• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:45 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:06:45 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 109
Total: 160
apal
Το παγώνι
Yamal
thaliatsk
Summand
theofr
dinoschalv
Zoe06
mprova
kostas1507
chaniotism
chrisg
lasef
Elenit
Saint_GR
boulionis
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
LambisTr
abiki
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πανεπιστημιακό Άσυλο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 51 Go Down Print
Author Topic: Πανεπιστημιακό Άσυλο  (Read 81073 times)
DhP
Guest
Re: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #615 on: February 24, 2007, 15:38:56 pm »

Quote from: MARIOS on February 24, 2007, 15:31:01 pm
Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:27:06 pm
Quote from: MARIOS on February 24, 2007, 15:24:59 pm
Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:20:11 pm
Quote from: Νessa on February 24, 2007, 15:12:30 pm
Ιδεολογικό τρομοκράτη να πεις τη μάνα σου κι όλο σου το σόι Grin

Καταρχάς τα λόγια δεν είναι δικά μου. Αμφιβάλλω αν έκανες τον κοπο να διαβάσεις την αναφορά.

Άλλωστε δεν περίμενα διαφορετική αντίδραση  σε αυτό το φόρουμ....

Είναι σαν να ανοίγω την τηλεόραση στο supersport και να ελπίζω πως θα δω κάτι άλλο εκτός από αθλητικά (ή διαφημήσεις)....

Αν δεν θες να δεις αθλητικά μην ανοίγεις το supersport.Και σε παρακαλώ λίγα τα λόγια για αυτό το φόρουμ!!!!!!Άντε γιατί το τελευταίο μήνα όλοι μπαίνουν και λένε το μακρυ και το κοντό τους και μετά κατηγορούν το φόρουμ!!!!ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσες.. Έτσι επιβεβαιώνεις τα λόγια μου.

Φίλε το να μιλάς γιατι που υποστηρίχεις ναι!!!!Το να κατηγορείς όμως όλο το φόρουμ είναι ανεπίτρεπτο.

Έχω διαβάσει πολλά post στο φόρουμ. Και διαπίστωσα το εξής:

Το να κατηγορείς κυβερνήσεις
Το να κατηγορείς κόμματα
Το να κατηγορείς την Εκκλησία
Το να κατηγορείς...

δεν απαγορεύεται.

Το να εκφράζεις όμως μια διαφορετική άποψη απαγορεύεται. Και αυτό το λέω με λύπη, δίοτι εγώ πόσταρα μια άποψη που βρήκα σε μια εφημερίδα (ούτε καν δικά μου λόγια) και κατέληξα να χαρακτηρίζομαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...
Πραγματικά λυπάμαι...
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #616 on: February 24, 2007, 16:40:03 pm »

Είθεισθε όταν βάζεις λόγια άλλων στο φόρουμ να παραθέτεις και πηγές. Αλλιώς γίνεσαι φερέφωνο και υπάρχουν παρεξηγήσεις τέτοιου τύπου...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
DhP
Guest
« Reply #617 on: February 24, 2007, 16:49:56 pm »

Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:08:42 pm
η πολυσυζητημένη «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», δυστυχώς, δεν γίνεται πλέον στα πανεπιστήμια. Για να γίνω ακόμη πιο ωμός, δεν γίνεται καν διακίνηση ιδεών. Εκτός αν θεωρούμε διακίνηση ιδεών τα προϊόντα που κυκλοφορούν από τα κομματικά παραμάγαζα και τους κάθε λογής ιδεολογικούς τρομοκράτες

http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18772&m=N06&aa=2

Που να μην έβαζα και την πηγή μου....
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #618 on: February 24, 2007, 16:56:40 pm »

Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:38:56 pm
Quote from: MARIOS on February 24, 2007, 15:31:01 pm
Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:27:06 pm
Quote from: MARIOS on February 24, 2007, 15:24:59 pm
Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:20:11 pm
Quote from: Νessa on February 24, 2007, 15:12:30 pm
Ιδεολογικό τρομοκράτη να πεις τη μάνα σου κι όλο σου το σόι Grin

Καταρχάς τα λόγια δεν είναι δικά μου. Αμφιβάλλω αν έκανες τον κοπο να διαβάσεις την αναφορά.

Άλλωστε δεν περίμενα διαφορετική αντίδραση  σε αυτό το φόρουμ....

Είναι σαν να ανοίγω την τηλεόραση στο supersport και να ελπίζω πως θα δω κάτι άλλο εκτός από αθλητικά (ή διαφημήσεις)....

Αν δεν θες να δεις αθλητικά μην ανοίγεις το supersport.Και σε παρακαλώ λίγα τα λόγια για αυτό το φόρουμ!!!!!!Άντε γιατί το τελευταίο μήνα όλοι μπαίνουν και λένε το μακρυ και το κοντό τους και μετά κατηγορούν το φόρουμ!!!!ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ

Σε ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό που μου απέδωσες.. Έτσι επιβεβαιώνεις τα λόγια μου.

Φίλε το να μιλάς γιατι που υποστηρίχεις ναι!!!!Το να κατηγορείς όμως όλο το φόρουμ είναι ανεπίτρεπτο.

Έχω διαβάσει πολλά post στο φόρουμ. Και διαπίστωσα το εξής:

Το να κατηγορείς κυβερνήσεις
Το να κατηγορείς κόμματα
Το να κατηγορείς την Εκκλησία
Το να κατηγορείς...

δεν απαγορεύεται.

Το να εκφράζεις όμως μια διαφορετική άποψη απαγορεύεται. Και αυτό το λέω με λύπη, δίοτι εγώ πόσταρα μια άποψη που βρήκα σε μια εφημερίδα (ούτε καν δικά μου λόγια) και κατέληξα να χαρακτηρίζομαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ...
Πραγματικά λυπάμαι...

Εάν πάρεις πίσω τον χαρακτηρισμό σου για το φόρουμ δεν έχω πρόβλημα να πάρω πίσω τον χαρακτηρισμό και να ζητήσω συγνώμη.Στο παρελθόν και εγώ είχα διαφωνίες με την Nessa.Δεν έκραζα όμως το σύνολο του φόρουμ!!!Είπα ότι ήταν να πω στην Nessa!!Δεν είπα ότι απαγορεύεται να κατηγορείς κανέναν και τίποτα!!Αλλά το να κατηγορείς για οτιδήποτε το σύνολο των χρηστών του φόρουμ είναι τραβηγμένο!!
Όσο για την διαφορετική άποψη μπορείς να δεις αν ψάξεις ότι εκφράζω και εγώ μια διαφορετική άποψη για το θέμα του ασύλου.Οπότε είναι λίγο άσχετα αυτά που λες!!

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #619 on: February 26, 2007, 12:38:39 pm »

όλες οι απόψεις ακούγονται...και ότι ένα μέλος διαφωνεί με τις απόψεις ...
επειδή όμως ένα μέλος δεν συμφωνεί με αυτά που έγραψες ή μετέφερες δεν μπορείς να κατηγορείς το φόρουμ...
αν σε ενοχλούν αυτά που γράφουν κάποιοι...υπάρχει μια πολύ ωραία επιλογή κάτω δεξιάσε κάθε ποστ που λέει αναφορά στο συντονιστή...

www.twitter.com/apostolos1986
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #620 on: February 26, 2007, 12:39:47 pm »

Quote from: DhP on February 24, 2007, 16:49:56 pm
Quote from: DhP on February 24, 2007, 15:08:42 pm
η πολυσυζητημένη «ελεύθερη διακίνηση των ιδεών», δυστυχώς, δεν γίνεται πλέον στα πανεπιστήμια. Για να γίνω ακόμη πιο ωμός, δεν γίνεται καν διακίνηση ιδεών. Εκτός αν θεωρούμε διακίνηση ιδεών τα προϊόντα που κυκλοφορούν από τα κομματικά παραμάγαζα και τους κάθε λογής ιδεολογικούς τρομοκράτες

http://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18772&m=N06&aa=2

Που να μην έβαζα και την πηγή μου....

προσωπικά όταν το πρωτοείδα νόμιζα ήταν δικό σου σχόλιο ...και το λινκ ανεξάρτητο....
γιατί δν πατάνε όλοι τα λινκ....

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #621 on: February 26, 2007, 12:41:46 pm »

επίσης για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ , ΕΙΡΩΝΙΚΕΣ  ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ υπάρχουν τα ΠΜ....

mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #622 on: April 14, 2007, 19:53:38 pm »

Είχαμε (και έχουμε) δίπλα συνειρμικά μια συζήτηση για το κυλικείο...
να δώσω και το λινκ, λέγεται "τί έφαγες σήμερα και μιλάμε για τις σελίδες 2 και 3, η πρώτη είναι on topic... Cheesy
http://forum.meng.auth.gr/viewtopic.php?t=587&postdays=0&postorder=asc&start=0

Τέθηκε το ερώτημα αν υπάρξει παράβαση υγειονομικού κανονισμού, πώς θα τσακώσουμε τον ευρωφωνιά κυλικειατζή αφού υπάρχει άσυλο και μέσα στην κουβέντα τέθηκε και θέμα αποδείξεων και θέμα νομιμότητας του κυλικείου που βρίσκεται πάνω από το κανονικό κλπ.

Οι απόψεις μου περί ασύλου είναι οι αναμενόμενες (άρση μόνο για εγκλήματα κατά της ζωής). Ποτέ άρση ασύλου εις βάρος των φοιτητών. Ας αρχίσουν να κόβουν αποδείξεις στις καφετεριες που πίνεις καφέ στις 4μ.μ. με 2 κολλητούς και έρχονται 3 αποδείξεις που λένε ότι ο ένας τον ήπιε στις 2, ο άλλος στις 3 και ο άλλος το πρωί... Ας κλείσουν τα "νετ-καφέ" που έχουν κουρτίνες σε όλη τη τζαμαρία και μόνο τότε ας έρθουν να μιλήσουν και στο φοιτητάκο που πουλάει καφέ και κουλούρι για ένα χαρτζηλίκι... Όχι στην άρση του ασύλου για οικονομικούς λόγους...
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Πανεπιστημιακό Άσυλο
« Reply #623 on: April 14, 2007, 20:01:13 pm »

Quote from: mechanical_wind on April 14, 2007, 19:53:38 pm
Είχαμε (και έχουμε) δίπλα συνειρμικά μια συζήτηση για το κυλικείο...
να δώσω και το λινκ, λέγεται "τί έφαγες σήμερα και μιλάμε για τις σελίδες 2 και 3, η πρώτη είναι on topic... Cheesy
http://forum.meng.auth.gr/viewtopic.php?t=587&postdays=0&postorder=asc&start=0

Τέθηκε το ερώτημα αν υπάρξει παράβαση υγειονομικού κανονισμού, πώς θα τσακώσουμε τον ευρωφωνιά κυλικειατζή αφού υπάρχει άσυλο και μέσα στην κουβέντα τέθηκε και θέμα αποδείξεων και θέμα νομιμότητας του κυλικείου που βρίσκεται πάνω από το κανονικό κλπ.
Το κυλικείο ελέγχεται από τις πανεπιστημιακές υπηρεσίες ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών του. Στη σύμβασή του υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές. Αν δεν τις τηρεί πολύ απλά καταγγέλεται η σύμβαση και τελειώνει η υπόθεση. Του τραβάει και μια μύνηση στο κάτω κάτω και άντε να τρέχει στα δικαστήρια. Εκτός αν το πρόβλημα είναι ότι ο κυλικειάρχης θα κρυφτεί μέσα στο πανεπιστήμιο και δεν θα μπορούν να πάνε οι αστυνομικοί να τον πάνε στο δικαστήριο Tongue (που ούτε αυτό χρειάζεται).
Πέρυσι κάναμε ιστορία γιατί ο τυπάς στο κυλικείο δεν τηρούσε τις τιμές που ήταν υποχρεωμένος να τηρεί. Όσο το τρέξαν κάποιοι μια χαρά συμμορφώθηκε. Γιατί αλλιώς θα χανε τη σύμβαση και θα πλήρωνε και γω δεν ξέρω τι.
Τα πράγματα είναι απλά με τους επιχειρηματίες, μην τα κάνετε σύνθετα. Το παρακυλικείο είναι μια άλλη ιστορία.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #624 on: April 14, 2007, 20:18:42 pm »

Δεν ξέρω αν έχετε τόπικ για το κυλικείο, πάντως να πληρώνεις 1.80 ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, κηπουρού και ντομάτα ΧΩΡΙΣ κασέρι και άμα ζητήσεις να έχει, σου βάζει extra και η τιμή πάει στα 2.40... Η σχέση ποιότητας-τιμής στο κυλικείο μας είναι απαράδεκτη. Αν φας προσχθεσινή τυρόπιτα δεν παθαίνεις τίποτα, αλλά να την πληρώνεις για φρέσκια δε λέει... Το έχει πει πολύς κόσμος αυτό.
Everest come back please... (το κυλικείο ήταν everest πριν 3 χρόνια). Φέτος λήγει η σύμβαση του Σιδέρη. Ελπίζω να μην την ανανεώσει, γιατί 2 χρονάκια ακόμα τα θέλω σίγουρα Undecided
 Grin
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #625 on: April 14, 2007, 20:23:59 pm »

Είπα να σου παραθέσω τόπικ αλλά είναι πολλά...
Δες αυτά ενδεικτικά:
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=2278.0
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=2361.0

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Αθάνατος
Guest
« Reply #626 on: September 21, 2007, 19:04:22 pm »

Quote from: Karaμazoβ on November 13, 2006, 20:23:23 pm
Το επιμετρο...

Με την έκδοση του βιβλίου το ΚΚΕ ακολούθησε την προσφιλή τακτική του. Τον τραμπουκισμό. Κατʼ αρχήν λεκτικό. Οι δύο στρατευμένοι ποιητές του κ.κ. Γιώργος Κακουλίδης και Ηλίας Λάγιος επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο κ. Ριχάρδο Σωμερίτη (έγραψε το επίμετρο της ελληνικής έκδοσης) με χείριστους χαρακτηρισμούς. Αναδημοσιεύουμε τη χυδαιότητα: «Χαιρόμαστε, σημειολογικά, διότι την ελληνική έκδοση της επαίσχυντης Βίβλου προλογίζει το δημοσιογραφικό άθυρμα, το αλαλάζον κύμβαλο της Νέας Τάξης, Ριχάρδος Σωμερίτης. Απολογητής και προασπιστής πάσης χυδαίας επίθεσης της σύγχρονης κτηνωδίας». Οι δύο κατά Ριζοσπάστη «γνωστοί ποιητές» δεν μπήκαν καν στον κόπο να ξεφυλλίσουν το βιβλίο πριν του επιτεθούν. Ο κ. Σωμερίτης δεν προλόγισε τη «Μαύρη Βίβλο του Κομμουνισμού». Το επίμετρο έγραψε.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η έκδοση στη Γαλλία της Μαύρης Βίβλου προκάλεσε, όπως είναι γνωστό, σάλο. Ακόμα και εκεί, ένα μεγάλο κομμάτι της προοδευτικής διανόησης καταδίκασε το έργο. Ισχυρίστηκε [...] ότι οι ερευνητές που προχώρησαν στη σύνταξη αυτού του έργου ήταν φανατικοί αντίπαλοι της Αριστεράς· και όμως η προέλευση των περισσοτέρων είναι η ίδια με εκείνη των επικριτών τους. Ισχυρίστηκε ότι το τελικό άθροισμα των θυμάτων του κομμουνισμού περιλαμβάνει σε σημαντικό ποσοστό θύματα που ο θάνατος τους οφείλεται σε άλλα αίτια, όπως η πείνα που ακολούθησε την Οκτωβριανή Επανάσταση· αλλά και αυτό δεν φαίνεται παρά κατά ένα τμήμα ακριβές: οι πολιτικές που οδηγούν στην πείνα δεν είναι ποτέ «θεόπεμπτες».

Το εξακρίβωσαν όλοι αυτό και, πιο πρόσφατα, στη "σοσιαλιστική" Αιθιοπία του Μενγκίστου, στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, στην Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ισχυρίστηκαν οι επικριτές της Μαύρης Βίβλου ότι το έργο έχει στόχο να εξισώσει ανιστόρητα και ανήθικα το «έργο» των ναζί και των φασιστών με τον απολογισμό της Οκτωβριανής Επανάστασης [...] Και όμως, παρά την αντιπαράθεση των αριθμών, αναγκαία ως ένα σημείο για την κατανόηση των πραγμάτων και των γεγονότων, παρά τη σύγκριση των εξουσιών, ιδεολογική ταύτιση δεν γίνεται.

Διότι το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: πώς ένα όραμα απελευθέρωσης του ανθρώπου και παγκόσμιας αδελφοσύνης οδήγησε, αμέσως μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, σε ένα συγκεντρωτικό καθεστώς κρατικής παντοδυναμίας και κατατρομοκράτησης κάθε διαφορετικής πολιτικά ή εθνικά κοινότητας; Θα προσθέσω το εξής: αν αυτό το ερώτημα δεν απασχολεί κάθε άνθρωπο, πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν δημοκρατικές κοινωνίες; [...]

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μαύρη Βίβλος θα προκαλέσει εδώ πιο πολύ από ό,τι αλλού. Τόσο το καλύτερο. Πρέπει επιτέλους, τώρα που έχουμε πια στερεή δημοκρατία, χωρίς ξερονήσια και Ασφάλειες, που εμπόδιζαν ηθικά την αντιπαράθεση με τα τότε θύματα, να υπάρξει και στη χώρα μας ουσιαστική αποσταλινοποίηση, πράγμα που δεν αφορά μόνον την κομμουνιστική «Αριστερά» αλλά σαφώς και ένα μεγάλο τμήμα της ρωσόπληκτης κοινής γνώμης, που δεν «θυμάται» καν ότι η μεγάλη ποντιακή ελληνική κοινότητα της ΕΣΣΔ εξορίστηκε και αυτή συλλογικά από τη «λαϊκή προλεταριακή» εξουσία, κάτω από δραματικές συνθήκες.

ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΣΩΜΕΡΙΤΗΣ
(Αποσπάσματα από το επίμετρο της ελληνικής έκδοσης)

Το βιβλίο αυτό ήταν να παρουσιαστεί στις 4.6.2004 στο συνέδριο "Ενθυμούμενοι τον Κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη" το οποίο διοργανωνόταν από το πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η παρουσίαση δεν έγινε ποτέ στο πανεπιστήμιο αλλά σε ένα Ξενοδοχείο...
Κάποια καλόπαιδα, ενταγμένα στη νεολαία κάποιου συγκεκριμένου κόμματος, εκμεταλευόμενοι το άσυλο εμπόδισαν με τραμπουκισμούς την παρουσίαση του βιβλίου...

Ελευθερία λόγου...
Αθάνατος
Guest
« Reply #627 on: September 21, 2007, 19:05:27 pm »

Πηγή εδώ

Ποιοι καταπατούν το άσυλο;

Tου Πασχου Mανδραβελη/ pmandravelis@kathimerini.gr

Θα ξεκινήσουμε με την κραυγή αγωνίας ενός πανεπιστημιακού: «Το Ασυλον», έγραψε ο ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Θεοδόσης Π. Τάσσιος, «καταπατείται τρεις φορές τη βδομάδα: Η βίαιη εισβολή φοιτητικών ομάδων στους τόπους εργασίας (υπαλλήλων, τεχνιτών, δασκάλων και διοικήσεων), καθώς και οι καθημερινές απειλές κατά των διαφωνούντων, συνιστούν καραμπινάτη παρεμπόδιση παραγωγής και διάδοσης ιδεών και γνώσεων στο Πανεπιστήμιο. Αυτήν ακριβώς την παρεμπόδιση ηθέλησε να αναστείλει ο περί Ασύλου Νόμος -κι ο μόνος φόβος παλαιότερα ήταν βέβαια η Αστυνομία. Τώρα που η Αστυνομία (τα τελευταία 30 χρόνια) ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρεμπόδισε το πανεπιστημιακό έργο, τώρα που το έργο αυτό (αυθαίρετα και βίαια) παρεμποδίζεται από μέλη της πανεπιστημιακής Μη-Κοινότητας, τώρα λέγω βουλιάξαμε. Τον δε αντίλογό-σας ότι τάχα αυτά τα επονείδιστα γεγονότα είναι “για το καλό της Παιδείας”, να πάτε να τον πείτε στους πολύχρωμους και μπαγιάτικους οπαδούς των ευρωπαϊκών ολοκληρωτισμών. Διάβολε, πώς είναι δυνατόν με τη μόνιμη βία, την εξωπέταξη και τον τραμπουκισμό κατά των Δασκάλων να μπορεί να υπηρετηθεί ένα ιδεώδες; Και ποιος, πότε και με τι εμπειρία, ειδίκευση και ευθύνη το μελέτησε αυτό το “ιδεώδες”, ώστε να έχει καταλήξει στο μεταφυσικό αλάθητόν -ακυρώνοντας για χάρη- του τη λειτουργία του Πανεπιστημίου; Κι όχι για μια βδομάδα κάθε 5 χρόνια (όπως λ.χ. στη Γαλλία), αλλά για 2 μήνες κάθε 6 μήνες. Ο επαναστατικός επαρχιωτισμός σ’ όλο του το μεγαλείο...» («Ετσι βουλιάξατε τα Πανεπιστήμια», «Το Βήμα», 21.1.2006)

Πραγματικά στα τριάντα χρόνια της μεταπολίτευσης η αστυνομία ουδέποτε παρενέβη στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ουδέποτε απαγόρευσε ή παρεμπόδισε κάποια εκδήλωση εντός ή εκτός πανεπιστημίων. Ακόμη κι εκδηλώσεις που κάποιοι θα θεωρούσαν ακραίες. Για παράδειγμα κάθε λίγο και λιγάκι διάφορες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς διοργανώνουν χάπενινγκ υπέρ των καταδικασθέντων για σωρεία δολοφονικών και άλλων κακουργηματικών πράξεων, υπό την ταμπέλα «17 Νοέμβρη». Ετσι έπρεπε να γίνει: ακόμη και οι κατά Λένιν «χρήσιμοι ηλίθιοι» πρέπει να έχουν ελευθερία λόγου. Ακόμη κι εκείνοι που συμπαρίστανται σε καταδικασθέντες εγκληματίες, ακόμη κι εκείνοι που μπορεί να εκθειάζουν εγκλήματα.

Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών παρεμποδίστηκε στα πανεπιστήμια. Οχι από την αστυνομία αλλά από οργανωμένες ομάδες της Αριστεράς, κοινοβουλευτικής και μη. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Στις 4.6.2004 το «Πανεπιστήμιο Μακεδονία» διοργάνωσε ένα αξιόλογο συνέδριο με τίτλο «Ενθυμούμενοι τον κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη». Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επιμελητής της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού» κ. Στέφαν Κουρτουά. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και με πανό και συνθήματα απέτρεψαν τη διεξαγωγή του. Τον Απρίλιο του 2005 αριστεριστές εισέβαλαν σε αίθουσα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου σταμάτησαν την παρουσίαση ενός βιβλίου και κράτησαν επί ώρες όμηρους κάποιους βουλευτές!

Αποδεικνύεται λοιπόν τοις πράγμασι ότι το άσυλο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών καταπατείται συχνά πυκνά από εκείνους που διαρκώς φωνασκούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάργησής του. Αλλά από κει και πέρα το πρόβλημα είναι ότι τα ελληνικά πράγματα κινούνται με φαντάσματα. Ενώ η πραγματικότητα βοά, από καταστροφές, λεηλασίες, κακουργηματικές πράξεις που γίνονται στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, κάποιοι προσπαθούν να συντηρήσουν τα πράγματα ως έχουν προβάλλοντας την εμπειρία της δικτατορίας. Αποσιωπούν όμως ότι σε μια Δημοκρατία ουδείς θα περιορίσει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Σε μια δικτατορία, κανένα άσυλο δεν θα τους εμποδίσει.
Αθάνατος
Guest
« Reply #628 on: September 21, 2007, 19:13:33 pm »

Πηγή εδώ

Διονύσης Γουσσέτης:

Από ποιον κινδυνεύει το δικαίωμα στο άσυλο;

Έγραφα σε ανύποπτο χρόνο (13/5/2006) ότι ο θεσμός του πανεπιστημιακού ασύλου έχει μετατραπεί στο αντίθετό του. Κάποτε προστάτευε την ελευθερία έκφρασης, ενώ σήμερα χρησιμεύει για το φίμωμα της ελεύθερης έκφρασης από κάθε λογής δεξιά ή αριστερά καλόπαιδα. Δεν προστατεύει τη συλλογική έκφραση και διεκδίκηση. Προστατεύει τη συλλογική αυθαιρεσία, τον συλλογικό τραμπουκισμό και συλλογικές δράσεις που παραβαίνουν τον ποινικό κώδικα. Το παρακάτω παράδειγμα είναι διαφωτιστικό:

Στις 20 του μηνός συνεκλήθη η Σύγκλητος του υπό κατάληψη Οικονομικού Πανεπιστημίου, κατ’ απαίτηση των φοιτητών -καταληψιών. Θέμα: Οι εξετάσεις σε σχέση με τις καταλήψεις.

Η Σύγκλητος βρέθηκε μπροστά σε δυο προτάσεις. Των φοιτητών -καταληψιών που ζήταγαν να γίνουν δυο εξεταστικές περίοδοι τον Σεπτέμβριο και πολλών καθηγητών --ανάμεσά τους ο επίκουρος Βασίλης Βασσάλος- που θεώρησαν ότι αυτό απάδει σε ακαδημαϊκές εξετάσεις. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για διάβασμα των φοιτητών, ούτε για αξιοπρεπή διόρθωση των γραπτών. Πρότειναν να γίνει η εξεταστική περίοδος «Ιουνίου» τον Ιούλιο. Ήταν τότε που οι καταληψίες δήλωσαν το ανατριχιαστικό: ότι κανένας συγκλητικός δε θα φύγει αν δεν πάρουν τη «σωστή» απόφαση.

Μπροστά στην ιταμή απειλή, η Σύγκλητος αποφάσισε αναβολή του θέματος. Οι καταληψίες όμως επανέλαβαν ότι σε κανένα δε θα επιτραπεί να φύγει, αν δεν ληφθεί η απόφαση της αρεσκείας τους. Ακολούθησε νέα -αναγκαστική- συζήτηση και ψηφοφορία, με φανερή και αιτιολογημένη ψήφο. Η πρόταση «Ιουλίου» έλαβε 4 ψήφους, ενώ η «σωστή» όλες σχεδόν τις υπόλοιπες (20~25). Από εκείνους που την υπερψήφισαν όμως, ελάχιστοι καθηγητές την υποστήριξαν. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι την υπερψηφίζουν βρισκόμενοι σε καθεστώς ομηρίας.

Ωστόσο, το πιο ανατριχιαστικό συνέβη μερικές μέρες αργότερα. Ο Βασίλης Βασσάλος βρήκε το γραφείο του κατεστραμμένο: Σκισμένα βιβλία, σπασμένα παντζούρια, σπασμένος ο υπολογιστής του και ο σκληρός δίσκος -με δουλειά πολλών ετών- να λείπει. Στον τοίχο υπήρχε ένα σύνθημα: «Καμιά ειρήνη με τους καθηγητές». Και ένα άλλο, που φαίνεται στη φωτογραφία: «Φασίστα Βασσάλο θα σε κρεμάσουν οι φοιτητές».

Πιο ανατριχιαστική είναι η συνέχεια. Η «Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης» ανακοίνωσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια δεν εκφράζει το σύνολο της Επιτροπής και συνεπώς ποτέ δεν πάρθηκε από αυτήν σχετική απόφαση». Συνεπώς, κατ’ αντιδιαστολή, ο τραμπουκισμός εκφράζει τμήμα της Επιτροπής! Και βέβαια, δεν περίμενε κανείς να υπάρχουν επίσημες αποφάσεις για τραμπουκισμούς.

Ωστόσο, αφού οι καταληψίες αρνούνται ανάμειξη στον τραμπουκισμό, ποιος τον έκανε; Λογικό είναι να κληθεί η Σήμανση να διαγνώσει. Αυτό όμως συνιστά, κατά τους καταληψίες ...παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Το φορτώνουν, χωρίς αποδείξεις, στον κ. Βασσάλο και ζητούν την ...αποπομπή του από το Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, του φορτώνουν αναλγησίες όπως ...κλείδωμα των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας!

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο καθηγητής Θάνος Σκούρας παραιτήθηκε από μέλος της Συγκλήτου και από Πρόεδρος του Τμήματός του. Εδώ που καταντήσαμε, πρόκειται για πράξη γενναιότητας: κινδυνεύει να υποστεί όσα και ο συνάδελφός του. Ιδού ένα απόσπασμα από το κείμενο της παραίτησής του:

«Ο λόγος παραίτησής μου είναι, όπως λέχθηκε στην Σύγκλητο, ο ηθικός ξεπεσμός του οργάνου που συντελέσθηκε στην συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου... Είναι η πρώτη φορά που η Σύγκλητος εξαναγκάζεται σε απόφαση καθ’ υπαγόρευση ομάδας φοιτητών που την έχουν θέσει σε ομηρία. Η απροκάλυπτη απειλή βίας και οι φασιστικές μέθοδοι τρομοκρατίας είναι το φυσικό απότοκο των καταλήψεων και του τρόπου που λειτουργεί σήμερα ο θεσμός του ασύλου. Σ’ αυτές τις συνθήκες, ο εξευτελισμός της Συγκλήτου είναι το φυσικό επακόλουθο μιας συνεδρίασης που ορίζεται κατ’ απαίτηση των καταληψιών και ενώ το πανεπιστήμιο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη.

Είναι τραγικό να αποτελεί προαπαιτούμενο της συμμετοχής στην Σύγκλητο η τόλμη των μελών να διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους. Είναι όμως επίσης απογοητευτικό το προαπαιτούμενο αυτό να σπανίζει τόσο, ώστε η Σύγκλητος να υποκύπτει (έστω και μετά τέσσερις ώρες) στη θέληση των βιαστών της. Είναι, τέλος, θλιβερό και πικρή ειρωνεία για την διαστροφική μετάλλαξη ενός σημαντικού θεσμού, ότι οι βιαστές της ελεύθερης διαμόρφωσης γνώμης μέσα στη Σύγκλητο δρουν υπό την σκέπη του ασύλου -του θεσμού που θεσπίστηκε ακριβώς για την προάσπιση της ελεύθερης από πολιτικούς πειθαναγκασμούς σκέψης και έκφρασης στο πανεπιστημιακό χώρο».

Ποιος θα αποζημιώσει το Βασίλη Βασσάλο και τους φοιτητές του, που έχασαν τις εργασίες τους; Ποιος θα παραπέμψει τους δράστες στη δικαιοσύνη; Κανείς. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι κτηνωδίες δεν είναι εξαίρεση. Οι παροικούντες τα ελληνικά πανεπιστήμια τις γνωρίζουμε πολλά χρόνια. Μας είναι οικείες. Είμαστε λοιπόν κι εμείς ένοχοι, αφού μέχρι σήμερα δε μιλήσαμε. Στο όνομα ποιας προοδευτικότητας άραγε;

Δ. Γουσσέτης
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #629 on: September 21, 2007, 19:23:22 pm »

Δεν πας να δεις το βιντεακι στο αντιστοιχο τοπικ ή αν βαριεσαι δες το στην υπογραφη μου. Το ιδιο κανει...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 51 Go Up Print
Jump to: