• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:08:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:08:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 121
Total: 186
Pastellaki
LelisNiko
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
iliaspapas
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
npalami
grammaths
difis
Panagopf
Nicotre
jimalexoud
DemetriosL
dimitrisblioumis
alexter
Emilios
Stelios V.
ΡΙΤΟΣΧΑ
AA RE LEWN
Nikos_313
gpr000
Amalia
Angelagfb
spoun
GeorgeGk
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
theofr
taniakrg
Tsomp
eed
lasef
atampakc
george14
efthmakr
Aristidis Aristidou
gpapailio
ArchieHadCells
Summand
swthrhs
witchingHour
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > 6/7 - 12 - 2009
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 Go Down Print
Author Topic: 6/7 - 12 - 2009  (Read 55020 times)
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
Re: 6/7 - 12 - 2009
« Reply #405 on: December 18, 2009, 15:36:01 pm »

Quote from: i _&a on December 18, 2009, 12:12:52 pm
μισο λεπτό
ξέρουμε αν ο "αντίλογος" ηταν στην πορεία ή όχι?
εσύ που ήσουν στο πολυτεχνείο και στην πορεία, πήγες να σπρώξεις και να φοβερίσεις τον Πρύτανη?
δε νομίζω ... (γιατί κ εγώ εκεί ήμουν)

Δεν αναφερόμουν τόσο στον Antilogo. Ωστόσο αν όντως ήταν παρών σε όλη αυτή την ιστορία, υποθέτω ότι καταλαβαίνει το point μου.

Το κυριότερο όμως είναι ότι κανείς δεν έσπρωξε τον Πρύτανη (πλέον κυκλοφόρησε και βιντεάκι), όσο για το "φοβέρισμα" νομίζω ήταν σαφώς μικρότερο από αυτό που ένιωσαν οι φοιτητές βλέποντας την αστυνομία να μπαίνει, και μην ξέροντας που θα σταματήσει -εγώ πίστεψα ότι θα μπουν στο κτίριο, εφόσον πέταγαν και μέσα χημικά - γιατί όχι για να προετοιμάσουν την είσοδο* τους;

Ο πρύτανης οφείλει, λόγω θέσης, να προστατέψει το άσυλο, όσον αφορά τη θεσμική παράμετρο (στην πράξη είναι αλλιώς τα πράγματα, δεν το συζητάμε). Αντ' αυτού να λέει άρες μάρες κουκουνάρες, και να υπερασπίζεται την αυτοτέλεια του. Καλά όλα αυτά, εφόσον δεν έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να θιχτεί από την αστυνομία που κάνει ό,τι θέλει στο χώρο αρμοδιότητας του, οι φοιτητές πρέπει να εναρμονιστούν με αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης - όπως το βλέπει ο πρύτανης;
(σ.σ. Δεν εκλέχτηκε χτες ο πρύτανης. Θυμόμαστε τις δεσμεύσεις του για το θέμα των εργολαβιών, και βλέπουμε τι έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό που δεν του ασκείται πίεση.)

Quote from: voutiras on December 18, 2009, 14:42:14 pm
Κατάλαβα, αυτό που λένε στα δικαστήρια "εν βρασμώ ψυχής". Να υποθέσω τότε ότι, όταν ξαναέβρισκαν την ψυχραιμία τους οι φοιτητές, θα αναγνώριζαν ότι κάνανε λάθος να χρησιμοποιήσουν τον εκβιασμό ως όπλο;

Τώρα τι να απαντήσω σε σένα, όπως το θέτεις είναι εξ' ορισμού άστοχο. Οι φοιτητές δεν πήγαν εξ' αρχής στον πρύτανη για να πιουν καφέ και να συζητήσουν γενικά για το άσυλο, έγινε ξαφνικά κάτι και έβρασε η ψυχή τους. Πήγαν ύστερα από ένα συγκεκριμένο γεγονός και για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό το γεγονός καθορίζει την ψυχολογία. Ξέρω ότι είναι προβοκατόρικη η ερώτηση και δεν έχει και πολύ νόημα η απάντηση, αλλά ας μην το αφήσω εντελώς κάτω.

Αυτά τα περί εκβιασμού είναι ούτως ή άλλως υπερβολικά. Σιγά μην τον απείλησαν και με καλάσνικοφ.

*αργότερα διαπίστωσα ότι όντως κάτι τέτοιο δεν ήταν πιθανό

ΥΓ. "Όταν το πρόσωπο του τέρατος έχει πάψει να μας τρομάζει, τότε αυτό σημαίνει πως έχουμε αρχίσει πιά να του μοιάζουμε"
« Last Edit: December 18, 2009, 15:43:24 pm by Doctor_Doctor » Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Social_waste

View Profile
« Reply #406 on: December 18, 2009, 15:37:26 pm »

παντως περα απο την επιδειξη της φιλελευθερης ταυτοτητας μας,
και για να μιλησουμε επι πραγματικων δεδομενων, σε εκεινη τη φαση
αυτοι οι απλωτες βουτυρου εκριναν οτι οταν απροκλητα
μπαινουν οι μπατσοι στο ασυλο, ειναι καλη φαση να παρει θεση η πρυτανεια.
και στη φαση αυτη ο μανθος εκανε συνδικαλιες τυπου εγω θα αποφασισω τη
διατυπωση, ειμαι αυτοδυναμο ον και τετοια. πως περιμενατε να παει? η
δεν επρεπε να παρει θεση η πρυτανεια?
« Last Edit: December 18, 2009, 15:39:32 pm by Social_waste » Logged

Vive le son
D'l'explosion!
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #407 on: December 18, 2009, 16:05:14 pm »

εδώ που τα λέμε δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά
γκοτζάμ πρυτάνης σιγά μην κάθεται να συνδιαμορφώνει με κάθε τυχάρπαστο φοιτητάκο

άντε γεια τσογλανάκια!

pay close attention
voutiras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #408 on: December 18, 2009, 16:38:25 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on December 18, 2009, 15:36:01 pm
Το κυριότερο όμως είναι ότι κανείς δεν έσπρωξε τον Πρύτανη (πλέον κυκλοφόρησε και βιντεάκι), όσο για το "φοβέρισμα" νομίζω ήταν σαφώς μικρότερο από αυτό που ένιωσαν οι φοιτητές βλέποντας την αστυνομία να μπαίνει, και μην ξέροντας που θα σταματήσει -εγώ πίστεψα ότι θα μπουν στο κτίριο, εφόσον πέταγαν και μέσα χημικά - γιατί όχι για να προετοιμάσουν την είσοδο* τους;

Δηλαδή μόνο το σπρώξιμο είναι βία; Το να είναι 30 άτομα από πάνω σου, να σε έχουν κολλημένο στον τοίχο σε ένα τετραγωνικό μέτρο και να σου λένε "δεν φεύγεις αν δεν υπογράψεις αυτά που σου λέμε" δεν είναι βία; Έχουμε χάσει κάθε μέτρο σε αυτό το πανεπιστήμιο;

Αυτά τα περί εκβιασμού είναι ούτως ή άλλως υπερβολικά. Σιγά μην τον απείλησαν και με καλάσνικοφ.

Καλά, αν είναι να βάλουμε το όριο της αποδεκτής βίας στο καλάσνικοφ, πρέπει να ανησυχούμε πολύ μου φαίνεται...

Ασχέτως του αν έπαιξε ή όχι θέατρο ο πρύτανης , ασχέτως με το αν είχαν δίκιο ή όχι οι φοιτητές, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα (μάλλον τα μέσα σπιλώνουν τον σκοπό).

Γιατί όπως είπες κι εσύ:
ΥΓ. "Όταν το πρόσωπο του τέρατος έχει πάψει να μας τρομάζει, τότε αυτό σημαίνει πως έχουμε αρχίσει πιά να του μοιάζουμε"
Ας κοιταχτούμε λοιπόν στον καθρέφτη και ας δούμε πόσο τα πρόσωπά μας έχουν αρχίσει να μοιάζουν στο τέρας της βίας που πάμε να καταπολεμήσουμε.

Υ.Γ.
Quote from: Ex_Mechanus on December 18, 2009, 16:05:14 pm
άντε γεια τσογλανάκια!

Τι επίπεδο!  Smiley

Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #409 on: December 18, 2009, 16:50:46 pm »

Τώρα συνειδητοποιείς τι γράφεις;

Για ποια βία μιλάς;

Κι αν αναγνωρίζεις αυτή τη βία, γιατί κλείνεις τα μάτια στην άλλη έκφραση της ψυχολογικής βιάς, με θύματα την πλειοψηφία της κοινωνίας;! Τι ρωτάω όμως, ε;

Και δεν είναι "ασχέτως". Αν σε πνίγει το δίκιο και η αντιμετώπιση είναι αδιάφορη, τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό βέβαια δεν περιμένω να το καταλάβεις, όπως δεν το κατάλαβες και πριν.
Αλλά όσον αφορά τη βία "εναντίον του πρύτανη" και τη "βία εναντίον των φοιτητών (και όχι μόνο)", ήλπιζα να αντιλαμβάνεσαι πέντε πράγματα. Δε νομίζω πως έχει και πολύ νόημα η συνέχεια από 'δω και κάτω.

ΥΓ. Δεν ξέρω ποιο τέρας θέλεις εσύ να καταπολεμήσεις, αλλά μάλλον απέχεις πολύ από αυτό που υποννοούσα.

ΥΓ2.
Quote from: voutiras on December 18, 2009, 16:38:25 pm
Καλά, αν είναι να βάλουμε το όριο της αποδεκτής βίας στο καλάσνικοφ, πρέπει να ανησυχούμε πολύ μου φαίνεται...

Αυτό μου θυμίζει λίγο τον αρκά:
-Κύριε φύλακα, μπορώ να έχω μια κουβέρτα ακόμα;
-Και τι το πέρασες εδώ κρατούμενε; Ό,τι ζητάς να σου το φέρνουμε; Και τι δηλαδή, αν ζητούσες αεροπλάνο, έπρεπε να σου το φέρουμε;!! Δες που καταντήσαμε...Να μας ζητάνε οι κρατούμενοι αεροπλάνα!!

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #410 on: December 18, 2009, 16:51:42 pm »

απλά αυτή η συγκριση που την κάνουν πολλοί για μένα είναι άστοχη
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #411 on: December 18, 2009, 16:53:04 pm »

Σιγά που τον "κρατούσαν όμηρο"... από ό,τι είδα στο βίντεο, λίγα λεπτά κράτησε η όλη φάση. Απλά του έβαλαν τις φωνές, κάτι το δικαιολογημένο λόγω των συνθηκών. Αυτό που δεν τον άφηναν να φύγει κράτησε πολύ λίγο, ήταν μια έκφραση αγανάκτησης, και φυσικά δεν τον υποχρέωσε κανείς να υπογράψει τίποτα.

Η ΕΣΔΕΠ που κόπτεται για το Μάνθο πήρε θέση για την παραβίαση του ασύλου; Ή εκεί κάνουμε τουμπεκί;

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #412 on: December 18, 2009, 17:02:47 pm »

Quote from: i _&a on December 18, 2009, 16:51:42 pm

απλά αυτή η συγκριση που την κάνουν πολλοί για μένα είναι άστοχη

Άστοχη Σύγκριση Vs Επιλεκτική Ευαισθησία

voutiras
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #413 on: December 18, 2009, 17:12:06 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on December 18, 2009, 16:50:46 pm
Τώρα συνειδητοποιείς τι γράφεις;

Για ποια βία μιλάς;

Κι αν αναγνωρίζεις αυτή τη βία, γιατί κλείνεις τα μάτια στην άλλη έκφραση της ψυχολογικής βιάς, με θύματα την πλειοψηφία της κοινωνίας;! Τι ρωτάω όμως, ε;

Από ποιο σημείο των γραφομένων μου προκύπτει ότι κλείνω τα μάτια στην βία που υφίσταται η κοινωνία;!;! Το ότι καταδικάζω τη βία της μίας πλευράς δεν σημαίνει ότι επιδοκιμάζω αυτομάτως την βία της άλλης πλευράς. Ίσα-ίσα αυτό είναι που θέλω να πω: αν θέλουμε να αντισταθούμε στην βία που υφιστάμεθα, πρέπει να αντισταθούμε και στον πειρασμό να την ασκήσουμε οι ίδιοι στους άλλους. Αυτή είναι μία θέση που φυσικά μπορείς να την απορρίψεις ή να την αποδεχτείς, αλλά μην μου αποδίδεις απόψεις που δεν εξέφρασα.

Quote from: Doctor_Doctor on December 18, 2009, 16:50:46 pm
ΥΓ. Δεν ξέρω ποιο τέρας θέλεις εσύ να καταπολεμήσεις, αλλά μάλλον απέχεις πολύ από αυτό που υποννοούσα.
Quotations go both ways. Αν είναι να επιχειρηματολογήσουμε (τρόπος του λέγειν) με θέσφατα, πρέπει να δούμε αν αντέχουν πρώτα οι δικές μας απόψεις στην εφαρμογή τους.

Και εν κατακλείδει: Κάποτε είχα την ψευδαίσθηση ότι η μαθηματική παιδεία θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους  ικανούς να συζητούν νηφάλια και σύμφωνα με τους κανόνες της λογικής. Διαβάζοντας πολλά post αυτού του φόρουμ αυτή η ψευδαίσθηση χάθηκε.
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #414 on: December 18, 2009, 17:48:05 pm »

Συγκλητος ΑΠΘ 23 Δεκεμβρη

Shocked

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
dnitsos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #415 on: December 18, 2009, 17:52:47 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on December 18, 2009, 16:53:04 pm
Σιγά που τον "κρατούσαν όμηρο"... από ό,τι είδα στο βίντεο, λίγα λεπτά κράτησε η όλη φάση. Απλά του έβαλαν τις φωνές, κάτι το δικαιολογημένο λόγω των συνθηκών. Αυτό που δεν τον άφηναν να φύγει κράτησε πολύ λίγο, ήταν μια έκφραση αγανάκτησης, και φυσικά δεν τον υποχρέωσε κανείς να υπογράψει τίποτα.

Η ΕΣΔΕΠ που κόπτεται για το Μάνθο πήρε θέση για την παραβίαση του ασύλου; Ή εκεί κάνουμε τουμπεκί;

κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρατάει κανέναν .....ούτε για πλάκα!!!!!!!

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!    .........καλά σας έλεγε ο Λενιν "παιδική αρρώστια του κομμουνισμού"
ant
Guest
« Reply #416 on: December 18, 2009, 17:54:45 pm »

Quote from: voutiras on December 18, 2009, 14:42:14 pm
Quote from: Antίλογος on December 18, 2009, 05:20:13 am
Και γω το ξερω και συ το ξερεις και οποιοσδηποτε εχει μια καποια σχεση με το πανεπιστημιο το ξερει ( ή τουλαχιστο το ψυχανεμιζεται  Tongue ) οτι ο Μανθος λεει μαλακιες για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα...

Ομως ο τυπας που καθεται σπιτι του ( και ψηφιζει ) δεν το ξερει!  SuperConfused
Για να κερδισεις λοιπον αυτον τον τυπα πρεπει να "παιξεις" με καποιους κανονες...

Συνέπεια της παραπάνω λογικής: Αν δηλαδή ο μέσος ανθρωπάκος που ψηφίζει, ήξερε πραγματικά τι συνέβαινε μες το πανεπιστήμιο και υποστήριζε τα αιτήματα των φοιτητών, θα μπορούσαμε να αψηφίσουμε αυτούς τους κανόνες (δηλαδή τον σεβασμό της ελευθερίας του ατόμου) και να κρατήσουμε όμηρο τον πρύτανη μέχρι να μας υπογράψει το ρημάδι το χαρτί που θα λέει αυτά που εμείς θέλουμε!.... (αλήθεια, έχετε δει την "Ομολογία" του Κώστα Γαβρά; )

Ρε voutira γιατι κοβεις το ποστ μου, γαμω το κερατο μου, εκει που σε βολευει για να μου την πεις; Αυτο δλδ δεν το ειδες;

Quote from: Antίλογος on December 18, 2009, 05:20:13 am
Η λυση δεν ειναι η επιβολη της γνωμης αλλα η εκμαιευση της.

Εγραψα εγω ποτε να μη σεβομαστε τις ελευθεριες του ατομου; Και για οποιον δεν το καταλαβε σεβομαι απολυτα τη γνωμη και την ελευθερια του καθε ατομου

Και οπως ειχε πει και ο Βολταιρος νομιζω "Μπορει να μη συμφωνω με λεξη απο οσα λες, ομως θα υπερασπιστω το δικαιωμα σου να τα λες" ή καπως ετσι τελος παντων...

Επισης voutira δε λες οτι ο Ντοστογιεφσκι στο ιδιο του εργο γραφει ( μεσω του Σμερντιακοβ ) τα παρακατω περι βιας... ( Παραθετω αυτουσια )

Ο Σμερντιακοβ τον κοιταζε σχεδον με απολαυση. -Στις συνηθισμενες περιστασεις της ζωης, προφερε αυτος μ εναν τονο αυταρεσκα διδαχτικο, σαν κι αυτον που παιρνε καμια φορα οταν συζητουσε με το Γρηγορη Βασιλιεβιτς για τη θρησκεια και τον κοροιδευε μπροστα στον Φιόντορ Παύλοβιτς, στις συνηθισμενες περιστασεις της ζωης πραγματικα ο Νομος απαγορευει το ξυλο, κι ολοι παψανε πια να δερνουν, ομως στις εξαιρετικες περιστασεις της ζωης, οχι μοναχα στη χωρα μας μα και σ ολο τον κοσμο, ακομα και στην πιο πλερια γαλλικη δημοκρατια, εξακολουθουν να δερνουν οπως και τον καιρο του Αδαμ και της Ευας και ποτε δε θα παψουν, μα εσεις ουτε και σ αυτη την εξαιρετικη περιπτωση δεν τολμησατε τοτε να το κανετε. ( σημειωση: ο Σμερντιακοβ απευθυνεται στον Ιβαν, γιο του Φιοντορ Παυλοβιτσ και τον κατηγορει οτι ακομα και οταν αυτος ( ο Σμερντιακοβ ) τον κατηγορησε οτι επιθυμει το θανατο του πατερα του ( δηλ ο Ιβαν επιθυμει το θανατο του πατερα του ) ο Ιβαν δεν εκανε τιποτα... )

Το θεμα λοιπον σχετικα με τον τροπο διεκδικησης, για να καταληξω καπου, ειναι καθαρα θεμα επιλογης! Εγω σαν Antίλογος επιλεγω ενα συγκεκριμενο τροπο διεκδικησης, ο αλλος κατι αλλο. Στο τελος τελος ομως τοσο εγω οσο και ο αλλος πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να αντιμετωπισουμε τις συνεπειες των πραξεων μας ( κριτικη, κυρωσεις κλπ κλπ ) Οταν τα εαακ επιλεγουν το συγκεκριμενο τροπο παλης πρεπει να ειναι και ετοιμοι να υποστουν τις συνεπειες!!!

Και για να το κανω ακομα πιο λιανα, στην αρχη του ποστ μου "επιτεθηκα" στον voutira ( πεταξα μαλιστα και ενα αποσπασμα απο Ντοστογιεφσκι, εκανα και τον καμποσο  Tongue ) Τωρα αν αρχισει κι αυτος να χωνει δικιο θα χει! Εγω τωρα εχω δυο επιλογες: ή θα χωσω κι αλλο ή θα αναγνωρισω το λαθος μου και θα ζητησω συγγνωμη ( ολα αυτα με την προυποθεση οτι ο voutiras κατα λαθος παρερμηνευσε το ποστ μου και δεν υπηρχε δολος ) Εκ των υστερων αποδεικνυεται οτι και γω δικιο εχω, ομως παλευω να το αποδειξω με λαθος τροπο ( βριζω κανω ρανω ) οποτε αυτοματα χανεται και το οποιο δικιο εχω! Cool

Εν κατακλειδει συμφωνω με το voutira σε οσα εχει πει  Grin Grin Grin
Ελπιζω να εδωσα να καταλαβετε πώς σκεφτομαι και να μην κουρασα με το μεγαλο ποστ  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Α και στην πορεια δεν κατεβηκα ημουν χαλια εκεινες τις μερες ( μαλλον γουρουνογριπη )
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #417 on: December 18, 2009, 17:58:18 pm »

Quote from: dnitsos on December 18, 2009, 17:52:47 pm

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!    .........καλά σας έλεγε ο Λενιν "παιδική αρρώστια του κομμουνισμού"

Σιγά μη σου σκιστεί το καλτσόν.

Και αριστεριστή να πεις τη μάνα σου και όλο σου το σόι Cheesy

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #418 on: December 18, 2009, 18:22:11 pm »

Quote from: dnitsos on December 18, 2009, 17:52:47 pm

ούτε οι απεργοί τ' αφεντικά τους?

προς θεού, μην απαντήσεις

pay close attention
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #419 on: December 18, 2009, 18:32:44 pm »

καταδικάστε την βία από όπου και αν προέρχεται σε δελτία ειδήσεων παιδιά
σας έχουν ανάγκη,

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/