• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:27:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:27:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 94
Total: 151
mpizos
stolieras
jojos
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
asantor
glavdakis
George_RT
Lemonia
KZerenidis
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
Maximos7
mmikelo
kouf
Leftor
despoina15
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
andyy
Joannapet
kpa
Nicotre
filkilkis
ඞ
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
gkg
stelinas
Petross
Saint_GR
Angelagfb
Kelly Tsimpouri
BossiTsif
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) >  Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Down Print
Author Topic: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...  (Read 11376 times)
chabos4
Guest
Re: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #45 on: February 04, 2006, 03:31:28 am »

Φυσικά και ξέρω καλύτερη ιστορία από τον Καβάφη... άκους εκεί...(και γιατί να μην ξέρω δηλαδή δεν κατάλαβα;)
Γιατί αυτός ήταν λόγιος κι εσύ ηλεκτρολόγος.
που και εγώ δεν είπα αν έχεις δίκιο ή άδικο, αλλά τον χρησιμοποίησες ως πηγή και μου φάνηκε αστείο. Δεν σχολίασα ούτε την άποψη που ήθελες να πεις ούτε τίποτα...
Συνεχίζεις να λες πως τον χρησιμοποίησα ως πηγή ενώ έχω απαντήσει. Αν χρησιμοποιούσα ως πηγή τον Σεφέρη πάλι θα σου φαινόταν αστείο?
Θεωρείς ιστορικά αδαείς όλους τους ποιητές ή μόνο τον Καβάφη?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #46 on: February 04, 2006, 15:34:46 pm »

Αφού έχεις απαντήσει γιατί το συνεχίζεις.
Θεωρώ άστοχο να χρησιμοποιεί κάποιος πηγή ένα ποίημα του 19ου αιώνα αφού
1ον Δεν γράφει ιστορία, χρησιμοποιεί την ιστορία για να πει κάτι άλλο (δηλαδή θα αντιμετώπιζες την "Ιθάκη" ως πηγή?)
2ον Κάτι που δεν το έχεις καταλάβει προφανώς, όταν αναζητούμε μια ιστορική αλήθεια πηγαίνουμε σε ιστορικές καταγραφές γεγονότων (που γίνονται είτε για να διασοθούν, πχ Θουκιδίδης, είτε γραφειοκρατικά έγγραφα που γράφτηκαν για τους τότε σκοπούς του γράφοντα αλλά μας δίνει πληροφορίες.

Προφανώς, οι πηγές που πρότεινες αργότερα ήταν μέσα στα πλαίσια αυτά, και δεν έχω να πω κουβέντα για αυτές.
Όμως απλα βρήκα αστείο το σχόλιο για τον Καβάφη (αφού και εσύ είπες ότι ήταν απλά μια φλασια).

Όσο για το αν θεωρώ ποιητές αδαείς, όχι στο αντικείμενο που έχουν ασχοληθεί, δεν έχω άποψη αν είναι αδαείς στην φυσική την ιστορία και την στερεομετρία.

Τέλος δεν έχω βρει πουθενά οποιαδήποτε πληροφορία για την οποία να ξέρω με σιγουριά ότι ο Καβάφης ξέρει καλύτερη ιστορία από εμένα. Και εσύ άλλωστε δε ξέρεις τι ξέρω εγώ από ιστορία.
Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι ότι διαθέτω πολύ καλύτερα μέσα για να μάθω όσα θέλω από τον Καβάφη προφανώς.

Α! Και θεωρείς ότι λόγιος, σημαίνει κάτι που απαιτεί ή επιβάλει την γνώση της ιστορίας;

για την ιστορία να πω ότι πραγματικά πιστεύω ότι ο Καβάφης ήξερε πολύ ιστορία, αλλά αυτό φαίνεται μόνο από την εμμονή του να χρησιμοποιεί ιστορικά γεγονότα για την ποίηση του, κάτι που σημαίνει ότι είχε πολύ έντονα αυτά τα ερεθίσματα και τον οδηγούσαν σε αυτήν την "επιληπτική κρίση" (όπως το ένιωθε και ο Ντοστογιέφσκι) των καλλιτεχνών, που λέγεται έμπνευση

byeeee
abbis
Guest
« Reply #47 on: February 06, 2006, 19:03:19 pm »

Δεν ήθελαν Αλβανό φούρναρη

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Ο Ηλίας Γκούγκου χρόνια τώρα δουλεύει στη Μυτιλήνη. Κυριολεκτικά «άνοιξε πηγάδι με τη βελόνα», κατάφερε με τη δουλειά του να συγκεντρώσει τόσα χρήματα όσα θα του επέτρεπαν να λειτουργήσει ένα φούρνο!

Η ιστορία του γνωστή. Η ιστορία εκατοντάδων Μυτιληνιών, χιλιάδων Ελλήνων που κυνηγημένοι από την ανέχεια έφυγαν και πρόκοψαν σε άλλα κράτη της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Αυτοί όμως δεν είχαν αντίπαλο την ελληνική γραφειοκρατία! Ε! το λοιπόν ετούτος ο Αλβανός μετανάστης στην Ελλάδα νίκησε την ελληνική γραφειοκρατία στο πρόσωπο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατάφερε να του επιδικαστεί με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης αποζημίωση περίπου 85 χιλιάδων ευρώ!

Η υπόθεση

Εκανε ο κ. Γκούγκου όλα όσα απαιτούνται ώστε η επιχείρηση του να είναι νόμιμη. Απευθύνθηκε στο δήμο απ' όπου πήρε θετική γνωμοδότηση και στο Τμήμα Βιομηχανίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης απ' όπου πήρε άδεια ίδρυσης αρτοποιείου. Στη συνέχεια ως όφειλε απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Πολεοδομίας ζητώντας τον προσδιορισμό χρήσης του νοικιασμένου καταστήματος ως αρτοποιείου.

Προσκόμισε μάλιστα και το απαραίτητο προς τούτο κανονισμό της πολυκατοικίας από τον οποίο προκύπτει ότι τα καταστήματα του ισογείου χρησιμοποιούνται για οιαδήποτε άλλη χρήση «πλην παρανόμων και ανήθικων». Και προφανώς η παραγωγή και πώληση του ψωμιού μήδε παράνομη ενέργεια μήδε ανήθικη είναι.

Κι όμως! Η Πολεοδομία στηριζόμενη σε αντιδράσεις επώνυμων Μυτιληνιών ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, αρνήθηκε να χορηγήσει στον κ. Γκούγκου την απαραίτητη προς τούτο άδεια σύνδεσης της καμινάδας του φούρνου με την κεντρική καμινάδα της πολυκατοικίας, καταδικάζοντας τον σε οικονομική καταστροφή.

Ο κ. Γκούγκου απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη. Δικαιώθηκε. Δεν έχει όμως δικαίωμα ψήφου. Η εθνική καταγωγή του ενδιαφερόμενου μαζί με το ότι ως μη Ελληνας δεν έχει δικαίωμα ψήφου επιτρέπει σε κάποιους να πιστεύουν ότι οι νόμοι λειτουργούν κάπως σαν λάστιχα. Προσαρμοζόμενοι σχεδόν πάντα στο πού νομίζουμε για σωστό κατά πώς εμείς ερμηνεύουμε το σωστό και προπάντων το δίκαιο.

Κατεστραμμένος ο κ. Γκούγκου γιατί η Διεύθυνση Πολεοδομίας δεν αδειοδότησε ποτέ την προσπάθειά του, έκανε κάτι που χιλιάδες ταλαιπωρημένοι από την Πολεοδομία Ελληνες δεν το κάνουν. Προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Και δεν το μετάνιωσε.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη, με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης (αποτελούμενου από τους Στυλιανή Προδρόμου-Κουκουτζέλα, Παναγιώτη Αργύρη και Ιωάννα Αικατερίνη Ταλιαδούρη) επιβλήθηκε στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου να του δώσει μια σημαντική αποζημίωση ύψους 84.462,46 ευρώ!

Η απόφαση

Το δικαστήριο τοποθετούμενο επί της απόφασης της Πολεοδομίας έκρινε ότι: «μη νόμιμα η εναγόμενη (σ.σ. δηλαδή η Νομαρχία Λέσβου διά της Πολεοδομίας) αρνήθηκε να χορηγήσει στον ενάγοντα την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια-βεβαίωση και αυτό διότι αυτή υποχρεούτο από τη στιγμή που το ισόγειο της ανωτέρω πολυκατοικίας θα εχρησιμοποιείτο ως αρτοποιείο, για χρήση δηλαδή που δεν ήταν παράνομη ή ανήθικη, να χορηγήσει την άδεια αυτή, αφού επιπλέον, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας είναι αδύνατη η λειτουργία αρτοποιείου χωρίς την ύπαρξη καμινάδας απαγωγής καπνού.
Η καπνοδόχος αυτή δεν θα επηρέαζε αισθητικά την όψη της οικοδομής, αφού την όψη αυτή διέτρεχε ήδη καμινάδα, με την οποία απλώς συνδέετο η καμινάδα του αρτοποιείου του ενάγοντος
(σ.σ. δηλαδή του κ. Ηλία Γκούγκου)».

Τα παραπάνω αποσπάσματα της απόφασης του δικαστηρίου δείχνουν την κατάφωρη αδικία που υπέστη ο κ. Γκούγκου, η οποία και έχει σαφή ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Καλλίας, δικηγόρος του κ. Γκούγκου υποστήριξε μιλώντας στην «Ε» ότι «θα ασκήσουν έφεση γιατί η οικονομική ζημιά που υπέστη ο πελάτης του είναι πολύ μεγαλύτερη από την αποζημίωση που του επιδίκασε το Πρωτοδικείο. Στην πραγματικότητα ο κ. Ηλίας Γκούγκου οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/02/2006

http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=57671584
chabos4
Guest
« Reply #48 on: February 07, 2006, 03:07:07 am »

Άντε πάλι...
abbis
Guest
« Reply #49 on: February 07, 2006, 12:10:47 pm »

Quote from: chabos4 on February 07, 2006, 03:07:07 am
Άντε πάλι...

Ελληναρά μου δε σου αρέσει; Τσίμπα ακόμα ένα να νιώσεις καλύτερα...Κι άμα δε σου αρέσει αυτό έχω και άλλα..
« Last Edit: February 07, 2006, 12:13:26 pm by abbis » Logged
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #50 on: February 07, 2006, 12:49:12 pm »

Χαίρε ω χαίρε αρχαίο πνεύμα (ή γκάζι) αθάνατο!!!!

Τέτοια χαίρομαι να βλέπω: Το ψωμί του ανθρωπάκου να μετατρέπεται σε άρτον(???) και θεάματα...και μοντελάκια στην ντουλάπα της κας Δασκαλάκη!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Cyberkat
Guest
Απ: Είμαι Έλλην, το καυχώμαι...
« Reply #51 on: February 07, 2006, 13:50:17 pm »

Η ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η μεγάλη και δοξασμένη γενιά των Κολοκοτρωναίων εμφανίζεται στην ιστορία το 1530, την εποχή της επανάστασης του Δόρια, μια απ' τις πάμπολλες αποτυχημένες εξεγέρσεις κατά των Τούρκων. Η γενιά των Κολοκοτροναίων είχε πάντα συνείδηση πως οι μωαμεθανοί Αρβανίτες και οι χριστιανοί Έλληνες έχουν φυλετική συγγένεια πρώτου βαθμού. Όσο για τους χριστιανούς Αρβανίτες, στη διάρκεια του Αγώνα δεν γίνεται καμία διάκριση ανάμεσα σ' αυτούς και τους Έλληνες και η ιστορία της Ελλάδας θα είναι από τότε κοινή και για τις δύο λαότητες.
Οι Κολοκοτρωναίοι, λοιπόν, από το 1530 και μέχρι τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη διατηρούν στενές και εγκάρδιες σχέσεις με τους "Τουρκαλβανούς", δηλαδή τους μωαμεθανούς Αρβανίτες, που δεν έχουν καμια φυλετική σχέση με τους Τούρκους, και συνεπώς θα μπορούσαν να τους προσεταιριστούν οι Έλληνες αν άκουγαν τους Κολοκοτρωναίους. Δεν τους άκουσαν όμως, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Κι έτσι, αντί ο διαχωρισμός να γίνει ανάμεσα σε καταχτητές Τούρκους και καταχτημένους αδιακρίτως θρησκείας, το πράγμα πολώθηκε με μια τομή ανάμεσα στους οπαδούς των δύο θρησκειών. Μ' άλλα λόγια οι Τούρκοι βρήκαν πολεμιστές και επί τόπου. Τους "Τουρκαλβανούς", που δεν μπόρεσαν να τους προσεταιριστούν οι Έλληνες, κατά το μεγαλοφυές σχέδιο του Κολοκοτρώνη. Που δεν περπάτησε γιατί αποδείχτηκε στη πράξη πως, όντας οι "γκιαούρηδες" απέναντι στους "αγαρηνούς", η σφαγή γίνεται ανετότερη και χωρίς πολλές τύψεις αφού οι δύο αντιμαχόμενοι σκοτώνουν και σκοτώνονται στο όνομα του θεού τους ο καθένας. Αν ο Θεός δεν σε βοηθάει να ξεπαστρέψεις τον εχθρό σου, χάνει τον σοβαρότερο λόγο της ύπαρξής του.
Πάντως, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία που έγκαιρα διέγνωσαν οι Κολοκοτρωναίοι. Να έχουν δηλαδή εξαρχής μαζί τους τους "Τουρκαλβανούς" ώστε να συντρίψουν ευκολότερα και γρηγορότερα τους Τούρκους, χωρίς να περιμένουν τις μεγάλες δυνάμεις να τους χαρίσουν την ελευθερία. Οι μωαμεθανοί Αρβανίτες έγιναν μωαμεθανοί μόνο από ανάγκη, και εύκολα θα μπορούσαν να αλλαξοπιστήσουν και πάλι, αφού μαζί με τους Έλληνες ήταν οι ντόπιοι και αφού οι Τούρκοι ήταν οι ξένοι καταχτητές. Ίσως αν ήταν ενωμένοι όλοι οι υπόδουλοι ασχέτως θρησκείας, οι επαναστάτες να νικούσαν μόνοι τους. Γιατί, όπως ξέρουμε, οι Έλληνες, δηλαδή οι Χριστιανοί(Έλληνες και Αρβανίτες μαζί), δε νίκησαν τελικά τους Τούρκους, παρά τον ηρωικό τους αγώνα. Και θα είχαν συντριβεί εντελώς εξαιτίας της υπεροπλίας του καταχτητή, αν την τελευταία στιγμή δεν επενέβαιναν οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής υπέρ των Ελλήνων. Πράγμα που είχε σαν εξακολουθητική συνέπεια τη συνεχή εξάρτηση της Ελλάδας απ' τους ξένους.

Συνεχίζεται...
« Last Edit: February 07, 2006, 13:54:40 pm by Cyberkat » Logged
Cyberkat
Guest
« Reply #52 on: February 07, 2006, 14:14:52 pm »

Τούτη η επιμονή των Κολοκοτρωναίων στη φιλία Ελλήνων και "Τουρκαλβανών" είναι ο λογος που μερικοί κάνουν λόγο για την αρβανίτικη ρίζα των Κολοκοτρωναίων, πράγμα που μάλλον δεν είναι σωστό. Το πρόσθετο επιχείρημα πως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μιλούσε αρβανίτικα δε σημαίνει τίποτε. Γιατί όλοι οι οπλαρχηγοί ήταν υποχρεωμένοι να είναι δίγλωσσοι, προκειμένουν να συνεννοούνται με τα παλικάρια τους που ήταν Έλληνες και Αρβανίτες ανάκατα. Μη βλέπετε που αργότερα η αρβανίτικη γλώσσα θα τεθεί υπό διωγμόν. Αυτό θα γίνει γιατί η γλωσσική ομοιογένεια είναι μια απ' τις προυποθέσεις για να προκύψει εθνικό και όχι πολυεθνικό κράτος. Και από τη στιγμή που οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν πως το υπό ίδρυσιν ελληνικό κράτος έπρεπε να είναι εννιαίο και όχι καντονιακό, όπως ήθελε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ένας από τους βασικότερους οργανωτές του καντονιακού διοικητικού συστήματος της Ελβετίας, ή δίθρησκο και δίγλωσσο, όπως ήθελε ο Κολοκοτρώνης, άρχισαν να γίνονται προσπάθειες για να εμφανιστεί στην Ελλάδα μια ζορισμένη "εννιαία" εθνική συνείδηση. Η κοινή θρησκεία υπήρχε ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αρβανίτες. Αν προέκυπτε και κοινή γλώσσα, τόσο το καλύτερο. Έλα όμως που οι Αρβανίτες δεν μπορεί παρά να έχουν αρβανίτικο κεφάλι και να επιμένουν να μιλούν αρβανίτικα. Σου λεν, οι άνθρωποι, εδώ μιλούσαμε αρβανίτικα τον καιρό του Αγώνα και να μη μιλούμε τώρα? Που να ξέρουν απ' τα τερτίπια των μεγάλων για την εμφάνιση τεχνητής εθνικής συνείδησης? Που παραμένει τεχνητή μέχρι τις μέρες μας. Αν δεν υπήρχαν οι χωροφύλακες να σε δέρνουν για να γίνεις καλός Έλληνας και οι παπάδες να σε απειλούν με την κόλαση αν δεν είσαι καλός χριστιανός, τα πράγματα θα εξελίσσονταν φυσιολογικότερα από εθνολογικής απόψεως κι εδώ, όπως σ' όλον τον κόσμο.
[...]
Για πάρα πολλά χρόνια μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους αντιμετώπιζαν τους Αρβανίτες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν τους άφησαν να αφομοιωθούν απλά και φυσιολογικά με τους άλλους λαούς που ζουν στην εδαφική περιοχή που λέγεται Ελλάδα. Πράγμα που έγινε, βέβαια, τελικά αλλά πολύ ζορισμένα. Η βία δεν αποτελεί ποτέ και για τίποτε καλό σύμβουλο. Πόσο μάλλον στη δημιουργία εννιαίας εθνικής συνείδησης.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είναι τόσο χαλαρή η εθνική συνείδηση ημών των Νεοελλήνων, που μόνο να φωνασκούμε για τους ενδόξους προγόνους μας ξέρουμε? Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είναι τόσο συχνό φαινόμενο οι εμφύλιοι πόλεμοι στην Ελλάδα? Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τον Έλληνα είναι ο διπλανός Έλληνας? Καταλαβαίνετε τώρα γιατί το ένα ελληνικό κόμμα μονίμως παραλαμβάνει από το άλλο "καμμένη γη"? Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είναι αδύνατη η άσκηση εννιαίας για όλα τα κόμματα εξωτερικής πολιτικής? Καταλαβαίνετε τώρα γαιτί αυτός ο τόπος πάει κατά διαόλου? Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς σ' έναν τόπο όπου αναθέτουν στο χωροφύλακα τη δημιουργία εθνικής συνείδησης, όπου σε δέρνουν και σε βασανίζουν προκειμένουν να γίνεις "καλός Έλληνας", όπου σε αποκλείουν από την κοινωνική και πολιτική ζωή όταν αποφαίνονται πως δεν είσαι αρκούντως "καλός Έλληνας". Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα είναι γεμάτη  από απατεώνες. Η δημιουργία εννιαίας εθνικής συνείδησης στηρίχτηκε στην απάτη, κατά τις συμβουλές των "προστατών" μας Άγγλων. Αυτοί είναι που εισηγήθηκαν τη βία σαν μέθοδο δημιουργίας εθνικής συνείδησης.

Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν πέρασε η άποψη του Κολοκοτρώνη για τη δημιουργία δίγλωσσου και δίθρησκου κράτους. Και τίποτε δεν δείχνει πιο καθαρά την ελληνική σχιζοφρένεια απ' τη στάση μας απέναντι στον όντως μεγάλο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Απ' τη μια, κανείς δεν του αμφισβητεί τον τίτλο του υπ' αριθμόν ένα ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης. Κι απ' την άλλη, οι πονηροί κάνουν την πάπια όταν χρειάζεται να μιλήσουν για τις απόψεις του σχετικά με την εθνολογική συγκρότηση του υπό σύσταση τότε νεοελληνικού κράτους.

Ε, λοιπόν, ή θα μάθουμε να λέμε την αλήθεια σε τούτον τον τόπο, ή μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε.

Βασίλης Ραφαηλίδης
« Last Edit: February 07, 2006, 14:17:28 pm by Cyberkat » Logged
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #53 on: February 07, 2006, 14:15:26 pm »

abbis ωραία τα άρθρα, αλλά που κολλάνε; Γενικώς γιατί πιστεύεις ότι "την είπες" σε κανέναν; Ποιός είπε ότι οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν σωστά τους ολυμπιακούς αγώνες; (και γιατί αυτό έχει σχέση με το θέμα;!).
Το 1ο είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλούς άσχετα με το αν είναι Έλληνες ή όχι. Επειδή δηλαδή έγινε σε Αλβανό να το ρίξουμε στον ρατσισμό; Άλλωστε δικαιώθηκε με το παραπάνω από τα ελληνικά δικαστήρια (δε βλέπω κανένα ρατσισμό εδώ, εσύ;).

Cyberkat
Guest
« Reply #54 on: February 07, 2006, 16:12:31 pm »

"Αν ο ελληνικός πολιτισμός ήταν ακόμα ζωντανός στον τόπο όπου εμφανίστηκε, θα γινόταν αμέσως αντιληπτός ως ζων πολιτισμός και όχι ως ιδεολόγημα. Ο πολιτισμός είναι κάτι τόσο ζωντανό, λέει ο μεγάλος φιλόσοφος του πολιτισμού Χουιζίνγκα, που δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει στο "δικαστήριο της ιστορίας" για να αποδεικνύει την ύπαρξή του. Στο "δικαστήριο της ιστορίας" καταφεύγουμε για τα αμφισβητούμενα ιστορικά γεγονότα, οχι για τον ζώντα πολιτισμό. Εμείς γιατί καταφεύγουμε συνέχεια στο "δικαστήριο της ιστορίας"? Μήπως διότι οι άλλοι δυσκολεύονται να διακρίνουν την ελληνικότητα του πολιτισμού μας,  παρά τους ισχυρισμούς του Παπαρρηγόπουλου πως ο Θεός μας διάλεξε για να σώσουμε αυτόν τον πολιτισμό? Μήπως διότι δολιότατα πλασάρουμε την ορθοδοξία σαν ελληνικότητα. Τι σχέση μπορεί να έχει η ορθοδοξία με την ελληνικότητα, αφού είναι το εντελώς αντίθετό της? Ο ελληνοχριστιανισμός δεν είναι παρά βυζαντινισμός και βυζαντινολογία.
Δεν είναι αρκετό να μιλάς ελληνικά και να ζεις στην Ελλάδα για να είσαι Έλληνας."
Vulcan
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #55 on: February 07, 2006, 16:14:41 pm »

Quote from: Turambar on February 04, 2006, 15:34:46 pm
Τέλος δεν έχω βρει πουθενά οποιαδήποτε πληροφορία για την οποία να ξέρω με σιγουριά ότι ο Καβάφης ξέρει καλύτερη ιστορία από εμένα.

Αυτό σημαίνει φίλε Τuramb, η νεανική και αυθάδικη δηλ. θέση σου -που δεν σου κρύβω πως την χαίρομαι κιόλας-, ότι δεν διάβασες πολύ και σωστά Καβάφη. Είναι επιβεβαιωμένο ότι ο Καβάφης ήξερε καλύτερη ιστορία από σένα, όπως και από πολλούς ... ιστορικούς. Πιάσε στα σωστά και με σεβασμό τον μέγιστο ποιητή που έχουμε να δείξουμε (προς τα μέσα μας και προς τα έξω μας) και θα το καταλάβεις. Και επειδή ήξερε καλή ιστορία, γι αυτό και δεν θα άφηνε ποτέ τον εαυτό του να γίνει επιχείρημα στα χέρια αρλουμπολόγων και επιφανειακών τύπων όπως ο καημένος ο Χάμπος. Ο ίδιος ο Καβάφης ποτέ δεν είπε πώς ήταν ... Έλληνας. Έλεγε ότι ήταν Ελληνικός. Όπως ακριβώς κάνει και ο αbbis, κάτω από την φωτογραφία του μικρού Γιαπωνέζου με την Ελληνική φουστανέλα (Είμαι Ελληνικός, συμβαίνει κάτι; ). Ξέρει από Καβάφη ο abbis, αλλά πόσοι τα προσέχουν αυτά; Αλλά για να μπορέσεις να αντιληφθείς τι θέλει να πει ο ποιητής, είναι  ανάγκη, εκτός από το να ξέρεις καλή ανάγνωση, να μπορέσεις κιόλας να ξεφύγεις και από ένα κάρο προκαταλήψεις που σου έχει γεμίσει την καρδιά και το κεφάλι ο νεοελληνικός εθνικισμός του σχολείου και της πολιτείας. Ε, όχι ο παππούς της Αλεξάνδρειας δεν ήταν και πολύ περήφανος για την Ελλαδάρα και τα ελληνικά πράγματα του καιρού του, αφού φυσικά είχε καταλάβει τι είναι πραγματικά "Ελληνικό". Αλλά δεν βαριέσαι, ψιλά γράμματα, τι να μας πει κι αυτή η αδελφάρα του διεθνιστικού, παγκοσμιοποιητικού μοντερνισμού που εκθείαζε τα μαύρα σώματα των αλλοφύλων!!! Άμα την είχαμε στα χέρια μας τον καιρό που είμασταν στα πράγματα (32-45) θα της δείχναμε εμείς της παρακμιακιάς!!!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
Re: Είμαι Έλλην, δεν το καυχώμαι...
« Reply #56 on: February 07, 2006, 16:24:48 pm »

Quote from: Vulcan on February 07, 2006, 16:14:41 pm
Quote from: Turambar on February 04, 2006, 15:34:46 pm
Τέλος δεν έχω βρει πουθενά οποιαδήποτε πληροφορία για την οποία να ξέρω με σιγουριά ότι ο Καβάφης ξέρει καλύτερη ιστορία από εμένα.

Αυτό σημαίνει φίλε Τuramb, η νεανική και αυθάδικη δηλ. θέση σου -που δεν σου κρύβω πως την χαίρομαι κιόλας-, ότι δεν διάβασες πολύ και σωστά Καβάφη. Είναι επιβεβαιωμένο ότι ο Καβάφης ήξερε καλύτερη ιστορία από σένα, όπως και από πολλούς ... ιστορικούς. Πιάσε στα σωστά και με σεβασμό τον μέγιστο ποιητή που έχουμε να δείξουμε (προς τα μέσα μας και προς τα έξω μας) και θα το καταλάβεις. Και επειδή ήξερε καλή ιστορία, γι αυτό και δεν θα άφηνε ποτέ τον εαυτό του να γίνει επιχείρημα στα χέρια αρλουμπολόγων και επιφανειακών τύπων όπως ο καημένος ο Χάμπος. Ο ίδιος ο Καβάφης ποτέ δεν είπε πώς ήταν ... Έλληνας. Έλεγε ότι ήταν Ελληνικός. Όπως ακριβώς κάνει και ο αbbis, κάτω από την φωτογραφία του μικρού Γιαπωνέζου με την Ελληνική φουστανέλα (Είμαι Ελληνικός, συμβαίνει κάτι; ). Ξέρει από Καβάφη ο abbis, αλλά πόσοι τα προσέχουν αυτά; Αλλά για να μπορέσεις να αντιληφθείς τι θέλει να πει ο ποιητής, είναι  ανάγκη, εκτός από το να ξέρεις καλή ανάγνωση, να μπορέσεις κιόλας να ξεφύγεις και από ένα κάρο προκαταλήψεις που σου έχει γεμίσει την καρδιά και το κεφάλι ο νεοελληνικός εθνικισμός του σχολείου και της πολιτείας. Ε, όχι ο παππούς της Αλεξάνδρειας δεν ήταν και πολύ περήφανος για την Ελλαδάρα και τα ελληνικά πράγματα του καιρού του, αφού φυσικά είχε καταλάβει τι είναι πραγματικά "Ελληνικό". Αλλά δεν βαριέσαι, ψιλά γράμματα, τι να μας πει κι αυτή η αδελφάρα του διεθνιστικού, παγκοσμιοποιητικού μοντερνισμού που εκθείαζε τα μαύρα σώματα των αλλοφύλων!!! Άμα την είχαμε στα χέρια μας τον καιρό που είμασταν στα πράγματα (32-45) θα της δείχναμε εμείς της παρακμιακιάς!!!

Vulcan νομίζω ότι εδώ πέρα... πληκτρολόγησες! (κατά το έγραψες...)

Μόνο να πω ότι σε ένα σωστό διάλογο το επιχείρημα "αυτός ήξερε κάτι καλύτερα από σένα" είναι απαράδεκτο και αστήρικτο εφόσον
-κάνει επίκληση σε αυθεντία (που απαγορεύεται)
-κάνει προσωπική επίθεση στο ήθος/γνώσεις του άλλου (που επίσης απαγορεύεται)

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Vulcan
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #57 on: February 07, 2006, 16:32:22 pm »

Quote from: 4Dcube on February 07, 2006, 16:24:48 pm

Μόνο να πω ότι σε ένα σωστό διάλογο το επιχείρημα "αυτός ήξερε κάτι καλύτερα από σένα" είναι απαράδεκτο και αστήρικτο εφόσον
-κάνει επίκληση σε αυθεντία (που απαγορεύεται)
-κάνει προσωπική επίθεση στο ήθος/γνώσεις του άλλου (που επίσης απαγορεύεται)

Για τα καλά σου λόγια ευχαριστώ!

Έχω όμως δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν είμαι πολιτικά ορθός. Είμαι θαμώνας άθλιου ελληνικού καφενείου της επαρχίας του 60. Γι αυτόν όλα επιτρέπονται.... 8)
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #58 on: February 07, 2006, 16:47:48 pm »

Vulcan, για να συγκρίνεις δύο πράγματα πρέπει να ξέρεις και τα δύο. Καλά, ο Καβάφης ήξερε τρομερή ιστορία. Μπορεί όμως ο Turambar να πέρασε όλη του τη ζωή κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με δέκα χιλιάδες ιστορικά βιβλία (λέμε τώρα) και να τα έχει μάθει όλα απέξω. Γενικά δεν ξέρεις τον άλλο...
!!DUO!!(Αγγίζοντας την τελειότητα..)
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ 180 φέτος και συνεχίζουμε για την Πρωτιά

View Profile
« Reply #59 on: February 07, 2006, 16:50:47 pm »

Άλλο όμως ιστορικός και άλλο ποιξτής.Ο ποιητής παίρνει ερεθίσματα από την ιστορία και πλάθει έναν δικό του κόσμο.Εδώ στο Μόναχο ο Σπίλμπεργκ που είναι και σύχρονος και τα γεγονότα έγιναν 30 χρόνια μόνο πίσω και τα "παραποιεί" με θεμιτό τρόπο ώστε να κάνει την ταινία του

ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων
http://www.youtube.com/watch?v=rlykK_zd95w

Φτάνει πια.
Φτάνει πια η κοροϊδία.
Φτάνει πια η ανικανότητα.
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Up Print
Jump to: