• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:03:37 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:03:37 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 160
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 110
Total: 161
Yamal
kostas1507
chrisg
dinoschalv
lasef
theofr
Το παγώνι
Elenit
Saint_GR
boulionis
Pakapis5
AlexKyr
Athinaaz
sassi
kpap17
George15
nikd
george14
parvanitid
mprova
ArchieHadCells
mavropan
evax
kouf
alex_samaras_
dimitrisblioumis
taniakrg
agapi
LambisTr
abiki
Tsomp
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
AODON
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Πανεπιστημιακό Άσυλο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 51 Go Down Print
Author Topic: Πανεπιστημιακό Άσυλο  (Read 81065 times)
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
Re: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
« Reply #495 on: February 22, 2007, 14:15:00 pm »

Και για να μην παρεξηγηθώ νομίζω πως το άσυλο πρέπει να υπάρχει.Είναι σημαντικό για την λειτουργεία του πανεπιστημίου.Η ελεύθερη έκφραση του λόγου που υπάρχει μέσα στο άσυλο δεν είναι να πάω εγώ και να πω στον άλλο ότι είναι μα@@ας, πο@@@ης κτλ κτλ και να μην φοβάμαι για το τι θα μου κάνουν οι αρχες!Είναι η ελεύθερη επιλογή των αντικειμένων με τα οποία θα ασχοληθείς πχ σε μια έρευνα και το ότι θα βγάλεις τα αποτελέσματα έτσι όπως τα βρήκες και όχι έτσι όπως θα τα θέλουν άλλοι.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να λείτουργούν όλα ομαλά και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.Όχι με φαινόμενα που υποστηρίζει ο αλιάκμωνας.Πρέπει να έρθει ο καθένας να πει αυτά που γνωρίζει και όταν θα διαφωνεί κάποιος  να μην τον πετάει έξω από το πανεπιστήμιο,αλλά να τον αντικρούσουν στα λόγια!
Επίσης θα πρέπει να μην φοβόμαστε σαν φοιτητές να αντικρούσουμε τους μπαχαλήδες τους λεγόμενους.

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #496 on: February 22, 2007, 14:40:47 pm »

Quote from: MARIOS on February 22, 2007, 14:15:00 pm
Επίσης θα πρέπει να μην φοβόμαστε σαν φοιτητές να αντικρούσουμε τους μπαχαλήδες τους λεγόμενους.

εδω μπορεις να μου πεις ακριβως τι προτεινεις?
ησουν προχθες στο οδοφραγμα για να μου πεις πως ακριβως θα μπορουσες να τους αντιμετωπισεις?
γιατι στα λογια ολα ευκολα ειναι
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #497 on: February 22, 2007, 15:02:16 pm »

Quote from: akis on February 22, 2007, 14:40:47 pm

εδω μπορεις να μου πεις ακριβως τι προτεινεις?
ησουν προχθες στο οδοφραγμα για να μου πεις πως ακριβως θα μπορουσες να τους αντιμετωπισεις?
γιατι στα λογια ολα ευκολα ειναι

Όχι Άκη δεν ήμουν,γιατί δεν βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη.Και δεν είπα ότι εγώ δεν φοβάμαι!!!Αυτό που είπα είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να συσποιρωθούν οι φοιτητές και να μην επιτρέψουν αυτά τα γεγονότα να σειμβούν από την αρχή!!Βέβαια ναι! στα λόγια όλα είναι ρόδινα!!Η πράξη είναι αυτή που μετράει.Ναι!!Και εσύ και εγώ και πολλοί άλλοι φοβόμαστε.Ναι.Αλλά αν δεν ξεπεράσουμε τον φόβο μας αυτό, δεν μπορούμε να προστατέψουμε το άσυλο.Βέβαια η όλη κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη!! Αν πω τίποτα περί αστυνομικής επέμβασης θα με "βρίσουν" πολλοί, αλλά αυτοί σε συνεργασία με εμάς μπορουν αν όχι να σταματήσουν αλλά να μειώσουν αυτά τα γεγονότα.Τότε αυτοί βλέπωντας πως εμείς δεν είμαστε αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και τις όποιες καταστροφές στις πορείες ίσως αλάξουν στάση ως προς τους φοιτητές.Τότε θα δει και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός πως οι φοιτητές δεν είναι τα στοιχεία αυτά που κάνουν τις καταστροφές στα πανεπιστήμια και όχι μόνο!!Θα αλλάξει και η στάση τους ως προς τις καταλήψεις μας γιατί τον ελληνικό λαό τον χρειαζόμαστε και αν κάνεις ένα γκάλοπ θα δεις πως μεγάλο μέρος των Ελλήνων νομίζουν πως οι καταλήψεις είναι κακές.

Ελευθερία είναι
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #498 on: February 22, 2007, 15:34:49 pm »

Quote from: Fenix on February 22, 2007, 12:37:32 pm
Quote from: gepeltek on February 21, 2007, 23:19:55 pm
Εγώ μιλάω γι'αυτα που βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια στο εσωτερικό του ΑΠΘ (και κατ'επέκταση των ελληνικών ΑΕΙ )..
Και εγώ γι'αυτά που βλέπω με τα μάτια μου σου μιλάω και σου κάνω και κάποιες απλές πρακτικές ερωτήσεις για να δω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου, πως φαντάζεσαι να λειτουργεί το καινούριο καθεστώς για να λύσει τα προβλήματα που κατά την γνώμη σου απορρέουν από την τωρινή κατάσταση. Δεν σε βλέπω να απαντάς όμως.

Βλέπω, για παράδειγμα, εξωπανεπιστημιακά άτομα να λειτουργούν παράνομα κυλικείο σε πολυτεχνική σχολή, προστατευόμενα από το άσυλο..
Βλέπω ταξιδιωτικά γραφεία να καταστρέφουν την αισθητική των κτιρίων με αφίσες που διαφημίζουν ταξίδια στην Πράγα για 100 ευρά, στη μέση του εξαμήνου..
Βλέπω συνέδρια να ακυρώνονται ή να μετακομίζουν εκτός πανεπιστημιακού χώρου διότι ενοχλούν κάποια φοιτητική παράταξη..
Πραγματικά πιστεύεις ότι οι λόγοι που αναφέρεις παραπάνω είναι λόγοι για να αναθεωρηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Ή να στο πω αλλιώς, πιστεύεις ότι γι'αυτό τον λόγο θέλει να αλλάξει τα πράγματα η κυβέρνηση; Νομίζω ότι υπερεκτιμάς τα κέρδη του παρα-κυλικείου.

Ποιά ελευθερία λόγου και έκφρασης τελικά προστατεύει το άσυλο;
Πείτε μου..
Χειροπιαστά πράγματα όμως όχι θεωρίες..
Σε κάποια άλλα θέματα έχουν βγει συνάδελφοί μας και έχουν πει ότι φοβούνται/τρομάζουν να που την γνώμη τους στην γενική μας Συνέλευση που είναι, εντελώς αντικειμενικά, από τις πιο δημοκρατικές Συνελεύσεις, τί θα έκαναν άραγε αν ήξεραν ότι μέσα στην αίθουσα μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι ασφαλίτες;

Δηλαδή οι πολίτες εκτός πανεπιστημιακού χώρου έχουν μειωμένο το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση..;
Προφανώς όχι. Οι πολίτες εκτός πανεπιστημιακού χώρου είναι οργανωμένοι στα δικά τους συνδικαλιστικά όργανα και έχουν το δικαίωμα στην απεργία. Μπορούν να κλείσουν την όποια επιχείρηση στην οποία εργάζονται να βγουν στους δρόμους και να κάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν τα αιτήματά τους. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να τους απολύσει γιατί απεργούν αλλά ούτε και να ανοίξει το "μαγαζί" του. Εμείς γιατί να συμβιβαστούμε με λιγότερα;

Τόσα χρόνια εθελοτυφλούμε με το άσυλο. Τόσα χρόνια παρακολουθούμε ανίκανα πανεπιστήμια να κακο-διαχειρίζονται ένα προνόμιο το οποίο λειτουργεί καταχρηστικά και αναχρονιστικά σε μια δημοκρατία..
Θα στο πω ξανά, αλλά αυτή τη φορά στα γαλλικά:Βe carefull what you wish for, you might just get it.

παρεπιμπτοντως στο Παρισι, συνηθως το αγαπημενο μερος των ελληνων οπαδων του ασυλου, κανεις δεν μπαινει σε κτιριο του πανεπιστημιου χωρις ταυτοτητα!
Οχι οτι δεν γινονται και κει επεισοδια, ειδα πορειες εξω απο την Σορβοννη να ειναι καπως βιαιες. Αλλα εξω, οχι μεσα στα θαυμασια κτιρια του πανεπιστημιου..
Xωρίς να είμαι σίγουρος, ταυτότητα χρειάζεσαι στις Ecoles Polytechniques στα άλλα πανεπιστήμια δεν γίνεται έλεγχος ταυτότητας (θα ρωτήσω την Cyberkat και θα επανέλθω).Στο δεύτερο σου απάντησε ο αλιάκμων.

Έχω δώσει αρκετές απαντήσεις στα προηγούμενα post μου..
Εσύ τι απαντήσεις περιμένεις ακριβώς..;
Την άποψη μου εκφράζω κ δεν μίλησα καθόλου για την κυβέρνηση..
Και ναι.. Αν αθροίσεις τους λόγους που ανέφερα εγώ στα 2 τελευταία post καθώς κ άλλα που διαβάστηκαν πριν πιστεύω ότι είναι αρκετά για να δρομολογήθούν κάποιες αλλαγές κάτι.. Έσύ τί άλλο περιμένεις να σου πω..
Πάρε άλλο παράδειγμα λοιπόν, την πρόσφατη άρνηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Κίττα να φιλοξενήσει σε πανεπιστημιακό χώρο τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των «1000» πανεπιστημιακών με το φόβο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από φοιτητές..
 Βλέπουμε δηλαδή ότι το «άσυλο»,η απαγόρευση αστυνομικής επέμβασης, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά την αποτρέπει..
Η πρωτοβουλία των 1000 αναγκάστηκε να μετακομίσει την συνέντευξη τύπου εκτός πανεπιστημίου..
 Με απλά λόγια οι άνθρωποι αυτοί  εκδιώχθηκαν από τον φυσικό τους χώρο προκειμένου να μιλήσουν ελεύθερα. Ποιά ελευθερία λόγου και έκφρασης τελικά προστατεύει το άσυλο σε αυτήν την περίπτωση, πες μου..
Είναι πραγματικά λάθος να μην επιτρέπονται δημοκρατικές συζητήσεις εντός των Πανεπιστημίων διότι κάποιοι μπορεί να προκαλέσουν επισόδια. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί ο εκάστοτε πρύτανης να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, διότι αυτοί που απαγορεύουν τη διενέργεια ανοιχτών συζητήσεων καταλύουν το άσυλο απο μόνοι τους..
Άσε που κανείς δεν μιλά για τη ολοκληρωτική νομοθετική απάλειψη των διατάξεων περι ασύλου. Αλλαγή προτείνεται, ώστε να μπορούν οι πρυτανικές αρχές να καλούν την αστυνομία όποτε αυτές κρίνουν..
Αυτά..
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #499 on: February 22, 2007, 15:39:12 pm »

Quote from: Juan on February 22, 2007, 07:45:30 am
Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 00:03:35 am
Βλέπω συνέδρια να ακυρώνονται ή να μετακομίζουν εκτός πανεπιστημιακού χώρου διότι ενοχλούν κάποια φοιτητική παράταξη..
Ποιά ελευθερία λόγου και έκφρασης τελικά προστατεύει το άσυλο;

Το δικαιωμα του αγωνιζομενου, δημοκρατικου λαου, να μη γουσταρει να ερχεται μεσα στο Πανεπιστημιο του ο αρχι-σφαγεας, ο αρχι-χασαπης, αρχηγος των φονιαδων του ΝΑΤΟ και να κανει κηρυγμα περι... παγκοσμιας ειρηνης, με τα χερια του βουτηγμενα στο αιμα αθωων παιδιων και αμαχων πολιτων.

Γκεγκε?

Κι αν ξαναρθει, με ή χωρις ασυλο, παλι θα τον πεταξουμε εξω με τις κλωτσιες.

Πρόσεχε... έχει γίνει στο παρελθόν επιδρομή της ΚΝΕ για να διακόψει διάλεξη κάποιου και μετά το ΚΚΕ έτρεχε να μαζέψει τα σπασμένα. Φάγανε ένα κράξιμο από την Αλέκα και στρώσανε... Η ιστορία διδάσκει Wink

Στις 4.6.2004 το «Πανεπιστήμιο Μακεδονία» διοργάνωσε ένα αξιόλογο συνέδριο με τίτλο «Ενθυμούμενοι τον κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη». Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επιμελητής της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού» κ. Στέφαν Κουρτουά. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και με πανό και συνθήματα απέτρεψαν τη διεξαγωγή του..
Αυτό μάλλον εννοείς..
Και έρχεται μετά ο αλιάκμωνας να μου μιλήσει για το δικαιωμα του αγωνιζομενου, δημοκρατικου λαου..
Βρε ουστ..
aliakmwn
Guest
« Reply #500 on: February 22, 2007, 15:45:15 pm »

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να λείτουργούν όλα ομαλά και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.Όχι με φαινόμενα που υποστηρίζει ο αλιάκμωνας.Πρέπει να έρθει ο καθένας να πει αυτά που γνωρίζει και όταν θα διαφωνεί κάποιος  να μην τον πετάει έξω από το πανεπιστήμιο,αλλά να τον αντικρούσουν στα λόγια!

Για καθε λεξη της ομιλιας του φονια, ενα παιδι ορφανο και κατακρεουργημενο.
Για καθε προταση, ενα σπιτι γκρεμισμενο.
Για καθε παραγραφο, ενα νοσοκομειο κι ενα σχολειο.

Αλλα πανω απ'ολα δημοκρατια, πολιτικος πολιτισμος, και δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση.

aliakmwn
Guest
« Reply #501 on: February 22, 2007, 15:48:20 pm »

Quote from: gepeltek on February 22, 2007, 15:39:12 pm
Στις 4.6.2004 το «Πανεπιστήμιο Μακεδονία» διοργάνωσε ένα αξιόλογο συνέδριο με τίτλο «Ενθυμούμενοι τον κομμουνισμό, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια Δημοκρατίας στην Ανατολική Ευρώπη». Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο επιμελητής της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού» κ. Στέφαν Κουρτουά. Μια ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και με πανό και συνθήματα απέτρεψαν τη διεξαγωγή του..
Αυτό μάλλον εννοείς..
Και έρχεται μετά ο αλιάκμωνας να μου μιλήσει για το δικαιωμα του αγωνιζομενου, δημοκρατικου λαου..
Βρε ουστ..

Λιγες βδομαδες πριν, φοιτητες του ΠαΜακ, τηρωντας τις διαδικασιες που προβλεπει ο νομος και το καταστατικο του Συλλογου τους, μαζεψαν υπογραφες και ζητησαν να γινει Γενικη Συνελευση.

Μελη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, απαγορεψαν τη διεξαγωγη της ΓΣ, και στο τελος ηρθαν σε συγκρουση με αντιπαλες παραταξεις, κατεβαζοντας αφισες, σπαζοντας τραπεζακια και χτυπωντας συμφοιτητες τους.

Κι υστερα ερχεται ο gepeltek, μελος της ΔΑΠ, να μας μιλησει για δημοκρατιες, ελευθεριες και δικαιωματα...

Βες ουστ...
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #502 on: February 22, 2007, 15:51:48 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 15:45:15 pm

Αλλα πανω απ'ολα δημοκρατια, πολιτικος πολιτισμος, και δικαιωμα στην ελευθερη εκφραση.

Μπορώ να πω πως μπορείς να αρχίσεις να γράφεις ποιήματα αλλά για να μιλήσεις λογικά έχεις ακόμα δρόμο.

Ελευθερία είναι
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #503 on: February 22, 2007, 15:52:49 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 15:48:20 pm
Αυτό μάλλον εννοείς..
Βρε ουστ..

Λιγες βδομαδες πριν, φοιτητες του ΠαΜακ, τηρωντας τις διαδικασιες που προβλεπει ο νομος και το καταστατικο του Συλλογου τους, μαζεψαν υπογραφες και ζητησαν να γινει Γενικη Συνελευση.

Μελη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, απαγορεψαν τη διεξαγωγη της ΓΣ, και στο τελος ηρθαν σε συγκρουση με αντιπαλες παραταξεις, κατεβαζοντας αφισες, σπαζοντας τραπεζακια και χτυπωντας συμφοιτητες τους.

Κι υστερα ερχεται ο gepeltek, μελος της ΔΑΠ, να μας μιλησει για δημοκρατιες, ελευθεριες και δικαιωματα...

Βες ουστ...

Ας μπορούσες μια φορά (πρώην ΔΑΠιτη κ νυν ΚΝιτη) να δικαιολογήσεις τα δικά σου τα σκατά χωρίς να αναφέρεις προβοκατόρικα τη ΔΑΠ, στην οποία παρεπιπτόντως έχω πάψει να ανήκω προ πολλού αλλά η βελόνα έχει κολλήσει..
Παιδί βιολί χαρά γεμάτο..
aliakmwn
Guest
« Reply #504 on: February 22, 2007, 15:55:48 pm »

Quote from: gepeltek on February 22, 2007, 15:52:49 pm
Ας μπορούσες μια φορά (πρώην ΔΑΠιτη κ νυν ΚΝιτη) να δικαιολογήσεις τα δικά σου τα σκατά χωρίς να αναφέρεις προβοκατόρικα τη ΔΑΠ, στην οποία παρεπιπτόντως έχω πάψει να ανήκω προ πολλού αλλά η βελόνα έχει κολλήσει..
Παιδί βιολί χαρά γεμάτο..

Grin
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #505 on: February 22, 2007, 16:00:37 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 15:48:20 pm
Αυτό μάλλον εννοείς..
Βρε ουστ..

Βες ουστ...

Ρε συ aliakmwn έχεις φάει χοντρό κόλημα με την ΔΑΠ. Δεν ξέρω αν διάβασες ότι σου έγραψα πιο πάνω
αλλά το ξαναγράφω.Εσένα σε νοιάζει να κάνεις το πανεπιστήμιο καλύτερο ή απλώς είσιαι ικανοποιημένος με το να βρίσκεσαι πάνω από την ΔΑΠ(στην σχολή μας)?Η ΔΑΠ μπορεί να πάει να πνιγεί τι την ανακατεύεις??

Αλλά να σου πω....σε κάποιο σημείο σε καταλαβαίνω, κάπως πρέπει να απαντήσεις και συ.
Βολεύει βλέπεις να κάνουμε κριτική στη ΔΑΠ και να παραθέτουμε τις μαλακίες της, όποτε δεν μπορούμε να απαντήσουμε με άλλον τρόπο!
(Επίσης βολεύει να στιγματίζουμε ως ΔΑΠίτες όσους έχουν μία διαφορετική άποψη με μας και να τους την λέμε......έτσι δεν είναι??)

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #506 on: February 22, 2007, 19:05:07 pm »

Quote from: gepeltek on February 22, 2007, 15:34:49 pm
Έχω δώσει αρκετές απαντήσεις στα προηγούμενα post μου..
Εσύ τι απαντήσεις περιμένεις ακριβώς..;
Δεν απάντησες σε αυτά που σε ρωτάω.Ίσως δεν ήμουν σαφής. Αναφέρεις στα τελευταία πόστ μια σειρά από λόγους για τους οποίους κατά την γνώμη σου το άσυλο πρέπει να καταργηθεί. Μέσα σε αυτούς, ήταν για παράδειγμα οι καβγάδες μεταξύ φοιτητών, οι αφίσες στους τοίχους και το παρα-κυλικείο. Και σε ρωτάω ξανά πώς κατά την γνώμη σου η δυνατότητα επέμβασης της αστυνομίας θα δώσει λύση και με ποιο τρόπο σε αυτά τα προβλήματα; 

Και ναι.. Αν αθροίσεις τους λόγους που ανέφερα εγώ στα 2 τελευταία post καθώς κ άλλα που διαβάστηκαν πριν πιστεύω ότι είναι αρκετά για να δρομολογήθούν κάποιες αλλαγές κάτι.. Έσύ τί άλλο περιμένεις να σου πω..
Πάρε άλλο παράδειγμα λοιπόν, την πρόσφατη άρνηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Κίττα να φιλοξενήσει σε πανεπιστημιακό χώρο τη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των «1000» πανεπιστημιακών με το φόβο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από φοιτητές..
 Βλέπουμε δηλαδή ότι το «άσυλο»,η απαγόρευση αστυνομικής επέμβασης, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά την αποτρέπει..
Η πρωτοβουλία των 1000 αναγκάστηκε να μετακομίσει την συνέντευξη τύπου εκτός πανεπιστημίου..
 Με απλά λόγια οι άνθρωποι αυτοί  εκδιώχθηκαν από τον φυσικό τους χώρο προκειμένου να μιλήσουν ελεύθερα. Ποιά ελευθερία λόγου και έκφρασης τελικά προστατεύει το άσυλο σε αυτήν την περίπτωση, πες μου..
Είναι πραγματικά λάθος να μην επιτρέπονται δημοκρατικές συζητήσεις εντός των Πανεπιστημίων διότι κάποιοι μπορεί να προκαλέσουν επισόδια. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί ο εκάστοτε πρύτανης να ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας, διότι αυτοί που απαγορεύουν τη διενέργεια ανοιχτών συζητήσεων καταλύουν το άσυλο απο μόνοι τους..
Όπως σου έχω ξαναπεί υπό το καθεστώς αυτό γίνονται και καφριλίκια τα οποία αντιμετωπίζονται από πιο ψύχραιμους και δίνεται μια λύση που συμφωνώ ότι μπορεί να μην είναι η πιο δημοκρατική. Σου ξαναλέω λοιπόν προτιμάς τους 1000 να μπαίνουν με αστυνομική προστασία, να πέφτει ξύλο και δακρυγόνα, να γίνονται συλλήψεις φοιτητών που θα είναι στην ίδια αίθουσα με τους 1000 και θα τους λούζουν με κοσμητικά; Μην νομίζεις ότι η πιθανότητα δίωξης και σωματικής βίας δρά ανασταλτικά σε όλους τους ανθρώπους. Υπάρχουν κάτι ξεροκέφαλοι τύποι που θα λένε πάντα την άποψή τους με κάθε κόστος.Είτε έχουν μπροστά τους το τάνκ είτε έχουν μπροστά τους την ασπίδα και το δακρυγόνο. Θα σου άρεσε να βλέπεις εικόνες αλά USA όπου αυτός που φωνάζει στα πίσω καθίσματα φιμώνεται και τον σέρνουν έξω από την αίθουσα τα γομάρια της Secret Service; Εμένα δεν θα μου άρεσε και θα το πάλευα όσο μπορούσα να μην φτάσω εκεί.

Άσε που κανείς δεν μιλά για τη ολοκληρωτική νομοθετική απάλειψη των διατάξεων περι ασύλου. Αλλαγή προτείνεται, ώστε να μπορούν οι πρυτανικές αρχές να καλούν την αστυνομία όποτε αυτές κρίνουν..
Αυτά..
Όταν βγάζεις από την διαδικασία τους φοιτητές δεν νομίζεις, εσύ που ενοχλείσαι και από τις αυθαιρεσίες, ότι βγάζεις εκτός διαδικασίας αυτούς που κατά βάση πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στο θέμα αυτό;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
aliakmwn
Guest
« Reply #507 on: February 22, 2007, 20:54:42 pm »

Quote from: MARIOS on February 22, 2007, 15:51:48 pm
Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 15:45:15 pm

Μπορώ να πω πως μπορείς να αρχίσεις να γράφεις ποιήματα αλλά για να μιλήσεις λογικά έχεις ακόμα δρόμο.

Επισης πανε στο θειο Γουγλη και γραψε "serbia NATO victim" να δεις αλλες παρομοιες.

Κι ελα τωρα να μου κανεις κηρυγμα για τη δημοκρατια, την ελευθερια του λογου, και τα επιχειρηματα που θα "αντικρουσουν τα λογια".

ΥΓ: Και ποιος σου ειπε οτι θελω να μιλησω λογικα? Σε τετοια θεματα δεν υπαρχει λογικη.
Με πιο απλα λογια: Αν προσπαθησει καποιος να σε πηδηξει, δεν θα διαπραγματευτεις μαζι του την επικινδυνοτητα της μη χρησης προφυλακτικου. Απλα θα τον κλωτσησεις στ' αρχιδια μπας και γλιτωσει ο κωλος σου το βιασμο.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #508 on: February 22, 2007, 23:07:06 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on February 22, 2007, 20:54:42 pm

Επισης πανε στο θειο Γουγλη και γραψε "serbia NATO victim" να δεις αλλες παρομοιες.

Κι ελα τωρα να μου κανεις κηρυγμα για τη δημοκρατια, την ελευθερια του λογου, και τα επιχειρηματα που θα "αντικρουσουν τα λογια".

ΥΓ: Και ποιος σου ειπε οτι θελω να μιλησω λογικα? Σε τετοια θεματα δεν υπαρχει λογικη.
Με πιο απλα λογια: Αν προσπαθησει καποιος να σε πηδηξει, δεν θα διαπραγματευτεις μαζι του την επικινδυνοτητα της μη χρησης προφυλακτικου. Απλα θα τον κλωτσησεις στ' αρχιδια μπας και γλιτωσει ο κωλος σου το βιασμο.

Τι σχέση έχει αυτό ρε αλιάκμων με τη συζήτηση που κάνουμε για το άσυλο..
Και συ ρε Fenix τι να πω..
Ο καθένας το βλέπει απ'τη δική του οπτική γωνία κ έχει τη δική του άποψη..
Εγώ πάντως μίλησα αν είδες πιο πάνω για οργανωμένη πανεπιστημιακή αστυνομία..
Μία αστυνομία που θα δίνει λόγο μόνο στον πρύτανη..
Και ένας πρύτανης ο οποίος θα εκλέγεται με τη συμμετοχή όλων των φοιτητών..
Έτσι το βλέπω εγώ..
Η συνέχεια θα δείξει..
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #509 on: February 23, 2007, 09:57:39 am »

είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσεις το νόημα του ασύλου και τη σημασία του από ωραίες φρασούλες, από συζητησούλες σε μπαράκια και από "ενημερωτικές" εκπομπές στην τηλεόραση. Όπως λέει και ένα σύνθημα "στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις".

gepeltek δεν σε ξέρω ούτε έχω λόγο να σε προβοκάρω, αλλά έχω την αμυδρή υποψία ότι εσύ δεν πρόκειται ποτέ να χρειαστείς το άσυλο γιατί δεν κινδυνεύεις.

Το άσυλο υπάρχει για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Γιατί, δηλαδή, έξω στην πόλη απαγορεύεται να μιλάμε; Φυσικα και οχι. Περιπου δηλαδη. Εξ ορισμού το άσυλο προασπίζει ιδέες που κινούνται στα όρια της αστικής νομιμότητας και γιαυτό ακριβώς υπάρχει. Για να διασφαλίζει ακόμα και αυτές τις ιδέες από οποιαδήποτε εξουσία. Και κάθε κοινωνία, όπως και οι αρχαίοι, είχε άσυλο. Φαντάζομαι ότι και στη βουλή να ζητούσε κάποιος φορέας να κάνει εκδήλωση κατά το κομμουνισμού και catering θα του στέλνανε (υπερβολικό αλλά get the point). Δεν είμαι πκσίτης (βασικά δεν τους πολυχωνεύω -στάθη  Wink) ούτε θα σχολιάσω την πρακτική τους.

Αλλά αν κάποιος (σορυ κιολας που το γειωνω) δεν εχει ζησει πορεια με χαλαζι χημικων και ασφυξιογονων, 15 διμοιρίες χοιρινού να σε κηνυγανε απο πισω σε σχημα Π ετσι απλα επειδη γουσταρουν να σε σπασουν στο ξυλο, εκατονταδες ασφαλιτες γυρω απο την πορεια ετοιμοι να σε τσιμπησουν αν ξεμυτισεις, καμερες "διαχειρισης της κυκλοφοριας" που σε καρφωνουν οπου και αν βρεθεις...και μονη νησιδα ελευθεριας σε αυτην την γαμημενη "δημοκρατια" καποιο πανεπιστημιακο κτιριο...ε μαλλον δεν μπορει να νοιωσει την αξια του ασυλου.

ολοι μπορουν να μιλανε για "ελευθερη διακινηση ιδεων", ακομα και ο πρετεντερης το ειπε για το δελτιο ειδησεων του...
« Last Edit: February 23, 2007, 09:59:58 am by damien667 » Logged

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
Pages: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 51 Go Up Print
Jump to: