• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:49:09 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:49:09 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 23:46:31]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 45
Guests: 86
Total: 131
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
Giorgos2222
Athinaaz
AODON
Yamal
agapi
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
maestros
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Arakapas
mixkats
dinoschalv
HlektrikhPatata
menelaras
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
theofr
natavhoo
mariaxalk
jojos
nikolakys
DemetriosL
Nekt
ΦΙδανης Αριστοτελης
Pitkal
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Ιδεολογικές Προσεγγίσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Για την κριτική σε συγκεκριμένες μερίδες ψηφοφόρων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Για την κριτική σε συγκεκριμένες μερίδες ψηφοφόρων  (Read 5575 times)
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
Για την κριτική σε συγκεκριμένες μερίδες ψηφοφόρων
« on: July 07, 2009, 16:09:30 pm »

Το παρόν τόπικ προέκυψε από εδώ
« Last Edit: September 10, 2009, 02:14:34 am by Tempus Fugit » Logged

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Niels
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Για την κριτική σε συγκεκριμένες μερίδες ψηφοφόρων
« Reply #1 on: September 07, 2009, 20:27:50 pm »

Quote from: kopanos666 on September 07, 2009, 20:10:18 pm
Quote from: Niels on September 07, 2009, 20:02:54 pm
Και τον Ψηνάκη υπουργό πολιτισμού? Το προβλημα είναι πως υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν τους φασίστες επειδή είναι ο Ανατολάκης και ο Ψηνάκης

Δικαιωμα τους.

Δε λέω το αντίθετο, αλλά δικαίωμα μου κι εμένα να έχω πρόβλημα που ο φασισμός ανεβάζει τα ποσοστά του σε όλη την Ευρώπη

Quote from: BOSS on September 07, 2009, 20:13:19 pm
τωρα εαν τους ψηφισουν μονο και μονο επειδη ειναι γνωστοι και μεγαλα ονοματα (για τον πρωτο ολα τα 18χρονα και για τον 2ο οι ολυμπιακοι)τοτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.μονο η μορφωση ειναι το οπλο

Νομίζω πως ο καθένας καταλαβαίνει πως γι αυτόν το λόγο τους έβαλε στο ψηφοδέλτιο. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά, είναι να ανοίγω κουβέντες με τον κόσμο και να αναδεικνύω αυτό το ζήτημα. Και ότι γίνει
kopanos666
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Ευχομαι καλή επιτυχία στο Ντορακι!

View Profile
« Reply #2 on: September 07, 2009, 20:42:10 pm »

Quote from: Niels on September 07, 2009, 20:27:50 pm
Quote from: kopanos666 on September 07, 2009, 20:10:18 pm
Quote from: Niels on September 07, 2009, 20:02:54 pm
Και τον Ψηνάκη υπουργό πολιτισμού? Το προβλημα είναι πως υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν τους φασίστες επειδή είναι ο Ανατολάκης και ο Ψηνάκης

Δικαιωμα τους.

Δε λέω το αντίθετο, αλλά δικαίωμα μου κι εμένα να έχω πρόβλημα που ο φασισμός ανεβάζει τα ποσοστά του σε όλη την Ευρώπη

Quote from: BOSS on September 07, 2009, 20:13:19 pm
τωρα εαν τους ψηφισουν μονο και μονο επειδη ειναι γνωστοι και μεγαλα ονοματα (για τον πρωτο ολα τα 18χρονα και για τον 2ο οι ολυμπιακοι)τοτε δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα.μονο η μορφωση ειναι το οπλο

Νομίζω πως ο καθένας καταλαβαίνει πως γι αυτόν το λόγο τους έβαλε στο ψηφοδέλτιο. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ προσωπικά, είναι να ανοίγω κουβέντες με τον κόσμο και να αναδεικνύω αυτό το ζήτημα. Και ότι γίνει

Δικαιωμά σου. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να κρίνεις τον ψηφοφόρο οποιοδήποτε κόμματος ακόμη και αν αυτό ανήκει σε ακραίο χώρο. Το τι θα ψηφίσει ο καθένας δεν είναι προβλημα δικό σου ή δικό μου, είναι προβλημα του ιδίου.

Κάνε κριτική στα κόμματα και όχι στους ψηφοφόρους.

--
Niels

View Profile
« Reply #3 on: September 07, 2009, 20:47:35 pm »

Quote from: kopanos666 on September 07, 2009, 20:42:10 pm
Δικαιωμά σου. Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να κρίνεις τον ψηφοφόρο οποιοδήποτε κόμματος ακόμη και αν αυτό ανήκει σε ακραίο χώρο. Το τι θα ψηφίσει ο καθένας δεν είναι προβλημα δικό σου ή δικό μου, είναι προβλημα του ιδίου.

Κάνεις λάθος, έχω δικαίωμα να λέω ότι θέλω. Είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι την επιλογή του ψηφοφόρου, αλλά όχι και να μην τη σχολιάσω. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έκανα κριτική στους ψηφοφόρους, στο κόμμα έκανα. Είπα πολύ απλά ότι βάζει ονόματα στο ψηφοδέλτιο γιατί ξέρει πως υπάρχει ένας κόσμος που θα τους ψηφίσει γιατί είναι αυτοί που είναι
kopanos666
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #4 on: September 07, 2009, 21:05:11 pm »

Quote from: Niels on September 07, 2009, 20:47:35 pm
Quote from: kopanos666 on September 07, 2009, 20:42:10 pm

Κάνεις λάθος, έχω δικαίωμα να λέω ότι θέλω. Είμαι υποχρεωμένος να σέβομαι την επιλογή του ψηφοφόρου, αλλά όχι και να μην τη σχολιάσω. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έκανα κριτική στους ψηφοφόρους, στο κόμμα έκανα. Είπα πολύ απλά ότι βάζει ονόματα στο ψηφοδέλτιο γιατί ξέρει πως υπάρχει ένας κόσμος που θα τους ψηφίσει γιατί είναι αυτοί που είναι

1ον Δεν έχεις δικαίωμα να λες ότι θες, όταν αυτό που λες προσβάλει (με οποιονδήποτε τρόπο) κάποιο άλλο άτομο (εκτός και αν σου έχει δωσει το δικαίωμα να το κάνεις).
2ον Κριτικη στα άτομα έκανες..στο ποστ σου λες "Το προβλημα είναι πως υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν τους φασίστες επειδή είναι ο Ανατολάκης και ο Ψηνάκης" το οποίο είναι καθαρή κριτική στα "άτομα".
3ον Για αποφυγή παρεξηγησεων : το δικηγορο του διαόλου παριστάνω  Wink

--
Niels

View Profile
« Reply #5 on: September 07, 2009, 21:18:48 pm »

Δεν προσβάλλει η κριτική. Όταν λέω ''θα λέω ότι θέλω'' δεν εννοώ ότι είναι δικαίωμά μου να πω στον άλλο ''γαμώ τη μάνα σου''. Άλλο κάνω κριτική, άλλο προσβάλλω. Να προσβάλλω σαφώς δεν είναι δικαίωμα μου

"Το προβλημα είναι πως υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν τους φασίστες επειδή είναι ο Ανατολάκης και ο Ψηνάκης" το οποίο είναι καθαρή κριτική στα "άτομα".

Αυτό δεν είναι κριτική για τα άτομα. Θεωρώ πρόβλημα να έχει ο Καρατζαφέρης ψηφοφόρους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σχόλιο τους ψηφοφόρους

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #6 on: September 07, 2009, 21:21:57 pm »

Τι λες μωρε. Ο καθενας κρινει και κρινεται. Σιγα μην ζητας και αδεια. Τοτε κανεις πολιτικος δεν θα κρινοταν.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
kopanos666
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #7 on: September 07, 2009, 21:42:54 pm »

Quote from: Niels on September 07, 2009, 21:18:48 pm
Δεν προσβάλλει η κριτική. Όταν λέω ''θα λέω ότι θέλω'' δεν εννοώ ότι είναι δικαίωμά μου να πω στον άλλο ''γαμώ τη μάνα σου''. Άλλο κάνω κριτική, άλλο προσβάλλω. Να προσβάλλω σαφώς δεν είναι δικαίωμα μου

"Το προβλημα είναι πως υπάρχουν άτομα που θα ψηφίσουν τους φασίστες επειδή είναι ο Ανατολάκης και ο Ψηνάκης" το οποίο είναι καθαρή κριτική στα "άτομα".

Αυτό δεν είναι κριτική για τα άτομα. Θεωρώ πρόβλημα να έχει ο Καρατζαφέρης ψηφοφόρους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα σχόλιο τους ψηφοφόρους

Κοίτα. Όταν λες :

"Υπάρχουν άτομα που...."

βάζεις σαν πρώτο υποκείμενο στη συζήτηση τα άτομα. Αναφέρεσαι πρώτα στα άτομα μετά στο κόμμα ή ότι άλλο.

Μάλιστα θεωρείς ότι είναι πρόβλημα που υπάρχουν άτομα που θα κάνουν μια Α ενέργεια (στην περίπτωση αυτή να ψηφίσουν ένα κόμμα.)

Από τη στιγμή που η Α ενέργεια είναι νόμιμη (όσο χαζή και αν σου ακούγεται) μπορεί να γίνει και σίγουρα ΔΕΝ είναι πρόβλημα σου.

Αφορά τον καθένα μας και ξεχωριστά.

Τώρα αυτό που λες με το φασισμό και το προβλημα που έχεις ότι αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη...

Πάλι δεν είναι προβλημα δικό σου. Είναι όλων μας και καθενός ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ να καταλάβει τις συνέπειες εφαρμογής μιας τέτοιας ιδεολογίας.

Προφανώς οι "ηλιθιοι" που ψηφίζουν φασιστικά κόμματα δεν περιμένουν από εσένα ή από μενα ή από κάθε "ηλεκτρολόγο" να τους "διαφωτίσουμε" με τη σωστή "ιδεολογία".

Αν δεν το καταλάβουν μόνοι τους ότι και να τους πεις μάλλον "χειροτερα" θα τα κάνεις.

Νομίζω πως έγινα κατανοητός...

--
Niels

View Profile
« Reply #8 on: September 07, 2009, 22:30:15 pm »

Quote from: Niels on September 07, 2009, 19:34:06 pm
....και αφετέρου με τέτοιου είδους ενέργειες. Με άλλα λόγια μαζεύει ψήφους από κόσμο που δεν έχει ιδέα από πολιτική.

Και τώρα διάβασε την πρόταση που έκανες quote δίνοντας έμφαση στο ''υπάρχουν''
Niels

View Profile
« Reply #9 on: September 07, 2009, 22:41:05 pm »

Να το πω και αλλιώς... Το 7% ενός φασιστικού κόμματος είναι(κατά τη γνώμη μου) μια προβληματική κατάσταση. Σε αυτή τη φράση δεν έχω σκοπό να θάψω τους ψηφοφόρους. Αλλά συνδέονται άμεσα με την κατάσταση αυτή και τους παίρνει η μπάλα. Δεν κάνω κριτική σε αυτούς όμως. Κριτική κάνω με τη φράση ''Όσοι ψηφίζουν ΛΑΟΣ κάνουν λάθος(ή καλύτερα είναι μαλάκες) γιατί...''
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #10 on: September 08, 2009, 01:00:57 am »

κόπανε η μικρόνοια σου με ενοχλεί
id est, κάνεις τον καραγκιόζη (και όχι τον δικηγόρο του διαβόλου)
επειδή μέχρι εκεί (πιθανότατα) φτάνεις

βλέπεις, δεν ξέρω αν είναι ή όχι δικαίωμα μου (η "προσβολή")
(και η συζήτηση αν και πως και από που πηγάζει το δικαίωμα, είναι παράταιρη)
πάντως αντί του σαλτιμπάγκου που παραπαίει μεταξύ σημασιολογικών και
εννοιολογικών ερμηνειών των όρων που χρησιμοποιεί (για παράδειγμα η άγκυρα στο "νόμιμη")
διαπιστώνω κάτι

δεν αξίζει καν να απαριθμήσει κανείς τα λάθη της "συλλογιστικής" σου
φυσικά αν δεν έβρισκες πρόσφορο έδαφος στην ύπαρξη απαντήσεων
η ανοησία σου θα αντανακλώνταν πίσω σε εσένα πολύ πιο εύκολα

ps, in the odd chance you weren't serious
you're trying too hard

pay close attention
kopanos666
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: September 08, 2009, 01:29:06 am »

Quote from: Ex_Mechanus on September 08, 2009, 01:00:57 am
κόπανε η μικρόνοια σου με ενοχλεί
id est, κάνεις τον καραγκιόζη (και όχι τον δικηγόρο του διαβόλου)
επειδή μέχρι εκεί (πιθανότατα) φτάνεις

βλέπεις, δεν ξέρω αν είναι ή όχι δικαίωμα μου (η "προσβολή")
(και η συζήτηση αν και πως και από που πηγάζει το δικαίωμα, είναι παράταιρη)
πάντως αντί του σαλτιμπάγκου που παραπαίει μεταξύ σημασιολογικών και
εννοιολογικών ερμηνειών των όρων που χρησιμοποιεί (για παράδειγμα η άγκυρα στο "νόμιμη")
διαπιστώνω κάτι

δεν αξίζει καν να απαριθμήσει κανείς τα λάθη της "συλλογιστικής" σου
φυσικά αν δεν έβρισκες πρόσφορο έδαφος στην ύπαρξη απαντήσεων
η ανοησία σου θα αντανακλώνταν πίσω σε εσένα πολύ πιο εύκολα

ps, in the odd chance you weren't serious
you're trying too hard

Χαχαχα  Grin ασχολιαστο το κειμενακι σου Wink

Παμε στα σοβαρα τωρα...

@Niels

Επειδη μάλλον δεν την "επιασες" την απάντηση μου θα σου πω ενα παράδειγμα από την μπάλα:

Έστω ότι είσαι Παοκ και πας σε κάποιον και ρωτάς: "Τι ομάδα εισαι?" .

"Θρασυβουλος" σου απανταει.

Τον κοιτας γουρλωμένος και του λες έντονα: "ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ?? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!!!"

Σου απαντά: " Έχω τους λόγους μου να ειμαι Θρασυβουλος, είναι δικαιωμα μου και δεν αφορα εσένα"

Του λες: "Ε είσαι ηλίθιος"

Αντικατεστησε τον Παοκ=Κομμα Α, τον Θρασυβουλο=Κομμα Β, το ομαδα=κόμμα, το χειρότερη=λιγότερο δημοκρατικό.

Πιο απλο απο αυτο δεν γινεται νομιζω..
« Last Edit: September 08, 2009, 01:40:20 am by kopanos666 » Logged

--
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: September 08, 2009, 05:52:38 am »

Quote from: kopanos666 on September 07, 2009, 21:42:54 pm
Κοίτα. Όταν λες :

"Υπάρχουν άτομα που...."

βάζεις σαν πρώτο υποκείμενο στη συζήτηση τα άτομα. Αναφέρεσαι πρώτα στα άτομα μετά στο κόμμα ή ότι άλλο.

Μάλιστα θεωρείς ότι είναι πρόβλημα που υπάρχουν άτομα που θα κάνουν μια Α ενέργεια (στην περίπτωση αυτή να ψηφίσουν ένα κόμμα.)

Είναι εύλογο να θεωρείς συνώνυμες τις ιδέες που φέρουν κάποια άτομα, με τις ιδέες που προβάλουν οι ομάδες που τα συγκεκριμένα άτομα συνιστούν. Άλλωστε αυτές οι ομάδες συνήθως είναι απόρροια της συνειδητοποίησης κάποιον κοινών "πιστεύω" και τις επιθυμίας καλύτερης προπαγάνδισης τους. Όπως έγινε αντιληπτό από όλους εκτός από εσένα, όταν αντιμάχεσαι κάποια πολιτική, είτε στοχεύσεις κάποιον φορέα της είτε την ίδια, η επιθυμία σου είναι να την δεις να αποτυγχάνει, στο σύνολο της σαν πολιτική και όχι ο τυχαίος, ευκαιριακός ίσως, φορέας της. Αντιπαρέρχομαι προφανώς την έγκληση σου στον Niels για αυτήν την δήθεν αστοχία.

Και ναι, η ύπαρξη πεποιθήσεων διαφορετικής της δικής σου, στο πολιτικό πεδίο όπως και σε άλλα, σε θέτει σε "γνωστική παραφωνία", η οποία αν δεν κατευναστεί με κάποιο τρόπο, θα οδηγήσει το άτομο στην σχιζοφρένεια. Έτσι επιλέγεται μια μέθοδος αξιολόγησης, και φιλτράρονται τα εισερχόμενα ερεθίσματα. Έχεις κάθε λόγο, στους συγκεκριμένους κύκλους που ορίζει πάντα η μέθοδος αξιολόγησης (η αμιγώς επιστημονική ας πούμε), να συγκρίνεις το επιστέγασμα της νοητικής σου διεργασίας με αυτό των υπολοίπων μελών, που αυτομάτως συνεπάγεται την σύγκρουση τους, και την επιβίωση του ισχυρότερου (στο δεδομένο πλαίσιο κανόνων). Με την πάροδο του χρόνου, διαμορφώνεται μια κατάταξη της μορφής, "πράγματα που έχω ξεπεράσει", "πράγματα που επί του παρόντος με αντιπροσωπεύουν" και "πράγματα τα οποία μένει ακόμα να δω". Με απλή πίστη στην μέθοδο σου, είναι απολύτως λογικό να μην επιθυμείς την ύπαρξη αυτών που έχεις ξεπεράσει. Προφανώς ένας πολυσύμαντος και δυναμικός χώρος σαν αυτό των κοινωνικών σχέσεων βάζει πολλές υποπαραμέτρους στο πως μπορείς να το επιτύχεις αυτό.

Από τη στιγμή που η Α ενέργεια είναι νόμιμη (όσο χαζή και αν σου ακούγεται) μπορεί να γίνει και σίγουρα ΔΕΝ είναι πρόβλημα σου.

Αφορά τον καθένα μας και ξεχωριστά.

Τώρα αυτό που λες με το φασισμό και το προβλημα που έχεις ότι αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη...

Πάλι δεν είναι προβλημα δικό σου. Είναι όλων μας και καθενός ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ να καταλάβει τις συνέπειες εφαρμογής μιας τέτοιας ιδεολογίας.

Εδώ αναφερόμουν όταν έλεγα ότι ρίχνεις άγκυρα. Καμία κριτική εξέταση όλων των πτυχών και συνεπειών που μπορεί να έχει αυτή η "ενέργεια Α", και με μια απλή αναγωγή στο γεγονός ότι σε κάποιο κοινωνικό κύκλο είναι αποδεκτή, κατοχυρώνεις η "νομιμότητα" της. Η πεποίθηση σου ότι η αναγωγή της σε νόμιμη θα έπρεπε να με καθιστά (αδιάφορο εδώ το πως) ανίκανο να βάλλω απέναντι της, δηλώνει πλήρη άγνοια του πως συσχετίζονται και αλληλοσυνδέονται με ζωτικό τρόπο κάποια πράγματα στην κοινωνία.

Η πλήρης απουσία συνειρμού εκδηλώνεται μεταξύ της καταφανούς αντίφασης του "δεν είναι δικό σου προσωπικό πρόβλημα" και του "αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά", δηλαδή "και εσένα προσωπικά". Η αδυναμία έκφρασης κάποιου νοήματος ανιχνεύεται στο γεγονός ότι ούτε εσύ ο ίδιος έχεις καταλάβει αν στο κείμενο σου συνηγορείς ως προς ένα συλλογικό ή ατομικό "κάλεσμα" προς συνειδητοποίηση.

Προφανώς οι "ηλιθιοι" που ψηφίζουν φασιστικά κόμματα δεν περιμένουν από εσένα ή από μενα ή από κάθε "ηλεκτρολόγο" να τους "διαφωτίσουμε" με τη σωστή "ιδεολογία".

Αν δεν το καταλάβουν μόνοι τους ότι και να τους πεις μάλλον "χειροτερα" θα τα κάνεις.

Για άλλη μια φορά, αποστρέφεις το βλέμα σου από τους κοινωνικούς συχετισμούς και την πλήρη διάσταση τους. Προφανώς και ο καθένας περιμένει κάτι (ή το ανάστροφο αυτού, επαναπαύεται σε κάτι), ασχέτως του βαθμού που το συνειδητοποιεί, από τον άμεσο περίγυρό του, συνήθως είναι η αποδοχή, που με την σειρά του το δεδομένο αυτό βάζει νέες προοπτικές στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται. Από την άλλη, ο τρόπος που συμπεριφέρεται κάποιος (προς την επίτευξη της αποδοχής) μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προοπτική του όχι μόνο μέσα στην υπό συζήτηση ομάδα, αλλά και τον ευρύτερο ιστό αυτών.

Απλά να προσθέσω ότι προϋπόθεση του να "καταλάβει" κάτι κάποιος (θα έλεγα και του να υπάρχει εν γένει διανοητική κίνηση), είναι η αντιπαράθεση, και κατά συνέπεια το να μην περιβάλλονται ιδέες και πεποιθήσεις με απυρόβλητο, αυτό και που δηλαδή σημαίνει το "κάθε γνώμη σεβαστή". Καμία γνώμη δεν αξίζει τίποτα αν δεν έχει κάποια δίπλα της να αντιπαραβάλει σαν αυτή που αντικαθιστά.

Παραφράζοντας μια ρήση:
I think it's the duty of the conversationalist to find out where the line is drawn and cross it deliberately.

Νομίζω πως έγινα κατανοητός...

Όταν έλεγα ότι εν αντιθέσει με εσένα διαπιστώνω κάτι (και διευκρίνιζα τι με το υ.γ.) εννοούσα ότι από την οπτική μου συμβαίνουν 2 τεινά. Είτε μιλάς σοβαρά, και το παραπάνω είναι απλά το αποτέλεσμα της επιθυμίας σου το κείμενο να βγάζει νόημα, άρα συμπέρανα ότι δεν έχεις ανεπτυγμένες αναλυτικές ικανότητες, είτε κάνεις πλάκα, και με το τελευταίο απλά αυτοσαρκάζεσαι, άρα μου φάνηκε ότι προσπάθησες πέραν του δέοντος για να φανεί η έμπνευση σαν "πηγαία".

Indulging your wild cries, you're welcome to show the same respect and also indulge me.

pay close attention
Niels

View Profile
« Reply #13 on: September 08, 2009, 07:44:45 am »

Koπανε αυτό που λες είναι όντως κριτική. Δεν είναι όμως αυτό που είπα εγώ.
''Υπάρχουν άτομα που ψηφίζουν λάος'' Μία κατάσταση προβληματική, και εδώ δε μιλάμε για ομάδες, αλλά για καθεστώτα που έχουν διαπράξει φρικτά εγκλήματα
''Όσοι ψηφίζουν ΛΑΟΣ είναι ηλίθιοι'' Αυτό είναι κριτική, μόνο που δεν είπα κάτι τέτοιο, αλλά ούτε έχω πρόβλημα να το πω γιατί το πιστεύω
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #14 on: September 08, 2009, 08:52:53 am »

Καθαρίστηκε λίγο το τόπικ, αν και είχε αρκετά πνευματώδη (αλλά μη ουσιώδη) ποστ.

byeeee
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: