εταιρίες αυτές.
Όσο για τα προιόντα που αγοράζουμε χωρίς να χρειαζόμαστε, αυτό είναι γεγονός αλλά δε φταίει η εταιρία που τα πουλάει, φταίμε εμείς που τα αγοράζουμε.

ειδικά για τη hol όσα ειπώθηκαν παραπάνω είναι πέρα για πέρα αλήθεια.
καταριέμαι την ώρα και τη στιγμή που είχα κάνει συμβόλαιο με την εταιρία. Τώρα φυσικά τον ΟΤΕ δεν τον αλλάζω με τίποτα. Πάντως συμφωνώ ότι παίζουν παράλληλα και σαμποτάζ από τον ίδιο τον ΟΤΕ, αλλά όταν μια εταιρία είναι απλός πάροχος και σου το παίζει και μάγκας ότι ελέγχει και το δίκτυο - και μάλιστα χωρίς πάγιο - ε, τότε...(για τα καλώδια χαλκού μιλάω προφανώς, και για οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να σου τύχει).

Καλά μη μιλήσω και για την ταχύτητα, που η 24αρα της hol είναι τρισχειρότερη από την 8άρα του connex. τουλάχιστον από τον ΟΤΕ μου το είχαν πει ευθέως, εκεί που είσαι δύσκολα να πιάσεις 24, βάλε 8 να μην παιδεύεσαι.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #184 on: February 04, 2010, 19:59:05 pm »

Ο ΟΤΕ είναι ftp
όταν έβαλα το δίοδος το 2008 με ειδοποίησαν ότι ενεργοποιήθηκε η σύνδεση και ότι μπορούσα να μπω.Επί 10 μέρες τους έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα ότι δεν είναι ενεργοποιημένα τα στοιχεία μου, η απάντηση τους κλασσική "κάτι κάνεις λάθος....εδώ φαίνονται όλα καλά". Μετά από 10 μέρες έτυχε να μιλήσω με μία κοπέλα από το τεχνικό κομμάτι που ήξερε τι της γινόταν και μου έλυσε το πρόβλημα
Πριν μερικούς μήνες το φοιτητικό πακέτο που είχα μετατράπηκε σε απλό και μου έστειλαν λογαριασμό για 8 Mbps ενώ εγώ είχα 2...
Τώρα μου έστειλαν λογαριασμό και μου λένε να πληρώσω και το πάγιο τέλος ενεργοποίησης ADSL επειδή μετατράπηκε το οτενετ σε conn 'χ (στο ίδιο νούμερο πάντα) χωρίς να μου είχε διακοπεί ούτε μία μέρα η σύνδεση και χωρίς να μου πουν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο πέρα από την αυτόματη αλλαγή του πακέτου συνδρομης...Αύριο θα πάω στον ΟΤΕ να τους ξεχέσω και μετά θα πάω να κάνω μία αίτηση στη Cyta ή στη Forthnet να ησυχάσω ...είπα να έχω την αξιοπιστία του ΟΤΕ αλλά πλέον και οι υπόλοιπες εταιρείες είναι αξιόπιστες και το ξέρω γτ οι μισοί κάτοικοι εδώ έφυγαν από τον ΟΤΕ και δεν έχουν προβλήματα ...
Όσο για την άποψη ότι οι ιδιωτικές εταιρείες (πέρα του ΟΤΕ αν τη θεωρήσει κανείς ιδιωτική) ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος είναι σωστή, αλλά (κέρδος) =(συνδρομητές)*(κέρδος ανά μέσο καταναλωτή) οπότε το να έχουν δυσαρεστημένους πελάτες δεν είναι μέρος των στόχων τους αλλά το αντίθετο (simple game theory) ...όσο για τον ΟΤΕ και την αξιοπιστία του είναι αναμενόμενο μιας και υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες με το δικό του δίκτυο αλλά και με τα δικά του προβλήματα που είναι οι υπεραρκετοί υπάλληλοι και δεν έχω καμία όρεξη πλέον να πληρώνω το κάθε άχρηστο κομματόσκυλο μέσα στον ΟΤΕ και από πάνω να προσπαθούν να με κλέψουν κάθε τρεις και λίγο...αν δεν ήμουν εγώ που ξέρω από αυτά τα πράγματα και ήταν κανείς άλλος ίσως και να πλήρωνε τους λογαριασμούς και να νόμιζε ότι κάνει κάτι λάθος στη σύνδεση στην αρχή...οι τύποι έχουν αποθρασυνθεί τελείως...αύριο θα τον φάνε γερά...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
ant
Guest
« Reply #185 on: February 04, 2010, 20:07:45 pm »

Ε μην αλλαζετε θεμα, εδω μιλαμε για τα οικονομικα για παροχους αλλου  Off-topic Peace

forum police  cool Grin
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #186 on: February 04, 2010, 20:31:33 pm »

Quote from: EAJ on February 04, 2010, 19:59:05 pm
Ο ΟΤΕ είναι ftp
όταν έβαλα το δίοδος το 2008 με ειδοποίησαν ότι ενεργοποιήθηκε η σύνδεση και ότι μπορούσα να μπω.Επί 10 μέρες τους έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα ότι δεν είναι ενεργοποιημένα τα στοιχεία μου, η απάντηση τους κλασσική "κάτι κάνεις λάθος....εδώ φαίνονται όλα καλά". Μετά από 10 μέρες έτυχε να μιλήσω με μία κοπέλα από το τεχνικό κομμάτι που ήξερε τι της γινόταν και μου έλυσε το πρόβλημα
Πριν μερικούς μήνες το φοιτητικό πακέτο που είχα μετατράπηκε σε απλό και μου έστειλαν λογαριασμό για 8 Mbps ενώ εγώ είχα 2...
Τώρα μου έστειλαν λογαριασμό και μου λένε να πληρώσω και το πάγιο τέλος ενεργοποίησης ADSL επειδή μετατράπηκε το οτενετ σε conn 'χ (στο ίδιο νούμερο πάντα) χωρίς να μου είχε διακοπεί ούτε μία μέρα η σύνδεση και χωρίς να μου πουν ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο πέρα από την αυτόματη αλλαγή του πακέτου συνδρομης...Αύριο θα πάω στον ΟΤΕ να τους ξεχέσω και μετά θα πάω να κάνω μία αίτηση στη Cyta ή στη Forthnet να ησυχάσω ...είπα να έχω την αξιοπιστία του ΟΤΕ αλλά πλέον και οι υπόλοιπες εταιρείες είναι αξιόπιστες και το ξέρω γτ οι μισοί κάτοικοι εδώ έφυγαν από τον ΟΤΕ και δεν έχουν προβλήματα ...
Όσο για την άποψη ότι οι ιδιωτικές εταιρείες (πέρα του ΟΤΕ αν τη θεωρήσει κανείς ιδιωτική) ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος είναι σωστή, αλλά (κέρδος) =(συνδρομητές)*(κέρδος ανά μέσο καταναλωτή) οπότε το να έχουν δυσαρεστημένους πελάτες δεν είναι μέρος των στόχων τους αλλά το αντίθετο (simple game theory) ...όσο για τον ΟΤΕ και την αξιοπιστία του είναι αναμενόμενο μιας και υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες με το δικό του δίκτυο αλλά και με τα δικά του προβλήματα που είναι οι υπεραρκετοί υπάλληλοι και δεν έχω καμία όρεξη πλέον να πληρώνω το κάθε άχρηστο κομματόσκυλο μέσα στον ΟΤΕ και από πάνω να προσπαθούν να με κλέψουν κάθε τρεις και λίγο...αν δεν ήμουν εγώ που ξέρω από αυτά τα πράγματα και ήταν κανείς άλλος ίσως και να πλήρωνε τους λογαριασμούς και να νόμιζε ότι κάνει κάτι λάθος στη σύνδεση στην αρχή...οι τύποι έχουν αποθρασυνθεί τελείως...αύριο θα τον φάνε γερά...
Εγώ αναφέρομαι σε τεχνικά προβλήματα του στυλ πχ να σερνεται η συνδεση σου για μέρες
ή να βγαινει εκτός ολόκληρη η ανατολική θεσσαλονίκη για 1.5 μερα όπως έγινε πρόσφατα
Τωρα ιδιωτικοποιηθηκε o ote οπότε μην ανυσηχεις θα υπάρχει αξιοκρατία λεμε τωρα
Επιπλέον το υπψηλό κόστος του οτε προκύπτει και απο το ότι συντηρει το τηλεφωνικό δίκτυο όλης της Ελλάδας και όχι μόνο των μεγαλων αστικών κέντρων......
Δε θα ξαναμιλησω για παροχους  Lips Sealed Lips Sealed
fourier
Guest
« Reply #187 on: February 04, 2010, 23:11:56 pm »

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Επιτρέψτε μου να σας δείξω ένα από τα προεκλογικά φυλλάδια που είχαμε κυκλοφορήσει και στο οποίο εξηγούσαμε γιατί έρχεται θύελλα μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα το ποιο κόμμα θα ήταν πρώτο και ποιο δεύτερο, Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ. Αυτά είναι 2 από τα αρκετά φυλλάδια που έχουμε βγάλει, αμέσως μετά τις εκλογές. Και πάλι εδώ προβλέψαμε τι θα γίνει, τοποθετηθήκαμε σε αυτά που ψήνονταν.

Πουθενά δεν έχουμε διαψευστεί και αυτό πρέπει να το πάρουν πάρα πολύ σοβαρά οι εργαζόμενοι. Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόβαλλε το σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Που σημαίνει ότι ήξερε πολύ καλά ποιο ήταν το μέγεθος των ελλειμμάτων, των χρεών και του χρέους. Μπορεί να μην το ήξερε λεπτομερώς, αλλά ήξερε τι ήταν.

Την ίδια ώρα όμως, δίπλα στο «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» λέει το εξής: «χρειάζεται νοικοκυριό στα έσοδα και στα έξοδα». Εμείς βεβαίως απαντήσαμε πολύ συγκεκριμένα σε αυτά.

Τώρα εμείς, από την πρώτη συνέντευξη που δώσαμε μετεκλογικά, είπαμε πόλεμος στον πόλεμο. Ότι ετοιμάζεται πόλεμος και με πόλεμο οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν. Μάλιστα αρκετοί θύμωσαν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «περίεργο πράγμα, την άλλη μέρα από τις εκλογές, λίγες μέρες μετά τις εκλογές το ΚΚΕ κηρύττει πόλεμο». Μα ξέραμε τι περιμέναμε. Και δεν το ξέραμε μόνο την προεκλογική περίοδο. Από το ’92 ξέρουμε πού πάνε τα πράγματα. Πολύ περισσότερο που τώρα είχαμε το στοιχείο της κρίσης. Και πολύ περισσότερο που ξέραμε τι λέει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, πέρα από την πρακτική του. Έχει δοκιμαστεί το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, δεν είναι ένα καινούριο κόμμα. Πραγματικά δε θα ήταν σωστό να μιλήσουμε έτσι, για ένα κόμμα καινούριο που για πρώτη φορά κατέβαινε στις εκλογές και έπαιρνε την πλειοψηφία.

Εν πάση περιπτώσει εμείς ξέραμε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι κάνει σήμερα, τα έλεγε στο πρόγραμμά του. Άλλο τώρα τα συνθήματα της «νοικοκυροσύνης». Στο πρόγραμμά του τα έλεγε, είναι συνεπέστατο.

Και αυτό πρέπει να το σκεφτούν πάρα πολύ καλά, αυτοί που το ψήφισαν. Διότι πρέπει να ψάχνεσαι όταν ψηφίζεις ένα κόμμα δοκιμασμένο, δεν μπορείς να μένεις σε ένα προεκλογικό σύνθημα. Πρέπει να ξέρεις τι λέει το πρόγραμμά του και να θυμάσαι τι έκανε επίσης στα χρόνια της διακυβέρνησης.

Δεύτερον, μετεκλογικά η Νέα Δημοκρατία τι έλεγε; «Αν πάρει μέτρα που βοηθάνε την οικονομία εμείς θα το στηρίξουμε. Και πάρε μέτρα, μη χάνεις χρόνο κλπ.». Αυτή είναι η θέση της. Βεβαίως η Νέα Δημοκρατία που ενδιαφέρεται να πιάσει και με την «απόχη» της ένα κομμάτι της λαϊκής αποδοκιμασίας, να το εκμεταλλευτεί, να δημαγωγήσει. Λέει «θέλουμε μέτρα που να είναι δίκαια για όλους, να μην πληρώσουν αυτοί που μονίμως πληρώνουν». Δηλαδή αυτοί που πλήρωναν και επί Νέας Δημοκρατίας. Πετάει και αυτό το σύνθημα σαν τη «νοικοκυροσύνη» που έλεγε ο κ. Παπανδρέου.

Από την άλλη το ΛΑΟΣ ζητάει μέτρα γρήγορα, εδώ και τώρα, πιο γρήγορα και μάλιστα θέλει και το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να περάσουν τα μέτρα. Χωρίς Συμβούλιο του Αρείου Πάγου σου λέει πώς θα περάσουν!

Ο Συνασπισμός - ΣΥΡΙΖΑ, τι λέει; Τι είπε από την πρώτη στιγμή; Εμείς θα κάνουμε προγραμματική αντιπολίτευση. Εφεύρημα είναι αυτό. Όλοι με βάση τα προγράμματά μας κάνουμε είτε συμπολίτευση είτε αντιπολίτευση, αυτή η έκφραση δε λέει και τίποτα Τι έλεγε όμως κυρίως. «Θα επαγρυπνούμε να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ τις υποσχέσεις του». Και τώρα το μοτίβο είναι «το ΠΑΣΟΚ παρεξέκκλινε από τις υποσχέσεις του»! Ποιες υποσχέσεις; Δεν έδωσε φιλολαϊκές υποσχέσεις το ΠΑΣΟΚ. Όλα, μέχρι και για την ενοικίαση των εργαζομένων, τα έγραφε το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί εμείς δεν είχαμε άλλη λύση και κηρύξαμε πόλεμο στον πόλεμο για να γκρεμιστεί κυριολεκτικά στη συνείδηση του λαού ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος, να μην υπάρχει πνεύμα αναμονής ούτε 1 λεπτό. Μάλιστα εμείς αποφασίσαμε και δεν πήραμε μέρος και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Διάλογο.

Γιατί το κάναμε αυτό; Γιατί ακριβώς θέλαμε να πούμε στους εργαζόμενους μην περιμένετε, μη χάνετε χρόνο, ούτε 1 λεπτό, όταν θα περάσουν τα μέτρα θα είναι αρκετά αργά. Θα χρειαστούν πολύ περισσότερες θυσίες, κυριολεκτικά αίμα για να τα αντιπαλέψεις και να τα ανατρέψεις.

Επομένως δεν είχαμε ούτε ίχνος υπερβολής. Ό,τι προβλέψαμε συμπεριλήφθη στις θέσεις του κ. Παπανδρέου προχθές, που έκανε το περίφημο διάγγελμα. Αυτά που είπε ως τίτλο και που θα τα υλοποιήσει στην πορεία με νόμους: Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μείωση μισθών και συντάξεων, επέκταση των ελαστικών σχέσεων, αυτή την περίφημη εθνική σύνταξη, τους 3 πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης. Δηλαδή όλα αυτά είναι μισθοί και συντάξεις πτωχοκομείου. Ούτε καν τις 3.000 που έλεγε προσλήψεις στον τομέα της υγείας, στα νοσοκομεία δεν κάνει. Τις σταμάτησαν και αυτές τις προσλήψεις, για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα, έλεος. Αυτά δεν είναι τίποτα, θα φέρουν και άλλα. Είναι πρώτο πακέτο, άλλωστε το είπε ο Πρωθυπουργός, ότι το πρόγραμμα σταθερότητας το οποίο εγκρίθηκε θα είναι στη διαδικασία της αναθεώρησης εφόσον ο κ. Όλι Ρέν, ο πρώην κ. Αλμούνια θα αποφασίζει. Δηλαδή η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία και τα διακρατικά όργανά της.

Θα έρθουν κι άλλα. Μέχρι τον πάτο θα πάνε τα πράγματα. Είναι εντελώς ψέματα ότι «3 χρόνια θα σφίξουμε το ζωνάρι, για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα». Δηλαδή μετά από 3 χρόνια θα γυρίσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα προηγούμενα; Θα ζητήσουν από την πλουτοκρατία να γυρίσουν πίσω τα 70 δις, που τους έδωσαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;

Προχθές η κυβέρνηση έδωσε 4 δις στους επιχειρηματίες για να επενδύσουν. Δηλαδή πληρώνει ο λαός τις ασφαλιστικές εισφορές που οφείλουν οι επιχειρηματίες, και για να δημιουργήσουν προσωρινές θέσεις εργασίας!

Δεν είναι τυχαίο ότι ρίχθηκε η πρόταση να μπει φόρος για να σωθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Υποτίθεται όμως ότι με μια φορολογία που κρατάει 1, 2 ή 3 χρόνια θα καλύπτονταν τα κενά. Ο λαός θα ξαναπλήρωνε φόρο και εφάπαξ και έμμεσο. Όχι, προτίμησαν την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης, τα 67 χρόνια που αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου σε όλη την Ευρώπη και παγκόσμια.

Αυτός είναι ο σκοπός τους, να τα πάνε 69, να τα πάνε και 71 όπως είναι σε ορισμένες χώρες, δυνητικά. Ο εργαζόμενος με «κίνητρα να μένει» μέχρι τα 71!

Και όταν υπάρχουν μελέτες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ότι αν εφαρμόσουν τα 67 χρόνια εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα στα ασφαλιστικά ταμεία, με τα δικά τους κριτήρια, από 3 έως 7 μήνες. Δηλαδή πάνε τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 για τη βιωσιμότητα 7 μηνών στα ασφαλιστικά ταμεία; Όχι, αυξάνουν τα όρια γιατί θέλουν να ανεβάσουν το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, της μισθωτής εργασίας γενικότερα.

Θα σας διαβάσω τα εξής στοιχεία. Για να δείτε αν έχει σχέση το 67 χρόνια με τα ελλείμματα των ταμείων. Απώλειες της τάξης 509,7 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε στο τελευταίο 4μηνο του 2009 το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο χαρτοφυλάκιό του. Όπως προκύπτει από τα συγκριτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ασφαλιστικός οργανισμός, η συνολική αξία των χρεωγράφων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σε μετοχές, αμοιβαία και τίτλοι εντόκων και ομολόγων, αποτιμήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2009 σε 3 δις 929 εκατομμύρια, δηλαδή κοντά 4 δις ευρώ έναντι 4 δις και 440 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν στις 31 Αυγούστου του 2009. Δηλαδή μέσα σε 4 μήνες έχασαν 500 εκατομμύρια ευρώ στις χρηματαγορές. Προσέξτε όμως, για να δούμε αν όλοι χάνουν. Από τη σύγκριση των στοιχείων η μείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου, προήλθε κυρίως από την υποχώρηση της αξίας των ομολόγων και των αμοιβαίων, σε αντίθεση με την αξία των μετοχών που εμφάνισαν αύξηση λόγω της ανόδου του χρηματιστηρίου Αθηνών στο διάστημα αυτό. Έτσι, η αξία των μετοχών, κυρίως των τραπεζών, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ και των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, διαμορφώθηκε στα 688,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι, την ίδια περίοδο, έναντι 489,7 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν τον Αύγουστο του 2009. Και θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα άδεια ταμεία δουλεύοντας μέχρι τα 70 χρόνια!   Η κρίση δεν έχει μόνο την άσχημη πλευρά, είναι πρόκληση, είναι μια ευκαιρία για να προχωρήσουν οι αλλαγές, λένε η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΕΒ και άλλοι.

Αυτό είναι το θέμα. Όμως εμείς βλέπουμε και ένα άλλο με βάση τα δικά τους στοιχεία, με τη δική τους οπτική. Και με την οπτική των μονοπωλίων και την οπτική του Νταβός, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την οπτική της κυβέρνησης και όλων όσων υποστηρίζουν τους ευρωμονοδρόμους, όταν επέλθει η ανάκαμψη, η φτώχεια και η ανεργία θα είναι πολύ πλατύτερη και στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την Ευρώπη και θα μπούμε σε νέο κύκλο κρίσης. Θα είναι αναιμική η ανάκαμψη και η Ελλάδα θα μπει, όπως και άλλες χώρες, σε νέο κύκλο κρίσης που θα είναι βαθύτερος. Και οι αλλαγές που γίνονται σήμερα είναι στρατηγικής σημασίας. Δεν είναι προσωρινές για την κρίση.

Επομένως, εμείς θεωρούμε ότι αυτό που προεκλογικά είπαμε και μετεκλογικά λέμε, ότι ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ούτε 1 ευρώ για την κρίση. Μα θα πτωχεύσει, λένε, η Ελλάδα. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία, ή θα πτωχεύσει ο λαός, ένα από τα δύο θα γίνει.

Από τη μια είναι η Ελλάδα της πλουτοκρατίας και από την άλλη η Ελλάδα του εργαζόμενου λαού. Εμείς θέλουμε να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, αυτή είναι η λύση και η λύση αυτή έχει και πρακτική αξία, γιατί αυτοί έχουν τα κεφάλαια και τα κέρδη. Να πληρώσει λοιπόν το τίμημα. Μα θα πουν, αν πληρώσει το τίμημα δε θα δημιουργούν θέσεις εργασίας. Τους είδαμε και όταν δημιουργούσαν θέσεις εργασίας με την ανάπτυξη.

Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα είναι συνεχώς κάτω από έναν εκβιασμό: Πρόσεξε λένε τους κερδοσκόπους, είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μα αυτούς τους κανόνες τους έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα, όταν υποστηρίζουν αυτό που λένε, τη σύγχρονη αγορά, την οικονομία της αγοράς. Οι κερδοσκόποι είναι οι κεφαλαιοκράτες οι οποίοι πέρα από το υπερκέρδος κερδοσκοπούν και με την αλλαγή χρήματος, κερδοσκοπούν με διάφορους τρόπους. Μέχρι και με το πράσινο φόρο, μέχρι και με το εμπόριο ρύπων κερδοσκοπούν. Με όλους τους τρόπους. Και τους κάνει εντύπωση δηλαδή ότι μας βλέπουν -λέει- με μισό μάτι οι Ευρωπαίοι. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, «Λυκοσυμμαχία» όπως έχουμε πει, ανισότιμες σχέσεις, ανισόμετρη ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί καπιταλιστικά και όμως έπεσε η ανταγωνιστικότητά της, από τότε που η Ελλάδα προσαρμόστηκε στην ΕΟΚ και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι είναι. Αυτή είναι η κούρσα του ανταγωνισμού.

Για μας το κριτήριο είναι το βιοτικό επίπεδο, τα κοινωνικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο ρόλος της χώρας στο διεθνή περίγυρο και ευρύτερα. Είναι υπέρ των λαών ή είναι υπέρ των ιμπεριαλιστών; Αυτά είναι που μετράμε.

Εμείς κατ' αρχήν έχουμε μια πολιτική θέση που λέει το εξής: Αν δεν έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία και να την ασκήσει μαζί με τους συμμάχους της, τους απασχολούμενους, τους μικρούς και τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, τους μικροϊδιοκτήτες παραγωγούς αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς κλπ, αν δεν δημιουργηθεί ένα τέτοιο μπλοκ κυβερνητικής εξουσίας, δεν μπορεί να μιλάμε για άλλη πορεία της Ελλάδας. Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να πατήσει κανείς κουμπιά και να γίνει, αλλά εμείς προτείνουμε άλλο δρόμο πάλης, άλλο δρόμο πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Τι λέμε σήμερα. Θεωρούμε πια ότι έχει ξεπεραστεί προ πολλού και οπωσδήποτε σήμερα, ο κάθε κλάδος ή ο κάθε τόπος δουλειάς με το δικό του πρόβλημα να γίνει ένα λόμπι πίεσης στην Κυβέρνηση. Σήμερα έχεις ενιαία ολομέτωπη επίθεση που αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είτε είσαι στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε είσαι μισθωτός είτε είσαι αυτοαπασχολούμενος. Επομένως χρειάζεται μια ενιαία απάντηση. Αυτό δεν καταργεί την κλαδική διεκδίκηση, αλλά πρέπει να έχεις την αίσθηση ότι είσαι ένας κλάδος, είσαι ένα κοινωνικό στρώμα ενταγμένο σε μια καθολική επίθεση. Και επομένως τώρα ο κάθε αγώνας, που μπορεί να έχει τις πιο απλές μορφές μέχρι τις πιο σύνθετες, πρέπει να συγκροτεί μια ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση με κοινά αιτήματα.

Παραδείγματος χάριν: Δεν πληρώνουμε δεκάρα για την πλουτοκρατία. Και να έχει και διεκδικήσεις που αφορούν μισθούς, μεροκάματα, υγεία, παιδεία, περιβάλλον κ.α. Καταδίκη όλων των μέτρων της Κυβέρνησης και των προτάσεων των άλλων Κομμάτων που είναι σχετικές. Πρόταξη σύγχρονων αιτημάτων.

Επομένως αυτό που λέμε γενική απεργία, γενικευμένος αγώνας είναι απαραίτητο. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει βεβαίως το δικό του πρόγραμμα, έχει και τη συμμαχική του πρόταση που την απευθύνει πριν απ’ όλα μέσα στο κίνημα, γιατί στο πολιτικό επίπεδο δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις. Μακάρι να υπήρχαν. Μέσα στο Κίνημα υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε όλα τα Κόμματα και μέσα σε αυτή την πρόταση δεν μπορούμε παρά να βάλουμε τα απολύτως απαραίτητα, όμως απολύτως απαραίτητα σήμερα είναι μια ολόκληρη γραμμή πλεύσης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε παραδείγματος χάριν την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Εμείς δεν συμφωνούμε με την κόκκινη γραμμή στα όρια συνταξιοδότησης παραδείγματος χάριν όπως τα λέει η ΓΣΕΕ. Μέσα εκεί βάζουμε και τη διαφορά 5ετίας ανδρών και γυναικών.

Πάρτε τα αγροτικά παραδείγματος χάριν, δεν είναι ένα θέμα κόκκινη γραμμή. Υπάρχουν και κόκκινες μέσα στις κόκκινες γραμμές. Αυτός ο διαχωρισμός κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη, είναι κρίσιμο ζήτημα, γιατί η αγροτιά έχει διαστρωμάτωση.

Δεν δεχόμαστε τα «ρετιρέ και τους χαμηλόμισθους», αυτό που κάνει η κυβέρνηση αντιπαραθέτοντας τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ιδιωτικούς. Άλλο πράγμα όμως η διαστρωμάτωση στην αγροτιά, με βάση την ιδιοκτησία. Δεν θα πάμε σε αυτό που κάνει η ΓΣΕΕ και βγαίνει δημαγωγικά και λέει «εμείς υπερασπιζόμαστε αυτούς που είναι μέχρι 2.000 € το μήνα».

Κατ' αρχήν 2.000 € μικτά το μήνα δεν είναι και κανένα τεράστιο ποσό, έλεος. Όταν εμείς ζητάμε 1.400 € πρώτο μισθό μικτό!

Επομένως τα αιτήματα και οι στόχοι πάλης πρέπει να συνενώνουν εργατοϋπαλλήλους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Να υπάρχει απαρέγκλιτη θέση: «Κανείς συμβασιούχος, κανείς STAGE, όλοι έχουν δικαίωμα στη σταθερή εργασία και όχι μεταφορά των συμβασιούχων από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα. Άμεσες προσλήψεις και πρόκειται για χιλιάδες προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται σήμερα, κατώτατος μισθός, όχι στους τρεις πυλώνες ασφάλισης, κατάργηση του ΦΠΑ ή αλλού μείωση στο ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όριο αφορολόγητο 40.000 € και 5.000 για κάθε παιδί.

Για τους αγρότες: Εγγυημένες τιμές, μέτρα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να μην περάσει ο διαχωρισμός κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Ίσα - ίσα αυτός που αναγκάζεται και κάνει κι ένα δεύτερο επάγγελμα για να έχει ένα κάποιο εισόδημα το χρόνο, πρέπει να βοηθηθεί να παραμείνει στην αγροτική παραγωγή. Να καταργηθούν οι εισαγωγές στα προϊόντα εκείνα που παράγονται στην Ελλάδα.

Λοιπόν στις 10 του Φλεβάρη υπάρχει η απεργία που αφορά το δημόσιο και πολλές Ομοσπονδίες και κλάδους στον ιδιωτικό τομέα. Η ΓΣΕΕ η οποία πίστευε ότι τα τρία «Δεν» της Κυβέρνηση θα ισχύσουν, αναγκάστηκε κάτω από την πίεση να πει «θα κάνω απεργία στις 24». Η δική μας γνώμη είναι μετέχοντας μέσα στο μαζικό Κίνημα, δεν μπορούμε εμείς να τα καθορίσουμε όλα, τα βρίσκαμε και στις ημερομηνίες, αν έβαζε 11 ή 9, ανεξάρτητα αν διαφωνούμε με τα αιτήματα και εμείς και οι συνεργαζόμενοι μαζί μας, δεν δίνουμε τη μάχη της μέρας. Αλλά όχι να πάμε στις αρχές του Μάρτη, περιμένοντας τι θα βγάλει ο διάλογος, γιατί είχε τα τρία «Δεν» η Κυβέρνηση.

Εμείς έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, γιατί πραγματικά σήμερα χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο. Ακόμη κι αν διαφωνούμε με τα αιτήματα, το ενιαίο μέτωπο πρέπει να ξεκινήσει από τα κάτω στους τόπους δουλειάς. Και είναι απαράδεκτο να μην στηρίζονται σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι απεργούν και έχουν βέβαια περισσότερες απολύσεις από ότι στο δημόσιο. Αλλά εμείς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Απολυμένοι θα είναι αυτοί που απεργούν και αυτοί που δεν απεργούν όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις. Χαμηλόμισθοι θα είναι κι αυτοί που απεργούν και αυτοί που δεν απεργούν. Επομένως να φοβάστε αυτά που έρχονται. Και όταν οι εργαζόμενοι είναι όλοι μαζί, ξέρετε πόσες απολύσεις ανακλήθηκαν ανθρώπων που είχαν απεργήσει μόνοι τους στους χώρους δουλειάς. Ανακλήθηκαν.

Έναν απολύει; Θα βρίσκει απ' έξω το μπλοκ όλων των εργαζομένων. Επιτροπές παντού υπεράσπισης κατά των απολύσεων.

Αν ο λαός σήμερα φοβηθεί, τότε σε μερικά χρόνια θα αποτιμά θυσίες, οι οποίες θα είναι ανώφελες και για το σύστημα το καπιταλιστικό, γιατί δεν πρόκειται να γλιτώσει από τις κρίσεις, αλλά πάνω απ’ όλα -επειδή εμείς δεν σκοτωνόμαστε για τη μακροημέρευση του καπιταλιστικού συστήματος- θα είναι τραγικές για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Θέλουν να γονατίσουν το λαό και οικονομικά και ηθικά. Και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.

Αν ο λαός συνειδητοποιήσει ότι έχει την ηθική υπεροχή, έχει την υπεροχή ιδεών, έχει την υπεροχή του δίκιου, και έχει οργανωμένη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει, τότε μπορεί μια μάχη να μην την κερδίσει ολοσχερώς, θα κερδίσει κάτι, αλλά θα κερδίσει τελικά και τον πόλεμο. Αλλά έχει σημασία να υπάρχουν κερδισμένες μάχες.

Επομένως χρειάζεται αλυσίδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων που στηρίζονται στην οργάνωση της εργαζομένων κατά χώρο δουλειάς, κατά κλάδο και ένας για όλους και όλοι μαζί. Αυτή είναι η θέση μας: Πρέπει να οργανώσουμε πόλεμο. Πολεμική αντεπίθεση. Με τα όπλα που έχει ο λαός και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει όλα και έχει πάρα πολλά όπλα ανεκμετάλλευτα.

Και πρέπει να τελειώσουν οι αυταπάτες «μα, για να δούμε…», «ξέρετε το τάδε στέλεχος της Κυβέρνησης διαφωνεί…». Τελειώσαμε με αυτά. Αυτά είναι για το θεαθήναι. Πρέπει να φοβηθούν το λαό. Αν δεν τον φοβηθούν, δεν θα κάνουν πίσω καθόλου. Καμία αυταπάτη. Νέα Δημοκρατία είδαμε, ΛΑΟΣ είδαμε, έχουν συγκροτήσει ένα μπλοκ βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει μέσα στο πηγάδι που το άνοιξε το ίδιο, μέσα στις αντιφάσεις του παραδέρνει και ακόμη συζητάει με ποιον θα πάει και με ποιον θα συνεργαστεί.

Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που ανήκουν τα κόμματα που είπαμε και τα οποία τα επικρίναμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι μέσα στον αγώνα μπορούν να έρθουν μαζί μας, παίρνοντας υπόψη ότι μέσα στο μαζικό Κίνημα υπάρχουν διαφορές, δεν ζητάμε να υιοθετηθεί το πολιτικό μας πρόγραμμα, αλλά πρέπει να υιοθετηθεί όχι μόνο κάποια αιτήματα, αλλά κατεύθυνση πάλης σε σύγκρουση πραγματικά με την κυρίαρχη πολιτική στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά ζητήματα. Εμείς θέλουμε ο λαός να πάει πιο μπροστά από αυτό που ζητάμε κι εμείς. Να τραβήξει πολύ μπροστά. Ευχαριστώ.

ΑΘΗΝΑ 4/2/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #188 on: February 09, 2010, 22:48:26 pm »

όχι ότι είναι η optimal λύση,αλλά είναι μια εναλλακτική που δεν συζητιέται καθόλου γιατί δεν συμφέρει τα αφεντικά μας(τους εγχώριους και διεθνής καρχαρίες δλδ)

http://tvxs.gr/node/51714

YARRRRRRRRRRRRRR
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #189 on: February 13, 2010, 03:11:34 am »

Τι άλλο θα δω....ακόμα και η ημερισία άρχισε τους....αριστερισμούς

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25529141

ορίστε τι έκαναν οι πολιτικές των μειώσεων μισθών στην αργεντινή,μόλις 9 χρόνια πριν(ντοκυμαντέρ μιας ώρας)

http://video.google.com/videoplay?docid=4353655982817317115&ei=h4Z1S4utNZWz-Aayp4ncBw&q=argentina+collapse#

YARRRRRRRRRRRRRR
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #190 on: February 13, 2010, 03:36:23 am »

Grin Grin

Έλεος...πού τους βρίσκουν αυτούς?...τους έχουν φαίνεται για να πουλάνε και στους σοσιαλόφρωνες επειδή φαίνεται να υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα από τις τελευταίες εκλογές

Όλοι ξέρουν ότι σε περιόδους ύφεσης το κράτος πρέπει να ρίχνει χρήμα στην αγορά για να κινηθεί ο μηχανισμός της οικονομίας του κράτους...αυτό μπορεί να το κάνει με 3 τρόπους
1)αν έχει ήδη περίσσεια χρήματα από την περίοδο της ευημερίας
2)κόβοντας νέο χρήμα (αυτό θα οδηγήσει σε υποτίμηση του νομίσματος)
3) με δάνειο από τις διεθνείς αγορές

Η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα παραπάνω...το χρέος έφτασε σχεδόν στο 110% του ΑΕΠ όχι λόγω της φιλελεύθερης πολιτικής αλλά λόγω του ημισοσιαλιστικού κράτους που έχουμε με το 20-30% να είναι δημόσιοι υπάλληλοι...και αυτή η κατάληξη μας σήμερα ήταν προφανής και μπορούσε να το καταλάβει κανείς όταν διπλασιάστηκαν οι μισθοί σε μία νύχτα χωρίς καμία μελέτη...όταν αυξανόταν η φορολογία στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα όσες μπορούσαν να έφευγαν για το εξωτερικό...όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είχε μέλλον σε μία διεφθαρμένη χώρα που όλα εξαρτώνται από το αν έχεις "μέσο"...όταν ήδη από το 1989 είχαμε πρόβλημα με την αποπληρωμή χρεών και μισθών....όταν σε χρονιές ευημερίας δανειζόμασταν για να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο και οι εταιρείες του...όταν τα πακέτα χρηματοδότησης δεν οδηγούσαν στα αναμενόμενα αποτελέσματα...όταν...όταν...όταν...

Καιρός λοιπόν να πτωχεύσουμε για να βάλουν μυαλό όλοι οι Έλληνες ... εγώ τα λέω εδώ και χρόνια (πάνω από 5) αυτά τα σκατά που γίνονται στη χώρα μας...
« Last Edit: February 13, 2010, 03:38:35 am by EAJ » Logged

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
dnitsos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #191 on: February 13, 2010, 03:43:29 am »

Quote from: Godhatesusall on February 13, 2010, 03:11:34 am
Τι άλλο θα δω....ακόμα και η ημερισία άρχισε τους....αριστερισμούς

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25529141

ορίστε τι έκαναν οι πολιτικές των μειώσεων μισθών στην αργεντινή,μόλις 9 χρόνια πριν(ντοκυμαντέρ μιας ώρας)

http://video.google.com/videoplay?docid=4353655982817317115&ei=h4Z1S4utNZWz-Aayp4ncBw&q=argentina+collapse#

χα χα έχουν και άλογα εκεί!!!

...καλά άμα είναι να φτάσουμε στο σημείο της εξαθλίωσης και βγαίνουμε στους δρόμους άναρχα, άτσαλα και αμπντάλικα, να χτυπάμε απο την μία τζετζέρια και απο την άλλη να μας χτυπάνε οι καβαλίεριδες, ζήτω που καήκαμε!!!
fourier
Guest
« Reply #192 on: February 13, 2010, 11:53:18 am »

2 ειδήσεις περί οικονομικής κρίσης:

Γυναίκα άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα σκοτώνοντας τρία άτομα

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις σκοτώθηκαν, όταν μία γυναίκα άνοιξε πυρ σε Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Η γυναίκα -μέλος του προσωπικού του Πανεπιστημίου- συνελήφθη.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, οι Αρχές του Ιδρύματος αρνήθηκαν πρόσφατα να ανανεώσουν τη σύμβασή της.

Η Αστυνομία συνέλαβε επίσης το σύζυγό της ύποπτης για το μακελειό, αλλά δεν απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες, μετέδωσε το δίκτυο WAFF.

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ρέι Γκάρνερ επιβεβαίωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1105967&lngDtrID=245

Αλλες δύο αυτοκτονίες εργαζομένων κλυδωνίζουν την France Telecom

Αλλες δύο αυτοκτονίες εργαζομένων της France Telecom κλυδωνίζουν τον ιδιωτικοποιημένο πλέον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό. Το κύμα αυτοκτονιών στον όμιλο έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, καθώς από το 2008 έως σήμερα έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους 42 μέλη του προσωπικού.

Τα δύο νέα τραγικά περιστατικά γνωστοποίησε την Παρασκευή η France Telecom, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στη διεύθυνση και στο προσωπικό» του ομίλου.

Τη διετία 2008-2009 καταγράφηκαν 35 αυτοκτονίες υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας, ενώ τον Ιανουάριο του 2009 έθεσαν τέλος στη ζωή τους άλλοι πέντε υπάλληλοι, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε η αυτοκτονία ενός στελέχους της France Telecom, ηλικίας 32 ετών, που εργαζόταν στη Ντιζόν. Επίσης, ένας 50χρονος τεχνικός έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα σε ένα δάσος.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1105858&lngDtrID=245
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #193 on: February 13, 2010, 12:06:34 pm »

Χθεσινη "Μακεδονια"...ξαναθυμηθηκαμε τι είμαστε απο το 1830:

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #194 on: February 13, 2010, 22:47:48 pm »

Επαναπατρισμός κεφαλαίου με μόνο 5% φορολογία: Ελάτε έμποροι ναρκωτικών,λευκής σαρκός,όπλων στην ελλάδα με μόνο 5%(πλυντήριο θα καταντήσουμε σε λίγο)

Επαναπατρισμός κεφαλαίων με εξαίρεση από πόθεν έσχες

Εξαιρούνται από το πόθεν έσχες με φόρο 8% όσα κεφάλαια παραμείνουν στο εξωτερικό

Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από το εξωτερικό είναι ένας από τους στόχους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς προβλέπεται απαλλαγή από το πόθεν έσχες για κεφάλαια που θα επαναπατριστούν σε έξι μήνες με πληρωμή ενός φόρου 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

♦Ειδικότερα για καταθέσεις στο εξωτερικό που θα μεταφερθούν σε ετήσιο προθεσμιακό λογαριασμό στην Ελλάδα αναφέρεται ότι θα εξαιρούνται του ελέγχου πόθεν έσχες εφόσον καταβληθεί φόρος 5% επί της αξίας του κεφαλαίου.

♦Η εναλλακτική που υπάρχει για τα κεφάλαια αυτά, έτσι ώστε να παραμείνουν στο εξωτερικό και να εξαιρεθούν -εντός εξαμήνου πάντα- του πόθεν έσχες, προβλέπει πληρωμή φόρου 8% επί της αξίας του κεφαλαίου.

Το υπουργείο σημειώνει πως με την πάροδο των έξι μηνών οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν κάθε διεθνή ή ευρωπαϊκή συμφωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις καταθέσεις των ελλήνων φορολογουμένων σε τράπεζες του εξωτερικού.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=130481

YARRRRRRRRRRRRRR
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 28 Go Up Print
Jump to: