• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:13:21 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:13:21 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 115
Total: 153
anon
charbel
μιλτοςμ
dimitris585
kokkinosgior
Yamal
bougatsa
george14
iliaspapam
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
zgeorgitz
christina02
parvanitid
maestros
jim_sklab
Το παγώνι
victoria
Katarameno
dr.giorgos
0restis
Nekt
Zaxarenia
mayia psarikoglou
ThanosV
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) >  Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Down Print
Author Topic: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...  (Read 11384 times)
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
Re: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #60 on: February 07, 2006, 16:57:44 pm »

Quote from: Vulcan on February 07, 2006, 16:32:22 pm
Έχω όμως δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαι πολιτικά ορθός. Είμαι θαμώνας άθλιου ελληνικού καφενείου της επαρχίας του 60. Γι αυτόν όλα επιτρέπονται.... 8)

Δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας. Είναι θέμα πώς μιλάς με τους γύρω σου για να καταλαβαίνεστε...
Και νομίζω ότι αυτό το επιχείρημα δεν ήταν δικό σου.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
Απ: Re: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #61 on: February 08, 2006, 04:10:04 am »

Quote from: 4Dcube on February 07, 2006, 16:57:44 pm
Δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας. Είναι θέμα πώς μιλάς με τους γύρω σου για να καταλαβαίνεστε...
Πολλές φορές, τυχαίνει να γίνεται μια συζήτηση χωρίς ο ένας να καταλαβαίνει τον άλλον. Μετά από καιρό, ο πρώτος "βάζει μυαλό" και καταλαβαίνει ότι "καλά μου τα έλεγε ο τάδε..."

Κ.Ι.Σ.

Υ.Γ.: Είναι τυχερός, αν δεν είναι πια πολύ αργά... για άλλα δάκρυα...

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
chabos4
Guest
« Reply #62 on: February 08, 2006, 16:18:19 pm »

abbis
Ελληναρά μου δε σου αρέσει; Τσίμπα ακόμα ένα να νιώσεις καλύτερα...Κι άμα δε σου αρέσει αυτό έχω και άλλα..
vulcan
Και επειδή ήξερε καλή ιστορία, γι αυτό και δεν θα άφηνε ποτέ τον εαυτό του να γίνει επιχείρημα στα χέρια αρλουμπολόγων και επιφανειακών τύπων όπως ο καημένος ο Χάμπος.
Μαζί μου ασχολείστε,
πόσο κύριοι είστε...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #63 on: February 09, 2006, 10:30:20 am »

Vulcan μη διαβάζεις τόσο ρηχά..... ή μην αρέσκεσε να δείχνεις έτσι για να λες αυτό που εσύ επιθυμείς...

Εντόπιζεις στοιχεία όπως ειρωνία, το ξέρω, το κατέχεις το εργαλείο. Επίσης δε μπορείς να κατανοήσει τι σημαίνει η αποδοχή της άγνοιας, κάτι στο οποίο είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπέπεπτες ποτέ. Δεν αμφιβάλλω ότι κατανοείς καλά, απλά τα λες όμορφα ακολουθώντας την δική σου "καλιτεχνική" αντζέντα και αυτό καταντά μονοτονο...
αν και έχει λίγο πλάκα Smiley

byeeee
Cyberkat
Guest
Απ: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #64 on: February 22, 2006, 20:01:22 pm »

Θέμα 4ον
ήρωες του '21

Από την ιστορική έρευνα του Δημητρίου Σταμέλου "Ο Θάνατος του Καραισκάκη -συμπτωματικό γεγονός ή οργανωμένη δολοφονία" (εκδόσεις ΕΣΤΙΑ) 1987.

"Άμα βληθείς ο Καραίσκος εφώναξε: "Κλάστε μου τώρα τον μπούτζον!""

Ερμηνεύσατε την αποκαλυπτική φράση του στρατηγού. Σχολιάστε κατά σειρά:

1. Άνθρωποι του Κίτσου Τζαβέλα σκότωσαν τον στρατηγό.
2. Ο στρατηγός ήταν επιδειξίας.
3. Ο στρατηγός επειδή ήταν γενναίος έγραφε την ιστορία στ' α*****α του.
4. Η ιστορία μας αποδεικνύει τι σόι σκατολαός είμαστε.

για υποψήφιους των μεταπτυχιακών τμημάτων ιστορίας του ΑΠΘ

Από το βιβλίο
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
Ηλίας Κουτσούκος

Edit: τα αστεράκια δεν υπάρχουν στο αρχικό κείμενο, ούτε μπήκαν από εμένα. Εμφανίστηκαν ως δια μαγείας μετά την αποστολή του κειμένου. Γιατί τόση σεμνοτυφία ρε παιδιά?
« Last Edit: February 22, 2006, 20:04:24 pm by Cyberkat » Logged
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #65 on: February 22, 2006, 20:55:15 pm »

Πωωω!!! Θεός ο Καραϊσκος!!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Απ: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #66 on: February 23, 2006, 15:17:35 pm »

Σχετικά με το άρθρο που έστειλε η Cyberkat

Quote from: Cyberkat on February 07, 2006, 13:50:17 pm
Η ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η μεγάλη και δοξασμένη γενιά των Κολοκοτρωναίων εμφανίζεται στην ιστορία το 1530, την εποχή της επανάστασης του Δόρια, μια απ' τις πάμπολλες αποτυχημένες εξεγέρσεις κατά των Τούρκων. Η γενιά των Κολοκοτροναίων είχε πάντα συνείδηση πως οι μωαμεθανοί Αρβανίτες και οι χριστιανοί Έλληνες έχουν φυλετική συγγένεια πρώτου βαθμού. Όσο για τους χριστιανούς Αρβανίτες, στη διάρκεια του Αγώνα δεν γίνεται καμία διάκριση ανάμεσα σ' αυτούς και τους Έλληνες και η ιστορία της Ελλάδας θα είναι από τότε κοινή και για τις δύο λαότητες

...........

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν πέρασε η άποψη του Κολοκοτρώνη για τη δημιουργία δίγλωσσου και δίθρησκου κράτους. Και τίποτε δεν δείχνει πιο καθαρά την ελληνική σχιζοφρένεια απ' τη στάση μας απέναντι στον όντως μεγάλο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Απ' τη μια, κανείς δεν του αμφισβητεί τον τίτλο του υπ' αριθμόν ένα ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης. Κι απ' την άλλη, οι πονηροί κάνουν την πάπια όταν χρειάζεται να μιλήσουν για τις απόψεις του σχετικά με την εθνολογική συγκρότηση του υπό σύσταση τότε νεοελληνικού κράτους.

Ε, λοιπόν, ή θα μάθουμε να λέμε την αλήθεια σε τούτον τον τόπο, ή μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε.

Βασίλης Ραφαηλίδης

βρήκα την εξής απάντηση (παρακαλώ ας μη μείνουμε στους όποιους χαρακτηρισμούς αλλά στην ουσία που είναι τα ιστορικά στοιχεία):

Προβάλεται πως ο Κολοκοτρώνης συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας ελληνο-μουσουλμανικού κράτους με σημαία έχουσα και ημισέληνο και το σταυρό. Τότε γιατί ο ίδιος άνθρωπος είπε αργότερα «όταν πήραμε τα όπλα είπαμε πρώτα υπέρ (ορθόδοξης) πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος»; Μήπως άλλαξε τόσο εύκολα γνώμη; Απλούστατα ήταν ευκαιριακή συμμαχία (που δεν πραγματοποιήθηκε άλλωστε ποτέ) ώστε να μην κινηθούν εναντίον μας και οι μουσουλμάνοι Αρβανίτες, όπως το έκαναν στα Ορλωφικά (1770) όταν τους το ζήτησε ο Σουλτανός, καταστέλοντας την επανάστασή μας. Γράφει στην αυτοβιογραφία του ο Κολοκοτρώνης: «Και ήλθαν όλοι οι Τούρκοι και Ρωμαίοι οι σημαντικοί και ωμίλησαν εις την Ζάκυνθο, να κάνωμε μια κυβέρνησι, συνθεμένη από 12 Τούρκους και 12 Έλληνας να κυβερνούν τον λαόν. Οι Τούρκοι επίσης να καταδικάζονται καθώς οι Έλληνες» [Είναι φανερό πως στη διήγηση αυτή Τούρκος=εξισλαμισμένος του Μοριά, διότι αλλιώς θα σήμαινε Οθωμανος, δηλ. ο Κ. θα έκανε συγκυβέρνηση ...με το Σουλτάνο]. Αυτή η  συμφωνία αυτή δεν αναφερόταν σε «μελλοντικό  Μωραϊτικο κράτος» «Ρωμαίων» και «Τούρκων» (=εξισλαμισμένων ντόπιων Μοραϊτών), αλλά, όπως διηγείται ο Κολοκοτρώνης «..να κάμωμεν αναφοραίς εις τον Σουλτάνον και να του λέγομεν, ότι ημείς δεν αποστατήσαμεν εναντίον του, πλην εναντίον του τυράννου τού Βελή πασά..». Δεν  είχε καθόλου σκοπό να κάνει τους Μουσουλμάνους του Μωριά συμμέτοχους στο μελλοντικό ελληνικό κράτος, κι αυτό φαίνεται από τη συνέχεια της διήγησής του. Σχολιάζει ο Κολοκοτρώνης την παραπάνω συμφωνία μεταξύ Ελλήνων και «Τούρκων» του Μωριά, δηλαδή Μουσουλμάνων στην αυτοβιογραφία του: «Ο μυστικός μου σκοπός, αφού εμβαίναμε και επιάναμε όλα τα φρούρια, τότε το εκάμναμε εθνικώτερον και εχαλούσαμεν τους Τούρκους. Αι περιστάσεις ήθελαν με οδηγήσει τι έμελλε να κάμω» (Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Απομνημονεύματα, εκδ. Αφών Τολίδη, σ. 136, 137). Δηλαδή ο Κολοκοτρώνης λέει πως αφού έμπαιναν στα φρούρια του Μωριά, θα παρασπονδούσαν κατά των Μουσουλμάνων, και θα τους καθάριζαν. Όταν λέει «τότε το εκάμναμεν εθνικώτερον», υπονοεί πως για να γίνει εθνική η επανάσταση, θα έπρεπε να φύγουν απ' τη μέση οι ψευτοσύμμαχοι Μουσουλμάνοι. Αν όμως θεωρούσε τους Μουσουλμάνους μέρος του Ελληνικού έθνους, δεν θα έλεγε ότι, για να αποκτήσει εθνικό χαρακτήρα η εξέγερση, θα έπρεπε αυτοί (ένα υποτιθέμενο τμήμα του ελλ. έθνους) να φύγουν  από τη μέση. Άρα δεν τους θεωρούσε τμήμα του έθνους. Βλέπουμε, άλλωστε πως υπάρχουν «Τούρκοι» πριν και μετά τη δημιουργία κράτους, «Ρωμαίοι» πριν και «Έλληνες» μετά˙ συνεπώς, αφού οι Τούρκοι παραμένουν Τούρκοι, οι Ρωμαίοι είναι οι Έλληνες. Αυτή τη συμφωνία, που ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης παραδέχεται πως ήταν ύπουλο τέχνασμα, κάθονται κάποιοι  αρχαιολάτρες και το εκλαμβάνουν πως δήθεν ο Κολοκοτρώνης θεωρούσε τους Τούρκους του Μωριά ως Έλληνες.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #67 on: August 19, 2008, 01:50:13 am »

Quote from: apostolos1986 on January 30, 2006, 18:11:08 pm
Παραθέτω τις δηλώσεις της Χαλκια μετά τον τελικό τηε ουμπιάδας στην Αθήνα (πού χάθηκε αυτή η ψυχή... )

"Οι Ελληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλον τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρα μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Οταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στον Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου. Ζω υπέροχες στιγμές. Μου το έλεγαν άλλοι Ολυμπιονίκες, όμως όταν το ζεις είναι υπέροχο. Ζω ένα όνειρο. Ενιωθα ότι γίνεται σεισμός στο στάδιο. Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν εκπληκτική και πραγματικά ήταν αυτός που με ώθησε στην γραμμή του τερματισμού. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γι΄ αυτούς ήταν να πάρω το χρυσό μετάλλιο"

Δυστυχώς πολλοί ομοεθνείς μου συμμερίζονται τις απόψεις της....

Τεσσερα χρόνια μετα , δε μπορω να μη σκάσω ένα ειρωνικο χαμογελο...

SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #68 on: August 19, 2008, 01:55:39 am »

Quote from: Karaμazoβ on August 19, 2008, 01:50:13 am
Παραθέτω τις δηλώσεις της Χαλκια μετά τον τελικό τηε ουμπιάδας στην Αθήνα (πού χάθηκε αυτή η ψυχή... )

"Οι Ελληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλον τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρα μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Οταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στον Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου. Ζω υπέροχες στιγμές. Μου το έλεγαν άλλοι Ολυμπιονίκες, όμως όταν το ζεις είναι υπέροχο. Ζω ένα όνειρο. Ενιωθα ότι γίνεται σεισμός στο στάδιο. Η συμπαράσταση του κόσμου ήταν εκπληκτική και πραγματικά ήταν αυτός που με ώθησε στην γραμμή του τερματισμού. Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω γι΄ αυτούς ήταν να πάρω το χρυσό μετάλλιο"

Δυστυχώς πολλοί ομοεθνείς μου συμμερίζονται τις απόψεις της....

Τεσσερα χρόνια μετα , δε μπορω να μη σκάσω ένα ειρωνικο χαμογελο...
Βασικά είναι λίγο τραγική η κατάσταση. Μια Χαλκιά να λέει από τη μία εθνεγερτικές μ******ς και να τις 'αναιρεί' μόνη της μερικά χρόνια μετά.
Ο όρος τραγική ειρωνεία είνια πιο ταιριαστός Tongue

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: August 19, 2008, 02:04:21 am »

μπράβο Φανή  Tongue

It's alright
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #70 on: August 19, 2008, 12:17:25 pm »

Δυστυχώς πολλοί ομοεθνείς μου μάθανε να συμμερίζονται τις απόψεις της....

Η μάλλον δεν μάθανε τίποτε άλλο,

και στο βαθμό που ο καθένας μας τρέφει μια εκτίμηση για την καταγωγή του, ή έστω για τα άτομα με τα οποία συγχροτίζεται και δημιουργεί κοινότητες μαζί,

δεν πρόκειται να μάθει και τίποτε άλλο.

Πάντα με τα άτομα που νιώθουμε πιό κοντά, νιώθουμε και πιό ευχάριστα. Και το ευχάριστο μας ξεγελάει, και το νομίζουμε και ως ορθό. Δεν φιλτράρεται με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με συναισθηματικά. Άλλωστε όσο κατεβαίνεις στο μέγεθος των κοινωνικών συνόλων που ανήκεις, τόσο δεν νιώθεις πιο δεμένος με αυτά, σε σημείο που να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα του ίδιου επιπέδου, τα οποία πιθανότατα ανήκουν σε κάποιο ευρύτερο στο οποίο ανήκεις ή θέλεις να ανήκεις? (για μένα είναι το ίδιο). Πρώτα Χαριλιώτης, μετά Σαλονικιός, μετά Μακεδόνας, μετά Έλληνας, μετά Ευρωπαίος κ.ο.κ.?

Για ένα άτομο λοιπόν, που δεν έχει συναίσθηση αυτής της πτυχής της ύπαρξης του, δεν είναι τόσο εύκολο να ξεφύγει από αυτήν την λούπα. Το τραγικό είναι, ότι ακόμα και άτομα με συναίσθηση πολλές φορές δεν μπορούν να ξεφύγουν, από την νοητική αδράνεια, που γεννάται από την κοινωνικά επιβεβλημένη ανάγκη για υπερεκτίμηση των δεδομένων αξιών. Είναι τραγικό, γιατί ακόμα και με άτομα του πολύ στενού μου κύκλου, όταν αγγίζουμε τέτοια θέματα, παρατηρώ ότι άλλα λέει το στόμα τους, και άλλα λένε τα μάτια τους.

Και μη γελιέστε, αυτό συμβαίνει παντού, στην Ελλάδα απλά είναι σε νηπιακό στάδιο ακόμα. Σε μετέπειτα στάδια, όλη αυτή η εθνικόφρονη συμπεριφορά περνάει στην περιοχή του πολιτικά μη ορθού, και άρα κοινωνικά απορριπτέου. Και γίνεται το εξής οξύμωρο: Ο κοινωνικός μηχανισμός πια προωθεί την άλλη συμπεριφορά ως ορθή, και ενώ τα άτομα εξακολουθούν να νιώθουν αυτήν την εκτίμηση για τα κοντινά, ή θέλουν να νιώσουν για χάρη των πιο εκλεπτυσμένων εξ'αυτών, απλά δεν την εκφράζουν και την καταστέλλουν.

Παρ'όλο που για αυτή τη μετάβαση υπεύθυνοι είναι όσοι με συναίσθηση εύστοχα μας δείξαν πόσο ανεγκέφαλο είναι το να μένεις προσκολλημένος στην ολότητα των "γειτονικών" ερεθισμάτων, και πόσο ανεξέλικτους μας αφήνει αυτό, η υπευθυνότητα τους δεν τελειώνει εκεί.

Για αυτούς που ποτέ δεν μάθαν λοιπόν.

pay close attention
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Up Print
Jump to: