• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:52:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:52:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 86
Guests: 118
Total: 204
Juror8
filippovna
lefterish
DimKaratzas
Mr Z
gp6
nikolith
Theislander
fkacori
gntitsios
chrysaep
ggalamat
stefanidis
jimalexoud
giorgosss03
EliasLykas
nikos123321
mkoutsouk
redwolf
Κaraflodaimonas
κοτζακ
antontsiorvas
Anastasiam
mrotskos
statiris
Nianaro
mous25
prodromosEP
stavrosk
andripappa
chatzikys
Sofiana
arisap
kvas
mark
angelos
maranageo
gramniko
kstavroulis
aggp
kpapama
kapoutsi
ඞ
nick_ch
PeriklisL
chrismzag
Theoxarhs Bladimiros
mamalakis
mor
BlackBeard
Agnotobouri
tecnoteki
chaniotism
Karn i5
Saint_GR
chrisg
cealexop
Cersei Tsoulannister
akiousia
arxigos18
Nikos.Ts
kesha
Yamal
vaggelis.ntokas
artemissamaras_
μιλτοςμ
faidonchatz
Γιώργος Μπιλμπίλης
dkoukn
tzortzis
maik
prizas
noimaginationforthis
mprova
xeniam
dimitrisblioumis
Haralampos
Guts
stloukas
Raphael
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Windows 7, Vista , XP, 9x, 2000, Office (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Περί Windows και Linux γενικά...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Περί Windows και Linux γενικά...  (Read 22449 times)
pmousoul
Guest
Re: 22 Οκτωβρίου και επίσημα τα Windows 7
« Reply #105 on: September 05, 2009, 18:00:07 pm »

Το 95% των χρηστών, οι οποίοι δεν έχουν mac, καταφέρνουν πολύ άνετα να φτάσουν στο desktop του ubuntu..

Επίσης για να βάλω XP στο μηχάνημά μου "δυσκολεύτηκα" πολύ περισσότερο από το ubuntu, γιατί δεν υποστηρίζει sata drivers και ποτέ δεν έφτανε στην εγκατάσταση.. έπρεπε να φτιάξω το cd των win για να περιέχει τους drivers..

άρα ένας μέσος χρήστης που θα έπαιρνε υπολογιστή πριν ένα χρόνο και θα ήθελε να διαφύγει από τα άθλια vista, θα έπρεπε ή να μπει στο bios και να κάνει IDE emulation ή ακόμα χειρότερα εάν ήθελε ντε και καλά να δουλεύει το sata (γιατί το πλήρωσε) να κάνει την μπάτμανιά με το nlite!

σε αντίθεση το ubuntu με next->next->next τα αναγνώρισε όλα χωρίς να χρειαστεί τίποτα και δεν είμαι η γενική περίπτωση, αφού μιλάω για λαπτοπ!

τα είπα και προηγουμένως.. μου αναγνώρισε

bluetooth, card reader, wifi, sound card, ethernet, bluray, graphic card μέχρι και τα πλήκτρα αφής της acer..

το λαπτοπ είναι ενός χρόνου.. αλλά η διανομή είχε βγει τότε που το αγόρασα, το ubuntu 8.10

από την άλλη στα windows 7 δεν μου βρήκε την nvidia 8600m GT.. και έπρεπε να εγκαταστήσω drivers.. θα μου πεις πού τις έμαθες όλες αυτές τις πολυτέλειες.. ε?
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #106 on: September 05, 2009, 18:00:41 pm »

μια απορία :

γιατί τα περισσότερα linux vs windows ξεκινάνε από χρήστες linux ?  Roll Eyes

(δεν αναφέρομαι στο thmmy)
pmousoul
Guest
« Reply #107 on: September 05, 2009, 18:07:49 pm »

γιατί έχουν δει-χρησιμοποιήσει εκτενώς και τα 2 λειτουργικά ίσως?

ίσως γιατί θα ήθελαν κάποια από τα χαρακτηριστικά του linux στα win?

ίσως γιατί όταν για κάποιο λόγο μαλακιστεί ο driver της nvidia και κολλήσει το linux όταν το ανοίξεις ξανά έχει τα παράθυρα όπως ακριβώς τα άφησες χωρίς να χάσεις το παραμικρό λόγω του filesystem?

πού να ξέρω κι εγώ, ένα απλό spammeri είμαι! Cheesy

υ.γ. : μάλλον θα είναι επειδή πληρώνει η M$ τις εταιρείες λογισμικού να μην υποστηρίζουν το linux, όπως στην περίπτωση της corel.. για να τα πληρώνεις πολλαπλάσια όταν θα τα αγοράσεις για την δουλειά σου και θα τα εγκαταστήσεις στα win..

μπα.. η ιδέα μου είναι! Tongue
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #108 on: September 05, 2009, 18:12:34 pm »

απλά τα windows δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα γιατί νιώθουν καλά με τον εαυτό τους!  Tongue
nasia!!
Veteran
Καταστραμμένος

I lost control again..

View Profile
« Reply #109 on: September 05, 2009, 18:18:08 pm »

Mortal Combat~ New Age...
sorry,I couldn't help it!

Quote from: lost body on September 05, 2009, 18:07:49 pm
πού να ξέρω κι εγώ, ένα απλό spammeri είμαι! Cheesy

Cheesy

"It's hot in Topeka και εδώ ο καιρός επιτέλους έγινε καλύτερος.."
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #110 on: September 05, 2009, 18:18:54 pm »

nasia!!
Moderator

NotWorthy

pmousoul
Guest
« Reply #111 on: September 05, 2009, 18:21:46 pm »

Quote from: Emfanever on September 05, 2009, 18:12:34 pm
απλά τα windows δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα γιατί νιώθουν καλά με τον εαυτό τους!  Tongue

ναι... και με τα vista μια χαρά νιώθανε.. οι χρήστες λίγο σφίγγονταν να τα αντέξουν.. αλλά νταξ..

δεν πειράζει μωρέ.. θα σου δώσω λίγες βελτιώσεις τώρα πάνω στο προηγούμενο λογισμικό μπας και σε ξεγελάσω και αγοράσεις και τα 2..

και εάν υποσχέθηκα καινούριο filesystem.. ας το αφήσω για την επόμενη έκδοση των win.. να πω πως έχω καινούρια χαρακτηριστικά! Grin

και ο άλλος που δουλεύει με raiserfs και γράφει ένα κειμενάκι.. και του κολλήσουν οι κακογραμμένοι drivers της nvidia να έχει την απαίτηση όταν ανοίξει το λειτουργικό.. να είναι όλα όπως τα άφησε.. στα win κατι τέτοιο.. δεν παίζει γιατί τους πληρώνουμε καλά και δεν θα κολλήσουν ποτέ οι drivers της nvidia ή μήπως όχι ?
nasia!!
Veteran
Καταστραμμένος

I lost control again..

View Profile
« Reply #112 on: September 05, 2009, 18:24:16 pm »

Quote from: BOSS on September 05, 2009, 18:18:54 pm
nasia!!
Moderator

NotWorthy
Δεν σε πιασα ρε Χάρη!  Roll Eyes

edit: Sorry Solid gia to spamming Sad

"It's hot in Topeka και εδώ ο καιρός επιτέλους έγινε καλύτερος.."
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #113 on: September 05, 2009, 18:25:46 pm »

Quote from: κουνελαρχης on September 05, 2009, 17:44:39 pm
(...)
Για το προεγκατεστημένο: Ε, το ίδιο ισχύει και για ένα PC με προεγκατεστημένο Linux, μόνο που εκείνο θα "λειτουργεί" ιδανικά για περισσότερο καιρό Tongue
 Για την εγκατάσταση μίλησα έχοντας στο μυαλό μου ότι μιλάμε για το "μέσο" χρήστη ο οποίος έχει ένα "συνηθισμένο" υπολογιστή Smiley Είναι αλήθεια ότι με τους φορητούς ειδικά υπάρχει πρόβλημα, αλλά το λόγο δεν είναι δύσκολο να τον καταλάβει κανείς!

Quote from: κουνελαρχης on September 05, 2009, 17:44:39 pm
Κατα τη γνωμη μου (δεχομαι ενστασεις) το μεγαλυτερο προβλημα του λινουξ δεν ειναι η αναγκη χρησης κονσολας. Αλλωστε υπαρχουν πολυ καλα how-to με βημα-βημα οδηγιες. Το προβλημα του ειναι το.. φραγμα δυναμικου που υπαρχει μεχρι το ετοιμο λειτουργικο desktop. Τι εννοω: Ο χρηστης που δεν εχει δουλεψει ποτε με λινουξ, ασχετα αν ειναι εμπειρος χρηστης πισι ή εντελως αρχαριος (αρκει να εχει απλα διαθεση να μαθει, και να μην ειναι τουβλο) προκειμενου να αρχισει να εξοικειωνεται, πρεπει να βρεθει πρωτα μπροστα σε ενα ετοιμο δεσκτοπ, πληρως λειτουργικο, σαν αυτο των windows, ωστε μετα να αρχισει να ψαχνει πώς γινεται το ενα πώς το αλλο κλπ. Το φραγμα δυναμικου αυτο δυστυχως δεν μπορουν να το περασουν ολοι, και οχι με δικια τους ευθυνη. Σου εφερα παραδειγμα την δικη μου προσπαθεια.
Δεν εχεις καμια εγγυηση οτι βαζοντας το cdακι της όποιας διανομης, θα καταφερεις να φτασεις μεχρι το ετοιμο και λειτουργικο γραφικο περιβαλλον.
Στα windows αντιθετα, ο,τι και να γινει desktop θα δεις ετοιμο. Μπορει με χαμηλη αναλυση, με χιλιαδυο μπαλονακια, με τις μισες συσκευες να μην τις βλεπει, αλλα θα εχεις desktop και θα μπορεσεις να τα φτιαξεις. Και θα εχεις επισης και συνδεση στο internet, αφου η πλειοψηφια εχει dsl και τα πακετα δσλ εχουν οδηγιες συνδεσης του τυπου "νεχτ νεχτ ονομα χρηστη οκ νεχτ κωδικος νεχτ επανεκκινηση ετοιμος" (αν μαλιστα εχουν router LAN τοτε δεν χρειαζεται ουτε αυτο). Και στις ελαχιστες περιπτωσεις που κατι τετοιο δεν συμβαινει, ή στελνεις πισω το μηχανημα και σου δινουν καινουργιο (μην το γελας, ξερω ατομο που το 'κανε και το δευτερο μηχανημα ηρθε "τεχνικος" σπιτι και το ετοιμασε) ή φωναζεις τον πίτσιρικ του κατω οροφου, του δινεις ενα 20ευρω και σου το φτιαχνει σε μια ωρα - καθως ΟΛΟΙ οι καμενοι πιτσιριξ ξερουν να στησουν windows.

Τι να το κανω εγω εαν παω να ξεκινησω λινουξ και δεν καταφερνω να δω γραφικο περιβαλλον? Αντε και πες οτι καταφερνω και μπουταρω σε γραμμη εντολων. Τι να ψαξω και πού? Ειναι απειρα αυτα που μπορουν να συμβαινουν.
Πάνω κάτω δηλαδή συμφωνείς ότι είναι θέμα συνήθειας και εμπειρίας με Windows..; Τώρα, για το γραφικό, τι να σου πω, όσες φορές τα τελευταία χρόνια επιχείρησα να βάλω linux όλα δούλευαν κατευθείαν (και γραφικό).. Windows πολλές φορές χρειάζεται driver ακόμα και για το ethernet (για αυτό κυρίως είπα πριν για το internet).. Κατά τα άλλα... VIA επεξεργαστή; Seriously... Tongue

Quote from: Emfanever on September 05, 2009, 18:00:41 pm
μια απορία :

γιατί τα περισσότερα linux vs windows ξεκινάνε από χρήστες linux ?  Roll Eyes
"Το winmodem μου δε δουλεύει σε linux, άρα τα linux είναι για τον @@τσο!" 
γι αυτό Tongue

harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #114 on: September 05, 2009, 18:25:59 pm »

Quote from: nasia!! on September 05, 2009, 18:24:16 pm
Quote from: BOSS on September 05, 2009, 18:18:54 pm
nasia!!
Moderator

NotWorthy
Δεν σε πιασα ρε Χάρη!  Roll Eyes

edit: Sorry Solid gia to spamming Sad

;;;;
η moderator...spammar-ει!!τι να πω τωρα;φωναξτε εναν moderator??  Shocked

pmousoul
Guest
« Reply #115 on: September 05, 2009, 18:34:53 pm »

ένας gamer :

δεν ενδιαφέρεται για την διαχείριση της μνήμης, γιατί είναι φθηνή

δεν ενδιαφέρεται εάν θα κολλήσει το λειτουργικό, γιατί δεν θα χάσει τίποτα.. το πολύ πολύ να ξαναπαίξει την τελευταία πίστα γνωρίζοντας πλέον τα κόλπα..

μερικά λειτουργικά είναι για παιχνίδια και άλλα για δουλειά.. η cadence που σχεδιάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα γιατί δεν υποστηρίζει τα windows.. ίσως γιατί η μνήμη και η αξιοπιστία ενός λειτουργικού είναι πολύτιμη.. και τα win δεν ?

επίσης γιατί οι άδειες του sco unix στοίχιζαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ πριν βγει το linux.. γιατί ήταν καλύτερο από τα win?

είχε άραγε περισσότερες εμπορικές εφαρμογές ή απλά πλήρωνες το λειτουργικό και την αξιοπιστία του?

έχετε δει ποτέ γραφικό περιβάλλον του sco το 1998 ?

υ.γ. : Όπως η Μ$ εξαφάνισε το corel linux, έτσι και η $co εξαφάνισε το caldera linux.. μία από τις καλύτερες διανομές το 1998..

για κάτι τέτοια θα ξεκινάνε οι linux users πρώτοι τα flames.. !?
« Last Edit: September 05, 2009, 18:39:13 pm by lost body » Logged
fourier
Guest
« Reply #116 on: September 05, 2009, 18:36:40 pm »

Quote from: Emfanever on September 05, 2009, 18:00:41 pm
μια απορία :

γιατί τα περισσότερα linux vs windows ξεκινάνε από χρήστες linux ?  Roll Eyes

Γιατι οι χρηστες linux νιωθουν την αναγκη να δικαιολογησουν την επιλογη τους. Εαν καποιοι οπως ο lostbody εστησαν λινουξ που δουλεψε κατευθειαν, θα μου απαντησουν οπως μου απαντησε αυτος. Εαν το εκαναν ευκολα αλλα οχι αμεσως, θα απαντησουν "βρηκα αμεσως οδηγιες, δεν ζοριστηκα". Εαν ζοριστηκαν, τοτε ειτε δεν ειναι χρηστες λινουξ (γιατι δεν περασαν το φραγμα δυναμικου και παρεμειναν στον απλοικο κοσμο των παραθυριων) ειτε δεν θα απαντησουν σ' αυτο και θα αναφερουν τα αλλα πλεονεκτηματα - που βεβαιως κανενας (εχεφρων) δεν αμφισβητει!
Επισης γιατι τα windows ειναι κατεστημενο και οποιος παει με το κατεστημενο δεν νιωθει την αναγκη να το υπερασπιστει σαν κατι δικο του, εν αντιθεσει με την επαναστατικη εναλλακτικη (λινουξ εν προκειμενω) που πρεπει να πεισεις για την ετοιμοτητα του Wink

Τωρα βεβαια δεν θα τολμησω να ρωτησω τον lostbody εαν αυτη η εγκατασταση στο λαπτοπ που λεει πως εκανε ηταν η πρωτη του επαφη με λινουξ ή αν ηταν ηδη γνωστης/εμπειρος γνωστης λινουξ απο πριν  Grin

Εγω το παραδεχομαι παντως, η αποψη μου βασιζεται σε καθαρα προσωπικη εμπειρια. Δοκιμασα (4 φορες συνολικα) ζοριστηκα, απετυχα, και το παρατησα. Γνωριζω τα επιχειρηματα περι της ανωτεροτητας του, συμφωνω με ολα, αλλα ωστοσο δεν μου δουλεψε. Και στο βαθμο που γνωριζω κι αλλο κοσμο με παρομοια εμπειρια, νομιζω πως η αποψη μου εχει μια βαση.

Ο lostbody εχει δικιο. Οι χρηστες λινουξ εχουν δει και δοκιμασει και τα 2 λειτουργικα γι' αυτο και εχουν μια γνωμη παραπανω. Αλλα εγω μιλαω για χρηστες που δεν μπορεσαν να δοκιμασουν λινουξ, στην κατηγορια των οποιων ανηκω κι εγω, και η οποια δεν νομιζω πως ειναι τοσο μικρη.

Rattle: Επισης συμφωνω, ειναι θεμα συνηθειας και εμπειριας. Και κατεστημενου επισης! Αυτο παει ως σχολιο και στα περι "οικουμενικων προτυπων". Δεν υπαρχει καποιος νομος που καθιστα το doc της MS universal προτυπο. Απλα η πραγματικοτητα. Εαν αλλαξει, πολυ καλα θα κανει! Αλλωστε εγω χρησιμοποιω φανατικα OpenOffice και μαλιστα σε εργασιες που κανω για τη σχολη παντα βαζω υποσημειωση πως εγινε σε OO.

Via φιλε! Χωρις πλακα, πολυ γρηγορος! Κι εγω ειχα αγχωθει πριν το παρω αλλα το μηχανημα πεταει! Πολυ πιο γρηγορα απο αλλα στα ιδια νουμερα (1,33GHz με 1GB RAM τα 256 της οποιας καλωδιωμενα για τα γραφικα) Με ΧΡ βεβαια, Vista και 7 ουτε που σκεφτομαι να βαλω!
odys2008
Guest
« Reply #117 on: September 05, 2009, 18:53:49 pm »

Quote from: Rattlehead on September 05, 2009, 16:55:10 pm
Βάζω το CD με τα windows. Κάνω εγκατάσταση. Next, next... ψάχνω τον serial key.. ok... next, next.... εγκαταστάθηκε. ΟΚ ξεκινάνε! Ευτυχώς η οθόνη δουλεύει αμέσως (όχι βέβαια για παιχνίδια), αλλά ούτε ήχος, ούτε internet ούτε τπτ... Drivers λοιπόν... μετά από καμιά ωρα τουλ. (και παραπάνω αφού είναι ο "μέσος" χρήσης) ΟΚ με τους drivers. Εν τω μεταξυ έχουν βγει και καμιά 500ριά προειδοποιήσεις ότι ο υπολογιστής μου κινδυνεύει, ότι οι drivers που βάζω δεν είναι σίγουρα καλοί και μπορεί να βλάψουν το pc μου, έχει βγει κι ένα μπαλονάκι που μου δίνει περιθώριο μερικές μέρες να κάνω "ενεργοποίηση" όπως λέει... Τέλοσπάντων ας αρχίσουμε το "κατέβασμα". Πρέπει να βρω στο internet να κατεβάσω και να βάλω antivirus, codecs/player για να μπορώ να ακούω μουσική και να βλέπω βιντεάκια κ.ά. Και μετά από όλα αυτά σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να κάνω format...

Βάζω το CD με το Linux (εύκολη διανομή π.χ. Ubuntu). Κάνω εγκατάσταση. Next, next, "Για τι χρήση είναι ο υπολογιστής?" ε desktop, next next ok... εγκαταστάθηκε. Ξεκινάει! Α, έτοιμο είναι, με όλα τα κομφόρ! Και δε θα αντιμετωπίσω και πρόβλημα με ιούς και τέτοια (γιατί είμαι και λίγο άσχετος με τα ιντερνέτια)! Τι βλακείες μου λέγαν για κονσόλες;  Roll Eyes

Σε 2 pc τα 7άρια δεν χρειάστηκαν το επαναλαμβάνω δεν χρειάστηκαν ούτε 1 driver. Δεν έβαλα ούτε ενα driver. Για του λόγου το αληθές ήταν :
pc1:

mobo: intel D925xecv2
cpu: p4 3.2ghz
vga: ati 4850

pc2:
mobo: Dfi lanparty t2rs-plus
cpu q9400
vga: ati 2400

Και σε αυτά τα 2 δεν έβαλα ούτε μισό driver. Και η dfi έχει και έναν ide controller λιγάκι περίεργο

Αντίθετα στο πρώτο pc linux δεν έμπαινε. Όχι τουλάχιστον χωρίς να μπεί σε ide emulation το sata.( που δεν σκοπεύα να το κάνω για να ρίξω στο μισό τις επιδόσεις).
Για να λέμε την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει τον τελευταίο χρόνο τις διανομές αλλά το παλιο pc είναι 4 χρονών.

Όσο για το αν χρειάζεσαι codec για να παίξει μουσική εδώ γελάμε. Θα σπάσει κανένα πόδι από την καρέκλα με αυτά που λες. Θα στο κάνω με bold. Το linux ΔΕΝ έχει codec για mp3  Grin Grin Grin Grin Και μην μου πείς ότι είναι 1 λεπτό να το κατεβάσεις. Είναι, αλλά δεν το έχει. Αν για τον χ,y λόγο δεν έχεις internet δεν μπορείς να ακούσεις κομμάτι κωδικοποιημένο με το δημοφιλέστερο codec.

Αλήθεια cuda acceleration για HD υπάρχει? Roll Eyes Η γενικότερα acceleration για HD video. Πραγματικά ρωτάω δεν ξέρω.

Edit: παρόλα αυτά με όλη αυτή την συζήτηση πείτε μου μια διανομή να βάλω τώρα στο καινούργιο pc με την dfi. Να δούμε κατα πόσο βελτιώθηκαν τα πράγματα από την fedora 7 που είχα δοκιμάσει τελευταία
« Last Edit: September 05, 2009, 18:59:15 pm by Odys » Logged
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
Re: Περί Windows και Linux γενικά...
« Reply #118 on: September 05, 2009, 18:59:46 pm »

εδώ με full screen video κολλάει, το accelaration σε μάρανε!  Tongue
pmousoul
Guest
Re: Περί Windows και Linux γενικά...
« Reply #119 on: September 05, 2009, 19:00:06 pm »

@κουνελάρχης φιλικά πάντα Smiley

Ρε παιδιά τι λέμε τώρα.. 17 χρονών έβαλα στον πρώτο υπολογιστή μου το redhat 5.2.. χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία με linux και κατάφερα και έστησα γραφικό χωρίς να υποστηρίζεται ο driver από την διανομή, απλά διαβάζοντας αυτά που γράφει η οθόνη κάθε φορά πριν πατήσω το next..

το γραφικό δούλευε με framebuffer.. ήταν χάλια στην απόδοση.. αλλά ήταν πολύ καλύτεροι οι afterstep, windowmaker, fvwm από τα win98 σαν γραφικό.. το δε λειτουργικό ήταν τόσο σταθερό και τόσο γρήγορο..

το 98 δεν υπήρχαν γραφικές εγκαταστάσεις μόνο ncurces menu.. δεν υπήρχε αυτοματοποιημένο εργαλείο για να ρυθμίσεις το γραφικό.. έκανες login σε κονσόλα και έδινες εντολή για να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα που σου έλεγε να επιλέξεις την κάθε συσκευή..

σημείωση.. στα 17 πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή - πριν από αυτόν δεν είχα επαφή με υπολογιστές!

με λίγα λόγια το linux δεν είναι δύσκολο.. (ίσως να ήταν το 1998).. σήμερα είναι δύσκολο να αλλάξουμε νοοτροπία και να παίρνουμε στα σοβαρά το λειτουργικό.. στα win, η ζωή είναι ένα παιχνίδι... ρίχνεις και ένα format και καθάρισες..  
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Go Up Print
Jump to: