• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:46:12 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:46:12 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 5
Guests: 111
Total: 116
Yamal
pipitsenko
Theislander
tank
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Σας ενοχλεί κάτι στη σχολή; είστε στο σωστό μέpος!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Σας ενοχλεί κάτι στη σχολή; είστε στο σωστό μέpος!  (Read 15837 times)
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
Απ: Σας ενοχλεί κάτι στη σχολή; είστε στο σωστό μέpος!
« Reply #30 on: February 06, 2006, 21:43:10 pm »

Quote from: Alexkasgr on February 06, 2006, 20:42:58 pm
Και πιστέψτε με, αν δεν πάτε για δήλωση τις 3 τελευταίες μέρες δεν έχετε πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα της σχολής αυτό, της νοοτροπίας μας της τελευταίας στιγμής είναι.

Ίσως και νοοτροπία μερικών καθηγητών να βγάζουν βαθμούς την τελευταία μέρα, ώστε μέχρι τότε να μην έχεις αποφασίσει τι να δηλώσεις.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Σας ενοχλεί κάτι στη σχολή; είστε στο σωστό μέpος!
« Reply #31 on: February 06, 2006, 21:51:03 pm »

Έχει δίκιο o anonymous-root σε αυτό που λέει. Πολλοί καθηγητές αργούν πάρα πολύ τα αποτελέσματα δημιουργώντας προβλήματα στις δηλώσεις. Ας πούμε εγώ σε αυτό το εξάμηνο λόγω καθυστερήσεως βαθμών αναγκάστηκα να κάνω δήλωση άλλα αντ'άλλων γιατί δεν προλάβαινα και όταν βγήκαν αυτά που περίμενα έκανα αλλαγή δηλώσης Sad

Από την άλλη τώρα υπάρχει και η κακή νοοτροπία από πλευράς των φοιτητών. Το κλασσικό νεοελληνικό/φοιτητικό "έλα μωρέ χαλάρωσε, 15 μέρες διαρκούν οι εγγραφές".

Η δηλώσεις μέσω ίντερνετ θα μπορούσαν να αρχίσουν να εφαρμόζονται σιγά-σιγά. Για τους τεχνοφοβικούς υπάρχει πάντα η γραμματεία της οποίας η κίνηση θα χαλαρώσει αν ένα ποσοστό χρησιμοποιεί Ίντερνετ.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #32 on: February 06, 2006, 22:06:55 pm »

Στο θέμα της ηλεκτρονικής δήλωσης μαθήματων είμαι κάθετος. Πιστεύω πως όποιος φοιτητής κατάφερε να περάσει στη σχολή είναι αν μη τι άλλο ικανός να φέρει εις πέρας τη δήλωση. Αν δεν έχει ήδη τις απαιτούμενες "γνώσεις" για αυτό να φροντίσει να τις αποκτήσει. Τεχνοφοβικοί τέτοιου βαθμού δεν νομίζω ότι αρμόζουν στη σχολή. Δεν είναι μόνο θέμα αρχής για τη σχολή αλλά και για μας τους ίδιους. Η σχολή λέγεται "και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" και εκτός των άλλων είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για την απαξίωση του δεύτερου συστατικού του τίτλου της.

Εδώ ακόμη και στην Αγγλική Φιλολογία οι δηλώσεις γίνονται υποχρεωτικά μέσω internet και εμείς ακόμα συζητάμε την προαιρετική εφαρμογή τους; SHAME ON US angry4

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
elmaya
Guest
« Reply #33 on: February 06, 2006, 22:55:03 pm »

Quote from: marauber on February 06, 2006, 22:06:55 pm
Στο θέμα της ηλεκτρονικής δήλωσης μαθήματων είμαι κάθετος. Πιστεύω πως όποιος φοιτητής κατάφερε να περάσει στη σχολή είναι αν μη τι άλλο ικανός να φέρει εις πέρας τη δήλωση. Αν δεν έχει ήδη τις απαιτούμενες "γνώσεις" για αυτό να φροντίσει να τις αποκτήσει. Τεχνοφοβικοί τέτοιου βαθμού δεν νομίζω ότι αρμόζουν στη σχολή. Δεν είναι μόνο θέμα αρχής για τη σχολή αλλά και για μας τους ίδιους. Η σχολή λέγεται "και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" και εκτός των άλλων είμαστε και εμείς υπεύθυνοι για την απαξίωση του δεύτερου συστατικού του τίτλου της.

Εδώ ακόμη και στην Αγγλική Φιλολογία οι δηλώσεις γίνονται υποχρεωτικά μέσω internet και εμείς ακόμα συζητάμε την προαιρετική εφαρμογή τους; SHAME ON US angry4

Όντως έχετε δίκιο όλοι όσον αφορά την ηλεκτρονική δήλωση των μαθημάτων, αλλά το βλέπετε πολλοί αθώα από την πλευρά σας.
Στην αγγλική φιλολογία γίνεται όπως γίνεται, διότι εκεί δεν πιστεύω ότι κάποιος θα χακέψει το σύστημα.
Εδώ όπως καταλαβαίνεται οι πιθανότητες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και δεν αστειεύομαι. Έχουν υπάρξει πολλές επιτυχείς επιθέσεις στο παρελθόν σε διάφορους servers του τμήματος.

Έτσι όλα όσα ακούγονται περί τεχνοφοβικών φοιτητών δεν είναι απαραίτητα ψευδή, αλλά κρύβει από πίσω την ανικανότητα του τμήματος να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Είτε διότι χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν, είτε διότι το τμήμα σαν τμήμα αρνείται να αναλάβει διότι αδυνατεί.

Επίσης με τόσους περιορισμούς και παραθυράκια στο πόσα μαθήματα δηλώνουμε όταν είμαστε σε μία φάση της ζωής μας και σε πόσα όταν ξύνεται η κάργια που πετάει τη νύχτα προς ανατολάς, ο επίδοξος προγραμματιστής θα τα βρει σκούρα και το προϊόν δε θα δουλεύει σωστά. Grin Grin Grin
gpap

View Profile
« Reply #34 on: February 06, 2006, 23:01:52 pm »

Έτσι όλα όσα ακούγονται περί τεχνοφοβικών φοιτητών δεν είναι απαραίτητα ψευδή, αλλά κρύβει από πίσω την ανικανότητα του τμήματος να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Είτε διότι χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν, είτε διότι το τμήμα σαν τμήμα αρνείται να αναλάβει διότι αδυνατεί.

Μην είστε τόσοι ..σίγουροι. Η εμπειρία μου από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις στα εργαστήρια της ΕΕΤ ΙΙ άλλα λέει.
Κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό topic

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=714.0

Δεν είναι παλιό, από τον Νοέμβριο. Αν θες να τρομάξεις περισσότερο δες και το αντίστοιχο ..περσυνό.

Αν τελικά καθιερωθεί ένα σύστημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ηλεκτρονικής εγγραφής και δήλωσης μαθημάτων, πάμε από τώρα στοιχημα πόσοι θα μένου ..έξω σε κάθε εξάμηνο? Εγώ ποντάρω στο 65%!!

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ ...και Μηχανικών Υπολογιστών ...γαμ@τ@!!!
Cyberkat
Guest
« Reply #35 on: February 06, 2006, 23:10:06 pm »

Μ' αρέσει όταν οι καθηγητές πιστεύουν σ' εμάς.
Συγκινούμαι.
 Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #36 on: February 06, 2006, 23:18:29 pm »

Ενα σεμιναριακι πως γινονται εγγραφες μηπως;
gpap

View Profile
« Reply #37 on: February 07, 2006, 00:03:05 am »

Μ' αρέσει όταν οι καθηγητές πιστεύουν σ' εμάς.
Συγκινούμαι.

....εγώ να δεις...έκλαιγα από ..συγκίνηση!!!

Ενα σεμιναριακι πως γινονται εγγραφες μηπως;

RTFM!!

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #38 on: February 07, 2006, 00:06:54 am »

Ο gpap έχει δίκιο. Τώρα για το αν κάποιος θα χακέψει το σύστημα το βρίσκω τουλάχιστον σαχλό. Αν κάποιος θέλει να κάνει ασφαλές ένα σύστημα μπορεί να το κάνει, πόσο μάλλον ένας "και Υπολογιστών" όπως λέτε και εσείς. Φυσικά κάθε σύστημα μπορεί να έχει αδυναμίες αλλά δεν νομίζω ότι θα αφιέρωνε κάποιος τόσο χρόνο και κόπο για να χαλάσει τις δηλώσεις μαθημάτων των ηλεκτρολόγων.
Αλλά η επιλογή θα έπρεπε να υπάρχει...

Κακούργα ύπαρξις!
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #39 on: February 07, 2006, 00:21:09 am »

Quote from: aliakmwn on February 06, 2006, 21:26:01 pm
Οσοι ενδιαφερεστε να εκσυγχρονισετε το τμημα, παρτε την κατασταση στα χερια σας!!! Οργανωστε μια συναντηση, (ανακοινωστε την αρκετα για να μην πει κανενας πως δεν ακουσε / δεν ηξερε) βρεθειτε να μιλησετε μεταξυ σας, στειλτε μια αντιπροσωπεια στον Προεδρο, και αναζητηστε καθηγητη που θα αναλαβει την καθοδηγηση της ομαδας προγραμματισμου!
.....
Ομως, ακομα περισσοτερο θεμα αρχης, θεμα αξιοπρεπειας, ειναι να παρουν οι φοιτητες την κατασταση στα χερια τους, να αναλαβουν τη βελτιωση του χωρου που ζουν!

Νομίζω δεν στάθηκε κανείς σε αυτές τις γραμμές του aliakmwn. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο και μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ θα είμαστε να το λέμε...
Cyberkat
Guest
« Reply #40 on: February 07, 2006, 00:23:03 am »

Quote from: Verminoz on February 07, 2006, 00:06:54 am
Φυσικά κάθε σύστημα μπορεί να έχει αδυναμίες αλλά δεν νομίζω ότι θα αφιέρωνε κάποιος τόσο χρόνο και κόπο για να χαλάσει τις δηλώσεις μαθημάτων των ηλεκτρολόγων.
Εγώ θα το έκανα αν μπορούσα. 8)
aliakmwn
Guest
« Reply #41 on: February 07, 2006, 00:35:37 am »

Και πολυ καλα θα εκανες!!! Wink

Ας φτασει το τμημα μας στο σημειο να συναγωνιζονται οι φοιτητες μεταξυ τους, οι μεν για την καλυτερη θωρακιση του λογισμικου που οι ιδιοι προγραμματιζουν ωστε να καλυφθουν οι αναγκες του τμηματος, και οι δε για να σπασουν τους κωδικες, να το hackεψουν, να βρουν λαθη και αδυναμιες, να το καταστρεψουν, και μετα θα σας πω εγω αν χρειαζομαστε αξιολογησεις και αλλες τετοιες μαλακιες...

Αλλα προς το παρον οι φοιτητες του τμηματος μας συναγωνιζονται μονο για το ποιος θα βρει τις καλυτερες σημειωσεις, για να ξεμπερδευει απο τα ανιαρα μαθηματα...
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #42 on: February 07, 2006, 01:00:26 am »

Quote from: Cyberkat on February 07, 2006, 00:23:03 am
Εγώ θα το έκανα αν μπορούσα. 8)

Αν μπορούσες θα είχες άλλη γνώμη!

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το νόημα του να συζητάμε αν κάποιος θα χακέψει το σύστημα. Με το ίδιο σκεπτικό τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και το ε-ΤΗΜΜΥ και οι δηλώσεις εργαστηρίων!!!

"Hackers of world unite! We have a common cause! We must destroy the e-ΤΗΜΜΥ system of the AUTH!" Idiot Idiot Idiot

Κακούργα ύπαρξις!
elmaya
Guest
« Reply #43 on: February 07, 2006, 02:11:45 am »

Quote from: gpap on February 06, 2006, 23:01:52 pm

Μην είστε τόσοι ..σίγουροι. Η εμπειρία μου από τις ηλεκτρονικές δηλώσεις στα εργαστήρια της ΕΕΤ ΙΙ άλλα λέει.
Κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στο σχετικό topic

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=714.0

Δεν είναι παλιό, από τον Νοέμβριο. Αν θες να τρομάξεις περισσότερο δες και το αντίστοιχο ..περσυνό.

Αν τελικά καθιερωθεί ένα σύστημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ηλεκτρονικής εγγραφής και δήλωσης μαθημάτων, πάμε από τώρα στοιχημα πόσοι θα μένου ..έξω σε κάθε εξάμηνο? Εγώ ποντάρω στο 65%!!

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ ...και Μηχανικών Υπολογιστών ...γαμ@τ@!!!

κύριε Παπαγιάννη αυτές τις στατιστικές τις ξέρω και απορώ και εγώ, αλλά μέσα στο υπόλοιπο 35% αρνείστε την πιθανότητα να υπάρχουν έστω και κάποιοι που δύνανται να το κάνουν? Εγώ, πάντως, ξέρω μερικούς.

Όσο για τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν παραπάνω, δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι θα ενωθούν να μας καταστρέψουν, ούτε αναμασάω κοινοτοπίες. Δεν τρέφω αυταπάτες. Σκεφτείτε ένα σύστημα/σχήμα που θα μπορούσε να λειτουργήσει. Πού καταλήγετε? Αν καταλήγετε τόσο εύκολα ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ή κάτι ξεχάσατε ή κάτι δεν ξέρετε.

Και αν είναι σαχλαμάρα να χακέψεις ένα σύστημα, ένα οποιοδήποτε σύστημα, τότε σκεφτείτε ότι κάποιες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την υποβολή δηλώσεων είναι κρισιμότατες και απαιτούν στο παρασκήνιο στοιχεία που είναι προσωπικά δεδομένα. Συνεπώς, το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας είναι τουλάχιστον παιδιαρίσματα.

Τέλος το eTHMMY έχει μία 24/7 υποστήριξη σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Αφήστε που δεν έχει ευαίσθητα δεδομένα, ούτε δεδομένα που επηρεάζουν τη λειτουργία του τμήματος.
gpap

View Profile
« Reply #44 on: February 07, 2006, 02:20:31 am »

Εξυπακούεται ότι είμαι σαφέστατα υπέρ ενός και μοναδικού ηλεκτρονικού συστήματος, υποχρεωτικού για όλους, χωρίς άλλη εναλλακτική (χειρόγραφη) λύση.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν φταίει γι αυτό το κόστος. Αλλοι είναι οι λόγοι.

Οταν όμως είναι αμφίβολη και η στήριξή του από τους άμεσα ενδιαφερόμενους χρήστες (εσάς δηλαδή), τότε οι πιθανότητες επιτυχίας του συστήματος είναι ελάχιστες.

Παρόλα αυτά είναι κάτι που πρέπει να γίνει (και θα γίνει). Ελπίζω μόνο ..σύντομα.

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ Και όταν με το ...καλό γίνει, οι ..απροσάρμοστοι..ας αλλάξουν σχολή!
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to: