• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:27:36 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:27:36 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 132
Total: 174
kalantzopoulos
eleftheria
marnas
skoloni
stephystam
Chr1sgr
tmpadasn
thomasdt
giorgos_skl
Carot1456
st3.kt
papaloui
thaliatsk
sterxz
alexandraskol
Leou
stolieras
ntelakis
Mr Watson
Captain
christina02
astakos1
Denisivo
Don Corleone
Orgianelis
Giannis Masterio
alexiosmara
kpapama
Papalamprous humor
Xontroulis
Michalis Tsialis
victoria
MrGreekArrow
Aria10
d0xa
Anonikos
mayia psarikoglou
freskoulhs
evgeniaz
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 28 Go Down Print
Author Topic: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα  (Read 45605 times)
fourier
Guest
Re: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της από την Ελλάδα
« Reply #165 on: February 03, 2010, 23:24:06 pm »

Quote from: auroraTM on February 03, 2010, 23:09:05 pm
Ασε είχε χθες το θέμα ο τσιμας 30+ αυτοκτονίες......
αξιολόγηση επιβάλλεται αλλα όχι σε σημείο να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν μηχανές

Και τι θα αξιολογήσεις δηλαδή? Την.. ομορφιά τους?

Quote from: auroraTM on February 03, 2010, 20:27:23 pm
Το θέμα μας είναι  η οικονομία να υπενθυμίσω
όχι προσωπικές επιθέσεις λόγω του ότι μας έθιξαν το κομμα μας

Δεν κατάλαβα, δηλαδή οι συλλογικές επιθέσεις επιτρέπονται αλλά οι προσωπικές απαγορεύονται?

Quote from: Krono on February 03, 2010, 23:12:00 pm
    Αγόρι μου, πρέπει να σου πάτησα πολύ γερά τον κάλο που έχεις στο κεφάλι σου.  Grin Grin Grin
     Αν και είσαι γνωστός μανιακός στις απαντήσεις σου στο forum, αυτή τη φορά φαίνεται πως σε πείραξε πολύ αυτό που είπα. Να με συγχωρείς που λέω τη γνώμη μου. Αν βγείτε στην εξουσία κάτι τέτοιοι σαν κι εμένα θα εκτελούνται παραδειγματικά από κάτι τέτοια φασιστόμουτρα σαν και σένα.
     Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα απαντήσεις να αφήσεις για λίγο το κομματικό σου βιβλιάριο στην άκρη και να σκεφτείς λίγο ελεύθερα.
     Α, και κάτι ακόμα! Δε μου λες, όταν ήσουν στη ΔΑΠ πάλευες και αγωνιζόσουν πάλι για τα ίδια αυτά ευγενή ιδανικά;

Πρώτον, όταν βρίζεις το κόμμα μου, βρίζεις κι εμένα. Το "κομματικό μου βιβλιάριο" δεν το αφήνω ποτέ στην άκρη.
Και είμαι πολύ πιο ελεύθερος από σένα, γιατί γνωρίζω τι απ' αυτά που λέω είναι δικό μου και τι όχι, και δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ. Με ενδιαφέρει η ουσία τους, αυτό που έχουν να πουν, και όχι το κόμπλεξ ιδιοκτησίας επάνω τους.

Δεύτερον, μα κι εγώ τη γνώμη μου είπα!

Τρίτον, δεν διεκδικούμε την εξουσία για την πάρτη μας, παλεύουμε για την ανατροπή της εξουσίας των λίγων. Στη νέα εξουσία θα συμμετέχουν όλοι, ακόμα και "κάτι τέτοιοι σαν κι εσένα" (δικές σου λέξεις).

Τέταρτον, όταν ήμουν στη ΔΑΠ, ήμουν κι εγώ το ίδιο ηλίθιος με σένα, πίστευα τις ίδιες και χειρότερες μαλακίες.

Πέμπτον, δεν αγωνίζομαι για ευγενή ιδανικά, αλλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ για το συμφέρον μου, επειδή ακριβώς γνωρίζω ότι το συμφέρον μου είναι κοινό με το συμφέρον σου, με το συμφέρον όλων, και πως για να πάω μπροστά εγώ, εσύ, ο άλλος, πρέπει να πάμε όλοι μαζί, καθώς αν προσπαθεί ο καθένας μόνος του φράσσοντας το δρόμο στον άλλον, τελικά θα μείνουμε όλοι πίσω και μπροστά οι λίγοι, μπήκες?
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #166 on: February 03, 2010, 23:31:50 pm »

Quote from: κουνελαρχης on February 03, 2010, 23:24:06 pm

Μα δε λες τη γνώμη σου! Απλά βρίζεις εμένα, που λέω τη γνώμη μου για το κομμα σου!

Πρέπει να καταλάβεις ότι το ΚΚΕ δεν είναι στο απυρόβλητο. Ναι, μπορεί να σου φαίνεται παράλογο, αλλά δε συμφωνούμε όλοι με αυτό!

Ουδέν Σχόλιον!
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #167 on: February 03, 2010, 23:34:29 pm »

αξιολόγηση επιβάλλεται αλλα όχι σε σημείο να βλέπουμε τους ανθρώπους σαν μηχανές

Κοίτα θα αξιολογήσεις τη γενική τους επιδοση δλδ αν είναι εργατικοι ,προσέρχονται κανονικά στην ώρα τους έχουν διάθεση για εξέλιξη και τα λοιπά
όχι πχ πόσες πωλήσεις έκαναν τη βδομάδα
στο λέω επειδή έχω δουλέψει σε αντιστοιχη θέση στον ιδιωτικό τομέα και το άγχος που σου προκαλεί είναι τέτοιο που δε τη θεωρείς μονιμη δουλεια αλλα σε ωθεί να φυγεις απο αυτή
και αν είσαι 20αρης δυναμη έχεις να κάνεις διαφορες δουλειες
αυτό έγινε στη France telecom απο τη μια μέρα στην άλλη η εταιρεία τους ζητούσε να πωλούν κινητα κια υπηρεσίες άσχετες με αυτές που πραγματικά χρειάζοταν ο πελάτης κοινώς γινόταν κράχτες και καταχραστές με αποκλειστικό στόχο το απρόσωπο κέρδος
αν είσαι 50αρης όμως σημαίνει  οικονομικό θάνατο....
« Last Edit: February 03, 2010, 23:38:16 pm by auroraTM » Logged
fourier
Guest
« Reply #168 on: February 03, 2010, 23:37:02 pm »

Quote from: Krono on February 03, 2010, 23:31:50 pm

Μα δε λες τη γνώμη σου! Απλά βρίζεις εμένα, που λέω τη γνώμη μου για το κομμα σου!

Πρέπει να καταλάβεις ότι το ΚΚΕ δεν είναι στο απυρόβλητο. Ναι, μπορεί να σου φαίνεται παράλογο, αλλά δε συμφωνούμε όλοι με αυτό!

Μαγκιά σου να διαφωνείς όσο θέλεις. Αν θέλεις να διαφωνήσεις, να το κάνεις με ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ και όχι με μαλακίτσες του τύπου "ξεμωραμένοι". Εάν βεβαίως είσαι σε θέση να στηρίξεις τις διαφωνίες σου, και δεν είσαι απλώς παπαγαλάκι και φερέφωνο αυτών που ακούς.

Let the flame begin:

Η μόνη βρισιά εναντίον σου ήταν το "καραγκιοζάκο", άλλη δεν υπάρχει (και δεν είναι καν βρισιά, ο Καραγκιόζης είναι λαϊκή φιγούρα, ολόκληρη τέχνη στηρίχθηκε πάνω του). Αποκάλεσες το ΚΚΕ ξεμωραμένο/η γέρο/γριά, και σου απάντησα ότι ο μόνος ξεμωραμένος κωλόγερος είσαι εσύ και οι όμοιοί σου.
Όταν βρίζεις το κόμμα μου, βρίζεις κι εμένα.
fourier
Guest
« Reply #169 on: February 03, 2010, 23:41:52 pm »

Quote from: auroraTM on February 03, 2010, 23:34:29 pm

Κοίτα θα αξιολογήσεις τη γενική τους επιδοση δλδ αν είναι εργατικοι ,προσέρχονται κανονικά στην ώρα τους έχουν διάθεση για εξέλιξη και τα λοιπά
όχι πχ πόσες πωλήσεις έκαναν τη βδομάδα
στο λέω επειδή έχω δουλέψει σε αντιστοιχη θέση στον ιδιωτικό τομέα και το άγχος που σου προκαλεί είναι τέτοιο που δε τη θεωρείς μονιμη δουλεια αλλα σε ωθεί να φυγεις απο αυτή
και αν είσαι 20αρης δυναμη έχεις να κάνεις διαφορες δουλειες
αυτό έγινε στη France telecom απο τη μια μέρα στην άλλη η εταιρεία τους ζητούσε να πωλούν κινητα κια υπηρεσίες άσχετες με αυτές που πραγματικά χρειάζοταν ο πελάτης κοινώς γινόταν κράχτες και καταχραστές με αποκλειστικό στόχο το απρόσωπο κέρδος
αν είσαι 50αρης όμως σημαίνει  οικονομικό θάνατο....

Μα αντιφάσκεις!
Γράφεις: "Κοίτα θα αξιολογήσεις τη γενική τους επιδοση δλδ αν είναι εργατικοι ,προσέρχονται κανονικά στην ώρα τους έχουν διάθεση για εξέλιξη και τα λοιπά"
Επίδοση έχουν οι μηχανές, συνέπεια με το ρολόι, αξιοπιστία κλπ. Αν αξιολογήσεις αυτά, στην ουσία αξιολογείς το πόσο καλά μοιάζουν σε μια μηχανή!

Και γιατί ένας εργαζόμενος να θέλει να έχει διάθεση για εξέλιξη? Δηλαδή αν απλώς θέλει να κάνει την απαραίτητη δουλειά που του αντιστοιχεί και να πληρώνεται όσα παράγει, είναι "κακός" υπάλληλος? Πρέπει ντε και καλά όλοι να θέλουν να "εξελιχθούν"?
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #170 on: February 03, 2010, 23:47:03 pm »

Το ζητημα είναι απο γενικά κριτήρια που συνάδουν με τη κοινή λογική πήγαμε σε ατομικά κριτήρια με βάση τη βελτιστοποιηση του κέρδους
Το αν θέλει να εξελιχθεί εννοώ πχ ένα μηχανικό που ερχεται ένα νέο συστημα στην εταιρεία πχ μετάβαση απο χαλκινα καλώδια σε οπτικές ίνες και να έχει διάθεσει να αναλάβει το έργο και να εκπαιδευτεί μέσω της εταιρείας
όχι να εξελιχθεί διοικητικά
απλά αν τεχνολογικά ξεπεραστεί κάτι να είναι σε θέση και να έχει το μεράκι να μάθει νεα πράγματα
Πχ αν στην εκπαιδευση που του παρέχεται αυτός δε δινει σημασια τότε απλώς δε θα έχει αντικειμενο εργασίας
fourier
Guest
« Reply #171 on: February 03, 2010, 23:50:09 pm »

Quote from: auroraTM on February 03, 2010, 23:47:03 pm
Το ζητημα είναι απο γενικά κριτήρια που συνάδουν με τη κοινή λογική πήγαμε σε ατομικά κριτήρια με βάση τη βελτιστοποιηση του κέρδους

Ωραία, ποια είναι αυτά τα κριτήρια?

Quote from: auroraTM on February 03, 2010, 23:47:03 pm
Το αν θέλει να εξελιχθεί εννοώ πχ ένα μηχανικό που ερχεται ένα νέο συστημα στην εταιρεία πχ μετάβαση απο χαλκινα καλώδια σε οπτικές ίνες και να έχει διάθεσει να αναλάβει το έργο και να εκπαιδευτεί μέσω της εταιρείας
όχι να εξελιχθεί διοικητικά
απλά αν τεχνολογικά ξεπεραστεί κάτι να είναι σε θέση και να έχει το μεράκι να μάθει νεα πράγματα
Πχ αν στην εκπαιδευση που του παρέχεται αυτός δε δινει σημασια τότε απλώς δε θα έχει αντικειμενο εργασίας

ΟΚ, αλλά ποιος θα πληρώνει για την υποτιθέμενη επανεκπαίδευσή του? Θα το κάνει η εταιρεία, το κράτος, ή θα πρέπει να το κάνει μόνος του?
Και την περίοδο που θα επανεκπαιδεύεται, θα πληρώνεται? Αλλιώς πώς θα ζει αυτός και η οικογένειά του?
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #172 on: February 03, 2010, 23:59:25 pm »

Σου απάντησα προηγουμένως ρε κουνελαρχη(πλέον δε τις ενδιαφέρει τις εταιρείες να κάνεις καλα τη δουλεία σου αλλά πόσα χρήματα τις φέρνεις,αυτό ισχύει για την πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με εμπόριο και υπηρεσίες και αυτό δε μπορειε να αλλάξει όσο έχεις ανεργία 18-20% γιατί πολύ απλά θα βρει άλλο θυμα ο εργοδότης....αλλη μια μλκια  που συνδυάζεται με τη συμβαση ορισμένου χρόνου και τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα νομοθετικά )

Την εκπαίδευση σαφώς και πρέπει να την πληρώνει η εταιρεία
εξάλου το ότι ο εργαζόμενος θα εξελισσεται σε γνώσεις αυτομάτως οδηγεί σε βελτίωση της παραγωγικότητας και σε ένα πιο ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα με αποτέλεσμα πνεύμα ομαδικότητας

Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #173 on: February 04, 2010, 01:21:03 am »

Quote from: Karaμazoβ on February 03, 2010, 22:59:13 pm
στην -ιδιωτικοποιημένη- France Telecom δεν αρχίσανε να πηδάνε απ τα παράθυρα?

Καλά μαλάκας είσαι; Τι σε νοιάζουν οι άνθρωποι;;;;;
Το θέμα είναι να σωθεί η οικονομία!!

Άλλωστε κατά μία άλλη άποψη εδώ μέσα (?!), οι άνθρωποι δεν το αξίζουν πάντα να σωθούν...

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #174 on: February 04, 2010, 02:24:03 am »

η France Telecom έχει ιδιωτικοποιηθεί οπότε το τι κάνει δεν μας πέφτει λόγος εμάς (όχι ότι μας έπεφτε ποτέ μιας και είναι εταιρεία με δραστηριότητα στη Γαλλία και ίσως και αλλού, αλλά όχι εδώ)...αν η κάθε ιδιωτική εταιρεία κρίνει ότι έχει υπαλλήλους "δεινοσαύρους" τότε θα πρέπει να προστατευθεί για το δικό της καλό, που συνεπάγεται και καλό για τους καταναλωτές...Και στο δικό μας ΟΤΕ αν περάσει η διαχείριση του στη Γερμανική εταιρεία θα δούμε εξελίξεις...μέχρι και χημικοί μηχανικοί έμπαιναν στον ΟΤΕ ...
Σε τελική ανάλυση αν οι υπάλληλοι δε θέλουν να εξελιχθούν και νομίζουν ότι ζουν σε ένα παραμύθι που θα διαρκέσει για πάντα τι πρέπει να γίνει? Να συνεχίσουμε να τους ταΐζουμε χωρίς να κάνουν οι ίδιοι τίποτα για να βελτιώσουν τη ζωή τους? Όχι προφανώς....μπορούν να μπουν σε προγράμματα ειδίκευσης τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και από το κράτος σαν κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνονται για 1 χρόνο χωρίς να δουλεύουν για να έχουν το περιθώριο να κάνουν τις επιλογές τους...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #175 on: February 04, 2010, 02:29:03 am »

Πάντως υπάρχει και μια μερίδα(χωρίς νόμπελ οικονομικών βεβαίως βεβαίως) που κρίνει την ανθρώπινη ζωή πιο πολύτιμη από την "παραγωγικότητα" . Που απορρίπτει όλο αυτό το εξαντλητικό μοντέλο αλλοτρίωσης του εργαζομένου μέσω της δουλείας. Που αντιστέκεται στην διόγκωση της λογικής "κερδίζω την ζωή μου χάνοντας την" που......

YARRRRRRRRRRRRRR
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #176 on: February 04, 2010, 02:35:13 am »

Υπάρχει και η πλειοψηφία των επιστημόνων που πιστεύει ότι τα μηχανήματα έχουν δημιουργηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και όχι για να τα εκμεταλεύονται μερικοί βολεμένοι για το προσωπικό τους όφελος. Από τη στιγμή που η τεχνολογία εξελίσσεται είναι δεδομένο ότι κάποιες θέσεις εργασίας θα εξαφανισθούν και άλλες (λιγότερες) θα δημιουργηθούν. Το θέμα είναι το πώς θα ανταποκριθεί η κοινωνία σε αυτήν την αλλαγή. Προς το παρόν είναι προσωπικό θέμα και δεν πρόκειται να ζητήσω από συνάνθρωπο μου να γίνει φιλανθρωπικό ίδρυμα επειδή μερικοί δεν προνόησαν, έκαναν λάθος επιλογές και συνεχίζουν να τις κάνουν...

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #177 on: February 04, 2010, 02:36:48 am »

Quote from: Godhatesusall on February 04, 2010, 02:29:03 am
Πάντως υπάρχει και μια μερίδα(χωρίς νόμπελ οικονομικών βεβαίως βεβαίως) που κρίνει την ανθρώπινη ζωή πιο πολύτιμη από την "παραγωγικότητα" . Που απορρίπτει όλο αυτό το εξαντλητικό μοντέλο αλλοτρίωσης του εργαζομένου μέσω της δουλείας. Που αντιστέκεται στην διόγκωση της λογικής "κερδίζω την ζωή μου χάνοντας την" που......

Εντάξει ρε παιδιά, πολύς Ξανθόπουλος έπεσε! Δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι σε όλες τις εταιρίες. Στην Google που δεν έχουν μονιμότητα γιατί δεν αυτοκτονούν!

Ουδέν Σχόλιον!
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
Re: Οικονομική κρίση και τρόποι αντιμετώπισης της α
« Reply #178 on: February 04, 2010, 02:40:50 am »

αυτο τωρα ειναι ερωτηση;
και δεν το λεω επειδη δεν εβαλε ερωτηματικο
« Last Edit: February 04, 2010, 02:54:37 am by Απλυτος Γριφος » Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #179 on: February 04, 2010, 14:43:24 pm »

Quote from: EAJ on February 04, 2010, 02:24:03 am
η France Telecom έχει ιδιωτικοποιηθεί οπότε το τι κάνει δεν μας πέφτει λόγος εμάς (όχι ότι μας έπεφτε ποτέ μιας και είναι εταιρεία με δραστηριότητα στη Γαλλία και ίσως και αλλού, αλλά όχι εδώ)...αν η κάθε ιδιωτική εταιρεία κρίνει ότι έχει υπαλλήλους "δεινοσαύρους" τότε θα πρέπει να προστατευθεί για το δικό της καλό, που συνεπάγεται και καλό για τους καταναλωτές...Και στο δικό μας ΟΤΕ αν περάσει η διαχείριση του στη Γερμανική εταιρεία θα δούμε εξελίξεις...μέχρι και χημικοί μηχανικοί έμπαιναν στον ΟΤΕ ...
Σε τελική ανάλυση αν οι υπάλληλοι δε θέλουν να εξελιχθούν και νομίζουν ότι ζουν σε ένα παραμύθι που θα διαρκέσει για πάντα τι πρέπει να γίνει? Να συνεχίσουμε να τους ταΐζουμε χωρίς να κάνουν οι ίδιοι τίποτα για να βελτιώσουν τη ζωή τους? Όχι προφανώς....μπορούν να μπουν σε προγράμματα ειδίκευσης τα οποία θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν και από το κράτος σαν κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πληρώνονται για 1 χρόνο χωρίς να δουλεύουν για να έχουν το περιθώριο να κάνουν τις επιλογές τους...

...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 28 Go Up Print
Jump to: